PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanlış bilinen ara form anlayışı :)

KozmikSakaci
13-03-2011, 19:33
multimedyaya ekledim burası da yeri buraya da ekleyeyim dedim.. güzel çalışma

hUQGfKvX0mc

taylan
13-03-2011, 20:15
Çok güzel bir paylaşım teşekkürler. Harun amcanın hayal gücü müthiş :D

KozmikSakaci
17-03-2011, 01:05
ben ilk gecen sene izlemiştim çok gülmüştüm gecen aklıma geldi dedim foruma koyayım millette gülsün :D ilk çalan şarkı süper :D

Araform
26-03-2011, 03:15
Biyolojinin, zoolojinin ya da bilimum lojilerin L'sinden haberi olmayan insanlar bilimi yorumlamaya kalkarlarsa kendilerini bilmemelerine ragmen bu denli komik duruma düsürürler...

vartor
26-03-2011, 17:52
Dusururler de, bir turlu fark etmezler. Cahil cesaretiyle baliklama atlarlar. biyoloji bilmezler ama demagojiyi iyi bilirler. sacmaliklarini farketseler bile, takiyeloji ustun gelir, kivirmaya devam ederler forumlarda sik sik gorebildigimiz gibi.
6 gunde evreni ve icindeki tum canlilari bir yaraticinin yarattigina, ayni yaraticinin 22,5 sene kurani indirmeye harcadigi vakite inanirlar da, gozlerinin icine girercesine, kendi yasam surelerinde bile fark edebilevekleri evrimsel degisikliklere, normalde antibiyotigin tahrip ettigi bir bakteri cesidinin, buna direnc kazanip yeni bir tur olusunu duyarlar, televizyonda gorurler, ilim kitaplarinda okurlar, he derler ama,ancak kalpleriyle dusunduklerinden anlamazlar. Hani araform nerede diye, araformun manasini bile anlamadiklarindan, modern insan kiyasla, araform haline dustuklerini bile fark etmezler.

diamat
26-03-2011, 18:32
ahanda size araform.
kapak gibi hemde.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ornitorenk

:)

taylan
26-03-2011, 19:16
http://en.academic.ru/pictures/enwiki/83/Steropodon_BW.jpg

Ornitorenk adıyla da bilinen Plyatypus ların atası Steropodon. Bugünkü ornitorenklerden farklı olarak dişlere sahipti. En eski ata Kollikodon adıyla bilinir. Gagalı memeliler, sürüngen memeli ayrışma dönemlerinin karakteristik türlerinden biridir. Prototheria denen ilkel memeliler grubundandır. Bağımsız bir türdür fakat bu ayrışmayı tanımlamada kullanılabilir. Ara form bilimsel bir terimdir. Bazı türlerin adı değildir.

Evrimsel şema:

http://sciencenotes.files.wordpress.com/2008/05/monotreme_cladogram.jpg

Arjantinde bulunan ve Monotrematum sudamericanum adı verilen ornitorenk benzeri fosil hayvanların bu dönemde güney kutpu üzerinden güney amerikaya ulaştıkları kabul edilir.

Dikenli karıncayiyenlerinin en eski kalıntıları pliyosen çağından kalmadır. Bu fosiller günümüzdede hala varlığını sürdüren Tachyglossus ve Zaglossus cinslerine aittir. Ancak bunlar yaşayan temsilcilerinden daha büyük olmuşlardır. Örneğin Zaglossus hacketti adı verilen ve 15.000 yıl evvel pleistosen çağında batı Avustralyada yaşamış olan bir tür 30 kilo ağırlığa ulaşmışdır.

taylan
26-03-2011, 23:11
İlginç bir haber buldum. Konu başlığımıza da uygun gibi görünüyor. Köpek fenotibinde bir kuzu yavrusu.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/26/12314.jpg

Çin'de yaşanan garip doğum, hem çiftçileri, hem de veterinerleri şaşırttı...

Çiftçi Liu Naiying, otlayan kuzuları arasında dolaşırken birinin doğum yaptığını gördü ve yanına yaklaştı. Ancak koyunun doğurduğu ve yalayarak temizlediği yavruyu görünce Naiying büyük bir şoka uğradı, çünkü yavru kuzudan çok köpeğe benziyordu.

Yavrunun tüyleri koyun tüyünü andırsa da, ağzı, burnu, gözleri, patileri ve kuyruğu tıpkı bir köpek gibiydi. Çiftçi Naiying, yavrunun bir köpek gibi oynadığını, koştuğunu da sözlerine ekliyor.

Uzmanlarsa, koyunların ve köpeklerin tamamen farklı türler olduğunu, bir koyunun köpek yavrusuna hamile kalamayacağını belirtiyor ve durumun "anormal doğan kuzu" vakası olduğunu tahmin ediyorlar.

Durum bir anomali gibi görünüyor ama yavru gayet sağlıklı. Üstelik köpeği andırıyor. Çok ilginç bir vaka. Yorumlarınızı merak ediyorum. Benim yorumum yine ortak ata özelliklerinin zaman zaman ön plana çıktığı durumlardan biri.

evrensel-insan
26-03-2011, 23:18
Saygideger taylan;

Bu, bir akilli tasarim ve teleolojik bir icerik olmadigina, guzel bir ornek.

Bu arada, belki dogan kuzu yavrusunun yuzu, buyudukce daha cok koyuna benziyebilir.

Oyuzden bu dogumun arkasinda bir sey aranacagina, gozlemlemek ve gelismeleri takip etmek en tutarli yaklasim olur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

VraeL
26-03-2011, 23:22
İlginç bir haber buldum. Konu başlığımıza da uygun gibi görünüyor. Köpek fenotibinde bir kuzu yavrusu.

http://i1103.hizliresim.com/2011/3/26/12314.jpg

Çin'de yaşanan garip doğum, hem çiftçileri, hem de veterinerleri şaşırttı...

Çiftçi Liu Naiying, otlayan kuzuları arasında dolaşırken birinin doğum yaptığını gördü ve yanına yaklaştı. Ancak koyunun doğurduğu ve yalayarak temizlediği yavruyu görünce Naiying büyük bir şoka uğradı, çünkü yavru kuzudan çok köpeğe benziyordu.

Yavrunun tüyleri koyun tüyünü andırsa da, ağzı, burnu, gözleri, patileri ve kuyruğu tıpkı bir köpek gibiydi. Çiftçi Naiying, yavrunun bir köpek gibi oynadığını, koştuğunu da sözlerine ekliyor.

Uzmanlarsa, koyunların ve köpeklerin tamamen farklı türler olduğunu, bir koyunun köpek yavrusuna hamile kalamayacağını belirtiyor ve durumun "anormal doğan kuzu" vakası olduğunu tahmin ediyorlar.

Durum bir anomali gibi görünüyor ama yavru gayet sağlıklı. Üstelik köpeği andırıyor. Çok ilginç bir vaka. Yorumlarınızı merak ediyorum. Benim yorumum yine ortak ata özelliklerinin zaman zaman ön plana çıktığı durumlardan biri.

Hani şu acayip bir deri hastalığı var. Doğan bebeklerde görülüyor. Gözleri kıpkırmızı, derisi çatlak çatlak. Bir ara islami sitelerde bile vardı şeytan bebek falan diye (.

Yılan çocuk hastalığı olarak geçiyordu halk arasında. Fakat tıptaki ismi farklıydı. Hatırlayamadım adını şimdi.
Ve evet, yılana benziyorlar bahsettiğim hastalıkla doğan çocuklar cidden de.
Fakat bu ortak atamız arasında yılan olduğu sonucu mu çıkarır orasını bilemem .D

Anlatmaya çalıştığım şey, bazen bilmem kaç binde veya milyonda bir görülen fiziksel-derisel vb hastalıklar tesadüfen canlının bir başka şeye benzemesine sebebiyet verebiliyor. Aynı yılan çocuk hastalığında olduğu gibi.

Koyunun doğurduğu o kupek- (KUzu-köPEK .D) (al sana ara form harun .D) teknik anlamda köpeğe ne kadar benziyor bilemem fakat yılan çocuk örneğinde olduğu gibi neden tesadüf olmasın?

taylan
26-03-2011, 23:28
Sayın Vrael, balık atalarımızdan da memeli atalarımızdan da genetik izler taşıyoruz.

Yılanlarla ortak atamız çok daha eski. Zannımca bu kadar eski bir ortak atanın şu an ki fenotibimize yansıması mümkün değil. Daha çok eski memeli atalarımızın dış görünüşü geri gelebiliyor. Aşırı kıllı doğumlar, kuyruk vs.

Dört ayak üzerinde yürüme rahatsızlığı en eski memeli atalarımızın genlerinin günyüzüne çıkmasıyla meydana geliyor.

Türleşmeye acaba bu tip sıradışı doğumlarla adım atılmış olabilir mi?

errata
27-03-2011, 01:19
Kö-yun yavrusunun ne güzel yüzü var.
Bu yavrunun, tanınmış adı "Sheepdog" olan sürü çobanı köpek türüne benzemesi de çok ilginç. Bakınız: http://en.wikipedia.org/wiki/Old_English_Sheepdog

http://img.metro.co.uk/i/pix/2011/03/25/article-1301053361955-0B52407B00000578-926269_466x345.jpg

frodo
27-03-2011, 01:24
Bu Kö-yun'un diyeti neymiş acep ? Resimden bakınca hem et hem ot yiyecekmiş gibi duruyor :)

vartor
27-03-2011, 01:46
Bence seni yiyecek gibi bakiyor frodo'cum.

errata
27-03-2011, 04:36
Ben Kö-yunun yediğiyle değilde onu yemeyi düşüneceklerle ilgileniyorum aslında.

Merak ediyorum, bu tür olaylar artmaya başlasa Türkiye kültürüne sahip insanlar artık öyle iştahlı iştahlı "kuzu çevirme", "kuzu tandır" yiyebilecek mi?

a: abi miss miss..
b: Ulan ya bu Kö-yun'sa
a: Deme!
b: Hadi kalkalım...

taylan
27-03-2011, 12:52
Tamamen etçil fenotibinde. Toynakları da yok çünkü. Çok ilginç.

vartor
27-03-2011, 16:50
Bu bir foto montaj olmasin?
Kopekle koyunun yumurtasinin birlesmesi mumkun olamaz zannediyorum.

ExUlul
27-03-2011, 18:45
Köpekler insanoğlunun evrimi anlaması için varlar.
Diğer hayvanardan farklı bir konumları vardır.
İnsana her alanda yoldaşlık etmiştir.Uzaya giderken bile:)
Resim için söyleyeceğim biraz fake olduğunu düşünüyorum...

Son olarak;Ankara Sincan da Belediyenin hemen arkasında bir köpeğe tecavüz eden ve öldüren. http://www.yesilgazete.org/?p=24129
İĞRENÇ İNSANIMSI yaratık hiç evrilememiş pisliği kınıyorum.Yerel makamları,Belediye ve bilimum diğer sorumlularıda.

Mod.arkadaşlar bu iletimi konuya uygun bulmazsa anlayışla karşılarım.
Ama yeri gelmişken belirtmek istedim.

selam ile...