Orijinalini görmek için tıklayınız : Arap Ateistler Bizlerden Daha Cesur
Takdir ve taklit edilesi bir video.
http://www.youtube.com/watch?v=B1a3J3LQhUs
türkçe altyazı eklenebilir mi.
türkçe altyazı eklenebilir mi.
sözlerin içeriği de aslında gayet sağlam genel olarak. Ama senin benim faydalanabileceğimiz, öyle çok yeni bir bilgi, yorum, açı filan yok.
Asıl vurgulamak istediğim, içerikten ziyade, adamların gerçek kimlikleriyle, görüntüleriyle oturup, açıkça 'biz artık inanmıyoruz, çok saçma geliyor' şeklinde konuşup, videosunu çekip, bunu da YouTube'a koyabilmeleri.
Ulpian, neye karşı cesaretten bahsediyorsun? Öldürülmeye, saldırıya uğramaya karşı cesaretten mi?
Ulpian, neye karşı cesaretten bahsediyorsun? Öldürülmeye, saldırıya uğramaya karşı cesaretten mi?
Evet. Buna cesaret demez misin sen de?
Bunu yapmamak korkaklık değil. Bulunduğumuz ortamda, gözü dönmüş insanlar bu kadar çokken, bunu yapmamak korkaklık değil, gayet insani ve anlaşılır bir durum. Ama aynı durumda bunu yapabilen videodaki dört beş Arap ateistin yaptıkları cesurluktur. Öyle değil mi?
OffSpring
16-05-2011, 19:52
1. Bu adamların yaşadıkları yeri bilmiyoruz.
Örnegin abd li bir grup olabilir.
2. Bu adamların kaybedecek birşeyleri olmayabilir.
3. Böyle video yapabilecek Türklerde bulabiliriz. 7 kişi var altı üstü.
Fakat ben ateist oldum demenin hiçbir faydası yoktur.
Bizim bu forumda yaptıgımız onların yaptıklarından çokda farklı değil.
Biz çok daha cesur şeyler yapıyoruz bazen.
Firestorm
16-05-2011, 19:54
Düşünsenize siz bir arapsınız, tüm dünya sizi direk olarak müslüman diye damgalamış toplumunuzun içerisinde islam dışı hareket çok az o hareketler de islam dışındaki dinlere yönelik ve dinler konusunda çok katı olduklarını göz önünde bulundurmak gerek. Siz bu etkenler altında ben ateistim diyorsunuz tüm yaratıcı, yaradan vs red ediyorsunuz açıkcası evet saldırıya uğramaya karşı cesaret. Bu düşüncenizle toplumdan itiliceksiniz bu yanlızlıga karşı cesaret veya toplum içerisinde sindirilmeye calışılıcaksınız buna karşı cesaret...
Açıkcası burda neye karşı olursa olsun kesinlikle bir cesaret var. Ateist oldugunu açıklayıp bunu savunmaktan bahsediyorum...
Uplian yerine yanıt vermiş gibi görünüyorum ama fikirlerimi söylemeden gecemedim...
Zaten çoğu yurtdışında yaşıyor. Ama yurtdışında da yüzde yüz güvenlik yok ki. Nitekim bu gibi saldırılar Avrupa'da da yaşanıyor...
Yav benim yapmak istediğim daha çok bir imrenmeyi dile getirmek ve belki birazcık da bir öz eleştiride bulunmak arkadaşlar. Bu özeleştiriye de en başta ben dahilim. Nitekim bu forumun yurtdışında yaşayan üyelerindenim. Yani böyle birşey yapacak olsak, evvela benim ''varım'' demem gerekir.
Her halükarda imrendim, hepsi bu... ''Bizden daha cesurlar'' sözünü biraz fazla plakatif seçmiş olabilirim...
Evet. Buna cesaret demez misin sen de?
Bunu yapmamak korkaklık değil. Bulunduğumuz ortamda, gözü dönmüş insanlar bu kadar çokken, bunu yapmamak korkaklık değil, gayet insani ve anlaşılır bir durum. Ama aynı durumda bunu yapabilen videodaki dört beş Arap ateistin yaptıkları cesurluktur. Öyle değil mi?
Bu adamlar büyük ihtimalle bizim sahip olduğumuz şartlara sahip olmadıkları için bunu yapmışlardır. Yani onlar aslında bizden cesur oldukları için değil, bu eylemi yapmak için çevresel olarak uygun koşullara sahip oldukları için yapmışlardır.
Olimpiyat
16-05-2011, 19:59
Fakat ben ateist oldum demenin hiçbir faydası yoktur.
Bizim bu forumda yaptıgımız onların yaptıklarından çokda farklı değil.
Biz çok daha cesur şeyler yapıyoruz bazen.
bu haber doğru ise http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=507275
böyle bir ülkede eğer açıklama yapmışlarsa,
ya kafayı üşütmüşler ya da çok çılgın ve cesurlar...
Dünyanın en zor liginde oynadığımızı unutmamak gerekiyor. Daha geçenlerde yapılan bir araştırmada dini inanç egemenliğinde Suudi'leri bile geride bıraktığımız ortaya çıkmıştı. Araplar açısından islamın ana kaynağını kendi dilleriyle okumak gibi bir avantajı var. Türkiye ise bu konuda tam bir karanlıkta. İnanılmaz bir dindarlık var ama neye inandıkları konusunda çoğunluğun hemen hiçbir fikri yok. Bu dehşet bir şey. Bizim insanlarımız hiç bilmeden inanıyorlar.