PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fizikçinin görüşleri

vivident
26-05-2011, 15:43
Ünlü Fizik bilgini Lord Calvin şöyle diyor: “İyice düşündüğümüzde bilimlerin sizi Allah’ın varlığına inanmaya zorladığını göreceksiniz” Bilim adamı R.C.Eartes’e göre tesadüfe inanmak, içinden çıkılmaz sorular doğurur. “Eğer hayatın tesadüfle bir atom ve moleküllerin birleşerek meydana geldiğine inanılacak olursa, o zaman ortaya akıl bakımından, her şeyi yaratan Allah’ın varlığına inanmaktan çok sorular çıkar” Eartes’in belirttiği gibi şayet Allah’ı yaratan bir yaratıcı olduğu düşünülecek olursa, o yaratıcıyı yaratan başka bir yaratıcının da bulunması gerekir. Aynı şey, bu yaratıcı için de düşünülecektir. Netice olarak sonsuza doğru bir silsile takip edecektir. Bu durum bizi sonuca ulaştıramayacağı gibi, akıl da bunu kabul etmez.
Bütün bu düşünceler sonuçta bizi ve evrendeki varlıkları yaratan ve devam ettiren bir kudretin var olduğu inancına ulaştırır. Bu yüce varlığa Allah diyoruz. Kur’an, bir yaratıcının varlığının şüphe edilmeyecek kadar açık olduğunu şöyle ifade etmektedir: “Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var?” (İbrahim suresi, 10)

istatistik
26-05-2011, 16:20
Ünsüz bir ateist olarak şunları söylüyorum:

Bir kişinin hayali bir varlığa inanıp inanmaması kendisini bağlar. Hele ki varlığına yönelik somut bir kanıt bulunmayan bir varlığın. Bu nedenle başkalarının tanrı var ya da yok demesi beni ilgilendirmez. Ayrıca, ulu olduğu varsayılan bir kişinin peşine takılıp da o ne derse doğru ve mantıklı kabul etmek teistlerin yapacağı bir iştir.

TUBA
26-05-2011, 16:24
ünlü fizik bilgini lord calvin diye anılan şahıs acaba allah mı diyor yoksa tanrı mı diyor

sanırım bir hata var

ozgur_beyin
26-05-2011, 16:24
sevgili aspendos veya vivident yine sallamışsın harun yahya gibi kim bu lord calvin?
varmı böyle bir adam

TUBA
26-05-2011, 16:27
sevgili aspendos veya vivident yine sallamışsın harun yahya gibi kim bu lord calvin?
varmı böyle bir adam

sallama olduğu zaten her halinden belli :bump:

perfect_storm
26-05-2011, 16:30
lord kelvin demek istemiş heralde

Firestorm
26-05-2011, 16:34
Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi Kelvin (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kelvin_%28birim%29) diye biri var bi de John Calvin (http://justus.anglican.org/resources/bio/168.html) var başka bişr şey göremedim...

Not:Kelvin'i türkçe wikipedi de buldum o linki ekledim...

Psiko
26-05-2011, 16:41
Alıntı bir çok yerde var da,
ama şuradan alındığı gibi bir intiba uyandı bende nedense
http://www.dindersiforum.com/showthread.php?tid=4739

Kaldı dokuz :D

ozgur_beyin
26-05-2011, 16:42
benim bildiğim bir fizik çi lord calvin var elezherde bölüm başkanı. kendine bir ekip kurmuş ve sadece kurandan yararlanılarak dizel jeneratör ürettiler. o adammı acaba?

Astur
26-05-2011, 16:48
benim bildiğim bir fizik çi lord calvin var elezherde bölüm başkanı. kendine bir ekip kurmuş ve sadece kurandan yararlanılarak dizel jeneratör ürettiler. o adammı acaba?

Ta kendisi! :D

Termo
26-05-2011, 16:49
İlahi Vivi :D

xcan
26-05-2011, 16:50
Ünsüz şahsım cahilliğiniz önünde saygıyla eğiliyor.Biyolojik ortamı Maddi evren devam ettiriyor Güneş hava su toprak Milyonlarca canlıyı ayakta tutuyor Bu noktaların hiç birinde Allaha ihtiyaç yok Yani Madde eşittir enerji İşte o madde enerjiye dönüşüyor Canlıların bedeninde bedenleniyor bu kadar basit Milyonlarca canlı türünün hayatiyetini devam ettiren İşte kainat Atomlar moneküller Aynı ilahi kuvvet hayatıda üretmiştir bu akla çok daha yakındır.Bilim bu konuda epey yol almıştır Biraz akademik çalışmalara göz atın.Konuşmak ses çıkarmak değildir Vivident

vivident
26-05-2011, 17:41
bu adamı neden örnek verdım!!bende bu adamı tanımıyoruımç..
ama sızler ıcın fızıkcı,astrolog.v.s iş yapanların inanışları sızler ıcın referans oldugu ıcın verdım...
Turan amca düşüncelerini burda yazan adamlarsınız..onun için bu konuyu açtım...

Astur
26-05-2011, 17:44
ama sızler ıcın fızıkcı,astrolog.v.s iş yapanların inanışları sızler ıcın referans oldugu ıcın verdım...

vivident,

Bu getirdiğin alıntılar kolpa, ismi geçen insanlar da uydurma. Astrolog=falcı bu arada, kaale almıyoruz astrologları falan.

Araform
26-05-2011, 17:48
Sevili arkadasim, bizlerin alinti yapilan herseye sakkadanak inandigimizi mi saniyorsun? Kendinle karistirma.

Biri eger bir iddia atarsa ortaya onun kaynagini isterim. Verilen kaynaga ulasmak icin elimden geleni yapar o kaynaktaki bilgilerin carpitilip carpitilmadigina bakarim. Sayet dogruysa kaynagin mantigini irdelerim. Dogru buluyorsam da inanirim.

Sakkadanak da olmaz bu. Bilimde "saglama" denen birsey vardir. "Altina attir bir purofüsür, yardir gitsin" mantigiyla olmuyor bu isler.

Dr.Reckeweg'in de söyledigini iddia eden hokkabazlarin iplikleri pazara bu sayede cikti. Dahasi da cikacaktir...

istatistik
26-05-2011, 18:17

Sen yanlış biliyorsun. Bir adamın kuyruğuna takılıp gidenler ateistler değil teistlerdir.

Şahsen, burada hiç bir ateistin düşüncelerini yazmadım. Ateistler arasında da bak bu ateist böyle düşünmüş diyeni görmedim. Her zaman bilimsel kanıtlar ile iddialarda bulundum. Uydurma bir kitabın kanıtlanamaz saçmalıklarını yazanlar ise sizsiniz.

Olimpiyat
26-05-2011, 18:51
lütfen arkadaşlar,lord kelvin Allah var diyorsa vardır..
daha önceden onun hiç hata yapmadığını gösteren bir başlık açmıştım, orada fizikçi lord kelvin in inanılmaz öngörülerini ve bunların nasıl gerçekleştiğini görebilirsiniz..

In 1895, Lord Kelvin proclaimed that
Heavier-than-air flying machines are impossible.
Havadan daha ağır makinelerin uçması olanaksızdır

Royal Society president Lord Kelvin --1897
The aeroplane is scientifically impossible / X-rays are clearly a hoax http://www.bilimfeneri.gen.tr/phpBB2/images/smilies/icon_lol.gif

uçağın bilimsel olarak imkansız olduğunu söylediğine mi yanarsın , X ışınlarının açıkça düzmece olduğunu söylemesine mi

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24513

murted
26-05-2011, 20:00
Ya şimdi başlığı forum kirlerine taşısam mı yoksa şu gene aynı kullanıcının açtığı Muhammed'i öven batılı düşünür ve edebi dehalar adına uydurulan palavraların olduğu başlık gibi ibretlik olsun diye bırakayım mı kararsız kaldım.

Siz ne dersniz? :D

frodo
26-05-2011, 20:03
Eğlenceli bir başlık olmuş bence cafe'ye gider.

xcan
26-05-2011, 20:10
At gitsin bunların zavallılıklarından yarar sağlamak bizlere yakışmaz

troyya
26-05-2011, 20:12
işinize gelmeyen şeye sallama işinize gelen şey doğrucu davut...:) lord calvin soylemiyor bunu...akıl söylüyor ...

Natan
26-05-2011, 20:13
Ben bi fizikçi biliyorum, hem tanrıya inanmıyo hem de "şu evren ancak yaratmayla olur, başka yol yok" diyo

İsmini de verirdim de rencide olur..:)

Firestorm
26-05-2011, 20:14
işinize gelmeyen şeye sallama işinize gelen şey doğrucu davut...:) lord calvin soylemiyor bunu...akıl söylüyor ...

Vivident buraya akıl söylüyor diye değil Lord Calvin söylüyor diye açtı o yüzden biz de söyliyen Lord Calvini arıyoruz da bulamıyoruz...

Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi sonuçlarda Kelvin (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kelvin_%28birim%29) var bi de John Calvin (http://justus.anglican.org/resources/bio/168.html) var ama Lord Calvin'i neden ise bulamadım :heh:

murted
26-05-2011, 20:28
At gitsin bunların zavallılıklarından yarar sağlamak bizlere yakışmaz

Ben açıkçası böyle falan böyle demiş, bilmem ne olmuş trazı şeylerin palavra olduğunun gösterilmesinin müslümanlarda ''acaba bu tarz şeylerin hepsi mi palavra'' şeklinde bir şüphe oluşturmasını umuyorum.

Nasıl her mucize iddiası tek tek çürütüldüyse gene falan kişi İslam hakkında falan şeyi söylemiş tarzı iddialar da tek çürütülebilir, bu sözlerin bu kişilere ait olduğun ispata ihtiyacı olduğu gösterilebilir. İlerde böyle bir şey yapabiliriz belki.

Astur
26-05-2011, 20:30
http://msavina.squarespace.com/storage/blogimages/The%20problem%20with%20quotes%20on%20the%20Interne t.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1298047133453

İnternette dolaşan kolpa alıntılarla böyle dalga geçiyorlar. :)

murted
26-05-2011, 20:32
Vivident buraya akıl söylüyor diye değil Lord Calvin söylüyor diye açtı o yüzden biz de söyliyen Lord Calvini arıyoruz da bulamıyoruz...

Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi sonuçlarda Kelvin (http://tr.wikipedia.org/wiki/Kelvin_%28birim%29) var bi de John Calvin (http://justus.anglican.org/resources/bio/168.html) var ama Lord Calvin'i neden ise bulamadım :heh:

Ya dostum, 3 senedir yazarım forumlarda çorbanın içine düşen sineğin ikinci kanadını da çorbaya sokun diyen hadisi aklmaka için, bilim adamı uydurup ona kontrollü deney bile yaptırmışlar. Ama adamın adını arıyoruz, sadece bu konuyla ilgili yazılarda çıkıyor.

Domalik vaziyette bulunan Firavun, Ay'daki ezan sesi, Kaptan Kusto'nun müslüman oluşu, neler neler...

Yalan bitmiyor, şu an bile yeni yeni şeyler üretiyorlardır.

TUBA
26-05-2011, 20:36
http://msavina.squarespace.com/storage/blogimages/The%20problem%20with%20quotes%20on%20the%20Interne t.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1298047133453

İnternette dolaşan kolpa alıntılarla böyle dalga geçiyorlar. :)

isim doğru mu yazılmış acaba?

tam emin değilim ama ben ibrahame olarak biliyorum

yanılıyor muyum?

TUBA
26-05-2011, 20:39
Ya dostum, 3 senedir yazarım forumlarda çorbanın içine düşen sineğin ikinci kanadını da çorbaya sokun diyen hadisi aklmaka için, bilim adamı uydurup ona kontrollü deney bile yaptırmışlar. Ama adamın adını arıyoruz, sadece bu konuyla ilgili yazılarda çıkıyor.

Domalik vaziyette bulunan Firavun, Ay'daki ezan sesi, Kaptan Kusto'nun müslüman oluşu, neler neler...

Yalan bitmiyor, şu an bile yeni yeni şeyler üretiyorlardır.

sevgili murtedd

ya hy nin 7. asırda da elektrik vardı uçak vardı gibi yazılarına ne demeli

troyya
26-05-2011, 21:03
murted neymiş o corbanın icine dusen sinek yalanı

murted
26-05-2011, 21:05
sevgili murtedd

ya hy nin 7. asırda da elektrik vardı uçak vardı gibi yazılarına ne demeli

Mümkünse bir link alabilir miyim? Ben kaçırmışım onu da. :)

Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)

Hadis sapına kadar sahih kabul ediliyor. Kaynaklara bakarsanız Kütübi Sitte'yi oluşturan altı kitabın dördünde de geçtiğini görürsünüz. Hatta Buhari birden fazla başlık altında zikretmiş hadisi.

1964'te Alman bilim adamları bu hadis sonucu yaptığı deneylerle hayretler içine düşmüştür."Sineğin bir kanadında zehir,diğer kanadındada panzehir(zehiri yok eden)vardır.Sinek iyice daldırılmalı ki,zehirlenme yaşanmasın." sonucunu çıkartmışlar.

İletinin gerisinde de alakasız bir olayı bu saçmalığa bağlama çabası var, ona gerek yok şu an. :D

Sineğin bir kanadında zehir, diğer kanadında panzehir olduğuna dair hadis var mıdır; yorumu nasıldır? (http://www.sorularlaislamiyet.com/article/10824/sinegin-bir-kanadinda-zehir-diger-kanadinda-panzehir-olduguna-dair-hadis-var-midir-yorumu-nasildir.html)

Bu konuyu tetkik eden makaleyi yayınlayan Dr. Samahı, mikrobiyologların sineğin midesinin içinde parazit olarak yaşayan uzun hücrelerinin bulunduğunu keşfettiklerini bildiriyor. Bu mantarsı hücreler, kendi üreme döngülerinin bir bölümü olarak, sineğin solunum kanallarına doğru çıkıntı yaparlar. Sinek, sıvının içine tamamen batırılırsa, osmotik basınçta meydana gelen değişiklik hücrelerin çatlamasına yol açmaktadır. Bu hücrelerin muhtevası ise, sineğin vücudunda taşıdığı patojenlere karşı olan bir antidottur; yâni zehire karşı panzehirdir. Yemeğe bulaşan sinekten çıkan zararlı mikropları, sinek batırılınca çatlayarak ortaya çıkan antidot tesirsiz hâle getirmektedir.
(Dr. Mustafa REYHANLI, Gerçeğe Doğru 5. Cilt Zafer Yayınları)

Bu Zafer Dergisi, domalan Firavun mucizesi dahil pek çok bu tarz saçmalığın mimarıdır.

Bu Samahi'yi ne kadar aradıksa bulamadık zamanında. Köftenin biri benim başlığıma asmıştı sanırım bu yazıyı zamanında.

TUBA
26-05-2011, 21:08
[QUOTE=murteddd;387370]Mümkünse bir link alabilir miyim? Ben kaçırmışım onu da. :)

internette birçok hy siteleri var ben orada okumuştum

TUBA
26-05-2011, 21:09
sevgili murtedd

hangisiydi şuan hatırlayamayacağım
o kadara çok sitesi varki

üstelik gene netten bir video seyretmiştim bununla ilgiliydi

troyya
26-05-2011, 21:12
"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)

kim diyor bu hadise sahih diye :) link verebilir misin ?

TUBA
26-05-2011, 21:15

evet troyya

tamamen doğru
benim kayınvalidem de bana aynı şeyi söylemişti
devamlı kuran okur falan işte

murted
26-05-2011, 21:16

Haaa, nasıl yani?

Sen bir hadisin neye göre sahih sayıldığını biliyor musun, önce onu bir söyle. Biliyorsan zaten hadisin sahih olduğunun aşikar olduğunu görmen lazım.

Link var ya orada zaten, sorularda islamiyet'in sitesine.

troyya
26-05-2011, 21:17
evet troyya

tamamen doğru
benim kayınvalidem de bana aynı şeyi söylemişti
devamlı kuran okur falan işte

kuranda böyle salaklıklar yazmaz...saçmalıktan öte değil...ibni kayyıma bakıcam bu hadis için...google a aldım yapıstırdım...hiç ilmi bir site çıkmadı yobaz dincilerin sitesi çıkıyor...demek ki hadis uydurma...

TUBA
26-05-2011, 21:19
kuranda böyle salaklıklar yazmaz...saçmalıktan öte değil...ibni kayyıma bakıcam bu hadis için...google a aldım yapıstırdım...hiç ilmi bir site çıkmadı yobaz dincilerin sitesi çıkıyor...demek ki hadis uydurma...

zaten kuranda yazmıyor

muhammet diyor:)

troyya
26-05-2011, 21:23
zaten kuranda yazmıyor

muhammet diyor:)

sanmıyorum..ona atılan iftiradır...tuba hanım bu hadislerin hepsiyle iman edilmez...cunku hz.peygamber hadis yazımını yasakladı...dolayısıyla kendisinden sonra kayda geçilen kendi ağzıyla söylenilen herşeye şüphe ile bakarım ben...

bilimsel olarak kabul edilemez bir yazı zaten..sinek ölünce icinden bir dunya kurt cıkar...kaldı ki sinek bataklıkta orda burda sürten ve ayaklarında kolerasından tutta bir dunya ölümcül hastalık taşıyan hayvan...

kime ne hadle bu hadisi nasıl uydurmuş bilmiyorum...ama araştırıcam...

murted
26-05-2011, 21:26
Hadis uydurma olsa bu saçmalığını niye kestirip uydurma diye atmıyorlar? Salak mı bunlar kendilerini maskara ediyorlar?
Sen bana bir hadisin hangi kriterlerte göre sahih, hangilerine göre uydurma olduğunu açıklar mısın?

sanmıyorum..ona atılan iftiradır...tuba hanım bu hadislerin hepsiyle iman edilmez...cunku hz.peygamber hadis yazımını yasakladı...dolayısıyla kendisinden sonra kayda geçilen kendi ağzıyla söylenilen herşeye şüphe ile bakarım ben...

bilimsel olarak kabul edilemez bir yazı zaten..sinek ölünce icinden bir dunya kurt cıkar...kaldı ki sinek bataklıkta orda burda sürten ve ayaklarında kolerasından tutta bir dunya ölümcül hastalık taşıyan hayvan...

Muhamed'in hadis yazımını yasakladığını nerden biliyorsun? Gene hadislerden. Tuhaf değil mi? Üstelik hadis yazımına cevaz veren rivayetler de var aynı kitaplarda.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=983

http://www.diniyazilar.com/dy/oku/1433/hadis-yazimi.htm

TUBA
26-05-2011, 21:29

evet haklısın

zaten benim uygun görmediğim durumlardan biridir bu

örneğin benim eşimin ailesi bu tür çelişkiler içinde yaşar ama çelişkiler içinde yaşladıklarını bilmezler
hatta düşünmesler bile
anladın mı bizlerin neden karşı çıktığımızı din insanları biraz kör ,sağır ve dilsiz ediyor
yani 3 maymun misali
olay zeka değil bu başka birşey

zaten akp ninde dini kullanmasının sebebi bu 3 maymunu oynayan millet daha iyi kullanılır
yani dini duyguların sömürülmesi var
dindar bir insanı kolay kandırırsın
dini duygularından dolayı

troyya
26-05-2011, 21:32
Hadis uydurma olsa bu saçmalığını niye kestirip uydurma diye atmıyorlar? Salak mı bunlar kendilerini maskara ediyorlar?
Sen bana bir hadisin hangi kriterlerte göre sahih, hangilerine göre uydurma olduğunu açıklar mısın?

Muhamed'in hadis yazımını yasakladığını nerden biliyorsun? Gene hadislerden. Tuhaf değil mi? Üstelik hadis yazımına cevaz veren rivayetler de var aynı kitaplarda.

son soylediginde haklısın...iyi bir düşünce...bende aynı düşüncedeyim...ancak bu hadis mevzusu benim midemi bulandırıyor...doğru ile yalanı ayırt edemiyorsun maalesef...hepsine de iman edilmez ki be babacım...içlerinde harbiden kurana ters düşenleri var...

http://www.sadabat.net/index.php?title=sunnet&menuid=39

surda bir sünnet konusu var boş vaktin varsa bir göz gezdir...ancak hadisi dedigim gibi araştırıcam..ibni kayyımda boyle bir hadis gormedim...

http://www.darulkitap.com/oku/hadis/v3/uydurma-hadisleri-tanima-yollari/

bu adam tenkidçi ama sinek yazıp arattıgında bile sonuc vermiyor..ama bu adamın kalın bir kitabı var bende ona bakıcam ama hiç denk gelmedim desem yalan olmaz...

hadisi araştırıcam...ilimle bilimle yakından uzaktan alakası yok bunun...al hadisi google a yapıştır din sitelerinden başka sonuc vermiyor sana...

murted
26-05-2011, 21:38
Hadis, Buhari dahil kütübü sitte'yi oluşturan altı kitaptan dördünde geçiyor. O kitapları kalın yazmışım dikkat edersen.

Kütübü Sitte İslam aleminde (daha doğrusu müslümanların %85'ini oluşturan Sünnilerde (Ehli Sünnet vel cemaat) ) Kuran'dan sonra ikinci kaynak sayılır. Buhari ve Müslim bu altı kitabın en güvenilir olanları sayılır. Öyle ki ulamanın çoğu bu kitaplardaki hadisleri keyfi olarak reddetmeyi küfür saymışlardır.

Kuran'dan sonraki İslam'ın en önemli ikinci kaynağı sayılan Buhari'de bu hadis birden fazla yerde geçer. Beğen ya da beğenme, Muhammed bunu gerçekten demiştir ya da dememiştir. Burası değil mevzu. Bu hadis Sünni islam2a göre sahih bir hadistir.

murted
26-05-2011, 21:42
58- Bâb: Kabın İçine Sinek Düştüğü Zaman (Hükmü Nasıl Olur?) (http://www.enfal.de/buhari/tip.htm#_Toc115779654)

92-.......Ubeydullah ibnu Huneyn'den; o da Ebû Hureyre(R)'den tahdîs etti ki, Rasûlullah (S) şöyle buyurmuştur: "Sizden birini*zin (su veya yemek) kabına sinek düştüğü zaman, o kişi onun her tarafını hatırsın, sonra çıkarıp atsın. Çünkü onun kanatlarının birinde şifâ vardır, öbürüsünde de hastalık vardır"

En sahih hadis kitabı olan Sahih-i Buhari'de bu şekilde geçiyor.

Kütübi sitte diye googleda aratırsan benim dediğim şeyleri aynen teyid edebilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kütüb-i_sitte

Daha da şaşırmak istiyorsan http://www.enfal.de/buhari/index.htm linki tıkla ve tıb bahsi altında nakledilenlere bak.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sahih-i_Buhari

Ehl-i Sünnet tarafından en güvenilir hadis kitabı olarak kabul edilir.

troyya
26-05-2011, 21:44
Hadis, Buhari dahil kütübü sitte'yi oluşturan altı kitaptan dördünde geçiyor. O kitapları kalın yazmışım dikkat edersen.

Kütübü Sitte İslam aleminde (daha doğrusu müslümanların %85'ini oluşturan Sünnilerde (Ehli Sünnet vel cemaat) ) Kuran'dan sonra ikinci kaynak sayılır. Buhari ve Müslim bu altı kitabın en güvenilir olanları sayılır. Öyle ki ulamanın çoğu bu kitaplardaki hadisleri keyfi olarak reddetmeyi küfür saymışlardır.

Kuran'dan sonraki İslam'ın en önemli ikinci kaynağı sayılan Buhari'de bu hadis birden fazla yerde geçer. Beğen ya da beğenme, Muhammed bunu gerçekten demiştir ya da dememiştir. Burası değil mevzu. Bu hadis Sünni islam2a göre sahih bir hadistir.

baba işte tenkid edilebilir bir mevzu..ayırca kutubi sittede bulunan her hadis sahih degildir...ayrıca buharidekilerde oyle...

baba bu adamlar hadisleri tenkid etmeden ne nakledilirse kitaba geçiren şahıslar...sonra bir dunya adam ayıklamaya calısmıs bunları...

http://troyy.wordpress.com/2008/08/22/sahih-hadisler-sadece-kutub-i-sitte-de-mi-bulunur/

kutubi sittede bulunan herhadis sahihmdir diye bir araştırmamı bloga yazmıstım...ama dedigin gibi varsa ve bu işi bilenler bu hadisi neden acıklamıyolarsa, harbiden yobazlık diz boyu...

yada hadisler konusunda insanları kandırıyolar... bir programda beyaz sakallı bir din adamı göyaa....adam berat gecesinde kılınan namazlarla ilgili su kadar su kadar namaz kılın su kadar sevap alırsınız diye programa gelen ve bir dunya o kanalı izleyen kişilere yalan yanlıs bilgi veriyordu...

ama o namazlarla ilgili hadislerin hepsi uydurmadır hz.muhammede atılan iftiradır diye ibni kayyım mın şiddetli bir yazısı var...

troyya
26-05-2011, 21:51
Hadîsin başlığa uygunluğu baş tarafmdadır. Bunun bir rivayeti Bed'u'l-Halk'ta "Sizden birinizin su kabına sinek düştüğü zaman..." bâbi'nda geçmişti. Hattâbî şöyle dedi: Bu, Allah'ın ma'rifet nûruyle kalbini açmadığı ve bal arısına hayret etmeyen kimsenin inkâr edeceği şeylerdendir. O bal ansı ki, Al*lah onda şifâ ile zehiri beraberce bir yere getirmiştir de, arı yukarısından bal yapar, aşağısından da iğnesiyle zehir yapar. Yılanın da zehiri Öldürücü, eti ise kendisiyle şifâ istenen en büyük tiryaktan, yânî devadandır. Onun zehirinden bir fırkası derddİr, eti ise devadır.
Bize sâdık ve masdûk olan Rasûlullah'm sözü yanında, nazariyelere ve tıbb ehlinin sözlerine hacet yoktur. Tıbb ehli ulaştıkları ilimlerine ancak tecrübe ile ulaşmışlardır. Tecrübe ise bir tehlikedir (veya ödülü olan araştırma, yarış ve ko*şudur). Allah ise herşeye kaadirdir, tevekkül ve dönüş ancak O'nadir (Aynî).
Bu bâb ve altındaki sinek hadîsi ile ilgili olarak Mısırlı Mahmûd Kemâl ve Muhammed Abdulmü'min Hüseyin'in ilmî araştırma makaalelerini içine alan bir tedkîk yazısının sonuç kısmını Bed'u'1-Halk, 17. bâb, 124. hadîsin haşiye*sinde vermiştik: HaksesMecmuası, Mayıs 1966, Sayı: 17, "Allah'ın Rasûlünün Sözlerinde Tıbbî 1'câz", yazan: Sa'deddîn Raslan, Çeviren: Süleyman Ateş, s. 4-6.

aminn..!! velhamdullilahi rabbel alemin....!!! ne lan bu böyle acıklamamı olur :) soytarı bunlar yaa..bal arasınla sineği aynı kefeye koyuyor...

murted
26-05-2011, 21:51
Kütübü Sitte'deki her hadis sahih değildir diyorsun ama o kitabın yarısından çoğu seni gene bu yalan moduna sokar. Bir ya da iki değil ki.
O tıp bahsini oku; deve sidiği içme mi ararsın, paygemberin el ayak kesip göz oymasını mı, yaraya kül sürmeyi mi, okuyarak, üfleyerek tedaviyi mi, büyüyü mü, kafadan kan aldırmayı mı?

ozgur_beyin
26-05-2011, 21:58
sevgili troyya cumaya mutlaka gitmişliğin vardır .
hutbede imam konuya girmeden önce bir ayet sonrada bir hadis okur .
onu dinleyen koyun sürüleri ne bilir? okuduğu hadis sahihmi şazmı eğer şazsaki çoğu öyledir o avanaklar bedevilerin uydurduklarını peygamber sözü diye dinliyorlar. sen gidince araştırma yapıyormusun? yoksa imamın elindeki hutbe hapını su kullanmadan içmiyormusun?
troyya diyanet başldı güya ayıklamaya ama nasıl ayıklarlar ne zaman biter bilemem.
yahu bu hadisler sayesinde said evliya olmadımı ya harun yahya ne yapıyor hadislerden kendine dayanak arıyor ve buluyor.
bunlar artık 1400 yıl çiğnene çiğnene gerçeğin önüne geçmiş. eşkaza muhammed dünyaya gelse ve deseki bu hadislerinizin hepsi uydurma . bu tarikatlar muhammedi bile zındıklıkla suçlarlarmı suçlamazlarmı

troyya
26-05-2011, 22:04
Kütübü Sitte'deki her hadis sahih değildir diyorsun ama o kitabın yarısından çoğu seni gene bu yalan moduna sokar. Bir ya da iki değil ki.
O tıp bahsini oku; deve sidiği içme mi ararsın, paygemberin el ayak kesip göz oymasını mı, yaraya kül sürmeyi mi, okuyarak, üfleyerek tedaviyi mi, büyüyü mü, kafadan kan aldırmayı mı?

"Köpek bir kabı yalarsa onu yedi defa yıkayın. O yedinin birinde toprakla temizleyin." (Buhari, Vudu 33; Davud, Taharet 37; Tirmizi, Taharet 68)

Yiyecek ve içeceklerinizin kaplarının ağzını açık bırakmayınız." (Müslim, Eşribe 96, 98; Ebu Davud, Eşribe 22; Tirmizi Et"ime

onu yalanlayabilecek hadislerde mevcut tabi...gelde çık işin içinden :) ama şöyle bir şey var o zamanlarda tıb bu kadar gelişmedi ki..düşünsene dişi ağrıyan birine ne tavsiyede bulunabilirsin? iple bağla güçlü bir şeyle çek...oldu mu şimdi ? dişçi yok mu orda diyemezsin ki

troyya
26-05-2011, 22:06
sevgili troyya cumaya mutlaka gitmişliğin vardır .
hutbede imam konuya girmeden önce bir ayet sonrada bir hadis okur .
onu dinleyen koyun sürüleri ne bilir? okuduğu hadis sahihmi şazmı eğer şazsaki çoğu öyledir o avanaklar bedevilerin uydurduklarını peygamber sözü diye dinliyorlar. sen gidince araştırma yapıyormusun? yoksa imamın elindeki hutbe hapını su kullanmadan içmiyormusun?
troyya diyanet başldı güya ayıklamaya ama nasıl ayıklarlar ne zaman biter bilemem.
yahu bu hadisler sayesinde said evliya olmadımı ya harun yahya ne yapıyor hadislerden kendine dayanak arıyor ve buluyor.
bunlar artık 1400 yıl çiğnene çiğnene gerçeğin önüne geçmiş. eşkaza muhammed dünyaya gelse ve deseki bu hadislerinizin hepsi uydurma . bu tarikatlar muhammedi bile zındıklıkla suçlarlarmı suçlamazlarmı

ozgurbeyin valla başımıza bela bunlar yaa....cubbeli bu hadislerin hepsine doğru diyor...ulen de get al saksıyı geçir kafasına...koca sakallı yobaz :)

ben camilere giderim tabide...imam hiç böyle hadis söylemez ki..40 hadisin dışına cıkan hutbe hadisini gormedim daha :)

troyya
26-05-2011, 22:58
vardır bir hikmeti diyolar diyecekleri bir şeyde yok cunku ya yalanlarsın yada kıvırılcak bir tarafı olmadıgı icin hikmete sual derler...:) daha cevap veren olmadı...bakalım Allah buyuk cevap veren cıkar belkim :)

Engse Hohol
10-09-2017, 12:31
✔ (https://www.facebook.com/SupheciTanri/videos/1847911688871101/?hc_ref=ARSfY-GdMg6B0MUwdn_R05lvjVzu4xvymP40HCU3wJt_PycBKqHJL-kFjjk_2dvHmWc) Az önce şüpheci tanrı sayfasında gördüm ve youtube'da da buldum aynı video'yu. Orta asya'da mubarek bir hoca, kuraklıktan kesilen ırmak suyunu, dua ederek tekrar akıtıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=bAQvj0l5_PM