PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Papa 16.benedict evrimdeki tesadüfi gelişimler akıl dışıdır diyor.

troyya
23-05-2011, 11:41
evet haberin orjinali

http://blog.milliyet.com.tr/Papa__%E2%80%9CEger_insan_evrim_sonucu_olusmus_ols aydi_hayati_bir_anlam_ifade_etmezdi%E2%80%9D/Blog/?BlogNo=306586&RefNo=22

yorumlarınızı merak ediyorum.

Firestorm
23-05-2011, 11:56
Hristiyanların evrimi kabul eden bir kolu var mıydı ki? Var ise de ben bilmiyorum ve hiç öyle birini tanımadım.

troyya
23-05-2011, 12:04
firestrom vatikan komple evrimciydi diye biliyorum ben...

TUBA
23-05-2011, 12:12
peki darwinden özür dileyen kimdi?

KızıL
23-05-2011, 12:15
vatikan evrimci felan değil nasıl bir bilgi bu !!! hatta katoliklerde evrime inanış azdır ben hiç inananını görmedim ama protestanlarda biraz dha fazla.. zaten inanıyorlarsa neden bilmek istesinler ki? bu sorunu çözüyor adamlar biz inanıyoruz yaratıldık! evrimde neymiş ;)

troyya
23-05-2011, 12:20
vatikan evrimci felan değil valla hatta katoliklerde evrime inanış azdır ama protestanlarda biraz dha fazla..

abi bu geçenlerde richardda vardı hatta seminerlerini izledim, alayı evrim derslerini öyle dinleyerek bakıyordu valla...onu nerde gördüm şu an bulabilir miyim bilmiyorum yalnız..ama yanlışda anlamış olabilirim tabi...net doğrusu ne bilmiyorum ? ama onemli olan aslında su var ki

dr.lewis thomas , chandra vickramaschinge gibi şahısların sözleri de var orda...onlarda ilginç geldi özellikle chandra nın dayatmacı sözünü ben kesinlikle onaylıyorum :)

troyya
23-05-2011, 12:21
vatikan evrimci felan değil nasıl bir bilgi bu !!!

abi siz herşeyi nasıl yorumluyorsunuz boyle..ben bilgi verirsem diye biliyorum adında bir kelime kullanmam...bilgi ile zan yada yorumu çorba ediyorsunuz siz ya

KızıL
23-05-2011, 12:23
sevgili troyya ben eski bir hristiyanım vatikanın zaten evrimci felan olmadığını herkes bilir katoliklerde de bu bilime merak ve inanış azdır ben çok nadir bir iki örnek dışında bilmıyorum ama protestanlarda daha çok gördüm.. tabi ki bireysel girişimler bunlar..

ozgur_beyin
23-05-2011, 12:25
yahu troyya bu adamlar galileoya söylediklerini inkar ettirmişlerdir. niye ?
kutsal kitaba uymuyor diye. ilk anatomi araştırmalarında erkeklerin kaburga kemiklerinde
eksiklik olmadığı anlaşılınca papa amcan bunada karşı çıktı(araştırmalara) çümkü erkeğin bir kaburgası eksik olmalıydı. çünkü kutsal kitapta EVE'nin (havanın) ademin kaburga kemiğinden yaratıldığı yazıyordu.
sende kalkmışın kitabına bozuk dediğin adamın lafına itibar ediyorsun niye? aklına uyduğu için öyle değilmi??? troyya

KızıL
23-05-2011, 12:27
kutsal kitaba uymuyor diye. ilk anatomi araştırmalarında erkeklerin kaburga kemiklerinde
eksiklik olmadığı anlaşılınca papa amcan bunada karşı çıktı(araştırmalara) çümkü erkeğin bir kaburgası eksik olmalıydı. çünkü kutsal kitapta EVE'nin (havanın) ademin kaburga kemiğinden yaratıldığı yazıyordu.
sende kalkmışın kitabına bozuk dediğin adamın lafına itibar ediyorsun niye? aklına uyduğu için öyle değilmi??? troyya

hehe bu çok iyiydi! görüş uyunca hemen ittifak..

ozgur_beyin
23-05-2011, 12:31
bak troyya önce öğren . saksağan kuşu gibi herduyduğuna inanma.
sana bir link veriyorum peygamberinin hayatınında ne kadar mitolojik olduğunu öğren
burdaki siyer yazılığıyla ilgili bölümü oku

http://www.milelvenihal.org/dosyalar/milel-nihal-dergi/sayilar/MilelveNihal_c4_s3.pdf

troyya
23-05-2011, 12:31

özgür beyin yorumlarınızı bekliyorum derken görüşü desteklediğim manası mı çıkıyor acep...ben papayı destekledigimden değil...altındaki şahısların sözleri hoşuma gitti sadece o yüzden paylaştım...kalkıpta ben hristiyanım mı diyorum yahu el insaf...:)

troyya
23-05-2011, 12:32
bak troyya önce öğren . saksağan kuşu gibi herduyduğuna inanma.
sana bir link veriyorum peygamberinin hayatınında ne kadar mitolojik olduğunu öğren
burdaki siyer yazılığıyla ilgili bölümü oku

http://www.milelvenihal.org/dosyalar/milel-nihal-dergi/sayilar/MilelveNihal_c4_s3.pdf

hakaret olarak algılıyorum...

ozgur_beyin
23-05-2011, 12:36
hakaret olarak algılıyorum...

hiç öyle bir şey algılama naturamda böyle bir tavır yok.

troyya
23-05-2011, 12:53
hiç öyle bir şey algılama naturamda böyle bir tavır yok.

bana göre evrim bir palavra olduğu için kızılın dediği gibi uygun görüşte hemen ittifak yani...olay budur...:)

Firestorm
23-05-2011, 12:57
bana göre evrim bir palavra olduğu için kızılın dediği gibi uygun görüşte hemen ittifak yani...olay budur...:)

Dikkatini çekiyor mu bilmiyorum ama o orda seni kastediyor. Vatikanın evrim teorisini "akıl dışı" olarak yorumlamasını hemen servis etmenden dolayı söylemiştir ve bu söylediginde haklı da....

troyya
23-05-2011, 13:00
Dikkatini çekiyor mu bilmiyorum ama o orda seni kastediyor. Vatikanın evrim teorisini "akıl dışı" olarak yorumlamasını hemen servis etmenden dolayı söylemiştir ve bu söylediginde haklı da....

ben haberi paylaştım yorumsuz katkısız...sizden de yorum bekledim..bunun neresi abes...hadi yorum yapsam neyse...saksagan kusu değil bunun adı...paylasım demek...ha doğru olur yanlıs olur haber bilemem...medyaya oldum olası guvenmem zaten...

KızıL
23-05-2011, 13:01
neyse firestorm anladı :)
bence troyya sen yolunu şaşırmışssın ittifak edeceğim diye cennetten arsa satanlara sarılmışssın üzüldüm haline ama denize düşen yılana evrimle yüzleşemeyen vatikana sarılırmış..

Firestorm
23-05-2011, 13:05
ben haberi paylaştım yorumsuz katkısız...sizden de yorum bekledim..bunun neresi abes...hadi yorum yapsam neyse...saksagan kusu değil bunun adı...paylasım demek...ha doğru olur yanlıs olur haber bilemem...medyaya oldum olası guvenmem zaten...

Peki ne gibi bir yorum bekliyordun, vatikan doğru söylemiş mi diyicektik. Vatikanın evrim konusunda ki tavrı her zaman net açık olmuştur. Bu tavırı ise evrim konusunda bilgisi olan nerdeyse herkes bilir(nerdeyse diyorum genellendirme yapmamak için).

Başka bir topikte de "taylan hocam bir işin içinde tesadüfilik varsa ben komple sıfırlıyorum kendimi zaten yani ağızla kuş tutulsa bana fos yani :) o yüzden bu tür - den + ya doğru gelişimlerde zamana bağlı olarak gen haritaları çıkartılmadığı sürece evrim debelenip dursun kendi içinde...karışan yok...böyle bir genetik değişimi kimse çıkartamayacağına göre...evrimde biryerde bir inanıştan öteye geçmez." diyen siz sonra da gelip vatikan evrimi kabul etmiyor diye topik açıyorsunuz zaten yorum yapmanıza gerek yok görüşünüzü tüm forum biliyor.

Sizin bizim görüşlerimizi öğrenme gibi bir gayeniz yok sadece hatalar arıyorsunuz bu hataları bulup kullanmayı düşünüyorsunuz.

TUBA
23-05-2011, 13:10
Sizin bizim görüşlerimizi öğrenme gibi bir gayeniz yok sadece hatalar arıyorsunuz bu hataları bulup kullanmayı düşünüyorsunuz.

aynen arkadaşım
bende buna kanaat getirdim

hem soruyu soruyor hem de verilen cevap karşısında da
benim rengim belli zaten önemsemiyorum diyor

troyya
23-05-2011, 13:38
babacanlar bakın ya anlatamıyorum yada anlamak istemiyorsunuz...konuyu buraya taşıyamıyorum kopyalamaya izin vermiyor ancak...15. satırdan itibaren papa ile alakası olmayan bir cumleler baslıyor...

tabiiki 21.yüzyıl bilimi diye başlayan cümlelerden sonra vatikanla alakası olmayan cümlelere karşı ben ittifak gösteriyorum...haberi okumuyor musunuz yoksa bana mı öyle geliyor anlamış değilim...papayı geçtik hadi...:) haber milliyetin haberi değil mi..

TUBA
23-05-2011, 13:47
peki troyya arkadaşım

yeni doğan bir bebek neden ailesinden (baba veya anne ve kuşakları) herhangi birisine benzer?

babalık testi nasıl oluyor?cinayetlerde veya başka bir olayda nasıl takibe alınıyor?

madem dna gen hepsi palavra

cevap lütfen

Firestorm
23-05-2011, 13:48
babacanlar bakın ya anlatamıyorum yada anlamak istemiyorsunuz...konuyu buraya taşıyamıyorum kopyalamaya izin vermiyor ancak...15. satırdan itibaren papa ile alakası olmayan bir cumleler baslıyor...

tabiiki 21.yüzyıl bilimi diye başlayan cümlelerden sonra vatikanla alakası olmayan cümlelere karşı ben ittifak gösteriyorum...haberi okumuyor musunuz yoksa bana mı öyle geliyor anlamış değilim...papayı geçtik hadi...:) haber milliyetin haberi değil mi..

Kusura bakma ama Papadan bahsediyoruz yani Katoliklerin liderinden, gaz cıkrsa(afedersiniz ama) manşet olucak birisi ayrıca haberin tamamı aynı şeyden bahsetmiş ha papa red etmiş ha yabancı insanlar(ki bu kişiler önemli yerler de de olabilir) buradaki insanların yorumları aynı olucaktır. Bir laf vardır deli kuyuya taş atmış 40 akıllı cıkartamamış diye bilir misiniz?.

Firestorm
23-05-2011, 13:49
peki troyya arkadaşım

yeni doğan bir bebek neden ailesinden (baba veya anne ve kuşakları) herhangi birisine benzer?

babalık testi nasıl oluyor?cinayetlerde veya başka bir olayda nasıl takibe alınıyor?

cevap lütfen

Hepsi için vahiy geliyor Tuba hanım:heh:

troyya
23-05-2011, 13:52
Kusura bakma ama Papadan bahsediyoruz yani Katoliklerin liderinden, gaz cıkrsa(afedersiniz ama) manşet olucak birisi ayrıca haberin tamamı aynı şeyden bahsetmiş ha papa red etmiş ha yabancı insanlar(ki bu kişiler önemli yerler de de olabilir) buradaki insanların yorumları aynı olucaktır. Bir laf vardır deli kuyuya taş atmış 40 akıllı cıkartamamış diye bilir misiniz?.

bu biraz daha düzgün yorum oldu işte...en azından anlatabildiğimi anladım...neyse...kim deli kim akıllı onu Allah bilir

troyya
23-05-2011, 13:52
peki troyya arkadaşım

cevap lütfen

nasıl bir soru bu..tam anlayamadım biraz daha açarsan ?

TUBA
23-05-2011, 13:58
nasıl bir soru bu..tam anlayamadım biraz daha açarsan ?

her canlı bir yavru dünyaya getirdiğine göre ve her canlı kendine benzer bir yavru doğurduğuna göre bu neye göre oluyor?

ayrıca kriminal bir olayda katil neye göre yakalanabiliyor?
babalık testi neye göre yapılıyor? vs.

madem dna gen vs hepsi palavra bu işlemler nasıl yapılıyor?

troyya
23-05-2011, 14:02
her canlı bir yavru dünyaya getirdiğine göre ve her canlı kendine benzer bir yavru doğurduğuna göre bu neye göre oluyor?

ayrıca kriminal bir olayda katil neye göre yakalanabiliyor?
babalık testi neye göre yapılıyor? vs.

madem dna gen vs hepsi palavra bu işlemler nasıl yapılıyor?

sevgili tuba...ben genlere yada dna ya palavra demedim bu birincisi...ikincisi bu soyledigin soruları palavra kelimesine endexleyerek sordugunu da biliyorum...

bütün canlılarda glikoliz enzimleri aynıdır...peki neden ? cunku zımbırtı dna doğada 20 çeşit aminoasitten başkasını kullanmıyor tum canlılarda bunları kullanıyor ve baz olarakta

A G T S iki de şeker kullanıyor...başkada bir halt yapmıyor...dolayısıyla her canlı birbirine mutlaka benzeyecektir...ancak genetik dizilim farklıdır...kombinasyonu anne ve babaya göre yapıyor...maymuna göre değil..senin icin 25 milyon dizilim gerçekleştiriyorsa farklı farklı bunlar sana özel oluyor...baskası icin farklı bir 25 milyon..ancak maymun icin 25 milyon gen dizmiyor...

tüm olay burda bitiyor işte...

TUBA
23-05-2011, 14:06
peki troyyacım

madem bu kadar bilgin var beni aydınlatır mısın lütfen?

bazı maymunlar kuyruksuzdur
neden bu maymunlar kuyruksuzdur?

troyya
23-05-2011, 14:08
peki troyyacım

madem bu kadar bilgin var beni aydınlatır mısın lütfen?

bazı maymunlar kuyruksuzdur
neden bu maymunlar kuyruksuzdur?

evren soğuduğu halde evrilen maymun tüylerini neden kaybetti diye soruyla aynı mantıkta bir soru bu...bilgim var dediysem profesor degilim...her hayvanın biyolojik ozelligini nerden bileyim...

Firestorm
23-05-2011, 14:14
evren soğuduğu halde evrilen maymun tüylerini neden kaybetti diye soruyla aynı mantıkta bir soru bu...bilgim var dediysem profesor degilim...her hayvanın biyolojik ozelligini nerden bileyim...

İnsanlar bazı ilaçları fazla kullandıklarında o ilaçlara vucutları dirençli hale gelir ve ilaçlar artık eskilerini göstermez bazen bu sorun dozaj artırımı ile çözülür ama bazen tabi bu çözüm işe yaramaz. Peki vucuttaki bu ani değişim nedendir? Ayrıca bu ilaçlara olan bağışıklık sonraki nesillerde de görüle biliyor. Yani bir şekilde insanlarda kendi içerisinde sürekli olarak evrime devam ediyor bunları neye bağlıyorsunuz. Bu evrimi ise söyle söylemek gereirse yüzyıllar önce var olmayan hastalıkların insanların dnasında kayıtlı olup ta bu hastalık sebeblerinin hiç birine maruz kalmadan bu hastalıkları taşıyan insanlara ne diyoırsunuz yani genetik yoldan geçen hastalıklara ve bazı hastalıklara olan bağışıklıga?

Umarım kafanız karışmaz ama siz biyolog muşsunuz galiba bunları size basit gelmeli diye düşünüyorum.

Subat
23-05-2011, 14:19
İncil'de mehdi'nin gelişini herkes görecek dendiği için Dünya'yı da düz sayıyorlardı da sonradan dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmek zorunda kaldılar...

İlerde evrimi de kabul ederler.

troyya
23-05-2011, 14:21
İnsanlar bazı ilaçları fazla kullandıklarında o ilaçlara vucutları dirençli hale gelir ve ilaçlar artık eskilerini göstermez bazen bu sorun dozaj artırımı ile çözülür ama bazen tabi bu çözüm işe yaramaz. Peki vucuttaki bu ani değişim nedendir? Ayrıca bu ilaçlara olan bağışıklık sonraki nesillerde de görüle biliyor. Yani bir şekilde insanlarda kendi içerisinde sürekli olarak evrime devam ediyor bunları neye bağlıyorsunuz. Bu evrimi ise söyle söylemek gereirse yüzyıllar önce var olmayan hastalıkların insanların dnasında kayıtlı olup ta bu hastalık sebeblerinin hiç birine maruz kalmadan bu hastalıkları taşıyan insanlara ne diyoırsunuz yani genetik yoldan geçen hastalıklara ve bazı hastalıklara olan bağışıklıga?

Umarım kafanız karışmaz ama siz biyolog muşsunuz galiba bunları size basit gelmeli diye düşünüyorum.

bunların hepsi adaptasyondur...adaptasyonu da dogal seleksiyona bağlamak ahmaklıktır..vucuda giren virusun haplara geliştirdiği savunma mekanizmasıdır bu...senin iyileşmek için geliştirdigin antikorlar gibi...bunların hiç biri Allahsızlığı savunan evrimciler icin koz olamaz..zira hepsi adaptasyon örneğidir..sibiryaya git kan damarların büzüşür...genişlemez...

Firestorm
23-05-2011, 14:25
bunların hepsi adaptasyondur...adaptasyonu da dogal seleksiyona bağlamak ahmaklıktır..vucuda giren virusun haplara geliştirdiği savunma mekanizmasıdır bu...senin iyileşmek için geliştirdigin antikorlar gibi...bunların hiç biri Allahsızlığı savunan evrimciler icin koz olamaz..zira hepsi adaptasyon örneğidir..sibiryaya git kan damarların büzüşür...genişlemez...

Evrimde bir çeşit adaptasyondur zaten canlıların yaşadıkları bölgeye bir şekilde adapte ederek gelişmesi yani dünya üzerinde dolaşan canlıların yaşadıları bölgelere göre değişmesi evrimleşmesi. Ve bu adaptasyonun sonraki nesillere aktarılması ve sürekli olarak gelişmesi bunu karıştırmamak lazım ayrıca evrim teorisine inanmak illa bir allah, üst varlık veya kendi inancıma göre hak veya vahdedi vucudu red ettigi anlamına gelmez bir insanın bunu karıştırma.

TUBA
23-05-2011, 14:25

peki sibiryadaki adam neden benden daha az üşür?

bu arada evrimi savunan herkesi allahsız mı sanıyoırsun?

troyya
23-05-2011, 14:28
Evrimde bir çeşit adaptasyondur zaten canlıların yaşadıkları bölgeye bir şekilde adapte ederek gelişmesi yani dünya üzerinde dolaşan canlıların yaşadıları bölgelere göre değişmesi evrimleşmesi. Ve bu adaptasyonun sonraki nesillere aktarılması ve sürekli olarak gelişmesi bunu karıştırmamak lazım ayrıca evrim teorisine inanmak illa bir allah, üst varlık veya kendi inancıma göre hak veya vahdedi vucudu red ettigi anlamına gelmez bir insanın bunu karıştırma.

aynen katılıyorum firestrom, buna karşı oldugum hiç bir yerde yazılı değil..ben evrime palavra dediğimde az çok beni tanıdığınıza göre...Allahsız evrime palavra diyorum...evrim bir adaptasyon örneğidir...

troyya
23-05-2011, 14:30
peki sibiryadaki adam neden benden daha az üşür?

kan damarları ve vucut yapısı ona gore adaptasyon geliştirir...bakın ust mesajımda da soyledigim gibi ben adaptasyonik gelişime karşı değilim..zira bunun en buyuk ornegi kök hücredir...nasıl karsı cıkarım yahu...benim karsı cıktıgım nokta evrim var dinler yerlebir edildi diyenlere yonelik...yani at izinle şap izini birbirine karıstıranlara yonelik..aslında bu son 10 yılda gelişen bir fikir..daha oncesinde herkes evrimle dini yıkma gibi bir oluşumun icindeydiler...

Firestorm
23-05-2011, 14:31
aynen katılıyorum firestrom, buna karşı oldugum hiç bir yerde yazılı değil..ben evrime palavra dediğimde az çok beni tanıdığınıza göre...Allahsız evrime palavra diyorum...evrim bir adaptasyon örneğidir...

Evrimle allahın veya üst varlıgın alakası oldugunu söylemedim yanlız yani bir yönetmen yok bana göre bunu da ekliyim...

Ayrıca şunu da söyliyim yaratıcı yarattı ve sonrasında sadece adaptasyon oldu demek ve evrime tam olarak inanıyorum demek aynı şeyler değil.

Firestorm
23-05-2011, 14:33
kan damarları ve vucut yapısı ona gore adaptasyon geliştirir...bakın ust mesajımda da soyledigim gibi ben adaptasyonik gelişime karşı değilim..zira bunun en buyuk ornegi kök hücredir...nasıl karsı cıkarım yahu...benim karsı cıktıgım nokta evrim var dinler yerlebir edildi diyenlere yonelik...yani at izinle şap izini birbirine karıstıranlara yonelik..aslında bu son 10 yılda gelişen bir fikir..daha oncesinde herkes evrimle dini yıkma gibi bir oluşumun icindeydiler...

Dinlerin çogu evrimi kabul etmez hele ki islamda ve hristiyanlıkta(bunlara baktım sadece) kesinlikle kabul görmez mesela islamda oldu dedi oldu der yani şu anki hali oldu hiç bir şeyi adapte olarak görmez yani böyle yaratıldı böyle oldu der...

troyya
23-05-2011, 14:34
Evrimle allahın veya üst varlıgın alakası oldugunu söylemedim yanlız yani bir yönetmen yok bana göre bunu da ekliyim...

Ayrıca şunu da söyliyim yaratıcı yarattı ve sonrasında sadece adaptasyon oldu demek ve evrime tam olarak inanıyorum demek aynı şeyler değil.

sana göre öyle..ama bütün bilim adamlarıda olayı tesadufe baglamaz...ilk oluşumda...zira aminoasitlerin nasıl olustugu hala muallakta bir konu ki...bence çözülemeyecek tek konu...cunku ilk atmosfer radyasyonlu bir atmosfer..bırak radyasyonu aminoasit oksijen tepkimesi olayı noktalıyor zaten...o yüzden ilk olusum icin bir dış etki ve sonrasında adaptasyon

YANİ denklem su : CREATOR + EVRİM

TUBA
23-05-2011, 14:36

işte sen bile evrimi anlatıyorsun

teşekkürler

daha fazla konuşmaya gerek yok

Firestorm
23-05-2011, 14:37
sana göre öyle..ama bütün bilim adamlarıda olayı tesadufe baglamaz...ilk oluşumda...zira aminoasitlerin nasıl olustugu hala muallakta bir konu ki...bence çözülemeyecek tek konu...cunku ilk atmosfer radyasyonlu bir atmosfer..bırak radyasyonu aminoasit oksijen tepkimesi olayı noktalıyor zaten...o yüzden ilk olusum icin bir dış etki ve sonrasında adaptasyon

YANİ denklem su : CREATOR + EVRİM

İslam o dedigin şeyleri söylemez ki yaradışcılık böyle yarattık sonra ademle havva geldi ortalık karıştı ve hala bunu tartışıyoruz:Cry:

TUBA
23-05-2011, 14:38

sevgili troyya bunu bu hale getiren siz dincilerin ta kendilerisiniz

troyya
23-05-2011, 14:44
firestrom : Din kimsenin tekelinde değil..ne harun yahyanın ne de bir başkasının...Din Allahın...eğer din insanlara ait olsaydı tarihe çoktan gömülürdü.

tuba: haklısın yobaz islamcılar işin içine ediyor.

Firestorm
23-05-2011, 14:46
Eğer allah sana vahiy yollamadıysa bu yaradılış görüşü islam dininin tamamında aynı!

TUBA
23-05-2011, 14:46
sevgili troyya güneşten gelen radyasyon ve şimşekler sayesinde canlılığın başladığını sanırım bilmiyor

acaba bahar gelince etraf neden coşar ?
kuşlar böcekler ağaçlar hayvanlar ve biz insanlar kısacası tüm doğa
bize yaşam sağalayan güneşten dolayı değil mi?
fazlası zarar azı hastalık yapan güneş ışınlarının önemini anlaman için çevrene bakman yeterli sanırım
kısacası enerjimizin nereden geldiği belli.

TUBA
23-05-2011, 14:56

ben sıradan bir ev hanımıyım ama sen biyoloji mezumu olduğunu iddia etmiştin

troyya
23-05-2011, 14:58
sevgili troyya güneşten gelen radyasyon ve şimşekler sayesinde canlılığın başladığını sanırım bilmiyor

acaba bahar gelince etraf neden coşar ?
kuşlar böcekler ağaçlar hayvanlar ve biz insanlar kısacası tüm doğa
bize yaşam sağalayan güneşten dolayı değil mi?
fazlası zarar azı hastalık yapan güneş ışınlarının önemini anlaman için çevrene bakman yeterli sanırım
kısacası enerjimizin nereden geldiği belli.

:) ne güneşi...ilk oluşum ve güneş..buda çok güzelmiş...ozon ne zaman oluşmuş...radyasyonun aminoasite etkisinde aminoasitin yapı değiştirdiğini sanırım bilmiyorsun...mahveder yahu...

TUBA
23-05-2011, 15:01
:) ne güneşi...ilk oluşum ve güneş..buda çok güzelmiş...ozon ne zaman oluşmuş...radyasyonun aminoasite etkisinde aminoasitin yapı değiştirdiğini sanırım bilmiyorsun...mahveder yahu...

sen beni tiiye alacağına git oku öğren lütfen
ben nasıl merak ettiğim konuları araştırıp okuyorusam bir zahmet sende araştır
yok öyle 3 kuruşa 5 köfte
yan gelip yatma
agaya beleş değil

troyya
23-05-2011, 15:04
sen beni tiiye alacağına git oku öğren lütfen
ben nasıl merak ettiğim konuları araştırıp okuyorusam bir zahmet sende araştır
yok öyle 3 kuruşa 5 köfte
yan gelip yatma
agaya beleş değil

sayın tuba dikine yorum yapma..

http://troyya-evrimyalani.blogspot.com/2007/09/aminoasitler-tesadfen-olumaz.html

al oku...senin gibi yorum yapanlar git araştır öğren gel...çok gördüm ben bunları...

xcan
30-05-2011, 20:18
ben sıradan bir ev hanımıyım ama sen biyoloji mezumu olduğunu iddia etmiştin
Tuba can kardeşim biyoloji mezunu demek kültürel ve zihinsel olarak az miktarda mantık içeren biri demektir Yani en ilkel biyoloji mezunu bile Akla sağduyuya bilime evrime böyle cahilce saldırmaz tokat yiyeceğini bilir .Burada sallamak kolaydır .Ben Stefan hawkinsin kendisiyimde diyebilir .Yazılarındaki uslup Sıradan bir Huri Sevdalısı .Gül kokulu muhammedim tutkunu biri olduğunu bas bas bağırıyor .Biyolojiyle alakasız olduğunu gösteriyor.İnsanlara hakaret etmeside ekstrası Yeşil yeşil müslüman.Profil resmindeki sağa sola ateş eden çizgi film karesi onun patolojisi ile ilgili bizleri aydınlatıcı olmalı.

Sangre
30-05-2011, 22:43
Vatikan da dahil, Hrıstiyanların büyük çoğunluğu evrimi kabul ediyorlar.. Papa'nın eleştirdiği konu, evrimin 'tesadüfi değil, bilinçli bir yaratıcı tarafından' meydana gelmesi.. Evrimi reddettiği felan yok yani.

Evrimi reddeden ve Türkiye'deki evrim karşıtlarının bu argumanları ithal ettiği kesim daha çok ABD'de taraftarları olan Evangelistler.. Bunlar dışında Evrim teorisini reddeden kayda değer bir kesim yok diye biliyorum.

Neva
15-11-2012, 08:19
Papa'ya, Benedict usulu yumurta yemesini tavsiye etmek gerekli.

spartacus
15-11-2012, 11:22
Papa'ya, Benedict usulu yumurta yemesini tavsiye etmek gerekli.

Niyeki, o usulde yiyince daha mı farklı yumurtlayacak :)

Neva
15-11-2012, 11:44
Niyeki, o usulde yiyince daha mı farklı yumurtlayacak :)

Hayir Benedict'in ekurisi Hollandez sosu tutturmak oldukca zor. Ordan bir akilici fikir yurutme yapabilir belki Papa, soyle tanri icermeyen cinsinden, tabi kendisi yapmayi dener ve hasbelkader tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mi tavuktan veya bunlari da bir yaratan olmali sorunsalina takilmassa.

Jingo
15-11-2012, 15:40
Evrimdeki tesadüfi gelişimler = Akıl Dışı

Çamurdan canlanan heykel (Adem) = Akıl içi

Soru: Akıl nedir? :D

KızıL
18-11-2012, 01:00
ya gerçekten papa bunu diyen senmisin?
yahu dinlerde tanrıda herşeyi akıllıca buldun! evrimde tesadüfleri akıl dışı buldun..
yahu hangi akılla bunu söyleyebildin? aklınızı kullanma kaçıncı yüzyılda bırakıldı sizde..

ya valla insanın zoruna gidiyor papa ya! sokakta ki adam dese neyse aklı hiç kullanmayanların lideri akıl dışılıktan bahsediyor. yahu bunlar kutsal kitapları hiç okumadan papa olmuyorlar ki!
manastır kardinallik eğitimleri v.s pehh

çok güldüm aklım şaştı...