PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinden Tamamen Soğuyuşum.

Re-laX
04-05-2011, 00:48
Sayın arkadaşlar;
Yaklaşık olarak bundan 6-7 ay kadar önce kuranı kerimi okumamla birlikte aklımda bazı soru işaretleri oluşmuştu.Zaten öncesindede sürekli olarak neden müslüman ülkelerin dünya sahnesinde hep ezildiğini görmek,beni en çok düşündüren konu olmuştur.bunları her zaman islamı tam olarak uygulamayışımızdan kaynaklandığını söyleyen din adamları vs hepiniz görmüşsünüzdür.ama amerika avrupa hristiyanlığı tam olarak uyguluyormu.onlarda uygulamıyor.ama dünyada en çok sözü geçen ülkeler genelde avrupadan çıkar.
Eğer gerçekten bu dinler tanrı tarafından gönderilmiş olsaydı ki din savaşlarında ölen insanların haddi hesabı yok tanrı hiç din göndermese insanlara daha hayırlı olurdu.yada biz avrupada doğmuş olsaydık müslüman olacakmıydık islam diğer dinlerden olanları kafir olarak tanımlar ve cehenneme gideceğini söyler o zaman adalet nerede bilmiyorum artık daha bir çok konu var bu şekilde,
Yahudilerin bu denli dünyada başarılı olmaları nasıl açıklanabilir bilmiyorum bu daha da ayrı bir konu,çok karmaşık konular ama dinlerin artık günümüzde fazla inandırıcılığı kalmadığı aşikar.
türkiyenin %95 ı müslüman denir ama inanın bana bunların yarıdan fazlası pasif müslüman ki bende onlardan biriydim.

crazy_pretty_murat
06-05-2011, 22:00
Allah'ı doğrudan bulmaya çalışınca sizin düştüğünüz çelişkilere herkes düşebilir.Allah'ı onun gönderdikleriyle bulabilme ihtimalini deneseydin keşke.Eğer peygamberler olmasaydı şu anda dünyadaki müslümanların sayısı elle sayılacak kadar az olurdu.Allah'ı direkt bulmayı değilde,peygamberimiz aracılığıyla bulmayı denersen herşey mantıklı gelmeye başlayabilir.Ama sorularını kendin sorup,sana mantıklı gelmiyo diye sorularının cevabı yok düşüncesine kapılmaman gerekir.Unutma ki her sorunun cevabı var.Bu işin erbabı olan mücedditlerin,alimlerin sözlerini okursan,veyahut şimdiki ilahiyat profesörlerinin sözlerini dinlersen biraz daha aydınlanabileceğini düşünüyorum.Sana öm aracılığıyla yardımcı olucam.Sağlıcakla kal.

Özgürcan
06-05-2011, 23:08
Ben şunu söyüyorum
Şayet Allah varsa öyle birilerini göndermek yok bulutlara adını yazdırmak, yok inekte adının çıkması gibi şaibelere girmeden direk biz insanlara vahiy göndersin bak ben senle konuşuyorum ben tanrıyım desin.
Ha yok o bizi sınıyor diyorsan bu sınamak değil, adeta bir oyuncak gibi oynamak olur bizimle...

dogruistan
07-05-2011, 00:38
bende bu dinden kurtulalı bir yıl oluyor
o din alimlerinede az soru sormadık cevapsız kaldı çoğu
örneğin dedikki
çocukken ölenler cennetemi gider
-he dedi
-sence bu adaletmi dedik
-he dedi
-yok ya vay anasını adalete bak dedik
- adam :O böyle oldu

ölen o çocukda 250 yaşıına kadar yaşamış biride eninde sonunda aynı yere gidecek
bu durumda o sorgusuz sualsiz cennete gidecek ben dünyada biraz daha uzun kaldım diye hayatımın her salisenin hesabını verecğim ve büyük bir ihtiamlle cehenneme gideceğim
adalet buysa ............dedik cevap gelmedi
------istemeyerek adam öldüren ne yapar dedik
ölenin ailesine para ödermiş köle azat edermiş falan filan
bunlara gücü yetmeyen de 60 gün oruç tutarmış
-sence bu adaletmi dedik
-he dedi
-yok ya dedik
-adam yine :O böyle oldu
zengin birisi kendine belkide hiç dokunmayacak bir şeyler yapacak rahatlıkla vebalden kurtulacak
fakir biriside 60 gün oruç tutacak 2 ay açlıkla susuzlukla cebelleşecek

bir ayete göre kıyamet zamanı yıldızlar dökülecekmiş :)
uzayda hiç bir şey dökülemez
dünyaya da dökülemezler çünkü en küçük yıldız bile bizi en az yüzlerce defsa yutacak kadar büyüktür
sıkıştılarmı mecazi anlamı kıvırması yapıyorlar

-------------

daha ekleyecek çok şey var ama bana göre hiç değişmedi Allah tan gönderildi denilen bir kitapda tek bir çelişki bile bu kitabın uydurms olduğunu gösterir
çünkü Allah yanılamaz

deistlik en doğru yoldur hiç düşünmezmisiniz
bütün insanlar ve cinler bir araya gelse bu yorumumun bir benzerini yapamaz
çünkü aynısını yazsanız kopyaladınız derim benzerini yazmaya kalkarsanız nasıl olsa bir farklılıktan yola çıkarak olmamış diyebilirim
hiç öğüt almazmısınız

dindüşmanı
07-05-2011, 00:55
Boşuna laga luga yapmayın... allah kesinlikle ama kesinlike, %100 yok! Bunu ispatladık! 4 aylık çalışmalarım sonucunda allahın olmadığını ispatladım... musanın yahvesi, isanın tanrısı, muhonun allahı yalanmış!

crazy_pretty_murat
07-05-2011, 13:43
Doğruistan;
Ergenlik çağına gelmeden ölen çoçuk direk olarak cennete gider.Fakat burdaki adalet şudur ki,buluğ çağına girmeden ölen çoçuk cennete gittiği takdirde ebedi olarak cennette çoçuk olarak kalacaktır.Yani büyükleri gibi her istediği olmayacak,ebedi olarak çoçuk kalacaktır.Ama sen yetişkin olarak ebedi kalacaksın.Adaletsizlik nerde burda?

dogruistan
07-05-2011, 16:14
Doğruistan;
Ergenlik çağına gelmeden ölen çoçuk direk olarak cennete gider.Fakat burdaki adalet şudur ki,buluğ çağına girmeden ölen çoçuk cennete gittiği takdirde ebedi olarak cennette çoçuk olarak kalacaktır.Yani büyükleri gibi her istediği olmayacak,ebedi olarak çoçuk kalacaktır.Ama sen yetişkin olarak ebedi kalacaksın.Adaletsizlik nerde burda?

:)
cennette giden herkezin her istediği olacak hem ayetler hem hadisler hem mezhepler hemde din alimleri ..........söyler bunu zaten
hem mutlu olduktan sonra yaşın hiç önemi yoktur dincilerin hepside cennete gitmek için can atıyor yaşı başı kimsenin düşündüğü yok en kötü cennet en hafif cehennem azabındanda iyidir dünya bile bize cennet gibi çünkü hayat şartları nasıl olursa olsun hemen hemen dinciler dahil hiç kimsenin gitmeye niyeti yok
icap ettiğinde adamlar varlarını yoklarını satıp tedaviye harcıyorlar :)

çocukken ölenin direkt sorgusuz sualsiz cennete gitmesi ap açık adaletsizlik tir.

crazy_pretty_murat
07-05-2011, 22:32
Tamam.Herkesin her istediği olacak.Ben onun dışında birşey söylemek istemedim ama biraz daha açayım senin için.Dünyada yaşayıp cennete gidenlerin hepsi 33 yaşında olacaktır.Buluğ çağına girmeden ölen çoçuk 33 yaşında istesede olamayacaktır demek istemiştim.Kafir olarak ölenler "keşke çoçukken ölseydimde,ebedi şekilde çoçukca cennette kalsaydım" derken,mümin olarak ölenlerde "iyi ki çoçukken ölmemişim ki,cennetin zevklerini tamamiyle yaşayabiliyorum" diyeceklerinden emin olabilirsin.O buluğ çağına girmeden ölen o çoçuklar,biz gibi bu dünyanın zevklerini yaşadılar mı?Cinsellik,aşk vs. gibi.Şu dünyada çoçuğun yaşadığı zevkle,yetişkin bir insanın yaşadığı zevk aynımıdır?Cennetin dereceleri vardır.Cennet 100 derecedir.Herkese aynı mükafat verilmez.Ama sen salih bir müslüman olarak görevlerini yaparsan,o sorgu sualsiz cennete giden çoçuktan çok daha üstün derecede olursun.

the supernova
08-05-2011, 00:20
Bak işte yine adaletsizlik.

Tanrı onların ömrünü çocuğunkinden uzun tutsun sonra da "sonsuza kadar çocuk kalacaksın cennette" desin.Belki de yaşasaydı iyi biri olup üst derecelerden girecekti cennete.
__

Adamın biri 25 yaşına kadar günah işledi , öldü , tanrı onu cehenneme yolladı.
Belki de 26 yaşında tövbe edecek , namaza başlayacaktı.

crazy_pretty_murat
08-05-2011, 19:10
Bak işte yine adaletsizlik.

Tanrı onların ömrünü çocuğunkinden uzun tutsun sonra da "sonsuza kadar çocuk kalacaksın cennette" desin.Belki de yaşasaydı iyi biri olup üst derecelerden girecekti cennete.
__

Adamın biri 25 yaşına kadar günah işledi , öldü , tanrı onu cehenneme yolladı.
Belki de 26 yaşında tövbe edecek , namaza başlayacaktı.

Bu dünyada evlenen çiftlerin en büyük mutluluklarından biride çoçuk sevgisidir.O ayrı bir duygu,ayrı bir güzelliktir.Yani evlenen çiftler çoçuk sevgisi yaşamak ister.Ama hadislerde de mevcut olduğu üzere,cennette doğmak ve doğurmak yoktur.Yani bu dünyada çoçuk olarak ölenlerde,biz gibi 33 yaşında sabit bir yaşta olsaydı,cennette hiç çoçuk olmazdı.Ama Allah,çoçuk sevgisinden mahrum kalmak istemeyen kişilere,bu dünyada çoçukken ölenleri,cennette çoçuk isteyen kişilere verecektir.(Anne babası cehennemdeyse tabi. Kendi anne babası cennetteyse onlara verilecektir.)Anası babası kafir olan ve ergenlik çağına girmiş olmadan ölen çoçukta direkt cennete gidecektir.Ama eğer çoçukken ölmeseydi,muhtemelen ana babası gibi kafir olacaktı ve ebedi cehennemde kalacaktı.Buda Allah'ın merhametliğini göstermiyor mu?
Ayrıca "Adam 25 yaşında günahkar ölüp cehenneme gidiyor.Ama belki 26 yaşına kadar yaşasaydı tövbe edecek cennete gidecekti" demişsin.Fakat olaya çok farklı açıdan bakmışsın.O yaşa kadar tövbe etseydi oda?O zaman şöyle birşeyde diyebiliriz.
"95 yaşında ölen bir adam günahkar olduğu için cehenneme gidecek.Ama 96 yaşında ölseydi belki tövbe edecek cennete gidecekti." diyebiliriz.Buda insanlara "oha be kardeşim" dedirtir.Bu verdiğim örnek,olaya biraz ters açıdan bakıldığını gösteriyor.

Msrtc
08-05-2011, 19:32
crazy ben cenneteyken annem babam cehenlemdeyse alah beni cennete nasıl mutlu edecek dünyayı verse gözüm görmez cünkü

Özgürcan
08-05-2011, 19:34
kurana göre anneni babanı (sanırım) unutacaksın ve kötülüğü hiç düşünemeyeceksin (kuranda okumadım, aynı soruyu hafız dedeme sormuştum bu cevabı vermişti 3-4 sene önce)

the supernova
08-05-2011, 19:57
[SIZE=3][/COLOR]

Bu dünyada evlenen çiftlerin en büyük mutluluklarından biride çoçuk sevgisidir.O ayrı bir duygu,ayrı bir güzelliktir.Yani evlenen çiftler çoçuk sevgisi yaşamak ister.Ama hadislerde de mevcut olduğu üzere,cennette doğmak ve doğurmak yoktur.Yani bu dünyada çoçuk olarak ölenlerde,biz gibi 33 yaşında sabit bir yaşta olsaydı,cennette hiç çoçuk olmazdı.Ama Allah,çoçuk sevgisinden mahrum kalmak istemeyen kişilere,bu dünyada çoçukken ölenleri,cennette çoçuk isteyen kişilere verecektir.(Anne babası cehennemdeyse tabi. Kendi anne babası cennetteyse onlara verilecektir.)Anası babası kafir olan ve ergenlik çağına girmiş olmadan ölen çoçukta direkt cennete gidecektir.Ama eğer çoçukken ölmeseydi,muhtemelen ana babası gibi kafir olacaktı ve ebedi cehennemde kalacaktı.Buda Allah'ın merhametliğini göstermiyor mu?
Ayrıca "Adam 25 yaşında günahkar ölüp cehenneme gidiyor.Ama belki 26 yaşına kadar yaşasaydı tövbe edecek cennete gidecekti" demişsin.Fakat olaya çok farklı açıdan bakmışsın.O yaşa kadar tövbe etseydi oda?O zaman şöyle birşeyde diyebiliriz.
"95 yaşında ölen bir adam günahkar olduğu için cehenneme gidecek.Ama 96 yaşında ölseydi belki tövbe edecek cennete gidecekti." diyebiliriz.Buda insanlara "oha be kardeşim" dedirtir.Bu verdiğim örnek,olaya biraz ters açıdan bakıldığını gösteriyor.

Evlenen çiftler çocuk sevgisi yaşayacak diye , o çocuklara yetişkinliğinde yaşayacaklarından mahrum etmek adalet midir ?

Anası babası kafir olan çocuğun "muhtemelen kafir olacaktı" şeklinde bir yorumla değerlendirilmesini mantıklı buluyor musun ?

Yaş konusunda asıl sorunu yanlış anlamışsınız.

Bu dünya hayatının bir sınav olduğuna inanıyorsunuz.herşey adaletli diyorsunuz.
Ama neden herkese eşit sınav süresi verilmiyor, bu adaletli mi ?

Mesele sınav olunca , inançlı arkadaşlarım genelde "öğretmen öğrencilerini sınav yapar , kimin zayıf alacağını bilsede vs. vs." gibi
benzetmeler yaparlar, umarım bu yaş konusunada , sınavdan erken çıkmışlar gibi bir cevap vermezler. (:

Son sözüm sana değil crazy_pretty_murat , çok sık verilen bir örnek olduğu için başından söyleyim dedim.

SHADOWofGODonEARTH
08-05-2011, 20:09
[SIZE=3][/COLOR]

Bu da neyi gösteriyor, İnsan'ın hür iradesi yoktur, varsa bile Allah için önemli değildir, Allah bizim kaderimizi yazmış, bizi proglamlamış ortalığa salmış..
Allah zaten ileriyi biliyor islama göre, yani herşeyi yapan Allah, herşeye karar veren Allahtır..
Benim kafir, senin müslüman olmana da karar veren Allahtır..
Yani beni kafir yapıp cehennemde yakan da Allahtır..
Beni kafir yapan Allah bana neden bana inanmadın diye soracak...
bak sen :)
sen de hala gelmiş savunuyorsun

crazy_pretty_murat
08-05-2011, 20:19
O istediği için sen yapmıyosun.Sen istediğin için o yaptırıyo.O zaman şimdi kelime-i şehadet getir ve "Ben müslüman oldum"de.Sana engel olacak mı bakalım?Bi dene.Eğer engel olmadıysa sana şimdiden bir soru sorayım."Hani o senin kafir olmana karar vermişti?Bak herşey senin elinde."

crazy_pretty_murat
08-05-2011, 20:20
Msrct senin cevabınıda özgürcan vermiş.

SHADOWofGODonEARTH
08-05-2011, 20:37
O istediği için sen yapmıyosun.Sen istediğin için o yaptırıyo.O zaman şimdi kelime-i şehadet getir ve "Ben müslüman oldum"de.Sana engel olacak mı bakalım?Bi dene.Eğer engel olmadıysa sana şimdiden bir soru sorayım."Hani o senin kafir olmana karar vermişti?Bak herşey senin elinde."

Aklım islamı kabul etmiyor, mantıksız buluyor.. Kim bana islamı mantıksız bulduruyor... Allah.. Anladın mı..
Sanki Allah var da biz inkar ediyoruz, sanki islamın doğruluğunu biliyoruz da gıcıklık yapmak için Allahı kabul etmiyoruz :)
herşeyin Allahın elinde, senin elinde dersen dinden çıkarsın aman Allah korusun.. Kurana karşı gelme.. yazık yazık :)

crazy_pretty_murat
08-05-2011, 20:44
Aklım islamı kabul etmiyor, mantıksız buluyor.. Kim bana islamı mantıksız bulduruyor... Allah.. Anladın mı..
Sanki Allah var da biz inkar ediyoruz, sanki islamın doğruluğunu biliyoruz da gıcıklık yapmak için Allahı kabul etmiyoruz :)
herşeyin Allahın elinde, senin elinde dersen dinden çıkarsın aman Allah korusun.. Kurana karşı gelme.. yazık yazık :)
Ben senin 1 bardak çaya 2 küp şeker atacağını biliyorum.Ben bir kitaba yazdım ki;"SHADOWofGODonEARTH çayına 2 şeker atacaktır." yazdım.Senin çayına 2 şeker attığını görenler "heeeeeeeee.bunu zaten crazy_pretty_murat kitapta yazmıştı.o zaman SHADOWofGODonEARTH murat istediği için çaya 2 şeker atıyo."
Anlattığım şeyin mantıksızlık oranını yüzde hesabıyla söyler misin?

SHADOWofGODonEARTH
09-05-2011, 00:33
Ben senin 1 bardak çaya 2 küp şeker atacağını biliyorum.Ben bir kitaba yazdım ki;"SHADOWofGODonEARTH çayına 2 şeker atacaktır." yazdım.Senin çayına 2 şeker attığını görenler "heeeeeeeee.bunu zaten crazy_pretty_murat kitapta yazmıştı.o zaman SHADOWofGODonEARTH murat istediği için çaya 2 şeker atıyo."
Anlattığım şeyin mantıksızlık oranını yüzde hesabıyla söyler misin?

Sen mi yarattın beni? Allah Allah kimlerle uğraşıyoruz...
seninki tahmin..

Allah demiyor mu ben istediğim kuluma inandırırım istemediğimin kalbini mühürlerim diye? Allah ileriyi gören bilen değil mi? kader kaza kadere iman?
Herşey Allah'ın bilgisi dahilinde olmuyor mu? Allah yapmıyor mu herşeyi?
sen Kuranı inkar mı ediyorsun?

crazy_pretty_murat
09-05-2011, 10:28
Sen mi yarattın beni? Allah Allah kimlerle uğraşıyoruz...
seninki tahmin..

Allah demiyor mu ben istediğim kuluma inandırırım istemediğimin kalbini mühürlerim diye? Allah ileriyi gören bilen değil mi? kader kaza kadere iman?
Herşey Allah'ın bilgisi dahilinde olmuyor mu? Allah yapmıyor mu herşeyi?
sen Kuranı inkar mı ediyorsun?

Ne oldu SHADOWofGODonEARTH? :)
Ama daha çok şey demeni bekliyordum."Ya kardeşim ne saçmalıyosun sen.Tabii ki %100 mantıksız o anlattığın olay.Öyle şeymi olur." falan demeni bekliyodum ama demedin.
Çünkü anlattığım şey %100 mantıksız.İşte bizde,kader kaza konusunu bir türlü anlamayanlar,veya anlamak istemeyenler karşısında aynı senin sinirlendiğin gibi sinirleniyoruz.Ayrıca karşı tarafta gülünç duruma düşüyor."Hiç bir şey bildiği yok bunun" falan dedirtiyor değil mi?Bak beni anlaman için öyle bir olay anlattım.Beni anladığın için teşekkür ederim SHADOWofGODonEARTH :)
Tabii ki kuran'a inanıyoruz.Zaten inanmayanların diyaloğunu anlattım ben.Allah herşeyi önceden biliyor.Senin kafir olacağınıda biliyodu.Senin yapacağın şeyi bildiği için,kader kitabına yazmış.Olay bu.Ama Allah'ın önceden bilmesi demek,o istediği diye oluyor anlamına gelmez.İnsanın yaptıkları,düşünceleri iradesi dışında değildir.İradesi dışında olan şeyler,hangi yılda doğacağı,hangi cinsiyet olacağı,hangi tarihte öleceği vs. gibi bazı olaylardır.Ama yapacağı şeyler,inancı falan insanın kendi elindedir.Bu şeylere Allah bu dünyada karışmaz.Sınav esnasında hocalar öğrencilere karışmaz.Sınav bitince notlar öyle verilir.Allah bu dünyada insanlara karışmıyor.Notları ahirette verecektir.

SHADOWofGODonEARTH
09-05-2011, 15:06
Ne oldu SHADOWofGODonEARTH? :)
Ama daha çok şey demeni bekliyordum."Ya kardeşim ne saçmalıyosun sen.Tabii ki %100 mantıksız o anlattığın olay.Öyle şeymi olur." falan demeni bekliyodum ama demedin.
Çünkü anlattığım şey %100 mantıksız.İşte bizde,kader kaza konusunu bir türlü anlamayanlar,veya anlamak istemeyenler karşısında aynı senin sinirlendiğin gibi sinirleniyoruz.Ayrıca karşı tarafta gülünç duruma düşüyor."Hiç bir şey bildiği yok bunun" falan dedirtiyor değil mi?Bak beni anlaman için öyle bir olay anlattım.Beni anladığın için teşekkür ederim SHADOWofGODonEARTH :)
Tabii ki kuran'a inanıyoruz.Zaten inanmayanların diyaloğunu anlattım ben.Allah herşeyi önceden biliyor.Senin kafir olacağınıda biliyodu.Senin yapacağın şeyi bildiği için,kader kitabına yazmış.Olay bu.Ama Allah'ın önceden bilmesi demek,o istediği diye oluyor anlamına gelmez.İnsanın yaptıkları,düşünceleri iradesi dışında değildir.İradesi dışında olan şeyler,hangi yılda doğacağı,hangi cinsiyet olacağı,hangi tarihte öleceği vs. gibi bazı olaylardır.Ama yapacağı şeyler,inancı falan insanın kendi elindedir.Bu şeylere Allah bu dünyada karışmaz.Sınav esnasında hocalar öğrencilere karışmaz.Sınav bitince notlar öyle verilir.Allah bu dünyada insanlara karışmıyor.Notları ahirette verecektir.
Kader ve kaza konusunu anlamayanlar diyorsun, sanki karşında bi gün sabah kalkıp islamı terkeden birisi var, sanki ben islamı bilmiyorum da sen biliyorsun, sorduğum sorulara bile cevap vermek için 1 hafta süre isteyen adamsın, islamı bilsen tak diye cevaplarını verirdin. ki cevapları da yok olsa hurili cenneti bırakıp cehennemi neden seçelim..

ben 6 yaşında bile kuran öğrenirken kuranı dini ayetleri sorgularken senin lay lay lom yaşadığın belli. kuran okumadan kendi kafanda yarattığın mantığı Allah'a yüklemişsin, kurandaki mantıksızları sorunca da şaşırıp 1 hafta süre ver diyen birisin.. çünkü okumamışsın bilmiyorsun, laik ülkede büyüdüğün için islam biraz daha gevşetildiği yumuşatıldığı için şanslısın, dinini tam olarak bilmiyorsun mevlana yunus emre ahmet yesevi hacı bektaş olmasa, anlatılmasa Türkiyede arap islamcıları daha çok baskıcı olacaklardı.. arap olarak doğsaydın Ayşenin 9 yaşında evlenmesi senin için normal olacaktı..
doğuştan pedofil olacaktın, yemende 12 yaşında kız gerdek gecesi ölüyor hiç bir arap da çıkıp demiyo ki bu yanlıştır.. çünkü kuran yanlış demiyor, peygamber 9 yaşındaki kızla evlenmiş..
işinize gelmeyen hadisleri inkara başlıyorsunuz, git araplara sor Ayşe kaç yaşında evlendi diye, 9 diyecekler.. 4 kadın alın diyen ayete de kılıf buluyorsunuz ama savaş zamanıymış.. ne mantığı varsa..sanki savaşlarda o zamanın savaşlarında 100.000 erkek ölüyor.. ölenler 1000 bile yok, 1500lerde bile ortalama 3-4 bin kişi ölür savaşlarda.. islam öncesi arapların sapkınlığını biraz da olsun düzelteyim demiş Muahmmed ama gücü tek başına eline alınca uçmuş kendi işine gelen ayetleri yazmış..
senin dinin sana benim bana demiş müslümanlar 300 kişiyken ama müslümanlar çoğalınca cizye verinceye kadar savaşın demiş..
Muhammed zamanında başka bir peygamber daha var arabistanda adı Müseyleme, karşılıklı yazdıkları mektuplara bak, Muhammedin mektupları baştan aşağı saygısız aşağılama küfür dolu, Müseylimeninkiler de aklı başında bir adamın yazdıklarına benziyor..

İslamı neresinden tutarsan tut elinde kalır, Allah yok kral çıplak Allah çıplak

Kader kaza nedir? başına ne gelirse gelsin yat uyu sorgulama çünkü Allah öyle uygun görmüştür.. tecavüz edildiysen önemli değil Allah istemiştir tecavüz edilmeni, her şerde hayır vardır.. Allah benim ne yapacağımı bilir, benim hür irademle ne yapacağımı bilir ama karışmaz demek istiyorsun, nerde ayetler kafandan din mi uyduruyorsun? Allah istese beni mümin de yapabilir kafir de.. Allah beni kafir yapıyor.. küfür ediyor hakaret ediyor sonra da cehenneme.. 30 açıdan inceleyeceksin bir şeyin doğru olmadığını anlamak için, tarih yer mekan kadın erkek çocuk yaşlı genç evlilik savaş yemek bilim kölelik evlatlık, hangi açıdan incelersen incele 1'inde bile doğruluğu yok, bi yerde bile mantık yok..

Bakara suresi (7)

Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

Yunus suresi (99)
Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyekûn iman ederlerdi. Böyle iken sen mi mü’min olsunlar diye, insanları zorlayacaksın?

(100)
Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

''Senin kafir olacağınıda biliyodu.Senin yapacağın şeyi bildiği için,kader kitabına yazmış.Olay bu.Ama Allah'ın önceden bilmesi demek,o istediği diye oluyor anlamına gelmez.İnsanın yaptıkları,düşünceleri iradesi dışında değildir.İradesi dışında olan şeyler,hangi yılda doğacağı,hangi cinsiyet olacağı,hangi tarihte öleceği vs. gibi bazı olaylardır.''

Şu yazdığın bile kendi içinde çelişiyor..

Şimdi ben 1683 yılında Almanyanın bir köyünde kız olsaydım, okuma yazma bilmeseydim, Ama islamı duymuş olsaydım, Osmanlılar Müslümanlar viyanayı kuşatmış o yüzden duymuşum islamı.. ama demişler islam kötü gerikafalı bir din..öyle biliyorum islamı... Müslüman olma şansım nedir?
(islama göre biliyoruz ki ben cehenneme gideceğim)

ya da 1683 yılında Arabistanda olsaydım kabenin karşısında evim olsaydı, haberler geliyor Halife viyanayı kuşatmış Allahü ekber islam zafere koşuyor tüm dünya müslüman olacak viyana islamın tacı olacak hak gelecek batıl zail olacak...Hrıstiyanlığı da duymuşum kurandan öğrenmişim, onların hepsinin gözleri var görmezler neyse bildiğin mallar işte hrıstiyanlar.. dinden çıkma şansım nedir?
(İslama göre biliyoruz ki zerre kadar iman varsa cennetliğim)

ya da şöyle soralım, bu iki kişinin Müslüman olarak ölme şansları eşit mi?
Ayet hadis getir açıkla eşittir de...
eşit değilse kader kaza iman din muhammed ali hamza deccal yecüc mecüc safsata Allah ise adaletsiz bir arap putudur..

crazy_pretty_murat
09-05-2011, 19:36
Ben mi hiç kuran okumadım :) Bilirsin,müslümanlar kuranın arapçasını ezberlemeye çalışır.Bende öyleyim.114 surenin Türkçe mealinide kafamdan bilmememi yadırgamaman lazım.Bir dünya soru sormuşsun.Hemen cevap ver demişsin.Bide kaynaklı cevap ver demişsin.Neyim ben bilgisayar mıyım?Her konuyu ben sana hadisli,ayetli açıklamaya çalışıcam.Bunlarında yetmediği yerde mücedditlerin,alimlerin dediklerine deyinicem ve bunları hemen yapıcam.1 hafta süre istemem anormal olacak yani he?Dünya soru sordun.Onlara cevap vermeye fırsat vermeden kaç tane soru sordun.Onlara cevap verirken baktık ki kaza kader konusu açıldı.Haydiiiiii.Ne olacak şimdi?Sonra crazy_pretty_murat 1 hafta süre istedi diye "sen bu işi bilmiyon" densin.Zaten benim başka işim yok,benim tek işim,turandursun.com sitesinde ateistlere cevap yazmak demi?Ya güzel kardeşim,Allah'a inanmamayı kafasında şartlandırmış olanlarla işim olmaz benim.Hak yolunu bulmaya çalışınlarla işim olur.Ben ona 50 cevap verecem.Sonra ben evren nasıl olmuş diye bir soru sorunca,"hopppp sen ilk önce şu soruya cevap ver" deyip 51.soru sorulacak bana.Bu ne ya?Böyle diyalog olmaz.Sen ne dersen de ben Allah'a inanmam diyorsan,sana verecek cevabım yok güzel kardeşim.Tamam ?

SHADOWofGODonEARTH
10-05-2011, 01:36
Ben mi hiç kuran okumadım :) Bilirsin,müslümanlar kuranın arapçasını ezberlemeye çalışır.Bende öyleyim.114 surenin Türkçe mealinide kafamdan bilmememi yadırgamaman lazım.Bir dünya soru sormuşsun.Hemen cevap ver demişsin.Bide kaynaklı cevap ver demişsin.Neyim ben bilgisayar mıyım?Her konuyu ben sana hadisli,ayetli açıklamaya çalışıcam.Bunlarında yetmediği yerde mücedditlerin,alimlerin dediklerine deyinicem ve bunları hemen yapıcam.1 hafta süre istemem anormal olacak yani he?Dünya soru sordun.Onlara cevap vermeye fırsat vermeden kaç tane soru sordun.Onlara cevap verirken baktık ki kaza kader konusu açıldı.Haydiiiiii.Ne olacak şimdi?Sonra crazy_pretty_murat 1 hafta süre istedi diye "sen bu işi bilmiyon" densin.Zaten benim başka işim yok,benim tek işim,turandursun.com sitesinde ateistlere cevap yazmak demi?Ya güzel kardeşim,Allah'a inanmamayı kafasında şartlandırmış olanlarla işim olmaz benim.Hak yolunu bulmaya çalışınlarla işim olur.Ben ona 50 cevap verecem.Sonra ben evren nasıl olmuş diye bir soru sorunca,"hopppp sen ilk önce şu soruya cevap ver" deyip 51.soru sorulacak bana.Bu ne ya?Böyle diyalog olmaz.Sen ne dersen de ben Allah'a inanmam diyorsan,sana verecek cevabım yok güzel kardeşim.Tamam ?

Hayır tamam değil, Diğer başlıkta demiştim zaten:

Zaten cevap vermemek için, sıvışmak için yavaş yavaş ısınmaya başlamışsın :)

Biliyordum böyle olacağını, sen ilk değil son değilsin son kaçan da sen değilsin..
Sanki sorduğum soru farklı, o sorduğum sorulardan sadece birisini tekrarladım, kaçmak niye? neden?
o sorulara cevap bulmak çok mu zor? 1 haftalık iş değil,

diyeceksin sorun bu, ayet bu, açıklaması bu. en fazla 1 saat alır, 10 tane soru var heralde..kaç gün oldu... 1 haftalık ne alıyor anlamadım..bu müslümanlar hiç mi soru sormuyor sorgulamıyor da tak diye cevaplarını bulalım iki tıkta?
yoksa cevaplarımı yok..zaten cevapları olsa tak diye yazarsın, yokki kaçıyosun..
bana şartlanmış derken kendine bak önce, okumadığın kurana inanan adamsın, önce kendine bak...
ikincisi ben sana 50 kez evrenin nasıl olduğunu bilmiyorum dedim, sen evrenin nasıl olduğuna cevap arıyorsan git bilimle ilgili sitere bak benim fizikle biyolojiyle ya da her neyse işim yok.. Ben sana Allah yok diyorum yahudi mitolojisi arap kültürü islamın anayasası kuran'ın tanrısı Allah yok diyorum, ''tanrı'' yok demiyorum.. Nasıl Ulu Manitu, yehova yok diyosam Allah da yok diyorum..
cevaplamazsan cevaplama. sorgulamayan beyinler sorgulamamaya devam etsin.. sorgulamyıp türbanla meclise girin kurtulun, tüm sorunlar çözülür türban serbest kaldığında

crazy_pretty_murat
10-05-2011, 20:56
1 hafta ne alıyor biliyor musun SHADOWofGODonEARTH ? Ben daha 3-4 tanesinin cevabını koydum word dosyasına.Onuda daha bugün yaptım.Bak düşün kaç gün önce demiştim ama daha bugün yaptım 3-4 sorunun cevabını.KENDİ KATKILARIMLADA tabii.Diğerlerinede bi kaç gün sonra bakarım anca.Sence neden bugün başladım ?İşim gücüm var SHADOWofGODonEARTH tamam mı.Yoğun çalışıyorum işimde.Ayrıca kişisel sorunlarımda var.Kafamda dünya iş var.Hemen cevap ver diye sıkmayacaksın adamı.Böyle olursa millet tabii kaçar.Sizlemi uğraşıcak.İşe mantık yönünde bakınca sizin kide doğru değil.(Sana değil genel anlamda ateistlere bu lafım.)Yani olmayan bir yaratıcı var ona inanmak saçma.Ama durup dururken maddelerin kendi kendine oluşturması mantıklı yani.Ateist olmayan birini getir,müslüman olmayan birinide getir,ikimizin inancıda saçma gelir adama demi?Sende inandığın şeyi ispat edemiyosun.İspat edemiyosun ki,bizi caydıramıyosun demi?Bide ben anlamıyorum ki bu siteyi.Benden başka müslüman yok mu bu sitede.Allah yok gibi sağlam konular bunlar.Hep ateistler vakıf konulara.Bi meleğ'in adını görüyorum bazen o kadar.Herneyse Benim tek işim turandursun.com'da ateistlere cevap vermek değil tamam mı.Günün 1 saati anca oturuyorum bilgisayara.Oda seyrek seyrek 10 dakka oturmalarla.Face falan kaç yere giriyoruz o 10 dakkadada.Neyse benim acelem yok.Senin acelen varsa başkalarından almaya çalış cevaplarını.Hadi eyvallah.

egitimci45
10-05-2011, 22:07
Valla özel birşeye gerek yok azıcık düşünme ve sorgulama yeteneğine sahip herkes Kuranı okuyunca dini inanç olauyı biter.

Ayrıca diğer dinlerin de çok saçma olduğunu düşünüyorum.

Özellikle sDeyrul Umur Manastırına ziyaretim sırasında o kadar batıl inanç gördümki başka dinlerden de tutunacak bir dal olmadığını farkettim.

Ascendent
10-05-2011, 23:33
Bakara suresi (7)

Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır.

Yunus suresi (99)
Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzünde bulunanların hepsi elbette topyekûn iman ederlerdi. Böyle iken sen mi mü’min olsunlar diye, insanları zorlayacaksın?

(100)
Allah’ın izni olmadıkça, hiçbir kimse iman edemez. Allah, azabı akıllarını (güzelce) kullanmayanlara verir.

''Senin kafir olacağınıda biliyodu.Senin yapacağın şeyi bildiği için,kader kitabına yazmış.Olay bu.Ama Allah'ın önceden bilmesi demek,o istediği diye oluyor anlamına gelmez.İnsanın yaptıkları,düşünceleri iradesi dışında değildir.İradesi dışında olan şeyler,hangi yılda doğacağı,hangi cinsiyet olacağı,hangi tarihte öleceği vs. gibi bazı olaylardır.''

Şu yazdığın bile kendi içinde çelişiyor..

Şu kısım çok çarpıcı olmuş SHADOWofGODonEARTH, direk çelişkisini dökmüşsün. crazy_pretty_murat'ın ilgili kısma cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

SHADOWofGODonEARTH
11-05-2011, 00:35
1 hafta ne alıyor biliyor musun SHADOWofGODonEARTH ? Ben daha 3-4 tanesinin cevabını koydum word dosyasına.Onuda daha bugün yaptım.Bak düşün kaç gün önce demiştim ama daha bugün yaptım 3-4 sorunun cevabını.KENDİ KATKILARIMLADA tabii.Diğerlerinede bi kaç gün sonra bakarım anca.Sence neden bugün başladım ?İşim gücüm var SHADOWofGODonEARTH tamam mı.Yoğun çalışıyorum işimde.Ayrıca kişisel sorunlarımda var.Kafamda dünya iş var.Hemen cevap ver diye sıkmayacaksın adamı.Böyle olursa millet tabii kaçar.Sizlemi uğraşıcak.İşe mantık yönünde bakınca sizin kide doğru değil.(Sana değil genel anlamda ateistlere bu lafım.)Yani olmayan bir yaratıcı var ona inanmak saçma.Ama durup dururken maddelerin kendi kendine oluşturması mantıklı yani.Ateist olmayan birini getir,müslüman olmayan birinide getir,ikimizin inancıda saçma gelir adama demi?Sende inandığın şeyi ispat edemiyosun.İspat edemiyosun ki,bizi caydıramıyosun demi?Bide ben anlamıyorum ki bu siteyi.Benden başka müslüman yok mu bu sitede.Allah yok gibi sağlam konular bunlar.Hep ateistler vakıf konulara.Bi meleğ'in adını görüyorum bazen o kadar.Herneyse Benim tek işim turandursun.com'da ateistlere cevap vermek değil tamam mı.Günün 1 saati anca oturuyorum bilgisayara.Oda seyrek seyrek 10 dakka oturmalarla.Face falan kaç yere giriyoruz o 10 dakkadada.Neyse benim acelem yok.Senin acelen varsa başkalarından almaya çalış cevaplarını.Hadi eyvallah.

Tamam ne zaman cevap verirsen ver, yeterki için rahat olsun..

SHADOWofGODonEARTH
11-05-2011, 00:37
Valla özel birşeye gerek yok azıcık düşünme ve sorgulama yeteneğine sahip herkes Kuranı okuyunca dini inanç olauyı biter.

Ayrıca diğer dinlerin de çok saçma olduğunu düşünüyorum.

Özellikle sDeyrul Umur Manastırına ziyaretim sırasında o kadar batıl inanç gördümki başka dinlerden de tutunacak bir dal olmadığını farkettim.

Ben küçükken hep tek tanrı inancı dediler, hurafe yok dediler inanmayın dediler.. ben de tamam dedim mantıklı..

ama büyüyünce sorgulayınca işin içine girince insan iğrenmeye başlıyor artık, kuranı okuyunca insan iğreniyor, hurafeleri görünce insan iğreniyor.. mantıksızlığı görmeye başlıyor..

SHADOWofGODonEARTH
11-05-2011, 00:45
Şu kısım çok çarpıcı olmuş SHADOWofGODonEARTH, direk çelişkisini dökmüşsün. crazy_pretty_murat'ın ilgili kısma cevabını sabırsızlıkla bekliyorum.

Allah apaçık ben ne istersem o olur diyor, millet Allah'tan çok Allahçı kesiliyor..
yamamaya çalışıyor allahı..
Nerde doğacağına nasıl doğacağına cinsiyetine Allah karar verir diyor, ama sonra karışmaz diyor.. ee sormazlar mı nerde doğacağına karar veriyorsa Amerikadakiyle arabistandakilerin müslüman olma şansları eşit mi?

cevap gelmez boşuna bekleme :) ruhu ortaya katıcak bak gör, öyle bi kaç tane hurafe var.. neymiş allah ruhlarımıza söylemiş beni kabul ediyor musunuz diye bizim ruhlar da yok demiş.. yok diyenleri allah kafir olarak yaratıyormuş dünyaya salıyormuş :) öyle demişti birisi eskiden.. demezler mi o ruhlar neden yok diyor allah soruyor ruhlar yok diyor bak bak bak, o ruha yok dedirten kim?

ruh var mı ki? :)

cem-66
11-05-2011, 02:36
Amerikadakiyle arabistandakilerin müslüman olma şansları eşit mi? amerikadaki doğan çocukla arabistandaki yeni doğan çocuğun müslüman alma şansları eşit arabistandaki doğan çocuğun anne babası müslüman olduğu için anne babadan alacağı islami eğitimle müslümanlık hakkına sahip olacaktır.amerikadaki yeni doğan çocuğun anne babası hristiyan olduğu için çocuk hristiyanlık eğitimiyle hristiyanlık hakkına sahip olacaktır. neticede hristiyanlıkda allahın hak dini islamiyetde

crazy_pretty_murat
11-05-2011, 20:22

Beni sen bi anlık farklı bir varlık olarak düşün.
Mesela benim öyle bir gücüm var ki,ben bir insana bakınca onun ilk 10 dakkada ne yapacağını biliyorum.Yani sana baktım ve dedim ki;

"Ascendent 1.dakka mutfağa gidecek.2.dakka televziyon kumandasını eline alacak.3.dakka bir maç kanalında durup maçı izlemeye devam edecek.4.dakka ......." diye 10.dakkaya kadar bir kağıda yazdım.Senin bundan haberin yok tabii.10 dakka sonra "Al Ascendent,bak ben senin o 10 dakkada ne yapacağını kağıda yazmıştım."
desem,bu şu anlama gelir mi;

"Ascendent yaptıklarını,crazy_pretty_murat istediği için yapmıştır." diyebilir misin bana ?Diğer konuları unutalım,şimdilik buna cevap ver.

Ascendent
11-05-2011, 22:18
Mesela benim öyle bir gücüm var ki,ben bir insana bakınca onun ilk 10 dakkada ne yapacağını biliyorum.Yani sana baktım ve dedim ki.......

Bağlamdan gidersek (ki gitmeliyiz çünkü burada senin olmayan süper güçlerini değil dinin mantığını tartışıyoruz) Allah'ı kastederek verdiğin örnek uygun değil çünkü Allah herşeye kadir olan ve istemediğini saptıran, istediğini hidayete erdirendir (bakara suresi 26). Dolayısıyla burdan sonrasını tartışmak gerçekten anlamsız. Ayetler, kutsal kitabın yegane kaynağı olduğu ve bu kadar açık oldukları halde üzerinden spekülasyon yapanda art niyet ararım.

Senin "allah sadece görür, kişinin eylemlerine karışmaz" argümanın Kuran'daki "Allah evrenin her türlü işleyişine müdahale etme gücüne sahiptir, çünkü evreni o yaratmıştır" kısmıyla göz çıkarırcasına zıt. bunu görmeni ve bu tartışmadan mağlubiyeti kabul edip ayrılma olgunluğuna sahip olduğunu umuyoum.

crazy_pretty_murat
11-05-2011, 22:54
Ya kardeşim,sen soruma cevap ver dedim demi?Bana evet yada hayır de.Benim soruma karşı yorum yapma.Sen dedin ki yok şurda Allah'ı kastettin yok şu bakara 26 falan.Ben küçük bir soru sordum.İçeriğini açmadım daha.

2.paragraf sırf demagoji.Karışmaz demekle KARIŞAMAZ anlamı nasıl çıkıyorda sen bana "Allah evrenin her türlü işleyişine müdahale etme gücüne sahiptir, çünkü evreni o yaratmıştır." diyosun.O ayet karışamaz denilen kişiye verilmesi gereken bir cevap.Karışmıyor diyen kimseye değil.Bi kere işin tuhafı,ben karışıyor veya karışmıyorda demedim ki.Ben hiç bişey demedim ki daha.

Ascendent
11-05-2011, 23:21
Ya kardeşim,sen soruma cevap ver dedim demi?Bana evet yada hayır de.Benim soruma karşı yorum yapma.Sen dedin ki yok şurda Allah'ı kastettin yok şu bakara 26 falan.Ben küçük bir soru sordum.İçeriğini açmadım daha.

2.paragraf sırf demagoji.Karışmaz demekle KARIŞAMAZ anlamı nasıl çıkıyorda sen bana "Allah evrenin her türlü işleyişine müdahale etme gücüne sahiptir, çünkü evreni o yaratmıştır." diyosun.O ayet karışamaz denilen kişiye verilmesi gereken bir cevap.Karışmıyor diyen kimseye değil.Bi kere işin tuhafı,ben karışıyor veya karışmıyorda demedim ki.Ben hiç bişey demedim ki daha.

Savunduğun taraf itibariyle senin öznel, subjektif yorumlarının zerre kadar önemi yok. Tıpkı SHADOWofGODonEARTH'ın önceki mesajlarında dediği gibi "Kendin din mi yaratıyorsun?" Teolojik bilgi özü gereği eleştiriye, deneye ve sorgulamaya kapalıdır, yoruma ise hepten kapalıdır çünkü Allah apaçık ayetler gönderdiğini bastıra bastıra söyler. Dolayısıyla bilemezsin. Yani verdiğin analoji boş. Sen Allah olmadığın gibi, süper güçlerin de yok dolayısıyla bu gibi örneklerle varmayı umduğun nokta bir başarı sayılamaz. Savunmanı yapabileceğin yer dini metinlerle sınırlı. Kişisel yorumlarının en başta belirttiğim gibi bulunduğun saf sebebiyle bir anlamı yok. Kuran'ına veya hadislerine bak, söylediklerime anti tezlerini dini metinleri alıntılayarak yaz arkadaşım.

SHADOWofGODonEARTH
12-05-2011, 01:38
Amerikadakiyle arabistandakilerin müslüman olma şansları eşit mi? amerikadaki doğan çocukla arabistandaki yeni doğan çocuğun müslüman alma şansları eşit arabistandaki doğan çocuğun anne babası müslüman olduğu için anne babadan alacağı islami eğitimle müslümanlık hakkına sahip olacaktır.amerikadaki yeni doğan çocuğun anne babası hristiyan olduğu için çocuk hristiyanlık eğitimiyle hristiyanlık hakkına sahip olacaktır. neticede hristiyanlıkda allahın hak dini islamiyetde

Hristiyanlar cennete gidecek mi?
ayet nerde? neye dayanarak söylüyorsun bunu?

SHADOWofGODonEARTH
12-05-2011, 01:40
Beni sen bi anlık farklı bir varlık olarak düşün.
Mesela benim öyle bir gücüm var ki,ben bir insana bakınca onun ilk 10 dakkada ne yapacağını biliyorum.Yani sana baktım ve dedim ki;

"Ascendent 1.dakka mutfağa gidecek.2.dakka televziyon kumandasını eline alacak.3.dakka bir maç kanalında durup maçı izlemeye devam edecek.4.dakka ......." diye 10.dakkaya kadar bir kağıda yazdım.Senin bundan haberin yok tabii.10 dakka sonra "Al Ascendent,bak ben senin o 10 dakkada ne yapacağını kağıda yazmıştım."
desem,bu şu anlama gelir mi;

"Ascendent yaptıklarını,crazy_pretty_murat istediği için yapmıştır." diyebilir misin bana ?Diğer konuları unutalım,şimdilik buna cevap ver.

Allah yaratıyor, kitap yolluyor diyor ki ben istediğimi saptırırım istemediğimi saptırmam.. kimse de ben istemeden doğru yolu bulamaz. ayetlerle yazdık oraya.. seninki tahmin Allah'ınki değil... 50 kişi tahmin yapar 1'i tutar..

Ayrıca kendi yarattığı şeytanla iddiaya giren bir tanrı bu Allah, mitoloji değil de ne bu?

cem-66
12-05-2011, 20:34
İman edenler, Yahudi, Hıristiyan ve Sabiinlerden Allah’a ve ahirete inanıp salih amel işleyenler için elbette Rablerinin katında mükâfatlar vardır. (Bekara 62, Maide 69)

SHADOWofGODonEARTH
12-05-2011, 20:55
İman edenler, Yahudi, Hıristiyan ve Sabiinlerden Allah’a ve ahirete inanıp salih amel işleyenler için elbette Rablerinin katında mükâfatlar vardır. (Bekara 62, Maide 69)

(maide 73)

'' Andolsun, “Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler kâfir oldu. Hâlbuki bir tek ilâhtan başka hiçbir ilâh yoktur. Eğer dediklerinden vazgeçmezlerse, andolsun onlardan inkâr edenlere elbette, elem dolu bir azap dokunacaktır.''

(Ali imran 85)

''Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.''

Allah Allah

SHADOWofGODonEARTH
12-05-2011, 21:06

(Ali İmran 19)

Allah katında din, ancak İslâm dinidir. Kendilerine kitap verilenler, bunu adamakıllı bildikten sonra aralarındaki azgınlık ve haddini aşma yüzünden ihtilâfa düştüler ve kim Allah'ın âyetlerine inanmazsa bilsin ki Allah, pek tez hesap görür.

(maide 73)

'' Andolsun, “Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler kâfir oldu. Hâlbuki bir tek ilâhtan başka hiçbir ilâh yoktur. Eğer dediklerinden vazgeçmezlerse, andolsun onlardan inkâr edenlere elbette, elem dolu bir azap dokunacaktır.''

(Ali İmran 85)
Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.

Seni gidi yalancı seni,

yalancı Allah, bi dediği diğerini tutmuyor.. nasıl bir din bu?

cem-66
12-05-2011, 22:48
dinden soğursanız öbür dünyada ısınmayı garanti edersiniz...

SHADOWofGODonEARTH
14-05-2011, 01:44
dinden soğursanız öbür dünyada ısınmayı garanti edersiniz...

bu mu cevabın? Yok mu vereceğin başka cevap?
O zaman hadi yallah başka kapıya

SHADOWofGODonEARTH
14-05-2011, 01:47

Aynı soruyu bana da sordun, sana ayetle cevap verdim, sustun kaldın.. demagoji yaptın.. İmamlar gibi bir kaç paragraf yazdın ya ama oyunbozanlık yapıyosun, küstüm gibi cevaplar yazdın.. amacın ne?

Anima Libera
14-05-2011, 02:02
Müslümanlar genelde akil ve mantik cercevesi icinde konusmaktan ve tartismaktan acizdir. O yüzden karsimiza mutlaka idügü belirsiz hadislerle veya sevimsiz Kuran ayetleriyle cikarlar ve "delil" olarak kullanmis olduklarini sanarlar.

cem-66
14-05-2011, 10:14
SHADOWofGODonEARTH bu mu cevabın? Yok mu vereceğin başka cevap?
O zaman hadi yallah başka kapıya diyerek
verdiğin cevaba bakarak asabi bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. sana cevap vermeyi uygun görmüyorum. yallah şuraya buraya diyerek beni yönlendiremezssin. anlaşılıyorki seninle ne konuda olursa olsun demokratik ve özgürce konuşamayacağız.

calvuss
14-05-2011, 11:26
Evreni , dünyayı ve hayatı yaratan yüce bir varlığın, kullarını önce dinsiz olarak yaratacağını, sonradan bir din göndermeye karar vereceğini ve uymasını istedikleri kurallara davet için de ahlaki düzeyi tartışmalı insanları peygamber olarak seçeceğini...
Bunlara sonradan bozulacak kitaplar gönderebileceğini düşünmek en başta yaratıcı kavramına ve onun büyüklüğüne yönelik çok büyük bir saygısızlıktır.
Gerçekten bir tanrı olsaydı ve bizlerin birtakım kurallara uymamızı isteseydi eminimki bunu çok daha basit ve mükemmel bir şekilde yapardı.Sizler kendinizi imtihan masalı ile cennetteki memeleri yeni sertleşmiş ceylan gözlü hurilerle kandırmak istiyorsanız buda sizin bileceğiniz bir iştir.Hayatımın 35 yılı bende aynı masala inandım ve iyi bir müslüman olmak için belkide burda cengaverlik yapan müslümanların pek çoğundan daha fazla çabaladım.Ama bunların yalan olduğunu anlamak için sadece yapmam gereken kuranı okumakmış.Eğer bir tanrı olsaydı ve bir kitap gönderseydi o kitaba 'peygamberin evinde fazla oturmayın akşam yemeğini yiyince kalkın gidin' gibi evrensel olmayan, kişiye özel talimatlar vermezdi.11 yaşındaki bir çocuğun bile dinlediğinde '' çok saçma '' diye tepki verdiği akla zarar ayetleri hala nasıl kıvırtmalarla kurtarmaya çalışıyorsunuz.
İmanınızdan eminseniz bu sitede ne işiniz var gidin ibadetinizle uğraşın. Allahınız bizim kalblerimizi mühürlemiş, sizmi açacaksınız. bu allahınızın işine karışmak olmuyormu?

cem-66
14-05-2011, 12:39
cehennemin yakıtı siz ateistler insnçsız hristiyan yahudi topluluğu ve diğer dinlere mensup inanmayan inaçsızlar insanlardan önce yaratılan inanmayan cinler topluluğu şeytanları ve inandıkları heykel ve putları olacaktır.Cehennem boşuna yaratılmamıştır. Sizin ölümünüz bile farklı olacaktır fıtratınıza göre ALLAH'ın ölüm meleği Azrail (as) size gözükecektir. bu sitede niye işimiz var söyleyim.saçma fikirlerinizle inançlı insanlarımızın aklını çelmeye çalışıyorsunuz o insanlarımızı bilinçlendirmek adına buradayız.hangi millete zümreye hangi ideolojiye hizmet ediyorsunuz okyanusa pislik bırakarak kirleteceğinizimi sanıyorsunuz.

TUBA
14-05-2011, 12:42
cem sen ne halt edersen et ama yeterki müslüman ol cenneti haketmek için diye düşünenlerdensin sanırım
hadi sana kolay gele o halde
belki ben cehennemi istiyorum SANA NE!

ZUHAHAHA:D

cem-66
14-05-2011, 12:56
elhamdülüllah müslümanım. Yüce rabbim bana ve inançlarından şüphe etmediğim kardeşlerime cennetini nasip etsin. sizede akıl fikir versin.

TUBA
14-05-2011, 13:04
senin inandığın kuranda sizin allahınız gayri müslümleri (iseviler museviler ve diğerleri dahil)kafir yapıyor ve ekliyor onlara birşey yapamazsın,döndüremezsinde üstelik öldür emri veriyor:P
sen kimsinki allahına karşı gelerek bizleri döndürmeye çalışıyorsun o emretmişken sana ne oluyor
kaldıki diğer taraftanda herkim bir kişiyi müslüman yaparsa o cennetliktir diyor.

BAKSEN ACABA HANGİSİ DOĞRU!!!

cem-66
14-05-2011, 13:22
senin inandığın kuranda sizin allahınız gayri müslümleri (iseviler museviler ve diğerleri dahil)kafir yapıyor ve ekliyor onlara birşey yapamazsın,döndüremezsinde üstelik öldür emri veriyor:P
sen kimsinki allahına karşı gelerek bizleri döndürmeye çalışıyorsun o emretmişken sana ne oluyor
kaldıki diğer taraftanda herkim bir kişiyi müslüman yaparsa o cennetliktir diyor.

BAKSEN ACABA HANGİSİ DOĞRU!!!

Bizim dinimiz derki zamanında peygamberler gönderildi siz gibi sapıtmış milletlere .Müseviler iseviler ne yaptı Allahın hak kitabını kendilerine göre yorumladı.Kafir oldular başlarına olmadık feleketler geldi. sizinde başınıza bu dünyada gelmezsse ahirette muhakkak gelecektir.Sizin çabanızda tek hak kitap olan kuranı kerimi kendinize göre yorumlayıp cümle alem müslümanı kendi sapık fikirlerinize uyduracağınızı sanıyorsunuz. Ben sizi kendi dinimize döndürme çabası içinde değilim siz zaten sapıtıp bütün sevaplarınızı sıfırlatıp ALLAH'ı inkar ederek kafir olmuşsunuz.

SHADOWofGODonEARTH
14-05-2011, 14:31
SHADOWofGODonEARTH bu mu cevabın? Yok mu vereceğin başka cevap?
O zaman hadi yallah başka kapıya diyerek
verdiğin cevaba bakarak asabi bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. sana cevap vermeyi uygun görmüyorum. yallah şuraya buraya diyerek beni yönlendiremezssin. anlaşılıyorki seninle ne konuda olursa olsun demokratik ve özgürce konuşamayacağız.

Soru soruyorum, cevabın 'yanacaksın'.. bilmiyosan konuşma bari

SHADOWofGODonEARTH
14-05-2011, 14:44
cehennemin yakıtı siz ateistler insnçsız hristiyan yahudi topluluğu ve diğer dinlere mensup inanmayan inaçsızlar insanlardan önce yaratılan inanmayan cinler topluluğu şeytanları ve inandıkları heykel ve putları olacaktır.Cehennem boşuna yaratılmamıştır. Sizin ölümünüz bile farklı olacaktır fıtratınıza göre ALLAH'ın ölüm meleği Azrail (as) size gözükecektir. bu sitede niye işimiz var söyleyim.saçma fikirlerinizle inançlı insanlarımızın aklını çelmeye çalışıyorsunuz o insanlarımızı bilinçlendirmek adına buradayız.hangi millete zümreye hangi ideolojiye hizmet ediyorsunuz okyanusa pislik bırakarak kirleteceğinizimi sanıyorsunuz.

Ezbere konuşma, sorulara cevap ver, bir ayette hrıstiyanlar cennetlik diyor, bir ayette cehennemlik diyor.. açıkla bize bunu.. açıklamazsan hangi ideoloji deyip yobazlık cahillik yapma

allah da yok azrail de yok, müslümanlar sürünüyor hala gelip buralara gavur icadı internette saçmalamaya devam ediyosunuz sövdüğünüz kafirlerin ilaçlarını icatlarını tvsini telefonunu arabasını kullanıyosunuz hala da utanmazlık yapıyosunuz, yeter dünyayı kirlettiğiniz

cem-66
14-05-2011, 16:51
Ezbere konuşma, sorulara cevap ver, bir ayette hrıstiyanlar cennetlik diyor, bir ayette cehennemlik diyor.. açıkla bize bunu.. açıklamazsan hangi ideoloji deyip yobazlık cahillik yapma

allah da yok azrail de yok, müslümanlar sürünüyor hala gelip buralara gavur icadı internette saçmalamaya devam ediyosunuz sövdüğünüz kafirlerin ilaçlarını icatlarını tvsini telefonunu arabasını kullanıyosunuz hala da utanmazlık yapıyosunuz, yeter dünyayı kirlettiğiniz

Ben ezbere konuşmam yazdıklarımın hepsinin kaynağı vardır.sanada bunu ispat ederim. bir ayette hrıstiyanlar cennetlik diyor, bir ayette cehennemlik diyor deyerek o ayetleri yazmadığın için bir şey demiyorum. Evet senin gibi ateislik zırvasını yayanların sonunu biliyorsun.ALLAH da Vardır Peygamberleride vardı insanları doğru yola iletmeye çalıştı.görevlerini yaptı Hak olan kitaba kuranı kerime de inanıyorum.Meleklerin varlığınada inanıyorum. Şeytana ve ruhani varlıkların varlığınada inanıyorum.Bu böyle biline. Allah zamanında peygamberlerini inkar eden kavimlerini cezalandırdı.Zamanında yahudileri hitler üzerinden cezalandırdı.sizede sıra gelecek.Bence akıllı olun bu cezalandırma işini Allahdan önce sabırlı müslümanlara bırakmayın. Osmanlıların eserlerini inceleyerek kurandan faydalanarak bu kadar icat çıkardılar. zamanında o icat çıkaran devletlerin bir çoğu osmanlıya her yıl vergi vermekteydi abd'de buna dahil istersen araştır. Son cümlendeki aziz nesinin söylediği zırvalıklarıda burada kendi fikrinmiş gibi yazma

SHADOWofGODonEARTH
15-05-2011, 14:58
Ben ezbere konuşmam yazdıklarımın hepsinin kaynağı vardır.sanada bunu ispat ederim. bir ayette hrıstiyanlar cennetlik diyor, bir ayette cehennemlik diyor deyerek o ayetleri yazmadığın için bir şey demiyorum. Evet senin gibi ateislik zırvasını yayanların sonunu biliyorsun.ALLAH da Vardır Peygamberleride vardı insanları doğru yola iletmeye çalıştı.görevlerini yaptı Hak olan kitaba kuranı kerime de inanıyorum.Meleklerin varlığınada inanıyorum. Şeytana ve ruhani varlıkların varlığınada inanıyorum.Bu böyle biline. Allah zamanında peygamberlerini inkar eden kavimlerini cezalandırdı.Zamanında yahudileri hitler üzerinden cezalandırdı.sizede sıra gelecek.Bence akıllı olun bu cezalandırma işini Allahdan önce sabırlı müslümanlara bırakmayın. Osmanlıların eserlerini inceleyerek kurandan faydalanarak bu kadar icat çıkardılar. zamanında o icat çıkaran devletlerin bir çoğu osmanlıya her yıl vergi vermekteydi abd'de buna dahil istersen araştır. Son cümlendeki aziz nesinin söylediği zırvalıklarıda burada kendi fikrinmiş gibi yazma

(maide 73)

(Ali imran 85)

''Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.''

Allah Allah

Yazdım işte daha önce, neden görmezden geliyorsun?

Aziz Nesinin bir kitabını bile okuduysam müslüman olayım, bilmem bile, ben küçükken ölmüş, ondan önce hoşgörülü müslümanlar tarafından yakılmak istenmiş ama kurtulmuş..
Sizin kendi fikriniz olmadığı için başkalarının fikri olunca aha bundan çalmış diyorsunuz, ben burda ne yazıyorsam kendi fikrim, senin kendi fikrin olmadığı için garibine gidiyor.. senin fikrin olamaz zaten sen düşünmezsin sorgulamazsın, Allah kuranda bas bas bağırıyor sorgulamayın diye, haddine mi sorgulamak? fikir üretmek! Allah'a karşı gelmek?!
yat uyu mehdi gelecek kurtulacaksın..

ah çok korktum Allah beni cezalandıracak, cezalandırırsa cezalandırsın, olmayan şey cezalandıramaz.. benim cezalandırılmam milyarca müslümanın her gün acı çektiği gerçeğini değiştirmez, dün Ladin kardeşimizin intikamını aldılar yine 80 pakistanlı çoluk çocuk kadın yaşlı genç öldürüldü yine hoşgörülü müslümanlardan tarafından..
eğer dinini seviyorsan doğru olduğunu düşünüyorsan dininle beraber ortaya çıkan bu pislikleri düzeltmeye çalışırsın, çalışmıyorsan bunları kabul ediyorsun demektir, ki ediyorsun

''Bence akıllı olun bu cezalandırma işini Allahdan önce sabırlı müslümanlara bırakmayın''

böyle konuşup sonra islam barıştır, hoşgörüdür deyip kendini küçük düşürme.. Allah yok

evet osmanlıdan kalanlarla gavurlar icat yapıyor evet biz gerizekalıyız osmanlılar geri zekalı kendileri bilmiyor bi tane icatları yok, varsa yoksa bi top o da macar bi ustanın yaptığı top.. Osmanlıdan bize ne kaldı? üç cami 5 türbe.. üstüne bi de o kadar borç.. 1950'ye kadar Türkiye osmanlının borcunu ödedi..
evet haklısın yine kurana bakarak icat yapıyor bu kafirler ama nedense bu kafirler müslüman olmuyor, icat yapıp müslüman kesiyorlar. siz de ağlıyorsunuz rabbim allah cezalarını verecek yanacaklar, yat uyu anam işin ne..

yine aziz nesinin bir sözü, ''bu müslümanlar mal mı? geri zekalı mı? kafirler kurana bakıp icat yapıyor da müslümanlar yapmıyor? ''

cem-66
16-05-2011, 00:16
Yazdım işte daha önce, neden görmezden geliyorsun?

Aziz Nesinin bir kitabını bile okuduysam müslüman olayım, bilmem bile, ben küçükken ölmüş, ondan önce hoşgörülü müslümanlar tarafından yakılmak istenmiş ama kurtulmuş..
Sizin kendi fikriniz olmadığı için başkalarının fikri olunca aha bundan çalmış diyorsunuz, ben burda ne yazıyorsam kendi fikrim, senin kendi fikrin olmadığı için garibine gidiyor.. senin fikrin olamaz zaten sen düşünmezsin sorgulamazsın, Allah kuranda bas bas bağırıyor sorgulamayın diye, haddine mi sorgulamak? fikir üretmek! Allah'a karşı gelmek?!
yat uyu mehdi gelecek kurtulacaksın..

ah çok korktum Allah beni cezalandıracak, cezalandırırsa cezalandırsın, olmayan şey cezalandıramaz.. benim cezalandırılmam milyarca müslümanın her gün acı çektiği gerçeğini değiştirmez, dün Ladin kardeşimizin intikamını aldılar yine 80 pakistanlı çoluk çocuk kadın yaşlı genç öldürüldü yine hoşgörülü müslümanlardan tarafından..
eğer dinini seviyorsan doğru olduğunu düşünüyorsan dininle beraber ortaya çıkan bu pislikleri düzeltmeye çalışırsın, çalışmıyorsan bunları kabul ediyorsun demektir, ki ediyorsun

''Bence akıllı olun bu cezalandırma işini Allahdan önce sabırlı müslümanlara bırakmayın''

böyle konuşup sonra islam barıştır, hoşgörüdür deyip kendini küçük düşürme.. Allah yok

evet osmanlıdan kalanlarla gavurlar icat yapıyor evet biz gerizekalıyız osmanlılar geri zekalı kendileri bilmiyor bi tane icatları yok, varsa yoksa bi top o da macar bi ustanın yaptığı top.. Osmanlıdan bize ne kaldı? üç cami 5 türbe.. üstüne bi de o kadar borç.. 1950'ye kadar Türkiye osmanlının borcunu ödedi..
evet haklısın yine kurana bakarak icat yapıyor bu kafirler ama nedense bu kafirler müslüman olmuyor, icat yapıp müslüman kesiyorlar. siz de ağlıyorsunuz rabbim allah cezalarını verecek yanacaklar, yat uyu anam işin ne..

yine aziz nesinin bir sözü, ''bu müslümanlar mal mı? geri zekalı mı? kafirler kurana bakıp icat yapıyor da müslümanlar yapmıyor? ''

Aziz Nesinin bir kitabını bile okuduysam müslüman olayım, bilmem bile, ben küçükken ölmüş, ondan önce hoşgörülü müslümanlar tarafından yakılmak istenmiş ama kurtulmuş.. diyerek aziz nesini tanımadığını söylüyorsun cümleni aziz nesinin ''bu müslümanlar mal mı? geri zekalı mı? kafirler kurana bakıp icat yapıyor da müslümanlar yapmıyor? diyerek bitiriyorsun bu ne çelişki 13 14 yaşındaki çocuğumu kandırıyorsun sen aziz nesini bir tane kitabını okuduysa müslüman olacakmış müslümanlık sanki yaz boz tahtası sen kendini kandırırsın ancak. Ben hoş görülüyüm ama başkası benim gibi sabırlı olmaz gökten cebrailin kurban göndermesini beklemez. ateistlik konusunda çok iddalısın insanların aklını çelmek için bin bir saçmalığı ortaya koymaktan geri kalmıyorsun. Cuma günü bir camiye git minbere çık kitleleri safsatalarınla ikna etmeye çalış ozaman seni göreyim. burada senin fikrin olamaz zaten sen düşünmezsin sorgulamazsın diyerek kılavye kabadayılığından geri kalmıyorsun. müslümanların hoşgörülü olmadığından bahsediyorsun. diğer saçmalıklarına cevap vermeyi lüzüm görmüyorum çünkü sen çelişkili hoşgörülü olmayan birisin

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 00:56
Aziz Nesinin bir kitabını bile okuduysam müslüman olayım, bilmem bile, ben küçükken ölmüş, ondan önce hoşgörülü müslümanlar tarafından yakılmak istenmiş ama kurtulmuş.. diyerek aziz nesini tanımadığını söylüyorsun cümleni aziz nesinin ''bu müslümanlar mal mı? geri zekalı mı? kafirler kurana bakıp icat yapıyor da müslümanlar yapmıyor? diyerek bitiriyorsun bu ne çelişki 13 14 yaşındaki çocuğumu kandırıyorsun sen aziz nesini bir tane kitabını okuduysa müslüman olacakmış müslümanlık sanki yaz boz tahtası sen kendini kandırırsın ancak. Ben hoş görülüyüm ama başkası benim gibi sabırlı olmaz gökten cebrailin kurban göndermesini beklemez. ateistlik konusunda çok iddalısın insanların aklını çelmek için bin bir saçmalığı ortaya koymaktan geri kalmıyorsun. Cuma günü bir camiye git minbere çık kitleleri safsatalarınla ikna etmeye çalış ozaman seni göreyim. burada senin fikrin olamaz zaten sen düşünmezsin sorgulamazsın diyerek kılavye kabadayılığından geri kalmıyorsun. müslümanların hoşgörülü olmadığından bahsediyorsun. diğer saçmalıklarına cevap vermeyi lüzüm görmüyorum çünkü sen çelişkili hoşgörülü olmayan birisin

Aziz Nesin'in nereli olduğunu ne iş yaptığını bilmem bile, sadece hoşgörülü müslümanların yakmaya çalıştıklarını biliyorum, bir kaç da videosunu izledim..
orda diyor 'müslümanlar salak mı da kuranda şifresi olduğu halde icat yapamıyorlar' diyordu.. bunu aziz nesinden duymadan önce ben kendi mantığımla diyordum zaten, aklın yolu bir..
benim yazdıklarım çelişmiyor ama yukarıdaki ayetler çelişiyor.. saçma diyeceğine cevapla, cevaplamıyorsan laga luga yapma git.. zamanını harcama.. belki de senden çok cumaya gittim, hem de öyle sürü psikolojisiyle değil içimden geldiği için gittim.. minbere çıkıp ne diyeyim, müslümanların hoşgörüsünü mü ölçeyim? sizin Allah yok demeye bile tahammülünüz yok... islamda dinden çıkmanın cezasının ölüm olduğunu hatırlatırım.. hoşgörü dini islamda..

sen burda bana klavye kabadayılığı yapıyorsun diyeceğine sorulara cevap ver, vermiyorsan vaktini boşuna harcama, gavur icadı internette ne işin var? yoksa kuranda şifresi var mı internetin? gavurlar kurana bakıp icat yapıyorlar diyordun başka bir sayfada..
sorulara cevap ver, vermiyorsan git yazma, bu forumun amacı bu, yazmayacaksan git.. Allahını kurtarmaya çalışma boşuna, Allahın gözüne girmeye çalışma, Allah görmez duymaz bilmez, aynı putlar gibidir.
görünmez puttur Allah.. stealth..radara yakalanmaz.. son teknoloji, teknoloji nasıl gelişiyorsa putlar da gelişiyor..

cem-66
16-05-2011, 01:17
Aziz Nesin'in nereli olduğunu ne iş yaptığını bilmem bile, sadece hoşgörülü müslümanların yakmaya çalıştıklarını biliyorum, bir kaç da videosunu izledim..
orda diyor 'müslümanlar salak mı da kuranda şifresi olduğu halde icat yapamıyorlar' diyordu.. bunu aziz nesinden duymadan önce ben kendi mantığımla diyordum zaten, aklın yolu bir..
benim yazdıklarım çelişmiyor ama yukarıdaki ayetler çelişiyor.. saçma diyeceğine cevapla, cevaplamıyorsan laga luga yapma git.. zamanını harcama.. belki de senden çok cumaya gittim, hem de öyle sürü psikolojisiyle değil içimden geldiği için gittim.. minbere çıkıp ne diyeyim, müslümanların hoşgörüsünü mü ölçeyim? sizin Allah yok demeye bile tahammülünüz yok... islamda dinden çıkmanın cezasının ölüm olduğunu hatırlatırım.. hoşgörü dini islamda..

sen burda bana klavye kabadayılığı yapıyorsun diyeceğine sorulara cevap ver, vermiyorsan vaktini boşuna harcama, gavur icadı internette ne işin var? yoksa kuranda şifresi var mı internetin? gavurlar kurana bakıp icat yapıyorlar diyordun başka bir sayfada..
sorulara cevap ver, vermiyorsan git yazma, bu forumun amacı bu, yazmayacaksan git.. Allahını kurtarmaya çalışma boşuna, Allahın gözüne girmeye çalışma, Allah görmez duymaz bilmez, aynı putlar gibidir.
görünmez puttur Allah.. stealth..radara yakalanmaz.. son teknoloji, teknoloji nasıl gelişiyorsa putlar da gelişiyor..
sen istiyorsunki sorduğum sorulara özetle cevap verilsin. Özetle cevap verilse tatmin olmayacaksın biliyorum. sorularının cevabı var ama çok uzun buraya sığdırmaya yetmez. Yalanım varsa müslüman ol.

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 01:22
sen istiyorsunki sorduğum sorulara özetle cevap verilsin. Özetle cevap verilse tatmin olmayacaksın biliyorum. sorularının cevabı var ama çok uzun buraya sığdırmaya yetmez.

yeter, her gün 2 soruya cevap ver, sığar.

soru
ayet/hadis
cevap

bu kadar, çok mu zor?
bu başlığa yazma ama, diğer başlığa yaz, sorular orda.

cem-66
16-05-2011, 01:52
yeter, her gün 2 soruya cevap ver, sığar.

soru
ayet/hadis
cevap

bu kadar, çok mu zor?
bu başlığa yazma ama, diğer başlığa yaz, sorular orda.

sen tatmin olmadıkdan sonra neye yarar bu kadar çaba uğraş. hem papağan gibi aynı soruları tekrarlamakdan bıkmadınmı. Bak canımı sıkma bir kaç arkadaşıda yanıma alıp burasını Turan Dursunun oyun bahçesine çeviririz haberin olsun. İnternetde var o soruların cevabı git araştır Tembel herif

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 01:56
sen tatmin olmadıkdan sonra neye yarar bu kadar çaba uğraş

Allah için, tatmin olmasam bile Allah bu yaptığını mükafatlandırır..

cem-66
16-05-2011, 02:00
Allah için, tatmin olmasam bile Allah bu yaptığını mükafatlandırır..
hemende cevap yazmış ama tam alıntı olmamış.

sen tatmin olmadıkdan sonra neye yarar bu kadar çaba uğraş. hem papağan gibi aynı soruları tekrarlamakdan bıkmadınmı. Bak canımı sıkma bir kaç arkadaşıda yanıma alıp burasını Turan Dursunun oyun bahçesine çeviririz haberin olsun. İnternetde var o soruların cevabı git araştır Tembel herif
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 02:09
hemende cevap yazmış ama tam alıntı olmamış.

http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif

yok diyorum, cevabı yok, tümü sallama, ayetsiz kaynaksız cevaplar tembel herif,
hem buraya sen getir yaz ki, buraya uğrayan müslümanlar şüpheye düşmesinler, cevapları yaz, sustur bizi, belki biz de iman ederiz sana da dua ederiz Allah seni mükafatlandırır... hadi cevapla sonra oyun bahçesine git oyna... cevaplamıyorsan burayı meşgul etme, başka mümin gelir cevaplandırır, korkma Allahın sahipsiz değil...
hadi bakalım..

cem-66
16-05-2011, 02:25
yok diyorum, cevabı yok, tümü sallama, ayetsiz kaynaksız cevaplar tembel herif,
hem buraya sen getir yaz ki, buraya uğrayan müslümanlar şüpheye düşmesinler, cevapları yaz, sustur bizi, belki biz de iman ederiz sana da dua ederiz Allah seni mükafatlandırır... hadi cevapla sonra oyun bahçesine git oyna... cevaplamıyorsan burayı meşgul etme, başka mümin gelir cevaplandırır, korkma Allahın sahipsiz değil...
hadi bakalım..

sanki bu forum sitesinde o sorularına cevap yazanları bilmiyormuşum gibi yazma kaç kişi cevap yazdı sana ama yine sen odunumun parası diyenlerdensin. oyun bahçemiz yok ama bu gidişle burası bizim oyun bahçemiz olacak. başka mümin gelir cevaplandırırmış sorlarını müminlerin hepsi sıraya dizildi sorularını cevaplamak için

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 02:30
sanki bu forum sitesinde o sorularına cevap yazanları bilmiyormuşum gibi yazma kaç kişi cevap yazdı sana ama yine sen odunumun parası diyenlerdensin. oyun bahçemiz yok ama bu gidişle burası bizim oyun bahçemiz olacak.

kimse yazmadı cevap mevap, yazdılarsa göster hadi, ne bekliyorsun?

hadi git oyun oyna sen, arkadaşlarınla, biriniz Allah olun biriniz peygamber, en sevmediğiniz arkadaşınızı da Ebu Leheb yapın hadi bakalım..

cem-66
16-05-2011, 02:33

hadi git oyun oyna sen, arkadaşlarınla, biriniz Allah olun biriniz peygamber, en sevmediğiniz arkadaşınızı da Ebu Leheb yapın hadi bakalım..
sizin bu saatden sonra mantığı kavrayacak belleğiniz yok.Siz artık bu işi dalgaya almışsınız geçin dalganızı inşallah birgün o dalganızla boğulursunuz.

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 02:36
sizin bu saatden sonra mantığı kavrayacak belleğiniz yok.Siz artık bu işi dalgaya almışsınız geçin dalganızı inşallah birgün o dalgada boğulursunuz.

Tüm yapacağın edeceğin bu, inşallahla maşallah..
son kez söylüyorum sorulara cevap ver, vermiyorsan kalabalık yapma başka mümin gelir cevaplar, bu kadar korkma :)

cem-66
16-05-2011, 02:47
Tüm yapacağın edeceğin bu, inşallahla maşallah..
son kez söylüyorum sorulara cevap ver, vermiyorsan kalabalık yapma başka mümin gelir cevaplar, bu kadar korkma :)

Sen iyi bir çocuksun gel bu saçma fikirlerinden vazgeç kim senin beynini yıkadı bilmiyorum ama haline çok üzülüyorum. İmana gel Tövbe et yaptıklarından. Mevlananın dediği gibi ne olursan ol gel iman et. Neden dersen Hz. ibrahimi örnek veririm sana annesi babası putperetti.o zamanın kavmide putperetstti Hz.İbrahim kendi aklı mantığı ile ALLAHını buldu peygamberlikle şereflendi. Allahın en sevgili kullarından oldu. Senki apaçık ayetler varken hz muhammetin ümmeti olarak şereflendirilmişken Allaha inanmıyorsun kuranda ayetlerin çelişkili olduğundan bahsedip ateist olduğundan söz ediyorsun onun cevabını biliyorum. ateist olmanda başka nedenler var diye düşünüyorum söyle bana neden ateist oldun.

SHADOWofGODonEARTH
16-05-2011, 03:10
Sen iyi bir çocuksun gel bu saçma fikirlerinden vazgeç kim senin beynini yıkadı bilmiyorum ama haline çok üzülüyorum. İmana gel Tövbe et yaptıklarından. Mevlananın dediği gibi ne olursan ol gel iman et. Neden dersen Hz. ibrahimi örnek veririm sana annesi babası putperetti.o zamanın kavmide putperetstti Hz.İbrahim kendi aklı mantığı ile ALLAHını buldu peygamberlikle şereflendi. Allahın en sevgili kullarından oldu. Senki apaçık ayetler varken hz muhammetin ümmeti olarak şereflendirilmişken Allaha ortak koşuyorsun gerçekden bana neden ateist olduğunu söyle ben kuranda ayetlerin çelişkili olduğundan bahsedip ateist olduğundan söz ediyorsun onun cevabını biliyorum. ateist olmanda başka nedenler var diye düşünüyorum söyle bana neden ateist oldun.

sorular orda duruyor, daha çok soru var, onlar sadece birkaçı...

şu anda dünyaya şöyle bi baksan, tarihe baksan, dinleri araştırsan, tüm dinleri.. dinin nasıl ortaya çıktığını.. bunları öğrensen sen de ateist olursun.. ya da deist, agnostik..kaç kişi Türkiyede bunu yapıyor?
dinle büyüdükten sonra hayatı dine göre programladıktan sonra değişmesi zor, o yüzden size garip geliyor..tabi çevre etkisi de var, muhafazakar çevredeysen zor, siyasi boyutu var, kişinin yetişme tarzıyla ilgili boyutu var.. bunca yıl kafirlere ana avrat sövdükten sonra kafir olması var, ben yanılmışım diyememek var.. kibir var... arkada koskoca tarih var, osmanlı var, fatih sultan mehmet var, tüm bunları bırakıp kafir olmak zor.. anlayacağın kafir olmak zordur, müslüman olmak basit..
kız erkek ilişkisine, siyasete, dünyaya, geleceğe bakış açın değişiyor, kolay iş değil.. tüm öğrendiklerini sıfırlayıp yeniden yorumlaman gerekiyor..

herşeyi farklı farklı kaynaktan araştırman gerekiyor, tek yanlı kaynaklara bakıp Allah razı olsun kardeş demek yetmiyor..

cem-66
16-05-2011, 03:19
sorular orda duruyor, daha çok soru var, onlar sadece birkaçı...

şu anda dünyaya şöyle bi baksan, tarihe baksan, dinleri araştırsan, tüm dinleri.. dinin nasıl ortaya çıktığını.. bunları öğrensen sen de ateist olursun.. ya da deist, agnostik..kaç kişi Türkiyede bunu yapıyor?
dinle büyüdükten sonra hayatı dine göre programladıktan sonra değişmesi zor, o yüzden size garip geliyor..tabi çevre etkisi de var, muhafazakar çevredeysen zor, siyasi boyutu var, kişinin yetişme tarzıyla ilgili boyutu var.. bunca yıl kafirlere ana avrat sövdükten sonra kafir olması var, ben yanılmışım diyememek var.. kibir var... arkada koskoca tarih var, osmanlı var, fatih sultan mehmet var, tüm bunları bırakıp kafir olmak zor.. anlayacağın kafir olmak zordur, müslüman olmak basit..
kız erkek ilişkisine, siyasete, dünyaya, geleceğe bakış açın değişiyor, kolay iş değil.. tüm öğrendiklerini sıfırlayıp yeniden yorumlaman gerekiyor..

herşeyi farklı farklı kaynaktan araştırman gerekiyor, tek yanlı kaynaklara bakıp Allah razı olsun kardeş demek yetmiyor..neden ateist olduğun konusunda bana makul cevap veremedin. Adem (as) ile Musa (as) arasında gönderilen peygamberleri bir çırpıda sildin kendilerine gönderilen ayetleri sildin. Musa (as) mı ve İsa (as) arasında gelmiş geçmiş peygamberleride sildin İsa (as)la Hz Muhammet(as) arasında gelmiş geçmiş peygamberleri de bir kalemde sildin hz muhammedide sildin kuranıda sildin o kadar evliya enbiyayıda sildin ya bu kadar gelmiş geçmiş ulvi insanlar yalan söylüyorsa bir sizmi doğru söylüyorsunuz. niye bu kadar din düşmanlığı inant uğrunamı yapıyorsunuz bunu geri imana dönerseniz Allahın kabul etmiyeceğinimi düşünüyorsunuz neden?

Lynx
16-05-2011, 03:39
sorulari cok merak ettim ne sordunki cevaplayamadi ?

cem-66
16-05-2011, 23:29

sende arkadaşlarınla oyununu oyna biriniz turan dursun olsun biriniz ilhan arsel en sevdiğiniz arkadaşınızıda karl marx yapın hadi bakalım..

SHADOWofGODonEARTH
17-05-2011, 00:53
sorulari cok merak ettim ne sordunki cevaplayamadi ?

Sorular da pek bişey yok, her ateistin soracağı sorular..

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=384171&postcount=374

SHADOWofGODonEARTH
20-05-2011, 20:45
neden ateist olduğun konusunda bana makul cevap veremedin. Adem (as) ile Musa (as) arasında gönderilen peygamberleri bir çırpıda sildin kendilerine gönderilen ayetleri sildin. Musa (as) mı ve İsa (as) arasında gelmiş geçmiş peygamberleride sildin İsa (as)la Hz Muhammet(as) arasında gelmiş geçmiş peygamberleri de bir kalemde sildin hz muhammedide sildin kuranıda sildin o kadar evliya enbiyayıda sildin ya bu kadar gelmiş geçmiş ulvi insanlar yalan söylüyorsa bir sizmi doğru söylüyorsunuz. niye bu kadar din düşmanlığı inant uğrunamı yapıyorsunuz bunu geri imana dönerseniz Allahın kabul etmiyeceğinimi düşünüyorsunuz neden?

lafı uzatıp laga luga yapıp zaman alma, cevapları ver, vermezsen git..

daha bu konuda yazmışsın hrıstiyanlar cennetlik demişsin, diğer bir ayette hrıstiyanlar cehennemlik diyor, açıkla dedik, yok açıklayan yok..

ne yapacaksın nasıl ateist olduğumu?

sen diğer konudaki sorulara cevap ver sonra anlatırım ben nasıl ateist olduğumu, nedenlerini.. cilt cilt kitap bile yazılır.. kolay iş değil :)

SHADOWofGODonEARTH
20-05-2011, 20:55
sende arkadaşlarınla oyununu oyna biriniz turan dursun olsun biriniz ilhan arsel en sevdiğiniz arkadaşınızıda karl marx yapın hadi bakalım..

Sen Ayşe ol, arkadaşın Muhammed.. salıncakta sallanırken Muhammed gelsin seni alsın hadi bakalım..

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birliktesalıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:
-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.
Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

(Buhari,e's-Sahih,Kitabu Menakıi'l-Ensar/44;Tecrid,hadis no.1553;Müslim,e's-Sahih,Kitabı'n-Nikah/69,1422.)

http://img708.imageshack.us/img708/5117/sahihibuhari1588.jpg

bursali68
20-05-2011, 23:55
Sen Ayşe ol, arkadaşın Muhammed.. salıncakta sallanırken Muhammed gelsin seni alsın hadi bakalım..

-"Ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine'ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaşlarım ile birliktesalıncakta sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tutup alıp götürdü. Evin kapısına gelince durdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki bir takım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar:
-Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.
Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

(Buhari,e's-Sahih,Kitabu Menakıi'l-Ensar/44;Tecrid,hadis no.1553;Müslim,e's-Sahih,Kitabı'n-Nikah/69,1422.)

http://img708.imageshack.us/img708/5117/sahihibuhari1588.jpg

Merhaba,

Sn.SHADOWofGODonEARTH,ikinizin arasındaki doğru-yanlış tartışmasına çok da karışmak niyetinde değilim,ancak şu aşağıdaki cümlenizin karşılığı olan ayetler...;

daha bu konuda yazmışsın hrıstiyanlar cennetlik demişsin, diğer bir ayette hrıstiyanlar cehennemlik diyor, açıkla dedik, yok açıklayan yok..

Bunlar olmasın...;

HAC
17. İnnellezıne amenu vellezıne hadu ves sabiıne ve nesara vel mecuse vellezıne eşraku innellahe yefdılü beynehüm yevmel kıyameh innellahe ala külli şey'in şehıd
17. Gerçek şu ki, [bu ilahî öğretiye] inananlar, Yahudi inancına bağlı olanlar ve Sâbiîler,Hristiyanlar ve Mecusîler ve bir de, Allah'tan başka varlıklara tanrısal nitelikler yakıştıranlar arasındaki hükmü Kıyamet Günü Allah verecektir: çünkü Allah her şeye tanıktır.

MAİDE
69. İnnellezıne amenu vellezıne hadu ves sabiune ven nesara men amene billahi vel yevmil ahıri ve amile salihan fe la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun
69. çünkü, [bu ilahî kelâma] iman edenler ve Yahudi itikadına uyanlar ile Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanıp, doğru ve yararlı fiillerde bulunanlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.

BAKARA
62. İnnellezıne amenu vellezıne hadu ven nesara ves sabiıne min amene billahi vel yevmil ahıri ve amile salihan fe lehüm ecruhüm ınde rabbihim *ve la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun
62. KUŞKUSUZ, [bu ilahî kelâma] i-man edenler ile Yahudi inancının takipçilerinden, Hristiyanlardan ve Sâbiîlerden Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmış, doğru ve yararlı işler yapmış olanların tümü Rablerinden hak ettikleri mükafatları alacaklardır; ve onlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.

Bu ayetler olabilir mi...???

Ve ayrıca sizin verdiğiniz örnekte " Üçleme " yani TESLİS ten yani Hz.İsa'nın Tanrı tarafının inancından yani ŞİRK ten (Ortak koşmaktan ) bahsediyor...Özellikle HAC 17 de kırmızı ile belirttiğim zaten ŞİRK i söylüyor...

Ayrıca,alıntıdaki vermiş olduğunuz Buhari ve Müslime ait örnekler RİVAYET kitaplarındandır...

Böldüğüm için kusura bakmayın,devam edebilirsiniz...

Sağlıcakla kalınız...

SHADOWofGODonEARTH
21-05-2011, 01:23
Merhaba,

Sn.SHADOWofGODonEARTH,ikinizin arasındaki doğru-yanlış tartışmasına çok da karışmak niyetinde değilim,ancak şu aşağıdaki cümlenizin karşılığı olan ayetler...;

Bunlar olmasın...;

HAC
17. İnnellezıne amenu vellezıne hadu ves sabiıne ve nesara vel mecuse vellezıne eşraku innellahe yefdılü beynehüm yevmel kıyameh innellahe ala külli şey'in şehıd
17. Gerçek şu ki, [bu ilahî öğretiye] inananlar, Yahudi inancına bağlı olanlar ve Sâbiîler,Hristiyanlar ve Mecusîler ve bir de, Allah'tan başka varlıklara tanrısal nitelikler yakıştıranlar arasındaki hükmü Kıyamet Günü Allah verecektir: çünkü Allah her şeye tanıktır.

MAİDE
69. İnnellezıne amenu vellezıne hadu ves sabiune ven nesara men amene billahi vel yevmil ahıri ve amile salihan fe la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun
69. çünkü, [bu ilahî kelâma] iman edenler ve Yahudi itikadına uyanlar ile Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanıp, doğru ve yararlı fiillerde bulunanlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.

BAKARA
62. İnnellezıne amenu vellezıne hadu ven nesara ves sabiıne min amene billahi vel yevmil ahıri ve amile salihan fe lehüm ecruhüm ınde rabbihim *ve la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun
62. KUŞKUSUZ, [bu ilahî kelâma] i-man edenler ile Yahudi inancının takipçilerinden, Hristiyanlardan ve Sâbiîlerden Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmış, doğru ve yararlı işler yapmış olanların tümü Rablerinden hak ettikleri mükafatları alacaklardır; ve onlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.

Bu ayetler olabilir mi...???

Ve ayrıca sizin verdiğiniz örnekte " Üçleme " yani TESLİS ten yani Hz.İsa'nın Tanrı tarafının inancından yani ŞİRK ten (Ortak koşmaktan ) bahsediyor...Özellikle HAC 17 de kırmızı ile belirttiğim zaten ŞİRK i söylüyor...

Ayrıca,alıntıdaki vermiş olduğunuz Buhari ve Müslime ait örnekler RİVAYET kitaplarındandır...

Böldüğüm için kusura bakmayın,devam edebilirsiniz...

Sağlıcakla kalınız...

hah şöyle cevap verin biraz.. korkmayın

Kısaca özetlersek yazdıklarını, hrıstiyanlar ve yahudiler de cennete gidecekler.. diyorsun.. doğru mu?...

hrıstiyanlarda üçleme olmayacak demişsin, tanrı inancı olsun üçleme olmasın cennetlikler demişsin.. üçleme yoksa zaten hrıstiyan değillerdir.

sen yazdıklarınla tek bir tanrıya inanan herkes cennetliktir demeye getiriyorsun.. daha net olarak soruyorum soruyu

''muhammedi reddeden cennete gidecek mi?
muhammede katil sübyancı sapık diyenler ama tanrı inancı olanlar cennete gidebilecek mi?'''

yahudiler de cennete gidecek mi, onlar da tek tanrıya inanıyor..

bu konu uzarsa dinin nasıl bir saçmalık olduğuna şahit olacağız gibime geliyor.. Dinin nasıl insanları birbirine düşürdüğünü, nasıl ayrıştırdığını göreceğiz gibime geliyor..

ayrıca hac 17'de kırmızıyla yazdığın yerde hrıstiyanlarla ilgili birşey yok, puta tapanlardan bahsediyor. isayla üçlemeyle alakası yok.
bir yanda üçlemeciler cehennemlik bir yanda hrıstiyanlar da cennetlik diyor, ayete bakmışsın biliyorsun..
çelişki devam ediyor..

hac 17.

İmam Ali İskender Mihr :Gerçekten âmenû olan (Allah'a ulaşmayı dileyen) kimseler ile haduların (yahudilerin), sabiinlerin (yıldızlara tapanların), hristiyanların, mecusilerin (ateşe tapanların) ve şirk koşanların (putlara tapanların); (onların) arasını Allah, kıyâmet günü mutlaka (cennet ve cehennem ehli olarak) ayıracaktır. Muhakkak ki Allah, herşeye şahittir.

Diyanet İşleri : Şüphesiz, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler, Hıristiyanlar, Mecûsiler ve Allah’a ortak koşanlar var ya; Allah, kıyamet günü onların aralarında mutlaka hüküm verecektir. Çünkü Allah, her şeye şahittir.

Abdulbaki Gölpınarlı : Şüphe yok ki inananlar ve Yahûdi olanlar, Sabiîler, Nasrânîler ve Mecusîlerle bir de şirk koşan kişiler; şüphe yok ki Allah, kıyâmet gününde onların aralarını ayırır; şüphe yok ki Allah, her şeye tanıktır.

Adem Uğur : Mümin olanlar, yahudi olanlar, sâbiîler, hıristiyanlar, mecûsîler ve müşrik olanlara gelince, muhakkak ki Allah, bunlar arasında kıyamet gününde (ayrı ayrı) hükmünü verir. Çünkü Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Ahmed Hulusi : Muhakkak ki iman edenler, Yahudiler, Sabiiler (Allâh'a inanmayıp yıldızları tanrı kabul edip onlara tapınanlar), Hristiyanlar, Mecusiler (ateşe tapanlar) ve şirk koşanlara gelince; muhakkak ki Allâh, kıyamet sürecinde onların arasını (hak ettiklerine göre) ayıracaktır. . . Muhakkak ki Allâh her şeye şahittir.

SHADOWofGODonEARTH
21-05-2011, 01:25

İslam tarihi zaten rivayettir, islam tarihini red mi ediyorsunuz?
Rivayetleri çıkartın, zaten islam mislam kalmaz.

bursali68
21-05-2011, 01:49
hah şöyle cevap verin biraz.. korkmayın

Kısaca özetlersek yazdıklarını, hrıstiyanlar ve yahudiler de cennete gidecekler.. diyorsun.. doğru mu?...

hrıstiyanlarda üçleme olmayacak demişsin, tanrı inancı olsun üçleme olmasın cennetlikler demişsin.. üçleme yoksa zaten hrıstiyan değillerdir.

sen yazdıklarınla tek bir tanrıya inanan herkes cennetliktir demeye getiriyorsun.. daha net olarak soruyorum soruyu

muhammede katil sübyancı sapık diyenler ama tanrı inancı olanlar cennete gidebilecek mi?'''

yahudiler de cennete gidecek mi, onlar da tek tanrıya inanıyor..

bu konu uzarsa dinin nasıl bir saçmalık olduğuna şahit olacağız gibime geliyor..

ayrıca hac 17'de kırmızıyla yazdığın yerde hrıstiyanlarla ilgili birşey yok, puta tapanlardan bahsediyor. isayla üçlemeyle alakası yok.
bir yanda üçlemeciler cehennemlik bir yanda hrıstiyanlar da cennetlik diyor, ayete bakmışsın biliyorsun..
çelişki devam ediyor..

hac 17.

İmam İskender Ali Mihr (http://www.imamiskenderalimihr.com/) :Gerçekten âmenû olan (Allah'a ulaşmayı dileyen) kimseler ile haduların (yahudilerin), sabiinlerin (yıldızlara tapanların), hristiyanların, mecusilerin (ateşe tapanların) ve şirk koşanların (putlara tapanların); (onların) arasını Allah, kıyâmet günü mutlaka (cennet ve cehennem ehli olarak) ayıracaktır. Muhakkak ki Allah, herşeye şahittir.

Diyanet İşleri : Şüphesiz, iman edenler, Yahudiler, Sâbiîler, Hıristiyanlar, Mecûsiler ve Allah’a ortak koşanlar var ya; Allah, kıyamet günü onların aralarında mutlaka hüküm verecektir. Çünkü Allah, her şeye şahittir.

Abdulbaki Gölpınarlı : Şüphe yok ki inananlar ve Yahûdi olanlar, Sabiîler, Nasrânîler ve Mecusîlerle bir de şirk koşan kişiler; şüphe yok ki Allah, kıyâmet gününde onların aralarını ayırır; şüphe yok ki Allah, her şeye tanıktır.

Adem Uğur : Mümin olanlar, yahudi olanlar, sâbiîler, hıristiyanlar, mecûsîler ve müşrik olanlara gelince, muhakkak ki Allah, bunlar arasında kıyamet gününde (ayrı ayrı) hükmünü verir. Çünkü Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Ahmed Hulusi : Muhakkak ki iman edenler, Yahudiler, Sabiiler (Allâh'a inanmayıp yıldızları tanrı kabul edip onlara tapınanlar), Hristiyanlar, Mecusiler (ateşe tapanlar) ve şirk koşanlara gelince; muhakkak ki Allâh, kıyamet sürecinde onların arasını (hak ettiklerine göre) ayıracaktır. . . Muhakkak ki Allâh her şeye şahittir.

Merhaba,

Sn.SHADOWofGODonEARTH...;

hah şöyle cevap verin biraz..

Hayrola bir sorun mu var...???

Siz ayetlerden bunu mu çıkardınız...YANLIŞ...Bunlar ile ilgili hükmü Yaratan verecek...Cennet midir,Cehennem midir bilinmez...!!!

Niçin tüm Hristiyan " Mezhep-Ekolleri " teslise mi inanır...Detaylarında farklılıklar vardır.İyi incelemek gerek...Ayrıca Teslis inancını nasıl buluyorsunuz..Kilise yorumundan başka bir şey olmadığı aşikar iken...?

MATTA-21
10.İsa Kudüs'e girdiği zaman bütün kent, «Bu kimdir?» diyerek çalkandı.

11.Kalabalıklar, «Bu, Celile'nin Nasıra kentinden İsa peygamber» diyordu.

Yorum kısmına ve detaylarına hiç girmiyorum...Hristiyanlığın Teslis inancını yorumlayıp,Hristiyan inancına sahip olan arkadaşların da rencide olmalarından çekinirim...

Sn.SHADOWofGODonEARTH,kusura bakmayın da ben ALLAH değilim ,bunu bilebilir miyim...Ayetlere bakınız ne diyor HÜKMÜ BEN VERECEĞİM diyor...Ne haddimize kişileri nitelemek...Herkes kendi hesabını kendi yapacak....

bu konu uzarsa dinin nasıl bir saçmalık olduğuna şahit olacağız gibime geliyor..

Sizin açınızdan öyle olacak muhakkak...Çünkü...;

Demişsiniz....İyi de ben ne demişim...;

Hristiyan inancından BAHSEDEN Mİ VAR...!!! Demediğim bir şeyi bana MAL ETMEYİNİZ...!

Sanırım biraz daha dikkatinizi vermelisiniz...

Sağlıcakla kalınız...

SHADOWofGODonEARTH
21-05-2011, 02:24
Merhaba,

Sn.SHADOWofGODonEARTH...;

Siz ayetlerden bunu mu çıkardınız...YANLIŞ...Bunlar ile ilgili hükmü Yaratan verecek...Cennet midir,Cehennem midir bilinmez...!!!

Niçin tüm Hristiyan " Mezhep-Ekolleri " teslise mi inanır...Detaylarında farklılıklar vardır.İyi incelemek gerek...Ayrıca Teslis inancını nasıl buluyorsunuz..Kilise yorumundan başka bir şey olmadığı aşikar iken...?

MATTA-21

Yorum kısmına ve detaylarına hiç girmiyorum...Hristiyanlığın Teslis inancını yorumlayıp,Hristiyan inancına sahip olan arkadaşların da rencide olmalarından çekinirim...

Sn.SHADOWofGODonEARTH,kusura bakmayın da ben ALLAH değilim ,bunu bilebilir miyim...Ayetlere bakınız ne diyor HÜKMÜ BEN VERECEĞİM diyor...Ne haddimize kişileri nitelemek...Herkes kendi hesabını kendi yapacak....

Sizin açınızdan öyle olacak muhakkak...Çünkü...;

Demişsiniz....İyi de ben ne demişim...;

Hristiyan inancından BAHSEDEN Mİ VAR...!!! Demediğim bir şeyi bana MAL ETMEYİNİZ...!

Sanırım biraz daha dikkatinizi vermelisiniz...

Sağlıcakla kalınız...

evet sorun var çünkü müslümanlar ortaya laf atıp gidiyorlar, cevap veren yok..

ne demek istiyorsun ya, söyle bize..
hükmü allah verecek diyorsun, yani ben bir tanrıya inanıyorsam ama gece gündüz muhammede sövüyorsam bile cennetlik durumum var.. her koyun kendi bacağından asılır diyorsun...

peki nedir bu hrıstiyanlıkla islamın düşmanlığı, neden yeryüzünde din allahın oluncaya kadar savaşın diyor allah, tek din islamdır neden diyor allah.. ? neden islamı yaymaya çalışıyorsunuz? ya insan sıkılıyor sizin bu yalanlarınızı görünce, türban taktıran, dinden çıkanı kesin diyen dinden bahsediyoruz.. köleliği yasaklamamış dinden bahsediyoruz.. bu kadar olmaz. bu kadar kıvırma olmaz.. kendi beyninizde kıvırıyorsunuz, beyin alışıyor kıvırmaya, kendi yalanına kendisi inanmaya başlıyor. mantıksızlığı göremiyorsunuz... ayette üçlemeciler cehennemlik diyor, sen burda ben bilemem diyorsun, islamın şartları imanın şartları var, muhammedin peygamber olduğuna inanmak mesela, ben tanrıya inanıyorum diyelim ama gece gündüz muhammede sübyancı katil jigolo zengin parası yiyen diyorum, hala şansım var mı? yok diyemiyorsun, yok, kesin cevap veremiyorsun çünkü versen cevaplarını alacaksın, en kolayı bilmiyorum demek, dürüst ol, allahına karşı dürüst ol bari.. geçen arkadaşın biri yazmış eskiden müslümanlar kıvırmazlardı, nerde eski müslümanlar diyordu.. aynen öyle nerde eski müslümanlar !

MATTA-21

bana ne hrıstiyanlıktan, islamla hrıstiyanlık aynı ağacın dalları, ağacın gövdesi de yahudilik..

hükmü allah verecek diyorsun da mecusiler, puta tapanlar da diyor orda.. bu ne iştir? puta tapanların iyileri cennetlikse ee her din zaten iyiyi emrediyor, ama hiçbiri islam kadar baskıcı ayrıştırıcı zalim değil.. yahudilik hariç.. hrıstiyanlık da öyle ama adamlar dinlerini yenilediler, çağa uydurdular siz hala ortaçağdasınız..

konu uzarsa dinlerin nasıl insanları ayrıştırdığını göreceğiz dedim, görüyoruz da.
net cevap bile veremiyorsun, korkuyorsun..

diyorsun sonra hayır demedim diyorsun,

.

iki olayı birbirine bağlıyorsun, aklınca 3lemeye şirk demek istiyorsun, kimse yemeyince de inkar..ne güzel

Net cevaplar istiyorum net, hayır öyle değil, ya yo hayır öyle değil,.. peki nasıl? söyleyin

bursali68
21-05-2011, 02:44
evet sorun var çünkü müslümanlar ortaya laf atıp gidiyorlar, cevap veren yok..

ne demek istiyorsun ya, söyle bize..
hükmü allah verecek diyorsun, yani ben bir tanrıya inanıyorsam ama gece gündüz muhammede sövüyorsam bile cennetlik durumum var.. her koyun kendi bacağından asılır diyorsun...

peki nedir bu hrıstiyanlıkla islamın düşmanlığı, neden yeryüzünde din allahın oluncaya kadar savaşın diyor allah, tek din islamdır neden diyor allah.. ? neden islamı yaymaya çalışıyorsunuz? ya insan sıkılıyor sizin bu yalanlarınızı görünce, türban taktıran, dinden çıkanı kesin diyen dinden bahsediyoruz.. köleliği yasaklamamış dinden bahsediyoruz.. bu kadar olmaz. bu kadar kıvırma olmaz.. kendi beyninizde kıvırıyorsunuz, beyin alışıyor kıvırmaya, kendi yalanına kendisi inanmaya başlıyor. mantıksızlığı göremiyorsunuz... ayette üçlemeciler cehennemlik diyor, sen burda ben bilemem diyorsun, islamın şartları imanın şartları var, muhammedin peygamber olduğuna inanmak mesela, ben tanrıya inanıyorum diyelim ama gece gündüz muhammede sübyancı katil jigolo zengin parası yiyen diyorum, hala şansım var mı? yok diyemiyorsun, yok, kesin cevap veremiyorsun çünkü versen cevaplarını alacaksın, en kolayı bilmiyorum demek, dürüst ol, allahına karşı dürüst ol bari.. geçen arkadaşın biri yazmış eskiden müslümanlar kıvırmazlardı, nerde eski müslümanlar diyordu.. aynen öyle nerde eski müslümanlar !

bana ne hrıstiyanlıktan, islamla hrıstiyanlık aynı ağacın dalları, ağacın gövdesi de yahudilik..

hükmü allah verecek diyorsun da mecusiler, puta tapanlar da diyor orda.. bu ne iştir? puta tapanların iyileri cennetlikse ee her din zaten iyiyi emrediyor, ama hiçbiri islam kadar baskıcı ayrıştırıcı zalim değil.. yahudilik hariç.. hrıstiyanlık da öyle ama adamlar dinlerini yenilediler, çağa uydurdular siz hala ortaçağdasınız..

konu uzarsa dinlerin nasıl insanları ayrıştırdığını göreceğiz dedim, görüyoruz da.
net cevap bile veremiyorsun, korkuyorsun..

diyorsun sonra hayır demedim diyorsun,

iki olayı birbirine bağlıyorsun, aklınca 3lemeye şirk demek istiyorsun, kimse yemeyince de inkar..ne güzel

Merhaba,

Sn.SHADOWofGODonEARTH...ÜSLUBUNUZU düzeltmediğiniz sürece sizinle tartışılacak herhangi bir konum yoktur...

Sağlıcakla kalınız...

SHADOWofGODonEARTH
21-05-2011, 15:30
Muddessir suresi 50-51

Diyanet İşleri : (50-51) Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.

Ahmet Tekin : Arslandan-ok atan avcılardan-sürek avı yapanlardan kaçan eşeklere benziyorlar.

Bekir Sadak : (50-51) Arslandan urkerek kacan yabani merkeplere benzerler.

Celal Yıldırım : (50-51) Aslandan kaçan ürkek yaban eşekleri gibi..

Diyanet İşleri (eski) : (50-51) Aslandan ürkerek kaçan yabani merkeplere benzerler.

Diyanet Vakfi : (49-51) Böyle iken onlara ne oluyor ki, âdeta arslandan ürküp kaçan yaban eşekleri gibi (hâla) öğütten yüz çeviriyorlar?

Hasan Basri Çantay : (50-51) Sanki onlar arslandan ürküb kaçan vahşî eşeklerdir!

Hayrat Neşriyat : (50-51) Sanki onlar, aslandan ürküp kaçan yaban eşekleridir!

Ömer Nasuhi Bilmen : (50-52) Sanki onlar, arslanlardan ürkerek firar etmiş yaban eşekleridir. Yok, onlardan her biri diler ki kendisine neşredilmiş sahifeler verilmiş olsun.

Şaban Piriş : (50-51) Sanki onlar, aslandan kaçan yaban eşekleri gibidir.

Suat Yıldırım : (49-51) Ne oluyor onlara ki bu öğütten, bu irşaddan arslandan ürküp kaçan yaban eşeği gibi kaçıyorlar?

aynı ayeti yazdım ama kimseye yönelik değil, laf olsun diye yazıyorum inşallah bir daha uyarı almam.. amin
kendi kitaplarında bize yapılan hakareti savunup aynı hakaret onlara yapılınca aha hakaret denmesi tamamen acizlik...sömürü, ühü hühü hakaret, ikiyüzlülük :(
it dalaşı yapmayın dendi, allahın it dalaşı yaptığını kastetti, bilmeden Allahına hakaret etti..
insan bazen üzülüyor böylelerine, bazen de ne halleri varsa görsünler diyor..

o zamanın puta tapanları bugünün allaha tapanlarıyla eş değer..
hakaret yok burda, ağlamayın şikayet etmeyin.. gerçekler acıdır.. yukarıdaki ayeti çok seviyorum...

cem-66
26-05-2011, 22:27
alemlerin Rabbi olan Allah'a sonsuz hamd-u senalar olsun geri geldim.

SHADOWofGODonEARTH
27-05-2011, 20:25
alemlerin Rabbi olan Allah'a sonsuz hamd-u senalar olsun geri geldim.

Hoş geldin de, elin boş gelmişsin :) nerde cevap?
hrıstiyanlar cennete mi gidecek cehenneme mi? yahudiler? dine inanmayıp bir tanrı olduğuna inananlar nereye gidecek..

Firestorm
27-05-2011, 20:27
dine inanmayıp bir tanrı olduğuna inananlar nereye gidecek..

Meyhaneye gidicekler sonsuza kadar demlenicekler :heh:

SHADOWofGODonEARTH
28-05-2011, 00:33
Meyhaneye gidicekler sonsuza kadar demlenicekler :heh:

İnşallah :)

SAV
28-05-2011, 15:03
Yaratıcı yıldızlarıda düşürür, Güneşide.Rabbim iman edenleri elbet koruyacak.

SHADOWofGODonEARTH
28-05-2011, 19:55
Yaratıcı yıldızlarıda düşürür, Güneşide.Rabbim iman edenleri elbet koruyacak.

Allah yok...