PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP'den kurtuluyoruz

westergaard
15-05-2011, 01:46
MHP Fettoş'a bulaşarak hayatının hatasını yaptı. "Dokunan Yanar!" Şimdi de kasetleri yayınlayan grup demiş ki "18 mayıs'a kadar istifa et Bahçeli, yeni kasetler var, üstelik A takım toplantınızdaki lafları yayınlarsak yer yerinden oynar!" ---> http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1134114&title=kasetleri-yayinlayan-siteden-bahceliye-18-mayisa-kadar-istifa-et

MHP zaten komunizm bitti biteli tüm siyasi sermayesini PKK karşıtı tepki oylarına yüklemişti

Seçim sonrası yapılan yeni anayasayla Kürt sorunu çözülünce MHP zaten bitecekti

Ama işin güzel tarafı bu kaset yayınlayan adamlar sayesinde ve Bahçeli'nin Fettoş'a saydırması yüzünden oy kaybetmesiyle baraj altında bile kalabilir

VE bir daha toparlanamayacak

Bir dahaki seçime Kürt Sorunu ve PKK da kalmayacağı için MHP için siyaset yapma imkanı bitmiştir

Zaten uygar bir ülkede milliyetçi partinin %2-3'den fazla oy alması yakışmaz

Kurtulduk, vatana millete hayırlı olsun

Sangre
15-05-2011, 02:08
Kaset skandalı sonrasında CHP'nin oylarındaki yükselişi düşünürsek, bu tür ani durumların kime yarar sağlayacağını şu anda pek kestiremiyorum açıkçası.

Ama seçim arifesinde olduğumuzu düşünürsek, bu durumun kısa vadede Ak Parti'ye yarar sağladığı açık.. MHP'nin siyasetten silinmesi elbette iyi olur ama seçmenlerinin büyük kısmının Ak Parti'ye kayacağını düşünürsek, bu duruma pek sevinemiyorum açıkçası.. Yarı yarıya olarak, Ak Parti CHP olarak bölünürse daha iyi olurdu gibime geliyor.

Uzun vadede, daha aktif, söylemleri daha güçlü, daha yozlaşmamış aşırı milliyetçi bir partinin çıkmayacağının da garantisi yok.. Yani uzun vadede bu kaset olayı ters tepebilir.. Nihayetinde MHP'nin siyaset arenasında hiçbir etkinliği yoktu.. En azından Bahçeli'nin aşırı milliyetçi kesimin taşkınlıklar çıkarmasını önlemesi gibi bir misyonu da vardı.

Kısa vadede ve uzun vadede ki bu iki durumu da düşünürsek, ben pek mutlu olmuyorum aslında.. Ama yine de bekleyip göreceğiz.

ALKA
15-05-2011, 02:27
Oyun içinde oyun bence. Her ne kadar aşırı milliyetçilerden haz etmesem de Fethullaçı kişilerin kendilerini MHP'ci olarak göstererek parti içine sızıp kendi kendilerini görüntülediklerini yani aslında bunun düzmece olduğunu düşünüyorum. Yani kaset skandalındaki görüntülenen kişiler pekala MHP'yi etkisizleştirmek isteyen Fethullahçı kişiler olabilir. Bunu da MHP'yi savunmak için söylemiyorum, sadece Fethullahçı oluşumun MHP'den daha berbat ve daha saldırgan olduklarını, bunun yanında hileci olduklarını düşündüğümden...Kurtlar birbirini yiyor kurt sofrasında ve bu aslında sevinilecek bir durum da değil. Bundan en çok ülke politikası ve de demokrasi anlayışı zarar görür.

AlbatrosS
15-05-2011, 02:30
hiç bir halt olmaz... bahsi edilen %2-4'lere düşmez o oylar... kürt sorunu bitip görece bir istikrar/barış sağlanırsa ne ala; ancak, daha bugünlerde 12 gerilla öldürüldü: VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN... seçimler ve sonraki süreçe asker/pkk kayıpları artacak gibi... kasetler keser mi bunu?

akp'yle sorunun çözümüyse ihtimal dahilinde görünmüyor...2500 kck'li göz altına alındı; 400'ü hala tutuklu: HANGİ ÇÖZÜMDEN BAHSEDİYORLAR ANLAMIYORUM?

red'çi aysever, ''atmadığı slogan''dan yargılanıyor: bir de ''her türk bebek doğar'' demek bile suç...akp'nin tabanı ve oy kitlesinin en az mhp kadar muhafazakar ve milliyetçi olduğunu unutmayalım.

bu kadar suya tirit iyimserlik nerden geliyor sahiden anlamıyorum, bazılar uzayda mı yaşıyor?

Özgürcan
15-05-2011, 02:37
Türkiye'deki bütün ideolojilerin AKP'Ye karşı olmaları gerektiğini düşünüyorum..

Violadagamba
15-05-2011, 04:38
Genelde Amerikan maşası olan dergâh kullarının ve Kürtçü teröristlerin hakim olduğu bir düzenin varlığından neden memnun olmamız gerektiğini bir türlü anlayamıyorum.

Olimpiyat
15-05-2011, 08:04
westergaad ağzından bal damlıyor ama geri kalmış ülkelerde aşırı muhafazarlık ve aşırı milliyetçilik kolay kolay bitmez gibime geliyor..geri kalmış derken sadece ülke ekonomisinini gücünden bahsetmiyorum,kastettiğim kişi başına düşen milli gelir ve tabi sorgulayıcı,sağlam eğitim..

Eğitimsiz ve yarı aç yarı tok yaşayan insanları, dini /muhafazakar düşüncenin vadettiği cennet ve milliyetçiliğin bahşettiği damardaki asil kandan başka ne mutlu edebilir ki..

murted
15-05-2011, 12:06

Öyle de, kısa vadede kafalar değişmeyecek. O oylar da Akp'ye kayacak, böylelikle Akp'nin kanunsuzluklarının önüne geçilemeyecek. Zaten geçilemiyor da, mecliste çoğunluğu elde ettiler mi artık zevk almaktan başka çaremiz kalmayacak.

Ortada sevinilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca kim olursa olsun bu şekilde ahlaksızca ayaklarının kaydırılmasından haz almıyorum. Akp'nin Mhp'nin oylarını göz diktiğini uzun zamandır herkes söylüyor. Üç beş liberal demokratı ikna etmek için yırtınacağımıza Mhp'nin tabanına yaranalım, Mhp meclis dışı kalsın uğraşıyorlar. Bu işin arkasında da Akp ya da cemaat yandaşları vardır büyük ihtimal. Yoksa bile bu durumdan faydalanmaya çalışmak da daha az şerefsizlik değil zaten.

VraeL
15-05-2011, 12:46
farkliulkuculuk.weebly.com/

mektupları çok komik olmuş
yok gerçek ülkücülük, yok gerçek başbuğluk, yok ülkücülüğü karaladınız,
sanırsın ki gandalf öncülük ediyor bunlara.
gondor'un ihtişamı geri dönecek!

O değilde ortalama haftada 2-3 gün görüyorum bahçeliyi, sabah evinden çıkıp bazen mhp plakalı bazen db plakalı aracına binip gidiyor uzak diyarlara, pisküvüt yemeye. Eskiden ya elinde peçete (ağzını kapatmak için) ya da şemsiyesi olurdu araba ile evinin arasındaki mesafede yürürken. Şimdilerde pisküvit var.
Alka ne güzel yazmış, "kurtlar birbirini yiyor kurt sofrasında" diye. Aslında bunu "çakallar kurt sofrasını bastı" şeklinde düzeltsekte olabilir.
Bu arada hepar'ında mhp'nin bu durumundan oy kazanacağına eminim. Mahalleden, iş yerinden, hatta bir zamanlar takıldığım online oyunlardaki tanıştığım milliyetçi bir çok arkadaşım "ille de pamukoğlu" diyip duruyor.

Jolly Jocker
15-05-2011, 16:32
Kemalistler ile dinciler karşı karşıya gelince ''Yesinler Birbirlerini!'' dedik diye bize çok kızan bazı ulusalcı ''solcu'' arkadaşlar vardı. Bu arkadaşlar, ''laikliği son kalesi'' diyerek faşist devleti, onun darbeci ordusunu, kontracı yargısını da savundu. Merak ediyorum, solcu geçinen bu ulusalcılar şimdi de Fethullah'a karşı faşist MHP'yi mi savunacak acaba? Yoksa sonunda onlar da ''Yesinler Birbirlerini!'' diyebilecekler mi?

Fethullah'ı da AKP'yi de savunduğumuz yok. Ama MHP'nin sıkışmasına ya da sağın birbirinin boğazına sarılmasına üzülmemiz, hele ki taraf tutmamız beklenemez. Bir kez daha söyleyelim o halde;

Yesinler Birbirlerini!

VraeL
16-05-2011, 20:17
Beklenen oldu, mhp'den ağepe'ye geçişler başladı.

yucemanitu
16-05-2011, 20:34
Diyorsunuz da AKP MHP'den daha mı az milliyetçi yani? Ayrıca oylar kaset skandallarıyla değil insanların bilincinin değişmesiyle düşmeli. Yoksa seçmen kaset nedeniyle faşist MHP'ye oy vermek yerine gider faşist AKP'ye oy verir. Ne farkları var ki?
Freddie'ye katılıyorum "Yesinler birbirlerini!"

taopaipai
20-05-2011, 18:36
Ne şekilde olursa olsun mhp'nin baraj altında kalmasına sevinirim.Söyleyeceği yeni bir şey yok bahçelinin dahiyane matematik formüllerinden başka.

ahmetsln
20-05-2011, 20:11
Arkadaşlar mhpye yapılan kesinlikle demokrasi değildir, demokratik seçime vurulmuş en büyük darbedir. O yüzden bu kaset olaylarına hiçbir şekilde müdahele etmeyen ve çok kolay bir biçimde sitenin sahiplerini bulabilecekken sessiz kalan ankara cumhuriyet savcılığını ben kınıyorum.

mhpli falan değilim ama bu demokrasiye terstir.

http://www.odatv.com/n.php?n=secime-indirilen-buyuk-darbemhp-kasetleri-1905111200

murted
20-05-2011, 20:34
Ne şekilde olursa olsun mhp'nin baraj altında kalmasına sevinirim.Söyleyeceği yeni bir şey yok bahçelinin dahiyane matematik formüllerinden başka.

Normal yani böyle tertiplerle, halkın bilinçsizliğinden faydalanıp karşı tarafın ayağını kaydırmak?

Nasılsa vatandaş bunların yasadışı yollarla elde edilmesine takılmayacak kadar şuursuz. O zaman sürelim piyasaya, seçimde malzeme yapalım.

Mhp'ye gitmeyen oylar Akp'ye gittiğinde adamlar meclisin yarıdan fazlasını ellerine geçirdiklerinde de sevinirsin şimdi sen.

Mhp'nin canı cehenneme ama o zihniyet sürüp de oylarını Akp'ye vereceklerine o zihniyet oyunu gene partisine versin ki hiç olmazsa baraj altında kalmayıp, mecliste koltuk kaparak Akp'ye karşı denge unsuru olsunlar.

Sonuç itibari ile Mhp'nin en azından şimdilik yaşaması ve barajı geçmesi lazım.
Yok kafalar da değişecek ve milliyetçi modda gezen Tayyip'e kanmayacaklarsa Mhp'nin canı şimdiden cehenneme!

taopaipai
21-05-2011, 10:42
Mhp çoğu yasa tasarısında akp'ye destek vermiştir.Akp'den tek farkı daha milliyetçi ve daha beceriksiz olması.Bir de kürt açılımına karşı çıkacaklar.Yoksa özgürlükleri falan savunacağını sanmayın.mhp dibine kadar muhafazakar bir partidir.

Subat
21-05-2011, 11:15
Mhp oylarının Akp'ye gitmemesi iyi birşey diyelim. Akp daha fazla güşlenmiş olmayacak ?
Peki sonra ne olacak ? Güçsüzleşen Akp'den ilerici güçler mi faydalanacak ?
Hiç birşeyin değişeceğini sanmıyorum.
Gerçek bir devrimci parti ( ya da buna benzer ilerici bir parti gibi.. ) olmadığı müddetçe, sadece piyonlar değişecek. Bu nedenle Mhpnin baraj altında kalmasıyla geçmesi arasında bir fark olacağını sanmıyorum. Fettullah'dan ümidini kesen MHP diğer cemaatlerle iş birliği içinde.. En nihayetinde aynı değirmene su taşıyorlar.

Bir de demokrasi oyununu oynamak için, kasetleri ileri sürmek garip. Bağımsızları veto sürecinde en azından iki kelime laf etmiş olabilinmeliydi, bunu ileri sürmek için..

Katibe Bartleby
21-05-2011, 11:32
Normal yani böyle tertiplerle, halkın bilinçsizliğinden faydalanıp karşı tarafın ayağını kaydırmak?

iyi de mürtoş, bu mhp yıllardır insanların canı üzerinden siyaset yaparak diğer partilerin ayağını kaydırmıyor mu, can üzerine yapılan siyaset uçkur üzerine yapılandan daha mı az kötü?
niye ona üzülüp "kötüleri, pişler ama onları kaydırmak için kullanılan yol hoş diyil" dememiz için bir neden yok, kim kimi nasıl kaydırıyosa kaydırsın sonuçta birbirlerinden farkı yok, kendi başlarını yesinler.

Jolly Jocker
21-05-2011, 16:12
MHP'nin üzerinde bir kaset operasyonu dönüyor. Böylece bu parti gözden düşürülmeye çalışılıyor. AKP seçim öncesi MHP'nin oylarını toplayabilmek için milliyetçi söylemler, sol düşmanlığı ve PKK operasyonlarına hız vereceğe benziyor. Amaç, yeni anayasanın gündemde olacağı ikinci cumhuriyetin ''kurucu meclis''inde MHP gibi devletçi ve milliyetçi bir engeli saf dışı bırakmak. Böylece ''ileri demokrasiye''(!) geçişte çok daha rahat edecekler. CHP'nin ulusalcı-devletçileri ise zaten Baykal'a kaset operasyonu ve Kılıçdaroğlu ekibinin başa gelip eski artıkları temizlemesiyle tamamlandı. ''İleri demokrasi''ye karşı çıkmayan, o çizgi içinde siyaset üreten bir yeni CHP var artık. BDP ise, seçim öncesi AKP milliyetçilik ve askeri operasyonlara gaz vereceği için öfkeli ama seçim sonrası MHP'nin baraj dışı kalmasının Kürt hakları konusunda kendisinin elini güçlendireceğini de muhakkak görüyor olmalı.

Şimdi MHP'yi konuşurken önümüzde iki yol görünüyor. Ya MHP'li, eskinin izlerini de bolca taşıyan bir ''ileri demokratik'' dönüşüm ya da MHP'siz, eskinin izlerini daha az taşıyan bir ''ileri demokratik'' dönüşüm. Eskisi Türk-İslam sentezi idi; yenisi ise İslam ayağı daha ağır basıp milliyetçiliğin biraz daha geriye çekileceği bir sentez olacak. İkisi de faşist, ikisi de gerici ve işbirlikçi olacak. Aralarında tercih yapıp saf tutmak gerekir mi? Elbette hayır! İkisinin de canı cehenneme! Bizim yolumuz budur. MHP için tasalanmak bize düşmez. Yesinler birbirlerini. Biz kendi işimize bakalım.

Ulusalcılar evvela AKP'ninkine karşı 12 Eylül faşist anayasasını destekleyecek denli geri düşmüşlerdi; anlaşılan şimdi de AKP'nin eli iyice güçlenmesin diye faşist MHP'yi destekleyecek denli düştüler. Bakalım daha ne hallere düşecekler. Tüm bunlar, hala düzen içi düşünmeleri yüzünden oluyor. Hala meclis temelli, hala yasal, hala CHP-MHP ikilisi üzerinden akıl yürütüyorlar. Hala isyanı, devrimi, illegaliteyi, sokakları örgütlemeyi düşünmüyorlar. Bu yüzden günden güne mevzi yitiriyor ve kendileri de ideolojik yönden dönüşüyor, geriliyorlar. Tüm düzen içi yollar tükendiğinde, umudunu yitirip yurt dışına kaçanları dışında, nihayet o zaman düzen dışı ve devrimci bir mücadeleyi düşünecekler ama belki de herşey için çok geç olacak.

taylan
21-05-2011, 21:35
Sayın Freddie nifak tohumu adlı eğlenceli sitenizin logosu olan beş köşeli yıldızın içindeki orak çekiç ne anlama geliyor??

Jolly Jocker
21-05-2011, 23:49
Sayın Freddie nifak tohumu adlı eğlenceli sitenizin logosu olan beş köşeli yıldızın içindeki orak çekiç ne anlama geliyor?
Ne anlıyorsan o.

taylan
22-05-2011, 00:27
Eğer tüm dünyanın satanist işçileri birleşiniz gibi bir anlamı yoksa, beş köşeli pentagram yıldızının orak çekiçle ilişkisini anlayamadım.

Sanırım beş köşeli yıldız, belki de şeytanın tanrıya karşı isyanını sembolize ediyor.

Pentagram gibi arkaik bir inanç figürünün orak çekiç gibi devrimci bir figürle birarada oluşu tam bir post modern görüntü ortaya koyuyor. Bence çok dikkat çekici ve kışkırtıcı olmuş.:)

VraeL
22-05-2011, 01:21
Eğer tüm dünyanın satanist işçileri birleşiniz gibi bir anlamı yoksa, beş köşeli pentagram yıldızının orak çekiçle ilişkisini anlayamadım.

Sanırım beş köşeli yıldız, belki de şeytanın tanrıya karşı isyanını sembolize ediyor.

Pentagram gibi arkaik bir inanç figürünün orak çekiç gibi devrimci bir figürle birarada oluşu tam bir post modern görüntü ortaya koyuyor. Bence çok dikkat çekici ve kışkırtıcı olmuş.:)

Şeytan veya tanrıyla olan alakası günümüz paganları tarafından verilen bağlantıdır. Aslında tamamen pagan işaretidir :

Köken olarak sümerden kalma. Mısır-maya-hindu gibi diğer başlıca eski uygarlıklarda benzer şekilde veya benzer anlamda olanları var sadece. Sümer'e bir yerden gelip gelmediği veya sümerliler tarafından ilk olarak anlam verilip verilmediği tam bilinmiyor. Pentagramın "özünün özünü" oluşturduğu iddia edilen kimi 5-6 köşeli şekiller var hindistan-burma bölgesindeki tapınaklarda saklanılan tabletlere göre. Fakat kesin bir şey söylemek çok zor.
Anlamı çok basit, insanoğlunun evreni oluşturan-yöneten, sistemi oluşturan-yöneten 4 ana güçle-tanrıyla-enerjiyle-kuvvetle olan ruhani bağlantısını simgeler. Dört uç, dört büyük gücü, beşinci uç ise insanı-insan ruhunu simgeler.

Birde bunun beşinci ucu olmayanı var. Sadece 4 ana kuvveti-gücü-tanrıyı simgeleyen bir versiyonu. Onu da hitler yatay yönde ters çevirip partisinin amblemi olarak kullanmıştır.

TurkceRap
25-05-2011, 16:19
NE olursa olsun onaylanacak şeyler değil bunlar, Mhp.nin oylarının nereye gideceğini ben de gerçekten merak ediyorum.

Söylemlere bakılırsa Chp.ye de gidebilir, akp.ye de.

bazı Mhp.liler işi akp.nden bilip kızgınlıkla chp.ye oy verebilirler.
Nitekim kasedin yayınlıandığı sitenin hosting parasının da bir akp mensubu tarafından ödenmiş olması da oyların chp.ye gitme ya da Mhp.de ters tepkli yapıp oylarda 1-2 puan yükselme ihtimalini öne çıkarıyor.

Bu seçimin nasıl olacağını gerçekten ben de merak ediyorum.