Orijinalini görmek için tıklayınız : Gençliğe Hitabe
Jolly Jocker
06-04-2011, 23:45
Kendine ''Atatürkçü'' diyen geniş bir kesim Gençliğe Hitabeden ne anlıyor? Örneğin, Kenan Evren adlı ''darbeci başı'' da kendisinin Atatürkçü olduğunu iddia ediyordu. Günümüzde M.Kemal'in adını dilinden düşürmeyen ulusalcı ittifak da kemalizmden bahsediyor. Kendilerine kızılelma kapsamında bir müttefik de bulmuşlar: MHP! Ordu, yargı, CHP, MHP, İP... Ne entereasn değil mi? Gençliğe Hitabe'yi nasıl anlamış olabilirler acaba? Yalnızca söylemlere değil icraatlere de bakarak oturup yazdım. Sanırım şöyle birşey anlıyorlar;
''Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; ABD ile iyi geçinmek, Türk patronlarının çıkarlarını herşeyin üzerinde tutmak, stratejik kamu kuruluşlarını yabancılara satmak, ülkeyi dinci gericilikle donatmak, Avrupa Birliğine üye olmak, farklı halkları asimile etmek, emekçi sınıfları sömürmek, komünizm düşmanlığı yapmak, Deniz'i asmak, Mahir'i kurşunlamak, Nazım'ı sürmek ve tüm bunları benim kurduğum cumhuriyet adına yapmaktır.
İkinci vazifen; her 10 Kasım'da beni anmak, saygı duruşunda bulunmak ve hatta amuda kalkmakır! ''Ata'm, sen kalk ben yatam'' diye ağlaşmayanınız bizden değildir, Kürtçüdür!
Üçüncü vazifen; benim Anıtkabirimi üç ayda bir elinde bayrakla tavaf etmektir!
Daha fazla vazife sıralamıyorum, size çok yüklenmek istemem. Ha, bu arada kafanıza jöle sürmeyin, fazla dekolte vermeyin, bıyık bırakın, adam olun, yağmurda çamaşır bırakmayın, ev ödevlerinizi yapın, kopya çekmeyin, yumurta topuk ayakkabı ve beyaz çorap giyin, bıyıklarınızı yeni kesilmiş çim gibi kırpın, tespihsiz gezmeyin!
Bu vazifeleri yerine getirmezseniz, mezarımdan kalkar, hepinizi tek tek öperim!Özellikle ilk vazifenize dikkat çekerim: Amerika'nın gözüne girmek! İşte, mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve harici tam bağımsızlıkçılar olacaktır. Bir gün, emperyalizm işbirlikçisi tekelci burjuvazini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin kötülük ve onursuzluğunu düşünmeyeceksin! Burjuva çıkarlarına kastedecek düşmanlar, bu memleketin emekçi halkının öz çocukları olabilir. Devrimci mücadeleleri ile, şirketleştirerek dünyaya açtığımız vatanımızın bütün kalelerine kızıl bayrak çekilmiş, bütün tersanelerinde işçiler isyan etmiş, ordularımızın kontgerilla işleri açığa çıkarılmış ve memleketin her köşesinde yoksullar haklarını aramaya başlamış olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar Amerika'yla ilişkilerimizi bozmuş olabilirler. Sermayedarlarımız, fakr-ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk sermayesi ve çıkarlarını kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!''
Sanırım böyle birşey anlıyorlar. Kendine Atatürkçü diyen öznelerin söylemleri ve özellikle de tarihsel pratikleri bunu gösteriyor. Karar sizin...
simply a good person
07-04-2011, 04:03
Sevgili Freddie;
baskalarinin ne anladigini bilmem ama ben ne anlamistim ondan bahsedebilirim.
Bunun icin epey eskilere geri dönüyorum, cocukluk yillarima; 23 Nisandi sanirim. Bir yavrukurt olarak mini yesil etegimle gecit töreninde nasil yürüdügümü hatirliyorum. Garip duygular sarardi beni, gögsüm kabarirdi, keyiflenirdim, öyle dim dik yürürdüm.
Ha, bir de 19 Mayislarimiz vardi, rengarek kiyafetlerin icinde dans ederdik; Kars-Erzurum-Erzincan, Konya- Ardahan benim diye bir sarkinin esliginde...
Her ne olmussa olmus, ne anlamissam, ne hissetmissem cok iyi olmus, simdi insan ayrimi yapamiyorum.
Sanirim cevap bu: hitabe-kitabe farketmiyor. Sen bundan ne anliyor ve cikariyorsan dügüm orda cözülüyor.
Medyada okuyoruz; biri diyor yillarca andi okudum da Türk mü oldum? Yoksa caliskan dogru mu oldum?
Türk olamadim ama...
Hak veriyorum... Eger kendini Türk görmüyor ise Türküm ( aslinda degilim de) dogruyum, caliskanim ( öyleyim tabi... ama olmayabilir de, bakalim... belki...) birinci vazifem kücüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu milletimi özümden cok sevmektir (emin degilim ama yapmaya calisabilirim/ asla). varligim Türk varligina armagan olsun ( haydaaaa noluyor niye olsun?)
Hatirladigim kadariyla andimiz böyle bisiydi ve parantez icindekiler de Türk kökenli olmayanlarin görüsü olabilir ( kendimce latife yaptim).
Simdiii, bana gayet normal görünen, hatta bana güc veren bu and birilerine ters gelebilir. Bu andin icindeki Türk kelimesi kaldirsan kimseye ters gelecegini sanmiyorum. Zamaninda birileri böyle yazmis, böyle gelmis ve gidiyor. Ama illa böyle olacak diye birsey yok.
Zamaninda ben kücük bir cocuk iken bana güc verirdi bu sözler.
Zannimca kimseye hissetmedigi birseyi zorla söyletmemeliyiz,
fakat...
Buna benzer hitabeler bence herzaman olmali...
Haydi birileri güzel bir hitabe yazsa da kimseler gocunmadan hepbir agizdan gögsü kabara kabara coluk cocuk hepberaber bunlari okusak, fena mi olurdu?
Eskiler bu kadarini becermis, bugün eskiyi begenmiyorsak daha iyisini yapabilimeliyiz di mi?
ahmetsln
07-04-2011, 08:52
İP MHP ile ortaklık mı yapıyor ??? Pes doğrusu pes!!
Abi bırak ya yalanına başlatma, kaç kez dayak yedik biz mhplilerde sen biliyor musun ? ne kafana göre atıp tutuyorsun yahu ? Ayıp be arkadaş ? Gerçekten ayıp ama ha.
Bırak sen mhpyi siyasette adam sayıyorsan adam sayılmayı bekleme. Mhpliler günahı kadar sevmez bizi kafan iyi mi senin ?
Yazdığın gençliğe hitabede çok aptalca olmuş. Mhp gibi salakları bizimle karıştırma! Zamanında abdye köle olmuş pislikler onlar. Sen kendine sosyalist falan mı diyorsun ya ? Nesiniz siz bir avuç grup ? Tuttumurş özgürlük diye ? Adam gibi eylem kapasiteniz yok. Marjinal geçiniyorsunuz . İcraat yok.
Deniz'i asan atatürkçü dostum ? mahir'i vuran ? nedir bu genelleme aşkı sende ki ? Libyayı vuranlarda atatürkçüymüş koş hemen karalama yap ? durduğun kabahat yahu :)
Dar kafan bazı şeyleri algılamakta güçlük çekiyor ya al sizden birinin yazısı oku da genelleme yapmaktan vazgeç;
http://haber.sol.org.tr/yazarlar/merdan-yanardag/milliyetcilik-yurtseverlik-ulusalcilik-1745
(kızgınlığım için özür dilerim ama sayın freddie bu sefer gerçekten haddini aştı.)
ahmetsln
07-04-2011, 09:14
Son bir şey daha söylemek istiyorum;
CHP, MHP, ve İP birbirlerinden kesinlikle farklıdır!
CHP artık kendi yolunu çizmiştir. Asla kemalist olamaz! MHP zaten kemalist değil. Kemalizmdeki milliyetçilik ilkesiyle bile uyuşmuyor. (bunun için bir önceki mesajda verdğim makale oku)
İP'in yolu ise her zaman farklı oldu. Artık şu kötü genelleme zaafından vazgeç lütfen.Tarihi biliyorsun Deniz'i asanın da kim olduğunu, asılmaması için 5 oy kalmışken kimin ona köstek olduğunu da biliyorsun. Mahir'in öldürülmesinde ki suçluları da biliyorsun.
Ayrımı yapmak zorundasın. Kullanılan mhp, kullanılacak olan chp. Öncesi sonrası.Bir zamanlar kemalistliğin nasıl kullanıldığını bende biliyorum.Bu gayet normal bir şey. Ancak bundan dolayı gençliğe hitabeyi böyle tahrif etmen hiç ama hiç uygun değil ! Kutsallıktır şudur budur meselesi değil, zaten türkiye gençlerinin büyük bir kısmı ne andımızı, ne de gençliğe hitabeyi takıyor, okumamışlardır unutmuşlardır bile. Ama ona değer veren az da olsa bir kesim var, saygı duy onlara.
Jolly Jocker
07-04-2011, 13:03
İP MHP ile ortaklık mı yapıyor ??? Pes doğrusu pes!!
Kızılelma kapsamında İP'liler ile İstabul Ülkü Ocakları ortak eylem yapmış, bu durum gazetelerde bile haber olmuştu. ''Emperyalizm vatanımızı bölecek'' yaygarasıyla ''sağ-sol birleşsin'' çağrılarıyla, ''Sağcılar MHP'ye, solcular CHP'ye oy versin'' söylemleriyle şekillenmişti ulusalcı cephe bir dönem. Baykal'lı CHP MHP'yle kanki kıvamındaydı. Bugüne ilişkin ise özel olarak İP ile MHP'nin ortak olduklarını iddia edemem. Etmemiştim de zaten. Dikkatli okumuyorsun.
Abi bırak ya yalanına başlatma, kaç kez dayak yedik biz mhplilerde sen biliyor musun ? ne kafana göre atıp tutuyorsun yahu ? Ayıp be arkadaş ? Gerçekten ayıp ama ha.
Sen İP'lisin galiba. Biz de ordunun zulmünden çok çekmiştik ama senin İP'in en orducu tutum alan siyasi öznelerden biri bugün. Yarın öbür gün MHP'yle de yakınlaşırlarsa şaşırmazdım doğrusu. Bu arada, İP'liler ülkücülerle çatıştığı yönünde bir habere hiç rastlamadım. Bunu da söylemeden geçmeyeyim.
Zamanında abdye köle olmuş pislikler onlar.
İP'in lideri ve ideoloğu Perinçek de zamanında ''Sovyet sosyal emoperyalizmine'' karşı orducu ve NATO'cu tutum alıp devrimcileri polise ihbar ediyordu. Amerka'ya hizmet ''pislik yapmak'' ise bunu Perinçekçiler de fazlasıyla yaptı.
Sen kendine sosyalist falan mı diyorsun ya ? Nesiniz siz bir avuç grup ? Tuttumurş özgürlük diye ? Adam gibi eylem kapasiteniz yok. Marjinal geçiniyorsunuz . İcraat yok.
''Bir avuç'' olmamız sosyalist olmadığımızı göstermez. Sosyalist olabilmek için ille de kalabalık olmak gerekmiyor. Kitleselleşme umutlarıyla başkalarının peşine takılanların hallerini de görüyoruz. İcraatimiz de sizlerden çok daha fazladır. Taksim'i alan da, TEKEL direnişlerini örgütleyen de, bugün sokaklarda kadın cinayetlerine tepkiyi örgütleyen de, ''yumurtalı'' eylemleri yapan da, gençliği tekrar politize etme mücadelesi veren de biziz. İP çevresi ise ordunun içinde bir kesimi darbe için gaza getirmekle meşgul oldu tüm siyasi tarihleri boyunca. Başarılı olabildiler mi? Elbette hayır. Perinçek sıfır icraatle içeride yatıyor bir senedir.
Deniz'i asan atatürkçü dostum ? mahir'i vuran ? nedir bu genelleme aşkı sende ki ?
Deniz'i asanlar da Mahir'i Kızıldere'de vuranlar da kendilerini ''Atatürkçü'' olarak tanımlıyorlardı. Ordu mesela, oldum olası kendini hep böyle tanımlamıştır.
Libyayı vuranlarda atatürkçüymüş koş hemen karalama yap ? durduğun kabahat yahu
Libya'yı vuran NATO'dur. Atatürkçüsü de islamcısı da emperyalizmin ve dolayısıyla NATO'nun emrinden çıkmaz. Kılıçdaroğlu Tayyip'i en son ''Toplumda Amerikan düşmanlığına sebebiyet vermekle'' eleştirip ABD'nin gözüne girmeye çalışmıştı örneğin. Temelde yok birbirinizden farkınız.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir.
İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.
Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!
Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.
Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.
Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı!
İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927
Atatürk sanki bugünleri görmüşte yazmış gibi ,gençliğe hitabedeki her şey yerli yerine oturuyor .Ama onun hayalindeki Türk gençliği ortada yok ne yazık ki !
İyi ki bize emanet etmemiş Türk gençliğine emanet etmiş yoksa işimiz zordu.
Freddie Türk genci herhalde ki üstüne alınmış ta kendine göre yorumlamış .
Onlar öyle yorumlamışlarsa sen doğrusunu yorumlasaydın kardeşim .
Adam bağımsız cumhuriyeti koruyun yaşatın diyor ,
işbirlikçiler satılmış vatan hainleri başta olabilir ,yurdun her tarafı işgal altında her yerine girilmiş her şeyi satılmış olabilir bu durum da yapmanız gereken bağımsızlığınızı kurtarmaktır diyor.
Daha ne desin ,işinize gelmiyor da anlamıyorsunuz !
Deniz'i asanlar da Mahir'i Kızıldere'de vuranlar da kendilerini ''Atatürkçü'' olarak tanımlıyorlardı. Ordu mesela, oldum olası kendini hep böyle tanımlamıştır.
.
Deniz ve mahirde kendini atatürkçü olarak tanımlıyordu. Bu nasıl olacak şimdi. Hangisi gerçekten atatürkçü.
Devrim Gazetesi’nin Deniz Gezmiş’le Yaptığı Röportaj
Atatürk’ün, “Tam bağımsızlık” ülküsünü kendilerine şiar edinen devrimci gençleri sindirmek için cinayet tedbirlerine kadar varan planlar yapılıyor şu günlerde. Tertipçilerin baş hedeflerinden biri de gençliğin önde gelen liderlerinden Deniz Gezmiş, son olayları şöyle yorumladı:
- Türkiye ekonomisi tam bir çıkmaz içindedir. Zamlara rağmen, bütçenin açığı 2,5 milyardır. Bu, tutucular koalisyonunun iflasını açıkça ortaya koymuştur. Tutucu güçler, egemenliklerini uzun süre devam ettiremeyeceklerini anlamış olmanın telaşı içindedir. Devrimci gençlik eylemini engellemek için tertiplere girişmeleri bundandır. Fakat umduklarının tersi olmuş ve bu olaylar bizi daha örgütlü, daha disiplinli ve daha güçlü eylemlere hazırlamıştır. Tertipleriyle gençliği ordunun karşısına düşürmek hedefine ulaşamadıkları gibi, devrimci gençlik eylemi, Mustafa Kemal’ci zinde güçler saflarını biribirlerine kenetlemiştir. Mustafa Kemal adı, geniş öğrenci kitlelerinde daha fazla ağızdan ağıza dolaşır olmuş, forumlarda Bursa Nutku ve Gençliğe Hitabe tekrarlanmış ve bunlar uygulanmıştır. Emperyalistler ve işbirlikçileri, Gazi Mustafa Kemal’in çizgisinin geniş kitlelerde ve bütün zinde güçlerde yankılanmasından korkmuşlardır bugün.
- Gençlik eylemleri içinde önemli bir yerin var ve tutucu güçler senin okuldan atılmış olmanı sürekli istismar konusu ediyorlar. Bu durumda senin söyleyeceklerin neler?
- Üniversite öğrenimi yapmak Anayasa’nın verdiği bir haktır. Öğrenci olarak devrimci mücadeleye katılmak ise, Mustafa Kemal’in bize yüklediği bir görevdir. Dünyanın bütün gericileri biraraya gelseler bu hakkımızı ve görevimizi elimizden alamayacaklardır.
- Mustafa Kemal’in gençliğe yüklediği devrimci görevler nelerdir, biraz daha açıklar mısın?
- Türkiye ilk Kurtuluş Savaşı’ndan 50 yıl sonra tekrar yarı-sömürge durumdadır. Ve Kemalist bir Cumhuriyetin başına anti-Kemalist politikacılar geçmiştir. Politikacı, anti-Kemalist karşı devrim hareketine yeşil ışık yakmaktadır. Bu koşullarda gençlik, emperyalizme ve anti-Kemalist gidişe karşı verilen savaşta somut olarak ön safta bulunmaktadır. Elbette tarihi önderlik sorunu ayrı bir konudur. Bugün için gençlik, mümkün olduğu kadar geniş halk kitlelerini emperyalizme karşı mücadeleye katmak için devrim ci eylemde bulunacaktır. Kemalist Devrim tamamlanacak ve onun emperyalizmle çelişen bütün milli sınıf ve tabakalara maledilmesi sağlanacaktır. Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.
- Halk kitlelerini emperyalizme karşı mücadeleye katmak için gençliğin dayanışma içinde bulunacağı Kemalist güçler kimlerdir?
- Bugün Türkiye’de Kemalist Devrim’in bekçiliğini yüklenen güçler arasında başta ordu, 27 Mayıs’ı yapan güçlerin önemli bir yeri vardır. Anti-Kemalist karşı devrim hareketine karşı gençlik bütün zinde güçlerle eleledir. Emperyalizmin işbirlikçileri gençlik ile öteki zinde güçlerin arasını açmak istemektedir. Fakat aynı inançta olan, yani emperyalizmi kovmuş, feodal unsurları tasfiye etmiş bir Kemalist Türkiye isteyen bu ilerici güçlerin arasını anti-Kemalist karşı devrimi tezgahlayanlar açmayı başaramayacaklardır.
- Emperyalizme karşı nasıl bir mücadele verilecektir?
- Bugün Amerikan emperyalizmi saldırganlık yolunu seçmiştir. Buna karşı biz de, emperyalizmin parmağının bulunduğu her yerde ona karşı aynı silahlarla mücadele yolunu seçtik: tıpkı Mustafa Kemal’in 50 yıl önce yaptığı gibi. Emperyalizm bugün millici güçleri tasfiye etmek için listeler hazırlamakta ve bütün kurumlarımıza elini uzatmaktadır. Bizse onları defterden sileli çok oldu. Milli kurumlarımıza uzanan elleri de kırmakta kararlıyız.
- Bazı çevreler bu görüşleri, “devrim yobazlığı” sayıyorlar. Bu sence nasıl açıklanabilir?
- Devrimcilik demek halk dalkavukluğu demek değildir. Her şeyden önce devrimcilerin görevi halkın önünde gitmek, halkın gerçek özlemleri için mücadele etmektir. Halk için düzen değişikliği isteyen gençliğe halk karşıdır gibi saçma bir iddiayla Kanlı Pazarları görmezlikten gelen ve gerçek devrimciyi yobazlıkla suçlamaya kalkışan tatlısu devrimciliğine özenmiş politikacı, aslında tutucu güçler koalisyonunun usta propagandalarının esiri olmaktadır. Politikacı, “halk kızar” diye, halk düşmanlarının uşaklığını yapmaktadır. Değirmenköy, Elmalı, Göllüce köyleri, davalarını desteklediğimiz bu topraksız köylüler bize hiç kızmadı, aksine gençliği bağrına bastı. Demir Döküm işçileri de öyle yaptı. Devrimci gençliği halkçı görünüp, egemen sınıflara göz kırpan tatlısu devrimcisi politikacı anlamaz ama işçi ve köylü anlar. Devrimci gençlik de onlara dalkavukluk etmez, gerçek kurtuluş yolunda onlarla birlikte mücadele eder. Hem egemen sınıflara göz kırpan oy goygoyculuğu, hem devrimcilik olmaz. Bugün bizi devrim yobazı olarak nitelendiren birkaç CHP yöneticisi Ortanın Solu tabanını temsil etmemektedir. Anti-Kemalist karşı devrimcilerin yanında yer alan bu birkaç yöneticiyle ortak bir mücadele söz konusu değildir. Fakat şuna inanıyoruz ki, tam bağımsızlık isteyen dürüst Ortanın Solu tabanı Kemalist bir Türkiye’nin kurulması için bizimle birlikte mücadele edecektir.”
(Doğan Avcıoğlu’nun çıkardığı Devrim Gazetesi - 23 Aralık. 1969 -sayı: 10 - sayfa: 2-7)
Jolly Jocker
07-04-2011, 17:58
Adam bağımsız cumhuriyeti koruyun yaşatın diyor ,
işbirlikçiler satılmış vatan hainleri başta olabilir ,yurdun her tarafı işgal altında her yerine girilmiş her şeyi satılmış olabilir bu durum da yapmanız gereken bağımsızlığınızı kurtarmaktır diyor.
Daha ne desin ,işinize gelmiyor da anlamıyorsunuz !
Aydoe, sende çok ciddi bir okuduğunu anlamama sorunu var. Kendine Atatürkçü diyenlerin büyük çoğunluğunun senin dediklerin yerine benim hicvettiğim gibi anladığı yönünde bir başlık açıyorum; sense kalkmış, benim hitabeden konuda yazdıklarımı anladığım gibi bir izlenimle cevap vermişsin.
Deniz ve mahirde kendini atatürkçü olarak tanımlıyordu. Bu nasıl olacak şimdi. Hangisi gerçekten atatürkçü.
Deniz ve Mahir kendini marksist-leninist olarak tanımlıyordu. Atatürkçülük ayrı birşeydir marksizm ayrı birşey. Hem marksist-leninist hem Atatürkçü olunmaz. Böyle basit şeyleri bile anlatmak zorunda bırakmayacaksın değil mi?
Aydoe, sende çok ciddi bir okuduğunu anlamama sorunu var. Kendine Atatürkçü diyenlerin büyük çoğunluğunun senin dediklerin yerine benim hicvettiğim gibi anladığı yönünde bir başlık açıyorum; sense kalkmış, benim hitabeden konuda yazdıklarımı anladığım gibi bir izlenimle cevap vermişsin.
Deniz ve Mahir kendini marksist-leninist olarak tanımlıyordu. Atatürkçülük ayrı birşeydir marksizm ayrı birşey. Hem marksist-leninist hem Atatürkçü olunmaz. Böyle basit şeyleri bile anlatmak zorunda bırakmayacaksın değil mi?
O zaman yukarıdaki roportajda yalan mı söylüyor kendileri. Fidel castro bile demedi mi Atatürkün yaptığı devrimleri ben yapamazdım diye. Siz daha neyi kendinize örnek aldığınızı bilmiyorsunuz bir de burda millete ders vermeye kalkıyorsunuz.
Madem çok biliyorsun anlat bakalım nasıl düzelir bu dünya. Senin marksisst leninist düzeninle.
Baba ;
Sana her zaman müteşekkirim.Çünkü kemalist düşünceyle yetiştirdin beni .Küçüklüğümden beri evde devamlı Kurtuluş savaşı anılarıyla büyüdüm . Ve o zamandan beri yabancılardan nefret ettim .
Baba biz Türkiyenin ikinci kurtuluş savaşcılarıyız.
Elbette ki hapislere atılacağız, kurşunlanacağızda.
Tıpkı Birinci Kurtuluş Savaşında olduğu gibi. Ama bu toprakları yabancılara bırakmayacağız. Ve bir gün mutlaka yeneceğiz onları .
Düşün baba, bugünkü hükümet, işini gücünü bırakmış bizimle uğraşıyor. Çünkü bizden başka gerçek muhalefet kalmamış durumda. Ve hepsi Kemalist çizgiden sapmışlar. Ve tarih önünde hüküm giymiş durumdalar. Biz çoktan onları tarihin çöplüğüne atmış durumdayız.
YA VATAN YA ÖLÜM!
Deniz gezmiş
(29 ocak 1971 )
( Deniz gezmiş'in babasına son mektubu )
K3KJmVSnFRE&feature=related
Bu da Kürt Gençliğine Hitabe
http://www.youtube.com/watch?v=SKsPWZtM3eA&feature=related
Mustafa Kemalin hitabesi devrimcilikse Dersiminin hitabeside devrimciliktir.
Ben bu sitede politika forumlarının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü cidden birbirimize düşüyoruz. Hepimiz dini eleştiren, sorgulayan, akla ve sağduyuya inanan insanlarız. Politika forumlarında herkes bir anda birbirinin düşmanı oluyor.
Benimki bir düşünce tabi ama kaldırılması gerek gibime geliyor.
Ben bu sitede politika forumlarının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü cidden birbirimize düşüyoruz. Hepimiz dini eleştiren, sorgulayan, akla ve sağduyuya inanan insanlarız. Politika forumlarında herkes bir anda birbirinin düşmanı oluyor.
Politikaya hayır!
Apolitikleşmek Türk gençliğine yozlaşmak olarak sunuldu.Çağdaş müreffeh medniyet seviyesine ulaşma ülküsü gençliğe dayatılınca sonuç olarak uç politik görüşler gençlik arasında boy vermeye başladı.Oysa apolitikleşmek özgürleşmektir.
Jolly Jocker
07-04-2011, 20:26
O zaman yukarıdaki roportajda yalan mı söylüyor kendileri. Fidel castro bile demedi mi Atatürkün yaptığı devrimleri ben yapamazdım diye. Siz daha neyi kendinize örnek aldığınızı bilmiyorsunuz bir de burda millete ders vermeye kalkıyorsunuz.
Madem çok biliyorsun anlat bakalım nasıl düzelir bu dünya. Senin marksisst leninist düzeninle.
Yani senin iddian o ki Deniz Gezmiş bir marksist değil Atatürkçüydü, öyle mi? Şimdi seninle yazışmayı sürdürmemeye karar verdim.
Ama sana bir tavsiye yapayım, bu bir insanlık vazifesi olarak önümde duruyor. :) Politikayla ilgilenen insanların genel çizgilerine, pratiklerine ve ideolojilerine odaklan; verdikleri röportajlara değil. Hele ki devrimciler söz konusu olduğunda, statejisine odaklan, politik taktiklerine değil.
EDİT kendi düşüncelerine o kadar hapsolmuşsun ki herkesi tersine kendini mersine gidiyor görüyorsun. adam kendi babasına yazdığı son mektubunda nasıl bir politik taktik uygulamış olabilir. bak ben kemalist değilim herhangi bir bağnaz düşüncem yoktur. ama atatürkü severim. marksıda leninide denizide severim. hepsi sadece kendi dönemlerine değil buguun hala burada tartışıyorsak tüm tarihe damga vurmuş demektir. ama kendi ideolojin uğruna başkalarını itin g.... sokmaya çalışmak haysiyetli bir davranış değildir.
spartacus
07-04-2011, 20:59
Sevgili taylan, duygusal yaklaşmamak en iyisi. Herkesin, birbirimizin düşüncelerini öğrenmesi bence kötü değil, iyi bir şeydir. Tabi şablonları, iletişim alanında darlığı herkesin birbirini anlaması ve belkide saygı gösterebilmesi, tartışmayı, paylaşmayı öğrenmesi için, toplumsal yapımız açısından biraz erken, ama eninde sonunda her halükarda bu evrelerden, bu süreçlerden geçilecek.
Başkasına yaşama hakkı tanımayan hangi düşünceden olursa olsun, bu tarz düşünce hezeyanlarından da kurtulursak hiç bir sorun kalmaz. Burası bir site, iletişim alanı, herşeyi bizleriz, site ancak böyle anlamlı... Her düşünceden insan forum kuralları kriterlerini dışlamadan fikrini söylesin, bu kabulenemeyeceğimizi düşündüğümüz düşünceler dahi olsa, önemli olan kabullenemeyen düşünceler değildir, ifade edilmesine engel olmamak ve kişilere demiyorum kesinlikle, bu zaten düşünülemez bile, görüşlere ayrıcalık tanınmaması ve eşit yaklaşımdır. Mesela A kişisi böyle düşünüyorsa buna engel olamayız, en fazla yazılması engellenir, düşünce değil,, iletişim alanında ise düşüncelere engel olunmazsa hem düşünceler paylaşılır, görülür, ifade edilir hem de fikirler değişir, yaklaşımlar, bakış açıları değişir, kaynaşır, daha anlayışlı ortamlar yaratılabilir.
İnsan açısından, düşüncelerinin dışlandığı, görüşlerinin anlamlı olmadığı, anlamladırılamadığı her yerde fiziki varlığında önemi kalmaz. Bu durum, düşüncenin değil insanın dışlanması demektir(ya sev ya terket sözü gibi ve bu boşa taraftar bulmuyor bu gün). Toplum olarak bize bunlar kanıksatıldı, bir biçimde alıyoruz, ama artık, ifade ede, ede, engellenmeksizin aşmak gerekiyor.
ahmetsln
07-04-2011, 21:49
Kızılelma kapsamında İP'liler ile İstabul Ülkü Ocakları ortak eylem yapmış, bu durum gazetelerde bile haber olmuştu. ''Emperyalizm vatanımızı bölecek'' yaygarasıyla ''sağ-sol birleşsin'' çağrılarıyla, ''Sağcılar MHP'ye, solcular CHP'ye oy versin'' söylemleriyle şekillenmişti ulusalcı cephe bir dönem. Baykal'lı CHP MHP'yle kanki kıvamındaydı. Bugüne ilişkin ise özel olarak İP ile MHP'nin ortak olduklarını iddia edemem. Etmemiştim de zaten. Dikkatli okumuyorsun.
Sen İP'lisin galiba. Biz de ordunun zulmünden çok çekmiştik ama senin İP'in en orducu tutum alan siyasi öznelerden biri bugün. Yarın öbür gün MHP'yle de yakınlaşırlarsa şaşırmazdım doğrusu. Bu arada, İP'liler ülkücülerle çatıştığı yönünde bir habere hiç rastlamadım. Bunu da söylemeden geçmeyeyim.
İP'in lideri ve ideoloğu Perinçek de zamanında ''Sovyet sosyal emoperyalizmine'' karşı orducu ve NATO'cu tutum alıp devrimcileri polise ihbar ediyordu. Amerka'ya hizmet ''pislik yapmak'' ise bunu Perinçekçiler de fazlasıyla yaptı.
''Bir avuç'' olmamız sosyalist olmadığımızı göstermez. Sosyalist olabilmek için ille de kalabalık olmak gerekmiyor. Kitleselleşme umutlarıyla başkalarının peşine takılanların hallerini de görüyoruz. İcraatimiz de sizlerden çok daha fazladır. Taksim'i alan da, TEKEL direnişlerini örgütleyen de, bugün sokaklarda kadın cinayetlerine tepkiyi örgütleyen de, ''yumurtalı'' eylemleri yapan da, gençliği tekrar politize etme mücadelesi veren de biziz. İP çevresi ise ordunun içinde bir kesimi darbe için gaza getirmekle meşgul oldu tüm siyasi tarihleri boyunca. Başarılı olabildiler mi? Elbette hayır. Perinçek sıfır icraatle içeride yatıyor bir senedir.
Libya'yı vuran NATO'dur. Atatürkçüsü de islamcısı da emperyalizmin ve dolayısıyla NATO'nun emrinden çıkmaz. Kılıçdaroğlu Tayyip'i en son ''Toplumda Amerikan düşmanlığına sebebiyet vermekle'' eleştirip ABD'nin gözüne girmeye çalışmıştı örneğin. Temelde yok birbirinizden farkınız.
Yaptığın en büyük hata dostum geneleme yapıyorsun.
Orduya bu kadar yakın olmayı bir İP'li olarak ben her zaman eleştirdim ! Orduya pek güven olmaz dedim ama orduyu da tamamen dışlanamaz. Benim görüşüm bu ama ordu yalakası falan değilim.
CHP veya chpnin herhangi bir uzantısı "ASLA" kemalist değildir, hatta kılıçdaroğlunun son yaptıklarından dolayı ASLA diyorum ve bunda da için çok rahat.
Artık bende sağ sol kavgasının bitmesi taraftarayım. Ülke elden giderken siz hala kedi köpek gibi didişiyorsunuz. ama bahçeli zaten mhp gençlik örgütlerini tamamen sokaktan çekti. Bunu tanıdıgım bir çok mhpli söylüyor. Yok diyor ne solu ne sosyalisti artık hiç biri umurumda değil diyorlar.
Ve ben artık sağ-sol değil vatan diyorum bunda da kendime göre haklı taraflarım var yıllardır sağ sol kavga etti ne geçti ele ??
68 gençliğinin ortak özelliği neydi ? " sağ sol YOK boykot VAR " Ey freddie sen bunu inkar edemezsin işte ! Deniz mahire gelince bana göre kemalist falan değiller. Merak etme ben bu konuda kemalist olduklarını asla savunmam. Ancak 68 ile 70 arasındaki deniz ayırırım kendime 68'in deniz'ini öncü yaparım lider yaparım bu doğal hakkım çünkü o zamanın gezmiş'i kemalist olarak tanımlanabilir ama 70den sonra kesin virajı dönmüştür ve sosyalisttir. bunu kabul ederim. Ancak sen gibi saldırmamıştır mahir de öyle eleştirmiştir ama saldırmamıştır, sen eleştirmiyorsun ! sen hakaret ediyorsun !!.
Burada kim hangi eylem yaptı diye tartışmıyorum. Doğu P. icraatı olmayabilir ama zamanında senden benden çok icraatı vardı. Şıuan olmasın ama iyi bir lier. Öncü gençlik te bir çok eyleme katılmıştır 1 mayıslara, tekele katılmıştır ama onların eylemleri sizin gibi marjinal ve aşırıcı olmayınca "burjuva medya" bizi göstermiyor. Çünkü yaptığımız eylemler aşırıcı değil. Halk bu yüzden sizi sevmyor zaten ! Bende bu yüzden aslında sen gibi sosyalist değilim çünkü bu aşırıcılık, ve marjinallik sol ile halkın arasına uçurum koydu !
Ama bek ne diyeyim sana, sevmezsin sen çok biliyorum ama halkın yanında olduğumuzu göstermek için bir kaç şey söyleyecğeğim.
TGB, tekel'de, 1 mayısta, bir çok öğrenci eyleminde yer aldı ! Ama siz gibi olmadığı için marjinal olmadığı için basın o kadar eylem yapmadı. Eksi derecede erzurumda tayyibi protesto etti konsey toplatmaya çalıştı, 5 tgbli Libya'ya gidiyor ! Biz kemalist'iz evet ama ne chp ne mhp ne de diğerleri gibi. Ben ve benim gibi bir çok ulusalcı, kemalist ne yaptığının neyin ne olduğunun farkında. Medya size görmek istediğiniz tabucu kemalisti, atatürkçüyü gösteriyor ! .. Ama biz öyle değiliz, asla da olmayız !
10 kasımda atatürk'ün arkasından yas tutmadık ! 19 mayısta allı pullu değil eylem yaptık ! stadlarda yürümedik sokakta yürüdük ! 6 mayıs'ı biz de andık ! Biz halktan emekten asla soğumadık. Kardemir işçisnin yanında olduk, zonguldak işçisinin yanında olduk ! halk bu yüzden tgb yi seviyor çünkü yaptıklarımız halkı kızdrmıyor, onlara ters değil ! O yüzden anadolunun en güçlü gençlik örgütüyüz. Başkent ve diğer büyük kentlerde örgütümüz fazla iyi değil çünkü sizler varsınız, sosyalistler falan. Ama doğuda, güneydaoğuda dıyabakırda şubemiz var . Ve ben inanıyorum biz halkın yanındayız, ordu yalakası değiliz ama orduya da sırtımızı dayarız amahangi ordu işte ? kenan evrenciler değil ! darbeciler, cemaatçiler değil.
tek ricam genelleme yapmayın.
ahmetsln
07-04-2011, 21:53
Bunu en başta bende düşünmüştüm ancak insan zamanla alışıyor, taylan abicim sende alışacaksın ne yapalım.
Burada kızdığım nokta sayın Freddie'nin her zaman ki gibi eleştirmek değil amacının saldırmak olması ve genelleme yapması...
Ben sosyalist devrimcilerin kemalizmi eleştirdiklerini biliyordum. Ama bu kadar saldıranını ilk kez görüyorum.
Siyasi konularda fazla bilgim yok o yüzden tartışmaya girmiyorum. Okumakla yetiniyorum.
Ben sosyalist devrimcilerin kemalizmi eleştirdiklerini biliyordum. Ama bu kadar saldıranını ilk kez görüyorum.
Siyasi konularda fazla bilgim yok o yüzden tartışmaya girmiyorum. Okumakla yetiniyorum.
Yok o Freddie özel biz o kadar saldırmıyoruz.Vur deyince öldürmüyoruz.Freddienin elinin ayarı yok.
Kemalizm Çöktü (Ağlayacak Değiliz!) 27-03 Freddie
Kemalizm Çöktü Mü? Sonunda Çöktü! 01-04 Freddie
Bu iki başlık neden birleştirilmiyor anlayamadım .
Madem ki ağlamayacaksınız bırakınız çöksün ,neden başlık açıpta ısrarla gündeme getirmektesiniz ?
Gençliğe Hitabe 06-04 Freddie
Bu başlığı açmaktaki amacınız nedir ?
Bazı ulusalcılar ve Kemalistler hitabeyi böyle anlıyor diye başkalarının adına yazacağınıza kendinizin ne anladığınızı yazsaydınız biz de belki bir şeyler anlardık.
Siz bir şeyler anlatmaya mı çalışıyorsunuz yoksa birilerine saldırıda mı bulunuyorsunuz ?
metehanejder
07-04-2011, 23:40
merhaba arkadaşlar.foruma yeni üye oldum.beni din hikayesinden kurtaran turan dursunun ve din dogmasının olmamasıyla hep 1 adım önde olacak bu foruma üye olduğum için mutluyum.
konuya gelince freddieye tamamen katılıyorum.kemalizmin ne olduğu konusunda çok güzel tespitlerde bulunmuş.kemalizm her dogma düşünce gibi belli kalıplar içine sıkışan bir düşüncedir.mesela atatürkçü. türk, militarist düşücelere bağlı, kapitalist, ve laik olsada sünni müslüman bir kişilik tipi yaratmaya çalışan bi düşüncedir.aksini iddia eden varsa buyrun tartışalım.insanlığın özgürleşmesi için dogmalardan kurtulması gerekir.kemalizm eleştireye değişmeye açık bir düşünce değildir.türkiyedeki baskı onu gösteriyor.oysa insanlık değişir ve gelişir.giderek dinlerin yokolması veya eleştirilebilmesi bu değişmeyi gösteriyor.değişmeyen tek şey değişimdir.
TurkceRap
08-04-2011, 12:24
Bizim komi dostlarımız, Gerçek düşmanın kapitalizm ya da işadamları değil de, vatandaşlara yalan söylemeyi vazife edinmiş politikacılar, bozulmaya uğramış devlet görevlileri, bürokratlar olduğunu, Hep devletten şikayet edip, çözümü yine bürokraside aramadıkları gün, Biz onlarla çok fazla ortak paydada buluşacağız.
ama o zaman onlar artık kendilerine komünist diyemeyecekler.
Atatürkçü, ulusalcı ya da Kemalist olmadığımı söylememe gerek yok sanırım.
Daha önce söylemiş miydim hatırlamıyorum. Çok eskiden İP bürosuna gitmiştim. Onların sosyalizm yada devrim konusunda ne düşündüğünü anlamak istiyordum. Oturduk uzun bir sohbet etttik. Sonra arka taraftaki salonu gezdirdiler. Duvarda Marx ve Lenin resimleri dikkatimi çekti.(Boyutu büyük değildi) Bundan iki üç yıl önce yine gittim ve aynı yerde kocaman bir Atatürk resminin yer aldığını gördüm.
Bir ara leninden bahseden İp'çiler şimdilerde gerek tv kanalında herekse dergilerinde Ordu - M.Kemal ikileminde propaganda yapıyor.
Yine eskiden İP'in bayrak rengi daha kızılımsıydı. Şimdi al bayrağa döndü.
Eskiden hem D.Perinçek hem Y.Küçük, PKK'yle doğrudan ilişkiliyken şimdilerde militarist söylem içerisindeler.
Geçen gün 32.günü izliyordum. Yalçın küçük kendisi söyledi " Ben orducu devrimciyim" diye.
Orducu Devrimci olur mu ?
saygılarımla
1 mayıslarda üniformalar ve postallarla askeri nizam yürüyen kızılorducu devrimciler oluyor da TSK yı savunan devrimci neden olmasın.
Devrimci sol grupların militarizmin zirvesinde yaşadığını söylememe gerek yok sanırım.
Ben Türk ordusunu savunuyorum. 12 eylül artıklarını değil M. Kemal'in önderliğinde Kurtuluş Savaşı veren Türk Ordusunu. İşçi Partisi'nin de Atatürk'e sahip çıkmasını çok takdirle karşılıyorum. Çünkü bu ülkenin şartlarını iyi tahlil edip bilimsel sosyalizmle kemalizmi ustaca sentezleyip çok sayıda insanın sol düşünceye sempati duymasını sağladılar. İşçi Partisi'nin politikalarını ve mücadelesini takdir ediyorum.
ahmetsln
08-04-2011, 17:22
Daha önce söylemiş miydim hatırlamıyorum. Çok eskiden İP bürosuna gitmiştim. Onların sosyalizm yada devrim konusunda ne düşündüğünü anlamak istiyordum. Oturduk uzun bir sohbet etttik. Sonra arka taraftaki salonu gezdirdiler. Duvarda Marx ve Lenin resimleri dikkatimi çekti.(Boyutu büyük değildi) Bundan iki üç yıl önce yine gittim ve aynı yerde kocaman bir Atatürk resminin yer aldığını gördüm.
Bir ara leninden bahseden İp'çiler şimdilerde gerek tv kanalında herekse dergilerinde Ordu - M.Kemal ikileminde propaganda yapıyor.
Yine eskiden İP'in bayrak rengi daha kızılımsıydı. Şimdi al bayrağa döndü.
Eskiden hem D.Perinçek hem Y.Küçük, PKK'yle doğrudan ilişkiliyken şimdilerde militarist söylem içerisindeler.
Geçen gün 32.günü izliyordum. Yalçın küçük kendisi söyledi " Ben orducu devrimciyim" diye.
Orducu Devrimci olur mu ?
saygılarımla
Sayın Natan İP'in sitesine giriniz parti programını okuyunuz bu yeterli olur zaten anlamak için. Milli hükümet programı var. yani kemalist hükümeti devam ettirmek aslında yeniden günümüz koşullarına göre oluşturmak.
Zamanında D. Perinçek A. Öcalan'la buluştuğunda İP yoktu, gazeteci kimliği vardı zaten orada konuşanlar, Öcalanın söyledikleri falan hiç bir ters durum yok bugün için. Çünkü Perinçek o gün uyarmıştı onları,dinlemediler, son durum ortada. Küçük't Perinçek'te o uyarıya uymadıkları için PKK'yı artık ilk devrimci çizgisinde değil başka bir çizgide görüyorlar.
ahmetsln
08-04-2011, 17:24
1 mayıslarda üniformalar ve postallarla askeri nizam yürüyen kızılorducu devrimciler oluyor da TSK yı savunan devrimci neden olmasın.
Devrimci sol grupların militarizmin zirvesinde yaşadığını söylememe gerek yok sanırım.
Ben Türk ordusunu savunuyorum. 12 eylül artıklarını değil M. Kemal'in önderliğinde Kurtuluş Savaşı veren Türk Ordusunu. İşçi Partisi'nin de Atatürk'e sahip çıkmasını çok takdirle karşılıyorum. Çünkü bu ülkenin şartlarını iyi tahlil edip bilimsel sosyalizmle kemalizmi ustaca sentezleyip çok sayıda insanın sol düşünceye sempati duymasını sağladılar. İşçi Partisi'nin politikalarını ve mücadelesini takdir ediyorum.
Sayın taylan, Freddie'nin ve bir çok insanın temel sorunu İP veya Kemalistler ordudan bir kesimi savununca ordu yalakası oluyor, orducu oluyor ama ordunun tamamı zaten tutulamaz, içinde ki devrimci, kemalist insanları ben her zaman desteklerim ama cemaatcisini yobazını neden destekleyeyim ? ve darbeci olanı, evren'i? desteklenecek ne tarafı var ? yaptıklarının bizim ideolojimizle ne alakası var ?
içinde ki devrimci, kemalist insanlrı ben her zaman desteklerim ama cemaatcisini yobazını neden desteklyiyim ? ve darbeci olanı, evren'i? desteklenecek ne tarafı var ? yaptıklarının bizim ideolojimizle ne alakası var ?
Sevgili Ahmet ben farklı bi şey söylediğimi sanmıyorum beni teyit mi ettin yoksa eleştiriyor musun anlamadım??
ahmetsln
08-04-2011, 17:33
içinde ki devrimci, kemalist insanlrı ben her zaman desteklerim ama cemaatcisini yobazını neden desteklyiyim ? ve darbeci olanı, evren'i? desteklenecek ne tarafı var ? yaptıklarının bizim ideolojimizle ne alakası var ?
Sevgili Ahmet ben farklı bi şey söylediğimi sanmıyorum beni teyit mi ettin yoksa eleştiriyor musun anlamadım??
Sadece teyit sayın taylan