PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şempanzelerin Zeka Seviyeleri Arttırılabilir mi ?

baris
04-04-2011, 07:05
Baştan söyleyim,sorum çok saçma bulunursa cafe bölümüne taşınabilir :D

Köpeklerde doğru üretim ile itaat seviyesi yüksek,koruma eğitimine yatkın,avcılıkta iyi olan,kısaca istenilen çeşitli özelliklere sahip ırklar üretilebiliyorsa aynı durum şempanzelerde yapılabilir mi ? daha iyi alet kullanan,daha zeki şempanzeler üretilebilir mi ? Daha önce böyle çalışmalar yapıldı mı ? Eğer yapılamazsa neden yapılamaz ?

texas
04-04-2011, 17:02
Ben yapıldı diye biliyorum. Yani bir belgeselde izlemiştim ama hangisiydi hatırlamıyorum

bakkalmahmud
04-04-2011, 17:38
http://www.youtube.com/watch?v=kLGHXfwPrUk

Unterschied Affe zum Mensch Doku der Evolution 1/10

insan maymun farki doku evrim.

Aradiginiz bilgiler bu 10 videoda var,bilgisayardan maymunlar kadar anlamiyorum yoksa türkceye cevirirdim,,sempanseler insandan hizli bilgisayar kullaniyor,,saygilar

Lynx
04-04-2011, 19:40
Insanlar zaten buna cokdan baslamislarki. Yalniz etkisini evrim gösterir... Tek basina aklini kullanmayi becerebilen insan oldu. Ama gelecek evrim insanlarla ic ice yasayan canlilarinda akillarini kullanacaklarina benziyor..

Bu hem insan yardimiyla hemde insandan korunmak amaciyla gelisebilir !

Tek baslarina akil sahibi olmaya daha uzun yillar gerektirebilir. Ama akli basinda olan canliyla beraber yasadiklarinda hem canliyi örnek alabilir hemde o canliya yem olmamak icin o canlinin aklini kullanmasina karsilik kendiside akil gelismek zorunda oldugunu anlayabilir...

Mesela cok hizli kosupda yakalayan aslana yem olmamak icin ceylanda kosar ! Yani yem olmamak icin onun yaptiginin aynisini ceylanda bu sekilde kacar ve hersey esit olur....

Insana gelince insan arkasindan kosmuyor heralde evrimsel sürecle insanida örnek alacaklarina benziyor !

Bunlar tamamen kendi düsüncelerim saygilar

TUBA
15-05-2011, 22:23
insanların pekte yardım etmesine gerek yok evrimin oluşması için

örneğin gorilleri inceleyen bir zoolog,gorillerinde insanlar gibi ölümün ne anlama gelmeye başladığını kavramaya başladıklarını bir yazıda okumuştum

evrimi bizim ele almamıza gerek yok zaten doğa bunu yapıyor ama tabiki gen havuzu var

ve bu genlerle oynamak gibi bir durumda sözkonusu

yani ileride adamlar istedikleri özelliklere uygun canlıların doğmasını sağalayacaklar