Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinsiz olduğunuzu çevrenizden kimler biliyor?
Neverminder
07-03-2011, 23:39
Kendimden başlayayım. Ailem, Akrabalarım, Dostlarım, Arkadaşlarım, Sevdiğim kadınlar, Eski işyerimdeki arkadaşlarım. Neredeyse reel tanıdığım herkes. Söylemediğim kişiler sadece yeni işyerimdeki arkadaşlarım, onlara söylemeyi düşünmüyorum.
(Patronun yobaz mı, insan mı olduğunu bilemediğimden)
Gerek muhabbet sırasında, gerek fbook vs yerlerde zaman zaman semavi dinleri, tanrıyı eleştiren konuşmalarım/paylaşımlarım oluyor.
Peki bunların etkisi ne oluyor?
Şu ana kadar hiçbir arkadaşımdan enteresan bir tepki almadım. Arayıp sormayı kesenler, silenler oldu. Yaklaşık %5-10 gibi bir arkadaş kaybı oluyor.
En olumsuz hadise hoşlandığınız/sevdiğiniz insanın tavrı oluyor. Dinsiz lafını duyan kaçıyor. (%100 çalışıyor :P ) Bunların haricinde bir yaptırım/tehlike/olumsuzluk ile karşılaşmadım.
**
Sizler din tartışmalarında/konuşmalarında dinsiz olduğunuzu arkadaşlarınıza ifade edebiliyor musunuz? Facebook vb sanal sosyal ortamlarda kendinizi ifade edebiliyor musunuz? (fake hesapları saymayalım)
Toplumda kendisini ifade etmeyenler, neden etmediklerini yazabilirlerse sevinirim.
Dinsizliğini ifade etmeyenlere tavsiyem, sevgiliniz sorun yapmıyorsa %10 ihmal edilebilir bir kayıp. :))
Not: Benzer başlık açıldı mı bilmiyorum. Öyleyse yönlendiriniz. Arama bölümü alakasız gubidik sonuçlar veriyor her aramada...
Jolly Jocker
07-03-2011, 23:47
Annem, babam, abim biliyor. Hatta alıştılar artık. İş yerimdeki çalışma arkadaşlarımın tümü biliyor. Sülalemin çeşitli unsurları da biliyor. Bilen herkesle şakalaşıyoruz bu konularda. Takılıyoruz birbirimize. Ama komşularım ve sık alışveriş yaptığım esnaflar bilmiyor. Evim benim kalemdir, kalemin etrafındaki unsurlara söyleyip kendimi riske edemem. Korktuğumdan değil, kimsenin önyargısı ya da cehaletiyle uğraşmak istemediğimden. Şu sıralar biraz sık sevgili değiştiriyorum, onlara da söylemeye vakit kalmıyor. Gereği de yok zaten. Ha bir de abimin yeni eşi var; o biliyor mu bilmiyorum. Ama yeri gelince söylemek gerekecek. Olumsuz bir tepki geleceğini hiç sanmıyorum; onunla da şakaya vururuz herhalde.
Evet, benim durumum kısaca böyle.
Neverminder
08-03-2011, 00:16
Katkınız için teşekkürler. Çevrenizin çoğu haberdar, çok güzel bir şey bu.
Eğer hastalıklıymış gibi saklanırsak toplum bize hastalıklı gözüyle bakar.
Dinsizliğin gayet olağan bir şey olduğunu topluma göstermemiz gerekiyor. Tabii ki caddeye çıkıp ben dinsizim diye bağırmak uygun olmaz. Ancak aile, eş dost, arkadaşlarımızın dinsizliğimizi bilmesinde, dinsizlerin marslı olmadığını fark etmesinde fayda var. :)
Tabii ki caddeye çıkıp ben dinsizim diye bağırmak uygun olmaz. A
yok yok, uygundur. :D
bi deneseniz ne kadar heyecanlı olacağını görseydik. merak ettim cidden. hep ne kadar cesur olduğunuzu anlatıyorsunuz. bu cesaretiniz herhalde sizin için düşünsel manada zaten "yok olan" Allaha söküyor, öyle anlıyorum. yoksam birazcık "adrenalin" yaşamak adına bu heyecanı yaşamak için bağırsanız ne olurdu. ben söyliyim. günümüz antalyasında ve izmirinde hiç bir şey olacağını sanmıyorum. malumunuz üzere izmir zaten gavur izmirdir. yani hep sizindi. ;) izmir'de ben dinsizim diye bağırsan da sallayan olmaz; ben Allahla ortağım da desen kimse umursamaz, ben eskiden Allah'tım sonra insan oldum sonra sizi yarattım da desen gene kimse sallamayacaktır. adı üstünde: gavur izmirdir çünkü.
amaaa. buralarda yapmayın. dişlerinizi dişçide çektirmek daha sağlıklıdır. ;) :D
Neverminder
08-03-2011, 01:24
bi deneseniz ne kadar heyecanlı olacağını görseydik. merak ettim cidden. hep ne kadar cesur olduğunuzu anlatıyorsunuz. bu cesaretiniz herhalde sizin için düşünsel manada zaten "yok olan" Allaha söküyor, öyle anlıyorum. yoksam birazcık "adrenalin" yaşamak adına bu heyecanı yaşamak için bağırsanız ne olurdu. ben söyliyim. günümüz antalyasında ve izmirinde hiç bir şey olacağını sanmıyorum. malumunuz üzere izmir zaten gavur izmirdir. yani hep sizindi. ;) izmir'de ben dinsizim diye bağırsan da sallayan olmaz; ben Allahla ortağım da desen kimse umursamaz, ben eskiden Allah'tım sonra insan oldum sonra sizi yarattım da desen gene kimse sallamayacaktır. adı üstünde: gavur izmirdir çünkü.
amaaa. buralarda yapmayın. dişlerinizi dişçide çektirmek daha sağlıklıdır. ;) :D
Bu tamamen ruh dengesiyle ilgili bi olay.
Ateistler cesur mudur bilmiyorum ama bu sıkıyorsa yapın diyenlerin çoğunun ürkek ceylanlar olduğunu gördüm. Doğuda üniversite okudum. 5-10 yıl önce. İntihara meyilliydim kafayı yemek üzereydim. Ramazan ayında ağzımda yiyecek, üstümde dev satanist yıldızlı (metal grubu) s.şört sokaklarda dolaştım defalarca, ardından takım elbiseli polat kılıklı tiplerin masası olurdu onların karşısına oturup yemek yerdim. Çatacak yer arardım. Peki ne oldu? Hiç. Bir tek kelime eden bile çıkamamıştı.
Bunu okuyan gençler varsa, yapmış olduklarımı yapmayın, belki de şans eseri kimseyi öldürmedim/öldürülmedim..
Benzer bir şeyi şimdi yapar mıyım, hayır. Artık yobazlarla kanlı bıçaklı savaşıp riske etmeyeceğim bir hayatım var. Misal bugüne kadar din konusunda reel/sanal hiç küfür işitmedim, bundan sonra işitsem cevap bile vermem herhalde.
Ateist müslüman fark etmez, aklı başında bir insan yobaz bir kitle karşısında onların inancına/ideolojisine ters söylemlerde bulunmaz.
Her neyse.. konudan koptuk. Başlığı hatırlatayım:
Dinsiz olduğunuzu çevrenizden kimler biliyor?
beni soracak olursanız-ilk önce ülkemden başlıyayım-hemen hemen birçok şehirde iletişimde olduklarım-avrupanın yine birçok şehrinde,yaşadıgım şehir hannoverde,herçeşit ırkdan milletden olanlar-daha çokda türk ırkçıları vede müslümanları beni çok iyi tanırlar?
gerçekler yoldaşınız olsun.
Ailemdeki yaşlılar dışında herkes bilir. Arkadaşlarımın hepsi bilir. :)
Caddeye çıkıp hiç bağırmadım lakin, ramazan da sokakta içmek alışkanlığımız vardır arkadaşlarla.Hiç pas geçmeyiz.Oruçla eşdeğer alem:lol:
Oturuyoruz hacı kaldırıma, açıyoruz kuruyemişi, birayı...Bir de cigara tellendiriyoruz...Offf ki ne of..Bak yine canım çekti ...
Bu arada inanmadığımı tüm çevrem bilir.Yeni tanıştıklarıma söylemekten de imtina etmem.Bazen duyan eşekten düşmüşe dönüyor ama sonra alışıyorlar.:D
Caddeye çıkıp hiç bağırmadım lakin, ramazan da sokakta içmek alışkanlığımız vardır arkadaşlarla.Hiç pas geçmeyiz.Oruçla eşdeğer alem:lol:
Oturuyoruz hacı kaldırıma, açıyoruz kuruyemişi, birayı...Bir de cigara tellendiriyoruz...Offf ki ne of..Bak yine canım çekti ...
Bu arada inanmadığımı tüm çevrem bilir.Yeni tanıştıklarıma söylemekten de imtina etmem.Bazen duyan eşekten düşmüşe dönüyor ama sonra alışıyorlar.:D
sayın naper;
at yalanı, belki melek inanır.
melek inanmazsa kadir inanır. :):)
sayın naper;
at yalanı, belki melek inanır.
melek inanmazsa kadir inanır. :):)
Hacı inanmayanları bekleriz kordona, ramazanda!
Sana da alırız bi şişe, şöööyle rahatlar içini dökersin bize...
Not:Çanakkale kordon.
Not2:Sakın gelipte efelik yapayım deme allame, vallahi ıslar ıslar döverler, sarhoş kafa elin ayarıda olmaz, aç acına dayak yersin, hoş olmaz..
Herkes biliyor :)
Tabi tanışamadıklarım hariç
Annem alışmakda zorluk çekse de, tanıştığım herkes bilir. Zaten çoğu arkadaşım da ateisttir. Arada teist çıkınca şaşırıyoruz :)
Ailem iş çevrem ve beni iyi tanıyanlar ateist olduğumu bilir .
ahmetsln
09-03-2011, 00:23
Bir kaç arkadaşım biliyor, 2-3 tanesi öğrendi ilişkiyi kesti, sağolsun en yakım arkadaşım bırakmadı :D
ailemin yanında tanrı yanılgısını okuyorum sorun olmuyor :D
Birkac yasli aile(sülale) ferdi disinda; es, dost, arkadas herkez bilir dinsiz oldugumu. Ilk baslarda dostlardan iliskiyi kesenler oldu; fakat daha sonra kaderimiz bu deyip, riza gösterdiler.
Değerli allame ;
İnançlarını insanlara zorla dayatmaya çalışan, kabul etmeyenleri ise domuz bağı ile ortadan kaldırmayı alışkanlık, dahası "Hak Yolunda Savaş" kabul eden bir yığın insan müsfettesi, benim dişlerimi çekse ne, çekmese ne?
Bireysel olarak insanlıktan nasibini almamış canlı taklidi yapmanızı ise, cidden anlamadım. Ne yani, "Tapındığınıza İnanmıyorum" dediğimde, dişlerimi mi çekeceksiniz? Yıllardan beri yaptığınız o değil mi zaten? İslamı şirin göstermeye uğraşan, İslam için kan dökmekden-diş çekmekten çekinmeyen kişi olmakdan gurur mu duyuyorsunuz?
Sizin şerrinizden kurtulmak için, illaki İsrail, olmadı ABD ordusuna, bağışta mı bulunmalıyız? "İki kurşunda bizim için sıkın" mı demeliyiz?
Millete şirin göstermmeye çelıştığınız dini, bizzat kendiniz yukarıdaki alıntıda özetlemişsiniz zaten. Bravo...
AvniSinanoglu
09-03-2011, 01:13
Arkadaslar hic bir insan dinsiz degildir diyorum, her insan kendine göre dini vardir. Islam dininden sayanlar dahi hepsi birbirinden baskadir ve hepsi kendi kendilerine ya islerine geldigi gibi veya uydurduklari gibi konuyu algilar. 100 Müslümanla sohbet edin 100 ü de baska din anlayisina sahiptir. O sebeble din anlayisinizi biraz cagdas sekilde anlamanizi tavsiye ederim eski ateist komunist dinsiz radikal görüsler tarihe karisti.
yucemanitu
09-03-2011, 01:25
Bu anlamlı mesaj için ne kadar teşekkür etsek azdır. İşte İslam'ın zararları işte bir dindarın ağzından din... Din vahşettir, din yobazlıktır, din diş çekmedir göz oymadır, din sırf inanmıyor diye bir kişinin üstüne yirmi kişi saldırmaktır. İşte bu yüzden dine inanmıyoruz. Ne mutlu ki Ateistim.
berguzar
09-03-2011, 01:42
Bu anlamlı mesaj için ne kadar teşekkür etsek azdır. İşte İslam'ın zararları işte bir dindarın ağzından din... Din vahşettir, din yobazlıktır, din diş çekmedir göz oymadır, din sırf inanmıyor diye bir kişinin üstüne yirmi kişi saldırmaktır. İşte bu yüzden dine inanmıyoruz. Ne mutlu ki Ateistim.
Çok feci alındım, bizzat çok feci kırıldım.
Bir pire için koca yorganı yaktın be manitu. :(
yucemanitu
09-03-2011, 01:53
http://www.cicekal.net/resim/12-gul-buketi-magnum.jpg
Seni ya da başka bir inanırı kırmak istememiştim... Yıllardır yaşadığımız bir şeye tepki vermekti amacım. Üzüldüm şimdi... :(
Seni ya da başka bir inanırı kırmak istememiştim... Yıllardır yaşadığımız bir şeye tepki vermekti amacım. Üzüldüm şimdi... :(
Iste!
Bu cok büyük bir incelik.
berguzar
09-03-2011, 02:02
Canım kardeşim, ben senin yüreğini elbette çok iyi biliyorum. Senin isyanın bu dayatmalara, bu Tanrı adına ahkam kesenlere. Sanki ellerinde ruhsatları varmış gibi atıp tutarlar. Ama bu tarz insanların seni öfkelendirmesinden ziyade düşündürmesini isterim. Benim en çok üzüldüğüm insan tipidir bunlar. Ama ayet sabit. Kendileri istemedikçe birşey olmazzzzzzzzzzzzzzzz.
Sen kendini ateist olarak tanımlayabilirsin ama Tanrının katındaki durumunu O'ndan başka kimse bilemez.
Sevgilerimle canım kardeşim...
"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır."
Bunu okuyunca birden kalbim ciz etti, yani dinli, dinsiz hic fark etmiyor, demekki insanin ilk önce insan olmasi, adam olmasi gerekiyor.
Sizde hic saygi denen birsey yokmu...?...bu zihniyetle degil ramazanda siz afrikada acliktan ölen insanlarin bile karsisinda ayni seyleri yaparsiniz, yühhhhhh.
Böyle birisi adina yinede genelleme yapmiyacagim cünkü nice ateistler biliyorum adam gibi adam. En azindan insanlara ve onlarin degerlerine saygisi var. Ama iste demekki insan olmanin bunlarla alakasi yokmus.
ahmetsln
09-03-2011, 12:06
Bunu okuyunca birden kalbim ciz etti, yani dinli, dinsiz hic fark etmiyor, demekki insanin ilk önce insan olmasi, adam olmasi gerekiyor.
Sizde hic saygi denen birsey yokmu...?...bu zihniyetle degil ramazanda siz afrikada acliktan ölen insanlarin bile karsisinda ayni seyleri yaparsiniz, yühhhhhh.
Böyle birisi adina yinede genelleme yapmiyacagim cünkü nice ateistler biliyorum adam gibi adam. En azindan insanlara ve onlarin degerlerine saygisi var. Ama iste demekki insan olmanin bunlarla alakasi yokmus.
arabistanda o kadar kral şeyh varken kendi halkları sefalet içinde yüzüyor arkadaş? onlarda müslüman.
ayrıca ben içki içmem ama neden oruç tutcam baya da yerim istediğimi, içerim :smokin:
ayrıca ben içki içmem ama neden oruç tutcam baya da yerim istediğimi, içerim :smokin:
kafaniz anca bu kadarina basiyor iste, kimse size neden yiyip iciyonuz demiyor. Türkiyede ramazanda oruc tutanlar kadar tutmayanlarda var, hangi sebeb olursa olsun, benim garibime giden bunu özellikle ramazanda insanlarin gözüne soka soka bizzat inat gibi yapilmasi ki zaten bunu kasten yapdiklarini yazmis yukarida.
Valla bilemicem ben sahsen degil ramazan, türkiyede bulundugum sürece acik alanlarda bir simit, döner ekmek veya bir dondurma yemeye cekiniyorum, onca fakir, ac, bunlari alacak cebinde bir kurusu olmayan insanlar var.
ahmetsln
09-03-2011, 12:28
kafaniz anca bu kadarina basiyor iste, kimse size neden yiyip iciyonuz demiyor. Türkiyede ramazanda oruc tutanlar kadar tutmayanlarda var, hangi sebeb olursa olsun, benim garibime giden bunu özellikle ramazanda insanlarin gözüne soka soka bizzat inat gibi yapilmasi ki zaten bunu kasten yapdiklarini yazmis yukarida.
Valla bilemicem ben sahsen degil ramazan, türkiyede bulundugum sürece acik alanlarda bir simit, döner ekmek veya bir dondurma yemeye cekiniyorum, onca fakir, ac, bunlari alacak cebinde bir kurusu olmayan insanlar var.
oruç tutmayanları dövenleri ne yapacağız ?, ramazanda içki içmek herkesin hakkı ile zorla içki satan yerlerin kapatılması ?!
cuma namazına gitmeyen esnafın kötülenmesi ?
milomanara
09-03-2011, 12:33
Mükerrer başlıktır: http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6428
Bu arada ben basit bir operasyonla kimliğimden "İSLAM" kelimesini aldırdım. İşlemi yapan memurlardan her hangi bir mahalle baskısı hissetmedim. Hatta bir tanesiyle Yahudiliğin nasıl beyana bağlı olabileceğini, Haham Başılık'tan evrak alınması gereklimi değil mi geyiği bile yaptık. Elbette, sadece beyana dayalı olduğunu ve istenildiği kadar değiştirilebileceğini söyledi.
oruç tutmayanları dövenleri ne yapacağız ?, ramazanda içki içmek herkesin hakkı ile zorla içki satan yerlerin kapatılması ?!
cuma namazına gitmeyen esnafın kötülenmesi ?
Sayin ahmtlsn,
bakin ben en bastan ne yazmisim:
"dinli, dinsiz hic fark etmiyor, demekki insanin ilk önce insan olmasi, adam olmasi gerekiyor."
bu yazdigim icine dinlisinide dinsizinide kattigima göre sizin bahsettiginiz sözde müslümanlarida asiri derecede kiniyorum. Kimse kimseye birseyi zorla yaptiramaz zaten.
Tabi herzamanki gibi okumadan cevap yazarsaniz böyle olur.
Ben hatta nice ateistler biliyorum insanlarin degerlerine saygili diye yazmistim, bunun gibi nice müslümanlar, yahudiler, hristiyanlar vs vs vs var onlarda insanlara hosgörülü ve saygili.
Ayrica nufusun yüzde 90 müslüman bir ülkede yasadiginizi unutmayin. Ben mesela gayrimüslim bir ülkede yasiyorum, ama neden orada burada icki satiliyor diye sikayet etmiyorum mesela.
Insan olmak icin bir dine bagli olmak veya olmamak sart degil, insanlik bunlarla ölcülmüyor. Bilmem simdi anlatabildimmi...?
saygilar.
İlahi EciRna ;
Neden bu kadar kızdın anlayamadım.
Oruç halk için değil Hakk için tutulmaz mı ?
Oruç sadece aç kalma uygulaması mıdır ?
Yoksa oruç,
irade güçlenmesine yardımcı olan önemli bir araç mıdır ?
Gerçi araç ve amaç karışınca ortaya çıkan tablo tam da budur,
ama,
yine de Hakk'ın razılığı yerine halkın razılığını isteyenlerin olduğu gerçeğini ne yazık ki değiştiremiyor :(
İlahi EciRna ;
Neden bu kadar kızdın anlayamadım.
Oruç halk için değil Hakk için tutulmaz mı ?
Oruç sadece aç kalma uygulaması mıdır ?
Yoksa oruç,
irade güçlenmesine yardımcı olan önemli bir araç mıdır ?
Gerçi araç ve amaç karışınca ortaya çıkan tablo tam da budur,
ama,
yine de Hakk'ın razılığı yerine halkın razılığını isteyenlerin olduğu gerçeğini ne yazık ki değiştiremiyor :(
Sevgili Psiko,
kizmis felan degilim, evet sitem ediyorum, cünkü burada birisi özellikle ramazanda acik alanda milletin gözü önünde provoke etmek adina yiyip ictigini yazmis, ben buna karsi sitem ettim. Lakin bunu özellikle ramazanda yapiyosaniz demekki burada düsmanca bir yaklasim söz konusu.
Oruc tabiki bir dini vecibe, Allah icin tutulur ama bunun benim bahsettigim konu ile ne alakasi var, ben sadece insanlarin birazcik birbirlerine karsi saygili olmalarini istiyorum.
Bakin size bir örnek vereyim. Ben dedigim gibi gayrimüslim bir ülkede yasiyorum, ve bir hristiyan arkadasim bir gün beni ziyarete geldi, benim oruclu oldugumu bilmiyordu, malum kültürümüzde misafire ikram vardir, ben kalktim ona yiyecek icecek birseyler hazirladim önüne koydum, Kendisi bana benim neden yemedigimi sorunca "ben orucluyum" dedim, ve hemen aninda ayaga kalkti sofrada ne varsa toparlamaya basladi. Bende napiyorsun diye sordum, bana: "sen oruclu iken senin karsinda asla yemem, her ne kadar ayni dini paylasmiyorsakta bir insanin icinde bulundugu duruma ve dinine saygim vardir" dedi, ben her ne kadar da bunun benim icin sorun olmadigini ve yiyip icmesini rica ettigim halde bunu red etti.
Anlatabiliyormuyum. Ya bu sadece basit bir örnek.
Insanlar dinleri ve dinsizlikleri adina bir birine düsmanca yaklasmamali, ben bunu ifade etmek istemistim.
saygilar.
Sevgili EciRna ;
"Meydan okuma" diye bir kavram vardır.
Eğer ülkenizde oruç tutmadığı için insanlar dövülüyor,bıçaklanıyor ve sonuç ölümle bitiyor ise,
birileri de bu duruma "Kendi çöplüğünde" meydan okuyacaktır.
Yobazlık iki ucu olan bir tahtırevalliye benzetilebilirse,
her iki ucunda da oturanlar olacaktır.
Bundan daha doğal ne olabilir ki ?
İnsanlık dediğiniz şey ise,
İNSAN olma özelliğini taşıyan herkese ait bir erdemdir.
Yobazlığın olmadığı gibi,
İnsanlığın da,
Müslüman-Ateist vb vb yaftası yoktur.
Sevgili EciRna ;
"Meydan okuma" diye bir kavram vardır.
Eğer ülkenizde oruç tutmadığı için insanlar dövülüyor,bıçaklanıyor ve sonuç ölümle bitiyor ise,
birileri de bu duruma "Kendi çöplüğünde" meydan okuyacaktır.
Yobazlık iki ucu olan bir tahtırevalliye benzetilebilirse,
her iki ucunda da oturanlar olacaktır.
Bundan daha doğal ne olabilir ki ?
İnsanlık dediğiniz şey ise,
İNSAN olma özelliğini taşıyan herkese ait bir erdemdir.
Yobazlığın olmadığı gibi,
İnsanlığın da,
Müslüman-Ateist vb vb yaftası yoktur.
Sevgili Psiko,
ben yukarida da belirttim, insan herseyden önce Insan olabilmeli, kendi din kardeslerim arasinda "ayi" gibi davranan ve dinden nasibini almamis bir sürü insan var. Eger bir insan oruc tutmadi diye yargilaniyor ve hatta zulum görüyorsa bu insanlik heleki müslümanlik hic degildir. Ateist diye etrafindan arkadaslari kaciyorsa, demekki bunlar gercek dostlar asla degillerdir.
Ben insanliktan nasibini almamis herkese yobaz diyorum, ister müslüman olsun, ister ateist ister baska bir dine mensub olsun. Böyle seyleri gördükce gercekten cok üzülüyorum, bu gecici dünyada insanlarin irk, din, ve millet ayrimi yaparak birbirlerininin kafasini gözünü yarmalari, birbirlerini huzursuz etmeleri, hatta birbirlerini öldürmeleri cok aci birsey. Ve kesinlikle benim Insanlik anlayisima ve inancima ters olaylar.
saygiyla
Yaftası ne olursa olsun,
EciRna gibi bakış ve anlayış sahiplerinin çoğalması temenilerimizle deyip kendi adımıza noktalayalım :)
KozmikSakaci
09-03-2011, 15:17
yakın arkadaslarımdan baska kimse bilmiyor.
EciRna;
Filan kimin inandığı dogmalara saygı duymak zorunda değilim, bu bir.
Zaten oruç tutan insanın canı bira çekmeyeceğinden, iddian bu bağlamda demogojik olmaktan öteye gidemez, bu iki...
Hani senin dindaşların varya, şu ramazanda olay çıkarma meraklısı dindaşların, ha işte, belki onlardan biri de bize denk gelirde eğlence olur diye düşünüyoruz, bu da üç...
Neverminder
09-03-2011, 17:49
@Genel: Toplumda kendini çekinmeden ifade eden birçok insan varmış bunu görmek güzel. Yeni ateist arkadaşların çekincelerini ortadan kaldırmak için faydalı olur bu mesajlar. :)
**
Arkadaslar hic bir insan dinsiz degildir diyorum, her insan kendine göre dini vardir.
Görüyor ver artırıyorum. Her insanın en az iki dini vardır. :)
O sebeble din anlayisinizi biraz cagdas sekilde anlamanizi tavsiye ederim eski ateist komunist dinsiz radikal görüsler tarihe karisti.
Evet ateizm tarihe karıştı. Üzerine biraz da beşamel sos ekleyip karıştırıyoruz. Bir tutam da sevgi. Oh mis. Şimdi tarihin tozlu sayfalarından gelip verdim bu tarifi bir agn/ateist olarak. :)
Ecrina, alıntıladığınız mesajda o arkadaşın içmeyi kasıtlı bir şekilde müslümanları tahrik etme amaçlı yaptığına dair hiçbir belirti yok. Benim anladığım, Çanakkale'de Ramazan haricinde de kordonda içiyor, ramazanda da içiyor. Yaptığı şey ramazan haricinde ne yapıyorsa ramazan süresince de aynen devam etmek. Önyargıyla bakmışsınız o mesaja. Sonrasında ise "insan olan yapmaz" gibi bir üslup kullandığınız için öyle olmasa bile "evet müslümanları tahrik etmek istedim, gelin karşınızda içelim" tepkisi verilmiş olabilir. Tahminim bu, çünkü bende de benzer tepki oluşuyor.
Birileri gelip "bu ülke müslüman, ramazanda yiyip içemezsiniz/içmemelisiniz" derse inadına yer içerim. Ama yok kendi orucunu tutar, tutmayanın ne yaptığıyla ilgilenmezse onun karşısında yemem içmem. Ha bu benim şahsi tercihim. Ayrıca isteyen istediği gibi yer, içer... İnanç sizin, oruç sizin. Kimse sizin o "kutsal" inancınız nedeniyle 30 gün boyunca kendini kısıtlamak zorunda değil. Ek olarak, "kasıtlı olarak" oruçlu insanların karşısında yiyip içen de olabilir, bunun nedeni müslümanların sindirme politikasına tepki göstermektir benden söylemesi.
İnsan kendi isteğiyle bir şeye/kişiye "saygı duyarsa" duyar, duymazsa duymaz. Saygı başkalarından istenemez/beklenemez.
Saygı kişilerin özgürlüğünü kısıtlıyorsa başlarım öyle saygıya. Birileri herhangi bir şey için buna "Saygı" duyun deyip herhangi bir şekilde baskı oluşturmaya çalışırsa o saygı beklediği şey her neyse onla uğraşırım.
Modlara not: Benzer başlık açılmış daha önceden. İki başlık birleştirilebilir, birleştirilmeyedebilir, kim bilir? Thor, Odin vs.
Sayin Neverminder,
Ecrina, alıntıladığınız mesajda o arkadaşın içmeyi kasıtlı bir şekilde müslümanları tahrik etme amaçlı yaptığına dair hiçbir belirti yok.
öylemi dersiniz...bidaha okuyun ozaman:
ramazan da sokakta içmek alışkanlığımız vardır arkadaşlarla.Hiç pas geçmeyiz.Oruçla eşdeğer alem:lol:
...bana pek öyle gelmedi.
Neverminder
09-03-2011, 19:34
Sayin Neverminder,
öylemi dersiniz...bidaha okuyun ozaman:
ramazan da sokakta içmek alışkanlığımız vardır arkadaşlarla.Hiç pas geçmeyiz.Oruçla eşdeğer alem:lol:
...bana pek öyle gelmedi.
Sevgili Ecirna,
Ramazanda oturup içiyorlarmış işte, her ramazanda. Biz atesitler genellikle 4 mevsim içki içen insanlarız. Önceki mesajımda söylediğim gibi, muhtemelen ramazan öncesinde de içiyorlar orada, ramazanda da.
Aksi halde garip olurdu. Ramazan haricinde dışarıda/kordonda içmiyolar, ramazan gelince içmeye başlıyorlar. Bu mudur? sanmıyorum :)
Sevgili Ecirna,
Ramazanda oturup içiyorlarmış işte, her ramazanda. Biz atesitler genellikle 4 mevsim içki içen insanlarız. Önceki mesajımda söylediğim gibi, muhtemelen ramazan öncesinde de içiyorlar orada, ramazanda da.
Aksi halde garip olurdu. Ramazan haricinde dışarıda/kordonda içmiyolar, ramazan gelince içmeye başlıyorlar. Bu mudur? sanmıyorum :)
Ya Neverminder kardesim,
ne zaman icki iciyormus kimi alakadar eder, tabiki benim sorunum bu degil, orada " ramazan da sokakta içmek alışkanlığımız vardır arkadaşlarla.Hiç pas geçmeyiz.Oruçla eşdeğer alem" yazmasina takildim, ramazan dahil biz hep iceriz gibi birsey yazmis olsa belki kale almazdim, ama bu sanki bunu özellikle ramazanda daha bir ön plana cikarip insanlari tahrik etme amaci varmis gibi geldi, birde milletin gelip gectigi kaldirim kenarinda... eee etraf müslümanda olsa ayi dolu, delinin biri orucu basina vurmus bide nikotin krizine girmisse haliyle provoke edilmis sanip iki kafa atsa, sonrada "icki ictigimiz icin dövdüler" dersiniz :D
Benim neye inanıp inanmadığımı başkalarının bilmesine gerek yok. Fakat yapılan tartışmalardan ve sohbetlerden dolayı çekirdek ailem , akrabalarımdan bazıları, yakın arkadaşlarım ve bazı hocalarım bilir.
Beni tanıyanlar bilir. Bilmeyenler de şüphelenir. :happy:
saygılarımla
. eee etraf müslümanda olsa ayi dolu, delinin biri orucu basina vurmus bide nikotin krizine girmisse haliyle provoke edilmis sanip iki kafa atsa, sonrada "icki ictigimiz icin dövdüler" dersiniz :D
Arayıp da bulamadığım hacı...:party:
Hem belki imana geliriz....
Ya Neverminder kardesim,
ne zaman icki iciyormus kimi alakadar eder, tabiki benim sorunum bu degil, orada " ramazan da sokakta içmek alışkanlığımız vardır arkadaşlarla.Hiç pas geçmeyiz.Oruçla eşdeğer alem" yazmasina takildim, ramazan dahil biz hep iceriz gibi birsey yazmis olsa belki kale almazdim, ama bu sanki bunu özellikle ramazanda daha bir ön plana cikarip insanlari tahrik etme amaci varmis gibi geldi, birde milletin gelip gectigi kaldirim kenarinda... eee etraf müslümanda olsa ayi dolu, delinin biri orucu basina vurmus bide nikotin krizine girmisse haliyle provoke edilmis sanip iki kafa atsa, sonrada "icki ictigimiz icin dövdüler" dersiniz :D
Biz beş ateist bir araya gelip oturalım, sizde gelip karşımızda oruç açarsanız provekemi etmiş oluyorsunuz, dövelimmi sizi.
Gerçekleri kimseden saklamam herkes bilir ateist olduğumu.