Orijinalini görmek için tıklayınız : Üyelere din hanesi hakkı
isteyen üyelerin kullanması için din hanesi gerektiğini düşündüren bazı olaylar görüyorum. bunlardan birisi, arkadaşlarımız birbirine hitap ederken zaman zaman hangi inanç/sızlık mensuu olduğunu unutup aslında komik bir takım şekillerde hitap edebiliyor ve bu durum tartışmalarda anlamsız zaman kayıplarına ve yanlış anlamalara yol açıyor. Bu örneklerden birisini de ben kendim yaşadım ki, örneğin Psiko'nun konuşma tavır hal ve hareketleri tam müslümana benziyordu, ben de öyle davranmama rağmen hiç bozuntuya vermedi. dün bir yazısını okudum ki biriyle tartışırken "bahai" olduğunu söyledi. biraz bildiğim ve merak ettiğimden araştırdığım bahailik ayrı bir dinmiş. Şimdi bu kadar zaman bu arkadaşımızla olan diyaloğumu çöpe atmam gerekti, çünkü ben onunla yazışırken farklı bir varsayımla yazışmıştım. isminin altına din hanesi yazmıyor ki göreyim de buna göre davranayım. bu durum buradaki bir çok insan için söz konusu olabilir. örneğin tam bir ateist diye düşündüğünüz birisi bir gün çıkıp "ben aslında inançlıyım" dediğinde siz de "ama hep ateist gibi yazıyordun" derseniz, özgür düşünceden dem vurup "hiç sormadınız ki" diyip işin içinden çıkabilir. bence böyle karışıklıklara meydan vermemek için -yirmiden fazla farklı inanç ve inançsızlık mensubu insanın bir araya geldiği böyle bir kaosu çözebilmek için din hanesi gerekiyor.
biz insanların inanç/sızlık hanelerini sitemiz içerisindeki turumlarından düşüncelerinden anlıyoruz. Olası garip oyunları önlemek içinde bu şekilde etiketlere gerek olduğunu düşünmüyorum. İnançlı insanlarda kendilerini inançsız gösterebilir ve buna benzer bi çok şey olabilir..
Şimdi bu kadar zaman bu arkadaşımızla olan diyaloğumu çöpe atmam gerekti, çünkü ben onunla yazışırken farklı bir varsayımla yazışmıştım.
Sn. allame
Bu yazınıza rağmen biz eminiz ki Sn. psiko; ne sizinle olan diyalogu ne de sizi bir taraflara atmayacaktır.
İnsanın kendini tariflemesinin önemi nedir?
Biz kendimize Müslüman derken, yapıyorsak Kafirlik, tarifimiz ne işe yarar?
Ya da ateist olduğunu söyleyen birinin, değme Müslümana taş çıkartan düşüncesinde tarifin manası ne?
Adın değil senin ne olduğun lazım.
Dilinden de değil öz fikrinden lazım.
Sayın allame
Dinli ya da dinsiz her üyemizin söz ve kendini temsil etme hakkını eşit oldugunu düşünüyoruz. Herkes düşündügünü istedigi biçimde başkalarına hakaret etmeden dile getirsin istiyoruz. Bunda da kararlıyız. Bu sitede hiç bir yerde bulamayacagınız düşünce ve ifade özgürlügünü bulabilirsiniz. Bunda gayrısı hava civadır.
saygılarımla
örneğin Psiko'nun konuşma tavır hal ve hareketleri tam müslümana benziyordu
Buradan şunu çıkarabilir miyiz ?
Demek ki Müslüman dendiğinde,
-Özellikle de inananlar için-
bir algı var.
Peki madem böyle bir algı var da o halde neden bir başka başlıkta,
Ki,
üzerine basa basa vurgulanmış
"MÜSLÜMAN ALLAME'nin başından geçen İslam kaynaklı ilginç olaylar (Üstelik de dünyada :D)
bir Müslüman kimliğiniz varken,
kendisi de Müslüman olan bir arkadaşımız size :
Siz benim dinimce Müslüman felan değilsiniz.En baş münafıksınız.
http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=369542
demiş olabilir ki ?
Üzerinde düşünmek gereği hissettiniz mi ?
Demek ki Müslüman denildiğinde isim değil,
vasıf gerekiyor.
O vasfa haiz değilseniz istediğiniz kadar ismim/adım/yaftam bu deyin durun,
kaç yazıyor görüyorsunuz :D
Melek de gider ayak ilk defa dogru birsey dedi:)
Buradan şunu çıkarabilir miyiz ?
Demek ki Müslüman dendiğinde,
-Özellikle de inananlar için-
bir algı var.
Peki madem böyle bir algı var da o halde neden bir başka başlıkta,
Ki,
üzerine basa basa vurgulanmış
"MÜSLÜMAN ALLAME'nin başından geçen İslam kaynaklı ilginç olaylar (Üstelik de dünyada :D)
bir Müslüman kimliğiniz varken,
http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=369542
demiş olabilir ki ?
Üzerinde düşünmek gereği hissettiniz mi ?
Demek ki Müslüman denildiğinde isim değil,
vasıf gerekiyor.
O vasfa haiz değilseniz istediğiniz kadar ismim/adım/yaftam bu deyin durun,
kaç yazıyor görüyorsunuz :D
Saçma örneklerden akıl dışı çıkarımlar...
Meleğin o dediği doğru olsaydı ayakta durabilirdi. !.
Durabildi mi diye soruyorum ben sana. O bana isnat etti ben ona isnat ettim. Karşılıklı restlkeştik doğru mu. nerededir kendisi? bırakıp gitti. işleri vardı, ona küstü, buna küstü, bilmemne oldu.
kendisi de Müslüman olan bir arkadaşımız size : diyemezsin çünkü karşısındakine isnat ettiği şey o kişide bulunmadığından kendisi dinden çıkmıştır zaten.
Yanlış varsayımlarla yanlış yollara çıkmaya devam ediyorsun aynen sahip olduğun sapkın din gibi.
-----
Sayın vartor:
giderayak söylemedi. önce bu tartışma oldu ve "dinden kovuyorum seni" dedim şaka yollu. orda başka bir kinaye ve başka bir amaç vardır. gittim cafe'de yazdım dedim ki "sonradan bize pisikoloji dersi vermeye kalkarsınız. Buna bilim derler ama siz anlamıyorsunuz". şeklinde eğer bakarsanız meleğin isminin öne çıktığı ankete yazdım. ve o zaman melek daha buralardaydı.
Ben din kardeşim için kötü bir şey istemem ancak;
dinime söven müslüman olamaz, bunun başka yolu yoktur.
devam etseydi, kafir pozisyonunda devam edecekti. -dinden çıktın- dedim, çünkü çıkmıştı.
Psiko da ilginç. ben psikoya sataşmak için bu başlığı açmadım.
Diyorum ki herkesin isminin anlında böyle bir ibare olursa Psiko gibi "fasık" kişiler bizi aldatamaz. en azından aldatmaya çalışırsa "tutarsızlık" olur. Bunu söylüyorum. Yoksa bir adam sahtekar üçkağıtçı dolandırıcı bi adamsa bizi bir şekilde ketenpereye getirir zaten , o ayrı mesele. :D
Her tanımlama bir sınırlamadır. Üyelerin din ile ilgili konumlanmalarını tek kelime ile tanımlama mümkün müdür ? Örneğin birisine hırıstiyan dendiğinde akla gelen ilk soru katolik mi protestan yoksa ortodoks mu olduğudur. Daha alt mezhepsel tavırlara girmeden tanımlamamız yetersiz kalmaya başlar.
İslam için de aynı şey geçerlidir. Bu durumda avatarın yanında özel bir paragraf açılarak üyenin teolojik tercihinin detaylandırılması gerekir.
Bu getireceği pratik yararın ötesinde ciddi bir uğraş ve tartışmaları tetikler. Bu türden öneriler site yönetimi tarafından daha önceleri de gündeme alınmış ve gereksiz bulunmuştur.
Üyelerimizin yaftalarından çok ne dediği ne yazdığı ile ilgilenilmesi forum özgürlüğü açısından daha doğrudur.
siz bilirsiniz. ben de kullanmadığım konum tercihimi istediğim şekilde adlandırma hakkımı -özgürce- kullanmak istiyorum. buna karışmazsınız umarım.
diyemezsin çünkü karşısındakine isnat ettiği şey o kişide bulunmadığından kendisi dinden çıkmıştır zaten.
Melek kendini nasıl tanımladı ?
Müslüman.
Bitti.
Seni nasıl tanımladı ?
Münafık
Tamam o da bitti işte.
Nasıl olur ? Olamaz diyorsun şimdi.
Olur olur.
Bak nasıl olur ve neden olur ?
Müslümanlık babandan terekeyle sana mı kaldı
da,
Meleğe iki dakika da "Dinden çıktı" şeklinde fetva verebildin ?
Sen Müslümanlığı babanın çiftliği kendini de ağa falan mı sanıyorsun :D
Eğer böyle ise,
ki görüntü aynen öyle
o halde Melek veya bir başkasının nesi eksik fetva vermekte :D
Artık şu Allah'ı sahiplenme huyundan vazgeçin.
Sahibiniz Allah olsun da,
Amelleriniz de ona göre olsun akil çocuklar.
Melek kendini nasıl tanımladı ?
Müslüman.
Bitti.
Seni nasıl tanımladı ?
Münafık
Tamam o da bitti işte.
Nasıl olur ? Olamaz diyorsun şimdi.
Olur olur.
Bak nasıl olur ve neden olur ?
Müslümanlık babandan terekeyle sana mı kaldı
da,
Meleğe iki dakika da Dinden çıktı şeklinde fetva verebildin ?
Sen Müslümanlığı babanın çiftliği kendini de ağa falan mı sanıyorsun :D
Eğer böyle ise,
ki görüntü aynen öyle
o halde Melek veya bir başkasının nesi eksik fetva vermekte :D
Artık şu Allah'ı sahiplenme huyundan vazgeçin.
Sahibiniz Allah olsun da,
Amelleriniz de ona göre olsun akil çocuklar.
aklın varsa sana zahmet adam akıllı bir yola geç kurban oliyim bir de akil çocuklar filan diyip bir şeyden anlıyormuş gibi konuşma bari ya. gözünü sevdiğimin bahaisi. :)
feytavı ben vermiyorum:
o bana isnat edince dinden çıkmış oluyor. bu dininin içinde olan bir mesele, sen anlamazsın!.
ayrıca nasıl bir ruhani eksen kayması merkez sapması ise sizinki, burda bulunmayan birisi vasıtasıyla beni o konuya geçip gıybet yapmaya/yaptırmaya vesile oluyorsunuz.
varsa bir derdiniz ve eğer bir şey olmayacağını düşünüyor olsaydınız aynısını söyler ve dinden nasıl hızla çıktığınızı görürdünüz. gerçi sizin dinden çıkmazsın. zaten müslüman olmayan biriyle ne diye müslümanmış gibi konuşuyorum ki.
Müslümanlar resulullahın yolundan giderler: bu yol hak yoldur.
sizin yolunuz ise ....
(bu arada lafını böldüm bugün cumaya gidecek misin. sizin inançta hani 5 vakit namazı kırpıp 3 demişler cumaya ne yapıyorsunuz. ya da cuma günü camiye mi gidiyorsunuz pazarf günü kiliseye mi yoksa hepsi bir arada mı).
sayın psiko:
kendinizi aşağıdakilerden hangisine yakın buluyorsunuz. a) islam b)yahudilik c)hristiyanlık
Şimdi de şöyle soralım: aşağıdakilerden ghangisi sizden en fazla uzak durmaya çalışan ve rahatsız olan kesimi tarif eder:
a) islam b)yahudilik c)hristiyanlık
konu sabotajı konusunda madalya verecek olsalar sen altın madalya alırsın. :D :D
İlahi allame ;
Allah'a teslim ol.
Allah'ı teslim alma Ya HU.
Hala akledemeyecek misin ?
İlahi allame ;
Allah'a teslim ol.
Allah'ı teslim alma Ya HU.
Hala akledemeyecek misin ?
yeter ama. hakaretin de bir dozu var ama.
100 sefer söyledim, anlayış kıtlığın var herhalde. ne diyorum:
aklın varsa kendine sakla felsefe yapma.
yeter ama. hakaretin de bir dozu var ama.
100 sefer söyledim, anlayış kıtlığın var herhalde. ne diyorum:
aklın varsa kendine sakla felsefe yapma.
aklın varsa sağlam bir yola geç. ne idüğü belirsiz bir yoldan gitme. peh.
akıl verene bak. pehh.
Sen tüm dünyada,ülkende ve bu sitede olup bitenlerin nedeninin,
ALLAH'ı TESLİM ALIP,
ALLAH'a TESLİM OLMAMAKTAN
kaynaklı olmadığını farkedemiyorsan ben nedem :D
Sen tüm dünyada,ülkende ve bu sitede olup bitenlerin nedeninin,
ALLAH'ı TESLİM ALIP,
ALLAH'a TESLİM OLMAMAKTAN
kaynaklı olmadığını farkedemiyorsan ben nedem :D
hiç kimse Allah'ı teslim alamaz. akıllı ol.
eksik sıfatlardan münezzehtir.
Her tanımlama bir sınırlamadır. Üyelerin din ile ilgili konumlanmalarını tek kelime ile tanımlama mümkün müdür ? Örneğin birisine hırıstiyan dendiğinde akla gelen ilk soru katolik mi protestan yoksa ortodoks mu olduğudur. Daha alt mezhepsel tavırlara girmeden tanımlamamız yetersiz kalmaya başlar.
İslam için de aynı şey geçerlidir. Bu durumda avatarın yanında özel bir paragraf açılarak üyenin teolojik tercihinin detaylandırılması gerekir.
Bu getireceği pratik yararın ötesinde ciddi bir uğraş ve tartışmaları tetikler. Bu türden öneriler site yönetimi tarafından daha önceleri de gündeme alınmış ve gereksiz bulunmuştur.
Üyelerimizin yaftalarından çok ne dediği ne yazdığı ile ilgilenilmesi forum özgürlüğü açısından daha doğrudur.
"bulunduğunuz yer" tarzı bir seçenek sunularak 50-60 karakterlik bir seçenek sunulabilir. İsteyen de istediğini yazar mesela. Bu tarz birşey olabilir. "İnançsal görüşünüz" gibi birşeyde olabilir.
hiç kimse Allah'ı teslim alamaz. akıllı ol.
eksik sıfatlardan münezzehtir.
Hah işte ben de sana bunu anlatıyorum ya.
Ama ne yazık ve hazin ki,
kendine/nefsine bakışta kör noktadasın.
Allah'ı teslim alan hal ve tavırlarını farkedemiyorsun.
O yüzden sana iki de bir akil çocuk deyip duruyorum ya.
A akil çocuk :D
Hah işte ben de sana bunu anlatıyorum ya.
Ama ne yazık ve hazin ki,
kendine/nefsine bakışta kör noktadasın.
Allah'ı teslim alan hal ve tavırlarını farkedemiyorsun.
O yüzden sana iki de bir akil çocuk deyip duruyorum ya.
A akil çocuk :D
sana zahmet yazılarıma yanıt yazma. muhatap almıyorum seni.
aynı şeyleri hiç bir fikir ve üretkenlik gerçekleştiremeden bozuk kaset gibi tekrarlayıp duruyorsun.
sıkıldım biliyor musun. zamanımı boşa harcıyorum seninle. bu kadar zamanda bir papağanı alıp eğitmeye kalksaydım daha fazla kelime öğretirdim.
bıktım senden. hiç bir yerde bana yanıt yazma. görüşün neyse ortaya yaz ve alıntı yapma bi zahmet. -Allama dediki" bile yazma. canımı sıkıyorsun.
ne idüğü belirsiz bir dinin var kalkmış millete akıl vermeye çalışıyorsun.
ya git Allahını seversen çıkma bi yerde karşıma.
Allame demiş ki :
sana zahmet yazılarıma yanıt yazma. muhatap almıyorum seni.
aynı şeyleri hiç bir fikir ve üretkenlik gerçekleştiremeden bozuk kaset gibi tekrarlayıp duruyorsun.
sıkıldım biliyor musun. zamanımı boşa harcıyorum seninle. bu kadar zamanda bir papağanı alıp eğitmeye kalksaydım daha fazla kelime öğretirdim.
bıktım senden. hiç bir yerde bana yanıt yazma. görüşün neyse ortaya yaz ve alıntı yapma bi zahmet. -Allama dediki" bile yazma. canımı sıkıyorsun.
ne idüğü belirsiz bir dinin var kalkmış millete akıl vermeye çalışıyorsun.
ya git Allahını seversen çıkma bi yerde karşıma.
Der ne yapalım.
Torba değil ki büzelim de sussun :D
Ziyaretçi
20-03-2011, 18:33
kendini frenleyemiyorsun değil mi.
AiHM, 2 Subat 2010 tarihinde, Sinan ISIK isminde Alevi bir vatandasin actigi dava neticesinde, kimliklerde din hanesinin kaldirilmasina hükmetmistir.
TD forum yönetimin, din hanesini bulundurmamasi gercek Laiklige verdigi degerin bir göstergesidir.
Forum yönetimini tebrik ediyorum.
Saygilarimla
DEMAN
yucemanitu
15-08-2011, 05:41
Evet böyle şeylere gerek yok. Mesajlarımızla dine dair düşüncelerimizi ifade edebiliriz etikete gerek yok.
yaftalanmaya ne meraklı bi milletiz be!