Orijinalini görmek için tıklayınız : Din Fethullah Gülen'in Son Kitabındaki Bariz Hata!
Fethullah Gülen'in son kitabı "çizgimizi hecelerken".
FG 1950 senesinde "Erzurum Komünizmle Mücadele Derneği"ni kurmuş, yani yarım asırdan fazla süredir komünizme karşı "mücadele" ediyor...
Fakat komünizmin en temel konusu olan enternasyonallerden habersiz!!!
Bu durum 51 senedir kasaplık yapan birinin kıyma çekmeyi bilmemesi gibi!
Son kitabında diyor ki:
"1. enternasyonal bolşevik devriminden (1917'den) sonra toplandı, ardından da 2. enternasyonal toplandı..."!!!
Halbuki 1. enternasyonal 1864'te, 2. enternasyonal ise 1889'da toplandı.
Firestorm
05-03-2011, 14:12
Fetuhhal gülen neyi doğru düzgün yapıyor ki bunu doğru düzgün yapsın bolca ağlar ühü ühü :)
Vandenys
05-03-2011, 15:16
fgülen, özellikle bol ve birbiriyle ilgisiz -birbirini tamlamayan- ilgisiz kelimeleri ardarda kullanarak anlaşılmaz konuşuyor ki söyledikleri bir şey zannedilsin...
Resmi web sitesine gönderdiğim tekzip mesajı:
Sayın Fethullah Gülen son kitabı "Çizgimizi Hecelerken"de bariz tarihsel bilgi hatası yapmış.
Kitabın 113. sayfası:
"...ihtilalden az sonra birinci enternasyonal yapıldı, bu yeterli bulunmayarak ardından ikinci enternasyonal, daha sonra üçüncüsü... ve böylece enternasyonaller sürüp gitti." yazıyor!
Halbuki; 1. enternasyonal 1864'te, 2. enternasyonal 1889'da, bolşevik ihtilali 1917'de, 3. enternasyonal 1919'da.
tardu;
Buradan haber uçar zaten sulugöze, adamları var buralarda...
seyhlerli
08-03-2011, 04:21
Evet, bunlar Türkiye'nin megolomanları... Muktedirleridir.
larathian
13-07-2011, 19:06
2 sümük akıttı iğrençlik yapıp mide bulandırdı diye şu şekli bozuk tipin arkasından gidiyorlar ya az küfür etmiyorum..
salya::doh: sümük aglayan fg nin kendisi hata.
Ben foruma yeni geldim ve bu ilk mesajım.
Bu adamın söylediklerinde doğruluk payı aramaya gerek var mı ki? :))
fgülen, özellikle bol ve birbiriyle ilgisiz -birbirini tamlamayan- ilgisiz kelimeleri ardarda kullanarak anlaşılmaz konuşuyor ki söyledikleri bir şey zannedilsin...
Aynı şeyi bir kaç kitabını okuduğum Said Nursi de yapmış.
Türkçesi varken bilerek, bilinçli olarak kavram ve sözcükleri birbirine geçiriyor, kurduğu cümleleri bu şekilde süslüyor.
Nokta koymak yerine bin bir tane virgülle uzatıp göz boyuyor.
Anlamsız ve cehalet kokan cümleler. Pek çok insan anlamadığı için hayranlık besliyor aslında.
Devam etsinler. Kim tutar sizi :whoo:
Olimpiyat
02-09-2012, 22:26
Ah ulan ah...
Çok uzun yıllarımı Said -i Nursi ve Fethulah Gülen in kitaplarına harcadım.
Yazık olmuş o yıllara.
demirefe
02-09-2012, 22:45
Devenin neresi doğru da boynu eğri olmayacak...