Orijinalini görmek için tıklayınız : Eyleme Gitmek İSteyen Öğrencileri Okula Kitlediler !
ahmetsln
15-04-2011, 16:18
Kartal Hatice Bayraktar Lisesi ve Refhan Tümer Lisesi öğrencileri, bugün YGS boykotuna katılmak için okulu boşalttı. Ancak okul yönetimleri, öğrenciler çıkmasın diye okulun kapılarını kilitledi! Öğrenciler ise bir yolunu buldu ve okuldan çıktı.
Kartal Hatice Bayraktar Lisesi öğrencileri de derslerine girmeyerek okuldan topluca çıkmak üzere sabah binayı boşalttılar. Ancak okul idaresi, öğrencilerin okuldan çıkmalarını engellemek için okulun bahçe kapısını kilitleyerek öğrencileri alıkoydu.
Topluca okul bahçesinde bekleyen öğrencilere, aileleri de okul dışında toplanarak destek verdi. Eğitim-Sen üyesi öğretmenler de öğrencilere izin verilmesi için okul yönetimi ile görüştü.
Öğrencilerin, ailerin ve öğretmenlerin kararlı tutumu üzerine kapılar açıldı ve öğrenciler Galatasaray Lisesi önüne gelmek için otobüslere bindi.
Aynı durum, Eyüp'teki Refhan Tümer Lisesi'nde de yaşandı.
Galatasaray Lisesi okul yönetimi de öğrencilerin dışarı çıkmasına izin vermiyor.
------------------
Okula kapatılan öğrenciler mesajlarınızı nasıl ilettiler ? Bir başka haber için ;
http://haber.sol.org.tr/liseliler/okula-hapsedilen-liseliler-mesajlarini-boyle-ulastirdi-haberi-41462
düşünsel
15-04-2011, 16:23
yazık kimse hakkını arayamıyor. seslerini duyuramıyor nasıl bir iştir bu anlamadım. adaletsizlik varsa eğer süphelenmek hakları,itiraz etmek hakları bu işin sonu gerçekten kötü
ahmetsln
15-04-2011, 16:30
yazık kimse hakkını arayamıyor. seslerini duyuramıyor nasıl bir iştir bu anlamadım. adaletsizlik varsa eğer süphelenmek hakları,itiraz etmek hakları bu işin sonu gerçekten kötü
Sayın düşünsel 2 bin kişilik koca okulda kaç öğretmenden, müdür yardımcısından ve müdürden ne kadar çok tehdit aldığıma inanamazsınız. Durum vaziyet böyle ne yazık ki...Bende çok yaşıyorum bu tarz olayları.Eyleme katılınca falan hesabını soruyorlar, kimin ne haddine ise artık...
İnsan hakları evrensel beyannamesi,
bulunduğu konuma ulaşılmasında izlenen sürecin,
1789 Fransız ihtilali ile başladığı varsayılır.
Fransız ihtilali de çocukları aç olup onlara yiyecek verecek bir şeyi olmayan bir annenin başkaldırısına,
katılanların oluşturduğu topluluğun istekleri sonucu olmuştur.
(Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler diyenlerin hali malumdur.Tok açın halinden anlamıyor olsa da aç kendi halini anlatma konusunda yeri geldiğinde elinden geleni yapar.)
İki lise bile olsa,
liselilerin hakları için ayağa kalkmış olmaları dahi,
yaydan çıkan bir ok gibi olup,
ok bir daha yay'a geri dönmez,
bilakis hedefe doğru yol alır.
ahmetsln
15-04-2011, 16:40
İnsan hakları evrensel beyannamesi,
bulunduğu konuma ulaşılmasında izlenen sürecin,
1789 Fransız ihtilali ile başladığı varsayılır.
Fransız ihtilali de çocukları aç olup onlara yiyecek verecek bir şeyi olmayan bir annenin başkaldırısına,
katılanların oluşturduğu topluluğun istekleri sonucu olmuştur.
(Ekmek bulamazlarsa pasta yesinler diyenlerin hali malumdur.Tok açın halinden anlamıyor olsa da aç kendi halini anlatma konusunda yeri geldiğinde elinden geleni yapar.)
İki lise bile olsa,
liselilerin hakları için ayağa kalkmış olmaları dahi,
yaydan çıkan bir ok gibi olup,
ok bir daha yay'a geri dönmez,
bilakis hedefe doğru yol alır.
Ben de ne kadar eylemlere katılamıyor olsam da bugün okula gitmeyerek bende görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum...
Bir şeylere sesimiz çıkmazsa cahillerden ve korkaklardan hiç bir farkımız kalmaz..
düşünsel
15-04-2011, 16:41
kardeşimde seneye ygsye hazırlanıyor onlarda protesto etmek için toplanmayı istediler ama toplanan sayısı 10 kişi olunca biraz hayal kırıklığı oldu. ama yılmadı şehir merkezinde paylaşım siteleri yardımı ile toplanıp sayıyı üç bine yaklaştırdılar.
benim öğrencilik yıllarım büyüklere terbiye söyleneni yapma gibi nasihatlerle geçti sonuç herşeye he diyen bir toplum.
zamanımızın gençleri biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum. en azından cesaretliler yakında harekete geçmelerini de bekliyorum.
Ben de ne kadar eylemlere katılamıyor olsam da bugün okula gitmeyerek bende görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum...
Bir şeylere sesimiz çıkmazsa cahillerden ve korkaklardan hiç bir farkımız kalmaz..
Sevgili ahmetsLn ;
Elbette ki fark kalmaz.
Her ne kadar bazı konularda farklılık yaşıyorsak da,
"Dünya,kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir." A.Einstein.
"Bir kötülük görürseniz elinizle düzeltin.Olmadı dilinizle düzeltin.Olmadı kalbinizle buğz edin.Kalple buğz etmek imanın en düşük derecesidir." Muhammed Mustafa
"Haksızlık karşısında boyun eğen bir kimse hem hakkını hem de onurunu kaybeder." Ali Bin Ebutalip
bu sözlerin ima ettikleri üzerinde derin derin düşünmek gerek gibi aynı zamanda.
westergaard
15-04-2011, 17:49
Eyleme Gitmek İSteyen Öğrencileri Okula Kitlediler !
iyi yapmışlar
ahmetsln
15-04-2011, 18:27
iyi yapmışlar
:sing: :pop2: