PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Teorisini Saçma Bulanlara Birkaç Sorum Var

tisane
18-04-2011, 23:22
evrim teorisini yani canlıların tek bir atadan köken alarak geliştiğini saçma bulan arkadaşlara şu soruları sormak istiyorum?

1- tüm canlıların tek bir atadan geldiğini kabul etmiyorsunuz peki sizce kuşların atası tek bir kuş ya da bir kanatlı, fillerin atası tek bir fil miydi? yoksa atalar daha mı çoktu? mesela güvercinlerin kendileri gibi güvercin bir atası mı vardı? ya da güvercinlerin bir alt çeşidinin de kendi atası mı vardı? ya da insan, hayvan ve bitki atası gibi daha kabaca mı düşünüyorsunuz? bu ayrımı nereden ve nasıl yapıyorsunuz?

2- bu kadar canlının atalarının en azından nuhun gemisine sığdığına inanıyorsanız, nuhun gemisinde sizce hangi canlılar vardı? ve tufandan sonraki canlı çeşitliliği nasıl gerçekleşti?

3- insanların tek bir atası olduğunu (adem ve havva) düşünüyor ve bunca çeşitli insanın bu ikisinden köken aldığını söylüyorsanız, insanlardaki yapısal çeşitliliği nasıl açıklıyorsunuz? bu çeşitlilklerin tek bir kökenden oluşabileceğini düşünürken neden canlılardaki çeşitliliğin tek bir kökenden oluşamayacağını söylüyorsunuz?

4- bu soruları saçma buluyorsanız canlılığın kökenlerinin ne olduğu konusunda merakınızın, ilginizin olmadığını kabul ediyor musunuz?

RomaSanta
19-04-2011, 00:45
:) Evrim 1 Kez 1 Anda Olabilecek birşey değildir. Eğer Evrim Var ise ve sizin düşüncenizle insan ape'den geldiyse ape nerden geldi? :) nasıl var oldu madem Evrim Teorisi var Madem Allah Diye bir kavram yok ? APE'yi var eden ne içi ?

Bir ağaç ayaklanmış olabileceği düşüncesindeyim ape almuştur

ama bi dakka peki ya ağaç? o nasıl oldu :S

Hmm Fidan tabiki :) ama ya fidan? bu nası olurda fidan olur? Toprakta bulunan enzimler bir araya gelip büyük ihtimalle boyle olmuştur ama şimdide haydaa toprak? :S bu nasıl oldu ha pardon bigbang vardı ama dşünüyorumda Bigbang nasıL oLdu :S o büyük patlama nasıl meydana geldi :S Bugun Dünyanın Elips seklinde olmasının bile bir nedeni varken neden kare olsaydı daha iyi olmazmıydı? Neyse Elips Olmus yapcak bişey yok bigbang saoLsun :) ama bi dakika bizim bildiğimiz Elips Yassı bir Top seklidedir ve Bu top devamlı dönüyor Ee Neden uzay'a düşmüyorum ben? :S Nevton'un kafasına düşen elmamı bunun nedenide?

Nereye Kadar Teori Üretirseniz Üretin Pratikte Evrim De adı üzerinde Bir Teoridir.

ve Bütün bu oluşumun sebebi 1 zerre dahi ise o zerre kendi başına oluşamaz.. O Noktadan Sonra Atom Dediğimiz o katmana indiğimizde hepimiz tıkanırız ilim bilim beynim dilim hersey tıkanır gidemez 1 Adım daha öteye o Adımdan sonrasını bilmek imkansızdır anlamak gerekir.

tisane
19-04-2011, 12:33
:) Evrim 1 Kez 1 Anda Olabilecek birşey değildir. Eğer Evrim Var ise ve sizin düşüncenizle insan ape'den geldiyse ape nerden geldi? :) nasıl var oldu madem Evrim Teorisi var Madem Allah Diye bir kavram yok ? APE'yi var eden ne içi ?

Hmm Fidan tabiki :) ama ya fidan? bu nası olurda fidan olur? Toprakta bulunan enzimler bir araya gelip büyük ihtimalle boyle olmuştur ama şimdide haydaa toprak? :S bu nasıl oldu ha pardon bigbang vardı ama dşünüyorumda Bigbang nasıL oLdu :S o büyük patlama nasıl meydana geldi :S Bugun Dünyanın Elips seklinde olmasının bile bir nedeni varken neden kare olsaydı daha iyi olmazmıydı? Neyse Elips Olmus yapcak bişey yok bigbang saoLsun :) ama bi dakika bizim bildiğimiz Elips Yassı bir Top seklidedir ve Bu top devamlı dönüyor Ee Neden uzay'a düşmüyorum ben? :S Nevton'un kafasına düşen elmamı bunun nedenide?

Nereye Kadar Teori Üretirseniz Üretin Pratikte Evrim De adı üzerinde Bir Teoridir.

ve Bütün bu oluşumun sebebi 1 zerre dahi ise o zerre kendi başına oluşamaz.. O Noktadan Sonra Atom Dediğimiz o katmana indiğimizde hepimiz tıkanırız ilim bilim beynim dilim hersey tıkanır gidemez 1 Adım daha öteye o Adımdan sonrasını bilmek imkansızdır anlamak gerekir.

cevabınızdan anladığım evrim varsa bile tanrı olmalıdır çünkü ilk zerre yaratılmıştır diyorsunuz. inanan biriyken ben de öyle düşünüyordum ama bu cevabınızla benim sorum örtüşmüyor. benim sorum evrimin aldatmaca olduğunu ve hatta çürütüldüğünü söyleyen arkadaşlaraydı. ne zaman nasıl çürütmüşler ve yerine ne koymuşlar çok merak ediyorum.
ilk zerreyi yaratan tanrının olduğuna inanıp inanmamaksa başka bir mesele ve bu konudaki düşüncelerimi diğer başlıklarda anlattım

texas
20-04-2011, 21:36

arkadaş tamam bilim için sormak güzeldir. bilim bu sorularının çoğuna yanıt bulmuştur da. ama bu sorular, ne tarafından yaratıldığı belli olmayan allaha inanan(allahın hikmeti dimi? =)), topraktan insan oluştuğuna, ateşten canlılar oluştuğuna inanan insanlar tarafından sorulunca art niyet kazanıyor galiba. Hee madem yoktan varolmaya tanrı örneğinde inanıyorsunuz, o zaman pekala bigbange de inanabilirsiniz.

ozgur_beyin
20-04-2011, 22:56
http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/329/165%20milyon%20yıllık%20örümcek%

ahanda kocaman örümcek . hani allah her şeyi ilk zamanlarda yaratmıştı bu dev örümceği kim yarattı

Winchester
22-04-2011, 14:02
Evrim' in yaratılış var olma teoremini açıklar mısınız ?

Natan
23-04-2011, 19:52
"Evrim' in yaratılış var olma teoremi" nedir ?

Evrim canlılardaki değişimdir. "Yaratılış var olma" şeklinde kurulan bir cümle anlamsızdır. Burada cümle ve ona bağlı anlam bozukluğu var. Bu garip soruyu açar mısın? Neyi açıklayalım?

Saygılarımla

priapos
24-04-2011, 00:57
Evrim' in yaratılış var olma teoremini açıklar mısınız ?

Öncelikle siz suyun kaldırma kuvvetinin big bangi açıklarsanız iyi olur.

Yukarıdaki sorum sizin sorunuzla eş değerdedir, aynı derecede saçmadır.

dark screams
07-08-2011, 15:34
evrim teorisini yani canlıların tek bir atadan köken alarak geliştiğini saçma bulan arkadaşlara şu soruları sormak istiyorum?

1- tüm canlıların tek bir atadan geldiğini kabul etmiyorsunuz peki sizce kuşların atası tek bir kuş ya da bir kanatlı, fillerin atası tek bir fil miydi? yoksa atalar daha mı çoktu? mesela güvercinlerin kendileri gibi güvercin bir atası mı vardı? ya da güvercinlerin bir alt çeşidinin de kendi atası mı vardı? ya da insan, hayvan ve bitki atası gibi daha kabaca mı düşünüyorsunuz? bu ayrımı nereden ve nasıl yapıyorsunuz?

2- bu kadar canlının atalarının en azından nuhun gemisine sığdığına inanıyorsanız, nuhun gemisinde sizce hangi canlılar vardı? ve tufandan sonraki canlı çeşitliliği nasıl gerçekleşti?

3- insanların tek bir atası olduğunu (adem ve havva) düşünüyor ve bunca çeşitli insanın bu ikisinden köken aldığını söylüyorsanız, insanlardaki yapısal çeşitliliği nasıl açıklıyorsunuz? bu çeşitlilklerin tek bir kökenden oluşabileceğini düşünürken neden canlılardaki çeşitliliğin tek bir kökenden oluşamayacağını söylüyorsunuz?

4- bu soruları saçma buluyorsanız canlılığın kökenlerinin ne olduğu konusunda merakınızın, ilginizin olmadığını kabul ediyor musunuz?

1)bir filin atası bir dişi ve bir erkek olan başka bir fil aslanların atası bir erkek ve bir dişi olan başka bir aslan bi kedinin atası bir erkek ve bir dişi olan başka bir kedi

Yasin/36 :Yerin bitirdiklerinden, kendi nefislerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden bütün çiftleri yaratan (Allah çok) Yücedir.

2)Hz. Nuhun kavmine büyük bi felaket geldi ve bu felaketten önce de Allah Hz. Nuhu uyardı bi gemi yapmasını ve orada bulunan kendisine inananları bu gemiye çağırmasını bunun dışında hayvanlardan da birer çift almasını istedi

Nuh Tufanı o gün kü bilinen tüm dünyayı etkiledi bilinen tüm dünyada oldu ama dikkat edin dahi bunlar ilk insandan yaklaşık bin sene sonrasında yaşayan insanlardan bahsediyoruz daha milletlere bile ayrılmayan toplu halde yaşayan insanalrdan bahsediyoruz

yani bilinen dünya o kadar büyük bi alan değildi o dönem için mezopotamyanın bi kısmı biliniyordu yalnızca

ve zaten arkeolojik kazılarda bu derece büyük bir felaketin yalnızca bu coğrafyada olduğunu kanıtlıyor

http://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?s=show_qna&id=3141

doğal olarak da dünyanın her tarafndaki hayvanlar değil yalnızca bu coğrafyada yaşayan hayvanlardan birer çift alındı gemiye

3)sadece basit bi örnek vercem örnek üzerinden anlatmaya çalışacağım

insanda 7 çeşit deri rengi vardır ve bu deri renklerinin tamamı bütün insanlarda bulunur ama siyah bir insanın beyaz çocuğunun olma ihtimali milyonda 1 bi ihtimaldir yada tam tersinin olması ama böyle bi ihtimal vardır

dolayısıyla bu örneği genişleterek düşündüğünde bir çift insandan bu kadar farklı genetik yapıların oluşması pek de anormal bi durum değil

4) sorular saçma değil bu tip sorular herkesin aklına gelir ve cevapları da vardır

hidayet571
09-08-2011, 01:42
dark screams gayet açıklayıcı olmuş emeğine sağlık

Vela
13-08-2011, 20:51
3) Verdiğin ihtimale göre neden siyahların sayısı / beyazların sayısı milyonda bir değil?

dark screams
13-08-2011, 23:43
bak anlatmak istediğim şey şu insan vücudunda 1'den 7 ye kadar olan renk pigmentleri var

sanırım 7 en siyahı 1 ise en açık ten rengi yanlış hatırlıyo olabilirim yani tam tersi de olabilir ama sanırım böyleydi

ve yalnızca bir pigment siyah değil ki siyah renginde derecesi var bildiğimiz gibi

bu şekilde bakarsak oranlar kafamıza daha yatkın bi şekilde gelecek sanırım

ayrıca siyahların sayısı zaten beyazlara göre oldukça az

SHADOWofGODonEARTH
13-08-2011, 23:49
bak anlatmak istediğim şey şu insan vücudunda 1'den 7 ye kadar olan renk pigmentleri var

sanırım 7 en siyahı 1 ise en açık ten rengi yanlış hatırlıyo olabilirim yani tam tersi de olabilir ama sanırım böyleydi

ve yalnızca bir pigment siyah değil ki siyah renginde derecesi var bildiğimiz gibi

bu şekilde bakarsak oranlar kafamıza daha yatkın bi şekilde gelecek sanırım

ayrıca siyahların sayısı zaten beyazlara göre oldukça az

Arapları, çinlileri japonları hintlileri beyaz sanıyorsan, yanılıyorsun..

dark screams
14-08-2011, 00:16
bak ne söylemişim

1den 7 ye kadar renk pigmenti var

yani kahve rengi olan insanlara da siyah diyoruz öyle değil mi ama onların rengi siyah değil kahverengi sonuçta

ereninthenature
14-08-2011, 01:04
Zaten mikro evrimi kabul etmemek demek Adem'le Havva'yida reddetmek demektir simdilik teistler o mertebede degil.

Sonucta zenci bir irktan, beyaz cekik gozlu bir irk olusabilecegini inanirlar:D

Peki bu nasil oldu?

Cekik gozun olusmasi yararli mutasyona en guzel ornektir.Asiri karli bolgelerde karin yansittigi isigi daha az alma isini gorur.Sonucta cekik olmayan birinin genindeki bir degisim/mutasyon diyoruz biz buna gozu cekik yapar, yada siyah olan ten rengini beyaz yapar.Biz bu genleri takip edip zaten en eski atamizin Afrikadan ciktigini biliyoruz.

Neyse mikro evrimci yaradiliscilar olmasa keyfim kaciyo:D

http://www.godhatesatheists.net/wp-content/uploads/2011/06/macro-vs-microevolution.jpg

Mikro evrime inanmak/bilmek makro evrime inanmamak santimetreye inanip metreye inanmamak gibidir.Kozmik buyuculere inanan insanlarda gorulur bu algi bozukluklari.

dark screams
14-08-2011, 01:13
sanırım yanlış konudasın konuyu bi oku ondan sonra bu şekilde yazılar getir

ereninthenature
14-08-2011, 01:25
sanırım yanlış konudasın konuyu bi oku ondan sonra bu şekilde yazılar getir

Arkadasim siyah irktan beyaz irk olusabilecegini soyleyenlere yazdim ben o yaziyi.Sen oyle bir sey iddia etmediysen muhatabi sen degilsindir.

Sikayet et, bu mesajin konusu yanlis diye silerler:D

dark screams
14-08-2011, 01:30
3)sadece basit bi örnek vercem örnek üzerinden anlatmaya çalışacağım

insanda 7 çeşit deri rengi vardır ve bu deri renklerinin tamamı bütün insanlarda bulunur ama siyah bir insanın beyaz çocuğunun olma ihtimali milyonda 1 bi ihtimaldir yada tam tersinin olması ama böyle bi ihtimal vardır

dolayısıyla bu örneği genişleterek düşündüğünde bir çift insandan bu kadar farklı genetik yapıların oluşması pek de anormal bi durum değil

siz buna mı cevap vermiş oldunuz yani?:D

ilginçsiniz valla:D

ereninthenature
14-08-2011, 01:56
Ben canlilarin genomundaki degisimlerin kucuk farklilar yaratabilecegini bilen insanlara yazdim, mikro evrimi bilenlere yazdim.

Senin ne bildigini cidden pek umursamiyorum:)

Benim bildigim sey tum insanlarin Afrikadan dagildigi, ilk insanlarin zenci oldugu.Cesitli mutasyonlarla cekik gozlu beyaz insanlara kadar degistikleri ve bunun bilim camiasindaki karsiliginin micro evrim olmasi.Mikro evrimi kabul edip makro evrimi kabul etmemek olayini bir onceki mesajimda yazdim.

Buda Family Guy dizisinden bir sahne.Aklima geldi nedense:)
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRx30JRctxSFsMtZZvDSD9hegHCsr_DX dWQhG0tfx-anK6Nj6t8UQ

dark screams
14-08-2011, 02:03
biyolojiden anlıyormusun bilmiyorum ama git sor bakalım bilen birine şu 7 renk pigmenti hakkında ne diycek sana

ayrıca bilmem farkında mısın konu olarak çok farklı yerlerdeyiz

ALKA
14-08-2011, 02:17

7 değil 36 adettir...

İnsan ten renginin sınıflandırılmasında ve tanımlanmasında yaygın olarak Alman antrolopog Felix von Luschan'ın (doğum 1854 -ölüm 1924) Ten rengi grafiği kabul edilir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/1/1e/Felix_von_Luschan_Skin_Color_Chart.JPG

Bunun yanında ten rengi pigmentasyonu büyük bir oranda coğrafi bölge ile UV ışınlarının yüksekliği ile ilişkilidir..

Cilt Tiplerinin Yayılımı

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/8/85/Hauttypen_-_Skala_von_Luschan.jpg

SHADOWofGODonEARTH
15-08-2011, 01:34
bak ne söylemişim

yani kahve rengi olan insanlara da siyah diyoruz öyle değil mi ama onların rengi siyah değil kahverengi sonuçta

dünyada sarı, beyaz, siyah ırklar var, o açıdan söylüyorum.. bir almana göre arap beyaz değildir..

dark screams
20-08-2011, 18:23
temel anlamda 7 renk pigmenti vardır inanmayan varsa bilen birine sorabilir

Firestorm
20-08-2011, 18:29
temel anlamda 7 renk pigmenti vardır inanmayan varsa bilen birine sorabilir

Hadi diyelim bilen birisi sensin bunu hangi bilimsel makalede okudun yada hangi ansiklopetide geçiyor?

dark screams
20-08-2011, 18:32
henüz lise öğrencisiyim yani bilen kişi konumunda değilim

bilimsel bi makale vs getirmiycem buraya bi kaynak koymayacağım zaten dikkat edersen söylediğim söz şu inanmayan varsa gidip bigisine güvendiğiniz birine sorabilirsiniz diyorum

yani kaynağı size bırakıyorum

bilmem farkında mısın

dark screams
20-08-2011, 18:34
ayrıca nerden nereye geldik bu bi acziyetin kanıtı mı acaba ? bilen arkadaşalr cevap versinler :)

Firestorm
20-08-2011, 18:37
henüz lise öğrencisiyim yani bilen kişi konumunda değilim

bilimsel bi makale vs getirmiycem buraya bi kaynak koymayacağım zaten dikkat edersen söylediğim söz şu inanmayan varsa gidip bigisine güvendiğiniz birine sorabilirsiniz diyorum

yani kaynağı size bırakıyorum

bilmem farkında mısın

Hayır bir şey söylüyorsunuz bari arkasında durabilin. Bu böyledir 7 pigme vardır isterseniz gidin sorun diyorsun. Bunu söylemek için bilen kişi olman lazım. Bilin kişi konumunda değilsen veya bilen bir kişiden bunu sormadı okumadı ilen boş yere topiği kirletme...

Bak Alka ne demiş;

'' İnsan ten renginin sınıflandırılmasında ve tanımlanmasında yaygın olarak Alman antrolopog Felix von Luschan'ın (doğum 1854 -ölüm 1924) Ten rengi grafiği kabul edilir.''

Demekki bilen birine bakılmış ve buna göre 36 pigment var denişmiş.

Bilim inanılan bir şeyden çok bilinen bir şeyler üzerine kurulur. Ben 7 pigment olduğuna inanıyorum demenin bir önemi yoktur. Bunları anlıyamadığının farkındayım ama yinede söylüyorum.

Khaos
20-08-2011, 18:39
bir kaptaki suya bazı elementler koysam,
sonra bunu bir güzel karıştırsam,
daha sonra elektirk versem,
o kapta aminoasitler (temel organik moleküller) oluşsa

bu durumda allah benmiyim, koşullar mı.

Stanley Miller, "Basit bir prebiyotik deneyde kıvılcım oluşturmak bile 20 amino asidin 11'inin ortaya çıkmasını sağlar" demiştir.

bu ne demek biliyormusunuz.

dindarın tanrısı sadece cehaletini gösterir demek.
uygun koşullarda organik moleküller ortaya çıkabiliyor.
uygun koşullarda o moleküller örgütlenebiliyor.
uygun koşullarda kendini kopyalayabiliyor.
uygun koşullarda evrimleşiyor.
zaten hayat denilen şey bu.

uygun koşulları tanrı zannedenler var galiba.

Firestorm
20-08-2011, 18:40
ayrıca nerden nereye geldik bu bi acziyetin kanıtı mı acaba ? bilen arkadaşalr cevap versinler :)

Konuları bu yöne getiren sizsiniz. Sonra bak konu nereye gelmiş diyorsun. Bi de buna aciziyet yönü ile bakıyorsun. Bir mesajı yazmadan önce dolu olup olmadığına bak ilk önce. Bilen arkadaşlar cevap veriyor ama anlamıyorsun. Sebebi ise doğruları öğrenmek istemiyorsun. Kendi gerçeklerini tekrarlamaktan öteye gitmiyorsun.

Khaos
20-08-2011, 18:50
benim de evrim teorisini saçma bulanlara bir sorum var.

evrim hakkında neden hiç bir şey bilmiyorsunuz.

bilimin türlerin kökeni üzerine tek teorisi bu ve siz bu teoriden bihabersiniz.
bu teori üzerine tek bildiğiniz HY gibilerin sahte argümanları ve bu argümanların papağanlığını yapmak.

neden teori hakkında bu derece bilgisizsiniz.
bu nasıl olabiliyor.

sizi böyle fabrikasyon nasıl yetiştirebiliyorlar.
sizi böylesine cahil bırakmayı nasıl becerebiliyorlar.

the wall filminde bir sahne vardır.
tam da sizin durumunuza cuk oturuyor.

yalnizs
20-08-2011, 19:35
:) arkadaşlar beyni yıkanmış tarikat evi mezunları konulara cevap yazar sonra yazdıklarını unutur, ne kadar acizsiniz konu buraya geldi der.

sayın dark screams, siz size öğretilenleri bir an kenara bırakın ve araştırmanıza en basit noktadan başlayarak adım adım ilerleyin. din nedir? hangi dinler vardır? bu dinler nelere inanır? dinler tarihi nedir? bu soruların cevapları size insanlık tarihi ile birlikte pek çok doğru yol açacaktır. sadece tek bir yola saplanıp diğerlerini es geçmeyin, hepsini belli bir düzeyde öğrendiğiniz zaman farklı sorular gelecek aklınıza. en önemlisi "türlerin kökeni" evrim teorisini baştan sona önyargısız okuyun. haşa insan maymundan gelmez mantığını bırakın çünkü bu çok önyargılı bir yaklaşımdır. biraz bilgi edinin ve yazdıklarınızı abla abilerinizden öğrendiklerinizden değil de bilimsel makalelerden almaya çalışın, dünya çapında kabul edilebilir referansları alıntılayarak kanıtlarınızı sunun.

nuh tufanı için 10500 yıl önce bütün dünyada yaşanan bir buzul çağını araştırın karşınıza neler çıkacak bakalım, nuh denen insan dünyayı kaplayan bir buzul çağında her kıtadan hayvanları nasıl toplayabilir bir düşünün. sadece mezopotamyada birkaç halkı düşünmeyin. tanrı eğer azan halklara elçi gönderiyorsa aztekler ms 600 yılına kadar insan kurban etti onlar neden ceza almadı bir düşünün, çünkü orada "tanrı ile konuşma" geleneği yoktu, kimse ben tanrıdan haber alıyorum demedi bu musa ile başlayan bir mezopotamya geleneğidir.

evrime gelirsek,

bilimin türlerin kökenini açıklayabilen tek teorisidir, tabii kimi sorunlar mevcut ama zamanla çözülecektir. her an yeni fosiller ile yeni türlere eksik halkalara ulaşılıyor bu evrimin elini güçlendiriyor. sularda başlayan yaşamı tür tür karaya çıkışı, karaya uyum sağlamayı, en basitten en komlekse giden yaşam piramidini gözlerimizin önüne serer.

benden size bir soru eğer allah herşeyi çok mükemmel yarattı ise neden kimi türler yok oldu? mükemmel ise devam etmeliydi. ayrıca bu insan türleri için de geçerli birçok insan türü kayboldu homosapiense kadar neden mükemmel yaratılan "yeryüzündeki halife" 200000 yıl önceden başlayarak yeryüzünde görüldü ve son temsilcisi 10000 yıldır hakimiyet kurdu, diğerleri tarihten silindi? tanrı hangi insan türüne ruh üflemişti?

Zendwin
02-09-2011, 05:26
Herşeyden önce evrim teorisi 19. yüzyıllarda düşünülmüş bir bilim kurgudur. Çağımızda evrim teorisini savunmak gerçeği görmemekle alakalı bir durumdur. Evrim teorisi 20. yüzyılın ortalarında gelişen teknoloji biliminin altına kalmıştır. Arkadaşlar benim tavsiyen evrim teorisini savunmak yerine beyninizi kullanmayı tavsiye ederim. Evrim teorisi çağ dışı geri kalmış bir teoridir.

Zendwin
02-09-2011, 05:31
Bilim 100 yıldır evrimin sadece teoriden ibaret olduğunu göstermiştir. Evrim kendinisini geliştirememiş onu savunanlarıda her zaman yarı yolda bırakmıştır.Şuanda bir teori olmayan fakat 50 sene sonra kanun olacak olan yeni bir düşünce vardır bence siz bu evrim teorisi olayını bırakın artık

:) arkadaşlar beyni yıkanmış tarikat evi mezunları konulara cevap yazar sonra yazdıklarını unutur, ne kadar acizsiniz konu buraya geldi der.

sayın dark screams, siz size öğretilenleri bir an kenara bırakın ve araştırmanıza en basit noktadan başlayarak adım adım ilerleyin. din nedir? hangi dinler vardır? bu dinler nelere inanır? dinler tarihi nedir? bu soruların cevapları size insanlık tarihi ile birlikte pek çok doğru yol açacaktır. sadece tek bir yola saplanıp diğerlerini es geçmeyin, hepsini belli bir düzeyde öğrendiğiniz zaman farklı sorular gelecek aklınıza. en önemlisi "türlerin kökeni" evrim teorisini baştan sona önyargısız okuyun. haşa insan maymundan gelmez mantığını bırakın çünkü bu çok önyargılı bir yaklaşımdır. biraz bilgi edinin ve yazdıklarınızı abla abilerinizden öğrendiklerinizden değil de bilimsel makalelerden almaya çalışın, dünya çapında kabul edilebilir referansları alıntılayarak kanıtlarınızı sunun.

nuh tufanı için 10500 yıl önce bütün dünyada yaşanan bir buzul çağını araştırın karşınıza neler çıkacak bakalım, nuh denen insan dünyayı kaplayan bir buzul çağında her kıtadan hayvanları nasıl toplayabilir bir düşünün. sadece mezopotamyada birkaç halkı düşünmeyin. tanrı eğer azan halklara elçi gönderiyorsa aztekler ms 600 yılına kadar insan kurban etti onlar neden ceza almadı bir düşünün, çünkü orada "tanrı ile konuşma" geleneği yoktu, kimse ben tanrıdan haber alıyorum demedi bu musa ile başlayan bir mezopotamya geleneğidir.

evrime gelirsek,

bilimin türlerin kökenini açıklayabilen tek teorisidir, tabii kimi sorunlar mevcut ama zamanla çözülecektir. her an yeni fosiller ile yeni türlere eksik halkalara ulaşılıyor bu evrimin elini güçlendiriyor. sularda başlayan yaşamı tür tür karaya çıkışı, karaya uyum sağlamayı, en basitten en komlekse giden yaşam piramidini gözlerimizin önüne serer.

benden size bir soru eğer allah herşeyi çok mükemmel yarattı ise neden kimi türler yok oldu? mükemmel ise devam etmeliydi. ayrıca bu insan türleri için de geçerli birçok insan türü kayboldu homosapiense kadar neden mükemmel yaratılan "yeryüzündeki halife" 200000 yıl önceden başlayarak yeryüzünde görüldü ve son temsilcisi 10000 yıldır hakimiyet kurdu, diğerleri tarihten silindi? tanrı hangi insan türüne ruh üflemişti?

taylan
02-09-2011, 10:02
Bunu bana bıraksaydınız, yasaklamak yerine muhallebi satmak üzere geldiği yere gönderebilirdim halbuki. :D

ereninthenature
02-09-2011, 15:08

Yasamis canlilarin %99.9'unun soyu tukenmistir.Sebebi cokta mukemmel olmamalaridir.

yalnizs
02-09-2011, 21:27
sayın arkadaşım ne güzel söylemişsin evet mükemmel değilledi, ama allah mükemmel yarattım diyor? yaratılışçılar hiçbir zaman bu soruya yanıt veremediler, ve veremeyecekler.