PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler ne anlatıyor ?

OffSpring
12-05-2011, 17:07
+ Öncelikle herkesin “insan” olduğunu anlatırlar.. İnsani değerlerin, herkesin hakkı olduğunu anlatırlar.. Ve bu değerlerin; hiç bir kişi, kurum veya kuruluş tarafından sömürülüp, maniple edilemeyeceğini anlatırlar..
+ Ateistler; maddeci değildir, dogmalara saygı göstermezler. Bu inançlıların sık yalnış anlayıp, hakaret olarak gördükleri, binlerce konudan sadece biri.
+ Ateistler; duygusuz yada ayrımcı değillerdir. Duyguların fiziksel açıklamaları ile onları kontrol edebileceğinizi söylerler, keza ayrımcılığın da duygusal zayıflıklardan ileri geldiğini savunurlar..
+ Ateistler; var olduğunu ileri sürdüğünüz kavramların gerçek olamayacağını savunurlar. Bu yüzden yaşanan cahilliklerin ve alışkanlıkların zarar verdiğini, gerçeği görmeniz gerektiği ve koşulsuz bağlı olduklarınız sorgulamanız gerektiğini öğütlerler.
+ Ateistler; aklı kullanırlar, yalanı görür ve sorgular, irdelerler.. Hakaret kabul edeceğiniz bu yaklaşım gerçekte sizin dogmalarınıza yapılan birer eleştiridir.
+ Ateistler; düşmanınız değillerdir. Aksine size gerçeği ve aklı kullanmanızı öğütleyen gerçek birer dostturlar. Siz anlamak istemesenizde..

Varsa başka ekleyeceğiniz birşey ekleyin.

art_kitekt
12-05-2011, 17:17
+ Ateistlerin suç işlemelerine engel olan ilahi bir varlık değil, akıllarıdır.

+ Din denen dünyadaki en önemli inanışın üzerinde durmuş, bunu en azından kendi yaşamları için çözmeye çalışmış, bu konuda bir çok araştırma yapmış ve sahte bir huzur yerine gerçeği görmeyi tercih etmiştir.

+Dine inanan arkadaşlarını kaybetme pahasına, gerçekleri söylemişlerdir.

+Bir örgütleri, dernekleri, liderleri, öncüleri yoktur, çünkü onlara yol gösteren de, birleştikleri yer de sadece "bilim" dir.

Winchester
12-05-2011, 19:26
-Ateistler hepimizin şempanze olduğunu anlat mıyor muydu ?
-Ateizm maddeci değil mi ?
-Ateistler inanan insanları, olmadığını farzettikleri tanrı'ya inanan aptallar olarak görüp sınıflandırmıyorlar mı ? Duygusal zayıflık dediğiniz şeyin fiziksel açıklaması nedir ?
-Ateistler sütten çıkmış ak kaşık mı ? Hiçbirisi suç işlemiyor mu ?
-Ateistler aklının yetmediği yerde susmuyor mu ? Ateistler her kitabı küçümseyerek ve alay ederek, eleştirinin ne olduğunu anlamayacak kadar kör mü ?
-Ateistler dostluğu sadece inandırmamak üzerine mi kurmuşlar ? Her ateist sizin dostunuz mu ?

-Ateistlere göre suç nedir ? Kim karar verir suç olduğuna ? Suç göreceli midir ?
Ateistlerin gördüğü gerçek nasıl iyi birer insan yapmıştır onları ?
-Ateistler ateistlerden başkasıyla dost olamıyor mu yani ?
-Ateistler Turan Dursun keza bu forum gibi dernek ve öncü sahibi değiller midir ?

OffSpring
12-05-2011, 19:44
-Ateistler hepimizin şempanze olduğunu anlat mıyor muydu ? Araştırmadan niye konuşuyorsun ?

-Ateizm maddeci değil mi ? Maddeciyi tannımla bana .

-Ateistler inanan insanları, olmadığını farzettikleri tanrı'ya inanan aptallar olarak görüp sınıflandırmıyorlar mı ? Duygusal zayıflık dediğiniz şeyin fiziksel açıklaması nedir ? Duygu => Beyin. Araştır bana inanmıyorsun nasılsa.
-Ateistler sütten çıkmış ak kaşık mı ? Hiçbirisi suç işlemiyor mu ? İşlemiyor mu dedik ? Ama ateistler arasındaki suç işleme oranı teistlerden düşük.

-Ateistler aklının yetmediği yerde susmuyor mu ? Ateistler her kitabı küçümseyerek ve alay ederek, eleştirinin ne olduğunu anlamayacak kadar kör mü ? İşte ateistler bilmediği konuda susuyor veya sizi ciddiye almıyor. Sizde aha cevap veremedi olarak algılıyorsunuz. Burada oyun oynadığımızımı zannediyorsunuz ? Sürekli bir koşturmaca içindesiniz. Ateistlerin sordugu soruların % 90 ına soru harici cevap veriyorsunuz. Farkındamısın? Senin allahla dinle kitapla alakan yok tek işin oldugu şey cehennem korkusu.

-Ateistler dostluğu sadece inandırmamak üzerine mi kurmuşlar ? Her ateist sizin dostunuz mu ? İnandırmamak deiğil , sen beni burada şeytanın yardımcısı olarak görüyorsun halbuki ben senin hastalıgına çare bulmayan çalışan biriyim. Üzülme kurtarıcaz seni , fakat en önemli kuralı biliyorsun hastanın kendi arzusu olmalı yoksa tedavi edilemez.

-Ateistlere göre suç nedir ? Kim karar verir suç olduğuna ? Suç göreceli midir ? Suç nedir ? Yasaya karşı gelmektir. Şuanda topragını bastıgın yerde zina suçtur ama isviçrede bi yerde topraga bassan suç degildir. Peki sana göre suç nedir ? Saçını kapamamak mı ? Yoksa seks yapmak mı ? Ne belirliyor suçu ? Tanrımı ? Hangi tanrı ?

Ateistlerin gördüğü gerçek nasıl iyi birer insan yapmıştır onları ? Çünkü ateistler teistlerden zekidir bunu sende bende biliyoruz. Zeki insanlar arasında başarı oranı yüksektir buda bir gerçek.

-Ateistler ateistlerden başkasıyla dost olamıyor mu yani ? Olabiliyor aksinimi söyledik ? Niye birşeyler uydurma geregi hissediyorsun ?
-Ateistler Turan Dursun keza bu forum gibi dernek ve öncü sahibi değiller midir ? Dernek kurmamıza izin mi veriyor teistler ?

Edit
.............

Winchester
12-05-2011, 19:50
Yazdıklarını kaale almam şu tavrından sonra. Eminim ki, sinir küpü olup, tırnaklarını yemeye başlamışsındır :)

_melek_
12-05-2011, 19:58
İşte 4. mesaj ateistleri aslında çok güzel anlatıyor.
Bana göre,
Çok sertsiniz ama bir o kadar da duygusal.Görünmez tarafınız.Normalde taş gibisiniz.
Şüphecisiniz.
Farklısınız.
Komiksiniz.
Sevecensiniz.
Burnunuz beş karış havada.
İnanmak kelimesini bile kendinize yakıştırmayan insanlarsınız yani oldukça kibirlisiniz.
Birbirinize çok benziyorsunuz.
Asabisiniz barut gibisiniz istisnalar var tabi genelleme böyle.
Çok bilmişsiniz tevazuluk size pek uğramamış.:)
Ürkütücüsünüz.(bunu açmayayım)
Aslında iyi insanlarsınız bilmiyorum belki yanlış ama seviyorum sizleri üzülüyorum da sizler için.
Ya çok zekisiniz ya da çok aptal henüz çözemedim.:)
Dine karşı öfkeniz krkunuzdan ileri geliyor emin olamıyorsunuz bu yüzden mutluyum diyeceksiniz ama hiçte öyle değil.Karamsarsınız.
Hepinizin ortak özelliklerinizden en öne çıkanı ise bir gün bir müslümana yahut her hangi bir insana hakaret etmeden yediğinizden aldığınız nefesten haz etmiyorsunuz.Çatacak müslüman bulamayınca böyle garip konular açıyorsunuz olmadı kendinizi yiyorsunuz.
Zamanım olsa çok şey var yazacak ama şimdilik yeter pis yobaz müslümanlardan ateistlere selamlar..

bursali68
12-05-2011, 19:58
Yazdıklarını kaale almam şu tavrından sonra. Eminim ki, sinir küpü olup, tırnaklarını yemeye başlamışsındır :)

Merhaba,

Evet bence de arkadaşın amacı konu açmak tartışmak değil,konu açma yalanı altında " Hakaretler " sıralamak gibi anladım...

Kişisel düşüncem bu tür yaklaşımlar tartışmanın seviyesini yerlerde süründürür...

Sağlıcakla kalınız...

OffSpring
12-05-2011, 20:44

Buna gerçekten inanıyor olamazsın.
Sence ben pc başında yüzünü ekşilterek sana cevap veren tırnaklarını yiyen birimiyim ? Buna gülerim ancak.

Burada seni kaale bile almıyorum. Ne dersen de umrumda bile değil dogrusu.

Merhaba,

Evet bence de arkadaşın amacı konu açmak tartışmak değil,konu açma yalanı altında " Hakaretler " sıralamak gibi anladım...

Kişisel düşüncem bu tür yaklaşımlar tartışmanın seviyesini yerlerde süründürür...

Sağlıcakla kalınız...

"Ateistler inanan insanları, olmadığını farzettikleri tanrı'ya inanan aptallar olarak görüp sınıflandırmıyorlar mı ?"

Demiş , bende nasıl gördüğümü söyledim.

Dünyalı_Adam
12-05-2011, 20:48
Bana göre,
Çok sertsiniz ama bir o kadar da duygusal.Görünmez tarafınız.Normalde taş gibisiniz.
Şüphecisiniz.
Farklısınız.
Komiksiniz.
Sevecensiniz.
İnanmak kelimesini bile kendinize yakıştırmayan insanlarsınız yani oldukça kibirlisiniz.
Aslında iyi insanlarsınız bilmiyorum belki yanlış ama seviyorum sizleri üzülüyorum da sizler için.
Dine karşı öfkeniz krkunuzdan ileri geliyor emin olamıyorsunuz bu yüzden mutluyum diyeceksiniz ama hiçte öyle değil.Karamsarsınız.
Hepinizin ortak özelliklerinizden en öne çıkanı ise bir gün bir müslümana yahut her hangi bir insana hakaret etmeden yediğinizden aldığınız nefesten haz etmiyorsunuz.Çatacak müslüman bulamayınca böyle garip konular açıyorsunuz olmadı kendinizi yiyorsunuz.
Zamanım olsa çok şey var yazacak ama şimdilik yeter pis yobaz müslümanlardan ateistlere selamlar..
1-Ben hiç taş gibi olamadım. Taş gibi olmak demek, dogmatik, inandıklarından vazgeçememek demek. Eğer birisi bana düşündüklerini kanıtlarbir açıklama getirirse neden inanmayayım: sonuçta el elden üstündür!
2- Şüpheciyim, ve bundan dolayı mutluyum. Her fikir kanıtlanana kadar ondan şüphe duymak benim hakkım değilmi?
3- Bizler için üzülmeyin ama kendiniz için üzülün! Biz, sizin cehenneminize :), gitmeye göze almış özgürlük savaşçılarıyız. Sizlerse bazı şeyleri hiç sorgulamadan, doğduğunuzda, nüfus cüzdanınıza yazıldığında kabul etmiş kişiler.
4-Mutluluk nedir sayın Melek! Siz gerçekten mutlumusunuz???? Kendinizi kandırmayın!
5-Ben kimseye hakaret etmem! Sadece doğruların peşindeyim! O kadar. Hakaret edenlerde iddialarından dolayı değil ama egolarından dolayı burada bulunanlardır.
6- Zekimiyiz aptalmıyız? Bence biz sadece insanız. Zekide olsak aptalda olsak insanız. Aptalsak belki sakat kategorisine girer cennete gideriz :)
7-:) Karamsar değiliz, düşünceliyiz! Düşünüyoruz, çünkü düşünmek çok zevkli. Mal, koyun olmaktansa karamsar olup düşünmek daha iyidir.
8- Sen bir yobaz değilsin! Yazdığın iletileri okudum ve sende sorguluyorsun. Herşeyi öyle kabul etmiyorsun! KAfan karışık olabilir, hangimizin kafası karışmıyorki, hangimiz hata yapmıyor! YOU are cool!! Take care. Life is too short! :)

OffSpring
12-05-2011, 21:03
Bana göre,
Şüphecisiniz.
Farklısınız.
Komiksiniz.
Sevecensiniz.

Melek sana kişisel olarak birşeyler söylememi istermisin ?

Ateistler hakkında genelleme yapmak yanlıştır bu önemli bir şey.

Konu benim konum olduğu için söylediklerini üstüme alınıyorum.

Kibir benim en sevdiğim günahtır. Ama bunun teist yada ateist olmam ile bir alakası yok. Kendimce doğrularım kendimce iyilerim vardır. Ama burada bir soru var. Zekimisiniz aptal mı diye. Ben kesinlikle senden zekiyim.Bunu tartışmaya bile açmıyorum bu dünyanın kendi etrafında dönmesi kadar gerçek.
Sadece düşünürüm. Tarafsızca düşünmeyi severim. Kavramları alır irdelerim. Bana söyledigin hiçbirşey düşünmeden araştırılmadan dogrularım arasına giremez. Tam netliği severim. Benim için gri yoktur. Ya siyahtır herşey yada beyaz.
Dine karşı öfkem korkumdan ileri gelmiyor. Bu öfke bana zarar vermiyor dini sevmiyorum sevemiyorum. Çünkü açık ve net bir şekilde dininiz bana savaş ilan ediyor. Bana savaş ilan edene bende savaş ilan ediyorum. Bana sevgi dolu yaklaşana bende sevgi dolu yaklaşıyorum. Benim özgürlügümü kısıtlayan birşeyi neden seveyim ki ? Alnımda salak mı yazıyor sence ?

Kısacası kendimde en çok neyi beğeniyorum biliyormusun ? Ben bir insan olarak olabilecek en mükemmel insanım.

istatistik
12-05-2011, 23:57
Konu açıldıktan sonra gelen inanırların mesajlarına bakılınca kimin ne yapmaya çalıştığı belli oluyor zaten. Saçma sapan yazarak karşıdakini sinirlendirmeye çalışmak en büyük hobileri sanırım.

Özellikle melek,
Daha konu hakkında bir fikir bile belirtmeden, atesiler zaten şöyledir böyledir demeye başlamışsınız. Önyargılısınız ve koşullanmışsınız. İçten içe düşmanlık besleyerek yaklaşıyorsunuz. Keza bursalı da aynı şekilde. Konuyu açanın niyetini nereden biliyorsunuz? Daha 1 mesaj yazılmış nereden çıkardınız bunu?

Voltaire Darwin
13-05-2011, 08:04
Ateistler :

* İnsanların çıkarlar uğruna dini fikirler ile uyuşturulmasına, düşünsel tembelliğe
itilerek toplumsal ilerlemenin önüne geçilmesine karşıdır.

* Koşulsuz itaat etmek yerine sorgulamayı seçerler ve çevrelerine de bunu yaymaya
çalışırlar.

* Eğer yüce bir tanrı var ise sorgulayarak onu bulmamıza herhangi bir tepkisi
olamayacağını, kul köle yaratmak gibi kavramlara yüce bir yaratıcı fikri ile asla
bağdaşamayacına inanırlar.

* Gerçekten bir tanrı var ise bilimsel olarak, delilleriyle kanıtlandığında tüm ateistlerin
tanrı fikrini kabullenmeye hazır olduğunu ancak böyle bir durumun bugüne kadar asla
oluşmadığını söylerler.

_melek_
13-05-2011, 10:53
Konu açıldıktan sonra gelen inanırların mesajlarına bakılınca kimin ne yapmaya çalıştığı belli oluyor zaten. Saçma sapan yazarak karşıdakini sinirlendirmeye çalışmak en büyük hobileri sanırım.

Özellikle melek,
Daha konu hakkında bir fikir bile belirtmeden, atesiler zaten şöyledir böyledir demeye başlamışsınız. Önyargılısınız ve koşullanmışsınız. İçten içe düşmanlık besleyerek yaklaşıyorsunuz. Keza bursalı da aynı şekilde. Konuyu açanın niyetini nereden biliyorsunuz? Daha 1 mesaj yazılmış nereden çıkardınız bunu?

Amaaaan bıktım ya kendimi kanıtlamaktan nasıl düşünürseniz düşünün pekte önemli değil aslında.Kendiniz gibi sanıyorsunuz bizleri demi.
Neden burada ki herkez özellikle bana tepkili anlamıyorum ne yapıyorum ben ya.:doh:Uslu uslu hakaret edenleri dinliyorum.
Başlık altında ki 4. mesaj sizi size çook güzel anlatıyordu aslında fakat değerli Natan durumu farkedip düzeltmiş.
Her an aramızda ki düşmanlığı hatırlatan szilersiniz.Mesajımı bir okusana nasıl düşmanlık hissettiğimi anladın ya maşaalah sana.
Ateistler bana ne anlatıyorsa bende onu düşüncelerimi kısmende olsa yazdım ne var bunda.Ekleyim acaip art niyetlisiniz duygusuzsunuz ruhsuzsunuz vicdansızsınız ama bu özellikler size ait değil bazen öyle oluyor ki karşımda bire bir şeytanla konuşuyor gibi hissediyorum.Kibri en güzel en beğendiği vasfı olarak algılayan o avanak şeytandan başka kim olabilir.Öyle hissedince sakinleşiyorum çünkü bu siz değilsiniz olamazssınız.
Bak ne anlatıyorum ne zorum var kim zorluyor beni yazmam için ben sizler için üzülüyorum nasıl sizi üzmek sinirlendirmek için bir emek sarfettiğimi düşünebilirsin.İnsanları kademe kademe ayırt etmeden kim olursa olsun sevebilmeyi merhametli olmayı öğretti bana dinim.
Kendinize gelin artık özünüze dönün ne olur vicdanınızı bulun bzi görebilmenz için değil kendinizi görebilmeniz için yapın bunu çünk bu siz değilsiniz tekrar söylüyorum bu olamassınız.

bursali68
13-05-2011, 11:04

Özellikle melek,

Merhaba,

Sn.istatistik,konuyu açanın özellikle EDİTLENEN kısmını okumadınız sanırım...Konuyu açan arkadaş ateistlerin bakış açısını kendince maddeler halinde açıklamış ki ilk mesajda hakaret içeren herhangi bir şey yok denilebilir.Sonrasında mesaj yazan arkadaş da kendince ters görüşü maddeler halinde yansıtmış bunda da çok büyük sorun yok...

Daha 1 mesaj yazılmış nereden çıkardınız bunu?

İşte burada yanılıyorsunuz...Benim eleştirim 4.mesaja...Ve yazdığımı özellikle 4.mesaj için yazdım...

Sanırım ya okumadınız,ya da anlamadınız,ya da anlamak istemediniz...

Tartışma bu mu olmalı...???

Sağlıcakla kalınız...

TUBA
13-05-2011, 11:16
ben bu konu için mevlananın dizeleri ile başlamak istiyorum."ister ateşe tap ister kafir ol ne olursan ol ama gene gel" sanırım bu en iyi şekilde anlatır bu konuyu.bende öyle düşünenlerden biriyim.benim için senin neye inanıp inanmadığın değildir önemli olan,benim için senin nasıl insan olduğun önemlidir aynı "ben ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu ne insanlar gördüm üstünde elbise yoktu" bende hiçbir dine mensup değilim,dinsizim ama bir yaradan olduğuna inanıyorum.benim gibi olan insanların yüce bir varlıktan ve cehennem gibi hikayelerden korkmak gibi bir durumları sözkonusu olmadığından gerçek doğrulukla yaşarız.yani korkularımızdan dolayı değil öyle olmamıza inandığımız için doğru yaşamaya çalışırız.inananlar ile inanmayanlar arasındaki fark hatta ciddi derecedeki en önemli fark budur.
daha da ileriye götürecem.eşim doğlu mardinli,araplardan.3 yaşında oğlum var ve oğlum elini yüzüne dayamış otururken eşimin halası benim 3 yaşındaki oğluma oğlum günah elini indir deyince patladım.inananların böyle bir durumu da var (cehalet).zaten beni bu tipler dinden soğuttu.bu yaptıklarının dayanaklarıda din.anladım ki din insanların geri kalmasıonı sağlıyor,mantıklı düşünmelerine engel oluyor.

şimdiden tşk,maksat saygısızlık değil yaşadığımı paylaşmaktı.

istatistik
13-05-2011, 11:35
Düzeltme yapılan bölümü farketmemişim. Düzeltme sebebini de şimdi gördüm. Önceden farketsem daha farklı bir mesaj yazardım. Ancek genelleme yapılmasına hala karşıyım.

Khaos
13-05-2011, 11:44
acaba kim kibirli;
müsllümanlar mı ateistler mi.

müslümanlara göre,

onlar cennate biz cehenneme gideceğiz.
onların günahları bizim iyiliklerimiz örtülecek.
onlar imanları biz de imansızlığımız nedeniyle cennete/cehenneme gideceğiz.

hem de bir gün bir ay değil.
SONSUZ CENNET/SONSUZ CEHENNEM.

peki neden onlar imanlı.
çünkü allah onlara nasip etti bizim ise kalplerimizi mühürledi.
peki neden.
çünkü onlar bunu hakediyor, kalpleri temiz.

ya siz müslümanlar kendinizi sonsuz cennete ve bizi sonsuz cehenneme yakıştırıyorsunuz.

kendinizle bizim aramızda sonsuz cennetle sonsuz cehennem arasındaki kadar büyük bir fark olduğunu varsayıyorsunuz.

kibirli olan sizsiniz.

evrende varlığım ve hayatım bir nokta kadar,bir kıvılcımdan ibaret hayatım.
ben neden kibirli olayım ki.
kibir kadar boş ve temelsiz bir duygu mu var.

ama siz seçilmiş ve sonsuz cennetle müjdelenmiş olanlara göre kafirler aşağılık pislikler değil mi.

buna rağmen sahte tevazu görüntüleri çizebiliyor,
bir de bizi kibirle suçluyorsunuz.
sizin hiç hakkaniyetiniz yok.
egoist ve benmerkezlisiniz.
kendinize her şeyin en iyisini,
sizin gibi düşünmeyenlere ise ateşte yanıp irin içmeyi yakıştırıyorsunuz.

TUBA
13-05-2011, 11:55
sevgili kerberos,

bende inançsızım fakat bu konuya bu şekilde yaklaşmamalıyız diye düşünüyorum,şayet önemli olan insanlık ise.onların inançları açıkcası beni pek ilgilendirmiyor ama konu bana nasıl davrandıklarıdır yani nasıl insan gibi yaşadıklarıdır.zaten bu söylediğime onlarında karşı çıkmaması gerektiğini düşünüyorum.şayet allahın kitapları indirme maksadını biliyorlar ise.allahın kitaplarının indirilme sebepleri insanları doğruya güzele iyiliğe sevketmekse benim veya onun inaç veya inançsızlığının söz konusu olmamalı diye düşünüyorum.umarım onlarda kitapların bu amaçla indiğini biliyorlardır.

bu arada sevgili istatistik ben bir düzeltme yapmadım,herşeyi aynen yazdım.

Khaos
13-05-2011, 11:56
* Gerçekten bir tanrı var ise bilimsel olarak, delilleriyle kanıtlandığında tüm ateistlerin
tanrı fikrini kabullenmeye hazır olduğunu ancak böyle bir durumun bugüne kadar asla
oluşmadığını söylerler.

sevgili dostum

şu alıntıladığım kısımdaki bakış açısına şiddetle karşıyım.

varlık kanıtlanmaz.
varolan varlığını ortaya koyar.

bu nasıl bir allah anlayışıdır ki onu kanıtlamak bilime kaldı şimdi de.
elma bile varlığını kimsenin kanıtlamasına ihtiyaç hissetmeden ortaya koyabiliyor.

allahın problemi nedir.
allah şayet saklanmak istiyorsa o zaman onu bilim nasıl bulup çıkaracak.

allah insanoğlunun bir soyutlamasıdır.
allahın kanıtlanmasını beklemiyorum.
varolsaydı zaten şu anda ona tabi olurduk.

insanoğlunun cehaleti nedeniyle beceriksizce soyutlamasının bir örneği olan allahla işim olmaz.

Khaos
13-05-2011, 12:01
sevgili kerberos,

bende inançsızım fakat bu konuya bu şekilde yaklaşmamalıyız diye düşünüyorum,şayet önemli olan insanlık ise.onların inançları açıkcası beni pek ilgilendirmiyor ama konu bana nasıl davrandıklarıdır yani nasıl insan gibi yaşadıklarıdır.zaten bu söylediğime onlarında karşı çıkmaması gerektiğini düşünüyorum.şayet allahın kitapları indirme maksadını biliyorlar ise.allahın kitaplarının indirilme sebepleri insanları doğruya güzele iyiliğe sevketmekse benim veya onun inaç veya inançsızlığının söz konusu olmamalı diye düşünüyorum.umarım onlarda kitapların bu amaçla indiğini biliyorlardır.

bu arada sevgili istatistik ben bir düzeltme yapmadım,herşeyi aynen yazdım.

sayın tuba

kitapları ve ideolojileri onları koşulluyor.
sizin iyiniyetli yaklaşımınız ile benim gerçeği işaret eden yaklaşımımı kıyaslamayın.
bağlamlarımız farklı.

ben islamdan dönüp materyalist oldum.

onların dinine göre bu yaptığımdan dolayı öldürülmem gerekiyor.

yani aklımla ilgili bir tasarrufum oldu ve sırf bu nedenle ölümü hakettim.

üstelik bununla da kalmıyor.
bir de beni sonsuz cehennemin beklediğine inanıyorlar.

bir de gelip burda kibirden bahsedebiliyorlar.

önemli olan insanlık elbetteki.
ama inançları onların insanlığını etkilemez mi zannediyorsunuz.

saygılar.

bursali68
13-05-2011, 12:04
Merhaba,

İş dönüp dolaşıp kibire dönmüş...Kibir insana has bir özelliktir.Bu özllikteki insanın dinlisi dinsizi yoktur...İnananlarda da,inanmayanlarda da kibir sahibi olan vardır...

Bu konuyu yansıtmaya çalışan Sn.melek'i de buradan kınıyorum...Çünkü biraz bekleseydi Sn.istatistik'in uyarımızı görüp farkedemediğinden dolayı o tarz bir mesaj yazdığını görecekti...Oysaki beklemedi ve belki de Sn.istatistik'in 4.mesajı görmeden düştüğü hataya bu sefer de Sn.melek düştü...

Sn.istatistik erdemliliğinizden dolayı teşekkür ediyorum,yanlışınızı düzelttiğinizi görüyorum en azından kendi düşünceme göre...

Sağlıcakla kalınız...

TUBA
13-05-2011, 12:28
sevgili kerbelos

bende senden pek farklı değilim yani kuranı okuduktan ve işin özünü araştırdıktan sonra bende dinlerin hiçbirine inanmıyorum.ama hani deniyor ya kitaplar insanları doğruya iyiye yönlendirsin diye gelmiştir.bende bunu onlara sadece inanan bir kişinin değil inanmayan kişinin de iyi ve doğru yaşayabileceğini hatırlatmak istediğim için yazmıştım.
tabi sen o konuda haklısın inandıkları kitap bizim gibi olanların allah gönlünü mühürlemiştir,öldürülmesini emretmiştir ve cehennemlik yapmıştır.üstelik kuranda,biz insanı zayıf ve güçsüz yarattık der ve o yetmezmiş gibi şeytan denen mahlukatıda yolumuza çıkmasına izin verir o da yetmezmiş gibi gönlümüzü mühürler,öldürttürür (sanki kendi gücü yetmezmiş gibi kula bırakır öldürme işini) en sonunda da cehennemlik yapar.işte buna da kader derler ve sonra hür iradeyle sınanmadan bahsederler.aslında kendileri bile farkında değiller ki ne kadar çelişkiler içinde yaşıyorlar.fark etmedikleri gibi bu çelişkileri doğru sanıp o hatalı doğrularıyla yaşamaya çalışıyorlar.

saygılar

Voltaire Darwin
13-05-2011, 13:00
sevgili dostum

şu alıntıladığım kısımdaki bakış açısına şiddetle karşıyım.

varlık kanıtlanmaz.
varolan varlığını ortaya koyar.

bu nasıl bir allah anlayışıdır ki onu kanıtlamak bilime kaldı şimdi de.
elma bile varlığını kimsenin kanıtlamasına ihtiyaç hissetmeden ortaya koyabiliyor.

allahın problemi nedir.
allah şayet saklanmak istiyorsa o zaman onu bilim nasıl bulup çıkaracak.

allah insanoğlunun bir soyutlamasıdır.
allahın kanıtlanmasını beklemiyorum.
varolsaydı zaten şu anda ona tabi olurduk.

insanoğlunun cehaleti nedeniyle beceriksizce soyutlamasının bir örneği olan allahla işim olmaz.

Sayın kerberos,

Sanırım beni yanlış anladınız. Hiçbirimiz zaten allahın kanıtlanmasını beklemiyoruz.

Yapmaya çalıştığım, bir müslümanın ona en yakın olabilecek biçimde ateistin bakış açısını anlatmaya çalışmak. Tek bir gözlüğün arkasından bakmaktansa, değişik gözlükler takarak da kainata bakabileceğini az da olsa hissettirebilmek.

OffSpring
13-05-2011, 13:14
Bak ne anlatıyorum ne zorum var kim zorluyor beni yazmam için ben sizler için üzülüyorum nasıl sizi üzmek sinirlendirmek için bir emek sarfettiğimi düşünebilirsin.İnsanları kademe kademe ayırt etmeden kim olursa olsun sevebilmeyi merhametli olmayı öğretti bana dinim.

İslamın temeli şiddet ve seks'dir.
Öyleyse bunu temel alan bir dinden nasıl sevgiyi öğreniyorsun ?
Ne tür bir sevgi bu?

maide:33 - Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. bu onlara dünyada bir rezilliktir. onlara ahirette büyük azab vardır.

Sana dinin bize sevgi göstermenimi emrediyor ? Yoksa asıp kesmenimi ?

Tamam niyetin iyi olabilir ama iyi niyetine dayanak olarak dini gösterme hakkın yok.

Merhaba,
Sn.istatistik,konuyu açanın özellikle EDİTLENEN kısmını okumadınız sanırım...Konuyu açan arkadaş ateistlerin bakış açısını kendince maddeler halinde açıklamış ki ilk mesajda hakaret içeren herhangi bir şey yok denilebilir.Sonrasında mesaj yazan arkadaş da kendince ters görüşü maddeler halinde yansıtmış bunda da çok büyük sorun yok...

Konuda ateistlerin bakış açısını yansıttım. Sorulara ise kendi görüşlerim ile cevap verdim. Bu cevaplar tüm ateistler için evrensel olmak zorunda degil.
Sorulan soruda ilk soruda daha ofsayt yaptı adam.
" -Ateistler hepimizin şempanze olduğunu anlat mıyor muydu ? "
Hafiften bir alaya alma ile başladı.
"Ateistler inanan insanları, olmadığını farzettikleri tanrı'ya inanan aptallar olarak görüp sınıflandırmıyorlar mı ?"
Diye sordu.
Buna kişisel olarak cevap verdim. Bana göre aptalsınız diyince bu hakaret oluyorsa ben buna bir tek hayır öyle görmüyorum mu demek zorundayım ki ben orada teistleri hasta insanlar olarak gördüğümü söyledim.
Hala da bunu düşünüyorum bana göre hastasınız.
Siz sağınızda bir melek solunuzda bir melek taşıdıgınıza bir allahın içsel düşüncelerinizi okuyup değerlendirdigine inanmıyormusunuz ?
Şuanda bilimsel olarak bu hastalık kategorisine sokulmuyorsada ilerde bir gün değişen dünya ile hasta kategorisine sokulacak.

Unutmayın şuanın favori dinleri bir gün alay konusu olacak...

OffSpring
13-05-2011, 13:33
Kibri en güzel en beğendiği vasfı olarak algılayan o avanak şeytandan başka kim olabilir.Öyle hissedince sakinleşiyorum çünkü bu siz değilsiniz olamazssınız.

Bak sana ne diyeceğim.

Ateistlerin kendilerine tapmalarını, narsistliklerini bırakalım da senden konuşalım.

Mesela sen ne yapıyorsun?

Şu şöyledir bu böyledir islam da islam yazıp duruyorsun.
Bunu neden yapıyorsun?
Kurtarmak doğru yolu göstermek için diye bir söz saçmalayacaksın http://www.ateistforum.org/public/style_emoticons/default/smile.gif
Ama öyle değil işte.
Senin şeyinde bile değil senin tanrının kimi yakacağı kimi ne yapmayacağı.

Sen buradasın çünkü burada egon tavan yapıyor.

Kuran buradakileri işaret ederek en iğrenç adamlar, en aşağılık herifler diyor.
Affedilmeyenler diyor kuran bizim için.

İşte sen kendini üstün hissetmek için buraya geliyorsun.
Sen cennete gideceksin ama ben asla gidemeyeceğim.

Bunu nasıl özetleyeyim?
Hani bazı tipler vardır.
Arabası, mantosu, kürkü, evi, eşyası vb ile hava atmayı sever.
Gösterip de o elindekine olan bakışlardan zevk alır.
Havalanmayı böbürlenmeyi sever.

İşte sen de aynen böylesin.
Cennetle böbürleniyorsun.

O yüzden o başlıkları açıyorsun.
O yüzden kendini temiz ve kesin bir ödül alacak biri olarak görüyorsun.

Şimdi bunlara hayır deme.

Ben senin ne yazında, ne de tarzında öyle insan sevgisiyle dolup taşan, polyannacılık oynayan, iyi niyetli, kalbi iyi duyguları paylaşmaya can atan bir adam olarak görmüyorum.
Sen aksine sorunlu bir adamsın.
İnsan ilişkilerinde o kadar iyi de değilsin.

Sen buradasın.
Çünkü burası senin kendini üstün ve temiz hissettiğin tek yer.
Senin dinine göre tek üstünlük yakalayabildiğin yer.

Şimdi sana soruyorum.
Kendini üstün gören kim?
Biz mi sen
mi?
Sen aslında kibirli degilim derken bile kendini üstün görüp kibir yapıyorsun. Farkında bile değilsin

TUBA
13-05-2011, 13:46
sevgili offspring,

bu semavi dinlerin hepsinin de diğer mitolojiler gibi gelecek nesillerde okullarda mitolojilerin semavi dinler haline gelmesi konusuyla okutulacağına eminim.dolayısıyla bu konuda sana katılmamak elde değil.
aslında bu dini kesimin yaptığı en büyük hata dini bilimin karşısına koymak.farkında değiller sanırım ama bilimin karşısında hiçbirşey duramaz duramayacakta.dolayısıyla kendi elleriyle dini yok edecekler.

saygılar

TUBA
13-05-2011, 13:50
yahu offspring ,onlar bir kişiyi müslüman yapmanın ne kadar sevap olduğundan behsederler ve bunun için uğraşırlar ama diğer taraftan da inandıkları kuran allah dilediği için yoldan çıkartılmıştır hatta ne yapsandızda fayda etmez der.ama bu beyinler hala uğraşırlar allaha karşı gelmeyi göze alarak :))

bursali68
13-05-2011, 13:53
Ne tür bir sevgi bu?

maide:33 - Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. bu onlara dünyada bir rezilliktir. onlara ahirette büyük azab vardır.

Tamam niyetin iyi olabilir ama iyi niyetine dayanak olarak dini gösterme hakkın yok.

Konuda ateistlerin bakış açısını yansıttım. Sorulara ise kendi görüşlerim ile cevap verdim. Bu cevaplar tüm ateistler için evrensel olmak zorunda degil.
Diye sordu.
Buna kişisel olarak cevap verdim. Bana göre aptalsınız diyince bu hakaret oluyorsa ben buna bir tek hayır öyle görmüyorum mu demek zorundayım ki ben orada teistleri hasta insanlar olarak gördüğümü söyledim.
Siz sağınızda bir melek solunuzda bir melek taşıdıgınıza bir allahın içsel düşüncelerinizi okuyup değerlendirdigine inanmıyormusunuz ?
Şuanda bilimsel olarak bu hastalık kategorisine sokulmuyorsada ilerde bir gün değişen dünya ile hasta kategorisine sokulacak.

Merhaba,

Sn.OffSpring,konuyu bu bağlamda uzatmanın kimseye yarar sağlamadığını düşünüyorum...Kısaca son kez tekrar edeyim,zaten mesajınızın " editlenen " bölümüdür hakaret içeren...Konu bu kadar basit...Herkes herkese ağzına geleni ölçmeden tartmadan söylerse konunun,inanın seviyesi düşmekte...Tartışmadan çok " kavga " ortamına dönüşmekte...Buna gerek var mı...? Bence herkes kelimeleri seçerek kullanırsa sonradan altından kalkılamayacak durumlar ortaya çıkmamış olur...Yanılıyor muyum...?

Sağlıcakla kalınız...

Winchester
13-05-2011, 13:55
Ne tür bir sevgi bu?

Diye sordu.

İslamın temelini ne kadar güzel kavramışsınız ?
Örnek verdiğiniz Maide suresinin bir önceki ayetine bakma gereği duydunuz mu ?
Burada benim yazmamı ister misiniz yoksa kendiniz mi bakarsınız ?
Ama zahmet etmeyin. Magazin programı mantığında devam edin örnek vermeye.
33. ayete gelince, zaten Allah ve peygamberle savaşanlarla, bozgunculuk yapanlarla savaşın diyor. Daha ne kadar anlaşılır olabilirdi ki ?

OffSpring
13-05-2011, 14:05
İslamın temelini ne kadar güzel kavramışsınız ?
Örnek verdiğiniz Maide suresinin bir önceki ayetine bakma gereği duydunuz mu ?
Burada benim yazmamı ister misiniz yoksa kendiniz mi bakarsınız ?
Ama zahmet etmeyin. Magazin programı mantığında devam edin örnek vermeye.
33. ayete gelince, zaten Allah ve peygamberle savaşanlarla, bozgunculuk yapanlarla savaşın diyor. Daha ne kadar anlaşılır olabilirdi ki ?

Kuranı birkaç kez okudum.Dolayısı ile mantıkken önceki sureyide sonraki sureyide okudum.
Şuanda elimi attım ve o sure geldi kopyaladım.
Bu tarz savaşı destekleyen birsürü sure var buraya yığarsam bunları konu kalabalıgı olacak.
Dahamı hoş olur sence ?

"nisa:89 - onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

muhammed:4 - savaşta inkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun; sonunda onlara üstün geldiğinizde onları esir alın; savaş sona erince onları ya karşılıksız, ya da fidye ile salıverin; allah dilemiş olsaydı, onlardan başka türlü öç alabilirdi, bunun böyle olması, kiminizi kiminizle denemek içindir. allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz.

enfal:12 - rabbin meleklere, "ben sizinleyim, inananları destekleyin" diye vahyetti. "ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına" dedi.

bakara:191 - onları bulduğunuz yerde öldürün. sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür. mescidi haram'ın yanında, onlar savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa onları öldürün. inkar edenlerin cezası böyledir.

bakara:178 - ey inananlar! öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı: hür ile hür insan, köle ile köle ve kadın ile kadın. öldüren, ölenin kardeşi tarafından bağışlanmışsa, kendisine örfe uymak ve bağışlayana güzellikle diyet ödemek gerekir. bu, rabbiniz'den bir hafifletme ve rahmettir. bundan sonra tecavüzde bulunana elem verici azab vardır.

nisa:15 - kadınlarınızdan zina edenlere, bunu isbat edecek aranızdan dört şahid getirin, şehadet ederlerse, ölünceye veya allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun.

maide:38 - erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. allah güçlü'dür, hakim'dir.

nur:2 - zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah'ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun.

nur:4 - iffetli kadınlara zina isnat edip de, sonra dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun; ebediyen onların şahidliğini kabul etmeyin. işte onlar yoldan çıkmış kimselerdir.
"

İslamın cihad anlayışını biliyoruz. Peygamberlerin dini yayma yöntemini biliyoruz. Allahın merhamet ile alakası olmadıgını biliyoruz.

Ben bir kediyi bile inciltemezken. Allah cehennemde insanları çıtır çıtır kızartıcagını egosuna ters düşene ceza verecegini söylemiyormu ? Tanrısı bunları söyleyen dine sevgi dolu insanlar mı inanıyor ?
Çocukmu kandırıyorsunuz.

Winchester
13-05-2011, 14:32
İslamın cihad anlayışı, hep zulmedenedir. Peygamberler çağrısını yaptıklarında, onlara inananlara zulmetmiş olmasalardı, Allah kimseye zulmetmezdi. Ama elçisine ve ona inananlara zulmeden, onları evlerinden, yurtlarından edenlere, Rab'bim Allah" dedi diye insanlara işkence edenlere ve onlara ambargo uygulayanlara neden merhamet etsin ki ? Allah hiçbir kulunu sebebsiz cezalandırmaz. Tıpkı senin masum kediyi incitmeyeceğin gibi. Sen O' na inanmazsan, küfür edersen, O' na inananları hor görürsen ki bu durumda o masum kedi değilsindir, mutlaka cezasını da göreceksindir.
Ayrıca örnek verirken lütfen surenin neden bahsettiğini en azından özet olarak verin. Kırpmayın başını sonunu...

flipper
13-05-2011, 14:41
Merhaba Winchester
Ayetin öncesi sonrası önemli değilki. Önemli olan sizin Allahınızın, vurun öldürün kırın demesi. Herşeye gücü yeten bir gücün, kitabına bu tür şeyleri yazması doğalmı sence?
Allahın yalnızca istemesiyle herşeyin düzelecek olması varken, neden insanları birbirine öldürtüyor?

OffSpring
13-05-2011, 14:48
İslamın cihad anlayışı, hep zulmedenedir. Peygamberler çağrısını yaptıklarında, onlara inananlara zulmetmiş olmasalardı, Allah kimseye zulmetmezdi. Ama elçisine ve ona inananlara zulmeden, onları evlerinden, yurtlarından edenlere, Rab'bim Allah" dedi diye insanlara işkence edenlere ve onlara ambargo uygulayanlara neden merhamet etsin ki ? Allah hiçbir kulunu sebebsiz cezalandırmaz. Tıpkı senin masum kediyi incitmeyeceğin gibi. Sen O' na inanmazsan, küfür edersen, O' na inananları hor görürsen ki bu durumda o masum kedi değilsindir, mutlaka cezasını da göreceksindir.
Ayrıca örnek verirken lütfen surenin neden bahsettiğini en azından özet olarak verin. Kırpmayın başını sonunu...

İstersen buraya tüm kuranı kopyala yapıştır yapayım ?
Yakında diyeceksin ki kuran bir bütündür tek tek ele alınmaz.

Burada bana inceden bir gönderme yapıyorsun.
"Sen gerçekleri yanlış göstermeye çalışıyorsun"
Diye.
Ama açıkca birşey söyleyeyim burada gerçekleri yalanlar ile karıştıran birisi varsa oda sensin.
Mevzu bahis olan şey "allah" tır. Pek tabiki böyle bir güç düşünürsek herşeyin "güllük gülistanlık-mutlu" olmasını sağlayabilirdi.
Böyle olmasını engelleyen neydi ? Şeytanın iman etmemesimi yoksa şeytanın tanrıyı kandırmasımı ? En büyük kötülüğü yapan ne insan ne şeytan dır.Bu senaryodaki en kötü tanrıdır.
Ben kuranın tamamını okdugumda tehtitler savuran birini görüyorum.Sevgi ile uzaktan yakından alakası yok.Muhammede baktıgımdada aynısını görüyorum.

O zaman bu iki kişiligi özleştirebilirim bence. Buda bana sonuç olarak muhammedin kuranı yazdıgına dahil olan onlarca delilden birisini verir.

Muhammedin anladığı birşey varsa oda acı vermenin korku verme ile karıştırılmasından çıkan gücün büyüklügüdür.
O yüzden onlarca insanı öldürmüştür savaşta. O yüzden bu kadar kan döküp pislik bir tanrı kurgulamıştır.

Şuanda pc başında degilde işkence masasında olsan ve benim elimde kızgın yağ olsa onu yüzüne dökmemem için herşeyi yapardın.

Muhammedin anladıgı budur.
Şimdi söyle sevgi içinmi iman ediyorsun yoksa korkundan mı ?

Allah korkusu bilinç altına işlemiş ve içgüdülerini etkilemiş.
Mantıklı bir şekilde akıl yürütüp muhakeme edemiyorsun şuanda.

imansiz
13-05-2011, 15:00
Kuranı birkaç kez okudum.Dolayısı ile mantıkken önceki sureyide sonraki sureyide okudum.
Şuanda elimi attım ve o sure geldi kopyaladım.
Bu tarz savaşı destekleyen birsürü sure var buraya yığarsam bunları konu kalabalıgı olacak.
Dahamı hoş olur sence ?

"nisa:89 - onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

muhammed:4 - savaşta inkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun; sonunda onlara üstün geldiğinizde onları esir alın; savaş sona erince onları ya karşılıksız, ya da fidye ile salıverin; allah dilemiş olsaydı, onlardan başka türlü öç alabilirdi, bunun böyle olması, kiminizi kiminizle denemek içindir. allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz.

enfal:12 - rabbin meleklere, "ben sizinleyim, inananları destekleyin" diye vahyetti. "ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına" dedi.

bakara:191 - onları bulduğunuz yerde öldürün. sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür. mescidi haram'ın yanında, onlar savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa onları öldürün. inkar edenlerin cezası böyledir.

bakara:178 - ey inananlar! öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı: hür ile hür insan, köle ile köle ve kadın ile kadın. öldüren, ölenin kardeşi tarafından bağışlanmışsa, kendisine örfe uymak ve bağışlayana güzellikle diyet ödemek gerekir. bu, rabbiniz'den bir hafifletme ve rahmettir. bundan sonra tecavüzde bulunana elem verici azab vardır.

nisa:15 - kadınlarınızdan zina edenlere, bunu isbat edecek aranızdan dört şahid getirin, şehadet ederlerse, ölünceye veya allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun.

maide:38 - erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. allah güçlü'dür, hakim'dir.

nur:2 - zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah'ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun.

nur:4 - iffetli kadınlara zina isnat edip de, sonra dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun; ebediyen onların şahidliğini kabul etmeyin. işte onlar yoldan çıkmış kimselerdir.
"

İslamın cihad anlayışını biliyoruz. Peygamberlerin dini yayma yöntemini biliyoruz. Allahın merhamet ile alakası olmadıgını biliyoruz.

Ben bir kediyi bile inciltemezken. Allah cehennemde insanları çıtır çıtır kızartıcagını egosuna ters düşene ceza verecegini söylemiyormu ? Tanrısı bunları söyleyen dine sevgi dolu insanlar mı inanıyor ?
Çocukmu kandırıyorsunuz.

yooo islam sevgi dinidir bu yukarida yazan ayetler sadece allah dusmanlari icindir.:)

bunlar ne sapik inanislar ben anlamadim.vahsetin icinden sevgi dini cikartmaya ugrasiyorlar.

adamlarin dinini neden zorla degistirmeye kalkiyorsunki bi kere ?savaslara sebebiyet veren onlari degistirmeye calisman zaten muhammmed efendi.

simdi diyelim x bi ulke turkiyeye saldiriyor bizi budist yapmak istiyor haliyle kimse ok arkadas ben budist oldum demez.bir turk olarak senin dinini degistirmeye calisana karsi koyarsin baktin olmadi savas dahi edersin degismemek icin.

diyelim karsi koydun budist guclere ve onlara yeni ayet geldi inanmayanlari kesin budizme inanana kadar iskence edin paralarini alin.oldurun karilarini esir alin.onlarda gucluler basladilar turkleri dogramaya....

mutlu olurmuydu bizim muslumanlar bu saldirilardan?

aynisini islam yapinca karsi gelene siddet helal oluyor ama musluman ulkeye yapilirsa mazlum oluyorlar bir anda..

islam yayilirken yahudilerin topraklari muslumanlar tarafindan alinmadimi?yahudiler oldurulmedilermi?

bu islam gercek fasist kinci yayilmaci isgalci barbar bir dindir kimse sevgi dini filan demesin.

ikiz kulelere bu ayatleri baz alip saldirmadilarmi?10 000 kisi oldu adamlar ofiste calisiyor ne suclari var?abd nin politikalarini begenmemenin karsiligi masum sivilleri katletmekmi?

bu ayetlere gore evet.

daha dun bin ladin yakalandi diye pakistanda polis okuluna saldirdilar 80 kusur olu 100 lerce yarali.

bu polis okulundaki kisilerin bin ladinin yakalanmasiyla ne alakasi var?abd ye guc yetmiyor anca masum sivil pakistanlilarimi oldurebiliyorsunuz?

bu adamlar herseyi islam icin yapiyor.siz ne kadar burda bir yerlerinizi yirtsanizda islamda teror yoktur islam baris dinidir diye onlarin alimleri bu yukaridaki ayetleri boyle yorumluyorlar ve bombaliyorlar.

bizim muslumanlar nasil ayetleri islerine geldigi gibi yorumluyorsa onlarda islerine geldigi gibi yorumluyor.

TUBA
13-05-2011, 15:02
winchester

bu yazdıkların sana akilane geliyor mu?
sence herşeye güce yeten herşeye kadir yüce varlık nedn insanla insanı kırdırıyor?
yoksa pekte herşeye gücü yetmeyen herşeye kadir olmayan yüce olmayan bir varlık mı ki;
ol demesi yeterken benim seçmiş olduğum vekilime kim saldırıyor bre deyip o saldıranlara karşı gelmiyor.

istatistik
13-05-2011, 15:28
Sayın winchester,

İddialarınız doğal afetler ve kazalar sonucu hayatını kaybeden insanları hesaba katmıyor. Hadi yetişkinlerin bilinmeyen hataları vardı diyelim, daha bebek yaşta ilen insanların suçu neydi?

Cihad anlayışı islamın yayılması sırasında çokça kullanıldı. Orta asyada hangi müslüman vardı da müslümanlar gelip çinlilere ve türklere saldırma gereği duydular?

Winchester
13-05-2011, 15:35
Herkese ayrı ayrı cevap yazmamak için tek mesajda toplamaya çalışayım.
Evet Allah herşeye gücü yetendir. Bunun için de bize irade ve seçim gücü vermiş. Var olma amacımız bu zaten. Seçmek ve uygulamak. Neden böyle yapmış ben bilmem. Herşeyi sahibi ancak O'dur ve o bilir.

Ayetin öncesi ve sonrası tabi ki önemlidir. Nasıl bir kitabın yada filmin başı ve sonu önemliyse. Allah herşeyin düzeltebilir ama bunu bana irade vermişken neden yapsın ? Allah herşeyi benim de düzeltebileceğimi biliyor. Çünkü bana vermiş bu seçim şansını. Benim için ötesi yok.

Şu an işkence görüyor olsaydım, ağımdan ne çıkardı bilmiyorum. Ama Rab' bim bana o durumda merhamet edeceğini söylüyor. Ama yine O' na sığınırdım. Tıpkı ne kadar inkar etseniz de öyle bir durumda hepinizin sığınacağı gibi.

İkiz kulelere saldırı ne islamdır ne cihad. Hepinizin izlemiş olduğundan emin olduğum Zeitgeist bile bunun ABD' nin kendi işi olduğunu söylüyor. İnandığınız bir sürü delili de ortaya koymuş. Ki gel gelelim Usame kim ki ? Kuran' da bir tane bile ayet var mı ki masum insanın öldürülmesini emreden ? Polis okuluna saldıranlar kendilerinden sorumludur. Bu onları müslüman yapmaz. Gel gör ki, demokrasi (!) getirmek için savaşan Amerikalı' lar çok mu farklı ?

Allah korkusuna gelince, neden korkmayayım ki ? O' ndan korkuyor olmam O' nu sevmediğim anlamına gelmez. Bana korkmam gereken durumu söylüyor. İnanmıyorsam, reddediyorsam, uymuyorsam korkmalıyım... Bunda anormal bir durum yok ki... Çünkü sonucunda beni bekleyen şey belli. Ama her zaman da bana pişman olma kapısını açmış, affetme şansı tanımış. Daha ne isterim ki ?

Peygamberlerin yaşama amacı O' nun adını yeryüzüne duyurmak. O'nlar bile savaşa, eziyetlere maruz kalmışsa, bu Allah' ın değil, inanmayanların yüzündendir.

flipper
13-05-2011, 15:41
Herkese ayrı ayrı cevap yazmamak için tek mesajda toplamaya çalışayım.
Evet Allah herşeye gücü yetendir. Bunun için de bize irade ve seçim gücü vermiş. Var olma amacımız bu zaten. Seçmek ve uygulamak. Neden böyle yapmış ben bilmem.

Ayet gönderip öldür derken, senin irade ve seçim gücünmü var?

TUBA
13-05-2011, 15:52
winchester ben cevabımı alamadım kusura bakma bunca uzun şey yazmışsın ama beni tatmin etmedi
ben diyorumki muhammed allahın resulü yani seçilmiş yüce insanı ise ona ve allaha karşı gelenleri neden hemen oracıkta karşı gelmek yerine birbirinizi kırın geçirin emri vermiş.
kaldı ki önemli olan allahı ve istediklerini tüm dünyaya öğretmek ise bir tane peygamber gelirdi ve kıyamet kopana kadar da o peygamber tüm insanlığa gerçeği gösterirdi.herşeye gücü yeten allahınız için bunu yapmak zor olmasa gerekti.ama o bunu yapmak yerine insanı insana kırdırmış ne canilik ne vahşet ama.

Winchester
13-05-2011, 15:54
Sayın İstatistik,
Doğal afetler, kazalar gazap değildir. Doğa olaylarıdır. Afet oluyorsa bu insanların işini doğru yapmamasıdır. Mutlaka sorumlusu bir insandır. Ben bunları ancak ibret gözüyle bakarım. Hayatını kaybeden, çocukve bebeklere gelince, onlar tabi ki Allah' ın rahmetine kavuşmuştur. Ama onların da ölmesi kimin suçu acaba ?

Cihad sizinle savaşanlara karşıdır. O'nun harici tebliğdir.
Orta Asya' daki durum cihad değildir. Politiktir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Talas_Muharebesi

TUBA
13-05-2011, 15:57
hah işte kendi ağızınla söyledi.ağızıma sağlık winchester.
adı üzerinde doğal afet.sende bunu kabul ediyorsun.
ama inandığın kuranda bu doğal afetlerden sürüyle var ve hepte allahın gazabı olduğundan bahseder.

OffSpring
13-05-2011, 16:08
Sayın İstatistik,
Doğal afetler, kazalar gazap değildir. Doğa olaylarıdır. Afet oluyorsa bu insanların işini doğru yapmamasıdır. Mutlaka sorumlusu bir insandır. Ben bunları ancak ibret gözüyle bakarım. Hayatını kaybeden, çocukve bebeklere gelince, onlar tabi ki Allah' ın rahmetine kavuşmuştur. Ama onların da ölmesi kimin suçu acaba ?

Cihad sizinle savaşanlara karşıdır. O'nun harici tebliğdir.
Orta Asya' daki durum cihad değildir. Politiktir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Talas_Muharebesi

2011 yılında karşımda bu kadar düşük bir bilinç görmeyi beklemiyordum doğrusu.
Hala cübbeli ahmet hoca'nın izinden gidenler var.
Deprem oldu çünkü askerler kuranı tekmeledi falan.
Ki ben yıllardır kurana çeşitli şeyler yaptım bir elim yağda bir elim balda.

Bilinen birşeyi bilinmeyenlerle açıklamak ne tür bir tuhaflık oluyor tam olarak ?
Herşey net belliyken , bilimin şu böyle böyle şu sebeplerden oldu dedigi şeylere siz niye bir akıllı tasarımın etkisini yüklüyorsunuz ?
Deprem yerküre içerisindeki kırık(fay) düzlemleri üzerinde biriken biçim değiştirme enerjisinin aniden boşalması sonucunda meydana gelen yerdeğiştirme hareketinden kaynaklanan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü sarsması olayıdır.
Bu kadar basit bir olaya bir çift kılıf uydurmanın manası ne örnegin ?

Winchester
13-05-2011, 16:10
winchester ben cevabımı alamadım kusura bakma bunca uzun şey yazmışsın ama beni tatmin etmedi
ben diyorumki muhammed allahın resulü yani seçilmiş yüce insanı ise ona ve allaha karşı gelenleri neden hemen oracıkta karşı gelmek yerine birbirinizi kırın geçirin emri vermiş.
kaldı ki önemli olan allahı ve istediklerini tüm dünyaya öğretmek ise bir tane peygamber gelirdi ve kıyamet kopana kadar da o peygamber tüm insanlığa gerçeği gösterirdi.herşeye gücü yeten allahınız için bunu yapmak zor olmasa gerekti.ama o bunu yapmak yerine insanı insana kırdırmış ne canilik ne vahşet ama.
Sayın TUBA,
"Neden kırın geçirin emri vermiş" sorunuza kişisel yanıtım ancak şu olabilir. Allah' a karşı gelen müşrikler, masum insana eziyet ederken, diğer insanların güvenliği için bu gerekli olabilir. Çünkü kalan müslümanlara işkenceye devam edecekler ve nitekim etmişlerdir. Ama bu benim yorumumdur. Doğruyu ancak O bilir.

Kıyamete kadar bir tane peygamber gelseydi inanacak mıydınız ? Allah insanlara elçisini yine insanlardan seçmiş. Ölümlü olandan... Bu sefer ölümsüz olan peygambere tanrı demeyecek miydi insanlar ? İsa' nın bile öldüğünü düşündükleri halde İsa' ya tanrı derken, sizce bu olmayacak mıydı ? Benim inanmam için yeteri kadar açık ve net. Ama inanmak istemeyen inanmasın. Benim ölümsüz bir elçiye ihtiyacım yok. Kimsenin yok aslında. Eğer Allah kendi varlığını görme organımızın göreceği şekilde gösterseydi, yaşamanın ne anlamı olacaktı ki ? Herkesin aynı olduğu bir hayatta yaşamanın ne anlamı var ?
Bana en güzel şeyi vermiş. Kendi irademi. İrademle kabul ederek inanıyorum. Yoksa gördükten sonra bir anlamı zaten yok benim için. Bana yeteri kadar açık ve net. Ama kimisi fazlasını ister. O da onun düşüncesidir.

xcan
13-05-2011, 16:11
IQ seviyesi yükseldikçe Tanrı inancı azalıyor

Dini kurallara uymada gözlenen azalma, toplumsal zeka seviyesinin yükselmesiyle doğrudan bağlantılı mı?

İngilizlerin saygın yayın organı Telegraph gazetesinin web sayfasında 12 Haziran günü akşam saatlerinde yayına giren haber geniş bir tepki yaratmış görünüyor.

Habere göre, Ulster Üniversitesi kıdemli Psikoloji Profesörü Richard Lynn, entellektüel elit arasında yer alan kişiler arasında ateist olanların sayısının genel toplum ortalamasından daha yüksek olduğunu söyledi.

Profesörün tezine göre, geçtiğimiz asırda dini kurallara uyulmada gözlenen azalma, toplumsal zeka seviyesinin giderek yükselmesiyle doğrudan bağlantılı. 21.Yüzyıl'ın şu döneminde hem Doğu'da hem Batı'da gözlenen dini uyanış ise, bu sürecin geriye doğru işlediğini gösteriyor.

Akademik 'Intelligence' dergisinde yayınlanan makalede varılan sonuçlar bazı eleştirmenlerce 'aşırı basitleştirilmiş genellemeler' olarak yorumlandı.

Daha önce yaptığı araştırmalarda zeka konusunu ırk ve cinsiyet gibi değişkenlere bağlaya-ak aradaki ilişkileri açıklamaya yönelik araştırmalar yürütmüş ve bu tarz 'dobra' çalışmalarıyla tepki toplamış olan Profesör Lynn, üniversite öğretim üyeleri arasında Tanrı'ya inananların genel toplum ortalamasından çok daha düşük olduğunun altını çiziyor.

Kraliyet Akademisi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada; İngiliz üniversitelerindeki öğretim üyelerinin yalnızca % 3.3'ü Tanrı'ya inanırken , İngiliz toplumunda Tanrıya inanan insanların oranı %68,5 olarak tespit edilmişti.

1990'larda ABD'de yürütülen benzer bir çalışmada Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi üyeleri arasında Tanrı'ya inananların oranı %9 olarak bulunmuştu ki dindarlığıyla ünlü Amerikan toplumu geneliyle kıyaslandığında çok düşük bir oran bu.

İngiliz bilim adamı Richard Dawkins'in geçtiğimiz dönemde yazdığı ve Türkçe'ye de çevrilen God Delusion (Tanrı Yanılgısı) adlı kitapta da akademisyenler ve sanatçılar arasında dinsel inançların toplumun geri kalanına oranla çok daha düşük hatta yok denecek kadar az olduğu vurgulanmaktaydı.
Pek çok ilkokul çocuğunun Tanrıya inandığını ancak ilerleyen yıllarda -zeka seviyeleri yükseldikçe- çocukların zihinlerinde şüpheler oluştuğunu belirten Profesöy Lynn, Times Higher Education dergisine verdiği demeçte ''Niçin toplumun geri kalanına kıyasla daha az akademisyen Tanrı'ya inanıyor? Sanırım bu sadece IQ meselesi. Akademisyenlerin ortalama IQ düzeyleri toplumun genel ortalamasından yüksektir. Genel halk kitleleri üzerinde Gallup'un yaptığı çeşitli kamuoyu araştırmalarında yüksek IQ'ya sahip insanların Tanrı'ya inançlarının daha az olduğu zaten saptanmıştı.'' demişti

20.Yüzyıl boyunca 137 gelişmiş ülkede insanların daha iyi beslenme sonucu nesilden nesile daha yüksek IQ düzeylerine ulaştığı ve bu nedenle dini inançların inişe geçtiğini söyleyen Profesör Lynn'e itiraz eden ilahiyatçılar ise "zeka konusunun bu tarz bir araştırmaya konu edilmesinin toplumsal anlamda tehlikeler içerdiğine" dikkat çekiyorlar.

PROFESÖR RICHARD LYNN KİMDİR?

1930 doğumlu İngiliz Psikoloji Profesörü Richard Lynn, Cambridge Üniversitesi mezunu olup 'Emeritus' ünvanına sahip bir profesör. Yani aslen emekli olmasına rağmen olağanüstü yüksek akademik başarıları nedeniyle hala saygın bir üniversite kürsüsü sahibi.

Cinsiyet ve din gibi faktörlerin zeka üzerindeki etkilerini araştırdığı çalışmalarıyla bir takım tepkilerin hedefi olan Profesör, 50 yılı aşkın bilimsel kariyerinde şu ana kadar 11 kitap ve 200'ün üzerinde bilimsel makale yayınladı.

Winchester
13-05-2011, 16:17
hah işte kendi ağızınla söyledi.ağızıma sağlık winchester.
adı üzerinde doğal afet.sende bunu kabul ediyorsun.
ama inandığın kuranda bu doğal afetlerden sürüyle var ve hepte allahın gazabı olduğundan bahseder.
O ayette bahsi geçen olaylar bir kavmin tümüne gelmiştir.
Doğal afet olayını kabul etmiyorum. Doğa olayını kabul ediyorum. Dediğim gibi Afet olmasına neden olan insandır. Ancak Allah uyarır, sapkınlıkta ısrar eden olursa, bunun sonucunda gazap vardır derse, o gazabı da dilediği şekilde gösterir. Ama bunu o kavmin tümüne yapar. İnsanların gerçeği görmesi için bu gerekiyorsa, yine bu O' nun hükmüdür. Ama bugün Japonya' da olan deprem gazaptır diyemez kimse. O bir doğa olayıdır. Bir yer hareketidir. Yineliyorum, ayetlerde söz edilen gazap kavmin tümüne gelmiştir.

TUBA
13-05-2011, 16:17
gene yanlış cvp.üzgünüm bana istediğim cevabı veremiyorsun.ben diyorumki allahın gücü yetmiyormuyduki insanlara bırakmış bunu.sen bana diyorsunki müşrikler masum insana eziyet ediyordu.o halde allah o gücünü kudretini gösteripte bir mucize yapsaydı ve o müşriklerin masum insanlara eziyet etmelerine engel olsaydı.engeli BİRBİRNİZİ ÖLDÜRÜN emiri vererek yapmış.bumu adalet bumu masumiyet bumu affedicilik bumu merhametlilik bumu...???

TUBA
13-05-2011, 16:18
baksen ben 1999 gölcük depremini yaşayan biriyim.kuranda bahsi geçen kavimden çok daha fazla insan hayatını kaybetti.bu ne yaman çelişki.

xcan
13-05-2011, 16:19
PROFESÖR RICHARD LYNN http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/Prof-Richard-Lynn-7635-2.jpg/220px-Prof-Richard-Lynn-7635-2.jpg

alıntıhttp://izmirdama.tr.gg/

Winchester
13-05-2011, 16:19
2011 yılında karşımda bu kadar düşük bir bilinç görmeyi beklemiyordum doğrusu.
Hala cübbeli ahmet hoca'nın izinden gidenler var.
Deprem oldu çünkü askerler kuranı tekmeledi falan.
Ki ben yıllardır kurana çeşitli şeyler yaptım bir elim yağda bir elim balda.

Bilinen birşeyi bilinmeyenlerle açıklamak ne tür bir tuhaflık oluyor tam olarak ?
Herşey net belliyken , bilimin şu böyle böyle şu sebeplerden oldu dedigi şeylere siz niye bir akıllı tasarımın etkisini yüklüyorsunuz ?
Deprem yerküre içerisindeki kırık(fay) düzlemleri üzerinde biriken biçim değiştirme enerjisinin aniden boşalması sonucunda meydana gelen yerdeğiştirme hareketinden kaynaklanan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü sarsması olayıdır.
Bu kadar basit bir olaya bir çift kılıf uydurmanın manası ne örnegin ?
Benim böyle bir açıklamamı nerede gördünüz ?
Ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz yada görüşünüz çok sığ...

TUBA
13-05-2011, 16:20
bu arada kuranda bahsi geçen kavimlere yapılan allahın gazabı olayları da birer doğa olaylarıydı.

Winchester
13-05-2011, 16:28
gene yanlış cvp.üzgünüm bana istediğim cevabı veremiyorsun.ben diyorumki allahın gücü yetmiyormuyduki insanlara bırakmış bunu.sen bana diyorsunki müşrikler masum insana eziyet ediyordu.o halde allah o gücünü kudretini gösteripte bir mucize yapsaydı ve o müşriklerin masum insanlara eziyet etmelerine engel olsaydı.engeli BİRBİRNİZİ ÖLDÜRÜN emiri vererek yapmış.bumu adalet bumu masumiyet bumu affedicilik bumu merhametlilik bumu...???
İstediğiniz cevabı vermek gibi bir zaruretim olsaydı, Allah yok demem gerekiyordu sanırım. Ben cevap vermiyorum. Sadece kendi yorumumu yapıyorum. Yargısı size kalmış.
Masuma kıyanı neden affetsin ki ? Kendisini inkar edeni neden affetsin ki ? Merhamet, bağış hakedenindir. O herşeye gücü yetendir. Kudretini gösterseydi inanacaklar mıydı ? Firavun inandı mı son ana kadar ? O eziyet gören masum insanlar süphesiz ki karşılığını alacaklar. Yaşam bu şekilde işliyor. Zahmetsiz rahmet olmuyor.

ateist.bakış
13-05-2011, 16:28
Yahu gökyüzüne billboard asmak varken insan neden seçilir ki?

Madem insanlara mesaj iletmek istiyordu assaydı gökyüzüne bir billborad, orada görüntülü olarak film gibi gösterseydi herşeyi, kayan yazıyla da alttan geçirseydi mesajları.

Tutup da uyuyan, yemek yiyen, cinsel ilişki yaşayan, tuvalet, uyku sersemliği, dalgınlık, hastalık vb gibi bir sürü kayıp yaşatacak bir lansman kaynağı seçilir mi yahu?

Yanlış işler bunlar yanlış.

:)

Winchester
13-05-2011, 16:30
Yahu gökyüzüne billboard asmak varken insan neden seçilir ki?

Madem insanlara mesaj iletmek istiyordu assaydı gökyüzüne bir billborad, orada görüntülü olarak film gibi gösterseydi herşeyi, kayan yazıyla da alttan geçirseydi mesajları.

Tutup da uyuyan, yemek yiyen, cinsel ilişki yaşayan, tuvalet, uyku sersemliği, dalgınlık, hastalık vb gibi bir sürü kayıp yaşatacak bir lansman kaynağı seçilir mi yahu?

Yanlış işler bunlar yanlış.

:)
Öyle yapsaydı inanacak mıydınız ?
Gökyüzüne bakıp O' na iman etmek istedikten sonra elçiye de gerek yok. Herşey görmek isteyene ve herşey görmek istemeyene :)

TUBA
13-05-2011, 16:39
allah yok demeni beklemiyorum niyetimde bu değil
sadece sorumun mantıklı bir cevabını istiyorum
siz bunlara inanırken inandığınız allahıda yerle bir ediyorsunuz
hem ulu kadir yüce herşeye gücü yeten diyorsunuz hemde
işi kula emrettiğini kabul ediyorsunuz
bende yüceliğe bunun sığmadığından behsediyorum
kaldı ki günümüzde bile o zamanlarda yaşan kavimlerden çok daha kötü medeniyetler var
hani nerede gazap şimdi de olması gerekmiyor mu?

ateist.bakış
13-05-2011, 16:42
Öyle yapsaydı inanacak mıydınız ?
Gökyüzüne bakıp O' na iman etmek istedikten sonra elçiye de gerek yok. Herşey görmek isteyene ve herşey görmek istemeyene :)

Bana gördüklerini anlat. (dikkat et, bana kuran ne diyor, eciş bücüş ne diyor vs anlat demiyorum, bana gördüklerini anlat diyorum)

Bu gördüklerin içerisinde tanrının konumunu ve doğrudan/dolaylı etkilerini belirt.

Madem sen görüyorsun.
Anlat.

Mesela gökyüzü istikametine kafanı çevir.
Bana orada tanrıyı göster.

Veya farketmez, kendi istediğin bir istikamete kafanı çevir ve göster.

Sakın üç kağıtçılık, kıvırmacılık vs yapmaya kalkma.
Çünkü Görmek istemeyen ve görmek isteyen gibi ifadelerle hodri meydan dedin.

Görmek isteyen olarak ne gördüğünü anlat kardeşim.

Not: Sadece yazdıklarım ekseninde yanıt vereceksen ver. Yoksa dinin ve kitabından bana argüman sunma.

Winchester
13-05-2011, 16:47
Yine kendi düşüncemdir...
Bana göre güç birisine irade vermektir. Birisine güç vermektir.
Çok garip bir örnek olacak ama, inanmak isteyen için çok akılcı bir replik. İzninizle vermek istiyorum. Örnek üzerinden saçma bi tartışma başlatılmasın lütfen.

Bruce Almighty filmi. Tanrı ile Bruce Almighty arasındaki diyalog.

Bruce Almighty : Bir insanın özgür iradesiyle seni sevmesini nasıl sağlarsın ?
Tanrı : Dünyama hoşgeldin.

Demek istediğim şudur ki;
Güç birine irade gücü verip, kendi seçimlerini ve kendi çabalarını bahşedip, sonucunu almasını sağlamaktır.

TUBA
13-05-2011, 16:50
şayet yazdığın doğru ise dinin anlamı nerede?
önemli olan irade yani tanrı tarafından gelen irade değil mi?
buda benim hayatımsa gene aynı tanrı tarafından bana verilen irade değil mi?

Winchester
13-05-2011, 16:57
Bana gördüklerini anlat. (dikkat et, bana kuran ne diyor, eciş bücüş ne diyor vs anlat demiyorum, bana gördüklerini anlat diyorum)

Bu gördüklerin içerisinde tanrının konumunu ve doğrudan/dolaylı etkilerini belirt.

Madem sen görüyorsun.
Anlat.

Mesela gökyüzü istikametine kafanı çevir.
Bana orada tanrıyı göster.

Veya farketmez, kendi istediğin bir istikamete kafanı çevir ve göster.

Sakın üç kağıtçılık, kıvırmacılık vs yapmaya kalkma.
Çünkü Görmek istemeyen ve görmek isteyen gibi ifadelerle hodri meydan dedin.

Görmek isteyen olarak ne gördüğünü anlat kardeşim.

Not: Sadece yazdıklarım ekseninde yanıt vereceksen ver. Yoksa dinin ve kitabından bana argüman sunma.

Sana tanrıyı ben mi göstereyim ? Bu kadar elçi görmeni sağlayamamışsa ben hiç yeltenmem bile. Ancak kendi gördüğümü söylerim. Ve benim gördüğümü sen göremezsin...Ki senin gördüğünü de benim göremediğim gibi. Benim ben baktığımda bu muazzam düzenin bir yaratıcısı olduğunu görüyorum. Sen bunu ne olarak görürsün bilmem. Ben baktığımda teasdüften ötesini görüyorum. Yapılmış ince hesapları görüyorum. Sen ne görüyorsun yine ben bilmem. Ben baktığımda gördüklerimin bir sınırı olduğunu ama göremediklerimin sınırı olmadığını düşünüyorum. Ama sen ne düşünürsün bilmiyorum. Benim aklım sonsuzluk kavramında tıkanıp kalıyor. Ama sonsuz var biliyorum. Ben suya baktığımda sadece element görmüyorum. Ben yaşam görüyorum. Suyun yaşam için önemini görüyorum. Ben güneşe baktığımda yine yaşam görüyorum. Var olmasının bir amacı olduğunu görüyorum. Yine sen ne görüyorsun bilmiyorum. Hiçbir tesadüf bana bunların ince hesabını bana açıklayamaz. Benim gördüklerim bunlar. Senin gördüklerini merak bile etmiyorum...

ateist.bakış
13-05-2011, 17:06
Vücut hareketleri, giyim, söz tekrarları, belirli saatlerde bazı aktivitelerde bulunma, aç kalma vs bunların irade ile alakası ne?

Bu aktiviteler hareket etmesini bilmeyen gorile hareket öğretmek gibi bir şey.

Dön yüzünü bir tarafa yat kalk dikil vs...
Ne güzellik elde etti insan?

Daha eğitimli mi oldu?
Daha bilinçli mi oldu?

Anlamsız hareketler.

Binalar da kurulmuş üstelik
Ben çok gülüyorum cami klise ve krallık salonları gibi şeylerin önünden geçerken.

Tanrı Cumhuriyeti, Bilmem Neresi Konsolosluğu :)
Baş konsolos da içerde sarıklı veya tuhaf şapkalı.
İnsanların pasaport ve göçmenlik işlemlerini halletmekle mükellef :)

Bu komedinin bitmesi lazım.

Rezalet bu.

3 binli yılların mizah çalışmalarında karınlarını tuta tuta gülecekler.

Winchester
13-05-2011, 17:07
şayet yazdığın doğru ise dinin anlamı nerede?
önemli olan irade yani tanrı tarafından gelen irade değil mi?
buda benim hayatımsa gene aynı tanrı tarafından bana verilen irade değil mi?
Hangi yazdığımı "doğru ise" diye nitelendirdiğinizi anlayamadım. Alıntı yaptığım replikten mi kastediyorsunuz daha doğrusu ?

İrade tabi ki tanrıdan gelen iradedir. Ama seçim şansı verilmiştir. Bile bile yanlış şıkkı seçme şansınız da var. Ama bunun sonucunda meydana gelecek olanları da kabul etmiş olursunuz. Buda O' nun iradesidir.

Benim iradem, O' nu kabul etmemi ve O' nun istekleri doğrultusunda hareket etmemi söylüyor. Bunun sonucunda elime ne geçeceğini biliyorum.

Sizin iradeniz ise, inkar etmeyi ve sonucunda birşey kaybetmeyeceğinizi söylüyor. Siz de buna göre yaşıyorsunuz.

Ben yanılıyorsam, kaybedeceğim birşey yok. Ama siz yanılıyorsanız ?
Benim inandığım şey sizin yanıldığınızı, sizin inandığınız düşünce benim yanıldığımı söylüyor. Ama bu durum değişmeyecek diye birşey yok. Gün gelir siz inanırsınız ve ben inanmayanlardan olurum. Bu yine benim irademe ve O' nun taktirine kalmıştır.

Winchester
13-05-2011, 17:13
Vücut hareketleri, giyim, söz tekrarları, belirli saatlerde bazı aktivitelerde bulunma, aç kalma vs bunların irade ile alakası ne?

Bu aktiviteler hareket etmesini bilmeyen gorile hareket öğretmek gibi bir şey.

Dön yüzünü bir tarafa yat kalk dikil vs...
Ne güzellik elde etti insan?

Daha eğitimli mi oldu?
Daha bilinçli mi oldu?

Anlamsız hareketler.

Binalar da kurulmuş üstelik
Ben çok gülüyorum cami klise ve krallık salonları gibi şeylerin önünden geçerken.

Tanrı Cumhuriyeti, Bilmem Neresi Konsolosluğu :)
Baş konsolos da içerde sarıklı veya tuhaf şapkalı.
İnsanların pasaport ve göçmenlik işlemlerini halletmekle mükellef :)

Bu komedinin bitmesi lazım.

Rezalet bu.

3 binli yılların mizah çalışmalarında karınlarını tuta tuta gülecekler.
Bakın size göre ibadet anlamsız olabilir.
Benim için oruç, aç kalmak değildir. Benim için oruç; O' bana yiyebilirsin demeden yemek yememektir. Bana her lokmamın rızkının O'ndan geldiğini hatırlatır.
Benim için namaz, gün içinde kendimi düzeltmem gerektiğini hatırlatan zamanlardır.
Benim için zekat, malımın O' nun malı olduğunu ve O' nun isteğinin fakirlere dağıtılması olduğunu anlamamdır.

Siz bunlara komedi diyorsanız, buyrun diyin. Ama size hak vermemi beklemeyin.

xcan
13-05-2011, 23:04
Ateistlerin Her Türlü Suçu İşleyebilecekleri Düşüncesi Doğru Olamaz !!

Pek çok kez ateistler için; “Onların içinde tanrı, cehennem korkusu yok.Bu sebepten dolayı ateistlerden türlü suçlar, türlü kötülükler beklenir” görüşü ortaya atılır.Oysa rakamlar bunun doğru olmadığını gösterir.
Dünyada, bir tanrıya inananların ve inanmayanların oranlarının en çok ve en az olduğu 5 ülkeyi, veri ülkeler arasından karşılaştırdığımızda inançsızların yoğun olarak bulunduğu bir ülkede, inançlıların yoğun olarak bulunduğu ülkeye göre daha az suç(cinayet suçu) işlenir sonucu çıkar. Suç oranı 100.000 kişiye düşen cinayet sayısını gösterir.Kaynak, yazının sonunda verildi.
inanç suç or. inanç suç or.
Portekiz 0,81 2,5 ….Estonya 0,16 0,07
Cyprus 0,9 1,66 ….Çek Cum. 0,19 1,33
Romanya 0,9 2,51 ….İsviçre 0,23 0,89
Türkiye 0,95 6,23 ….Danimarka 0,31 0,88
Malta 0,95 1,75 .…Norveç 0,32 0,71

Tablodan görüldüğü gibi,veri ülkeler için inanç oranının en düşük olduğu 5 ülkede ortalama olarak 100.000 kişiye düşen cinayet suçu oranı 0,776 iken, inanç oranının veri ülkeler için en yüksek olduğu 5 ülkede ortalama olarak 100.000 kişiye düşen cinayet suçu oranı 2,93. Bu da bizi veri ülkeler için, inancın en yüksek olduğu 5 ülkede, ortalama cinayet oranının, inancın en düşük olduğu 5 ülkeye göre 3.77 kat daha fazla olduğunu gösterir.

Dolayısı ile, “Ateistlerin içinde tanrı, cehennem korkusu olmadığı için onlardan her türlü suç beklenir.” ifadesinin doğru olmadığı söylenebilir.

xcan
13-05-2011, 23:24
Şu durum nasıl açıklanabilir?

* Dünya üzerinde ateist oranı en yüksek olan norveç-isveç gibi ülkeler suç oranı en düşük ülkelerdir.

* Amerika birleşik devletlerinde ateist oranı 8-16% arası iken, hapishanelerdeki ateist oranı 0,21% dir yani ateistler arasındaki suc oranı toplum ortalamasının cok altındadır.

* G8 ülkeleri arasında Ateist oranı en yüksek olan Japonya en düşük cinayet ortalamasına sahip iken, inançlı oranı en yüksek olan ABD en yüksek cinayet ortalamasına sahiptir.

Bu örnekler çoğaltılabilir.

Peki nasıl oluyor da dinlere inanmayan insanların ahlaki açıdan doğru karalar veremeyeceği, ahlak için bir allah inancının şart olduğu, inançsız bir bireylerden oluşmuş bir toplumun kaos içerisine düşeceği gerek

hristiyan gerek müslümanlar tarafından dillere pelesenk edilmişken, ahlak dine indirgenmiş, ondan bağımsız olarak düşünülemeyen bir kavram halini almışken istatistikler bunun tam tersini söylemektedir?

http://atheism.about.com/b/2004/12/26/athe...nd-violence.htm (http://atheism.about.com/b/2004/12/26/atheism-theism-and-violence.htm)

http://answers.yahoo.com/question/index?qi...23235434AAhF8qH (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080723235434AAhF8qH)