Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşam Ağacı Video / Flash Animasyon *** http://www.wellcometreeoflife.org/interactive
Neverminder
07-03-2011, 16:03
Yaşam ağacı ile ilgili çok hoş bir video ve interaktif animasyon. Link:
http://www.wellcometreeoflife.org/interactive/
Ortadaki play tuşuyla videoyu izleyip ardından flash ile yaşam ağacını kurcalayabilirsiniz. :smokin:
Cok guzel bir video, paylasim icin tesekkurler.
Neverminder
07-03-2011, 18:21
Rica ederim :)
bunada inanmayan olamaz şimdi dimi, yani o kadar ugraşılmış, hayal gücü, animasyon, lightning efektleri, doku geçiş efektleri, water efektleri, ne desem bilmem ki..
şu tabir bence uygun düşer: "süslü yalan"..
Neverminder
07-03-2011, 19:04
Hehehe yalan tabii ya hep mason işi bunlar. :P
Peki bu konuda (canlıların çeşitliliği) sizin bilimsel cevabınız nedir? Boynuzlu at, konuşan çamaşır makinesi falan demeyin üzülürüm.
ahmetsln
07-03-2011, 21:47
bunada inanmayan olamaz şimdi dimi, yani o kadar ugraşılmış, hayal gücü, animasyon, lightning efektleri, doku geçiş efektleri, water efektleri, ne desem bilmem ki..
şu tabir bence uygun düşer: "süslü yalan"..
evrimi kabullenmeyenler 1-araplar 2-türkler 3-amerikalılar.
3 de dini bakımdan yobaz. :p
arapları yada amerikalıları bilmem ama türklere yobaz diyecek adamı yerde sürürler.
ayrıca şu da nasıl bir iş ki burada ırk ve millete laf atılıyor hem de türk milletine.
bu forumda bunlar serbest mi, ilk defa sizden gördüm de.
yoksa burası aşağı mahalle mi ki ?
lütfen bir yetkili bu konuda cevap versin de bizde nereye geldiğimizi bilelim.
hakaret vb şeyler serbestmi, ırk, din, millet ayrımları yapılabiliyor mu ?
ahmetsln
08-03-2011, 19:17
arapları yada amerikalıları bilmem ama türklere yobaz diyecek adamı yerde sürürler.
ayrıca şu da nasıl bir iş ki burada ırk ve millete laf atılıyor hem de türk milletine.
bu forumda bunlar serbest mi, ilk defa sizden gördüm de.
yoksa burası aşağı mahalle mi ki ?
lütfen bir yetkili bu konuda cevap versin de bizde nereye geldiğimizi bilelim.
hakaret vb şeyler serbestmi, ırk, din, millet ayrımları yapılabiliyor mu ?
"dini bakımdan yobaz" dedim dikkatle okuyun.
KozmikSakaci
08-03-2011, 19:28
güzel emeğine sağlık
Din sokmezse, irkcilik, milliyetcilik one surulur.
Mahirzzz, tum insanlar allahin yarattigi degil mi? senin milletini neden digerlerinden ustun yartmis olsun ki? En az milliyetciligi imanlilarin yapmasi gerekirken, en koyularin bunlardan cikmasi da bir tesaduf degil bana kalirsa.
Neverminder
08-03-2011, 20:23
@kozmiksakaci: Teşekkürler
@ mahirzz: yobaz kelimesi hakaret sayılmıyor, bir şahsa söylendiğinde TCK'ya göre suç sayılmıyor bildiğim kadarıyla. Bir topluluğa söylenirse durum nedir bilemiyorum.
Neverminder
08-03-2011, 21:01
Bu Videoyu Türkçeye çevirmeyi düşünüyordum hazır yapılmışı varmış sevindim.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=251362189338
http://www.youtube.com/watch?v=ReVmfsAJtms
Hatta belgeselin tamamı için altyazı varmış süper olay: bkz. Charles.Darwin.and.the.Tree.of.Life
ben şunu diyorum türk milletine, milletimize söz söyleyen, atalarımıza yada onun yaptıklarına hakaret eden bizden değildir.. ve aşağılıkdır.
katılmayan var mı ?
neyse konu bu değil, sonucda oradaki video bir animatörce hazırlanmış animasyon..
çizgi film :)
Hangi kanıta, teze veriye dayanarak bu bilimsel referanslar temel alınarak yapılmış bu animasyona çizgi film diyorsun??? Esas çizgi filim sizin masal kitaplarınız. Cinler melekler şeytan aslı astarı belli olmayan garip hikayeler, sinirli öfkeli kin kusan bir tanrı....... İyi çizgi film malzemeleriniz var sizden bir ton kurgu hikaye çıkar.
Bİr flash animasyonun ne kadar büyük bir emekle harcandığını mesleğim olduğu için biliyorum. Adama bak sanki Pixar şirketinin baş animatörü. Ne kariyerin, tecrüben, referansın var da amatör diyorsun??? Yüzlerce kod yazılıyor o animasyonların arka planında.
ahmetsln
09-03-2011, 11:33
ben şunu diyorum türk milletine, milletimize söz söyleyen, atalarımıza yada onun yaptıklarına hakaret eden bizden değildir.. ve aşağılıkdır.
katılmayan var mı ?
Ben diyorum ne sen diyorsun ne arkadaş anlama özürün mü var ?
hehe gülüyorum çünkü okuman mı yok yoksa hani kendi içindekini mi söyledin :)
Bİr flash animasyonun ne kadar büyük bir emekle harcandığını mesleğim olduğu için biliyorum. Adama bak sanki Pixar şirketinin baş animatörü. Ne kariyerin, tecrüben, referansın var da amatör
ee şimdi animasyon diyen sensin bende animasyon dedim :)
ee ayrıca amatör yazmışsın ben amatör demedim ki, sen dedinnnnnnn...
biraz dikkatli oku ya da panik atak yapma, kendine iyi bak :)
hala gülüyorum bu tavrına..
amatör değil animatör yazdım :)
Yanlış görmüşüm kusura bakma. Şu yazdıklarımla muhatap ol sen.
Hangi kanıta, teze veriye dayanarak bu bilimsel referanslar temel alınarak yapılmış bu animasyona çizgi film diyorsun??? Esas çizgi film sizin masal kitaplarınız. Cinler melekler şeytan aslı astarı belli olmayan garip hikayeler, sinirli öfkeli kin kusan bir tanrı....... İyi çizgi film malzemeleriniz var sizden bir ton kurgu hikaye çıkar.
olabilir, ama bu bir animasyon, bilimsel bir deney değil, değişmiyor, hayal ürünü bu yapıt, tıpkı çizgi filmler gibi, bir insanın bilgisayar başında mizansen ettiği bir kurgu..
katılmayan var mı ?
Musluman Araplarin, Turkleri nasil katlettigini, kilic zoruyla musluman yaptigini bilseydin, bu din ve peygamberinden de sogur muydun?
hani cok agir geliyor ya Turk'e soz edenler, belki ogrenirsen samanizme geri donersin diye soyluyorum.
mahirzz, kitaplar, dergiler, söylemler, videolar, ses kayıtları ve bilgisayar verilerinin deney olmaması ne demek? İnteraktif bir animasyonun deneyle ne alakası var? Sen nereden bakıyorsun dünyaya çok merak ettim yahu?
Sanırım bir yerlerden deney diye bir şey duymuşsun önüne sunulan her şeyin deney olmasını bekliyorsun. Deney yapılır, sonuçları veri olarak alınır ve bu kitap, makale, rapor ya da video olarak sunulur.
Türk'lerle ilgili söylediklerine bir şey demiyorum. Seni çok inandığın Allah değilde Türk hapishanelerinde yüce Türk tecavüzcüleri, kokainmanları ıslah etsin ne diyeyim.
Sayın Mahirzz, bu animasyondaki taksonomi 150 yıllık bilgi birikimine dayanarak oluşturulmuştur. Hayal değil gerçeğin ta kendisi. Bu çizimi ya da animasyonu yapan kişi sadece aracı kullanan operatör. Ona bilgileri bilim insanları veriyor. Ya da bu sanatçı bağımsız çalışıyor olsa bile mutlaka bilimsel kürsülerden yardım almıştır ki bilimsel olarak da doğru bir sınıflandırma görüyoruz.
Paleontoloji bilimi uydurma senaryolar üretmez. Bulunan en küçük fosil değerlendirilerek yaş tespitleri ve anatomik hesaplamalar yapılır.
Anti tezinizi yani yeni sınıflandırma şemalarınızı buraya koyun biz de görelim. Hayali olmayan gerçek bir sınıflandırma nasıl oluyor diye...
Saygılar
ahmetsln
10-03-2011, 20:32
katılmayan var mı ?
Musluman Araplarin, Turkleri nasil katlettigini, kilic zoruyla musluman yaptigini bilseydin, bu din ve peygamberinden de sogur muydun?
hani cok agir geliyor ya Turk'e soz edenler, belki ogrenirsen samanizme geri donersin diye soyluyorum.
sayın vartor demiş bende arkadaşa kaynak göstereyim okusun :
http://65.18.198.4/forumlar/showthread.php?t=23570
saygılar sevgiler, kuteybe b. müslim denilen islam komutanın türkleri nasıl kılıçtan geçirdiği, atalarına neler yaptıgını, köle olarak sattığını iyi oku oku ki en azından içinde bir gram sorgulama hissi duy..
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/12/4573.jpg
Oldukça detaylı bir yaşam ağacı resmi.