Orijinalini görmek için tıklayınız : Öküzlüğümüz BBC'de
lars vilks
04-03-2011, 14:13
Firefox'umun RSS okuyucusundan BBC haberlere bakıyorum. Baktım başlık diyor ki (İngilizce olarak) "Futbol mevzundan blogspot kapatıldı." Dedim aha, kesin Türkiye.
Haberi okuyunca bakıyorsun ki Digitürk blogspot'u mahkemeye vermiş, bizim mahkeme de her zamanki gibi koca sitenin tamamının kapatılması yönünde karar vermiş.
Haberde Google/Blogspot sözcüsü diyor ki "kardeşim koca siteyi mal gibi toptan kapatacağınıza, bizim gayet işlevsel olan hakları mahfuz malzeme koyan blogları kapattırma sistemimizi kullansanıza." Hakkaten de iki düğmeye basıp bu iş halledilebilr. Ama Digitürk siteyi mahkemeye verecek, mahkeme de toptan kapayacak. Niye biliyor musunuz? Çünkü burası Türkiye!:frusty:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-12639279
ahmetsln
04-03-2011, 17:15
5 tane blogum vardı be ya :( dns ayarı olmadan giriş yok ! Ne kadar özgür bir ülke aman allam.
Madem telif hakkı alınan futbol maçları, blog sitelerinde yayınlanıyor, o halde o yayınlayan blogları-kullanıcıları bul ve onları kapat. Gerçi daha ülkesinin hangi kıta üzerinde olduğunu, marşının adının ne olduğunu bilmeyen bir halk bunu nasıl akıl edebilsin ki... Daha öncede demiştim; Türkiye halkı çalışmayı sevmeyen, arazi olmaya bayılan, işin kolayına kaçmaya meyilli olan, tembel, üşengeç bir halk. "Kökünden kapat gitsin" mantığı bu siteyide vurmuş... Milyonlar vardı türkiyeden o sitede. Yazık oldu. Gerçi "dns" denen birşey var ama o da interneti acayip kastırıyor.
TurkceRap
05-03-2011, 15:25
Halâ daha birileri biz şundan kapattık, aslında gözünün üstünde kaşı var bahanelerine sarılırken, Bazı aptallar da şurda-burda paragraf kasıp buna çanak tutmaya devam etsin.
o 5651 sayılı lanet olası yasa orada durdukça daha çoook rezil oluruz...
AvniSinanoglu
06-03-2011, 01:24
Türkiye siteleri basli basina korsan olmus gidiyor siz haksiz özgürlüklerden bahsediyorsunuz. Nasil olurda tüm sinema filmleri sinamaya ciktigi gün bloglarda, sitelerde kolayca seyredilir eh diyeceksiniz özgürlük. Türkiye vahsi bati mi yahu cowboy ülkesi gibi herkez istedigi gibi emekleri calip dursun olmaz bu kadari...
Violadagamba
06-03-2011, 01:35
Sayın AvniSinanoğlu,
Size bir örnekle durumu açıklayayım.
İstanbul'da ikamet eden 3 kişi bir bakkalı soyarsa o 3 kişiyi cezalandırmak gerekir, bütün İstanbulluları hapse sokmak değil. Siz müminlerin adalet anlayışı ise bu anlayışın tersi. İslam, beyinlerinizi, aklınızı, ahlakınızı nasıl da iğdiş ediyor! Dehşet içinde izliyoruz...
AvniSinanoglu
06-03-2011, 01:45
Sayın AvniSinanoğlu,
Size bir örnekle durumu açıklayayım.
İstanbul'da ikamet eden 3 kişi bir bakkalı soyarsa o 3 kişiyi cezalandırmak gerekir, bütün İstanbulluları hapse sokmak değil. ...(benim inancim seni ilgilendirmez!)
Türkiye de genel olarak cezalarin ve yasaklarin uygulama biciminde sakatlik mevcut, Avrupayi yasaklari ülkeye ithal edenler memurlarin temel egitimlerine gereken önemi göstermemisler. Türkiye de trafik polislerinin yaptiklari sacma sapan cezalardan baslayacak olsaz forumda hafiza yetmez....
Mesele egitim ve kültür sorunu ve bunlari sistem yukaridan asagiya düzenlemeye calismistir Cumhurriyet döneminde, simdi öyle bir demokrasi anlayisi geldiki cowboy filmlerinden daha da feci özgürlük anlayisinin hatti hesabi bile mevcut degil
Violadagamba
06-03-2011, 01:49
Sayın AvniSinanoğlu,
Bir kişinin yaptığı bir hukuk dışılık nedeniyle milyonlarca insana kullanım ve paylaşım yasağını savunmak saftorozluktur. O adamın sayfasını bağla, bitsin. Maşallah siz ileri demokrat (!) müminlerin algılamaları sayesinde sansürde İran standartlarını yakalamak üzereyiz.
AvniSinanoglu
06-03-2011, 11:28
Sayın AvniSinanoğlu,
Bir kişinin yaptığı bir hukuk dışılık nedeniyle milyonlarca insana kullanım ve paylaşım yasağını savunmak saftorozluktur. O adamın sayfasını bağla, bitsin. Maşallah siz ileri demokrat (!) müminlerin algılamaları sayesinde sansürde İran standartlarını yakalamak üzereyiz.
Rica ederim böyle yazmayin benim teism,inancim, inancsizligim, imanim, imansizligim, ateistligim, dinim veya dinsizligim kimseyi alakadar etmez!:nono:
TurkceRap
07-03-2011, 14:47
Türkiye siteleri basli basina korsan olmus gidiyor siz haksiz özgürlüklerden bahsediyorsunuz. Nasil olurda tüm sinema filmleri sinamaya ciktigi gün bloglarda, sitelerde kolayca seyredilir eh diyeceksiniz özgürlük. Türkiye vahsi bati mi yahu cowboy ülkesi gibi herkez istedigi gibi emekleri calip dursun olmaz bu kadari...
Okuma yazmanız yokmu, Konu Korsan filmler değil, Blogspot'un sudan bir sebeple sansürlenmesi, Konuyu saptırmayın.
Kaldıki, tehlif haklarının sınırı ne olmalıdır konusu tartışılıyor, Ama siz devekuşları gibi kafanızı gömüp, açıkta kalan kısmınızla dünyaya baktığınız için bundan habersizsiniz.
Bununkla ilgili "copyleft" kavramı ile ilgili okumalar yapmanızı tavsiye ederim.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Copyleft (http://tr.wikipedia.org/wiki/Copyleft)
http://en.wikipedia.org/wiki/Copyleft (http://en.wikipedia.org/wiki/Copyleft)
Ayrıca, yanlış hatırlamıyorsam Kado institute tarafından yayınlanan Future of copyright (Tehlif haklarının geleceği" isimli makaleden de yararlana bilirsiniz.
Türkiye de genel olarak cezalarin ve yasaklarin uygulama biciminde sakatlik mevcut, Avrupayi yasaklari ülkeye ithal edenler memurlarin temel egitimlerine gereken önemi göstermemisler. Türkiye de trafik polislerinin yaptiklari sacma sapan cezalardan baslayacak olsaz forumda hafiza yetmez....
Mesele egitim ve kültür sorunu ve bunlari sistem yukaridan asagiya düzenlemeye calismistir Cumhurriyet döneminde, simdi öyle bir demokrasi anlayisi geldiki cowboy filmlerinden daha da feci özgürlük anlayisinin hatti hesabi bile mevcut degil
Pawlow'un köpekleri gibi bir de insanları koşullayın bari, çaldığınız zile göre bakalım et geleceğini anlayıp salya salgılıyorlar mı, salgılamıyorlar mı?
hükümetin rezil uygulamalarını şirin göstermek için nasıl kıvıracağınızı da şaşırdınız.