Orijinalini görmek için tıklayınız : Yerli Evrimciler yenilgiyi itiraf etti.
Abdülkadir
23-07-2006, 18:52
"Adnan Oktar (Harun Yahya)'ın evrim teorisinin çöküşünü ortaya koyan eserleri ve Bilim Araştırma Vakfı'nın düzenlediği 2000'den fazla konferans neticesinde yerli evrimciler tam manasıyla sinmişlerdir. Bilimsel anlamda ortaya koyabilecekleri hiçbir delilleri bulunmayan evrimciler, teorilerini savunamaz olmuş ve yaratılış gerçeğini savunanlardan köşe bucak kaçmaya başlamışlardır. Yerli evrimciler bu konuyu kendileri de itiraf etmektedirler. Örneğin Amerika’dan yayın yapan www.pitch.com adlı internet sitesindeki bir haberde görüşüne yer verilen ünlü evrimci Prof.Dr. Ümit Sayın “Artık yaratılışçılara karşı bir savaş yok. Savaşı onlar kazandılar. 1998’de Türkiye Bilimler Akademisi’nden 6 profesörü yaratılışçılara karşı konuşmaları için motive etmiştim. Artık, bugün bir kişiyi bile motive etmek imkansız” diyerek evrimciler adına yenilgiyi itiraf etmiştir."
Evet evrimci bilim adamları da yenilgiyi kabul etmeye başladılar.Acaba evrimci materyalistler evrimci Prof. Dr. Ümit Sayın'ın bu itirafı için ne diyecekler çok merak ediyorum
Ara geçiş forumu yok. Madem evrim teorisi doğru yeryüzünün her bölgesinde ONBİNLERCE hatta MİLYONLARCA ara geçiş formu bulunmalıydı bugüne kadar sadece 5-10 tane bulundu onlar da sahte çıktı neden?
NedimYilmaz
23-07-2006, 18:56
Şuradan gireyim;
Harun Yahya denen adamdan din öğrenilmez.
Hele hele bilim hiç öğrenilmez..
Abdülkadir
23-07-2006, 19:04
Şuradan gireyim;
Harun Yahya denen adamdan din öğrenilmez.
Hele hele bilim hiç öğrenilmez..
Harun Yahya'yı bırak bir kenara ünlü evrimci prof.Ümit Sayın'ın itirafı hakkındaki yorumunu merak diyorum.
Ayrıca şu sorduğum soruyu da yanıtlarsan sevinirim:
"Ara geçiş forumu yok. Madem evrim teorisi doğru yeryüzünün her bölgesinde ONBİNLERCE hatta MİLYONLARCA ara geçiş formu bulunmalıydı bugüne kadar sadece 5-10 tane bulundu onlar da sahte çıktı neden?"
Abdülkadir abi,
dinlerden özgürlüğe hoş geldin,Harun Yahya karşısında hiçbir bilim adamı,din adamı,evrimci,devrimci kimse duramaz abi,demogojik,yalan,yanlış ortaya koyduğu şeyleri açıklamaya çalışmak,bilim adamlarının zamanlarını boşa harcamaktan başka birşey değil,büyük mali gücüyle oluşturduğu,''uysada yazdım uymasada yazdım''
mantıklı kitapları, köşe başlarında gelene geçene dağıtılan bir adamın karşısında,yazdıklarını yalanlamaktan fenalık geçiren bilim adamlarının pes etmesi doğal bir davranıştır.doğal olmayan o'nun ciddiye alınıp adam yerine konulup,yalanlarının ortaya çıkarılmasına çalışılmasıdır.bizler masal kitaplarını daha ciddi buluyor ve ciddiye alıyoruz.sakın harun kaynaklı yazılarla topic işgali yaratma,sadece benim gibi bir embesille muhattap olmak zorunda kalırsın.kendi fikirlerin görüşlerin varsa buyur dilediğince yaz ama harun'un borazanlığını yapma.kendi düşünce ve fikirlerinle tartışmalara katılmanı bekliyoruz.tekrar hoşgeldin sevgilerimle
Abdülkadir
23-07-2006, 19:15
Mephisto ben size Harun yahya hakkındaki görüşlerinizi sormadım Prof. Ümit Sayın'ın itirafı ile ilgili bir soru sordum ve altına da KENDİ (Harun Yahya'nın değil) kelimelerimle bir soru daha yazdım.
Acaba ateistler her zorlandıklarında *konunun içine harun yahya'yı sokup "o şöyle böyle" diyerek konuyu dağıtmaya mı çalışır? Sok işin içine harun yahya'yı konu dağılsın bu mudur?
* "Adnan Oktar (Harun Yahya)'ın evrim teorisinin çöküşünü ortaya koyan eserleri ve Bilim Araştırma Vakfı'nın düzenlediği 2000'den fazla konferans neticesinde yerli evrimciler tam manasıyla sinmişlerdir.
* *abi yukarda ne yazıyo, sen bu yazıyı nerden buldun, yerli evrimciler neden dolayı sinmişler?
Prof.Dr. Ümit Sayın “Artık yaratılışçılara karşı bir savaş yok. Savaşı onlar kazandılar. 1998’de Türkiye Bilimler Akademisi’nden 6 profesörü yaratılışçılara karşı konuşmaları için motive etmiştim. Artık, bugün bir kişiyi bile motive etmek imkansız
neden pes ettklerini söylüyorum abi *2000 den fazla konferans kim uğraşır bu adamla yahu,
Abdülkadir bu linki oku bakalım bi!
http://www.geocities.com/wankeragnostic/evrim_bilimcevap.htm
www.pitch.com daki haberi veriorum :
"Turkey is a secular country that aspires to join the European Union and boasts several institutions of higher learning on a par with good Western universities. But beginning in 1998, BAV spearheaded an effort to attack Turkish academics who taught Darwinian theory. Professors there say they were harassed and threatened, and some of them were slandered in fliers that labeled them "Maoists" for teaching evolution. In 1999, six of the professors won a civil court case against BAV for defamation and were awarded $4,000 each.
But seven years after BAV's offensive began, says Istanbul University forensics professor Umit Sayin (one of the slandered faculty members), the battle is over.
"There is no fight against the creationists now. They have won the war," Sayin tells the Pitch from his home in Istanbul. "In 1998, I was able to motivate six members of the Turkish Academy of Sciences to speak out against the creationist movement. Today, it's impossible to motivate anyone. They're afraid they'll be attacked by the radical Islamists and the BAV."
Yani lafları cımbızla alıntılamaya bayılıosunuz..
Adam burada *dior ki, savaş bitti ve yaratılışçılar kazandı. 1998'de Türk bilim Academisindeki 6 üyeyi Yaratılışçı hareket aleyhine konuşmaya ikna edebiliordum Bugün bir kişiyi bile motive etmek imkansız. Bav veya Radikal İslmacılar tarafından saldırıya uğramaktan korkuorlar!
Evet turkiyedeki savaşı nasıl kazandıgınızı okuyun, okuyun ve hala gurur duyabilirseniz duyun.
Şarkının da dediği gibi;
"Ah efendi!hiç anlamadın, sen kazandın ama ben haklıydım.."
bu arada haberin direkt linkini vermeyi unutmuşum. Haberi okuyun da adamın hala bişeyler yapmaya çalıştığını anlatışını okuyun.
Adamın bıkkınlıkla solediği lafları neye cekiosunuz pes yani
http://www.pitch.com/Issues/2005-05-05/news/feature.html
deli_cevat
23-07-2006, 20:18
islam cihad açmış bilime nası çıkıp konuşsun adamlar
Abilerim ablalarım,
ya ne olur şu tip sağlam! kaynaklarla giriş yapan arkadaşlara( ki burda sağlam kaynak harun abi oluyo ) böyle can sıkıcı linkler verip şevklerini kırmayın. sevgileimle
deli_cevat
23-07-2006, 20:41
ya ne olur şu tip sağlam! kaynaklarla
mephisto abi ünlem işaretini parantez içerisine koymayı unuttun galiba :D
cahilliğime ver cevat abi
deli_cevat
23-07-2006, 20:50
ne demek efendim
Tebrik ederim Merwe,
Abdülkadir'in yalanını/yanlışını çok güzel ortaya çıkarmışsın. İngilizce çeviriyi çok açık şekilde çarpıtarak yapmışlar. Prof. Ümit Sayın, radikal İslamcıların saldırılarından korktukları için bilim adamlarımızı Evrim Teorisi'ni savunma konusunda motive edmediğini söylüyor. Kritik cümleyi tekrar yazarsak:
"... They're afraid they'll be attacked by the radical Islamists and the BAV."
Nedense bu kısmı pas geçmiş İslamcılarımız. Tekrar tebrikler Merwe.
Ara geçiş formlarının bulunamadığı ise doğru değil. Abdülkadir arkadaş, sitemizin ana sayfasını bile doğru düzgün okusaydın en altta yer alan "Etiyopya'da Yeni Bir Ara Geçiş Formu Bulundu 13/04/2006" başlıklı yazıyı görebilirdin. Bu makalenin haber sayfası ise:
http://www.turandursun.com/modules.php?name=News&file=article&sid=19&mode=&order=0&thold=0
İstersen öncelikle bizlerin neler yazdıklarını bir oku ondan sonra kendi iddialarını sun. Gene sitenin ana sayfasında sağ sütunda yer alan "Evrim teorisi" başlıklı makalelelri de okumanı tavsiye ederim.
yazik , bin kere yazik ! ben dogru yanlis,ciddi yada cok sacma butun fikirlerin serbestce ve hicbir engelle karsilamadan soylenebilmesi taraftariyim ama islamcilarin kendileri disindaki fikirleri boylesine *maddi ve fiziki siddetle bastirmaya calismalari beni islamin demokrasi icersinde var olabilecegi fikrinden yavas yavas sogutuyor. Fasizm ,komunizm gibi insani kendi oz benliginden cikarip bir ideolojinin carki yapan siyasi islaminda her turlu unsurlariyla yasaklanmasi gerektigi fikrine kapiliyorum.
deli_cevat
23-07-2006, 23:27
komunizm hakkında yorum yaparken saçmalamasan daha güzel olcaktı
komünizm insanın öz benliği için kurulmuş gelmiş geçmiş en iyi ideolojik sistemdir
painkiller
24-07-2006, 01:41
ve bir yaradılışçı daha gözlerimiz önünde rezil oldu...
gerçeği bilmek ve savunmak çok güzel...
deli_cevat
24-07-2006, 08:32
arkadaşlar burayı pas geçen arkadaşımız değil hy denen zerzevat kasıtlı ve bilinçli bi şekilde bilgisi az olan kitleleri etki altına almaya çalışıyo
jean Paul döneminde Vatikan evrimi sembolik olarak kabulettigini aciklarken, saniyorum harun yahya´yi tanimamislardi:)
Kilise icin evrimi kabul etmek büyük hataydi desenize.
Vatikan´in aciklamasi suydu: "Evrimin, tanrinin varligina bir zarari yoktur."
saygilar
Merwe arkadaşa teşekkürler.
Yalan yanlış herşeyi koyarsan böyle dumur olursun işte 8) *:lol:
Sevgili abdülkadir arkadaş,her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.
sana daha gelir gelmez,hoşgeldin dediğimde,sakın harun şarlatanından bahsetme demiştim,ondan alıntılar yapma,bilimle onu çakıştırma,inat ettin
buradaki insanlar!o malum şahsı çok iyi tanırlar,aklı yüreği bilimden yana olan insanlar o nu çok iyi tanırlar.bak n'oldu,harun'a güvendin,topic açtın,yüz üstü bırakıp gittin,gel sevgili abdülkadir daha sana söylenen o kadar çok yalan varki,formlara katıl,bildiklerini yüzleştir ve gerçeklerden korkma.yalanlar üzerine inşaa edilmeye çalışılan bir inanç sistemi,sana değil ancak haruna birşeyler kazandıracaktır,burada her sorunu bilgiyle,belgeyle açıklayacak,doğrularla,yanlış arasında mukayese yapmana yardımcı olacak.beyinleri pırıl pırıl insanlar var gel yazmaya,araştırmaya,tartışmaya devam et ve kendi gerçeklerini savun.sevgilerimle
ya eger evrim teorisi çöktüyse nasıl oluyoda dünyanın bütün üniverstelerinde bu teori okutuluyor daha gecen aylarda futuyoma geldi adam su anki molekuler biyoloji evrimsiz olmaz dedi. bilim artık bu tarz seyleri aşalı 150 yıl oldu bilim adamlarının 150 yıl önceki iddialarla ugrasmasını nasıl beklersın ayrıca ara turler var barız ara turler var hatta gecen yeni bir tane bulundu (elbette san sohret için sahtecilik yapanlar oldu bir zamanlar ama bunlarıda dıkkat et yartılıscılar degil yine bilim adamları ortaya cıkardı yani adamların derdi bizi kandırmak olsaydı zaten boyle bır sey yapmazlardı) ama bunlar var gır ıncele bıyoljı kıtaplarında evrımle olan kısımları.. sayın harun yahya beyefendı bu ara turlerı kabul etmıyo dıyokı efendım bunlar allahın yaratıgı ayrı turler dıyo zaten kendısıde arastırıp bır seyler buldugu yok amerıkada yaratılıs propagandası yapan protestan bır cemaatın kıtaplarını musluman yapıp kendı dılıne cevırıyo
NedimYilmaz
24-07-2006, 18:48
http://www.geocities.com/wankeragnostic/evrim_bilimcevap.htm
Bu çok güzel bir cevap oldu, tebrikler. Zaten bu başlığı açan arkadaşımızın bilim adına araştırma yaptıktan sonra bu başlığı açtığına inanmıyorum. Kimsenin de inanacağını sanmıyorum. Tamamiyle "tek taraflı bilgi" nin sonucudur. Karşı görüşü bilmeden.
Abdülkadir
24-07-2006, 19:45
Evet,yazı biraz saptırılmış ben de o haberi harunyahya.org tan almıştım (ancak ikinci soru bana ait) kaynağını incelemedim herkesten özür diliyorum .Harun Yahya'nın da o yazıyı bilinçli olarak saptırdığına inanmıyorum insanlık hali bir yanlış anlama olmuş belli ki...
İkinci soruya geçersek ona da birkaç cevap gelmiş "ara geçiş formları var" diye kaç tane var? ben demiştim ki
"Madem evrim teorisi doğru yeryüzünün her bölgesinde ONBİNLERCE hatta MİLYONLARCA ara geçiş formu bulunmalıydı bugüne kadar sadece 5-10 tane bulundu onlar da sahte çıktı neden?"
Abdülkadir
24-07-2006, 19:46
Ayrıca daha sonra Profesör seviyesindeki en az 6 *BATILI bilim adamının Kur'an'ın bilimselliği ve mucizeleri ile ilgili sözlerini yazacağım :)
Sevgili abdulkadir, başka bi arkadaşına sormuştum sana da soraım, sence virusler nedir? çogu bilim adamı canlılar ile cansızlar arasında geçiş formu olarak goruo onları, çünkü iki sınıfa da uyan ozellikleri var. ayrıca cem arkadaşımız soruna cevap vermişti. okumadın sanırım ana sayfada yeni bulunan ara geçiş formuna dair bi yazı war bi zahmet okursan seviniriz.
ayrıca profesor seviyesindeki insanların yazılarına aynı şekilde cevap vermeye çalışacagız. merak etme :D
painkiller
24-07-2006, 20:19
o en az 6 bilim adamını da harun yahya sitelerinden alacksan (ki öyle yapacaksın) bu sitede harun yahya sitelerinden yapılan alıntılar ciddiye alınmıyor sebebi de bu başlık altında yaşadıklarındır...o sitelerde yazanların tamamı istisnasız tamamı yalan uydurma kesme biçmedir...
6 bilim adamı olaya istediğin açıdan bakması da birşey değiştirmz...zira amerikan biyologların %91 i evrimi kabul etmektedir...bu sanırım yeterince bilim adamını içerir...
gelelim geçiş formlarına:
bir fosilin bozulmadan kalması inanılmaz zor birşeydir hele onbinlerce yıl önce yaşamışsa...zira bir cesedin ardından fosil kalması için ölünün leşinin hayvanlarca ya da diğer doğal sebeplerce parçalanmamış olması ve ani bir iklimsel, coğrafi vb. şok bir değişiklik sonrası doğal bir izolasyona uğraması gerekir...yani her ölü varlıktan fosil kalmaz...onbinlerce yıl önce yaşamış canlılardan fosil kalması ve bunun bu süre boyunca bozulmadan kalması çok çok zordur...bu bir...
ayıca geçiş formlarının özelliği evrim sürecinin hızlı dönemlerinin basamakları olmaları sebebiyle süreç içerisindeki görevlerini tamamlayıp dünya üzerinde kısa bir süre yaşayıp nesillerinin tükenmesidir...yani geçiş formlarının yaşadıkları zaman dilimleri kısadır sayıları da çok fazla değildir...onbinlerce hatta milyonlarca geçiş formu falan olmaz...onlar görevlerini yapıp yok oldular...bu da iki...
bir de neymiş bu sahte formlar falan bi yerde daha kulağıma çalınmıştı ama tam bilgim yok...harun yahya siteleri dışında tarafsız bilim siteleri üniversite sitelerinden falan bi alıntıyla bizleri aydınlatırsan seviniriz...
son kez:harun yahya koymayınız ciddiye almıyoruz...kendileri mankenlerle sevişip videoya almaktan kalan zamanlarında bilime ne derece konsantre olabiliyor bilemiyoruz ama rica ediyoruz harun yahya koymayın kardeşim rezil oluyorsunuz işte yaaa....
Abdülkadir
24-07-2006, 20:28
Merak etmeyin *Harun Yahya sitesiyle ilgisi yok ingilizce bir siteden alıntılayacağım bu bilim adamlarını.
onbinlerce yıl önce yaşamış canlılardan fosil kalması ve bunun bu süre boyunca bozulmadan kalması çok çok zordur
Sayısız çok çok eski fosiller bulundu ama "ara geçişin son aşamaları" dahi olsa yeterdi, yeryüzünde onbinlerce ara geçiş formu bulunmalıydı ama sadece 5-10 adet bulunabildi bunlar da çeşitli bilim adamları tarafından FARKLI şekillerde yorumlanıyor.Yani %100'ü "bunlar ara geçiş formudur" demiyor.Pek çok bilim adamı da itiraz ediyor gerekçeleri var ezbere itiraz edemezler tabi ki.
Ayrıca Darwin'in kendisi kitabında "ara geçiş formlarının yokluğunu" garip karşılamıştı hatırlarsanız.
painkiller
24-07-2006, 20:33
darwinin 150 yıl önce yaşamış olduğunu hesaba katalım lütfen...
burada önemli olanlardan biri de modern evrimsel çalışmaların artık fosillerle değil genetikle yürütülüyor olmasıdır...
mesela insanla şempanze arasındaki bu muazzam farkı %0.6 lık bir genetik farklılığın ortaya koyması vesaire...
darwinin evrim teorisi diye birşey yok artık...o teori çoktan evrim geççirdi şekil değilştirdi...darwin ne genetikten haberdardı ne mikrobiyolojiden...o sadece ateşi yaktı onun teorisi çoktan bambaşka bir hal aldı...
Merwe arkadaşı ben de tebrik ediyorum. HY'nin sıkı ve sahtekar bir yabancı dil bilen ekibi var. Ben şimdiye kadar yalancılıkta bu kadar ileri gitmiş bir ekip görmedim. Onun sitelerine güvenip alıntı yapanlar hep aynı sonuçla karşılaştılar.
Bu arada Evrim konusu ile ilgili bu kadar iddialı davranmayı ben anlayamıyorum doğrusu. Lisede evrim konusunu biyoloji dersinde öğrendikten bu yana evrim hakkında belki 5-6 kitap okumuşumdur. Bunun dışında birçok makale de okumuşumdur. Bir zamanlar Bilim Teknik dergisini sürekli takip ederdim. Buna karşın evrim konusunda kılıç çekip böyle savaşmaya cesaret edemiyorum. Belki benim kavrayışım kıttır, zor kavrıyorumdur, anlayamıyorumdur.
Ya ben zor anlıyorum ve bu arkadaşları takdir etmem gerekir ya da bazı insanların bu kadar kolay evrim hakkında atıp tutmaları cahil cesareti olarak nitelenmeli.
Evet,yazı biraz saptırılmış ben de o haberi harunyahya.org tan almıştım (ancak ikinci soru bana ait) kaynağını incelemedim herkesten özür diliyorum .Harun Yahya'nın da o yazıyı bilinçli olarak saptırdığına inanmıyorum insanlık hali bir yanlış anlama olmuş belli ki...
Tabi tabi.. Yahu biraz insaf, adam resmen kasıtlı olarak bu makaleyi bile nerelere saptırıyor hala insanlık hali falan diyorsun.
Arkadaşım savunduğun görüşü insanlara anlatmak için kullanman gereken son adam bile değil Harun Yahya. *
www.mustafaakyol.org sitesinden Mustafa Akyol'un makalelerini kullan daha iyi, daha mantıklı.
Bu arada Mustafa Akyolla ilgili ne düşünüyorsunuz forum ahalisi ?
ya arkadaşlar zorlamayın elelmanı anlamaz o. din denen afyonla dumanlanmış kafası. hem turan dursun gibi kimler öldürüldü bu adiler tarafından aziz nesin'i de unutmayın adamı diri diri yakmaya kalktılar, nesin kurtuldu ama kurtulamayan 13 (rakamı yanlış hatırlıyor olabilirim) kişi oldu... boş (gerçek anlamda boş) tüp deneyi var orta da... o zaman bu arkadaşların bahsettiği tanrı da olsa olsa bilim adamlarıdır:D
NedimYilmaz
27-07-2006, 15:47
Nedense ülkemizde soykırım yapmaya çalışanlar, insanları inançları yüzünden öldürmeye çalışanlar sadece dindar kesim.
Bu da bir soru işareti.
siz ler harun yahya ile ilim sahaSINDA MUHATAP BİLE OLAMAYACAĞINIZDAN ADAMIN DÜŞÜNCELERİNİ DEĞİL ŞAHSINI ÇÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ *NE DİYİM TİPİK BİR ATEİST ÖRNEĞİ amaaaaaaaaa *bi noktayıda açıklığa kavuşturayı harun yahya kendisi kanun önünde yapılan iftiralardan aklanmış birisidir hiç kanun üstünlüğüne kanuna saygınız yok mu ki hala aynı tas aynı hamam gidiyosunuz. ya işte beğenmediğiniz o dinin beğenmediğiniz cahil(!)adamlarından sadece biri
sevgili kemal, harun yahya yı ilim sahasında da çürütecek fikirleri bu forumlara koyuoruz. hatta bu forumun başını okuduysan gösterdiği kaynagı ve haberleri de çürüttük. Harun yahya nın bu forumda bahsedilen kaynak olarak arkadaşımızın gösterdiği makalede kendisinin yandaşlarının bilimadamlarına saldırmaktan yargı huzurunda hüküm giydiğini de öğrendik. (Dikkat kendilerinin kırparak kullandığı makalede yazıordu ki adamlar tazminat odemeye mahkum edilmişler.) *Beni mankenlerin kaybettiği davadan cok bu kazanılan dava alakadar edior. Olaylara tek taraflı bakmayalım ve inancınızı savunmak için daha fazla krediye sahip adamlar seçin. Ne kadar kişiselleştirmemeye çalışsak da bi insanın lafına inanmak için once guvenilirliğine bakarız.