Orijinalini görmek için tıklayınız : Hz.muhammed sallallahü aleyhi ve sellem hikayeleri.
Sonunakadarİslam
27-03-2011, 16:15
Medine yahudilerinden biri hz.peygamberimizin karşısına geçer,elinde bir parça ekmek vardır. çevrelerini ,yahudi,müslüman,putperest,münafık birçok insan sarmış onları izlemektedir.yahudi ekmeği göstererek sorar:
-ey muhammed! bu benim rızkım mıdır?
tuzak bellidir. hz. muhammed evet derse, ekmeği yemeyip atacak, hayır derse bu defa yiyecek ve her durumda onu yalanlayıp insanlar karşısında küçük düşümeye çalışacaktır..
hz. muhammed uzun boylu düşünmeden cevap verir.
- eğer yersen rızkındır!
Bir arkadaşı yanına gelerek hz. muhammedden dilenir. peygamberimiz bundan hoşnut olmaz ve herkesin kendi aykları üzerinde durmasından ve kimseye yük olmamasından yanadır. o'na bir seyler verip göndermek yerine ona soru sorar:
-evinde para eder esyan varmı?
-ortu ve yatak olarak kullandığım bir cul ve su ıctıgım bır kap var.
-gıt onları getır der efendımız.
esyalar mescıde gelınce acık artırmayla satısa cıkar ve 2 gumuse satılır. hzç muhammed paraları uzatarak:
-bır gumusle yıyecek al. dıgerıylede bır balta alarak bana getır.
arkadası soylenenlerı yapar.. elınde balta ıle geldıgı sırada hz. muhammed ellerıyle baltaya sap hazırlamaktadır. ve baltayı sapa takarak arkadasına uzatır.
-sımdı ormana gıt, odun kes ve sat. onbeş gün sonra goruselım. der..
arkadası onbeş gün sonra gelir ve yüzü güler.
-ey allahın elçisi 10 gumus bırıktıdım. dıyerek paraları gosterır..
allahın elcısıde gulmektedır sımdı..
-bunları al yıyecek ve gıyecek al. ıhtıyaclarını gör ve unutma,kendi kendine yetmek bir insan icin daha onurludur. dılenmek sadece hasta ve sakat olanlar ıcındır..
"Temel birgün yolda gidiyormus" hesabi.
Bu hikayelerin gercekligine nasil inaniyorsunuz? "Gönül gözümle" ya da "kalbimle" veyahutülazim "imanimla" cevaplarindan baska ne dersiniz?
bakkalmahmud
27-03-2011, 16:38
Sayin s.k.islam,cölün ortasinda ormanin ne isi var?.Sallallahü eleyhi ve sellem efendimiz,git su sat!deseydi,bu git ormada odun kes,den daha mantikli olurdu.saygilar selamlar.
Sonunakadarİslam
27-03-2011, 16:49
Araform senin düşüncenede saygı duyuyorum.Fakat ben inançlıyım aslada inancımı bırakmıyacağım, Hergün ALLAHA şükredeceğim.HZ.MUHAMMMED (SAV) efendimizede hergün şükredeceğim.
Sabırlı hikayemde çöl kelimesi geçtiğini göremiyorum ?
Medine yahudilerinden biri hz.peygamberimizin karşısına geçer,elinde bir parça ekmek vardır. çevrelerini ,yahudi,müslüman,putperest,münafık birçok insan sarmış onları izlemektedir.yahudi ekmeği göstererek sorar:
tuzak bellidir. hz. muhammed evet derse, ekmeği yemeyip atacak, hayır derse bu defa yiyecek ve her durumda onu yalanlayıp insanlar karşısında küçük düşümeye çalışacaktır..
- eğer yersen rızkındır!
Bir arkadaşı yanına gelerek hz. muhammedden dilenir. peygamberimiz bundan hoşnut olmaz ve herkesin kendi aykları üzerinde durmasından ve kimseye yük olmamasından yanadır. o'na bir seyler verip göndermek yerine ona soru sorar:
esyalar mescıde gelınce acık artırmayla satısa cıkar ve 2 gumuse satılır. hzç muhammed paraları uzatarak:
arkadası soylenenlerı yapar.. elınde balta ıle geldıgı sırada hz. muhammed ellerıyle baltaya sap hazırlamaktadır. ve baltayı sapa takarak arkadasına uzatır.
-bunları al yıyecek ve gıyecek al. ıhtıyaclarını gör ve unutma,kendi kendine yetmek bir insan icin daha onurludur. dılenmek sadece hasta ve sakat olanlar ıcındır..
Aklin yolu birdir.bu muslumanlarla tartisirken daha bi gunyuzune cikiyor.mesela bi soruya karsi muslumanlar bir ayet hakkinda yada bir hadis hakkinda 30 degisik cevap veriyor yok orda sunu kastetti yanlis ceviri filan ama 100 lerce ateist ayni konu hakkinda ayni seyi soyluyor ayni cevabi veriyor.
bu yaziyi okurken ilk dusundugum sey arabistanda ormanin ne isi var da muhammed adama git odun kes kestigin odunlari sat diyor.
nitekim baska bir ateist arkadas ayni seyi dusunmus.
bu musluman arkadaslarin inanci beyinlerini kor etmis.bi suru uydurma hikaye var bu hikayelerdeki olaylar sacma sapan seyler apacik yalan olduklari mantik suzgecinden gecirilince meydanda ama muslumanlar bunu yapamiyor.bu yetileri yok o yuzden muslumanlar zaten.
Sayin s.k.islam,cölün ortasinda ormanin ne isi var?.Sallallahü eleyhi ve sellem efendimiz,git su sat!deseydi,bu git ormada odun kes,den daha mantikli olurdu.saygilar selamlar.
10 gunde on altin kazanildigini goren almis baltayi eline, guzelim ormanlari cole cevirmis iste. Daha ne ispati ariyorsun be kardesim?:)
Nasrettin hocanin hikayelerine de inanir inanan, lafontaine'in "fable"arina da. Laz fikralari da gunun birinde karadeniz oykuleri olabilir inanir oldukca.
istatistik
27-03-2011, 17:23
...
-sımdı ormana gıt, odun kes ve sat. onbeş gün sonra goruselım....
....
....
İslamiyet Belgrat Ormananından mı yayılmaya başladı?
Nasreddin hocanın hikayeleri her zaman daha eğitici gelmiştir. Hadi beni boşver de buna senin mümin arkadaşların dahi inanmayacaktır. Her fırsatta bas bas bağırırlar hadisler yalan diye. Eee bunlar da kuranda yazmadığına göre. Bakalım. Ne olacak. Ben de merak ettim şimdi.
Araform senin düşüncenede saygı duyuyorum.Fakat ben inançlıyım aslada inancımı bırakmıyacağım, Hergün ALLAHA şükredeceğim.HZ.MUHAMMMED (SAV) efendimizede hergün şükredeceğim.
Allah istedikten sonra çöl orman da olur diyorsun. Hikayende çöl geçmeyince peygamberin Amazon ormanlarında mı yaşamış oluyor?
mekkeye en yakin orman kac km uzaklikta?
orman demek illaki agaclarin oldugu kuslarin ve bi suru hayvanin yasadigi yer degildir.kaktusleri bolca yetistigi kaktus ormanlarindan olusan bir bolgeyi isaret ediyor efendimiz ki su anda dunyada ilim kaktusten elde edilen aloe vera nin hikmetini kavramis durumda.
peygamberimizin 1400 yil oncesinden bu onemli 1001 sifasi olan bitkiye ve onun onemli bir gelir kaynagi olacagina isaret edisi mucizedir insallah..
onlar yazmadan ben yazayim dedim. cok ozur dilerim;))
"Göle maya caldim, ya tutarsa" seninkisi.
Kimse sana dininden uzaklas demedi ki arkadasim. Dinini yasa. Ancak bu forum altinda birsey paylasiyorsan gelecek cevaplara da hazirlikli olman icap eder. Hatta misyonerlik yapmak istiyorsan cok daha zeki argümanlarla gelmen gerekir. Aksi takdirde inandigin saf duygularina ters düsecek cevaplari sakirdanak alirsin, üzülerek belirteyim.
Ayrica ifadelerinde cöl gecmiyor, ancak muhammedin söyledigini iddia ettigin "ormandan odun kesme" ifadesi, normal bir insanin "acaba cölden baska birsey olmayan o cografya o yillarda tropik bir bölge miydi" diye düsünürken yarim agiz tebessüm etmesine neden oluyor.
orman demek illaki agaclarin oldugu kuslarin ve bi suru hayvanin yasadigi yer degildir.kaktusleri bolca yetistigi kaktus ormanlarindan olusan bir bolgeyi isaret ediyor efendimiz ki su anda dunyada ilim kaktusten elde edilen aloe vera nin hikmetini kavramis durumda.
peygamberimizin 1400 yil oncesinden bu onemli 1001 sifasi olan bitkiye ve onun onemli bir gelir kaynagi olacagina isaret edisi mucizedir insallah..
onlar yazmadan ben yazayim dedim. cok ozur dilerim;))
Andolsun ki biz muhammedin o sözü üzerine kabenin 35 derece kuzeyine 2 dönümlük bir cam ormani koyduruverdik de kimseye demedik. Ama onlar inanmazlar, görmezler. Olsun varsin, Allah affedendir, sevip oksayandir...
- eğer yersen rızkındır!
Değerli Sonunakadarislam;
Muhammedin bir gün Benu-Mustalık Gazası sonrasında, savaş esiri kadınlara, haramileri ile beraber tecavüz ettiği bölümüde yazsaydınız ya. Onu unutmuşsunuz. Hani şu Diyanetin Türkçeye çevirdiği Sahih-i Buhari' de bulunan ve zamanında Kamil Miras'ın tecavüzü haklı çıkarmak için 40 sayfa yazı yazdığı olay.
Yazıyorsanız tam yazın...
İtiraf etmeliyimki bu güzide başlık beni çok etkiledi , cafe bölümüne taşıyor ve yeni hikayeleri sabırsızlıkla bekliyorum..
evet yeni hikayeler istiyoruz
Biraz da siz bulun gulunecek malzeme, hnepsini sonuna kadarislam'dan bek;lemeyin. Hem daha misafir sayilir, biraz hormet lutfen.
Birazda donuna kadar lütfen birazda donuna kadar !
Neverminder
27-03-2011, 22:53
Gelişine yarım vole vurmuşsunuz:)
İnananlar kesinlikle bizden farklı codec kullanıyor artık buna "inanıyorum".
Bir fikrada ben buldum :D
-Direkt Alinti-
Hz. ÖMERİN OĞLUNA SOPASI
Hazreti Ömer'in oğlu hastalanmıştı. Doktora götürdüler. Doktor ise Yahudi idi. Yahudi 'bakalım halife kendi oğluna da Allah'ın emrini tatbik edecek mi' diye, Hazreti Ömer'in oğluna sarhoş edici bir madde içirdi. Onu ilâç zannederek içen halifenin oğlu kendinden geçtikten sonra, yahudinin teşvikiyle kızına da zina etti. Muradına eren Yahudi sokağa çıkıp:
— Ömer'in oğlu benim kızıma zina etti, diye bağırmaya başladı.
Dedikodu her tarafa yayılıyordu. Hazreti Ömer, meseleyi tahkik ettirdiğinde hakikaten oğlunun Yahudinin kızına zina ettiğine kanaat getirdi ve yüz sopa vurulmasına karar verdi.
Hazreti Ömer (r.a.):
— Zina eden benim oğlum olduğu için sopayı ben vuracağım, dedi ve seksen sopa vurunca oğlu öldü.
Yirmi sopa da oğlunun ölüsüne vuran halife, ağlamaya başladı. Diğer ashap:
— Ya Ömer ağlama, şeriatın emridir, diye teselli etmeye başladıklarında O:
—Ben oğlum öldü diye ağlamıyorum. Ben sopayı ona vururken acaba içime babalık merhameti doğdu da, yavaş vurdum mu diye ağlıyorum. Eğer öyle oldu da, yarın Allah bana bunun hesabını sorarsa ne cevap vereceğim diye ağlıyorum, dedi.
O gece Hz. Ömer'in oğlunu rüyada yüksek mertebelere erişmiş görenler, bu mertebeye nasıl eriştiğini sordular. O:
— Babamın ölüme vurduğu yirmi sopa, beni bu mertebeye ulaştırdı, diye cevap verdi.