Orijinalini görmek için tıklayınız : Japonya'yı 8.9 şiddetinde deprem vurdu. Tsunami karayı sildi süpürdü
Ascendent
11-03-2011, 11:56
Japonya'nın kuzeydoğusunu vuran deprem 8.9 şiddetinde, 240 km derinde gerçekleşmiş.
http://www.youtube.com/aljazeeraenglish?feature=ticker
Dalgaların karada ilerleyişinin görüntüleri gerçekten çarpıcı. Tsunaminin Havai adalarına 4.5 saat sonra varması bekleniyor. Al Jazeera'ya göre 7 şiddetinde artçı şoklar beklenmekte olup ve tsunamilerin Kenya'ya ve ABD'ye kadar ulaşması bir diğer beklenen.
Bu Japonya'yı vuran en büyük, dünya tarihinde kaydedilmiş 7. en büyük deprem.
Şimdiye kadar 8 kişinin oldüğü bildirildi. (Evet 8 kişi, orası Japonya Türkiye değil......)Umarım fazla can kaybı olmaz :(
NTV, derinliğin 10 km. olduğunu duyurdu. Yüzeye bu kadar yakın olmasının daha ciddi sorunlara yol açmasından endişe ediliyor.
Bu konuya en hazırlıklı ülke olarak gösterilebilecek Japonya, daha şimdiden uluslararası yardım talep etti.
Şu an ölü sayısı 19 olarak açıklandı. Ancak yüzlerce kayıp olduğu düşünülürse, maalesef bu sayı artacak gibi görünüyor.
Cok büyük bir gecmis olsun ! Üzücü bir olay !
Ben deniz kenarlarinda yasamakdan herzaman endiseliyim ! Suya güvenilmiyor malesef !
meteor düsse havalaniyor , deprem olsa havalaniyor , birsey patlasa havalaniyor ve her yeri yutuyor !
Ha birde su var
Su müslümanlar bu tsunamidede allah yazisi cikartilarsa hic sasmayin :D
buddha yazısı çıkartmayı planlıyorum ben valla. .D
Duruma göre değişedebilir, belki ying yang çıkartırım, allah ne verirse artık .D
Samuray kardeşlerime geçmiş olsun bu arada.
Firestorm
11-03-2011, 16:23
NTV, derinliğin 10 km. olduğunu duyurdu. Yüzeye bu kadar yakın olmasının daha ciddi sorunlara yol açmasından endişe ediliyor.
Bu konuya en hazırlıklı ülke olarak gösterilebilecek Japonya, daha şimdiden uluslararası yardım talep etti.
Şu an ölü sayısı 19 olarak açıklandı. Ancak yüzlerce kayıp olduğu düşünülürse, maalesef bu sayı artacak gibi görünüyor.
Sabahtan beri bakıyorumda derinlik konusunda bi türlü karar verememiştiler en son 32 km dediklerini hatırlıyorum şiddeti içinde en son NHK world kanalında 8.8 diyordu(İngilizcem çok iyi değil fazla anlamıyorum ama) sabahtan beri tsunami nasıl olur nasıl deprem oldu gibi konuları anlatıp duruyor kanallar ayrıca marmarada tsunami cıkar mı vs.. Ölü sayısı 50'yi geçmişti en son baktıgımda umarım daha fazla artmaz...
Ayrıca büyük zararı deprem değil tsunami vermiş daha gecen 7.3 şiddetinde deprem olmuştu japonyada.
Japonya gerçekten kıyameti yaşıyor, ki Japonya sanıyorum dünyanın depreme en hazırlıklı ülkesidir, Japon toplumu da bu durumlarda ne yapılacağını iyi bilen insanlardan müteşekkildir. (Zaten camdan atlayan tek kişi Türk'müş, demin Milliyet'in sitesinde okudum. ) Orada bile bu kadar hasar verebilmesi depremin boyutunu açık bir biçimde gösteriyor.Can kaybının binlere ulaşacağını üzülerek tahmin ediyorum, benzer boyutta bir depremin Türkiye'de yaşanabileceğini ise düşünmek bile istemiyorum, milyonlarca insan ölür öyle bir durumda...
Ascendent
11-03-2011, 18:11
Arkadaşlar 240km derinde yazmışım. Saçma bir yazım hatası o. 24KM demek istemiştim. Al Jazeera'ye göre tabi. Onlar da ABD'deki ölçümlere dayandırıyorlar verileri.
Ahbap'ın dediği gibi 10KM de olabilir, farklı rasathanelerin ölçümleri büyük ihtimalle.
Aşağıdaki bağlantıdan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eqinthenews/2011/usc0001xgp/
Oglum Taiwan'da, biraz once gorustum, orada hissetmemisler bile. Tsunami.nin verdigi zarar, 8.9 siddetndeki depremden daha fazla oldugu goruluyor ve soyleniyor. Ulkemizde olsaydi, ayakta kalan ne ev ne insan kalirdi, Japonlari tebrik etmek lazim, hazirlikli olmasalardi, cok can kaybina neden olabilirdi
Doğaya karşı gelinemiyor. Yine de Japonya'ya hayran olmamak elde değil; ki ilkokul çağında eğitime başlarlar deprem konusunda. Günümüzde, sanıyorum, herhangi bir depremde en sağlıklı pozisyonu alacak ülkelerin başında Japonya gelir. Şiddetli sarsıntılar sonrası yüksek binadakiler mümkün oldukça çatı kata toplanır. Böylece tahlileleri daha kolay yaparlar. Deprem kuşağı ülkemize de laf çakmaya değmez şimdi, camdan atlaya atlayana. Atlayanda haklı tabii. Ne önlem var ne sağlıklı bir tahliye. Her konuda işi şansa bırakmışız.
Herneyse.. Umarım, fazla bir can kaybı yoktur ve kısa sürede toparlanırlar.
ahmetsln
11-03-2011, 18:43
Çok büyük geçmiş olsun üzüldüm gerçekten :(
Çok Büyük geçmiş olsun,Dünyada fazlaca görülmeyen şidddetde depremdi,Tsunamide Hiç Bir yazı çıkmaz sevgili Nail,Japonlara imrenmemek elde değil ,sevgili vartor çok doğru söyledin Türkiyede olsaydı heleki istanbul ilinde olsaydı Türkiyenin ciddi bir sarsıntı geçirmemesi içten bile değil,Allah yardımcıları olsun Japonların
KozmikSakaci
11-03-2011, 20:20
böyle büyük bir depremden bile maximum 500 ölü ile atlatabiliyorlar gercekten japonya mükemmel bir ülke deprem konusunda tam bir bilinç var.
evrensel-insan
12-03-2011, 00:16
Saygideger arkadaslar;
Su ana kadar bildirilen olu sayisi, 350 ve 500 kayip.
Asagidaki linkten, canli izleyebilirsiniz (Ingilizce)
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12307698
Saygilarimla;
evrensel-insan
kerem190
12-03-2011, 01:04
350 ÖLÜ + en az 250'si ölmüştür dersek 700 kişi ölmüştür ancak bence bu iyimser rakamdır... en az 1500 kişi ölmüştür şu an itibariyle...
şimdi allaha inanmayanların başına gelenler diye bazı islamcı bayanlar laf edecektir + imamlar. imam dediklerim de bildiğiniz normal müslümanlar... 7.4 yetmedi mi diye pankart açan bir insan sürüsünden bahsediyoruz! evet, onlara göre inanmayanların başına gelmiştir bu olay ve sadece müslüman olanlar kazanacaktır! muhammed de yaşasa aynı şeyi derdi kesin sonra efendi ayağı çekiyorlar!
bana göre budizm inancı ve japon insanının çalışkanlığı 1000 müslümana bedeldir. muhammedi saymıyorum onunla kıyaslamam japonlara saygısızlık olur... kuran gibi uydurmaca bir derginin yazdıklarıyla insanları aşağılayan bu ümmete lanet okumaktan başka yapacağımız bir şey de yok... :)
kerem190
12-03-2011, 01:05
camdan bir tek türk atlamış deprem esnasında, o da kesin müslümandır... başkası yapmaz öyle şey çünkü!
evrensel-insan
12-03-2011, 01:06
Saygideger kerem190;
Olu+kayip=1000 oldu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
kerem190
12-03-2011, 01:20
Saygideger kerem190;
Olu+kayip=1000 oldu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yok çaresi arkadaş! :(
Daha ne beklenirki ? Dalgalar yaklasik 800 KM hiz ile ilerlemis !!
evrensel-insan
12-03-2011, 03:15
Saygideger arkadaslar;
Yeni bir gelismeye gore, 100 kisilik bir gemi suruklenip gitmis.
Nukleer sizinti alarmi verilmis. Radyasyon duzeyi, normalin 1000 kati olmus.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Nükleer sizintimi. En korkuncu bu
evrensel-insan
12-03-2011, 03:43
Saygideger arkadaslar;
Iyi bir haber; 100 kisisiyle suruklenen geminin, 81 yolcusu, deniz ekipleri ve sahil helikopterleri ile kurtarilmis.
Saygilarimla;
evrensel-insan
İvan Karamazov
12-03-2011, 12:26
çok üzüldüm ben bu olaya, keşke elden gelen bir şey olsa. bugün de bir nükleer santral patlamış. daha fazla can kaybı olmaz umarım.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1106304&title=dehset-senaryosu-gercek-oldu-fukusima-nukller-santrali-patladi
Haberlere göre deprem Japonya'yı 2.4 metre yerinden hareket ettirmiş, dünyayı ise 10 cm kadar ekseninden kaydırmış.
Haber için tıkla (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17250909.asp?gid=373)
Haberlere göre deprem Japonya'yı 2.4 metre yerinden hareket ettirmiş, dünyayı ise 10 cm kadar ekseninden kaydırmış.
Haber için tıkla (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17250909.asp?gid=373)
Dünyanin sonu mu geldi acaba?
Ahmet Secer, der simdi "Ben size dedim/demistim. Öyle evrim, mevrim, devrim" sökmez diye. Tövbeden gelin ve Harun Kahya'ya biat edin. Yoksa bidat miydi? Kafam karisti simdi yahu.
eyesofpegasus
12-03-2011, 18:44
japonlar bize dindar olmayan toplumlarinda zeki ahlakli durust mukemmele yakin bir toplumsalligi yaratabildigini gosteriyor. Inanc ve ahlak alaninda dindarlarin soylediklerinin neredeyse tamamini japon toplumundan yola cikarak curutebilirsiniz. Yurtdisinda master yaptigim donemde dunyanin her yerinden insanlari tanima firsati bulmustum. Bunlarin hicbirisi, maalesef benim ulusumun fertleri de dahil, japonlar kadar ahlakli, terbiyeli, durust, guvenilir degildi. Dunyanin neresine giderseniz gidin japonlardan sikayetci birini bulmaniz son derece zordur. Bu caliskan ve durust ulusun basina gelen felakete cok uzuldum. Umarim en kisa zamanda depremin yaralarini sarar bu onur abidesi halk.
Ascendent
12-03-2011, 20:06
japonlar bize dindar olmayan toplumlarinda zeki ahlakli durust mukemmele yakin bir toplumsalligi yaratabildigini gosteriyor. Inanc ve ahlak alaninda dindarlarin soylediklerinin neredeyse tamamini japon toplumundan yola cikarak curutebilirsiniz. Yurtdisinda master yaptigim donemde dunyanin her yerinden insanlari tanima firsati bulmustum. Bunlarin hicbirisi, maalesef benim ulusumun fertleri de dahil, japonlar kadar ahlakli, terbiyeli, durust, guvenilir degildi. Dunyanin neresine giderseniz gidin japonlardan sikayetci birini bulmaniz son derece zordur. Bu caliskan ve durust ulusun basina gelen felakete cok uzuldum. Umarim en kisa zamanda depremin yaralarini sarar bu onur abidesi halk.
Katılıyorum Japon halkı hakkındaki düşüncelerinize.
Bu gün hadis okuma derslerine katıldım. Hocamız güncel bazı konulardan da bahsetti. Japonya'da yaşanan felaketin sebebini genel hatlarıyla öğrendim. Sizleri de aydınlatmak isterim. Hoca’nın anlattığına göre Japonların yapılarına, teknolojilerine ve kültürlerine güvenmeleri aslında büyük bir kibirmiş. Kibirle yükselen her şeyi tarumar etmek de Allah’ın sünnetiymiş. Sizlerde hak verirsiniz ki depremin 1 dakika önceden haber verilmesiyle birlikte yapılması gereken Arap yarım adasının resmi dini olan İslam’ın tanrısını yani Allah’ı bulmaktır; fakat onlar ne yaptı? İşi gücü bıraktılar video kaydetmeye başladı. Allah da kızmış olacak ki alın size tusunami dedi. Allah Japonları çaresiz bıraktı.
Bir de zemzem suyuna bakmakta sevapmış bu gün bunu öğrendim. Sonrasında çaylar içildi tatlılar yendi.Haftaya gene gideceğim.
Sonuç :
http://blog.ucemucar.com/wp-content/uploads/2011/03/ibret_aliniyor.gif
analardır adam eden adamı
aydınlıklardır önümüzde gider.
sizi de bir ana doğurmadı mı?
analara kıymayın efendiler.
bulutlar adam öldürmesin.
koşuyor altı yaşında bir oğlan,
uçurtması geçiyor ağaçlardan,
siz de böyle koşmuştunuz bir zaman.
çocuklara kıymayın efendiler.
gelinler aynada saçını tarar,
aynanın içinde birini arar.
elbet böyle sizi de aradılar.
gelinlere kıymayın efendiler.
ihtiyarlıkta aklına insanın,
tatlı anıları gelmeli yalnız.
yazıktır, ihtiyarlara kıymayın,
efendiler, siz de ihtiyarsınız.
Sen daha cocuksun galiba ?
evrensel-insan
13-03-2011, 09:18
Saygideger arkadaslar;
Son yapilan aciklamalara gore, saptanan olu sayisi 1300 uzeri ve sadece bir liman kasabasinda yasayan 10.000 kisi bu hesaplamalara dahil degil. Bu arada aciklanan son kayip sayisi da 1600 ustunde.
Her turlu, kurtarma calismalari devam ediyor. Radyasyon sizintisindan dolayi, toplum "tedirgin" durumda. 200.000 kisi, nukleer tehlikesinden dolayi bosaltilmis ve 300.000 kisi,evlerini terk etmis durumda.
Bilim adamlarinin yaptigi aciklamaya gore, 9 siddetindeki deprem (daha once 8.9 olarak aciklanmisti) ve ardindan gelen Tsunamiye ragmen, 1960 larda insa edilen nukleer refinerilerin durumu, Japonlarin, bu konuda ne kadar titiz ve dikkatli olduklarini ortaya koydu.
Bu konudaki tek yasanan tehlike; cumartesi gunu, buyuk bir patlama yasanan bir istasyonun, 3 nolu reaktorunun, sogutmasi basarilamadi ve icinden sivi gecen borular patladi.
Su anda, toplumun tedirginligi, deprem ve tsunami'den ziyade, radyasyon sizintisi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sayokuno
15-03-2011, 18:03
Japonya'daki intizamı, halkın metanetini en iyi gösteren karelerden biri.
http://graphics8.nytimes.com/images/2011/03/13/world/13japan-quake-511/13japan-quake-511-custom11.jpg
Bedava yiyecek ve içme suyu dağıtılıyor ancak ne bi izdiham, ne sıradan çıkan biri. Ne kavga ne gürültü. Aynı felaketin Türkiye'de olduğunu düşünsenize ve öyle bi durumda bu sıranın ne halde olacağını hayal edin. Japonları takdir etmemek elde değil.
sayokuno
15-03-2011, 18:06
Zaten yaşamak istediğim yegane ülke, haftaya pazartesi ön lisans öğrenimim için 4 sene boyunca yaşamak için Japonya'ya gidecektim ama bu olaylardan sonra ertelenir mi bilemem. Tokyo'daki arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre her gün 3 saatlik elektrik kesintisi dışında hiçbir anormallik yokmuş, hayat normal seyrinde devam ediyormuş. Umarım bi sıkıntı çıkmaz, ben de giderim Japonya'ya.
Gerçekten eğitimli insanlarla donatıldığı bariz. Bir kez daha tebrik etmek lazım.
JAPON’LAR
Sorunuz, şimdi, Japonlar da nasıl millettir?
Onu tasvire zafer-yâb olamam, hayrettir!
Şu kadar söyleyeyim: Din-i mübinin orada,
Ruh-u feyyazı yayılmış, yalınız şekli: Buda.
Siz gidin, saffet-i İslam’ı Japonlarda görün!
O küçük boylu, büyük milletin efradı bugün,
Müslümanlıktaki erkan-ı sıyanette ferid;
Müslüman denmek için eksiği ancak tevhid.
Doğruluk, ahde vefa, va’de sadakat, şefkat;
Acizin hakkını i’laya samimi gayret;
En ufak şeyle kanaat, çoğa kudret varken;
Yine ifrat ile vermek, veren eller darken;
Kimsenin ırzına, namusuna yan bakmayarak,
Yedi kat ellerin evladını kardeş tanımak;
“Öleceksin!” denilen noktada merdane sebat;
Yeri gelsin, gülerek, oynayarak terk-i hayat,
İhtirasat-ı hususiyyeyi söyletmeyerek,
Nef-i şahsiyi umumunkine kurban etmek...
Daha bunlar gibi çok nadire gördüm orada.
Ademin en temiz ahfadına malik bir ada.
Medeniyyet girmiş yalınız fenniyle...
O da sahiplerinin lahik olan izniyle.
Dikilip sahile binlerce basiret, im’an;
Ne kadar maskaralık varsa kovulmuş kapıdan!
Garbın eşyası, eğer kıymeti haizse yürür;
Moda şeklinde gelen seyyie gümrükte çürür !
Gece gündüz açık evler, kapılar mandalsız;
Herkesin sandığı meydanda, bilinmez hırsız.
Ya o mahviyyeti insan göremez bir yerde...
Togo’nun umduğumuz tavrı mı vardır? Nerde...
“Gidelim!” der, götürür! sonra gelip ta yanıma;
Çay boşaltırdı ben içtikçe hemen fincanıma.
Müslümanlık sanırım parlayacaktır orada;
Sâde, Osmanlı’ların gayreti lazım arada.
Misyonerler, gece gündüz yeri devretmedeler,
Ulema, vahy-i İlahiyi mi bilmem, bekler?
Mehmet Akif Ersoy
1912 de Mehmet Akif Ersoy'un Japonları tanımlaması.
1999 depreminden sonra tv lerden birinde Japon çocukların,
Ki,
bunlar anaokulu seviyesinde çocuklardı,
bir deprem tatbikatı yaptılar,
o yaşta bu kadar sorumlu davranış sergilemeleri karşısında hayretler içinde kalmış ve büyük bir hayranlık duymuştum.
Sonra bizden bir manzara vardı,
ki,
evlendirsen yok demeyip,çocuk üstüne çocuk yapabilecek yaşta lise öğrencileri idiler,
hele de deprem yeni olmuş ve o manzara akıllarda iken,
bu kadar vurdumduymalık,
utancımdan kahrolmuştum.
sayokuno
15-03-2011, 23:22
Buyrun buradan yakın.
http://www.dailymotion.com/video/xhm5w6_japonya-neredey_shortfilms
Aşağıdaki adresten, NTV'de de yayımlandığı şekilde, öncesi - sonrası fotoğraflarına interaktif olarak bakabiliyoruz. Fare imlecini sağa sola kaydırmanız yeterli.
http://www.abc.net.au/news/events/japan-quake-2011/beforeafter.htm
sayokuno
25-03-2011, 23:26
Daha önce de bahsettiğim gibi öğrenim görmek üzere Japonya'ya gidecektim Mart ayı itibariyle ancak tabi ki deprem, tsunami ve nükleer felaketler silsilesi benim de hesaplarımı alt üst etti.
Bizim medyamızda verilen felaket haberlerine rağmen oradan birinci ağızdan aldığım bilgiler hayatın normale dönmeye başladığı doğrultusunda. Sonuç olarak en geç Nisan ortası orada olacağım. Ama benim asıl paylaşmak istediğim medyamızın omurgasızlığı ve kokuşmuş habercilik anlayışı. Japonya'da yaşayan bir arkadaşımızın yazısından direkt olarak alıntılıyorum.
Yayımlanmış haberde ne yazık ki, doğru tek bir bilgi yok. Özellikle dikkatimizi çeken gerçek dışı, yanlış bilgiler ve saptırmaları asağıda listeliyoruz.
1- Her şeyden önce, ekranda görünen haber başlıkları tamamen provokatif: “Radyasyondan Canlı”, “Durum Çok Çok Ciddi”
2- Japonya’da Fujiyama diye bir nükleer santral yok.
3- Reaktörlerde herhangi bir yangın çıkmadı. Verilen yangın görüntüleri bir petrokimya rafinerisinde çıkan yangınlardan alınmadır ve ilgisi yoktur.
4- Muhabirin “Burası Taksim gibi işlek bir cadde” dediği sokak görüntülerden de anlaşılacağı gibi taksinin bile zor sığdığı arka sokaklardan birisi”. Dahasıö haberin yayınlandığı saat itibariyle Japonya’da saat geceyarısı 02:00 sularıdır. Bu saatte o sokakta o kadar taksinin geçmesi bile büyük kalabalık sayılabilecekken, bu şekilde bir yanıltma art niyetten ve sansasyon yaratmaktan öte bir şey değildir.
5- Haber sırasında yorumları alınan vatandaşlarımızdan alınan bilgilere dayanılarak, uçaklarda yer yok deniyor. Japonya’dan giden yabancıların arttığı doğru fakat yoğun bir sezon olmadığı için THY’de bile çok uygun fiyatlara bilet bulmak mümkündür. Hatta düzenlenecek TK5401 numaralı ek sefer, talep olmaması nedeniyle iptal edilmiştir.
6- Fukuşima 1. No’lu Nükleer Santral tesisinin 30 km yarıçapı haricinde, Tokyo’da ya da her hangi başka bir şehirde hiçbir zaman eve sığınma gibi bir durum yaşanmamış, resmi tatil olmamış, iletişim, posta ve ulaştırma sektörleri başta olmak üzere, insanlar 12 Mart 2011 itibariyle normal işlerine dönmüş, çalışmaktadırlar.
7- Haberde iddia edildiği gibi gece saat 9′dan sonra dışarı çıkmak yasaklanmadı. Diyelim ki yasaklandı, bu bahsi geçen özel izin hangi makamdan alınmış? Hem neden akşam 9? Nükleer sızıntı akşam 9′da günlük salınımına ara mı veriyor?
8- Tokyo’da kimsede gaz maskesi yok ve kimse deprem çantalarıyla ortalıkta gezmiyorken ve dahası kendisi maske bulundurmuyorken, bu bilgiyi hangi kaynağa dayandırarak halka sunabiliyor?
9- Altyazıda gecen “50 kamikaze” haberi nasıl bir hayal dünyasının ürünüdür anlamak mümkün değildir. Santral ve çevresinde çalışmalarını 16 mart itibariyle sürdüren itfaiye ve teknik ekiplerde toplam 180 kişi vardır…
10- Haberin sonundaki M. Ali Birand’ın “Haberi maberi bırak, kendini koru” demesi habercilikten tamamen uzak olan, sergilenen bu tiyatroyu çok güzel tamamlayan bir mizansenden ibarettir.