PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilim insanları atar damara sığacak kadar küçük güç jeneratörü yaptı


Ascendent
21-05-2011, 03:42
http://utopianist.com/wp-content/uploads/2011/05/power-plant-turbine-human-artery.jpg

İsveçli araştırmacılar atan insan kalbinin ürettiği enerjiden (yaklaşık 1-1.5 watt) faydalanmanın bir yolunu buldu. Bunu küçük, insan vücuduna yerleştirilebilen jeneratörlerle başardılar. Çok küçük türbinlerden oluşan bu jeneratörler tıpkı bir hidroelektrik santrali gibi çalışıyor. Atar damara yerleştirildikten sonra kalbin ürettiği enerjinin 1 miliwatt kadar küçük bir kısmından faydalanıyor ve bu enerjiyi normalde değiştirilmesi gereken pillerle çalışan kalbin atış hızını ayarlayan cihaz gibi şeylere güç sağlamak için kullanabiliyor. Kalbiniz atmaya devam ettiği sürece, akan kan türbinleri döndürecek ve cihaza güç sağlayacak.

Tarih: 18 Mayıs 2011
Kaynak (http://utopianist.com/2011/05/scientists-create-tiny-power-generator-that-fits-in-human-arteries/)

Firestorm
21-05-2011, 09:29
Çok güzel bir buluş bu sayede kalp pili ile ömürlerini sürdürmek zrunda kalan insanlara çok büyük bir kolaylık gelicektir.







Ayrıca olayı çarpıtmak gerekir ise :)

Bu teknoloji sadece başlangıc yakında insan vucudundan daha iyi elektirik üretilicek. Makinalar dünyayı ele geçiricek aynı metrixteki gibi insan tarlaları sektörünü kurucak :heh:

ozgur_beyin
21-05-2011, 09:50
çoook seneler önce bir film izlemiştim. bir gemi yapıp onu küçülttüler ve içinde de iki kişiyle insan vucudunda yolculuğa çıktılar. beyine varıp orda bir tamir (yahut ameliyat)
gerçekleştirdiler ve sonunda insanın göz damarında dışarı çıktılar
sevgili ascendent'in yazısını görünce bu film aklıma geldi .hayaller hep gerçek oluyor .ben göremesemde ,isdanlar uzaya dağılıacak ve başka dünyalar bulup başka canlılarla buluşacaklar. buda benim hayalim