Orijinalini görmek için tıklayınız : Dna Sorusu?
belgeselelrden izlediğim kadarıyla neandarthallerin dnasına sahibiz..yani dna haritası cıkarılmıs galiba..eski döneme ait bir iskeletin dna ise ile neandarthaln dna asını karsılastırmılardı... neandathallrin dna sını nasıl biliyoruz...nesli tükendiği için soruyorum yani..dişinde falan dna falan mı kalıyor.. yani dişteki dna dah uzun aklıyormus galiba...benim asıl merak ettiğim su aslında.. neandarthllarin dnası varsa elimiz de o dönemde yasamıs baska canlıların kide var mıdır.. kılc dişli kedi,kısa suratlı ayı ,mağara aslanı vesaire... çünkü donmus bir mamut yavrusundan japaon bilim adamları ve rus bilim adamları tekrar mamutları dünyay getirmeey calışcakalrdı... eğer elimizde diğer canlılarında dnası varsa ve mamutların canlandırılması olayı basarılı olursa belki bu diğer nesli tükenmiş canlıların da geri dönebileceğinin göstergesi olur..neandarthallerin ,mağara aslanın smilodonların vesaireler.... ne düşünüyorsunuz neler biliyorsunuz...
Ben kendimce söyle bir cevap vereyim !
Herkez biliyorki bütün canlilar , derisinden tut kanina kadar , kanindan tut organlarina kadar , organlarindan tut etlerine , kemiklerine , tirnagina kilina kadarr hücrelerden olusmakdadir.
Yine herkez biliyorki hücrelerin yapi tasi dnalar cansiz bir asittir..
Ben sizin yazini okurken hücrelerin ölmekle tamamen yok oldugunu anladim.
Deri cabucak yok olabilir , organlar ve bütün kaslar kanlar cabucak yok olabilir ama kemikde durum böyle degil malesef.
Kemigi olusturmus olan hücrelerin yapi tasi dnalar cansiz oldugu icin kemik yok olmakdikca dnalarda yok olmaz....
nobullshit
03-04-2011, 01:48
Saç da yok olmuyor sanırım.
Ben kendimce söyle bir cevap vereyim !
Herkez biliyorki bütün canlilar , derisinden tut kanina kadar , kanindan tut organlarina kadar , organlarindan tut etlerine , kemiklerine , tirnagina kilina kadarr hücrelerden olusmakdadir.
Yine herkez biliyorki hücrelerin yapi tasi dnalar cansiz bir asittir..
Ben sizin yazini okurken hücrelerin ölmekle tamamen yok oldugunu anladim.
Deri cabucak yok olabilir , organlar ve bütün kaslar kanlar cabucak yok olabilir ama kemikde durum böyle degil malesef.
Kemigi olusturmus olan hücrelerin yapi tasi dnalar cansiz oldugu icin kemik yok olmakdikca dnalarda yok olmaz....
o zman elimizde trexin bile dnası olması lazım..dna sıvımsı bişi yani sert değil..kemik dursa bile o bozulabilir diye düşünüyorum...
bide elimizde nesli tükenmiş canlıların hangilerinin dnası var acba..ingilizcemiz olsada arastırsak..tr de bilim adına bişi yok hiç..
Kil dedimde sacda icine giriyor :D hatta tûkürük bile vicuda ait olan herseyda dna var
o zman elimizde trexin bile dnası olması lazım..dna sıvımsı bişi yani sert değil..kemik dursa bile o bozulabilir diye düşünüyorum...
bide elimizde nesli tükenmiş canlıların hangilerinin dnası var acba..ingilizcemiz olsada arastırsak..tr de bilim adına bişi yok hiç..
Ben biyolojiden falan anlamam. Ama dna sivimsi birsey degildir. Dna hücreden bin kat daha kücükdur lakin hücrenin cekirdegidir. Bu durumda sivi olarak algilayamayiz..
Kemikler reaksiyonlarla meydana gelir. Bütün canlilik reaksionun bir sonucudur. Ölen bir insanin eti zamanla topraga karisabilir ama kemik uzun yillar dayanir . Yapi tasini hala korumakdadir