Orijinalini görmek için tıklayınız : büyü,cin çağırma vs.
mutlaka önceden böyle bi konu açılmıştır ama arama yaptım bulamadım,çok karışıktı:biggrin1:
Bi yaratıcının olmadığını düşünürsek yani dünya ve insanlar bilimin şu anki verdiği bilgilere göre oluştuysa (big bang,evrim vs.:flypig:) cinler,büyüler ve diğer metafiziksel olaylar nerden geliyor:biggrin1:
şu an inançsız bi insan olsamda kafam bunlara çok takılıyor:help::help::help:
gidip kendime büyü yaptırıcam en sonunda :first: aslında cin çağırmayıda istiyorum ama tam emin değilim,gelirse namaza başlarım valla:evil::evil::evil:
Hiçbir yerden gelmiyor. Nedense inanmayan hiç kimse bu tarz şeylerle karşılaşmıyor.
Aslinda büyü var ! Ama bildiginiz büyü degil. Bilincin yada daha dogrusu düsüncenin gücûdur bu !
Insanlar kendi beyin dalgalari ile baska insanlari etkileme kabiliyetine sahipdir. Ama bunu yapmak herkezin harci degildir..
Düsünce gücü ile hersey yapilabilir. Bilimsel kanitlarda vardir. Örnegin telekinezi . Birseye dokunmadan düsünce gücü ile hareket ettirmek.
Ya da levitasyon düsûnce gücü ile yercekimine engel olup havada asili kalan insanlar.
Telekinezi örnekleri ise cogaltilir. Neyse kaldiki bu iste uzman olan ama kötü niyetle kullananlar iste büyü yapiyorum diyorlar.
Ama elbette okadarda sacma degil. Kisi yaninda olmasi gerekiyor. Senden uzaksa birsey yapamasin beyin dalgalari okadar uzaga gidemez
NaiL, telekinezi, havada kalan insanlar, büyü, insanları etkileyen beyin dalgaları falan yok. Her şey göz yanılgısı, aldatmaca, rivayet, hurafe, uydurma.
@nail
ama büyü yapan kişilere baktığımızda kendilerini özel olarak bu alanda geliştirmek gibi bi çaba sarfetmiyolar,domuz yağı,ölü toprağı,saç tırnak gibi şeyler kullanıyorlar.Bunlar nasıl açıklanabilir.Bizde büyü yapanlar genellikle geleneksel formülleri uyguluyorlar,pek öyle bu iş için kafa yormuyorlar :D
@jiro
eğer yalansa etkilenenler nasıl etkileniyor peki :D
bu arada benim kuzen arkadaşlarıyla ruh muh çağırmış,tesbih sesi duymuşlar :D
bişey söylicem inanmıcaksınız,hatta mesaj sayımın az olmasından dolayı dalga geçiyorum sanıcaksınız ama bu mesajı yazarken sağ tarafımda beyaz bi ışık parladı :D daha öncede bu konular hakkında bişeyler okurken aynısı olmuştu,dayıma sormuştum,bu konularla ilgilidir ''dayıcım bunlar zihninin sana oynadığı oyunlar'' falan demişti :D:D:D ne zaman böyle şeylerden korksam aklıma gelir gülerim :D:D
baris, dayın akıllı adammış dediklerine kulak vermeni tavsiye ederim.
Bu "etkilenme" dediğin şeyin içeriğini iki satırla açıklamak ya da tek açıklamayla her olaya çözüm üretmek mümkün değil. Kaldı ki psikoloji adını verdiğimiz alanda ve beynin işleyişi konusunda daha öğrenecek çok şeyimiz var.
Bildiğimiz bir şey varsa o da "metafizik uydurmacalarda" bu güne kadar bir kanıta rastlamamış olduğumuzdur. Cin, şeytan, Allah getirtebilecek, gösterebilecek ya da uçabildiğini, öldürüp diriltebildiğini kanıtlayabilecek insanlar varsa aşağıdaki bağlantıdan devam etsinler...
http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html