Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon davasinda sona gelindi mi?
Bazilarina komplo teorisi gibi gelebilir ama Ergenekon davasinda son düzlüge cikildigi ve bundan sonraki sürecin olayi kapatma seklinde olacagini düsünüyorum.
3 Mart'ta Soner Yalcin'in ardindan Nedim Sener ve Ahmet Sik'in tutuklanmasini anlamlandirmaya calisiyorum. Soner Yalcin'i gecelim, ne idügü belirsiz. Nedim Sener ile Ahmet Sik ise Ergenekon ile mücadele eden kisiler. Peki neden tutuklandilar? Iki görüs var. Birine göre zaten bu is bastan beri hükümetin muhalefeti sindirme operasyonu idi, adim adim fasizm geliyordu vb. Digerine göre birileri birseyler tezgahliyordu, Nedim Sener ve Ahmet Sik'i da bunun icin devreye sokmaya calisiyordu. Insallah(!) sucsuz olduklari ispatlanir da cikarlar vb.
Ama bana tablo hic de bu kadar basit gelmiyor. Neden mi? Sirayla gelismeleri izleyelim.
11 Subat - Balyoz davasinda aralarinda eski Kuvvet komutanlari Ozden Ornek ve Halil Firtina'nin, Ozel Harp Dairesi eski baskani Engin Alan'in da bulundugu 163 sanik tutuklandi. >ornek haber (http://www.internethaber.com/balyoz-karari-mahkemeyi-karistirdi-327618h.htm)<
12 Subat - Basbakan Erdogan ile Genelkurmay Baskani Isik Kosaner sürpriz bir görüsme yaptilar. >ornek haber (http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=30cd7db1-ebef-40ce-ae80-f22e6dcd2b02)<
Subat-Mart aylari: Türkiyenin en büyük istihbarat dinleme ve izleme tesisi Genelkurmay Elektronik Sistemler(GES)'in MIT'e devredilmesi kararlastirilmis. >haber (http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=RadikalYazar&Date=08.03.2011&ArticleID=1042215)< Bayrak garnizonu olarak bilinen bu tesis tüm Ortadogu, Balkanlar ve Kafkasya'yi izleyebilme gücüne sahip. 12 Eylül'de üs olarak kullanilmis. Demek ki ordu bundan böyle darbe yapamayacagina karar vermis ve özel istihbaratini MIT'e devrediyor.Tarihini bilemiyoruz, Murat Yetkin'in bildirdigine göre "MİT’in yeniden yapılanma ve büyüme projelerinin de parçası olan ve Hakan Fidan’ın müsteşarlığa getirilmesi ardından, ‘1-2 ay kadar önce’ başlatılan calisma" imis. Halbuki Hakan Fidan (http://www.mit.gov.tr/must-biyog.html) Mayis 2010'dan beri MIT Müstesari, yani 11 aydir. Demek ki, bu gelismenin olabilmesi icin bir sürec yasanmis. Belki de son nokta bu tutuklamalar ile yada biraz öncesinde konuldu.
18 Subat - Soner Yalcin tutuklandi. Zaten azili bir ulusalci ünü oldugu icin, ulusalci müminler disinda fazlaca tepki almadi.
5 Mart - Nedim Sener ve Ahmet Sik tutuklandi. Demokrat kamuoyu sert sekilde tepki verdi. Gazeteciler yürüdü, köse yazarlari protesto etti. Kimisi Ergenekon davasinin artik rayindan ciktigini, kimisi zaten bu isin bastan böyle oldugunu, kimisi de tutukluluk sürelerinin cok uzadigini söyledi. En ilginci bir zamanlar davanin savcisiyim diyen Erdogan'in bile yargilamanin cok uzadigini söylemesi. Once bu degil yarginin isi diyor sonra da söyle ekliyor "Benim söyleyeceğim bir şey var, bu süreçler süratle neticelendirilmelidir. Kısa zamanda bitirilmelidir.">ornek haber (http://www.medyaloji.net/haber/erdogan_dan_gozaltilar_icin_ilk_yorum.htm)<
Abdullah Gül ise daha acik ifade etmis: "Kaygi duyuyorum (http://haber.mynet.com/detay/guncel/cumhurbaskani-gul-kaygi-duyuyorum/559113)" Abdullah Gül'ün de Erdogan'in da konusmalarinin kisa dönemli politik kaygilar oldugunu sanmiyorum. Bence daha uzun kapsamli mesajlar bunlar.
Benim yorumum su:
Ergenekon davasi artik bitirilecek. Iki taraf arasinda muhtemelen bir uzlasma gerceklesti. Tabii davanin bitirilebilmesi icin uygun bir ortam yaratilmasi gerekiyordu. Nedim Sener ve Ahmet Sik'i sürece dahil ederek bu gerceklestirildi. Tabii arada badem edilecekler olacaktir. Mesela devlet icin ölmeye hazir ulusalci kahramanlarimiz 12 Eylül'de MHP'lilerin yasadigina benzer bir hezimet yasayabilirler. Katiller disari cikarken onlar yatmaya devam edebilir. Ama muhtemelen secimlere kadar cok sayida saliverme görebiliriz.
Böylece 2008'de secimlerin hemen ertesinde baslayan dava bir sonraki secimlere kadar devam etmis oldu ve devlet ricalinin bir kesimi üzerinde siki bir baski gücü haline geldi. Bu arada ortaya epey kirli camasir döküldü, bircok konu konusuldu ama ne yazik ki, gercekler hala tam olarak ortaya cikmis degil. Kirli devlet yapisinin sadece secilmis bölümlerini zayiflatmak icin kurgulansa da Türkiye'deki bazi tabulari kirmaya hizmet etti. Eger ilerde Türkiye'de demokratik bir kamuoyu olusabilirse bir miktar düzlenmis olan bu zeminde ilerleme sansi daha fazla olabilir.
Tabii ki, herseyin cok hizli degistigi bir ülkede yasiyoruz. Hersey farkli gelisebilir. Gelecege dair tahmin yapmak cok zor. Yine de bence bu is bitti. Büyük resimi ben böyle okuyorum. Böyle bakinca birilerinin neden "Darbe Günlükleri"ni yayinlama isini Alper Görmüs'ten alip Ahmet Sik'a uygun gördügü, ne idügü belirsiz bir kadinin birden bire ortaliga cikip taciz iddialariyla sacma bir gündem yarattigi daha anlasilir oluyor. Kamuoyu hazirlama isinde mahir olan güclerimiz vardir bizim.
ahmetsln
10-03-2011, 14:29
Yazınız okunur okunmaz taraf ve saldırgan... Bu yüzden kaile bile alınamaz...
ulusalcıları her seferinde suçlamakla egonuzu tatmin edebilirsiniz hiç önemi yok bu sizin şahsınızın kişiliğidir.
Soner Yalçın hakkında ise tutuklandıgında pek bir şey olmamış demişiniz, gözleriniz kör mü?
http://www.odatv.com/n.php?n=sonere-soyluyorduk-bak-oldu-bavulun-hazir-mi-1902111200
Bu değil bir çok gazeteci liberal olsun olmasın bir çoğuda o tutuklamalara tepki göstermişti! Yetmedi yurtdışından tepkiler gelmişti.
Soner Yalçın'a öyle bir ithamda bulunup daha sonra sadece ulusalcıların sesi çıktı demeniz açıkça yalandan ibarettir.
http://www.odatv.com/n.php?n=odatv-baskinina-tepkiler-suruyor--1402111200
AP ODATV BASKININI DÜNYAYA DUYURDU: GAZETECİ ÖRGÜTLERİ KINIYOR
Associated Press haber ajansı, Odatv'ye düzenlenen polis operasyonunu dünyaya şöyle duyurdu:
Türk gazeteci sözde darbe planıyla bağlantısı olduğu gerekçesiyle sorgulanmak için gözaltına alındı
Polis muhalif haber sitesinin merkezinde arama yaptı ve sitenin sahibini, Türk hükümetini devirme iddiasıyla suçlanan laiklik yanlısı örgütle bağlantısı olabileceği gerekçesiyle gözaltına aldı.
Avukat Serkan Günel muhabirlere, polisin Odatv isimli internet sitesinin İstanbul’daki merkezine, sitenin sahibi gazeteci, yazar Soner Yalçın ve üç çalışma arkadaşının evlerine baskın yaptığını söyledi. Anadolu Ajansının geçtiği habere göre Yalçın daha sonradan sorgulanmak için gözaltına alındı.
Türk haber bültenleri baskının, Odatv’nin örgütü soruşturan polise olan güveni sarstığı iddia edilen bir videoyu yayınlamasından bir kaç saat sonra gerçekleştiğini duyurdular. İnternet sitesine Pazartesi günü zorlukla girilebiliyordu ve bu videonun linki sitede yoktu.
Savcıların Türk medyası aleyhinde hazırladıkları dosyaların sayısında büyük bir artış olmuştu ve bu dosyaların çoğu Ergenekon – Orta Asya’daki, ismi destanlarda geçen ve Türk ulusunun atalarının vatanı olduğuna inanılan bir vadi - isimli bir örgüt olduğu iddiasıyla ilgili davalardı. Gazeteciler cemiyeti binlerce gazeteci hakkında dava açıldığını ve 58 gazetecinin yazdıklarından ya da görüşlerinden dolayı şu anda hapiste olduğunu belirtiyor.
Aralarında politikacıların, emekli subayların, akademisyenlerin ve gazetecilerin de olduğu yaklaşık 400 kişi Ergenekon örgütünün üyesi olmak suçlamasıyla şu anda yargılanıyorlar. En önde gelen sanıklardan biri olan ve laiklik yanlısı Cumhuriyet gazetesindeki yazılarında hükümete sert eleştiriler getiren Mustafa Balbay iki yıldan fazla bir süredir cezaevinde.
Türkiye’deki gazetecilik örgütleri Pazartesi günü yapılan baskını, basın ve ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğu gerekçesiyle kınadılar.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel “Bu baskın Odatv’ye değil basın özgürlüğüne yapılmıştır” dedi. Federasyon polisin internet sitesinin bilgisayarlarına ve gazetecilerin belgeleriyle notlarına el koyduğunu belirtti.
Merkezi İstanbul’da olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bu baskının gazetecilere karşı duyulan “tahammülsüzlüğün” son örneği olduğunu bildirdi.
Başbakanlığını Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti Ergenekon duruşmalarının demokratik bir reform yolunda atılan adımlar oldukları konusunda ısrarlı. Muhalifler ise buna karşı çıkıyorlar ve sanıkların çoğunun masum olduğunu ve muhalifleri susturmak ve Türkiye’nin laik düzeninin temellerini sarsmak için hazırlanan geniş ölçekli bir planın parçası olarak hedef alındıklarını belirtiyorlar.
Ayrıca, Pazartesi günü başka bir davada mahkemenin muvazzaf ve emekli 160 subay hakkında, “Balyoz” darbe planı nedeniyle tutuklama kararı vermesinden sonra, üst rütbeli emekli general Çetin Doğan polise kendisi teslim oldu ve İstanbul’da bir cezaevine nakledildi.
Bu davadaki – aralarında Türkiye’nin eski hava ve deniz kuvvetleri komutanlarının da bulunduğu – sanıklardan çoğu mahkemenin Cuma günü aldığı kararla cezaevine gönderildi. Mahkeme, aralarında darbe planının hazırlayıcısı olmakla suçlanan Birinci Ordu Komutanı Doğan’ında olduğu, duruşmaya gelmeyen 29 subay hakkında tutuklama emri çıkarttı.
Subaylar hakkında dava, Taraf gazetesine sızdırılan ve gazetede yayınlanan belgeler nedeniyle açılmıştı . Savcı darbe iddiasıyla suçlananların bir dizi suikast ve saldırı düzenleyerek kargaşa yaratmayı ve ordunun yönetime el koyması için gerekli ortamı hazırlamayı planladıklarını belirtiyor.
1960 ve sonrasında üç Türk hükümetini deviren ve 1997 yılında İslamcı bir hükümetin görevi bırakması için baskı yapan Silahlı Kuvvetler, kanıt olarak sunulan belgelerin Doğan’ın başkanlık ettiği ve bir iç savaş senaryosunun canlandırıldığı eğitim seminerinden alındığını belirterek böyle bir darbe planını reddediyorlar. Sanıkların çoğu bu seminere katılan subaylar.
bunun gibi daha nicesi.
Zaten okumasan da olur. odatv fasist güruhundan basini kaldirip baksan, söyledigimi anlama sansin olurdu.
Soner Yalcin tutuklandiginda "fazlaca tepki almadi" demisim, hic tepki almadi degil. Bu yüzden yeni tutuklamalar da gerekti.
Ulusalcilik ile fasizm arasinda ne fark var? Birisi bir baslik acip fasizmden ne kadar uzak olduklarini kanitlasa da ögrensek. Ulusalcilik denen sey fasizmdir, baska birsey degil. Bu baslikta acmak istedigim konu bu degil, kaynatmayalim.
ahmetsln
10-03-2011, 14:40
Zaten okumasan da olur. odatv fasist güruhundan basini kaldirip baksan, söyledigimi anlama sansin olurdu.
Soner Yalcin tutuklandiginda "fazlaca tepki almadi" demisim, hic tepki almadi degil. Bu yüzden yeni tutuklamalar da gerekti.
Ulusalcilik ile fasizm arasinda ne fark var? Birisi bir baslik acip fasizmden ne kadar uzak olduklarini kanitlasa da ögrensek. Ulusalcilik denen sey fasizmdir, baska birsey degil. Bu baslikta acmak istedigim konu bu degil, kaynatmayalim.
Yazınıza cevap verdiğime göre okumuşumdur değil mi?Ancak bana hiç inandırıcı gelmiyor.
Size göre faşizm ile arasında hiç fark olmayabilir, sosyalistlere göre de öyledir.Milliyetçiye göre de sosyalizm öyledir, sosyalizme göre liberalizm öyledir.Bu işler böyle her ideoloji başka ideolojiyi suçlar yoksa nasıl yukarıda kalabilir.
Saygılar, sevgiler.
Seninki özgün ve de ilginç bir açıklamaymış sevgili sargon, ben de olan biteni anlamlandırmak konusunda sıkıntı yaşayanlardanım. Önümüzdeki günlerde öngörülerinin ne kadar isabetli olduğunu göreceğiz, umarım durum dediğin gibidir de şu andaki tansiyon seçim dönemine taşınmaz.
Bu arada ana konudan uzaklaşılsın istemiyorum ama ahmetsln'nin dediklerine ilişkin de bir şeyler söylemek isterim. Ahmesln, farklı ideolojik görüşleri savunan insanların birbirini suçlaması sıkça yaşanan bir şey olsa da bu durum ideolojilerin içeriklerinin nesnel değerlendirmeden muaf olduğu, tamamen göreceli olduğu vb. anlamlara gelmez. Zaten durum böyle ise senin de herhangi bir ideolojiye yakın olman anlamlı olmaz, zira bütün bunlar göreceli ise senin A ya da B ideolojisini tercih etmen için nesnel bir temel olmaz.
Ulusalcilik ile fasizm arasinda ne fark var? Birisi bir baslik acip fasizmden ne kadar uzak olduklarini kanitlasa da ögrensek. Ulusalcilik denen sey fasizmdir,
Sevgili Sargon;
Bu sözlerinizle alakalı bir başlık bekliyorum sizden o halde. "Size göre ulusalcılık ile faşizm arasındaki benzerlikler nelerdir ve size göre neden ulusalcılık ile faşizm aynı şeydir?" temalı bir başlık örneğin...
Asıl sen faşist'in bayrak açmış önde koşanısın.
En başından beri "ergenekon" üzerine yazılarım kapı gibi durmaktadır.
Ergenekon, muhalifleri sindirmek için kullanılmaktadır ve gerçek suçlular da paçayı kurtarmaktadır diye 20 sefer yazdım.Sen şimdi aslında başından beri görülen bu gerçeği itiraf etmek yerine teoriler uydurmaya başladın...Araya da itham sokmaktan imtina etmedin...
Olayların akışına bakarak bir tahminde bulunulmuş. Bana kalırsa herşey olabilir. Ben, derin devlet yapılanması mı, derin devlet elemanlarının değişimimi, çözmüş değilim olayı. Hatta, bana da muhalifleri sindirme/korkutma aracı olarak kullanılıyor gibi gelir, çoğunlukla.
Benim kafama takılan şudur; ergenekon gibi bir örgütten bahsedip, "Mehmet Ağar" gibi bir şahsın, her daim, bir derin devlet diye nitelenen örgütsel yapının söz konusu olduğunu yerde anılmasına rağmen sorgulanmamasıdır. Yani susurluk olayında ortaya çıkan manzara, Uğur Mumcu gibi yazarların araştırmaları sonucu kimi makalelerinde adı geçen kişiler ve bunların birbirleriyle bağlantılarının deşifre edilme çabası dikkate değmez ve asılsız şeyler midir?
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Haluk_K%C4%B1rc%C4%B1)
Bunları söylememde ki maksat, eğer derin devlet gibi bir yapılanma çözülmeye çalışılıyorsa Mehmet Ağar'ın ve diğer söz konusu kişilerin de mutlaka soruşturmaya tabii tutulması gerektiğini belirtmektir.
ahmetsln
10-03-2011, 18:23
Seninki özgün ve de ilginç bir açıklamaymış sevgili sargon, ben de olan biteni anlamlandırmak konusunda sıkıntı yaşayanlardanım. Önümüzdeki günlerde öngörülerinin ne kadar isabetli olduğunu göreceğiz, umarım durum dediğin gibidir de şu andaki tansiyon seçim dönemine taşınmaz.
Bu arada ana konudan uzaklaşılsın istemiyorum ama ahmetsln'nin dediklerine ilişkin de bir şeyler söylemek isterim. Ahmesln, farklı ideolojik görüşleri savunan insanların birbirini suçlaması sıkça yaşanan bir şey olsa da bu durum ideolojilerin içeriklerinin nesnel değerlendirmeden muaf olduğu, tamamen göreceli olduğu vb. anlamlara gelmez. Zaten durum böyle ise senin de herhangi bir ideolojiye yakın olman anlamlı olmaz, zira bütün bunlar göreceli ise senin A ya da B ideolojisini tercih etmen için nesnel bir temel olmaz.
Sevgili astur anlıyorum sizi ancak her defasında ulusalcılara bu denli saldırılmasını da çok yanlış buluyorum.Soner Yalçın'ın bir gazetecedir.Zamanında yazdıkları yüzünden de az öldürülmek istenmedi.Sırf ulusalcı diye bir gazeteciyi, onurlu bir gazeteciye ne idüğü belirsiz tarzı laflar edilmesi insan ahlakına aykırıdır. Zir vadisi videoları ile büyük bir komployu göz önüne serdikten 1 gün sonra tutuklanmaları tesadüftür zaten değil mi? Ben bunu bireysel olarak ideolojiye saldırmak olarak görüyorum, bu yazının amacıda direk ulusalcılığa saldırmaktır zaten.
Vrael'inde dediği gibi ulusalcılık neden faşizmmiş anlatsın sargon dinleyelim.
Olayların akışına bakarak bir tahminde bulunulmuş. Bana kalırsa herşey olabilir. Ben, derin devlet yapılanması mı, derin devlet elemanlarının değişimimi, çözmüş değilim olayı. Hatta, bana da muhalifleri sindirme/korkutma aracı olarak kullanılıyor gibi gelir, çoğunlukla.
Benim kafama takılan şudur; ergenekon gibi bir örgütten bahsedip, "Mehmet Ağar" gibi bir şahsın, her daim, bir derin devlet diye nitelenen örgütsel yapının söz konusu olduğunu yerde anılmasına rağmen sorgulanmamasıdır. Yani susurluk olayında ortaya çıkan manzara, Uğur Mumcu gibi yazarların araştırmaları sonucu kimi makalelerinde adı geçen kişiler ve bunların birbirleriyle bağlantılarının deşifre edilme çabası dikkate değmez ve asılsız şeyler midir?
(http://tr.wikipedia.org/wiki/Haluk_K%C4%B1rc%C4%B1)
Bunları söylememde ki maksat, eğer derin devlet gibi bir yapılanma çözülmeye çalışılıyorsa Mehmet Ağar'ın ve diğer söz konusu kişilerin de mutlaka soruşturmaya tabii tutulması gerektiğini belirtmektir.
Tam doğru noktadasınız.Bazı aşiret reisleri, Mehmet Ağar, "kurşun atan da yiyen de şerefli" diyenler gezilerde; gazeteciler içeride...
Elbette Termo, haklisin. Mehmet Agar gibi daha bircoklari da var. Gercek bir sorusturmada bunlarin hepsinin ortaya dökülmesi gerekirdi. Devletin derinliklerine siki sikiya sahip cikanlar sadece ulusalcilik masallariyla uyutulan müminler degil ki. Daha niceleri var. Polis teskilatinin icinde olanlara kimse dokunmadi, merkez partilere de hic girilmedi, halbuki Demirel'den Baykal'a kadar bir sürü irili ufakli siyasetcinin baglantilari olduguna eminim. Bazi radikal islami örgütlerde de bir yigin derin devlet baglantisi var, ki bazi suikastlerde bunlar kullanildi. Kibris'ta dönen tezgahlar vb. saymakla bitmez yani.
Amac bunlarin hepsini temizlemek degildi; ordunun, siyaset üzerindeki gücünü kirmakti ve aslinda amac hasil oldu. Tabii en kirli kisimlardan biri ordunun icinde idi. Ama onlar bile pek ortaya cikmis degil.
Buna ragmen ordunun siyaset üzerindeki gücünün kirilmasi iyi bir gelisme oldu. Birkac yil öncesine kadar bir subaya laf edilecek olsa Genelkurmay hazretleri hemen basin aciklamasi yapar, bütün tosuncuklarini korumaya alirdi. Katiller, iyi cocuklar falan olurdu. Aylardir Genelkurmay bir aciklama falan yapmiyor, 163 kisi tutuklandi, ona bile bir tepki vermediler. Olan biten, gizli bir görüsme. Ardindan ellerindeki en önemli araclardan birini, Genelkurmay Istihbaratinin beynini MIT'e devretme karari aliyorlar. Demek ki, anlasma yapilmis diyorum ben. Herhalde bu anlasmanin sartlarindan biri de Ergenekon davasini kapatmaktir, eger öyle degil de, sadece devlet pozisyonlarini paylasmak ise yazik olur icerdekilere.
Soner Yalcin ile ilgili olarak: Bu adam Avrupa'da yasasaydi hakkinda nefret propagandasi yapmak, irkcilik gibi suclamalarla epey dava acilirdi. Ama bizde irkcilik da nefret propagandasi da serbesttir. Gazeteci, ama onurlu falan degil. odatv'yi arada bir okuyorum, cünkü bu rezil siteyi izleyen ciddi sayida ulusalci var. Cilginliklari had safhada. Soner Yalcin'in isi gücü manipule etmektir, bunun icin de her yolu kullanir. Sitesi tam bir politik paparazzi, simdi de bir taciz hikayesi yarattilar. Hadi kolay gelsin. Soner Yalcin'in Ergenekon'la bir ilgisi olup olmadigini bilemem, ama tutuklanmasinin bununla ilgili oldugunu sanmiyorum. Istihbaratcilar Savci Oz'ü yemliyorlar, o da gidip bunu tutuklatiyor. Asil olarak arkada isi ceviren Istihbaratcilara bakmak lazim, Savci Oz'e degil.
Soner Yalcin yetmeyince arkasindan iki kisiyi daha kervana kattilar. Artik kamuoyu kivama geldi.
Dedigim gibi Savci Oz'e bakmak anlamli degil. Asil operasyonlari yönlendirenlere bakmak lazim. Dün gece sok bir operasyon ile Ergenekon operasyonlarini yönlendiren önemli bir ismi görevden almislar. Bir taraftan Kozinoglu tutuklandi, diger taraftan da Ali Fuat Yilmazer görevden alindi. Bir o ekipten, bir bu ekipten her halde :)
Ergenekon operasyonlarını başlatan ve birçok operasyonda aktif görev alan İstanbul istihbarattan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer görevden alındı
posta gazezesinin haberi (http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Istanbul_Istihbarat_ta_sok_operasyon.htm?ArticleID =64530)
vatan ve birgün gazetelerinde yayinlanan bir yorum
http://haber.gazetevatan.com/istanbul-istihbaratta-gorev-degisikligi/364297/1
http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1299754964&year=2011&month=03&day=10
Bu operasyon icin bazi kisiler AKP'nin polis icindeki Fethullahcilar ile catismasi olarak degerlendirmis. Benim yorumum ise operasyonun bitirilecegi seklinde. Hadi polis icinde kavga var, peki GES'in MIT'e devredilmesini, Gül ile Erdogan'in aciklamalarini, tam da ayni anda bir medya operasyonu yaratilmasini nasil aciklayacagiz?
Benim teorime karsi olabilecek bir argüman sanirim 28 Subat ile ilgili bir sorusturmanin baslatilmasi olabilir. Ama bu konuda nasil bir yol izlenecegi henüz belli degil. Belki toplam tablonun bir parcasi da bu olacaktir.
Bu konuda Radikal'in haberi (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1042591&Date=11.03.2011&CategoryID=77)
evrensel-insan
11-03-2011, 21:03
Saygideger arkadaslar;
Ergenekon "davasi", benim algima gore, iki turlu sonuclanabilir.
Ya hukuk devleti, ki su anda mevcut degildir, tamamen kanun devleti olarak tescillenir. Ya da, kanun devleti yerine, evrensel hukukun yol, yontem, ve uygulamasini savunanlar, bu gelecek secimlerden galip cikar ve Ergenekonu ortaya atanlari sorgular.
Konu ulusalcilik ile sinirli degildir. Konu hukuk devletinin ortadan kaldirilmasi girisimlerine, "razi olmak/karsi cikmak" ile sinirlidir.
Fasizm ile ulusalcilik arasindaki baga gelince;
faşizm Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti
Buradaki "asiri ulusculuk", farkli halklarin hak ve ozgurluklerini savunmak, farklarin farkini tanimak yerine, farklari gale almamak ve tek bir halki diger halklarin onune cikarip, o halkin diger halklar uzerindeki hakimiyetini taniyacak bir kanun devleti olusturmaktir.
Turkiye'de simdiye kadar olan ve uygulanan Askeri dikta donem ve rejimlerini de kalicilastirmak, ya da sivil bir idare sekline donusturmek, ulusalciligin, fasizme donusmesidir.
Kanun devleti evrensel hukuku iki turlu "cigner", ya teokratik olarak, ya da toplumun farkli halklarini susturan ve onlar uzerinde baski kuran, tek bir halki diger hepsinin ustune koyan, tek milliyete sahip bir sistem olusturarak.
Bir cesit, ulusalciligin; irkci icerikli tek milletini olusturma amacli.
Dolayisiyle, konu evrensel hukuk kurallarini benimsemektir ve bunun savunusunu yapmaktir. Cunku ancak hukuk devletinin sivil dinci kanun, ya da askeri milliyetci kanun devletine donmemesi boyle onlenir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
kerem190
11-03-2011, 21:44
ulusalcı dediğimiz kesimde de ona bakarsak nasyonel sosyalistler var ki aşırı milliyetçilerden daha beter! Buna ne diyeceksiniz?
Bir de, bu aşırı milliyetçilerde nedense bir islam sevgisi oluyor, bu neden acaba? madem türksün dine neden vurgu yapıyorsun? kültürel değerin değil bir şey değil... sonradan sahiplenmişsin islamı! Bu arada türkiyede etnik yapı çok karışık, sadece %15 gerçek türk olduğu öngörülüyor türkiye topraklarında yaşayan, yani orta asyadan gelen... bu da ayrı bir komedi ama bu bildiğimiz milliyetçi parti zaten ırkçı olamıyor çünkü biliyor ki türk ırkı diye bir şey yok. Daha doğrusu bu sınırlar içinde yok. Kaçınız biliyor hangi etnik kökenden geldiğini açık ve net şekilde?
Bir de, türkler mavi gözlü ve sarışın olamaz savı var ki o daha komik... kıpçak türkleri ve zazalar(kürt değildir bunlar) en güzel örnektir türk olduklarına dair. Hemen kim bir yerde sarışın görse bu göçmen derler.. her renkli gözlü göçmen değil... Boya göre de ırk tahlili yapmak olası... türkler pigmelerden biraz uzundur. genelde uzun boy tabirine uyan şahısların da türklükleri bir miktar şüphelidir bu kesindir... kastettiğim 1.90cm civarı ve üstü... (istisnalar olabilir ama çok çok azdır)
ahmetsln
11-03-2011, 21:48
ulusalcı dediğimiz kesimde de ona bakarsak nasyonel sosyalistler var ki aşırı milliyetçilerden daha beter! Buna ne diyeceksiniz?
Bir de, bu aşırı milliyetçilerde nedense bir islam sevgisi oluyor, bu neden acaba? madem türksün dine neden vurgu yapıyorsun? kültürel değerin değil bir şey değil... sonradan sahiplenmişsin islamı! Bu arada türkiyede etnik yapı çok karışık, sadece %15 gerçek türk olduğu öngörülüyor türkiye topraklarında yaşayan, yani orta asyadan gelen... bu da ayrı bir komedi ama bu bildiğimiz milliyetçi parti zaten ırkçı olamıyor çünkü biliyor ki türk ırkı diye bir şey yok. Daha doğrusu bu sınırlar içinde yok. Kaçınız biliyor hangi etnik kökenden geldiğini açık ve net şekilde?
Bir de, türkler mavi gözlü ve sarışın olamaz savı var ki o daha komik... kıpçak türkleri ve zazalar(kürt değildir bunlar) en güzel örnektir türk olduklarına dair. Hemen kim bir yerde sarışın görse bu göçmen derler.. her renkli gözlü göçmen değil... Boya göre de ırk tahlili yapmak olası... türkler pigmelerden biraz uzundur. genelde uzun boy tabirine uyan şahısların da türklükleri bir miktar şüphelidir bu kesindir... kastettiğim 1.90cm civarı ve üstü... (istisnalar olabilir ama çok çok azdır)
Yahu bırak arkadaşım sen hangi ulusalcının gidipte faşist milliyetçiler gibi eylemlerde provokasyonlarda bulunduğu gördün ?
Kendine nasyolist sosyalist diyen türk solu var ki onuda hiç bir ulusalcı sevmez. Ayrıca neden ulusal sol dendiğinde akla hemen hitler gelip tüm ulusalı ona benzetme ihtiyacı görüyorsunuz ? Stalin kötü diye zalim diye sosyalizmde mi öyle arkadaşım ?
Az mantıklı düşünelim bugün kendine ulusal sol diyen zaten çok az sivil örgüt ve siyasi parti var ki onlarında nerede aşırılığını gördün sen ?
Haberleri okurken gözüme ilişti bu haber. (http://haber.gazetevatan.com/jowica-adli-kadin-kim/364672/1/Manset) Açık söylemek gerekirse; seveni-sevmeyeni olabilir ama Doğu Perinçek bilgili bir insandır. Bir örgüt/gladio olduğunu kendisi de düşünür, yazılarında ıspatlamaya çalışır. 68 kuşağının örgütlendiği zamanlarda da ajanlardan bahseder, deşifre eder. Eskiden beri kimi yazarlarca yapılan araştırmalarda da ortaya çıkan manzara ve bilgilerle uyumludur Doğu Perinçek'in araştırmaları. Bahsettiğim haberde de dikkatimi çeken nokta Perinçek'in soruları.. Birşeyler çözmek isteyen insanların sorabileceği tür sorular bunlar. İlgilenenlere sunayım istedim.
ahmetsln
12-03-2011, 16:28
Haberleri okurken gözüme ilişti bu haber. (http://haber.gazetevatan.com/jowica-adli-kadin-kim/364672/1/Manset) Açık söylemek gerekirse; seveni-sevmeyeni olabilir ama Doğu Perinçek bilgili bir insandır. Bir örgüt/gladio olduğunu kendisi de düşünür, yazılarında ıspatlamaya çalışır. 68 kuşağının örgütlendiği zamanlarda da ajanlardan bahseder, deşifre eder. Eskiden beri kimi yazarlarca yapılan araştırmalarda da ortaya çıkan manzara ve bilgilerle uyumludur Doğu Perinçek'in araştırmaları. Bahsettiğim haberde de dikkatimi çeken nokta Perinçek'in soruları.. Birşeyler çözmek isteyen insanların sorabileceği tür sorular bunlar. İlgilenenlere sunayım istedim.
Doğu Perinçek, 11 seçimin 8'inde hapisteydi, bunda da öyle.Bir şeyler açık.Çok açık.
Doğu Perinçek'i bir türlü seçimlere sokmuyorlar.
Ergenekon operasyonunu yöneten Ali Fuat Yilmazer'den sonra simdi de Ergenekon savcilari görevden alindilar.
10 Mart tarihli haber:
http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Istanbul_Istihbarat_ta_sok_operasyon.htm?ArticleID =64530
30 Mart tarihli haber:
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1044605&Date=30.03.2011&CategoryID=78
Operasyonun bittigi iddiami sürdürüyorum. Ahmet Sik ve Nedim Sener'in alinmasinin nedeni de operasyonu bitirebilmekti. Kamuoyu sacma bir sekilde manipule ediliyor.
Kimdi unuttum, Ahmet Şık ve Nedim Şener'in alınmasını altın vuruş olarak değerlendirmişti. Sanırım bu altın vuruşla kast edilen operasyonun bitişi olsa gerek.
ahmetsln
31-03-2011, 00:25
Aslında daha önemli gelişmeler varda bence ergenekon olayı tamamen çökmüş durumda odatv.com'un odatv baskınından 5 saat önce yayımlandığı zir vadisi videolarını wikileaks doğruluyor.
ilgili haber;
Odatv baskınının olduğu gün manşetimizde bir haber vardı. Haberde Ergenekon Davası'na bakan polisleri ABD'lilerin eğittiğini gösteren videolar yer alıyordu. (İlgili haber için tıklayın:http://www.odatv.com/n.php?n=iste-am...esi-1402111200) Buna göre Zir Vadisi silahlarını bulan polisler bombaları gösterirken iki gün önce Amerikalılar'ın kursta aynı bombayı anlattığını söylüyorlardı.
Son ortaya çıkan Wikileaks belgeleri ilginç bir gerçeği ortaya koydu.Amerikalılar'ın anlattıklarına göre davaya bakan polisleroperasyon öncesinde ABD'ye bilgiler veriyor.Üstelik bu bilgi geniş kapsamlı bir brifinge dönüşmüş durumda. Üstelik İlker Başbuğ ile Osman Paksüt görüşmesine bir Ergenekon operasyonu ile cevap verileceği de belgeler arasında.
Kısacası Odatv baskınından sadece 5 saat önce yayına giren haberimiz bizzat Wikileaks belgeleri ile doğrulanıyordu.
Ancak bu noktada bir soru işareti de var. O da şu; Wikileaks belgeleri polis içersinde bir casusluk soruşturmasına neden olur mu? Bunu yapacak bir savcı çıkar mı?
iktidar önüne çıkan engelleri birer birer hapse attırmadıkça bitmez.
iktidar önüne çıkan engelleri birer birer hapse attırmadıkça bitmez.
Üstüne birde cesedi bulunan çocukları bahane ederek idam cezası çıkartıp ne kadar ergenekon tutuklusu varsa asarlarsa tam olur.
Üstüne birde cesedi bulunan çocukları bahane ederek idam cezası çıkartıp ne kadar ergenekon tutuklusu varsa asarlarsa tam olur.
zaten yolun sonu öyle gözüküyor. Ülkenin son şansı bu son seçimler :/
MHP Genel Baskani Devlet Bahceli'nin Fethullah Gülen'e yaptigi cagri ilginc. >burda (http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1044748&Date=01.04.2011&CategoryID=78)<
Aslinda sürece benim gözümden bakinca cok anlamli geliyor. Yine de bu tamamiyle bir teori, yada komplo teorisi. Iddiam su idi. Balyoz davasinda 163 subayin tutuklanmasi, belki de biraz daha öncesinde baslayan sürecte iki kesim arasinda anlasma yapildi. Ulusalcilar ve islamcilar anlastilar ve bazilarini badem ederek bu süreci sona erdirecekler. Muhtemelen asil darbeciler, katliamlari organize edenler falan disari cikacaklar. Zaten ortada bir adalet kavgasi falan olmadigi, güc kavgasi oldugu acik. Kimse bu adam suclu, bu sucsuz diye hesap yapmiyor. Gücler dengesi neyi gerektiriyor diye hesap yapiliyor.
GES'in MIT'de devredilmesi önemli bir olaydir. Bunun anlami ordunun artik darbe yapma düsüncesinden tamamen vazgectigini gösteriyor. Ergenekon davasini yürüten polis sefinin, ardindan da savcilarin görevden alinmasi da artik Ergenekon davasina ayar verilmek istendigini acikca gösteriyor.
Simdi badem edilecekler kimler olacak ona bakalim. Bir tarafta badem olacaklar belli oldu gibi. Polis icerisinde bir AKP-Fethullahci cekismesi oldugunu herkes uzun süredir biliyor. Ulusalcilarin da muhtemelen istedikleri Fethullacilarin kellesi idi, ki AKP'nin canina minnet. Ithaki yayinevinin ve Radikal'in basilmasi gibi sacmaliklari polis niye yapma geregi duydu. Bazilarina göre fasizm basladi falan. Bana göre bu Fethullahcilarin yaptigi bir operasyon degil, direk Fethullahcilara karsi yapilan bir provokasyondu. Sonucta Fethullahcilar badem edildiler.
Gelelim MHP'nin neden Fethullah Güven'e cagri yaptigina. Artik anliyorsunuzdur neden oldugunu. Fethullahcilar gecen secimde AKP'yi daha önceleri de DSP'yi desteklemislerdi. Kendilerini devlet saflarindan temizlemeye calisan AKP'ye daha ne kadar süre destek vermeye devam edebilirler. MHP, cemaati yanina cekmeye calisacaktir dogal olarak. Komik olan su ki, ipi cekilenler Gülen'e kosuyorlar. Baykal da kaset olayi cikinca Pennsilvanya'nin samimiyetine inaniyorum demisti. Ama hicbir faydasi olmadi tabii. Fethulahcilarin bütün devleti ele gecirdigine, fasizmin basladigina iyice inanmis olanlar bunlara bir anlam veremeyeceklerdir.
Diger tarafta badem olacaklar kimler olacak, henüz pek acik degil. Ilk elden IP'lilerin kolayca badem edileceklerini düsünebiliriz. Cünkü bir gücleri yok, fillerin tepismesi sirasinda en kolay badem olacaklar onlar olur. Gerci pazarlikta bu kesim zaten epey fedakarlikta bulunmus gibi geliyor bana. Icerdekilerin tamamen cikarilmasini kabul ettirebilmis olmaliydi. Tabii bu pazarliklar öyle kagit üzerinde yazili ve mahkeme karariyla uyulup uyulmadigi tespit edilebilecek seyler olmadigi icin, neyin ne oranda gerceklesecegini de ancak yasayarak görecegiz.
Bu sürecin sonunda eger AKP biraz güc kaybeder ve tek basina iktidar olamazsa, ki bunu pek olasi görmüyorum, muhtemel bir AKP-CHP kolalisyonu bizi bekliyor olacak. MHP ile BDP de muhalefet partileri olarak yanyana duracaklar, iyi mi? :):)