Orijinalini görmek için tıklayınız : Titan'daki Metan Yağmur Fırtınası ve Sellerin İlk Resimleri
Ascendent
18-03-2011, 14:00
http://cache.gawker.com/assets/images/io9/2011/03/stormydaysontitan.jpg
Kaynak'ta daha büyük boy resmi bulabilirsiniz.
"Bu resimde gördüğünüz şey muhtemel bir devasa fırtınanın sonrasında Titan'ın ekvatorunun çevresinde oluşan sel. Koyu bölgeler, beyaz bulutların metan yağmurunu bıraktıktan sonra sele uğrayan yerler. Şu an Titan'da ilkbahar mevsimi yaşanıyor.Fizikçi Elizabeth Turtle ve meslektaşları "Nisan yağmurları"nın bir nevi uydulardaki versiyonunu gördüğümüzü varsayıyorlar."
[Kaynak] (http://io9.com/#%215782003/the-first-pictures-of-a-methane-rainstorm-and-floods-on-titan)
paylaşım için teşekkürler,
mevsimlerimiz titanla paralel gidiyor demek .p
mars ve satürnden sonra ayak basmak istediğim önemli bir gök cismi benim için.
ahmetsln
18-03-2011, 16:13
orada bir şekil gördüm sanki galiba allah yazıyor :D büyük bir işaret!
Dogal olarak sivi olan hersey suylami olustu ?
Örnegin benzin suya karismaz fakat sivi olmasi neye bagli ? Demiri sivislastirmak icin yüksek derecelerde eritmek gerekiyor buna dogal denilemez !
Petrol ve yag gibi sivilarda canlilardan ve fosillerden olustuguna göre reaksiyonlasmis su olarak algiliyorum..
Metan gazi nasil sivilasmis orda ?
Sevgili nail; her madde hem sivi, hem gaz, hem de kati olabilir. Isi ve basinca gore degisir.
En basiti, evlerde kullandigimiz propane gazi. likit olarak tuplered gelir, ev sicakliginda tekrar gaza donusur.
He ya bu cakmaklari hic düsünmemisdim..
Vandidad
22-03-2011, 05:33
Sayın Nail
Titan benim de en sevdiğim gök cisimleri arasında. Konu ile ilgili bilgi olması açısından titandaki sıcaklıklar bizim dünyamızdan biraz soğuk. yaklaşık -160 santigrat derece gibi bir sıcaklık var :). bu yüzden de orada dünyamızda oluşan su döngüsü metan ile oluyor. Metan o sıcaklıklarda sıvı ve gaz fazları arasında gidip geliyor.
bu arada Sayın Ascendent
bildiğim kadarıyla titanın ekvator kuşağına yakın bölümündeki fırtına hiç bir zaman durmuyor. Titan gözlemlenmeye başladığı günden bu yana ekvatoral kuşakta dairesel olarak hareket eden bir fırtına mevcut.
Saygılar...
Simdi oraya bir cakmak caksan ne olur :D Metan patlayici bir gaz degil mi ? Oksijenle hidrojende öyle ama ikisi bir arada öyle olmuyor malesef
Simdi oraya bir cakmak caksan ne olur :D Metan patlayici bir gaz degil mi ? Oksijenle hidrojende öyle ama ikisi bir arada öyle olmuyor malesef
Sana tavsiye oksijenle hidrojeni bir araya getirme, öyle oluyor mu yoksa olmuyor mu görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu :flame:
Ayrıca orada serbet oksijen yoksa çakmak çaksan da hiç birşey olmaz.