Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizmi cok sevdim
bakkalmahmud
25-05-2011, 22:28
Dinlerden ve tanrilardan bagimsiz yasamak ne kadar güzelmisde haberimiz yokmus,Beynimde adeta bir devrim oldu aklim cag atladi tarif edilemez güzel duygularla kapliyim :D,bütün olaylari net olarak görebiliyorum hatda gelecekden bile tahminler yapabiliyorum,hickimse beni kandiramiyor, biri bana din dayatmaya kalksa o insan bana cok zavalli geliyor,süpersin ateizm,iyki varsin:D.
ozgur_beyin
25-05-2011, 22:40
Tanrı Baba Bir Sabah Uyanınca ...
--------------------------------------------------------------------------------
Tanrı Baba bir sabah uyanınca
Biz insanları düşündü nasılsa
Gitti pencereye "Kim bilir" dedi.
'Belki o gezegen yok oldu gitti"
Ama baktı uzakta, çok uzakta
Bir köşecikte fır fır dönüyor dünya.
Tanrı Baba bir sabah uyanınca
Biz insanları düşündü nasılsa
Gitti pencereye "Kim bilir" dedi.
'Belki o gezegen yok oldu gitti"
Ama baktı uzakta, çok uzakta
Bir köşecikte fır fır dönüyor dünya.
"Şeytan canımı alsın " dedi Tanrı
'Alsın vallahi çocuklar
Bir şey anlıyorsam
Bu dünyalıların tutumlarından''
"Ey benim minnacık yaratıklarım
Ak ve Kara, donuk ve yanıklarım''
Dedi Tanrı, babacan haliyle.
"Sözde ben yönetiyor muşum sizi
Oysa görüyorsunuz,
Allah çok şükür,
Benim de sürüyle bakanlarım var"
benden kutsal haklar almışlar
Benim inayetimle kral olmuşlar. "
"Alsın vallahi çocuklar "
Sizleri böyle kötü yönetenler
Geldiyse benden.
Bir de o kara bücürler var, benden geçinen
Burnum illallah dedi tütsülerinden
Yaşamayı oruca çevirmis bu softalar
Verdikleri parlak vaazlara gelinceee,
"Alsın vallahi
Birsey anlıyorsam bu heriflerin anlattıklarından''
"Artık bana kızmayın çocuklar
Sevişin, güle oynaya yaşayın
Sizi yakar makarım diye de korkmayın,
Kralına da, yobazına da basın kalayı!. .''
Ama keselim, Allahısmarladık
Jurnalciler duyarsa yandık.
"Alsın vallahi çocuklar
Bu yüzsüz herifleri
Sokarsam kapidan içeri
Kapıdan içeri kapıdan içeri... "
Bu şiiri Pierre Jean Beranger adından bir keşiş XIII. yüzyıl ya da XIV.
yüzyılda yazmış
oda öyleymişgaliba
ben de sevdim.
tatmayan bilmez.
köleler beyin özgürlüğünün tadını nerden bilsin.
hiç yaşamadılar.
sabırlı
sevindim dostum.
bakkalmahmud
25-05-2011, 22:58
Beyin damarlarim acildi bu müthisbirsey artik düsünebiliyorum,sorgulayabiliyorum,yargilayabiliyo rum,artik bende varim,bugün benim dogum günüm:lol:,dogum günüm kutlu olsun.
ereninthenature
26-05-2011, 01:29
artık bilginin gücünü hissetmişsin.aynı ben gibisin.ben senin gibi rahatladım ama bir taraftan da çok kızdım,üzüldüm benden önceki theistlere.şu dünya çok daha güzel çok daha yaşanılası, savaşsız bir dünya olabilirdi.masallara inanmayı bıraksalardı.uzun süre kızdım aileme, topluma.ama geçti şimdi genellikle mutluyum.
Ateizm iyidir güzeldir kan yapar, vitamin verir, eklemlere iyi gelir, hafızayı kuvvetlendirir, kansere, vereme, aidse, gribe, nezleye iyi gelir. büyükler küçükler demeden yediden yetmişe herkes yemelidir.
Dark_Prince
26-05-2011, 12:57
Doğum günün kutlu olsun dostum.Dinsizlik Varmpirlik gibidir,özgürlük ormanında dilediğin daldan dilediğine atlayabilirsin dilediğin gibi,dileiğin ölçüde.Doğru yolu bulmana,yeniden doğmana çok sevindim brothe!Eminim çok kişiye ışık olacaksın.
Bu arada sen diğer sitedeki SABIRLI'mısın.
Sevgilerimle,Tanrıça Seni Kutsasın.
düşünsel
26-05-2011, 14:53
sayın sabırlı
siteye ilk gelişinizde sanırım kararınızı vermemiştiniz öyle hatırlıyorum hatta ben sizi müslüman zannetmiştim. öyle miydi?
sizin hissetiklerinizi çok iyi anlıyorum ve din hiç matıklı gelmiyordu. kanıtsız direk inanmak iyi bir şeymiş gibi göterildi senelerce diğer toplumlar cehennemlik demeleri gücüme gidiyordu. akıl mantık yoktu işin içinde
bu yol ,doğru yol inan ki ve bu yolda devam et.seni tebrik ediyorum
bakkalmahmud
30-05-2011, 13:21
Dün ateizme bir kere daha hayran kaldim ,ayrica sunuda belirtmek zorundayim,türkiyeli müslümanlar diyerlerine nazaran cok sanslilar bizlerin tikanan beyin damarlarinin acilmasi icin cabalayan aydinlik savascilari var ,bizlerin t.dursun ,ilhan arselleri var bu zavalli araplarin hic kimsesi yok,,basi acik arap bi komsum var onu ilerici zannederdim dün bana islam ülkelerindeki depremleri selleri allah ceza olsun diye verdiyini söyleyince gericiliyin ne oldugunu bir kere daha anladim tabiiki aydinligin da ne büyük bir hazine,,,araplarda turan baba gibi insanlar yokmu?,bilgisi olan varmi?,.
bakkalmahmud
12-06-2011, 13:14
Siir icin cok tesekkürler özgürbeyin,cok güzel bir siir.
Birkacgün önce boynunda hac olan alman bir kadinla sohbet ediyorduk,inancli birisiniz heralde dedim,evet dedi katolik im ,bende ona isa kutsal ama kilise deyil,klise seytanin elinde isaya karsi savasiyor dedim engizisyondan bahsedince bunlari bildiyini anladim,,,,bana tanriya sükür o günler geride kaldi dedi.
Cennet sevdasi bu inancli insanlarin beynini yemis bitirmis,kadinin bana söyladiyi tek laf tanriya sükür o günler geride kaldi deyip ayni kiliseye devam.
Insan akli gelismeseydi o günler geride kalamazdi dedim.
Incil insani insanlikdan cikariyor ,tarafsiz yapip her kötülüyü seyretdiriyor,tek kelimeyle maymuna ceviriyor.
Orda ateizmin kiymetini birdefa daha anladim ama bu defa cok derinden.
spartacus
12-06-2011, 19:17
Dün ateizme bir kere daha hayran kaldim ,ayrica sunuda belirtmek zorundayim,türkiyeli müslümanlar diyerlerine nazaran cok sanslilar bizlerin tikanan beyin damarlarinin acilmasi icin cabalayan aydinlik savascilari var ,bizlerin t.dursun ,ilhan arselleri var bu zavalli araplarin hic kimsesi yok,,basi acik arap bi komsum var onu ilerici zannederdim dün bana islam ülkelerindeki depremleri selleri allah ceza olsun diye verdiyini söyleyince gericiliyin ne oldugunu bir kere daha anladim tabiiki aydinligin da ne büyük bir hazine,,,araplarda turan baba gibi insanlar yokmu?,bilgisi olan varmi?,.
Elbetde var olmaz mı? Aslında her daim vardır, şimdi arama motorlarında dahi denk gelebiliriz öylelerine.. Yine de ben bir iki isim vermek istiyorum, üstelik kendi ağzıyla söylediklerini ekleyeyim;
".. imdi, burada köktendincilerce öldürülen Mısırlı aydın Farag Foda'yı dinlemeliyiz : "İnsan haklarının temel ilkesi, inanç özgürlüğüdür. Gelgelelim, burada inanç özgürlüğü yalnızca islam'a bağlı olmak anlamına gelir. İnanç özgürlüğümüz, değişik bir görüşü dile getirdikleri zaman, insanların bunu canlarıyla ödemesi demektir. (...)
%99'u müslüman olarak gösterilen bu ülkede çok iyi biliniyor; bu rakam, bir şiddet unsuru olarak kullanılıyor; öldürmenin ve susturmanın meşrulaştırılmış niceliğinden dolayı. İnanç özgürlüğü, insan haklarının temel ilkesi olarak değil, hakim kılınmak istenen belli bir inancın, başka bir inanç üzerindeki tahakküm'üdür aslında: bunu yaşadı Türkiye. Farag Foda'yla yine devam ediyorum.
"Düşüncelerinden ötürü yargılanan yazarları anımsayın ve utanın. Bir müslümanın, hristiyan olması üzerine yakılan ateşleri, engellemeleri, tutuklamaları anımsayın ve bir de bunu bir hristiyanın müslüman olmasıyla yapılan kutlamalarla, reklamlarla ve nurlu gecelerle karşılaştırın. "
(...)
Ne denli benziyor bu gerçekler değil mi ?! Laiklere tahammül edemeyen inancı anımsayalım. tanrıtanımaz Turan Dursun'un katledilmesini; İlhan Arsel'in 'Aydın ve Aydın' kitabının yasaklanmasını anımsayalım." *
* Baki, Öldürülen Şairler Kitabı. Aktaran Akgün Akova. Güzel Atlar Ülkesi. Çınar yayınları. S:72-73 (kahverengi yerler Farag Foda'ya ait.)
Yine Mısırlı Necip Mahfuz var, bıçaklanmıştı... yani bir çırpıda aklımıza gelmez belki vardırda, vardır...
yani her daim aynı mesele, aydınlar bir biçimde susturuluyor, susturulmak isteniyor, din değişmez dünyaların anasıdır zaten. Din(tanrılı, tanrısız) egemen olduğu sürece, değişim ve insanlaşma, aydınlanma kolay olmayacaktır ve aydınlar bu değişimin kalbi olmaya devam edecektir. her şeyden evvel din, insandışı(metafizik) uydurmaların, dünyayı, evreni ve insanı yönettiğini iddia eder, insanlaşmak gibi de bir sorunumuz var..
Bu şiiri Ruhi Su usta çok güzel okuyor. Türkünün adı tanrı baba
Dinlerden ve tanrilardan bagimsiz yasamak ne kadar güzelmisde haberimiz yokmus,Beynimde adeta bir devrim oldu aklim cag atladi tarif edilemez güzel duygularla kapliyim :D,bütün olaylari net olarak görebiliyorum hatda gelecekden bile tahminler yapabiliyorum,hickimse beni kandiramiyor, biri bana din dayatmaya kalksa o insan bana cok zavalli geliyor,süpersin ateizm,iyki varsin:D.
Arkadaslar bence Hıcbırsey yok yere olmadı dıe dusunuorum....
Bence herseyın bır sebebı olmalı neden oldugunu bılemıoruz ama bızler varsak onlar bızım ıcın vardır, yanı hersey bızım ıcın bu mantıksız mı ?
Herseyin bir sebebi yok, ama herseye neden arayan bir organimiz var: beyin. kimimiz ilim, bilgi kaynakli neden ararken, bazilarimiz da kolayina kacip, ol oldu oldu der durur.
parola2012
15-07-2011, 23:30
ateizmi sevdim diye biri genç biri olmalı.sevdiklerinin ölümü karşısında yıkılanlar,kendi ölümlerini bekleyenler nasıl mutlu olabiliyor sizce.tabi ki dini inançla.gençken sorun yok kız arkadaşlarıyla erkek arkadaşlarıyla gezip tozabiliyorlar ama geçici bir heves.sonra yaşlanır insan,zaman geçer,sevdiklerinide yitirirse kendisini mutlu edecek bir düşünce geliştirmesi gerekir.din en güzeldir.ateizmin hevesi gençlere,ölüme değil.
Değerli parola2012 ;
Aslında çok güzel söylemişsiniz. "sevdiklerinin ölümü karşısında yıkılanlar,kendi ölümlerini bekleyenler nasıl mutlu olabiliyor sizce.tabi ki dini inançla." (parola2010)
Cümleniz bize bir kez daha gösteriyor ki mutlak yok oluş (ölüm) korkusu ile insanlık nelere yöneliyor. Ölümün bir son olduğunu kabul edenler için ise, "Hayali Arkadaşlar" ve "Göklerden İnen Kitaplar" masal kalıyor.
"Pamuk"dan ötesi yok.... Hangi pamuk mu? Hani şu korkusundan Dini İnanca sığınılan Pamuk...
Esen Kalınız
Firestorm
15-07-2011, 23:46
Aslında son olarak kabul etmiyenler yani ölümü bir bitiş cizgisi olarak görmeyenlerin hepsi dine sarılmaz. Onların kendilerince ölüm ve sonrası ile barışmıştırlar bir şekilde sonrasında ne olucagını tam bilmeseler de korkucakları bir şey yoktur. Zaten bildiklerimiz bizi korkutur bilmediklerimizden korkmak için bir sebeb yoktur.
larathian
16-07-2011, 03:17
bizim mustafa kemal atatürk gibi bir kahramanımız var atatürk ve din yazın 2. cıkana tıklayın görün hey gidi koca türk hey gidi koca çınar ...
parola2012
18-07-2011, 17:17
Değerli parola2012 ;
Aslında çok güzel söylemişsiniz. "sevdiklerinin ölümü karşısında yıkılanlar,kendi ölümlerini bekleyenler nasıl mutlu olabiliyor sizce.tabi ki dini inançla." (parola2010)
Cümleniz bize bir kez daha gösteriyor ki mutlak yok oluş (ölüm) korkusu ile insanlık nelere yöneliyor. Ölümün bir son olduğunu kabul edenler için ise, "Hayali Arkadaşlar" ve "Göklerden İnen Kitaplar" masal kalıyor.
"Pamuk"dan ötesi yok.... Hangi pamuk mu? Hani şu korkusundan Dini İnanca sığınılan Pamuk...
Esen Kalınız
insanoğlun acziyetini görmezden gelen bir yaklaşım.günlerce uyumadan,3 gün susuz,iki hafta aç ,mesanesindeki idrarla günlerce gezemediğine göre insan çok zayıf değilmidir.yani ölüm korkusuyla dine ihtiyaç duyması gibi,uyumak için yatağa,doymak için ekmeğe,susuzluğunu gidermek için çeşmeye ihtiyac duyuyor.bence bu tür örnekler vererek dinin uyku yemek su gibi temel ihtiyaçdan olduğu gerçeğini inkar ediyorsunuz.ekonomik kültürel gelişmiş toplumlardaki intihar oranlarına bakarak bile manevi hayalkırıklıklarının hayatı nasıl mahvettiğini görebilirsiniz.para bile insanı mutlu etmeye yetmiyor.çünkü insan çok talepkar .uçamaz,ışınlanamaz,kabız olur,ishal olur, et kemik kan su dan ibaret nihayetinde bağırsaklarında dışkıyla yaşayan,arada boşaltma ihtiyacı duyan,uykusunda gaz çıkaran zavallı insanlardan bahsediyoruz..süpermen değiliz.ki süpermende lusi lane'e aşık.
düşünsel
18-07-2011, 18:22
sayın parola,
kısaca söyledikleriniz herkes için geçerli gibi konuştunuz ama değil. o zaman şu soruyu soralım.
"din olmasa nasıl olurdum?" sorusuna cevap "daha rahat ve özgür olurdum" cevabı geliyorsa inan ateizim, o insanı mutlu edecek birşeydir.
şayet cevap "boşluğa düşerdim" gibi ise kişi islamı terk etse dahi bir arayış içerisine girmesi olasıdır.
o zaman şunu söylemekte yarar var. ateizm gençlere yada yaşlılara göre olma durumu yoktur. ben tam aksine şuna çok kızıyorum. yaşlılarımız, dinler ile uğraşacağına edindikleri bilgi birikimi ile insanlığa faydalı birşey bırakıp bu dünyadan ayrılmalarını isterdim . ama gel gör ki namazı kazaları kılayım öbür tarafa gideyim derdinde. buna ne dersen de bence bu kendini düşünmektir. dünya ile ilişiğini kesip kendimi kurtarayım diye bu dünyayı sallamıyor. tabi bu benim görüşüm
bakkalmahmud
07-12-2011, 13:41
Eskiden Dua ederdim ama simdi cok sacma geliyor, zaten dua etmek kurana görede sacma,mesela ben,allahim seytani benden uzak tut diye dua etsem bu kurana ters cünkü kurana göre allah zaten seytanla bizi deniyor.
Keşke ateist olsaydım, sırf Allah korkumdan 5 kişiyi toprak altına göndermekten son anda vazgectim. Ama ateist olsam var ya o kişilere sıkıp sonra kendime sıkardım. Ne güzel. Ben Allah'a havale ettim. Bugün yaşıyorsam inancım yüzünden yaşıyorum. Haksızlığa gelemeyen bir tipim.
sergenci
29-12-2011, 03:10
sn.Marasko, ilk önce insan öldürmek hiç ama hiç kabul edilemez ve çok kötü bir düşünce. Ancak sizi öldürme gibi vs. kast varsa ölmemek için olur ancak. Siz bir sinirle yazmışsınız belli, mevzunuda bilmiyorum, bilmekte istemem. Sakin kafa ile tekrar, tekrar düşünün lütfen. Ayrıca, ateistler allaha değer vermezler, insana ve düşüncelere değer verirler. Siz ateistleri katil yaptınız, hiç hoş değil. Memleketimizde hergün onlarca insan katlediliyor, hiç duydunuzmu bir ateistin insan öldürdüğünü hep müslümanlar işlemekteler bu büyük ayıpları. Lütfen ateistleri katil yapmayın ve bu ayıpların içine karışmayın. Mantıklı ve sakin düşüneceğini umarak sevgi ile esen kalın..
Ateist olsaydin o insanlari degil oldurmek, aklindan bile gecirmezdin. Yine de musluman kalip da oldurmedigine sevindim.:)
Keşke ateist olsaydım, sırf Allah korkumdan 5 kişiyi toprak altına göndermekten son anda vazgectim. Ama ateist olsam var ya o kişilere sıkıp sonra kendime sıkardım. Ne güzel. Ben Allah'a havale ettim. Bugün yaşıyorsam inancım yüzünden yaşıyorum. Haksızlığa gelemeyen bir tipim.
Allah korkusuna sahip oldugu halde, catir catir olduren inancli kimseler de var oldugundan mutevellit, sanirim bunu da dusunmussunuzdur.
Malum haksizliga gelemeyen biri(!) oldugunuzu soylemektesiniz.
insanoğlun acziyetini görmezden gelen bir yaklaşım.günlerce uyumadan,3 gün susuz,iki hafta aç ,mesanesindeki idrarla günlerce gezemediğine göre insan çok zayıf değilmidir.yani ölüm korkusuyla dine ihtiyaç duyması gibi,uyumak için yatağa,doymak için ekmeğe,susuzluğunu gidermek için çeşmeye ihtiyac duyuyor.bence bu tür örnekler vererek dinin uyku yemek su gibi temel ihtiyaçdan olduğu gerçeğini inkar ediyorsunuz
Saygıdeğer parola2012 ;
Uzunca bir süre siteye girmediğimden nacizane cevabınızı yeni görebildim.
Öncelikle söylemek zorundayım ki örneklemeniz yetersiz ve alakasız olmuş. Fiziksel ihtiyaçların giderilmesine dayalı fiziksel şeyleri tutup "ölüm korkusu" ve "din" ile bağdaştırmaya çalışmışsınız.
İnsanın zayıflığı doğrudur. Hatta söyleyebilirim ki tabiattaki en zayıf canlıdır. Yavrusu kendi başına hayatta kalamaz bile. Aciz ve zayıf bir canlı olmasının yanına keşke bilgisizlik zamanlarını da ekleseydiniz.
Misal bundan 3000 yıl önce, aciz ve zayıf insanın ateşden korkup "Ateş Tanrıları" nı, daha da öncesinde şimşeklerden-yıldırımlardan korkup "Gök Tanrıları" nı kurguladığından da bahsetseydiniz.
Zaman içerisinde doğaya dahil bir çok şeyi öğrensede, GÖK hakkında pekde bir "bilgisiz" olan insan, zaman içerisinde Tanrılarını "Gök"e çıkarmadı mı?
Halen bu zayıflık ve bilgisizlik yüzünden ilkel atalarımız gibi "Gök"lere el açmıyor muyuz?
İnsanlarda "GÖK" kavramının oluşumu hakkında Orhan Hançerlioğlu'nun Düşünce Tarihi isimli eserini önerebilirim. Hatta <BURADAN (http://web.itu.edu.tr/%7Ebulu/favorite_books_files/dusunce_tarihi_v01.pdf)> bir göz atmanız bile mümkün.
Derler ya hani "Korkunun Ecele Faydası Yok" diye, işte aynen öyle. Korkudan bir şeylere sarılmanız gerekir ise, sarılınız. Lakin bu, sarıldığınız şeyin her zaman doğru olduğu anlamına da gelmez, değil mi?
Saygılar ve Esen Kalınız.
Evet araplara da kurtuluşu yaymaya çalışan insanlar var tabiki ama orda kurallar daha katı. buyüzden çalışmalarında çok da başarılı oldukları söylenemez. başarılı olsalar bile gizliden gizliye olduğu için kaydadeğer bir görüntü oluşmuyor.
bence sadece bu sözün bile senin için büyük bir adım. inancın sayesinde değil düşüncen sayesinde yaşıyorsun. yaşaman gerektiğine inandın ve bunu bir inançla destekledin. dedin ki ben yaşamalıyım çünkü intihar edersem öteki dünyada azap var. sana saçma gelmedi mi bu? zaten dünyadan zevkten yaşamaktan güzel olan herşeyden vazgeçmişsin sonunda ne olacağını tam bilmediğin emin olmadığın bişeyi yapmaya karar vermişsin azap senin umrunda olur mu? hayır sen ateizmi benimsemişsin zaten sadece bazı kalıpları yıkamamışsın. aş çevrendeki duvarları da özgür düşün artık.
yucemanitu
11-03-2012, 02:14
insanoğlun acziyetini görmezden gelen bir yaklaşım.günlerce uyumadan,3 gün susuz,iki hafta aç ,mesanesindeki idrarla günlerce gezemediğine göre insan çok zayıf değilmidir.
Hmmm eveet burda ilginç bir akıl yürütme görüyoruz. Organizma dirençli değilse Allah var, organizma dirençliyse Allah yok.
İnsan üç gün susuz kalamaz demek ki Allah var.
Ama şöyle bir itiraz gelebilir deve 20-25 gün susuz kalabilir o zaman Allah yok.
İnsan en çok iki hafta aç kalabilir o zaman Allah var.
Ama timsah iki yıl aç kalabilir o zaman Allah yok.
bakkalmahmud
27-05-2012, 11:47
Arasira beynimin derinliklerine inip hurafelerden kalan son kalintilarida süpürürüm su an tertemizim ama bu temizlik yaninda cokda büyük bir sorun getirdi,hurafecilerle hic anlasamiyorum,ne kadar kacarsam kacayim heryanimiz bu hurafecilerle dolu ille biryerde yakaliyorlar,dün alman kadininin biri durup dururken bana,aslinda ikimizin tanrisida ayni(beni müslüman tahmin etdi)dedi,gelde kahrolma,,,yok dedim ayni deyil,sizinki yehova bizimkide allah,ikisininde kanunlari kurallari birbirine zit,yok diyor temelde monoteizm yani tek tanri,yahu incilin tanrisiyla kuranin tanrisi aynimi?.
bakkalmahmud
27-05-2012, 14:56
Ibrahim peygamber biraz fazla yasaydi kesin ateist olurdu,hani aya bakiyorda bir süre sonra bu benim tanrim olamaz deyip günese yöneliyor sonra yildizlara ve en sonunda tek tanrida karar kiliyor ,zavallim ateizmi kesvedemende ölüyor,biz ateistlerin gecmiside onunkine benziyor,önce islamin tanrisi sonra onunbunun tanrisi ve en son limanda ateizm,ateizmin bir üst asamasi ney acaba?,yoksa son durakmi?.
Ateizm iyidir güzeldir kan yapar, vitamin verir, eklemlere iyi gelir, hafızayı kuvvetlendirir, kansere, vereme, aidse, gribe, nezleye iyi gelir. büyükler küçükler demeden yediden yetmişe herkes yemelidir.
Tıp sesini duysun. Gribe havadan bilmem neyden deyip duruyorlar. Hiç insanın düşünce Dünyası önemli değil. Biyolojik neden arayıp duruyorlar. Tıp için bir çalışma hazırlayıp sunalım onlara.
bakkalmahmud
23-08-2012, 23:39
Eskiden ölüm ve yokolma korkularim zaman zaman vardi,birkachaftadir böyle korkular yasamiyorum,bunun ateizmle ilgisi olabilirmi?,ateist arkadaslar bu konuda neler hissediyorlar?,yoksa korkularimin kökeni dinimiydi?.cevaplar icin simdiden tesekkürler ve saygilar
Hepimiz beynimizin içindekiler kadar ateistiz Ateizm bilimle gelişecek oturacak bir düşünce sistematiği.
Bence bilimin serüveni belirleyici olmalı
Medeniyet tarikatine girebilmek işte bütün mesele bu.
Bakın arkadaşlar her şeyi kafanıza göre sorgulayın düşünün tartışın. fakat şunu düşünün ki ölüm geldiğinde ne yapacaksınız ? muhakkak Allaha inanmanız gerekir. bizim kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. fakat ya varsa ? vay halinize.. siz aslında ahiret gününü inkar ediyorsunuz. fakat bu dünya adalet dünyası değil.bu dünyada sizi biri öldürse adalet istemezmisiniz ? bizim bütün insanlar olarak Allaha inanmaya ihtiyacımız var. Ya hepimiz helak oluruz ya da hepimiz kurtuluruz. çünkü bu dünyaya gönderilmiş mucizelere tanık olnumuş yalan söylemeyen günah işlemeyen her kavme gönderilmiş125.000 peygamber var. bu insanların hepsi yalanlanmş bize melek gönderilmeliydi denilip bir çobanmı bize peygamber olacak diye gururlarına yedirememişlerdir. ya da Allahı görmeliydik diyenler var. peki siz küçücük dünya gözünüzle evrene bakarken muazzamlık karşınızda başınız dönerde Allah ı görseniz kalplerinizin dayanacağına inanıyormusunuz? bu dünya imtihan dünyası insanoğlu. kalpleri mühürlenmiş insanların özgürlük dünyası değil. ÖLECEKSİNİZ. Kendisini Allah olarak gören firavun bile denizde boğulacağını inanınca Hz.Musa nın dinine iman ettim dedi. fakat Allah kabul etmedi. çünkü insan öleceğini anlayınca mecbur iman etmek zorunda kalır.Bize öyle bir şart koşuldu ki sırf o şart için Allah a köle olmaya mecburuz.. o şart ÖLÜM dür.
bakkalmahmud
24-08-2012, 01:06
123 hosgeldin dostum,biz bunlari cokdan asdik,kafamda devrim oldu,bana baska seyler anlat,dünyayi nasil cennete cevirebiliriz onu anlat.saygilar
ölümü aştınız mı hayırdır ?
bakkalmahmud
24-08-2012, 01:15
ölümü aştınız mı hayırdır ?
Öldügüm zaman ölucem adi üstünde zaten ölüm,bunun ötesinin bahsi olmaz,ex efendimde 1400 yil önce öldü oda cok iyi biliyordu ölümün son oldugunu.
Bakın arkadaşlar her şeyi kafanıza göre sorgulayın düşünün tartışın. fakat şunu düşünün ki ölüm geldiğinde ne yapacaksınız ? muhakkak Allaha inanmanız gerekir. bizim kaybedecek hiç bir şeyimiz yok. fakat ya varsa ? vay halinize.. siz aslında ahiret gününü inkar ediyorsunuz. fakat bu dünya adalet dünyası değil.bu dünyada sizi biri öldürse adalet istemezmisiniz ? bizim bütün insanlar olarak Allaha inanmaya ihtiyacımız var. Ya hepimiz helak oluruz ya da hepimiz kurtuluruz. çünkü bu dünyaya gönderilmiş mucizelere tanık olnumuş yalan söylemeyen günah işlemeyen her kavme gönderilmiş125.000 peygamber var. bu insanların hepsi yalanlanmş bize melek gönderilmeliydi denilip bir çobanmı bize peygamber olacak diye gururlarına yedirememişlerdir. ya da Allahı görmeliydik diyenler var. peki siz küçücük dünya gözünüzle evrene bakarken muazzamlık karşınızda başınız dönerde Allah ı görseniz kalplerinizin dayanacağına inanıyormusunuz? bu dünya imtihan dünyası insanoğlu. kalpleri mühürlenmiş insanların özgürlük dünyası değil. ÖLECEKSİNİZ. Kendisini Allah olarak gören firavun bile denizde boğulacağını inanınca Hz.Musa nın dinine iman ettim dedi. fakat Allah kabul etmedi. çünkü insan öleceğini anlayınca mecbur iman etmek zorunda kalır.Bize öyle bir şart koşuldu ki sırf o şart için Allah a köle olmaya mecburuz.. o şart ÖLÜM dür.
Sizin Allaha şiddetle ihtiyacınız var çünki bilgi birikiminiz henüz o tutsaklığı aşacak derecede değil.
Çünki araştırmıyor,okumuyor,sorgulamıyorsunuz!!!!!!!!
Akıllı olmanıza bile gerek yok aslında Allahtan geldiğine inandığınız ve kutsal dediğiniz masal kitabını bir kere okusanız kurtulacaksınız beyniniz özgürleşecek.
Daha bir insani olacaksınız .
Daha çok insan olabilmek için burada debeleniyoruz.Ve hepimizin gelişmesi.Aklını kullanabilmesi adına.
Ne Allah bizi ilgilendiriyor ne cennet ne cehennem .Ama siz ilgilendiriyorsunuz.Din duyguları ile sürüye dönüştürüyorlar sizleri
Bir birinize saldırtıyor Vatana ve demokrasiye saldırtıyorlar.
Oylarınızı Allah Allah sesleriyle alıyorlar .Tekbir sesleriyle insan yakan ,kafa kesen acınacak zavallılara dönüştürüyorlar.
Taş bina etrafında Antilop gibi sektiriyorlar Dikili taşları taşlatıyorlar Kara taştan şefaat bekletiyorlar.
Sizin olan tüm fabrikalar artık yabancıların.Sahillerimizi satın alıyorlar .Telekomu limanları nehirleri satıyor ve sizler Tekbiiiiir diye destek oluyorsunuz.
ALLAHINIZ VE KİTABINIZ DEĞİL BİZLERİ SİZ İLGİLENDİRİYORSUNUZ .ÇOCUKLARIMIZIN BİR BÖLÜMÜ SURİYE UĞRUNA SIRF ABD İSTEDİ DİYE TEKBİR DİYE ÖLECEK .TEKBİR SESLERİYLE KARDEŞLERİNİZİ KESECEKSİNİZ MESELE BUDUR.
UYANIRSINIZ DİYEDE BENDEN SİZE KOCA BİR TEKBİİİİR
Hiç kimse ölmesiin diye
ölüm bir başlangıçtır dostum . her son bir başlangıçtır. ayrıca her peygambere ölmeden önce azrail gelir . Allah sana hak verdi istersen uzun seneler yaşayacaksın der. bizim peygamberimiz ölümü seçti . dünya müminlerin zindanı kafirlerin cennetidir
bakkalmahmud
24-08-2012, 01:26
ölüm bir başlangıçtır dostum . her son bir başlangıçtır. ayrıca her peygambere ölmeden önce azrail gelir . Allah sana hak verdi istersen uzun seneler yaşayacaksın der. bizim peygamberimiz ölümü seçti . dünya müminlerin zindanı kafirlerin cennetidir
123 korkularini yenmenin en dogru yolu onlarla yüzlesmekdir,bizim dindarligimiz dinlerin verdigi korkudur,o yemiyorsa cennet sevdasidir,insanin kendi kendini kandirmasini cok bencilce buluyorum ama cokda karsi deyilim.saygilar
bakın ben sadece Allah ahiret ve ölüm kavramları üzerine konuştum. 1. inanmaya zorunlusun. ani bir ölüm gelmezse zihinden bile bir tanrıya iman edeceksin bu konuda bana güvenebilirsin.2adalet bu dünyada değil. bu yüzden herkesin hakkını alacağı 2. bir dünyaya inanma zorunluluğumuz var. 3. herkes bir gün ölecektir. öyleyse yaşamaya ihtiyacımız yoktur.bizi yaşamaya bağlı kılan tek şey Allahtır. siz ise akıl ve matığa az kaldı tapacaksınız. asıl akıl ve mantık anlattığımdır. özgürlükle ölmektense Allah yolunda ölmeyi tercih ederim çünkü Allah yoksa bile (haşa) kaybedeceğim hiç bir şey yok .
bakkalmahmud
24-08-2012, 01:42
1,e ben karar veririm
2,adaletsizliyin sebepleri var ve cooooookk uzun bir konu oraya benim bilgim yetersiz kalir ama konu üzerine seni aydinlatacak arkadaslar cok,
3,cok yanlis bir zihniyet,bütün canlilar hertürlü zorluga karsi yasam mücadelesi verir, hayvanlar okuma yazma bilmez allahida bilmez ama is yasam savasina gelince hertürlü zorluga ragmen mücadele eder,anlayisin cercevesinde allah yolunda ölebilirsin karsi deyilim,saygilar ve selamlar
dinlerin verdiği tek korku Allahın azabıdır. fakat Allah ın merhameti azabını geçmiştir. cehennem şirk koşanların yeridir. çünkü Allahın affetmeyeceği tek günah şirktir. Allah bana şirk koşmadan yeryüzü dolusu günahlarla gelsen seni yeryüzü dolusu mağfiretle karşılarım diyor. sen bir heykel yapsan. sonra o heykel dile gelip beni sen yaratmadın falanca yarattı derse o heykele ne yaparsın ?
bakkalmahmud
24-08-2012, 01:48
dinlerin verdiği tek korku Allahın azabıdır. fakat Allah ın merhameti azabını geçmiştir. cehennem şirk koşanların yeridir. çünkü Allahın affetmeyeceği tek günah şirktir. Allah bana şirk koşmadan yeryüzü dolusu günahlarla gelsen seni yeryüzü dolusu mağfiretle karşılarım diyor. sen bir heykel yapsan. sonra o heykel dile gelip beni sen yaratmadın falanca yarattı derse o heykele ne yaparsın ?
Dostum bunlar göksel masallar bunu kuranda beraber tesbit edebiliriz,heykel konusuna giremen cünkü hic konusan heykelim olmadi.daha ciddi sorular lütfen,,burda cevabi olmayan hicbir soru yok.saygilar
bütün kainatın Allahtan haberi vardır. çünkü her varlık Allahı kendince zikreder. ayet ve hadislerle sabittir. biz onların bu zikirlerini bilemeyiz. gezegenler ve kainat neden hepsi yuvarlak ve neden hepsi dönüyor. niye üçgene rastlayamıyoruz? kabeyi tavaf bir zikirdir. öyleyse gezegenlerinde dönmesi Allah ı zikretmektir.
heykeli pekala anladınızda konuşan heykelim olmadıya getiriyorsunuz. düşünüp anlaman bunların göksel masal değil Allahın azab konusundaki haklılığına işarettir.
bakkalmahmud
24-08-2012, 02:02
bütün kainatın Allahtan haberi vardır. çünkü her varlık Allahı kendince zikreder. ayet ve hadislerle sabittir. biz onların bu zikirlerini bilemeyiz. gezegenler ve kainat neden hepsi yuvarlak ve neden hepsi dönüyor. niye üçgene rastlayamıyoruz? kabeyi tavaf bir zikirdir. öyleyse gezegenlerinde dönmesi Allah ı zikretmektir.
Ayettt????? Hadisss?????bunlar inanmak ve inanmamak gibi bir sorunum yok cünkü bunlar insan yazmalari,aklin olmadigi yerde zikir olmaz,
gök cisimlerinin yuvarlak olmasi konusu bana basmagülün parmaizi hikayesini hatirlatdi,gökcisimleri geometrik sekillerde olsa bu seferde ,bakin bunu allahin kudretinden baska ne yapabilir derdin ama genede yuvarlak olusunun sebepleri bilim konusuna giriyor ve mutlaka bir arkadas cevabini yazar,ben yatmam lazim yarin is var iki aile bakiyorum,saygilar ve selamlar ,iyi geceler
kurtulusislamda
27-08-2012, 18:08
123 arkadaşımında dile getirdiği gibi,dünya mü'minler için zindan yeri,kafirler için cennet niteliğinde zira yok yok?
İSLAMDAN KURTULDUN;KENDİNCE DOĞRUYU BULDUN VE RAHATSIN ZİRA
1)her bir nefsin yapamayacağı namazdan secdeden kurtuldun yada zaman zaman kılmadığın zamanlar içinde bulunduğun ruhi bunalımdan kurtuldun
2)inanan biri iken yapıyor isen içki,kumar,zina gibi kötü alışkanlıkların vermiş olduğu sıkıntıdan kurtuldun,zira inanmadığın için bu sıkıntılar artık sende yok
3)eğer tutuyordun ise,yılda 1 ay olsun yaradanın rızası için tuttuğun oructan muafsın yada inanırken tutmayıpta neden tutmadım diyerekten içinden gecirdiğin düşüncelerin yok artık
4)her insana zor gelen zekat olayından kurtuldun,artık malının onda 1'ini ihtiyac sahipleriyle paylaşmayabilirsin,yada vermediğin zamanlar içindeki neden sorusundan kurtuldun
Her insanın her nefsin günah işleme serbestliğinde günahı işledikten sonra içindeki zaman zaman kopan fırtınalardan,rahatsızlıklardan kurtuldun,onun için rahatsın yoksa ateizmin sana verdiği düşünce deil.Asıl kendi düşüncelerinden kendini rahatlama duygusunu aşılamışsın zira inanır olsa idin bu yukumluluklerden mesuldun ve bunlardan inanmıyarak kurtulman sebebidir rahatlaman
Arkadaşım sen nasıl inanmıyarak bu yukumluluklerden muaf olmanla rahata erdim düşüncelerim berraklaştı diyorsan,
İnanan bir kimse ise namaz kılarak,ALLAH CELLA CELALUHUNA yaradanına secde ve dua ederek,hamd ederek,oruc tutarak rahatlamaktadır.
Asla ben demeyi sevmem ama namaz inananın boynunun borcudur,sen nasıl borcunu düşünerek rahatlamıyorsan bende namaz konusunda tedirginim,eğer vakit girdiyse o namazı kılamazsam yeminle tedirginlikten yok oluyorum ama ne zaman namazımı eda ettim içimdeki ruhi rahatlamayı asla tarif edemem edemeyiz,heleki yatsı namazı bazı zamanlar nefsime uyup kılmadan yatarsam rahat uyuyamıyorum ama ne zamanki namazımı eda ettim uyku konusunda rahatlama hisssediyorum.
Sen bunlardan kendini soyutlayarak kurtulduğunu ve rahata erdiğini savunurken bizlerde ne zaman bu yukumlulukleri yerine getirdik anca öyle rahatlıyoruz.
Bütün bunlar bizi yaratan,tek hukum sahibi ALLAHU TEALANIN rızasını kazanmak içindir.Kişi gercekten kendini kalben benimserse yaradanını bu yukumlulukler öyle manen bir rahatlama hasıl ediyor ki tarif edemeyiz.
O halde kişiler kendi tercihleriyle başbaşa bırakılmalıdır.
123 arkadaşımında dile getirdiği gibi,dünya mü'minler için zindan yeri,kafirler için cennet niteliğinde zira yok yok?
1)her bir nefsin yapamayacağı namazdan secdeden kurtuldun yada zaman zaman kılmadığın zamanlar içinde bulunduğun ruhi bunalımdan kurtuldun
2)inanan biri iken yapıyor isen içki,kumar,zina gibi kötü alışkanlıkların vermiş olduğu sıkıntıdan kurtuldun,zira inanmadığın için bu sıkıntılar artık sende yok
3)eğer tutuyordun ise,yılda 1 ay olsun yaradanın rızası için tuttuğun oructan muafsın yada inanırken tutmayıpta neden tutmadım diyerekten içinden gecirdiğin düşüncelerin yok artık
4)her insana zor gelen zekat olayından kurtuldun,artık malının onda 1'ini ihtiyac sahipleriyle paylaşmayabilirsin,yada vermediğin zamanlar içindeki neden sorusundan kurtuldun
Her insanın her nefsin günah işleme serbestliğinde günahı işledikten sonra içindeki zaman zaman kopan fırtınalardan,rahatsızlıklardan kurtuldun,onun için rahatsın yoksa ateizmin sana verdiği düşünce deil.Asıl kendi düşüncelerinden kendini rahatlama duygusunu aşılamışsın zira inanır olsa idin bu yukumluluklerden mesuldun ve bunlardan inanmıyarak kurtulman sebebidir rahatlaman
Arkadaşım sen nasıl inanmıyarak bu yukumluluklerden muaf olmanla rahata erdim düşüncelerim berraklaştı diyorsan,
İnanan bir kimse ise namaz kılarak,ALLAH CELLA CELALUHUNA yaradanına secde ve dua ederek,hamd ederek,oruc tutarak rahatlamaktadır.
Asla ben demeyi sevmem ama namaz inananın boynunun borcudur,sen nasıl borcunu düşünerek rahatlamıyorsan bende namaz konusunda tedirginim,eğer vakit girdiyse o namazı kılamazsam yeminle tedirginlikten yok oluyorum ama ne zaman namazımı eda ettim içimdeki ruhi rahatlamayı asla tarif edemem edemeyiz,heleki yatsı namazı bazı zamanlar nefsime uyup kılmadan yatarsam rahat uyuyamıyorum ama ne zamanki namazımı eda ettim uyku konusunda rahatlama hisssediyorum.
Sen bunlardan kendini soyutlayarak kurtulduğunu ve rahata erdiğini savunurken bizlerde ne zaman bu yukumlulukleri yerine getirdik anca öyle rahatlıyoruz.
Bütün bunlar bizi yaratan,tek hukum sahibi ALLAHU TEALANIN rızasını kazanmak içindir.Kişi gercekten kendini kalben benimserse yaradanını bu yukumlulukler öyle manen bir rahatlama hasıl ediyor ki tarif edemeyiz.
yakında ölüm konusuda açmayı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.
bakkalmahmud
27-08-2012, 23:10
Sevgili dostum,dünya müminler icin neden zindan? bunu anliyamadim yada inanmiyan icin neden cennet?burdan birsey anlamadim.
1.Namaz...sizler basinizi bir tanriya deyil kuranin yasalarina eyiyorsunuz,bunun ilincinde olan bir insan bunu asla yapmaz cünkü kuranin icinde totaliter bir rejim var,bugün insanlik belli bir seviyeyi yakaladiysa bu bas eyenlerin deyil bas kaldiranlarin sayesinde oldu,bizler ve sizler cok farkliyiz,bizler zulmü sümürüyü baskiyi seyredeceksek yasaminda hayatinda hicbir anlami olmaz,senden ve senin gibilerden bunlari anlamanizi beklemiyorum zaten anliyamazsinizda.
2....icki arasira icerim,iki aile bakiyorum kazancimin hepsini onlara harciyorum ben sadece haftada 5 avrosunu ickiye veriyorum ,kumar oynamam,zina konusuna gelince ,kisilerin yapdiklari onlari ilgilendirir ,ben evliyim.
3....Buda namaz gibi,bas egmek.
4....Ben senede bir defa onda 1 vermiyorum,hayatim boyunca hep paylasdim,herzamanda paylasirim sorun yok.
Ateiz bir inanmak veya inanmamak meselesi deyil,ateizm senin anliyamiyacagin boyutlarda.
Namaz kilmak seni rahatlatiyorsa bundan memnunluk duyarim,bizler icin dindar arkadaslar kötü deyildir kötü olan kuranin yasalari.
bakkalmahmud
28-08-2012, 00:51
yakında ölüm konusuda açmayı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.
Sayin 123,ölüm konusu acabilirsin ama bizleri ölüm yada ölümötesiyle korkutmaya kalkma,ben sahsen ölümü cokdan asdim,dogumunda ölümünde dogal oldugunun bilincindeyim,dünyada iyi seyler yapamamakdan korkarim ama ölüm beni korkutmaz,ölmek ve yok olmakdan dinlerin köleleri korkar.iyi geceler
Dunyaya cennet diyenler bence nimetlerinden faydalansin. Dunya gercek, dinler masal.Masal alemindeki cennete ulasacagiz diye, dunyayi hem kendine hem de etrafindakilere cehennem yapan zebaniler de bu dunyada, baska yerde aramayin.
Ahlaksız
28-08-2012, 01:49
dünya mü'minler için zindan yeri
Sırf sizden farklı düşünüyorlar diye insanların kafalarını kesiyorsunuz,insanları zina ettiler diye kırbaçlıyorsunuz/recm ediyorsunuz,eşinizin size yamuk yapmasından korkup tekme tokat girişiyorsunuz,çocuklarınıza her türlü şiddeti uyguluyorsunuz,ondan sonra da bize zindan bu Dünya kardeşim diyebiliyorsunuz,UTANMADAN..!
Eğer şöyle demiş olsaydın,yüzde yüz haklı olurdun..Dünya fakir müslüman kadınları için gerçek bir işkencedir.!
Bu sözüne yüzde yüz katılırım ama müslümanlara zindan dedin mi,saçmalamış olursun açıkça..!
Bosna paralarını faize yatırıp 7 sülaleni zengin et,Deniz Feneri'ni kurup milletin parasını lüplet,ondan sonra da Dünya zindan bize de..!
Ramazan'da marketler hıncahınç doluydu..Kilosu 25 TL'den hurma,25 TL'den et,50 TL'den bamya,45 TL'den pastırma,30 TL'den sucuk,20 TL'den kaşar al ve ye,ondan sonra da müslümanlara zindan bu Dünya de..!
Vay yavrum vay..
Müslümanların evlerine oturmaya kıyamazsın arkadaş..Hepsi lüks hayat sürüyor..Fakiri bile borca girip lüks yaşamaya çalışıyor..!
Bakın yollara araba dolu..Cipler üzerinde salınıyor,başörtülü kapitalist müslümanlar..!
Sayin 123,ölüm konusu acabilirsin ama bizleri ölüm yada ölümötesiyle korkutmaya kalkma,ben sahsen ölümü cokdan asdim,dogumunda ölümünde dogal oldugunun bilincindeyim,dünyada iyi seyler yapamamakdan korkarim ama ölüm beni korkutmaz,ölmek ve yok olmakdan dinlerin köleleri korkar.iyi geceler
biz ölümü Allah a kavuşmak olarak nitelendirdik. siz de ona kavuşacaksınız. ama ne şekilde ? ben şunu anladım ki biz ölsekde(!) siz anlamazsınız. siz ölsenizde(!) bize kendi fikirlerinizi kabul ettiremezsiniz. hala alttaki arkadaş kadınlara tekme tokat girişmekten bahsetmiş. biz de bu konuyu çoktan aştık ama biz mi anlatamadık o mu anlamak istemedi bilmiyorum. ayrıca kafa kesme olayını öyle hafifletmiş ki . yanlış düşünüyorlar diye kafa kesiyormuşuz. Allah ve Rasulüne küfre girenlere ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların sonu budur. açılımı böyle yapmalıydı.
Yeni farkettim biz çocuklara da her türlü şiddeti uyguluyormuşuz hem de UTANMADAN . daha bunun üstüne bir şey demiyorum .
bakkalmahmud
28-08-2012, 12:00
biz ölümü Allah a kavuşmak olarak nitelendirdik. siz de ona kavuşacaksınız. ama ne şekilde ? ben şunu anladım ki biz ölsekde(!) siz anlamazsınız. siz ölsenizde(!) bize kendi fikirlerinizi kabul ettiremezsiniz. hala alttaki arkadaş kadınlara tekme tokat girişmekten bahsetmiş. biz de bu konuyu çoktan aştık ama biz mi anlatamadık o mu anlamak istemedi bilmiyorum. ayrıca kafa kesme olayını öyle hafifletmiş ki . yanlış düşünüyorlar diye kafa kesiyormuşuz. Allah ve Rasulüne küfre girenlere ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların sonu budur. açılımı böyle yapmalıydı.
Yeni farkettim biz çocuklara da her türlü şiddeti uyguluyormuşuz hem de UTANMADAN . daha bunun üstüne bir şey demiyorum .
Sevgili dstum Allah diye biri yok,sen var desende gene yok,olmayan birseyin resulüde olmaz,ben ona kavusmayacagim,öldükden sonra ölüyorsun bunu kabul etsende etmesende ölüm son,seni bunlara inandiranlar hakim sinifdir bu zirvalari yazanda cizende onlar onlarda cok iyi biliyor ölümün son oldugunu.
Madem allahin var muhammedinde onun resulü bu iddialarda dogrusunuz,birakin mekke ve civarinda kazi yapalim.
kurtulusislamda
28-08-2012, 12:32
antika antika antika
beynini değiştirmek lazım artık senin
neden ve niçin rahata erdiğini yazdık
neden evet haklısın yada haksızsın deme cesaretinde bulunamıyorsun?
Olimpiyat
28-08-2012, 13:14
kurtuluış islamda
hakaret için demiyorum.
Ciddi soruyorum
Hayatında hiç kitap okudun mu?
Arabistandaki çöl bedevileri bile senden daha mantıklı şeyler yazar ve konuşur eminim..
Üzülüyorum sizler için, dünyada bir ot nasıl yaşayıp gidiyorsa ve yaşananlardan habersizce; sizler de boşu boşuna elde etmiş olduğunuz ömrü, hayatı anlamadan ıvır zıvır şeylerle harap ediyorsunuz.
kurtulusislamda
28-08-2012, 13:41
kurtuluış islamda
hakaret için demiyorum.
Ciddi soruyorum
Arabistandaki çöl bedevileri bile senden daha mantıklı şeyler yazar ve konuşur eminim..
Üzülüyorum sizler için, dünyada bir ot nasıl yaşayıp gidiyorsa ve yaşananlardan habersizce; sizler de boşu boşuna elde etmiş olduğunuz ömrü, hayatı anlamadan ıvır zıvır şeylerle harap ediyorsunuz.
yok canım ben hiç hayatımda kitap okumadım,ilkokulada gitmedim,öyleki zır cahilim,kelimeler kifayetsiz kalır cahilliğimle
Bırak ben yoz kalayım,cahil kalayım neme lazım belki aklımı kullanır (sizler gibi)ateyist olurum,aman diyeyim ha,ben cuhela sınıfına dahil olayım.
bakkalmahmud
28-08-2012, 14:56
kurtuluış islamda
hakaret için demiyorum.
Ciddi soruyorum
Sevgili olimpiyat hocam,light lara lafim yok ama bu radikal dincilerin özünde ne beyine nede akila ihtiyaci yok,ha beyinlerine chip takmissin ha fikiri sabitleyip prangalaraa vurmussun,farkeden birsey yok.
Youtube bir göz at,bunlara bakarken tüylerim diken diken oluyor,adamlar demokrasinin göbeyinde seriat propagandasini rahat rahat yapiyor ama seriatin göbeyinde bir insan en kücük bir özgürlükden bahsetse aninda kafa kesiliyor,kökdendinci bir,irkci iki ,zircahil üc,dünyada bunlardan daha tehlikeli insan grubu yok,bu üc grup varoldukca insanlik hep tehlikede olucak,,adamlar demokraside yasama sansi bulduguna süredeceyine üstüne üstlük berde bizleri kendileri gibi yasamaya ve düsünmeye zorluyor.hayretki ne hayret,madalyomum birde arka yüzü var,insan uykuda oldugunda bu tehlikeleri umursamiyor yada görmüyor ama akillandiginda bu tehlike tüyler ürpertiyor.
bakkalmahmud
29-08-2012, 00:11
Sitede tanrilarin evrimine dair birsey bulamadim,konu hakkinda bilgisi olan arkadas bir baslik acip kisaca anlatabilrmi.
Homo sapiensin yasi hakkinda cesitli rakamlar var biz sitedeki 196000 den baslayalim,196000 yil önce din yok, tanri yok,dilde yok ve dogada yanliziz ne bulsak onu yiyiyoruz zaman ilerliyor ve dogal bütün olaylari büyük bir güce bagliyoruz ama burada bunu korkdugumuzdan yapiyoruz,ilk tanrilari korkudan yaratiyoruz derken cok tanrilari ihtiyacdan olsagerek yaratiyoruz derken birileri bizi bununla korkutmaya basliyor derken tek tanrilara geciyoruz ve bu arada yavas yavas dillerde ortaya cikip gelisiyorve allah son durak,bunlarin bilimsel temeli yok benim tahminim ama olay asagi yukari böyle olmali.
Antalyaya gidin arapları bi görün hemen dinden 180 derece dönersiniz başka bir şey demiyorum :)
bakkalmahmud
01-07-2015, 00:54
Artik ateist deyilim,akilli tasarim var,mutlaka var,ama bu akilli tasarimin öküzlerle isi yok,bütün mesele burda.Simdi sen bir tanrisin,düsün,biryerde düsünemeyen insan kitlesi,diyer tarafda düsüncesini zorlayip ortaya birseyler koyan insan,hangisiyle isin olur?.
bakkalmahmud
01-07-2015, 01:01
Ortada bir tanri varsa,bu edisonun yada ,bridgestone nin tanrisi olur,adamlar kafayi zorlayip birseyler bulmus,ama diyer yandan düsününce,öküzünde tanrisi var,koyununda,gene cikmazdayiz.düsün düsün bokdur isin,,,
Ortada bir tanri varsa,bu edisonun yada ,bridgestone nin tanrisi olur,adamlar kafayi zorlayip birseyler bulmus,ama diyer yandan düsününce,öküzünde tanrisi var,koyununda,gene cikmazdayiz.düsün düsün bokdur isin,,,
Tanrı'ya inanmaya iten sebepler neler bunları düşün , bir Tanrı varsa teistlerin bahsettiği bir Tanrı olmadığı sürece , onu yok sayarsan onun için ne anlamı olabilir ki.Bence insanları Tanrı'ya inanmaya iten sebep korkudur başka hiçbir şey değil , yaşa keyfine bak inansan ne olacak inanmasan ne olacak , bence bir Tanrı olsa o teistlerin bahsettiği Tanrı olurdu , güzel yorumlamışlar bu dünyada anca o düşünce kurtarır Tanrı fikrini , dinlerinde bütün yanlışları artık ortaya döküldüğü için onların bahsettiği gibi bir Tanrı'nın olmadığı belli oldu.Algılarımıza ters gelse de herhangi bir yaratıcı olmayabilir , bu çoğu zaman bilgisizliğimizden oluyor , benimde algıma ters geliyor ama bişeyler öğrendikçe olmayabilir diyorum.Bu Tanrılar felan eski fikirler insanlar hiçbir şey bilmedikleri için bu şekilde açıklamışlar , zamanının en iyi açıklaması buymuş ama zamanla değişmiş şu an biliyoruz ki herşey fizik yasalarına bağlı herhangi bir dış güce gerek yok yaşadığımız dünyayı , bizleri fizik yasaları gayet doğurabiliyor.Bilimde de böyledir daha iyisi bulunana kadar en iyi açıklamayı kabul edersin bu işler böyle..
bakkalmahmud
01-07-2015, 02:19
Tanrı'ya inanmaya iten sebepler neler bunları düşün , bir Tanrı varsa teistlerin bahsettiği bir Tanrı olmadığı sürece , onu yok sayarsan onun için ne anlamı olabilir ki.Bence insanları Tanrı'ya inanmaya iten sebep korkudur başka hiçbir şey değil , yaşa keyfine bak inansan ne olacak inanmasan ne olacak , bence bir Tanrı olsa o teistlerin bahsettiği Tanrı olurdu , güzel yorumlamışlar bu dünyada anca o düşünce kurtarır Tanrı fikrini , dinlerinde bütün yanlışları artık ortaya döküldüğü için onların bahsettiği gibi bir Tanrı'nın olmadığı belli oldu.Algılarımıza ters gelse de herhangi bir yaratıcı olmayabilir , bu çoğu zaman bilgisizliğimizden oluyor , benimde algıma ters geliyor ama bişeyler öğrendikçe olmayabilir diyorum.Bu Tanrılar felan eski fikirler insanlar hiçbir şey bilmedikleri için bu şekilde açıklamışlar , zamanının en iyi açıklaması buymuş ama zamanla değişmiş şu an biliyoruz ki herşey fizik yasalarına bağlı herhangi bir dış güce gerek yok yaşadığımız dünyayı , bizleri fizik yasaları gayet doğurabiliyor.Bilimde de böyledir daha iyisi bulunana kadar en iyi açıklamayı kabul edersin bu işler böyle..
Gur01,yasadigimiz zaman dilimi gercekden cok bokdan bir zaman dilimi,öküzler tanriyi sahiplenmis,ayaginin bagcigini dahi cözemiyeceyi insanlara hükmediyor,ben ölim yok olayim ama böyle bir sahtekarlik olmasin,akilla akilsizligin üstesinden gelemiyoruz,bu cok acayip birsey,bunlari görmekdense öleyim daha iyi,gercek söylüyorum,ya bende akil yokolsun,yada bütün bunlar yokolsun.
Gur01,yasadigimiz zaman dilimi gercekden cok bokdan bir zaman dilimi,öküzler tanriyi sahiplenmis,ayaginin bagcigini dahi cözemiyeceyi insanlara hükmediyor,ben ölim yok olayim ama böyle bir sahtekarlik olmasin,akilla akilsizligin üstesinden gelemiyoruz,bu cok acayip birsey,bunlari görmekdense öleyim daha iyi,gercek söylüyorum,ya bende akil yokolsun,yada bütün bunlar yokolsun.
Bu her zaman böyleymiş zaten şu anda dinlerin etkisi eskiye göre çok daha az , önceden ağızlarından çıkacak laflarla savaşlar oluyor , insanlar yakılarak dahi idam ediliyormuş , farklı düşünmene bile izin vermiyorlarmış asıl amaçları hükmetmek çünkü , halen öyle ama ellerinde fırsat yok , imam,papaz,haham,rahib takımları her zaman söz kendilerinde olsun istiyorlar.Müşterileri de epey çok ne yaparsan yap adam girmiş bir bataklığa çıkamıyor , iftira atıyorsun diyor , yalan söylüyorsun diyor , yok orada öyle demek istemiyor , sen anlamıyorsun , sen anlayamazsın kalbin mühürlü vs vs bahanesi çok sen bu adama ne yapabilirsin ki halinden memnun.Çoğunun zerrece dinle alakası yok zaten , ben kendini dine adayanlara , dünyaya sırtını dönenlere , Allah için savaşanlara daha çok üzülüyorum aslında bu insanlara göstermek lazım gerçekleri diğerlerinin pek umrunda değil zaten.Mutlu olsa yine karışmayacağım ama bildiğim kadarıyla pek mutlu değiller adam dünyayı sıkıntı yeri olarak görüyor , ilk başta mutlu olmak için dini kullanıyor , dine yöneliyor daha sonra mutsuz olmasına rağmen bunu sürdürüyor mutluluğu öteki dünyaya bırakıyor dini kullanıp mutlu olması lazımken bir süre sonra din onu kullanmaya başlıyor , bazıları da fanatikleşiyor bu yola girdik bir kere geri dönüş olmaz diyor.Yinede herşeye rağmen insan gerçeklere sırtını dönemez bu yanlışları ne kadar insana duyurabilirsek , gösterebilirsek kardır facebook , youtube her yere yazmamaz lazım , buralara pek gelen giden yok , birilerine jeton düşer de yaşam kalitesi artar belki , daha özgür daha mutlu olurlar belki..
bakkalmahmud
05-09-2015, 23:54
Tanri ,tüm dünya halklarida yasamin gercegin ve iyiligin sembölü,bunu neden reddediyoruz?,,biz bunu reddetdikce bunu seytanlar yani kötüler ve cikarcilar kullaniyor,,buna neden izin veriyoruz?,,reddetmek bir anlamda kötülüye yol vermek yardimci olmakdir,,,bundan sonra tanri nedir,ziddi nedir ,onu ortaya koysak cok daha iyi olur düsüncesindeyim,,tabiiki kurandaki tanrininda ne oldugunun farkindayim ama önemli olan halkin kafasindaki tanri imaji,,kurandakini zaten kimse bilmiyor,,,bizler halkin kafasindaki tanri imajini reddetmemeliyiz,,reddetdiyimiz sürece seytanlarin ekmeyine yag(hemde tereyagi)sürüyoruz,,,bütün dünyanin heralanda kahpece siyaset yapdigi bir dönemde salakmiyiz bu kadar dürüst olup gercekleri ortaya koyuyoruz,,bence reddetmekden ziyade tanri ve seytani belli kaliplara oturtmaliyiz,,halk bunu zaten yapmis ve tanri seytan kaliplari dünyanin heryerinde ayni,,bizler zaten rahmaniyiz,neden kendimizi reddediyoruz?.
spartacus
06-09-2015, 00:36
Tanri ,tüm dünya halklarida yasamin gercegin ve iyiligin sembölü,bunu neden reddediyoruz?,,biz bunu reddetdikce bunu seytanlar yani kötüler ve cikarcilar kullaniyor,,buna neden izin veriyoruz?,,reddetmek bir anlamda kötülüye yol vermek yardimci olmakdir,,,bundan sonra tanri nedir,ziddi nedir ,onu ortaya koysak cok daha iyi olur düsüncesindeyim,,tabiiki kurandaki tanrininda ne oldugunun farkindayim ama önemli olan halkin kafasindaki tanri imaji,,kurandakini zaten kimse bilmiyor,,,bizler halkin kafasindaki tanri imajini reddetmemeliyiz,,reddetdiyimiz sürece seytanlarin ekmeyine yag(hemde tereyagi)sürüyoruz,,,bütün dünyanin heralanda kahpece siyaset yapdigi bir dönemde salakmiyiz bu kadar dürüst olup gercekleri ortaya koyuyoruz,,bence reddetmekden ziyade tanri ve seytani belli kaliplara oturtmaliyiz,,halk bunu zaten yapmis ve tanri seytan kaliplari dünyanin heryerinde ayni,,bizler zaten rahmaniyiz,neden kendimizi reddediyoruz?.
Bu halde kahpe siyaseti güçlendirmiş olursunuz.
Biz tanrıyı ret etmiyor ya da inkar etmiyoruz, biz inanmıyor ve gerçek bulmuyoruz.
Kahpe siyasetçilerin etkinliği, inanırlığın ebadı ve şiddetiyle doğru orantılıdır, bu halde inancın etkinliği ve şiddeti ne kadar düşerse, kahpe siyasetin etkinliğide o düzeyde daralır, ne kadar artarsa o düzeyde de artar. Madalyon ve iki yüzü, neresinden bakarsanız artık.
bakkalmahmud
06-09-2015, 01:52
Spartacus abim,bircok insanimizin, ugruna öldügü ve iskence tezgahlarindan gecdiyi degerleri,bizlerin reddedip ,zidlarimizin kullanmasini,seyretmekdense,sahip cikip toplumun cikarina kullanmak daha mantikli,