Orijinalini görmek için tıklayınız : Deniz kenarında içki içen vatandaşlara ceza
TurkceRap
03-03-2011, 12:26
Antalyada Sadece deniz kenarında içki içtikleri için vatandaşlar araç içinde olmadıkları halde alkol kontrolüne tabi tutulmuşlar.
Orada bulunan iki genç ise, sadece ve sadece Deniz kenarında bira içtikleri için 75 tl para cezası almış.
http://haber.mynet.com/detay/yasam/polisten-sarhosluk-cezasi/558592
Nerde kalmıştık? Devletbaba vatandaşını özel zevklerinden korusunmu korumasın mı?
O zaman gelsin sıradaki parça diyelim.
http://www.youtube.com/watch?v=gFGVX4Cwh_A
Bir Ramazan günüydü. Polis otomobilleri durdurup kimlik kontrolü yapıyordu. Sürücüler arabalarından indirilmeden kimliklerine bakılıyor, sorun yoksa gitmelerine izin veriliyordu.
Sıra bana geldiğinde, yaşıma, ağarmış saçıma aldırmadan, beni arabadan indirip tepeden tırnağa silah araması yaptılar. Arabamı da didik didik aradılar.
Gitmeme izin verdiklerinde neden farklı muameleye tabi tutulduğumu düşünüp durdum ve birden durumu kavradım.
Beni durdurduklarında ağzımda sigara vardı.
Sen misin Ramazanda sigara içen?
Al sana terörist muamelesi !
Polis devletimiz hayırlı olsun...
Ağır silah alımı konusu da yakında halledilir.
Gelecekte olabilecekleri düşündükçe içim kararıyor.
ahmetsln
03-03-2011, 19:36
Ağlanacak haldeyiz yahu
Umarım uzaylılar yoktur ve umarım varsa da iniş yaptıkları ilk yer türkiye olmaz. Galaksiye rezil olan bir halkın mensubu olmak pekde hoş olmazdı hani.
TurkceRap
04-03-2011, 11:48
Kraldan çok kralcılıkta doktora tezi olmaya aday Turizm bakanımız Da Bu konuyla ilgili, "Kraldan çok kralcılar var, Bu kamu görevlilerine de zarar veriyor" benzeri bir açıklamada bulunmuş.
Bu uygulama yıllardır yapılıyor. Özellikle istanbulda 4 yıl önce çok yaygındı.
Polis çevirmesine takılırsanız, ve 50 promilin altında alkollü çıksanız bile, sevgili polislerimiz ceza yazmak için başka nedenler buluyorlar. Hiç olmadı, zincir soruyorlar yaz günü...
TurkceRap
04-03-2011, 17:07
Bu uygulama yıllardır yapılıyor. Özellikle istanbulda 4 yıl önce çok yaygındı.
Polis çevirmesine takılırsanız, ve 50 promilin altında alkollü çıksanız bile, sevgili polislerimiz ceza yazmak için başka nedenler buluyorlar. Hiç olmadı, zincir soruyorlar yaz günü...
Bu asaiş çevirmesi falan değil, iki eleman deniz kenarında oturmuş sadece bira içiyor
İki memurun 'münferit' işgüzarlığıdır, gibi laflarla açıklanması hayli güç alarm çanları olarak yorumluyorum şahsen bu olayı.
Neyse ki, az önce haberlerde, verilen cezanın geri alındığı ve iki memur hakkında hem disiplin soruşturması hem de savcılık tarafından soruşturma açıldığı söylendi. Umarım devamı takip edilir ve sadece lafta kalmaz.
TurkceRap
05-03-2011, 11:38
İki memurun 'münferit' işgüzarlığıdır, gibi laflarla açıklanması hayli güç alarm çanları olarak yorumluyorum şahsen bu olayı.
Neyse ki, az önce haberlerde, verilen cezanın geri alındığı ve iki memur hakkında hem disiplin soruşturması hem de savcılık tarafından soruşturma açıldığı söylendi. Umarım devamı takip edilir ve sadece lafta kalmaz.
Sn Ulpian,
32. gündeaçık açık yalan söyleyen Bülent Arınç hakkında da birşeyler yapılmadıkça, yasa 18 yaş sınırlamasına çekilmedikçe, hiçbir şekilde şahsım adına içimin rahatlayacağını düşünmüyorum.
Saygıyla.
Alkolde yaş sınırı 24 olacaktı, sanırım. Silah ruhsatı içinse 18 yaş sınırı olacaktı.. Şimdi şöyle diyebiliriz ; Alkollüyken silah kullanmak yasaktır.
Vay benim memleket.. Hafif bir rüzgarla denize karşı içmek bile yasak.. Onu bırak, gülmek bile yasak..
http://www.youtube.com/watch?v=gqOofN8K9D4
Bu asaiş çevirmesi falan değil, iki eleman deniz kenarında oturmuş sadece bira içiyor
İstanbul Avcılar'da bundan 4 yıl önce ( 4 yıldır düzenli gitmediğim için son durumu bilmiyorum ) sahildeki kayalıklara neredeyse 2 günde bir onlarca polis birden baskın düzenleyip, alkol alan herkese 62 tl ceza kesiyordu. Yani durumun asayiş çevirmesi olmadığını biliyorum. Kaldı ki GBT sorgulaması bile yapılmazdı. Sadece alkol alanlara ceza kesilirdi. Bunun nedeni olarak da açık alanda alkol tüketme suçu diye bir madde öne sürülürdü. Hatta çevredeki bar sahiplerinin şikayet ettiği söylenirdi ancak durumun bundan ibaret olmadığı hepimizin malumu.. Maksat, alkol tüketenleri yıldırmak, sindirmek. Yaşı daha genç olan bir çok kişi ailesi ile bu yüzden sorunlar da yaşadı hatta.. Ben de bir kaç kez aynı cezayı yemek üzereydim ki oradan sıyrılarak kurtuldum bundan. Yani durumun ne olduğunu çok net biliyorum.
TurkceRap
05-03-2011, 13:38
İstanbul Avcılar'da bundan 4 yıl önce ( 4 yıldır düzenli gitmediğim için son durumu bilmiyorum ) sahildeki kayalıklara neredeyse 2 günde bir onlarca polis birden baskın düzenleyip, alkol alan herkese 62 tl ceza kesiyordu. Yani durumun asayiş çevirmesi olmadığını biliyorum. Kaldı ki GBT sorgulaması bile yapılmazdı. Sadece alkol alanlara ceza kesilirdi. Bunun nedeni olarak da açık alanda alkol tüketme suçu diye bir madde öne sürülürdü. Hatta çevredeki bar sahiplerinin şikayet ettiği söylenirdi ancak durumun bundan ibaret olmadığı hepimizin malumu.. Maksat, alkol tüketenleri yıldırmak, sindirmek. Yaşı daha genç olan bir çok kişi ailesi ile bu yüzden sorunlar da yaşadı hatta.. Ben de bir kaç kez aynı cezayı yemek üzereydim ki oradan sıyrılarak kurtuldum bundan. Yani durumun ne olduğunu çok net biliyorum.
Ya böyle absürd uygulamalar olmuş olabilir, 1şey demiyorum, ama Biz de Bostancıda falan mesela,Kaç defa kayalıklarda denize karşı içtik, etrafta gayet aileler falan var, ama herkes kendi havasındaydı, kimse kimseyi rahatsız etmiyordu, ceza falan da kesilmedi hiç.
Sn Ulpian,
32. gündeaçık açık yalan söyleyen Bülent Arınç hakkında da birşeyler yapılmadıkça, yasa 18 yaş sınırlamasına çekilmedikçe, hiçbir şekilde şahsım adına içimin rahatlayacağını düşünmüyorum.
Saygıyla.
Yo benim de ''içim rahatlamış'' değil hiç bir şekilde.
En son takip edebildiğim kadarıyla alkol ile ilgili düzenleme şöyle: 18 yaşında biri bakkaldan, marketten alkol alabilir, deniz kenarında veya lokantada da içebilir. Ama bir ''eğlence'' düzenlemesinde (disko, özel parti, mezunluk kutlaması vs.) 24 yaşından küçük biri varsa, o organizyonda alkol satılması topyekun yasak, 24 yaşından büyüklere bile! (Yanlış veya eksikse, düzelten çıkarsa sevinirim).
Bu ise apaçık bir şekilde yaşam tarzına müdahale. Yoruma filan açık bir yanı yok. ''Gençliğimizi koruyoruz'' gibi bahanelerle ciddi bir özgürlük kısıtlaması getirildi. 18 yaşında biri evlenebilir, boşanabilir, şirket kurup batırabilir. 20 yaşında asker olup şehit olabilir. 24'ten önce tıptan mezun olup, asistan olarak ameliyatlara filan katılabilir. Ama bir eğlenceye katılırsa, o eğlencede alkol satılması yasak olur!
Bence, herkes artık şu 'rejimi kurtarma', vatan-millet vs. gibi hamasi edebiyatlar yerine ''burada benim bireysel özgürlüğüm kısıtlanmakta'' diye sokağa çıkmasını bilse, bu kadarını yapamazlardı. Atatürkçüsü, komünisti, liberali, apolitik ehli-keyfçisi vs. herkes, bu düzenlemeye karşı bir araya gelebilmeli ve kendi ideolojik simge ve söylemlerini sırf bu protestoluğuna olsun arka plana iterek ortak bir karşı duruş sergilemeliydi, bence.
TurkceRap
05-03-2011, 15:17
Yo benim de ''içim rahatlamış'' değil hiç bir şekilde.
En son takip edebildiğim kadarıyla alkol ile ilgili düzenleme şöyle: 18 yaşında biri bakkaldan, marketten alkol alabilir, deniz kenarında veya lokantada da içebilir. Ama bir ''eğlence'' düzenlemesinde (disko, özel parti, mezunluk kutlaması vs.) 24 yaşından küçük biri varsa, o organizyonda alkol satılması topyekun yasak, 24 yaşından büyüklere bile! (Yanlış veya eksikse, düzelten çıkarsa sevinirim).
Bu ise apaçık bir şekilde yaşam tarzına müdahale. Yoruma filan açık bir yanı yok. ''Gençliğimizi koruyoruz'' gibi bahanelerle ciddi bir özgürlük kısıtlaması getirildi. 18 yaşında biri evlenebilir, boşanabilir, şirket kurup batırabilir. 20 yaşında asker olup şehit olabilir. 24'ten önce tıptan mezun olup, asistan olarak ameliyatlara filan katılabilir. Ama bir eğlenceye katılırsa, o eğlencede alkol satılması yasak olur!
Bence, herkes artık şu 'rejimi kurtarma', vatan-millet vs. gibi hamasi edebiyatlar yerine ''burada benim bireysel özgürlüğüm kısıtlanmakta'' diye sokağa çıkmasını bilse, bu kadarını yapamazlardı. Atatürkçüsü, komünisti, liberali, apolitik ehli-keyfçisi vs. herkes, bu düzenlemeye karşı bir araya gelebilmeli ve kendi ideolojik simge ve söylemlerini sırf bu protestoluğuna olsun arka plana iterek ortak bir karşı duruş sergilemeliydi, bence.
Söylediğinizn son paragrafına tüm samimiyetimle katılıyorum, Vatan-millet-sakarya, şu-bu insanlar bu afyona öyle bir kaptırmışlar ki kendilerini, Bireysel önceliklerinin bile farkında değiller.
Bende aynen katılıyorum.
Şöyle bir kampanya başlatmış cezayı yiyen o gençler:
"Biranı al gel." kampanyası.
Konuyla alakalı haber: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17189143.asp?top=1
AvniSinanoglu
06-03-2011, 01:00
Icki icmek iyi degildir kandaki ürik asiti yükseltir ve yükseldikce gut hastaligina yol acar az icseniz dahi, cok alkol bilindigi gibi tabii daha daha nice hastaliklara sebebiyet verir. Icki ülkemizde cok tüketilmesi sebebini arastirmak gerek. Yukaridaki olaylar trajikomiktir. Nasil sigarayi biraktirmaya calistilarsa simdi sira ickide. Halk saglikli yasamayi ögrenmeli. Yasaklar bence daha az bile. Icki icenler cöplerini olduklari yerde birakiyorlar, her bir vatandasin arkasina cöpcü lazim sanki, acimiyorum ödesinler cezalarini.
Violadagamba
06-03-2011, 01:29
Yasaklar bence daha az bile. Icki icenler cöplerini olduklari yerde birakiyorlar, her bir vatandasin arkasina cöpcü lazim sanki, acimiyorum ödesinler cezalarini.
Daha az bile, öyle mi?.. Arkasında çöp bırakana cezayı anlarım ama bir insanın trafik dışında içkili diye cezalandırılmasını anlayamam. Cezalar, yasaklar azmış bile! Sizin şeyhlerin kulu olan polisler daha başka ne yapmalılardı? Şeriata göre meydan dayağına tabi tutup, dördüncüsünde de idam mı edeceklerdi? Ayıptır! Ayıp!
AvniSinanoglu
06-03-2011, 01:37
.. Cezalar, yasaklar azmış bile! Sizin şeyhlerin kulu olan polisler daha başka ne yapmalılardı? Şeriata göre meydan dayağına tabi tutup, dördüncüsünde de idam mı edeceklerdi?
Para cezasi yeter. En azindan devletin kasasina ve ülkemize fayda getirir:evil:
Firestorm
06-03-2011, 01:48
Hehe bir iki cami daha yapılır bir iki imamın daha maaşı ödenir dimi onlarla zaten vergilrele yeterince vermiyoruz sanki...
Devlet artık git gide çığrından cıkmaya başladı bi taraftan özgürlüklerden bahsederken bir taraftan insanların özgürlüklerini kısıtlamaya devam ediyor.....
Violadagamba
06-03-2011, 02:03
Sayın AvniSinanoğlu,
Burada eroin gibi yasa dışı bir materyalin tüketiminden bahsetmiyoruz. İçkinin satışı ve sunumunun serbest olduğu bir düzende içki içenlerin cezalandırılmaları gerektiğini ifade etmeniz sizin ne kadar mantıktan yoksun yani iyi bir mümin olduğunuzu gösteriyor. Tamam, İslam'a göre sevaba giriyorsunuz da biraz akıl, biraz ahlak, yahu!
AvniSinanoglu
06-03-2011, 02:23
Sayın AvniSinanoğlu,
Burada eroin gibi yasa dışı bir materyalin tüketiminden bahsetmiyoruz. İçkinin satışı ve sunumunun serbest olduğu bir düzende içki içenlerin cezalandırılmaları gerektiğini ifade etmeniz sizin ne kadar mantıktan yoksun yani iyi bir mümin olduğunuzu gösteriyor. Tamam, İslam'a göre sevaba giriyorsunuz da biraz akıl, biraz ahlak, yahu!
Icki icme kültürümüzün cok sarsildigi bir zamanda yasiyoruz. Arzu ederdim ülkemizde icki kültürünün gelismesidir. Bakin Aydin Boysan ne güzel örnekler vermis http://vimeo.com/7825151
Ifadelerim eksik oldugundan forumda hizli cevablar aliyorum, ne güzel en azindan sizlerin nasil calistiginizi ögrenmis oluyorum. Eger okuduysaniz cezalarin trajikomik oldugunu yazdim ve böyle cezalari verenlerin cezalandirilmasini daha iyi olacagindan yanayim ama biraz ironi ve ciddiyet karisirsa bakin neler oluyor.:thumb:
TurkceRap
07-03-2011, 15:26
Icki icmek iyi degildir kandaki ürik asiti yükseltir ve yükseldikce gut hastaligina yol acar az icseniz dahi, cok alkol bilindigi gibi tabii daha daha nice hastaliklara sebebiyet verir. Icki ülkemizde cok tüketilmesi sebebini arastirmak gerek. Yukaridaki olaylar trajikomiktir. Nasil sigarayi biraktirmaya calistilarsa simdi sira ickide. Halk saglikli yasamayi ögrenmeli. Yasaklar bence daha az bile. Icki icenler cöplerini olduklari yerde birakiyorlar, her bir vatandasin arkasina cöpcü lazim sanki, acimiyorum ödesinler cezalarini.
Sağlığımı düşünmek benim verdiğim vergilerle maaş alan bürokratlara düşmez, Ben kendi sağlığımı kendim düşünürüm.
Eğer arkasında çöp bırakan varsa, yapman gereken o çöp atanı cezalandırmaktır, abuksabuk bahanelere sarılıp, kimseye zararı olmayan vatandaşını taciz etmek değil.
çöp atmak da öyle cezai yaptırımlarla engellenecek bir kkonu değildir, doğru çözüm eğitim yoluyla çevreyi temiz tutma kültürünün yerleşmesidir.
Para cezasi yeter. En azindan devletin kasasina ve ülkemize fayda getirir
Hayır hiçbir fayda getirmez, sadece vatandaşını başka bir bahaneyle biraz daha soymuş olursun.
Ayrıca, kimseye zararı dokunmadığı sürece, sırf iki kadeh içti diye kimseyi cezalandıramazsın.
Icki icme kültürümüzün cok sarsildigi bir zamanda yasiyoruz. Arzu ederdim ülkemizde icki kültürünün gelismesidir. Bakin Aydin Boysan ne güzel örnekler vermis http://vimeo.com/7825151
Ifadelerim eksik oldugundan forumda hizli cevablar aliyorum, ne güzel en azindan sizlerin nasil calistiginizi ögrenmis oluyorum. Eger okuduysaniz cezalarin trajikomik oldugunu yazdim ve böyle cezalari verenlerin cezalandirilmasini daha iyi olacagindan yanayim ama biraz ironi ve ciddiyet karisirsa bakin neler oluyor.
Kültürlerde zamana ve ihtiyaçlara göre evrilir, bunda yadırgayacak birşey yok, Kültür dediğimiz şey Bir halkın sosyal alışkanlıklarının bütünüdür sadece, Değişmez TANRI Kanunları değil.
Jolly Jocker
08-03-2011, 01:11
Habere konu olan arkadaşları tanıyorum. Daha doğrusu birini tanıyorum. ÖDP'lidir. İki gün önce parti binasında Mahir de vardı. Tanıştık, olayı biraz anlattı. Trafik kontrollerindeki alkol oranından çok daha az alkol olduğu halde sorun çıkmış. Ama bana polisle değil, ülkücü bir grupla kavga ettiklerini söylemişti.