Orijinalini görmek için tıklayınız : Türklük mü Türkiyelilik mi?
vivident
24-05-2011, 10:16
Türkiyeliker lafı yoktur!!lütfen düzeltiniz..Türk vardır...bunuda böyle bilin
Firestorm
24-05-2011, 10:17
He he Türkiyede yaşıyan herkeste türktür dimi! Ayrıca etnik kökenimi çöpe atıp beni direk olarak Türk ilan edenleri de Şikayetçiyim!
vivident
24-05-2011, 10:32
He he Türkiyede yaşıyan herkeste türktür dimi! Ayrıca etnik kökenimi çöpe atıp beni direk olarak Türk ilan edenleri de Şikayetçiyim!
dinini secmekte serbestsın..ama Türkiye topraklarında yaşıyorsan türk kelimesi kullanmak zorundasın..
yurtdısında türk pasaportu kullanıyorsan,türküm diyeceksın.
sen almana-almanyalı mı dıyorsun,
rum olana-yunanıstanlı mı dıyosun
italyan olana-italyalı mı dıyorsun..
bölücümüsün...
benım ne oldugumu merak edıyorsan onuda söylıyım...
baba tarafım batmanlı,%50 kurt asıllı TÜRKÜM.
bunuda gururla söylüyorum.askerliğimi seve seve yaptım..ben Türkiyeli değilim..
TÜrküm...
Firestorm
24-05-2011, 10:43
dinini secmekte serbestsın..ama Türkiye topraklarında yaşıyorsan türk kelimesi kullanmak zorundasın..
yurtdısında türk pasaportu kullanıyorsan,türküm diyeceksın.
sen almana-almanyalı mı dıyorsun,
rum olana-yunanıstanlı mı dıyosun
italyan olana-italyalı mı dıyorsun..
bölücümüsün...
benım ne oldugumu merak edıyorsan onuda söylıyım...
baba tarafım batmanlı,%50 kurt asıllı TÜRKÜM.
TÜrküm...
Ruma Rum diyorum gerentiginde! Almana(dikkat et almana) zaten alman diyicem marslı mı demem lazım? Ayrıca ben Türk kökenli değil isem Türküm dememin hiç bir anlamı yok! Bu bölücülük olmaz ayrıca insan atasını bilmeli her zaman ve söylementen de utanmamalı! Askerlik konusu tamamiyle ayrı bir konu hiç girmiyicem
TÜrküm...
Nasıl oluyor bu ?
Kan grubunda 0/A/B/AB rh TÜRK mü yazmakta ?
vivident
24-05-2011, 10:48
[QUOTE=Firestorm;386534]Ruma Rum diyorum gerentiginde! Almana(dikkat et almana) zaten alman diyicem marslı mı demem lazım? Ayrıca ben Türk kökenli değil isem Türküm dememin hiç bir anlamı yok! Bu bölücülük olmaz ayrıca insan atasını bilmeli her zaman ve söylementen de utanmamalı! Askerlik konusu tamamiyle ayrı bir konu hiç girmiyicem
O Zaman aıt oldugun ülkeye gideceksın...bu kadar basit.babam Kürt asıllı,annem ise Bosna kökenli...
ama ben bu ülkenın süyünu içiyorsam,TÜRKÜM kardesım.
misaki milli sınırlarımız belli,begenmıyorsan ceker gidersin..
o zaman rum olan adama neden yunanıstanlı demıyorsun?
laf ebeliği yapma burda!!
alevileğe gelince...aleviliği dinsiz bir adamdan alıcak halim yok..sen öncelikle ateistmisin,alevimisin,putperestmısın daha onun kararını vermiş değilsin..sen önce karar ver onda sonra tartışalım!!!
vivident
24-05-2011, 10:50
kandıle cıkın!!zaten kandılde olanlarda ateist!!
Firestorm
24-05-2011, 10:53
Ruma Rum diyorum gerentiginde! Almana(dikkat et almana) zaten alman diyicem marslı mı demem lazım? Ayrıca ben Türk kökenli değil isem Türküm dememin hiç bir anlamı yok! Bu bölücülük olmaz ayrıca insan atasını bilmeli her zaman ve söylementen de utanmamalı! Askerlik konusu tamamiyle ayrı bir konu hiç girmiyicem
O Zaman aıt oldugun ülkeye gideceksın...bu kadar basit.babam Kürt asıllı,annem ise Bosna kökenli...
ama ben bu ülkenın süyünu içiyorsam,TÜRKÜM kardesım.
misaki milli sınırlarımız belli,begenmıyorsan ceker gidersin..
o zaman rum olan adama neden yunanıstanlı demıyorsun?
laf ebeliği yapma burda!!
alevileğe gelince...aleviliği dinsiz bir adamdan alıcak halim yok..sen öncelikle ateistmisin,alevimisin,putperestmısın daha onun kararını vermiş değilsin..sen önce karar ver onda sonra tartışalım!!!
Kaptan beni yorma git ırkcılıgını başka yerde yap. İlk mesajında dikkat etmemişim %50 Kürdüm ne demek ya dna taraması mı yaptırdın ne biliyorsun 10/5 kürt oldugunu? Biri sana öğretmemiş olabilir ama etkin köken farklı bir şeydir. Bir ülkede yaşıyan herkesin etnik kökeni bir olmaz. O mantıga göre gidersek Amerikada yaşıyan herkes Amerikan etnik kökenine mi dahil oluyor ama ne hayırsa amerikada insanların sürekli etnik kökenleri bilinir ve böyle söylenir cinliye cinli ispanyola ispanyol.
Müslüman olmayan ateist mi oluyor saçmalama dedigim gibi bilmedigim sularda yüzme! Benim Aleviligimi sorguliyicak kişi sen değilsin daha erkanda bile olmayan birine böyle bir hakkı vermem!
Ya HU mübarek aspendos atamız kim ?
Eğer evrime bakacaksak tek hücreli bir canlı,
yaradılışa bakacak olursan Ademden gelmedik mi ?
Ne atası ne babası ne diyorsun ?
"BİR ağacın dalları ve BİR dalın yaprakları" gibiyiz Ya HU.
Bırakın şu zihinsel "Türk,Kürt,Alman,Amerikalı,Çinli" vs vb ayrım yapma işlemini allasen yaw.
Firestorm
24-05-2011, 10:54
kandıle cıkın!!zaten kandılde olanlarda ateist!!
Yani türlügü kabul etmeyen pkk'lı oluyor sizin mantıgınız böyle calışır ancak ayrıca benim ateist oldugumu nerden biliyorsun veya ordaki insanların ateist oldugunu gittin mi yoksa da biliyorsun!
vivident
24-05-2011, 10:57
[QUOTE=vivident;386536]
Kaptan beni yorma git ırkcılıgını başka yerde yap. İlk mesajında dikkat etmemişim %50 Kürdüm ne demek ya dna taraması mı yaptırdın ne biliyorsun 10/5 kürt oldugunu? Biri sana öğretmemiş olabilir ama etkin köken farklı bir şeydir. Bir ülkede yaşıyan herkesin etnik kökeni bir olmaz. O mantıga göre gidersek Amerikada yaşıyan herkes Amerikan etnik kökenine mi dahil oluyor ama ne hayırsa amerikada insanların sürekli etnik kökenleri bilinir ve böyle söylenir cinliye cinli ispanyola ispanyol.
Müslüman olmayan ateist mi oluyor saçmalama dedigim gibi bilmedigim sularda yüzme! Benim Aleviligimi sorguliyicak kişi sen değilsin daha erkanda bile olmayan birine böyle bir hakkı vermem!
isterse %100 kürt olurum,ne var bunda?ama vatanıma bağlıyım..ve türküm..
senın ne oldugun zaten pek de belli değil...
burda bölücülük yapmayacaksın..
Firestorm
24-05-2011, 10:58
isterse %100 kürt olurum,ne var bunda?ama vatanıma bağlıyım..ve türküm..
senın ne oldugun zaten pek de belli değil...
burda bölücülük yapmayacaksın..
Şaşırmışsın sen kim bölücülük yapıyor! Etnik köken olarak türk oldugumu kabul etmedigim için mi bölücü oluyorum gerçekten ŞAŞIRMIŞSIN!
He benim etnik kökenim de Baba tarafı Kürt anne tarafı tam kesin bilmesemde Rum tabi ben tutup bunların miliyetciligini yapmıyorum o ayrı!
vivident
24-05-2011, 10:59
Yani türlügü kabul etmeyen pkk'lı oluyor sizin mantıgınız böyle calışır ancak ayrıca benim ateist oldugumu nerden biliyorsun veya ordaki insanların ateist oldugunu gittin mi yoksa da biliyorsun!
pkk nın kuruluş bildirgesini aç oku?
pkk islama karşıdır.islam karşıtıdır..ama son zamanlarda kürtlerden destek alabılmek için islami bir yol çizmeye calışıyorlar.
ama yemezler...
islam düşmanıdır..herhangibir dini savunmazlar..
Sevgili aspendos ;
Tam olarak anımsayamadım ama,
"Zannın azından..........." diye başlayan bir söz vardı sonunu hatırlayamadım.
Ha pardon senin inancına mensup kişilere yönelik değildi galiba.
İsa mı söylemişti ?
Anımsıyorsan lütfen hatırlamama yardımcı olabilir misin ?
Firestorm
24-05-2011, 11:14
pkk nın kuruluş bildirgesini aç oku?
pkk islama karşıdır.islam karşıtıdır..ama son zamanlarda kürtlerden destek alabılmek için islami bir yol çizmeye calışıyorlar.
ama yemezler...
islam düşmanıdır..herhangibir dini savunmazlar..
Söyle bakalım şu bildirgenin neresindeymiş işimi gücümü bırakıp senin iddanı mı araştırıcam. Ayrıca pkk islam karşıtı olsaydı örgütte nasıl müslümanlar var oluyor bu bir çelişki değil mi!?
He burdan şimdi pkkyı destekledigimi cıkatrırsın şimdi! Ben silahlı hiç bir hareketi desteklemem hele ki miliyetci bir hareketi asla!
bakkalmahmud
24-05-2011, 11:16
Sayin vivident,yüzde yüz kürt asilli olmama ragmen türk olmakdan utanmam ayni aile sayiliriz,türkiyeliler derken türkiye hududlari dahilini kastedmisdim.
ahmetsln
24-05-2011, 13:00
rahatça söyleyebilirim ki Türkiyelilik. türkiye halkı. bu kadar net ve basit bir şey.
Firestorm
24-05-2011, 13:08
Sayin vivident,yüzde yüz kürt asilli olmama ragmen türk olmakdan utanmam ayni aile sayiliriz,türkiyeliler derken türkiye hududlari dahilini kastedmisdim.
nerden biliyorsunuz yüzde yüz yani saf kürt oldugunuzu merak ettim de :) Benim bildigim safkan bir kimlik yok dünyada yani öyle biliyorum da :)
ahmetsln
24-05-2011, 13:13
nerden biliyorsunuz yüzde yüz yani saf kürt oldugunuzu merak ettim de :) Benim bildigim safkan bir kimlik yok dünyada yani öyle biliyorum da :)
saf ırk diye bir şeyin olmasının mümkünatı yok. araplar sağolsun önce kürtleri sonra türkleri...
Firestorm
24-05-2011, 13:18
saf ırk diye bir şeyin olmasının mümkünatı yok. araplar sağolsun önce kürtleri sonra türkleri...
Dostum sadece o acıdan da bakmamak lazım yüzyıllardır insanlar sürekli hareket halinde kimlik bakmadan evlilikler olmuş birbirleri arasında hele ki anadolu gibi bir yerde safkan olması imkansız.
vivident seni çiğnerim sonrada gülümserim ;)
bu forum senin ırkçılık yapabileceğin yer değil!
provakasyonlarını başka yerde gerçekleştir!
ahmetsln
24-05-2011, 13:24
Dostum sadece o acıdan da bakmamak lazım yüzyıllardır insanlar sürekli hareket halinde kimlik bakmadan evlilikler olmuş birbirleri arasında hele ki anadolu gibi bir yerde safkan olması imkansız.
bunu gel de o arkadaş anlat işte kardeşim :crazy:
neyi tartışıyorsunuz?
ha türküm ha türkiyelim ne olmuş?
nasıl baktığına ,anladığına ve hissettiğine bağlıdır diye düşünüyorum.
TurkceRap
24-05-2011, 14:00
Bu ne dar kafalılık bu ne bağnazlıktır yahu, hadi okumuyorsunuz, araştırmıyosunuz, Şu forumda farklı farklı ideolojiler üzerinden birçok konu tartıştık, Başka dünyalar da varmış diye hiç mi aklınıza gelmez, hiç mi kafanıza birşeyler dank etmez soru işareti oluşmaz ki, böyle Tavukmu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan benzeri boş beleş şeylerle uğraşıyosunuz?
Adam kendine Türküm dese nolcak, Başka bişey dese ne, ister Türkçe konuşsun ister Esperanto, sana ne bundan, sana ne zararı var?
Benim de Baba tarafım Yörükleşmiş Tatar olma ihtimali olmakla beraber yörük, Ana tarafım Yerleşik Türkmen, Öyle devlety dedi diye değil, Gerçekten etnik Türküm yani, Ailemde bunun feno tipine uygun insanlar da var, Babamın da, Kardeşimin de Göz yapısı çekik ve küçüktür, Kursal kökenli olduğumuz için, Yabancı temasından asırlarca uzak kalmış olmamız da gayet doğal.
Eee ne oldu, Madalyamı takmak lazım? Türklüğümü hakettim de mi kazandım, Türk olmamın tek sebebi Türk bi Ana-Babadan doğmaktan başka bişey değil yahu, hakedip kazanmadığım birşey niye benim gurur kaynağım olsun ya da beni diğer insanlardan farklı göstersin?
Gelelim resmî Türklüğe, Benim canım öyle istediği için Türksün, böyle saçma birşey olabilirmi?
Evet Almana pek alâ Almanyalı da dersin, Dutch'a Hollandalı, Danimarkalıya Danish dediğin gibi, ne var bunda?
Bu ne dar kafalılık bu ne bağnazlıktır yahu, hadi okumuyorsunuz, araştırmıyosunuz, Şu forumda farklı farklı ideolojiler üzerinden birçok konu tartıştık, Başka dünyalar da varmış diye hiç mi aklınıza gelmez, hiç mi kafanıza birşeyler dank etmez soru işareti oluşmaz ki, böyle Tavukmu yumurtadan çıkar, yumurtamı tavuktan benzeri boş beleş şeylerle uğraşıyosunuz?
Adam kendine Türküm dese nolcak, Başka bişey dese ne, ister Türkçe konuşsun ister Esperanto, sana ne bundan, sana ne zararı var?
Benim de Baba tarafım Yörükleşmiş Tatar olma ihtimali olmakla beraber yörük, Ana tarafım Yerleşik Türkmen, Öyle devlety dedi diye değil, Gerçekten etnik Türküm yani, Ailemde bunun feno tipine uygun insanlar da var, Babamın da, Kardeşimin de Göz yapısı çekik ve küçüktür, Kursal kökenli olduğumuz için, Yabancı temasından asırlarca uzak kalmış olmamız da gayet doğal.
Eee ne oldu, Madalyamı takmak lazım? Türklüğümü hakettim de mi kazandım, Türk olmamın tek sebebi Türk bi Ana-Babadan doğmaktan başka bişey değil yahu, hakedip kazanmadığım birşey niye benim gurur kaynağım olsun ya da beni diğer insanlardan farklı göstersin?
Gelelim resmî Türklüğe, Benim canım öyle istediği için Türksün, böyle saçma birşey olabilirmi?
Evet Almana pek alâ Almanyalı da dersin, Dutch'a Hollandalı, Danimarkalıya Danish dediğin gibi, ne var bunda?
adam haklı beyler anlıyana!!!!
bakkalmahmud
24-05-2011, 17:24
Irklarin benim icin bir önemi yok,yüzde yüz o irkdan oldugumdan deyil öyle söylendiyi icin söyledim,sözü geride alabilirim.
Anima Libera
24-05-2011, 19:33
Genelde hem Türkiye`de hemde Avrupa`da "Türk esittir Müslüman" genellemesi yapildigi icin kendimi "Türk" olarak degil de en fazla "Türkiyeli", "Türkiye kökenli" veyahut "Anadolulu" olarak görebilirim. Ancak etnik kökenimin hicbir önemi ve degeri yoktur. Mesele önce onuruyla insan olmakta. Birseye kendi emegini katarak hedefine ulasirsan bununla gurur duyarsin ancak degistiremeyebilecegin bir sey hakkinda gurur duymak cok abestir.
Firestorm
24-05-2011, 19:45
Genelde hem Türkiye`de hemde Avrupa`da "Türk esittir Müslüman" genellemesi yapildigi icin kendimi "Türk" olarak degil de en fazla "Türkiyeli", "Türkiye kökenli" veyahut "Anadolulu" olarak görebilirim. Ancak etnik kökenimin hicbir önemi ve degeri yoktur. Mesele önce onuruyla insan olmakta. Birseye kendi emegini katarak hedefine ulasirsan bununla gurur duyarsin ancak degistiremeyebilecegin bir sey hakkinda gurur duymak cok abestir.
Altına imzamı atarım açıkcası...
AlbatrosS
24-05-2011, 19:55
iktidar simgeler ve semboller üstünde cisimleşir, hatta bunlar üzerinden kurulur. simge ve sembolleri yasaklamak toplumsal/siyasal bir paranoya olarak okunabileceği gibi siyasal alanın erklerinin toplumsal bilinçte bir tür temizlik yapma/biçimlendirme oyunudur bu mevzu. dahası, böylesi bir çabanın arkasında belirli simge ve semboller üzerinden ''korku kült'/ür'ünü dayatma gayesi yer alır.
simge ve sembollerin iktidarın inşa aracı olmasına, toplumsal/siyasal alanın simge/semboller üstünden okunması; tartışma ve bilincin manipule edilip içerisizleştirilmesi örnekleri verilebilir.kürt, demokrasi vb sorunlarda ortalama/vasat bireylerin sorunu algılayış ve tartışamazlık düzeylerinin arkasında duran ana temel de budur: simge ve sembollerin tahakkümü...
siz dilediğiniz kadar evrensel normlara, kural ve ilkelere atıf yapın; dilediğiniz kadar sosyo-psikolojik bilimsel kriterleri/ilkeleri ortaya koyun siyasal alan'ı angaje eden yegane ''kaygı'' simge'nin yıkılmasıdır!
özünde insan/demokrasi, özeldeyse kürt sorunu denen şeyin esası da budur: simge ve semboller indinde yaratılmış statükonun iktidarı, gündelik yaşamda sayısız modifikasyonla yeniden üretilip güncelleştirilmektedir...
Jolly Jocker
24-05-2011, 20:32
Evvela Türklüğün tanımını yapmak lazım. Başlıca üç tanım öne çıkmış tarihte. İlkin Araplar dışında kalan, Anadolu ve Rumalide yaşayan tüm müslümanları tanımlamak için Türk tanımını kullanmış Avrupalılar. İkincisi, Orta Asyalı bir ırka atıfla kullanılmış bu ad. Son olarak ise TC sınırları içinde yaşayan ve ortak bir kültürü taşıyıp ortak bir ülküye sahip olan, Türkçe konuşan insanları ifade etmek için kullanılmış.
İlk tanım, müslümanları Arap olan ve olmayan diye bölüp Arap olmayana Türk demiş, ki fazlaca gelişigüzel bir tutum. Öte yandan, Türklüğü dinsel inanca indirgiyor. İkinci tanımda ise zaten varlığı tartışmalı olan, göçebe olduğu için ırksal saflığını koruması normalden daha olanak dışı görünen bir ırka atıf yapılarak temelsiz bir ırkçılık yapılıyor. Son tanımda ise ''ortak kültür'' diye sınırları belirsiz ve fazlaca muğlak bir tanım getirilip(ki birbirine zıt kültür ve yaşam tarzına sahip insanlar da var, zaten laik-dinci kutuplaşması biraz da bu kültürel uyuşmazlıktan kaynaklanıyor), ''ortak ülküye sahip olmak'' diye yine fazlaca muğlak bir tanım yapılmış. Neymiş o ortak ülkü? O ülküyü kim belirliyor?
Türklüğü tanımlayanlar her zaman için iktidar sahipleri olmuştur. Diğer ulus devletlerde olduğu gibi Türklük konusunda da, kendini ulus içerisinde tanımlayan bireyler -söz konusu ulusun tanımını egemenler yaptığı için- aslında devlete bağlılıklarını göstermek dışında birşeyi dile getirmiyorlar. E biz de bu devletle fazlasıyla uyumsuz olduğumuza göre, Türkçe'den başka dil bilmesem de Türk değilim arkadaş! Önce insan olmaya çalışıyorum. Bu kadarı yeterli.
Olimpiyat
24-05-2011, 20:59
zaza kökenliyim..
şu ana kadar ki arkadaşlarımın çoğu yabancı idi..onlarla etnik kimlik konusu açıldığında zazayım diyorum önce..ama zaza nedir bilmiyorlar tabi....sadece türk ve kürt kelimesini duymuşlar..
ben de kürdüm diyorum ya da anadoluluyum...
Ama türklük ve Türkiyelilik arasında Türkiyeliliği tercih ederim..
bakkalmahmud
24-05-2011, 22:16
Sevgili vivident,almanyada onbinlerce türk alman vatandasi oldu ve bu insanlar kendilerini hala türk diye tanimliyor daha birtanesine rastlamadim ,almanim diyen,ama ben böyle ufaktefek seyler icin catismam,70 lerden beri almanyada yasarim türkiyeyi tatilden tatile görürüm ayrica kürt asilli olmama ragmen türküm derim(yabancilara),sevgili vivident sormak istediyim bu alman vatandasligina gecenler,almanizmi desin yoksa türküzmü desin?
Türkiyeli bir Türküm. Aile kökenim Dulkadirli Türkmenlerine kadar gidiyor.
Nasıl Azerbaycanlı, Kazakistanlı ya da Türkmenistanlı Türk varsa, Türkiyeli Türk de var. Biri bölgeyi diğeri etnik aidiyeti belirtir.
Türk olmaktan hiç bir rahatsızlık duymuyorum. Etnik kimliğimi, bir bürokrasinin ya da bir egemen sınıfın dayatmasıyla değil tarihsel ve kültürel bir birikim olduğu için kabulleniyorum.
dindüşmanı
25-05-2011, 05:26
kökenim gürcistandan olabilir ama kesin bir şey var ki kafkaslardan gelme büyük dedeler baba tarafından... türküm demem, t.c. vatandaşıyım derim ben de...
boyu 1.90 civarı ve üstü olan erkeklerin türklüğü bir miktar şüphelidir denmişti bir yerde...
şaşırttın beni taylan dostum ırkını bu kadar sahiplenmenin önemini çok anlıyamadım insanlığın daha önde olmalı diye düşünüyorum..
SHADOWofGODonEARTH
25-05-2011, 14:54
vivident arkadaş din konusunda üstüne gelinilince başka bir taraftan vurmaya çalışıyor..
fitne fesat imanın şartlarındandır..
şaşırttın beni taylan dostum ırkını bu kadar sahiplenmenin önemini çok anlıyamadım insanlığın daha önde olmalı diye düşünüyorum..
Sadece etnik olarak Türk olduğumu ve bu kimliği bir egemen sınıfın baskısıyla değil kültürel bir miras olduğu için kabullendiğimi söyledim.
Burada insanlığımın zarar göreceği ne olabilir??
TurkceRap
25-05-2011, 15:49
kökenim gürcistandan olabilir ama kesin bir şey var ki kafkaslardan gelme büyük dedeler baba tarafından... türküm demem, t.c. vatandaşıyım derim ben de...
boyu 1.90 civarı ve üstü olan erkeklerin türklüğü bir miktar şüphelidir denmişti bir yerde...
Son paragraf pek Doğru değil, bazı Türkmen grupları uzun boylu,iri yapılıdır, bizim Burada Türklükleri Türkmenlikleri şüphe götürmeyecek kadar Türk diyebileceğimiz Tahtacı da denilen Alevi Türkmenler var, Genelde boylu-poslu, iri yapılı insanlardır.
Benim ailemde boy ortalaması aşırı uzun sayılmaz ama ben 1.83 boyundayım.
Sibiryada yaşayan Türklerin boy ortalamasının da kısa olduğunu sanmıyorum keza keza soğuk iklime vücutlarının dayanıklı olması beklenir.
Sayın Türkçerap, step tarzı kurak soğuk iklimlerde yaşayan insanların fizikleri ısıyı muhafaza adına kısa ve kalın yapıdadır. Eskimolar böyledir. Yakutistan Türkleri olan Tunguzlar da böyledir. Batı Türk tipleri dediğiniz gibi uzun boylu olabilir. Ama steplerde iş değişiyor. Soğuğa ancak bu şekilde dirençli kalınabilir.
Haplogroup'unuzu biliyor musunuz sevgili forumdaşlar? (.
Genetik soy ağacı testi yaptırdınız mı?
Günümüzde insanlar arasında ırk diye bir "varlık" kalmamıştır.
Tüm herkes karışımdır, tarhana çorbasıdır, domates çorbasıdır.
Mt-Dna ve Y-Dna testlerine göre dünya yüzeyinde; genlerinde, kromozomlarında ve dna'sında tek bir toplumun genlerini-izlerini taşıyan bir toplum-ülke-insan yoktur.
Ha ancak şu vardır. Mesela bir kişinin Genlerinde I1-Haplogroup'u yüzde 70, J1 Haplogroup'u yüzde 20, geriye kalan yüzde 10'luk kısım tanımsız-belirsiz haplogruop olsun. Buradan sonuç bu kişinin genlerinde I1 haplosundan dolayı iskandinav bölgesinde yaşayan topluma ait genlerin, J1 haplosundan dolayı arap yarımadası bölgesinde yaşayan topluma ait genlerin varolduğu sonucu ortaya çıkmaktadır.
Yani bu kişinin geçmişinde ailesindeki insanlarda arap yarımadasından gelen ve iskandinav bölgesinden gelen bireyler olduğu sonucu çıkar. I1 haplosu çoğunlukta olduğu için büyük ihtimalle atalarının iskandinav toplumundan olduğu, az miktarda ki J1 haplosundan dolayı bu atalarının arap yarım adasındaki yaşayan insanlar ile çiftleştiği ve soylarının devam ettirdikleri sonucu çıkar. Fakat bu durum, bu kişiyi ne arap ne de iskandinav yapar. Sadece genlerinde çeşitli toplumlardan izler taşıyan bir 21.yüzyıl insanı olduğu sonucu çıkar.
Yani şöyle bir şey mi var: "Ulan yüzde 70 iskandinav yüzde 20 arap çıktık. O halde yıllık iznimin 10 gününü norweçte kayak yaparak geriye kalan 2 gününü de palmiye adalarında güneşlenerek geçireyim..."
Bu mudur yani?
Bunun yanı sıra geçmiş sülalenizde, misal bundan 1400 yıl önceki babaannenizin, annesinin annesinin annesinin .... annesi arap olsun. Niye? Olamaz mı?
O yıllarda yaşayan dedeniz, merak salıp canı çikolatalı et çekmiş (!) gitmiş bir tane arapla evlenmiş. Sonra çocuk doğurmuş. Fakat çocukları yine türk görünümlü doğabilir. Arap anne'den "araplığa" dair genler çocukta kendini göstermemiş fakat genlerinde saklanmış olabilir. Bu araplık geninin taa 1400 yıl sonra tak diye saklandığı yerden çıkıp sizde kendini göstermesi mümkündür. Tüm aileniz anneniz, babanız kız kardeşiniz beyaz tenli olur, siz esmer olursunuz.
(araplık geni türklük geni diye birşey yoktur zaten, anlatım kolay olsun diye kullanıyorum bu kelimeleri)
Bunun çok ciddi örnekleri var, daha geçen sene tvlere çıktı. Zenci bir ailenin beyaz tenli sarışın mavi gözlü bir çocuğu oldu diye. Gördük işte. Demek ki anne veya babanın atalarından biri, veya çok çok daha önceki bir nesildeki atalarından biri beyaz, sarışın, renkli gözlü bir ırktan biriyle evlenip çocuk yapmışlar. Fakat bu yabancı ırktan gelen kişinin genleri bilmem kaç nesil sonra kendini göstermiş. Demek ki haberlere konu olan bu zenci ailenin atalarından birinin canı muzlu et(!) çekmiş o yıllarda. ((.
Bilmem anlatabildim mi?
Yarın öbürgün bu forumda türk, kürt milliyetçiliği yapan şahısların çocukları tam tersi özellikte doğarsa tepkileri ne olacak çok merak ediyorum. Veyahut haplogroup testlerinde genlerinde önemli yüzdelik bir miktarda, aşağılık olarak gördükleri bir ırkın geni çıkınca tepkileri ne olacak çok merak ediyorum.
Bırakın şu ırk mırk işini. Yemek buldun çaK, dayak buldun Kaç.
Sayın Vrael burada sürekli bir liberal karın ağrısı seziyorum. Ne ırkçılık yapıldı ne de başka bir üstün ırk ukalalığı. Sadece antropoloji konuşuyoruz. Saf ırk vardır ya da saf Türküz diye bir söz söylemedik. Bunun bir kültürel miras olduğunu yukarıda belirttim zaten.
Haplogroup'unuzu biliyor musunuz sevgili forumdaşlar? (.
Genetik soy ağacı testi yaptırdınız mı?
Günümüzde insanlar arasında ırk diye bir "varlık" kalmamıştır.
Tüm herkes karışımdır, tarhana çorbasıdır, domates çorbasıdır.
Mt-Dna ve Y-Dna testlerine göre dünya yüzeyinde; genlerinde, kromozomlarında ve dna'sında tek bir toplumun genlerini-izlerini taşıyan bir toplum-ülke-insan yoktur.
Ha ancak şu vardır. Mesela bir kişinin Genlerinde I1-Haplogroup'u yüzde 70, J1 Haplogroup'u yüzde 20, geriye kalan yüzde 10'luk kısım tanımsız-belirsiz haplogruop olsun. Buradan sonuç bu kişinin genlerinde I1 haplosundan dolayı iskandinav bölgesinde yaşayan topluma ait genlerin, J1 haplosundan dolayı arap yarımadası bölgesinde yaşayan topluma ait genlerin varolduğu sonucu ortaya çıkmaktadır.
Yani bu kişinin geçmişinde ailesindeki insanlarda arap yarımadasından gelen ve iskandinav bölgesinden gelen bireyler olduğu sonucu çıkar. I1 haplosu çoğunlukta olduğu için büyük ihtimalle atalarının iskandinav toplumundan olduğu, az miktarda ki J1 haplosundan dolayı bu atalarının arap yarım adasındaki yaşayan insanlar ile çiftleştiği ve soylarının devam ettirdikleri sonucu çıkar. Fakat bu durum, bu kişiyi ne arap ne de iskandinav yapar. Sadece genlerinde çeşitli toplumlardan izler taşıyan bir 21.yüzyıl insanı olduğu sonucu çıkar.
Yani şöyle bir şey mi var: "Ulan yüzde 70 iskandinav yüzde 20 arap çıktık. O halde yıllık iznimin 10 gününü norweçte kayak yaparak geriye kalan 2 gününü de palmiye adalarında güneşlenerek geçireyim..."
Bu mudur yani?
Bunun yanı sıra geçmiş sülalenizde, misal bundan 1400 yıl önceki babaannenizin, annesinin annesinin annesinin .... annesi arap olsun. Niye? Olamaz mı?
O yıllarda yaşayan dedeniz, merak salıp canı çikolatalı et çekmiş (!) gitmiş bir tane arapla evlenmiş. Sonra çocuk doğurmuş. Fakat çocukları yine türk görünümlü doğabilir. Arap anne'den "araplığa" dair genler çocukta kendini göstermemiş fakat genlerinde saklanmış olabilir. Bu araplık geninin taa 1400 yıl sonra tak diye saklandığı yerden çıkıp sizde kendini göstermesi mümkündür. Tüm aileniz anneniz, babanız kız kardeşiniz beyaz tenli olur, siz esmer olursunuz.
(araplık geni türklük geni diye birşey yoktur zaten, anlatım kolay olsun diye kullanıyorum bu kelimeleri)
Bunun çok ciddi örnekleri var, daha geçen sene tvlere çıktı. Zenci bir ailenin beyaz tenli sarışın mavi gözlü bir çocuğu oldu diye. Gördük işte. Demek ki anne veya babanın atalarından biri, veya çok çok daha önceki bir nesildeki atalarından biri beyaz, sarışın, renkli gözlü bir ırktan biriyle evlenip çocuk yapmışlar. Fakat bu yabancı ırktan gelen kişinin genleri bilmem kaç nesil sonra kendini göstermiş. Demek ki haberlere konu olan bu zenci ailenin atalarından birinin canı muzlu et(!) çekmiş o yıllarda. ((.
Bilmem anlatabildim mi?
Yarın öbürgün bu forumda türk, kürt milliyetçiliği yapan şahısların çocukları tam tersi özellikte doğarsa tepkileri ne olacak çok merak ediyorum. Veyahut haplogroup testlerinde genlerinde önemli yüzdelik bir miktarda, aşağılık olarak gördükleri bir ırkın geni çıkınca tepkileri ne olacak çok merak ediyorum.
Bırakın şu ırk mırk işini. Yemek buldun çak, dayak buldun kaç.
sevgili vrael
sanırsam sizin bu yazdıklarınıza günümüzden güzel bir örnek verebilirim.
geçtiğimiz aylar içinde amerikada
anne-baba zenci ve birkaçtane zenci çocuktan sonra
yanlış hatırlamıyorsam 4. veya 5. çocuklarıydı
yeni doğan bebek sarışın-mavi gözlüydü
işte bu bize
geçmiş soy ağcından gelen genlerin olduğunu ispatlıyor
kısacası evrim gerçektir
Sayın Vrael burada sürekli bir liberal karın ağrısı seziyorum. Ne ırkçılık yapıldı ne de başka bir üstün ırk ukalalığı. Sadece antropoloji konuşuyoruz. Saf ırk vardır ya da saf Türküz diye bir söz söylemedik. Bunun bir kültürel miras olduğunu yukarıda belirttim zaten.
sevgili taylan ben seni kast etmemiştim yorumumda, üstüne alınma lütfen.
Bu sitede zamanında çok ırkçı oldu. İster kürt ırkçılığı olsun ister türk. Hala da kafayı türklüğü kürtlüğe takan tipler var bu sitede, lafım onlaradır.
Senin yorumundaki yazdıklarına saygım var, ailenden ve yerleşim bölgelerinden yola çıkarak türk olduğunu ve bunda gurur duyduğunu söylemişsin seviyeli bir şekilde. Bunda bir problem yok benim açımdan. Zaten senin yönteminle olaya yaklaşıldığında benim de türk olduğum sonucu çıkıyor.
Hatta nihal atsızcı, kafatasçı kesimin görüşlerine-yöntemlerine göre bile bakıldığında yine türk olduğum sonucu çıkıyor.
Büyük ihtimal haplogroup testine girip genetik soy ağacıma baktırdığımda ort asya türk kültürünün içinde bulunduğu bir haplogroup'tan olduğum sonucu çıkıcaktır.
Fakat tutupta insanlara türkiye vatandaşıysan etnik kökenin ne olursa olsun ırkın türktür demek oldukça faşizan bir yaklaşım.
Hitler'in "üstün ırktan olmayanlar aşağılıktır, üst ırk sarışın mavi gözlü beyaz tenlidir, diğer ırklar teferruattır" mantığıyla,
Vivident'in "dinini secmekte serbestsın..ama Türkiye topraklarında yaşıyorsan türk kelimesi kullanmak zorundasın, türkiyede yaşıyorsan türksündür, gerisi teferruattır.." mantığı arasında bir fark göremedim ben.
Ha pardon bir farklılık yakaladım şimdi, hitler (sözde) safkan alman, vivident yüzde elli kürt yüzde elli türk (.
Yani adam diyor ki; dinini seçebilirsin ama ırkını seçemezsin, gensel anlamda kürtte olsan, türkiyede yaşadığın için türk ırkındansındır.
Yahu böyle saçmalık mı olur ? Sabah akşam jack danniels eşliğinde kazım mirşan mı okumuş ne yapmış bu eleman anlamadım ki.
Üstüne birde millete karşı kafasına göre, kandile çıkın, bölücümüsün vs'misin gibi laflar kullanıyor.
Madem bu ülkede gen ayrımı yapılmaksızın, etnik köken ayrımı yapılmaksızın herkes ırki olarak türk sayılıyor, o halde gensel ve etnik köken bakımından türk olanlar"a yönetimde öncelik verelim, türkiyeyi onlar yönetsinler(!).
sevgili vrael
sanırsam sizin bu yazdıklarınıza günümüzden güzel bir örnek verebilirim.
geçtiğimiz aylar içinde amerikada
anne-baba zenci ve birkaçtane zenci çocuktan sonra
yanlış hatırlamıyorsam 4. veya 5. çocuklarıydı
yeni doğan bebek sarışın-mavi gözlüydü
işte bu bize
geçmiş soy ağcından gelen genlerin olduğunu ispatlıyor
kısacası evrim gerçektir
Zaten dikkat edersen bende aynı örneği yorumumda yazmıştım. (.
rastaman
03-06-2011, 20:20
Genel olarak bu yazdığına katılıyorum,ama az da olsa böyle toplumlar var;birçok kızılderili grupda hg Q %100 oranında bulunuyor,diğerlerindeyse %95,97 vb.
Bunu da şişe ağzı teorisiyle açıklıyorlar.
Böyle birşey olamaz,bir kişi aynı zamanda % bilmem kaç oranında hem I1 hem de J1 olamaz,ya I1'sindir yada J1.
Herkesin tek bir Y-dna ve mt-dna haplogroupu vardır.Ama bu sizin haplogroubunuzda yaygın olan fiziksel özellikleri taşıyacağınız anlamına gelmez.
10 göbek öteden atanız(no1 diyelim) hg C3 taşıyıcısı bir Moğol olsun.Onun oğlu no2 Moğol genlerini -annesinin Moğol olmaması dolayısıyla- % 50 oranında taşıyacak,no3 %25,no4 %12.5 ve sonuç olarak siz,yani no10 sadece % 0.1 Moğol genleri taşımanıza ve Moğollara zerre kadar benzememenize rağmen tipik Moğol geni olan hg C3 taşıyıcısı olarak sınıflandırılacaksınız.
Yani ne kadar karışırsanız karışın tek bir hg'ye ama birçok halkın genlerine sahip olacaksınız.
Ama sizin bahsettiğiniz % hesabı günümüzde o şekilde olmasa bile %70 Europid,% 10 mongoloid şeklinde yapılıyor,haplogrouplar üzerinden değil.
zallas003
12-06-2011, 23:32
Kökenim yüzyıllarca düşman olduğumuz yunandır.
Fakat ben sonuna kadar Türk'üm , Türkçüyüm , Atatürkçüyüm !
Amerikadaki Zencilere , Fransadaki Cezayirlilere , Almanyadaki Yahudilere Amerikan Fransız Alman diyorsak Türkiyedeki herkese Türk demek zorundayız . Beni ırk ilgilendirmez fakat Türklük ırktan bağımsız düşünce ve yaşayış , kültür ismidir. Şu an bakarsanız kimse ırkına Türk demez çünkü Türk ırkının çekik gözlü uzun boylu ve basık suratlı olduğu bilir . Fakat herkes Türk kültürünü paylaştığı Türkçe Türküler Türkçe Atasözleri söylediği için Türktür.
AlbatrosS
13-06-2011, 00:24
Kökenim yüzyıllarca düşman olduğumuz yunandır.
Fakat ben sonuna kadar Türk'üm , Türkçüyüm , Atatürkçüyüm !
Amerikadaki Zencilere , Fransadaki Cezayirlilere , Almanyadaki Yahudilere Amerikan Fransız Alman diyorsak Türkiyedeki herkese Türk demek zorundayız . Beni ırk ilgilendirmez fakat Türklük ırktan bağımsız düşünce ve yaşayış , kültür ismidir. Şu an bakarsanız kimse ırkına Türk demez çünkü Türk ırkının çekik gözlü uzun boylu ve basık suratlı olduğu bilir . Fakat herkes Türk kültürünü paylaştığı Türkçe Türküler Türkçe Atasözleri söylediği için Türktür.
hangi pozisyonda sevişeceğime karar vermenle ne olduğuma karar vermen arasında özünde bir fark yoktur....