Orijinalini görmek için tıklayınız : Vay baŞima gelenler
kemalistcan
16-03-2011, 01:01
Bugün başıma çok ilginç birşey geldi dostlar. Ben bir köy öğretmeniyim. Köy hayli muhafazakar. Bense cuma namazlarına bile gitmeyen biriyim; ki inancım sadece beni ilgilendirir doğal olarak. Şu ana kadar sözlü ya da gözlerle rahatsız etme gibi bir durumla karşılaşmadım; ancak bugün okulun kapısında tebeşirle "Y.... ÖLÜMÜ UNUTMA!" yazıyordu. Bunu ölüm tehditi olarak algılamadım; bu dincilerin insanları daha dindar, en azından inançlı yapmak için uyguladıkları piskolojik bir yöntemdir. Şimdi soruyorum bu nedir, mahalle baskısı hatta tehditi değil midir? Olası ki bunu bir çocuk yaptı; peki bu çocuğu bu hale kim-kimler getirdi? Yanıtı biliyorum ama susuyorum; ama siz susmayın! Haykırın! Sıra size ve sevdiklerinize gelmesin!
Geçmiş olsun kemalistcan.
Ne yazık ki, niceleri var daha bu tarz olayların. Umarım, kapıda bir yazı olmaktan öteye gitmez bu.
Olaya hangi açıdan baktığınıza bağlı sanki bu durum.
"........Ölümü unutma "
denildiğinde
"Dinin emrettiği bazı şeyleri yapmıyorsun,bak bundan dolayı seni öldürürüz" mü ?
yoksa,
Ömer bin Hattab'a atfedilen bir anektod vardır.
Para karşılığı bir adamı tutmuş,adam her gün ona
-Ömer ölüm de var unutma
deyip,
ona ölümün varlığını hatırlatarak,
adil olması için kendi kendini ikaz etmesini sağlamakla görevliymiş.
gibi mi ?
Namaza git ve çocuklara örnek ol gibisinde bir baskı, tehdit değil. Umarım. Geçmiş olsun.
Olaya hangi açıdan baktığınıza bağlı sanki bu durum.
"........Ölümü unutma "
denildiğinde
"Dinin emrettiği bazı şeyleri yapmıyorsun,bak bundan dolayı seni öldürürüz" mü ?
yoksa,
Ömer bin Hattab'a atfedilen bir anektod vardır.
Para karşılığı bir adamı tutmuş,adam her gün ona
-Ömer ölüm de var unutma
deyip,
ona ölümün varlığını hatırlatarak,
adil olması için kendi kendini ikaz etmesini sağlamakla görevliymiş.
gibi mi ?
Bir çocuk kapıya yazdıysa bu kadar derinlemesine düşüneceğini sanmam. Yok, yaşı-başı belli noktada birisi yazmışsa; kapıya yazılacak şey mi?
Korktugunu, cekindigini belli etme. Kopek korktugunu hissederse saldirir. Aklima birsey gelmiyor ama, onlari etkileyecek bir slogan da sen yaz.
Değerli arkadaşım.
Eğer bu bir baskı ise,
Kur'anda Muhammed'e yönelik
"Sen onların üzerine korkutucu,bekçi ve vekil değilsin"
ayetlerini bul ve onlara okut.
Bu bağlamda Peygamberin yapmadığı/yapma izni verilmeyen bir olayı müntesiplerinin de yapmaması gerektiğini anlayacaklardır.
Bu ayetler ile,
"Durumdan vazife çıkarmak" denen olayı seven ve uygulamaya çalışan bu türev bir çok insanı ehlileştirmişimdir.
Bu bağlamda Peygamberin yapmadığı/yapma izni verilmeyen bir olayı müntesiplerinin de yapmaması gerektiğini anlayacaklardır.Ya hocam, kapıya onu yazan kişi belli bir yaşa erişmiş kişi ise; o kafayla bahsettiğiniz ayetten ne derece ders alabilir ki :)
ahmetsln
16-03-2011, 10:16
Geçmiş olsun hocam;
dün de tüm sınıf ateist olduğumu sınıfta Türlerin Kökenini okurken şahit oldu :D garipti adamlar benden hesap sormaya falan kalktı, bilindik cahil insanlar işte :D
KozmikSakaci
17-03-2011, 00:54
geçmiş olsun kemalistcan korkma hiçbirşey yapamazlar ama biraz onların suyuna falan gitmeye çalış candan kıymetli değil ya.
kemalistcan
17-03-2011, 01:23
Sivri bir tip değilim. Daha çok siyasi dokundurmalar yaparım. Kaldıki dini konularda ise asla köylüllerle muhattap olmam. Benim Atatürkçülüğüm bunlara dokundu; çünkü laiklik, kadının aldığı onca hak, laik ve bilimsel eğitim anlayışı, kurtuluş savaşı ve cumhuriyet devrimlerine ters düşen akp ve halk konusundaki yorumlarımı ciddi anlamda çözümleyeceklerine en kolay yolu seçip dini bir yorumlamaya gittiler.
westergaard
17-03-2011, 01:31
sen köyden internete nasıl giriyon bu arada?
kemalistcan
18-03-2011, 01:38
sen köyden internete nasıl giriyon bu arada?
Birçok köyde olduğu gibi burda da internet var. Ama zaten ben köyde kalmıyorum; hergün geliş gidiş yapıyorum. Okuldan bu siteye girmeyi tercih etmiyorum; evden giriyorum.
AvniSinanoglu
18-03-2011, 01:47
Bugün başıma çok ilginç birşey geldi dostlar. Ben bir köy öğretmeniyim. Köy hayli muhafazakar. Bense cuma namazlarına bile gitmeyen biriyim; ki inancım sadece beni ilgilendirir doğal olarak. Şu ana kadar sözlü ya da gözlerle rahatsız etme gibi bir durumla karşılaşmadım; ancak bugün okulun kapısında tebeşirle "Y.... ÖLÜMÜ UNUTMA!" yazıyordu. Bunu ölüm tehditi olarak algılamadım; bu dincilerin insanları daha dindar, en azından inançlı yapmak için uyguladıkları piskolojik bir yöntemdir. Şimdi soruyorum bu nedir, mahalle baskısı hatta tehditi değil midir? Olası ki bunu bir çocuk yaptı; peki bu çocuğu bu hale kim-kimler getirdi? Yanıtı biliyorum ama susuyorum; ama siz susmayın! Haykırın! Sıra size ve sevdiklerinize gelmesin!Müslüman kendini müslümana karsi sorumlu hissettiginden dogru yola getirmek icin caba sarf etmesi gerekiyor. Sebebi bu olmasi gerek. Toplum olarak dini baski ve tehditlerin iyiki genel olarak olmayisi ülkemizin yasanabilir bir ülke olmasini getirir. Genelde genc insanlara karsi daha toleransli davranilir, yasli ateistlerin durumu dahada feci. Aslinda insanlarin yaslandiklari zaman cogu emekli yasinda dinle ilgilenmesi sahsen hosuma gidiyor. Ölene kadar dinlerini ögrenemediklerinden kendileri dahi hosgürülü olabiliyorlar, bilmem sizde fark ettiniz mi:nerd:
sende yaz kapılarına "sizde şeytanı unutmayın" diye. bak gör yanına abdestsiz duasız yaklaşıyorlar mı bir daha...
Okuldan bu siteye girmeyi tercih etmiyorum; evden giriyorum.
Asıl baskı burada hocam!
Neden okuldan girmeyi tercih etmiyorsun?
Dur ben yanıtlayım.Milli eğitim müdürlüğü bu siteye girdiğinden haberdar olursa, evinden darbe günlükleri krokiler, sınıfındansa el bombaları çıkabilir.
"Ergenekonun eğitim kanadı" derler, hoooop silivriye...
Duvara yazdıklarını hiç ciddiye alma, sana yazılmadığını kabul et..
Saygılar hocam...