PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abonesi olduğunuz İnternet Sağlayıcınız

VraeL
13-05-2011, 00:45
Hangi internet sağlayıcısı abonesisiniz?

Memnun musunuz?

Evetse neden, hayırsa Neden?

Memnun değilseniz geçmeyi düşündüğünüz başka bir internet sağlayıcısı var mı? Varsa, neden şuan ki yerine, geçmeyi planladığınız sağlayıcıyı düşünüyorsunuz?

Ben ttnet kullanıyorum,
Memnun değilim, acayip çıkarcılar, donanım forum'a bakarsanız ne tür şikayetler, ne tür rezillikler olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
Müşteri hizmetlerine, teknik servise yerleştirdikleri personelin yüzde nerdeyse 60'ı işini bilmeyen, sırf sesi güzel ve lafı-konuyu iyi çevirip müşteriyi başından savabiliyor diye yerleştirdikleri personellerden oluşuyor.

Hız konusunda hiç memnun değilim, tutturmuşlar "santrale uzaksanız 8mbit'i kaldırmaz hattınız" veya "bulunduğunuz yerleşim yerinin alt yapısı kaldırmaz" diye.

Banane arkadaş o senin sorunun, adamlar japonyada bilmem kaç yüz mbit hızla bağlanıyor internete, biz 3 mibit'e hasret kalıyoruz... Ya santral sayısını arttır, ya da altyapıyı değiştir.

Bunun yanısıra eşşek gibi fiyatlar mevcut. 8mbit sınırsız internet 109 lira. (Oha lan mercedes'denmi bağlanıyoruz internete)

Biraz araştırdım, Ttneti bırakıp kablotvye geçmeyi planlıyorum,

Neden:

Tamı tamına aynı hızdaki tarifeler %40 daha ucuz ve ttnetteki gibi "yok santrale uzaksınız dibimize taşının", "yok altyapınız yetmez bakır kablolar kaldırmaz" gibi safsatalar yok.
Uydunet'in sayfasında yazılana göre direkmen kablotv şebekesi üzerinden bağlanıldığı için cudi dağındada olsanız internetiniz her hızı kaldırıyor(muş, bilemeyeceğim gerçek midir...)
Yine aynı şebeke üzerinden internete bağlanıldığı için telefona ihtiyaçta yok yazıyor sitelerinde. Oh oh 30 lirada oradan kar. (hiç konuşmadığımız halde sırf 25 lira ev telefonu faturasu geliyor, hepsi vergi - oha)

Henüz süperonline, koçnet'e falan bakmadım onlarıda araştırmayı düşünüyorum, fakat kablotv(uydunet) acayip cazip ve "özel" geldi...

Evet, sizinkileri alayım.

Ascendent
13-05-2011, 16:16
Şu an için TTnet (1Mbps limitsiz) ama Süperonline Fiberoptik'e başvurdum ve onaylandı. Altyapı döşemesinin birkaç ay içinde bitmsiyle birlikte 10 kat hızlı Fiberoptiğe geçmiş olacağım (10Mbps limitsiz - 49TL). TTnnet saçmalığından da kurtulacağım ohh. İlk yapacağım iş direk ev telefonunu kapattırmak olacak. Salak herifler ADSL olması için telefonun baağlı olmasını şart koşuyolar bir de ordan geçiriyorlar sanki 1Mbps internet için 50 TL verdiğimiz yetmiyormuş gibi. Tanıdığım herkesi Superonline Fiberoptiğe bağlatacam aç kalsın ttnet.

AhbAp
24-06-2011, 10:50
8 mbit sınırsız TTnet kullanıyordum. Bir süre önce arayıp, bağlı bulunduğum şebekenin 16 mbit'i desteklediğini ve sadece 4 TL farkla bu tarifeye geçebileceğimi söylediler. Ben de kabul ettim. Eve gelince farklı birkaç speed test yaptım. Hızımın artması şöyle dursun, download hızım 1.5 mbit'e düşmüştü. İki kere arıza kaydı bıraktım, üçüncüde download hızım 6,45'e çıkmıştı. Tekrar aradım, şöyle dediler "8 mbit tarifede elde edebileceğiniz max. hız 6,25 idi, şimdi sizin 6,45, o nedenle 16 mbit'tesiniz, zaten biz 16'ya kadar diyoruz, şebekeniz bundan fazlasını desteklemiyor" gibi saçmasapan laflar ettiler. Ben de yeni tarifemi artık onaylamadığımı, eski tarifeme dönmek istediğimi söyledim. Bunun üzerine bir kere daha arıza kaydı bırakın dediler. 10 dakika geçmeden hızım 11 mbit olmuştu. Şu an download hızım max. 900 kb/saniye.

Gerçekten çok üçkağıtçı ve pahalılar. Burada sizlerden gelen alternatifleri ben de öğrenip değiştirmek istiyorum TTnet'i.

Firestorm
24-06-2011, 13:32
8 mbit sınırsız TTnet kullanıyordum. Bir süre önce arayıp, bağlı bulunduğum şebekenin 16 mbit'i desteklediğini ve sadece 4 TL farkla bu tarifeye geçebileceğimi söylediler. Ben de kabul ettim. Eve gelince farklı birkaç speed test yaptım. Hızımın artması şöyle dursun, download hızım 1.5 mbit'e düşmüştü. İki kere arıza kaydı bıraktım, üçüncüde download hızım 6,45'e çıkmıştı. Tekrar aradım, şöyle dediler "8 mbit tarifede elde edebileceğiniz max. hız 6,25 idi, şimdi sizin 6,45, o nedenle 16 mbit'tesiniz, zaten biz 16'ya kadar diyoruz, şebekeniz bundan fazlasını desteklemiyor" gibi saçmasapan laflar ettiler. Ben de yeni tarifemi artık onaylamadığımı, eski tarifeme dönmek istediğimi söyledim. Bunun üzerine bir kere daha arıza kaydı bırakın dediler. 10 dakika geçmeden hızım 11 mbit olmuştu. Şu an download hızım max. 900 kb/saniye.

Gerçekten çok üçkağıtçı ve pahalılar. Burada sizlerden gelen alternatifleri ben de öğrenip değiştirmek istiyorum TTnet'i.

Benim bildigim en iyisi superonline ama cok az yerde var eğer o yoksa uydu net hem ucuzlar hemde kalite olarak daha iyiler. ttnette bir download yaparken aynı anda upload yaparsanız bir birlerinin hızlarını etkilerler ama süperolninede de uydunette de geniş sant vardır aynı anda hem download ederken hepde hızını etkilemeden upload yapabilirsin aynı kalitede. arkadaşlar erzurukda uydu neti kullunıyorlar ve hic sorunları olmadı mesela hava durumundan bilirsiniz ttnette yağmur yağsa nette sorun cıkar.

ben şu an bir yere yerleşmedigim icin tam olarak internet aboneligim yok....

VraeL
26-06-2011, 21:24

Benzeri ve tipik durumlar donanım.forumda yüzlerce defa yazılmış. Hep aynı halt.
Ben araştırmasını yaptım. En iyi 2 altenatif var, süperonline veya uydunet. Geriye kalan diğerlerinin ttnet'ten bir farkı yok.
Fiyat diyorsan uydunet, kalite diyorsan da süperonline'ı seçin derim size.

İvan Karamazov
26-06-2011, 21:47
ben uydunet kullanıyorum. önceden ttnet'in 1mbps tarifesindeydim. torrent sitelerinde saniyede ortalama 90kb veri çekebiliyordum ve 105 kb üstünü gördüğümü hatırlamıyorum. uydunette yine 1mbps hıza, saniyede ortalama 110 kb veri çekebiliyorum hatta arada 130kb'yi gördüğüm bile oluyor. fakat eylül'den sonra ne yazık ki yine ttnete geçmek zorunda kalacağım. şimdiden hazırladım küfürlerimi telefon zorunluluğu yüzünden :)

VraeL
26-06-2011, 23:42
ben uydunet kullanıyorum. önceden ttnet'in 1mbps tarifesindeydim. torrent sitelerinde saniyede ortalama 90kb veri çekebiliyordum ve 105 kb üstünü gördüğümü hatırlamıyorum. uydunette yine 1mbps hıza, saniyede ortalama 110 kb veri çekebiliyorum hatta arada 130kb'yi gördüğüm bile oluyor. fakat eylül'den sonra ne yazık ki yine ttnete geçmek zorunda kalacağım. şimdiden hazırladım küfürlerimi telefon zorunluluğu yüzünden :)

Yahu geçme, niye öyle bir zorunluluğun var? ((:

İvan Karamazov
26-06-2011, 23:54
Yahu geçme, niye öyle bir zorunluluğun var? ((:

başka bir şehre taşınacağım ve orada ne superonline var ne uydunet... internetsiz de kalamayacağıma göre mecburen katlanacağım ttnete de sabit telefonuna da:smow:

VraeL
27-06-2011, 00:46
başka bir şehre taşınacağım ve orada ne superonline var ne uydunet... internetsiz de kalamayacağıma göre mecburen katlanacağım ttnete de sabit telefonuna da:smow:

vallahi büyük geçmiş olsun. umarım ki süperonline gelir şehrine.
ayrıca allah kurtarsın, süpersiz, uydusuz şehir olmaz olsun :D

Firestorm
27-06-2011, 22:06

artık telefon zorunlulugu yok telefon numarası almadan interenet bağlata biliyrsun aynı şekilde de uydu nette de kablolu tv zorunlulugu yok gecenlerde bu zorunluluklar kaldırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, eğer kaldırılmadıysa bile internet sitelerinde abonelik seceneklerinde bunlarıda secebiliyorsun artık.

uydu nette bölgeye göre sınırı gecebiliyorsun hat sakinse sana fazladan hız veriyor

VraeL
27-06-2011, 22:19
artık telefon zorunlulugu yok telefon numarası almadan interenet bağlata biliyrsun aynı şekilde de uydu nette de kablolu tv zorunlulugu yok gecenlerde bu zorunluluklar kaldırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, eğer kaldırılmadıysa bile internet sitelerinde abonelik seceneklerinde bunlarıda secebiliyorsun artık.

uydu nette bölgeye göre sınırı gecebiliyorsun hat sakinse sana fazladan hız veriyor

demekki uydu netin sahipleri insan ırkındanmış...
Bunların ana gezegeni dünya'ydı galiba, yanlış mı hatırlıyorum?

Ahlaksız
27-09-2012, 00:06
Uydunet'in en ucuz sınırsız tarifesini kullanıyorum ve memnunum..
Ayda 30 TL'ye hem kablo tv,hem de 512 mb sınırsız internet..

idontneedagod
27-09-2012, 10:16
Ben de uydunet kullanıyorum. 10 megabit hızında. Hızı gerçekten iyi 700 mb/sn de indirmeler gerçekleştirebiliyorum. Kopma sorunu yaşamıyorum da fazla.

Tarifeme gelince;

Kullandığın kadar öde diye bir tarife. 20 tl sabit Bu fiyata 1 gb internet ve kablo tv dahil. Sonrasında kullandığım her 1 gb data için + 3 TL ödüyorum. Ayda 40 TL 80 TL arası ödeme yapıyorum.

Ofiste ise süperonline kullanıyoruz. 20 megabit hızında. Hız konusunda söyleyecek sözüm yok. 1,1 mb/sn hızında indirmeler gerçekleştirebiliyorum. Sınırsız. 100 gb adil kullanım var, sonrasında kaça düşüyor bilmiyorum ama 2 ay önce ayın ortasında hızımızı adil kullanımdan düşürdüler, iğrençti. Telefonlar da süperonline. Herşey dahil ayda yaklaşık 180 tl ödüyoruz.

Ancak!!! Süperonline inanılmaz kesintiler yaşatıyor bize. Defalarca baktılar, sıkıntı yok diyorlar. İnternet sürekli kopuyor, bazen 2-3 saat gelmediği oluyor. Telefon konusu ayrı bir sıkıntı. Ses kalitesi inanılmaz düşük. Görüşme uzadıkça ses kalitesi gittikçe düşüyor, artık karşınızdaki kişiyi anlayamamaya başlıyorsunuz.

İşte bu yüzden uydunet favorim!

Firestorm
27-09-2012, 10:43
Ben de uydunet kullanıyorum. 10 megabit hızında. Hızı gerçekten iyi 700 mb/sn de indirmeler gerçekleştirebiliyorum. Kopma sorunu yaşamıyorum da fazla.

Tarifeme gelince;

Kullandığın kadar öde diye bir tarife. 20 tl sabit Bu fiyata 1 gb internet ve kablo tv dahil. Sonrasında kullandığım her 1 gb data için + 3 TL ödüyorum. Ayda 40 TL 80 TL arası ödeme yapıyorum.

Ofiste ise süperonline kullanıyoruz. 20 megabit hızında. Hız konusunda söyleyecek sözüm yok. 1,1 mb/sn hızında indirmeler gerçekleştirebiliyorum. Sınırsız. 100 gb adil kullanım var, sonrasında kaça düşüyor bilmiyorum ama 2 ay önce ayın ortasında hızımızı adil kullanımdan düşürdüler, iğrençti. Telefonlar da süperonline. Herşey dahil ayda yaklaşık 180 tl ödüyoruz.

Ancak!!! Süperonline inanılmaz kesintiler yaşatıyor bize. Defalarca baktılar, sıkıntı yok diyorlar. İnternet sürekli kopuyor, bazen 2-3 saat gelmediği oluyor. Telefon konusu ayrı bir sıkıntı. Ses kalitesi inanılmaz düşük. Görüşme uzadıkça ses kalitesi gittikçe düşüyor, artık karşınızdaki kişiyi anlayamamaya başlıyorsunuz.

İşte bu yüzden uydunet favorim!

Süperonline bozmuş demek eskiden öyle şeyler duymazdım açıkcası süperonline için turkcell aldı dağıttı demek :)

Sesli
06-10-2012, 22:18
Biri.com şimdilik en iyisi. Ayda 26.TL ile 4GB eğer sınırsıza girerseniz 56 TL kadar ödüyorsunuz. Fıstık gibi Şimdi bence en iyisi budur. UYDU net pek gerçekçi değil. Hiç kullanmadığınız halde kullanım limitini aştınız diye size dalgınca mesajlar yollayabilmekteler. Onu kapatana kadar akla karayı seçtim. TTNET de en kötüsüdür.
Çünkü bir sorun olduğunda hiç ama hiç ilgilenmiyorlar. En fıstıklı olanı BİRİ. COM Vodafondan...Aynı anda telefon ile yurt dışı, yurt içi konuşmalar da yapabiliyorsunuz hem de oldukça ucuza...Daha ne olsun.

Corpse Bride
22-12-2012, 21:04
Bu, biri.com'u başka kullanan var mı çok cazip gibi görünüyor sitesinde. ttnet iyice cozuttu