PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu öğrenciler haklarını arayamıyor!

ahmetsln
27-05-2011, 19:54
Bugün Dolmabahçe'de cumhurbaşkanı A. Gül'ü protesto etmek isteyen bir grup öğrenci polisle çatıştı. Bu haberi zaten televizyonlardan izlemişinizdir.

Farklı bir konuya değinmek istiyorum, bu öğrenciler kendi haklarını falan arayamaz! Bu öğrenciler tüm öğrencilerin yapacağı tüm eylemleri olumsuz etkiliyor. Nasıl mı? Ellerinde ki "plastik" sopalarla polise saldırıyor. Polis ise barikat kurmuş önlerinde o koruma şeyleri işlemiyor. Halk ise öğrenciyi normal olarak suçlu buluyor.

Ya arkadaşlar hak aranır, hak istenir bunun üzerine eylemde yapılır ama bu yapılanlar akla mantığa sığmıyor! Marjinallik yapacağız diye gelecek öğrenci eylemlerini halk gözünde olumsuz durumlara düşürüyorsunuz. Sonra halk neden öğrencinin yanında değildir ? Cevap basit değil mi ? 2-3 marjinal arkadaş sağolsun!

http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/dolmabahce.jpg

Bu eylem biçimi, yöntemi çok saçma. Kim bu öğrencilerin lideri ? liderlik özelliği yok mu arkadaş ? Hangi akla sığar plastik sopalarla polise saldırmak, saldırsan da bir şey olsa keşke ? Olur mu hiç ? Sonrası savaş alanı. Haberler abarta abarta verip öğrenci haksız polis, gül haklı.

Bu böyle mi olur ?

ALKA
27-05-2011, 20:58
Sanki ellerinde plastik sopalar olmasa polis saldırmayacaktı..

Aptal mı bunlar? Artık kuzu kuzu protesto yapmak ve polisten anlayış bekleme dönemi geçti.

Saldırgan polise artık saldırılıyor. İşin şakası çoktan bitti. İmamın ordusunun ne mal olduğu çoktan biliniyor..

Türk polisi faşizan bir tavır takındığı için insanlar da ancak o derece anarşist olacaklardır.

AlbatrosS
27-05-2011, 21:40
Bugün Dolmabahçe'de cumhurbaşkanı A. Gül'ü protesto etmek isteyen bir grup öğrenci polisle çatıştı. Bu haberi zaten televizyonlardan izlemişinizdir.

Farklı bir konuya değinmek istiyorum, bu öğrenciler kendi haklarını falan arayamaz! Bu öğrenciler tüm öğrencilerin yapacağı tüm eylemleri olumsuz etkiliyor. Nasıl mı? Ellerinde ki "plastik" sopalarla polise saldırıyor. Polis ise barikat kurmuş önlerinde o koruma şeyleri işlemiyor. Halk ise öğrenciyi normal olarak suçlu buluyor.

Ya arkadaşlar hak aranır, hak istenir bunun üzerine eylemde yapılır ama bu yapılanlar akla mantığa sığmıyor! Marjinallik yapacağız diye gelecek öğrenci eylemlerini halk gözünde olumsuz durumlara düşürüyorsunuz. Sonra halk neden öğrencinin yanında değildir ? Cevap basit değil mi ? 2-3 marjinal arkadaş sağolsun!

http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/dolmabahce.jpg

Bu eylem biçimi, yöntemi çok saçma. Kim bu öğrencilerin lideri ? liderlik özelliği yok mu arkadaş ? Hangi akla sığar plastik sopalarla polise saldırmak, saldırsan da bir şey olsa keşke ? Olur mu hiç ? Sonrası savaş alanı. Haberler abarta abarta verip öğrenci haksız polis, gül haklı.

Bu böyle mi olur ?

hayatlarında polisle doğru düzgün bir kere karşı karşıya gelmeyenler protestolar hakkında atıp tutuyor ya. duyan da polis lokum, gül suyu ve karanfille çocukları karşılıyor; çocuklarsa lokum'u bayat bulan şımarıklarlar, olay çıkartıyor sanacak.

polisin görevi ''demokratik hakkı'' engellemek mi yoksa sadece ''önlem almak'' mı?

ileri demokrasi kafası... bu kadar çalışıyor işte! bunun farklı bir modeli ''raporlu bir deli''yi tedavisini içeride olması için hapse attığını söylememiş miydi?

iktidarın yalakalığını yaparken o denli gözler kararıyor ki:

pankart açıp sadece slogan attıkları için(parasız eğitim) iki öğrenci 14 aydır hapiste ve yasa dışı örgüt üyeliğinden yargılanıyor. yasal bir derneğe üye bunlar üstelik: buyrun komediye!

bu öyle asalak bir kafa ki ''atmadığı slogandan'' ötürü bile muhalif'i yargılar. her türk bebek doğar... cümlesini suç sayar!

kraldan çok kralcı olmak değilse ne bu? şimdi bu kafanın ''devlete karşı negatif tutum; bireye pozitif destek'' modern toplum algısıyla bir ilgisi var mı? tüm modern toplumlarda düşünürler her ne olursa olsun devlete negatif bakıp bireye ayrıcalık tanır. ancak bu yolla devlet iktidarını elinde tutanların keyfiyeti engellenir: şimdi bu kafanın modernlikle, demokrasiyle zerre ilgisi var mı?

bu kadar şapşalca, tek yanlı ve hukuk cahili bir zihniyetin topluma demokrasi sunabileceğine kim inanır?

ahmetsln
27-05-2011, 21:51
konunu başka yerinde anlayan arkadaş ben onlara protesto etmesin demiyorum. etme biçimleri yanlış diyorum. ama beyniniz bir şeye kurgulanmış her şeyi öyle arıyorsun.

bende çok polisle karşılaştım merak etme. biliyoruz da konuşuyoruz. benim evime kadar gelmişler kimin davasına ?

ben bu insanların yaptıklarının değil yaptığı tarzı yanlış buluyorum. saldıracaksan demir sopalarla saldır da bari işe yarasın dimi * plastik sopa ile zarar mı vereceksin ?

AlbatrosS
27-05-2011, 22:49
konunu başka yerinde anlayan arkadaş ben onlara protesto etmesin demiyorum. etme biçimleri yanlış diyorum. ama beyniniz bir şeye kurgulanmış her şeyi öyle arıyorsun.

bende çok polisle karşılaştım merak etme. biliyoruz da konuşuyoruz. benim evime kadar gelmişler kimin davasına ?

ben bu insanların yaptıklarının değil yaptığı tarzı yanlış buluyorum. saldıracaksan demir sopalarla saldır da bari işe yarasın dimi * plastik sopa ile zarar mı vereceksin ?

protesto biçimlerine dair tek bir somut şey göstermediğiniz bir yazıda ''protesto biçimleri yanlış, sopalar ne öyle, halk yanlış anlıyor'' ne demek?

orada bulunan grupların kaç eylemine tanık oldunuz? kollektiflerin başbakanı işlettiği şahane bir nisan şakasından(!) haberiniz var mı mesela?

topbaş'ı karizmayı yerle bir edip halkın şahane desteğini alan metro protestolarından?

şahane ironi ve yaratıcılık örneği sergileyen onlarca slogan, sokak tiyatrosu ve gösterilerin hangi birini biliyorsunuz?

laf olsun torba dolsun diye konuşup tek bir somut örnek vermemişsiniz! halbu ki benim de geleneksel slogan ve eylem biçimlerine karşı eleştirilerim var.

öte yandan polis rahat bırakıyor mu ki bu çocuklar düşünmeye, teatral sokak showlarına zaman harcamaya vakit bulabilsin? bu derece terörize edilen toplumsal muhalefet vak'alarında bilincin de sekteye uğrayacağını; insanların kendini savunmak zorunda kalacağını bilmiyorsanız zahmet edip klavyeye sarılmayın.

mersin'de liseli öğrenci kızların kendilerini sürekli taciz eden sokak zibidilerini protesto etmesine bile laf atan ucubelerden mi o çocukları anlamasını bekliyorsunuz?

Jolly Jocker
27-05-2011, 23:00
Demokratik hakkını kullanıp sesini duyurmak isteyen öğrencileri bugüne dek hep ''orantısız'' şiddetle bastırmış olan polise karşı nihayet öğrenciler de yavaş yavaş daha şiddetli bir direniş geliştirmeye başladılar. Asıl sürekli dayak yiyen pozisyonunda olursak halkın desteğini alamayız. Bu mücadelede birilerinin halka öncülük etmesi, onu cesaretlendirmek için önden gitmesi, gerektiğinde bedel ödemeyi göze alması gerekiyor. Gençler de bunu yapıyor.

Ne yapsaydık ya? Ulusalcı gençlik kolları gibi etliye sütlüye karışmayan, bedel ödemekten korkan, ürkek gösteriler düzenleyip ''Ordu ve gençlik el ele'' türünden mesajlar mı verseydik? Polis dövmesin diye de bir elimizde Türk bayrağı, diğerinde Atatürk posteri mi tutsaydık?

Asıl merak ettiğim, benim dün açtığım konu kapatılırken ve neden kapatıldığına dair en küçük bir açıklama bile yapılmazken, fikir üretmek yerine kendinden olmayan gençlerin protestosuna çamur atma amacını aşamayan bu başlığa neden izin veriliyor olduğu? Dünkü konumda hakaretim yoktu, faşistlik ve ırkçılık gibi politik kavramları kullandım. Karşımda ise, komünist sözcüğünü hakaret sanan dincilerin cehaletine benzer bir cehaletten muzdarip küfürbaz kemalistler vardı. Hep birlikte ortamı provoke ettiler, olan benim konuya oldu! Ate forumda da böyle olurdu. Bir tartışma yapardık, fikir üretmeye aklı yetmeyen ulusalcılar küfürlerle konuyu doldururlar sonra da kendi küfürlerinin yol açtığı seviye düşüklüğünü bahane edip konuyu kapattırırlardı. Burası da oraya mı dönüyor yavaş yavaş?

iceman
27-05-2011, 23:52
canı sıkıLınca biber gazı sıkan yüce türk poLisine karanfiL uzatacak değiL heraLde bu öğrenciLer..basın açıkLamasına izin veriLmiyor onLarda yapmak isteyince oLan oLuyor..zaten 4-5 yıLdır bırakın protestoyu normaL yoLLa şikayetini diLe getiren vatandaşın anasına küfür eden bir başbakanLa yaşamak zorundayız maaLesef

perfect_storm
28-05-2011, 00:01
bu yayyip tam bir öğrenci düşmanı nerde olsalar sopalatıyo

ahmetsln
28-05-2011, 02:28
Dediklerimi tam manasıyla ne zaman anlayacaksınız çok merak ediyorum.

Polisi falan savunduğum yok öyle bir anlam çıkarılmasın. Her şeyin belirli bir ölçüsü ve nizamı vardır. Halk bu gibi öğrenciler yüzünden tüm eylemlere bunlar bölücü ülkeye düşman devletin düşmanı vs. bize de aynısını yaparlar vs.

Bakın eylem en demokratik haktır. Protesto etmek en doğal haktır.

Ancak düşünün ygs eylemleri de bunlar gibi marjinal bir tavırla yapılsaydı halk bizlere destek verir miydi ?

Arkadaşlar kendiniz veya çevrenizin büyük bir kesmi eylem veya protestoyu ne olursa olsun destekleyeblir veya haklı bulabilir ama geri kalmış bir toplumda bu tarz aşırıcılıklar her zaman başa beladır.

En güzel örnek hiç bir taşkınlık veya marjinallik olmadan yapılmış ve en demokratik biçimde hakkını aramışlar lise öğrencileridir.

Üniversiteli abilerimizde bizleri örnek alsa ne güzel olur değil mi? halkla kaynaşmak, halkın bizi haklı görmesi açısından ?

anlayabildiniz umarım.

taylan
29-05-2011, 00:31
Ne yapsaydık ya? Ulusalcı gençlik kolları gibi etliye sütlüye karışmayan, bedel ödemekten korkan, ürkek gösteriler düzenleyip ''Ordu ve gençlik el ele'' türünden mesajlar mı verseydik? Polis dövmesin diye de bir elimizde Türk bayrağı, diğerinde Atatürk posteri mi tutsaydık?

Bedel ödemekten korkan ha? Silivri toplama kampında 80 gündür suçsuz yere, altından lağım akan daracık hücrede tutulan Mustafa Balbay, Doğu Perinçek ve bir çok mağdur insan mı bedel ödemekten korkmuş??? Etliye sütlüye karışmamış ha? Deniz Yıldırım ne için tutuklu? Ergun Poyraz 4 yıldır mahkum. Sen niye dışardasın peki? Bu kadar militan bi adamsan seni niye yüzlerce gün hücreye tıkmıyorlar? Çünkü sizin gerçek bir tehdit olmadığınızın çok farkındalar. Çünkü senin savunduğun fikirlerin emperyalizmin ülkemiz için düşündüğü malum senaryolara katkısı olduğunu çok iyi biliyorlar. Senin gibileri bu yüzden yüzlerce gün içerde tutmuyorlar. Kemalizme küfür etmeniz bile bu adamların zevkten dört köşe olmalarına yetiyor.

Ben bu eylemlere destek veriyorum. Hepsinin haklı olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerin bu zorbalığa karşı durması gerekir.
Ama sen bu kadar zamandır suçsuz yere içerde tutulan gazeteciler için tek satır yazdın mı sayın Freddie?

Forumda günün 24 saati bizi aşağılayan sayın freddie? Küfürbaz dediğin insanlara "...... olun" gidin diyen sen değil miydin? Ara sıra stalinci damarın tutuyor senin.

ahmetsln
29-05-2011, 00:48
Ve eklemek gerekir ki ben TGB'liyim TGB genel merkezinde evlerine polis gelip tehdit etmiş, polislerin ailelerini arayıp tgb ye gitmemesi için tehdit etmiş binlerce öğrenci var. Bunlardan biri de benim. Aileme kadar geldiler. Evime kadar. Okuldan baskı gördüm atılmakla tehdit edildim.

5 arkadaşımı böyle tehdit edip bu yoldan döndürdüler kaç tane üni. öğrencisi aynı duruma maruz kaldı. Ufacık kentte oluyor bu bide. 1 yılda 20 den fazla kişinin başına geldik ufacık yerde.

Polisle çatışmıyoruz diye polis bizle uğraşmıyor sanılmasın.

Özgürcan
29-05-2011, 00:53
Ben de TGB'liyim ve aynı durum başıma geldi...

AlbatrosS
29-05-2011, 14:37
Dediklerimi tam manasıyla ne zaman anlayacaksınız çok merak ediyorum.

Polisi falan savunduğum yok öyle bir anlam çıkarılmasın. Her şeyin belirli bir ölçüsü ve nizamı vardır. Halk bu gibi öğrenciler yüzünden tüm eylemlere bunlar bölücü ülkeye düşman devletin düşmanı vs. bize de aynısını yaparlar vs.

Bakın eylem en demokratik haktır. Protesto etmek en doğal haktır.

Ancak düşünün ygs eylemleri de bunlar gibi marjinal bir tavırla yapılsaydı halk bizlere destek verir miydi ?

Arkadaşlar kendiniz veya çevrenizin büyük bir kesmi eylem veya protestoyu ne olursa olsun destekleyeblir veya haklı bulabilir ama geri kalmış bir toplumda bu tarz aşırıcılıklar her zaman başa beladır.

En güzel örnek hiç bir taşkınlık veya marjinallik olmadan yapılmış ve en demokratik biçimde hakkını aramışlar lise öğrencileridir.

Üniversiteli abilerimizde bizleri örnek alsa ne güzel olur değil mi? halkla kaynaşmak, halkın bizi haklı görmesi açısından ?

anlayabildiniz umarım.

ahmet,

protesto biçimleri nedir ve ne olması gerekir? buna dair hiçbir somut örnek vermeden ''kakadır, kötüdür, canicedir'' deyip geçiyorsun!

bizler neyi eleştirelim yahut savunalım... göz çarpan en somut şey ''eldeki sopalarla polise vuran öğrenci'', iyi ama, bu polisin müdahalesinden sonraki sonuç kısmı... müdahale olana değin bu öğrenciler ne tip protestolar yapıyorlardı, var mıdır bir örneğin? yok!...

Squall
29-05-2011, 15:28
Ulusalcı gençlik kolları gibi etliye sütlüye karışmayan, bedel ödemekten korkan, ürkek gösteriler düzenleyip ''Ordu ve gençlik el ele'' türünden mesajlar mı verseydik? Polis dövmesin diye de bir elimizde Türk bayrağı, diğerinde Atatürk posteri mi tutsaydık?

Acı ama doğru tespitler..İmamın ordusuna karşı birşeylerin yapılması gerekiyor artık...marjinal komünist gençliğin yıllardır yaptığı fedakarlıkları bizlerinde yapması gerekiyor diye düşünüyorum.

taylan
29-05-2011, 15:34
Sayın Squall dalga mı geçiyorsunuz?? Silivri'de suçsuz yere yatan yüzlerce insan var. Çoğu daracık hücrelerde yüzlerce gündür bedel ödüyor. Marjinal komünist gençlik ne yapabilir ki imamın ordusuna??? Kemalizme küfrederek mi mücadele edecekler? Adam bir kitap yazdı ve 4 yıldır içerde. Adı Ergun Poyraz. Ortaya serdikleri imamı da ordusunu da korkutmaya yetmiş olmalı ki adam 4 yıldır zindanda.

Öğrencilerin mücadelesini de destekliyorum ama esas bedel ödeyenleri gözden kaçırmayalım. İmamın ordusu onlardan çok fazla çekinmiyor bence. Esas yılanın başı kemalistler çünkü onlara göre.

Squall
29-05-2011, 15:40
Öğrencilerin mücadelesini elbette destekliyorum..anlatmaya çalıştığım;bizlerinde artık eylemsel birşeyler yapmamız gerektiği..Bedel ödeyenler konusuna dönerserk;Balbay ve Özkan elbetteki bedel ödemişlerdir..bu değerli kalemlerden öğreneceğimiz çok şey var...fakat Ergun Poyraz konusunda sizden farklı düşünüyorum.. adam bence gazeteci bile değil... Sadece Tayyibe küfreden kendini Atatürkçü sana soytarının teki..

taylan
29-05-2011, 15:52
adam bence gazeteci bile değil... Sadece Tayyibe küfreden kendini Atatürkçü sanan soytarının teki..

Kitabını okudum soytarılık namına bişey bulamadım. Yazdıkları belgeli ve kaynak gösterilerek yazılmış. Bu da adamın neden 4 senedir içerde tutulduğunu gösteriyor. Yoksa kendisine bir meczup muamelesi yapılabilirdi.

Konu dağılmasın. Öğrencileri sonuna kadar destekliyorum.

Squall
29-05-2011, 15:57
Konu dağılmasın. Öğrencileri sonuna kadar destekliyorum.

Katılıyorum..

Kitaba bende zamanında baya bir göz atmıştım....Tayyibin ve ya gül'ün soyunun sopunun araştırılması ve bunun üzerinde siyasi eleştiriler getirilmesi hayli komiğime gitmişti.Kafatasçılık oynamanın ne yeri ne de zamanı diye düşünüyorum..

ahmetsln
29-05-2011, 16:20
ahmet,

protesto biçimleri nedir ve ne olması gerekir? buna dair hiçbir somut örnek vermeden ''kakadır, kötüdür, canicedir'' deyip geçiyorsun!

bizler neyi eleştirelim yahut savunalım... göz çarpan en somut şey ''eldeki sopalarla polise vuran öğrenci'', iyi ama, bu polisin müdahalesinden sonraki sonuç kısmı... müdahale olana değin bu öğrenciler ne tip protestolar yapıyorlardı, var mıdır bir örneğin? yok!...

sana ygs protestolarını örnek verdim.

ahmetsln
29-05-2011, 16:28
Acı ama doğru tespitler..İmamın ordusuna karşı birşeylerin yapılması gerekiyor artık...marjinal komünist gençliğin yıllardır yaptığı fedakarlıkları bizlerinde yapması gerekiyor diye düşünüyorum.

Size şöyle demek istiyorum;

Marjinal oldukları ve bazı şeylere zarar verdikleri için haberlere çıkan komünist dostlarımız var. Evet medya da sadece onların eylemleri çıkıyor. Ancak imamın ordusuna karşı tgb de hiç durmadı ancak dediğim gibi biz marjinal değiliz ya aber kalitemiz yok.o yüzden hiç bir haber kanalı (ulusal hariç) bizi haber yapmıyor ki buda iyi bir şey yandaş medyaya ihtiyacımız yok.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224307_10150249380436844_210636876843_8824599_7804 725_n.jpg

bu yurt genelindeki yaklaşık 15-20 ildeki eylemlerden sonra fethullah gülen şahsının tgb ye dava açması sonucunda yapılan eylmden bir kare.
ha dikkat çekelim ygs protestolarından sonra gülen efendi bize dava açtı yetmez mi sayın squll ulusalcı gençler yapmış bakın ki dava açılmış.

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228247_10150249378791844_210636876843_8824572_4645 223_n.jpg

biz marjinal değiliz bizim yaptıgımız her eylem halka hitap ediyor. bu yüzden refandurum sürecinde istanbuldaki yürüyüşler ile halkın olumlu tepkisi ile karşılaştık çünkü eylemlerimiz böyle bandolarla oluyor ki bu halkı motive ediyor bu halkı bizlere karşı ısındırıyor.

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/227442_10150249379126844_210636876843_8824576_6469 826_n.jpg

http://www.tgb.gen.tr/haberler/3754-fethullah-gulen-tgbye-dava-acti

http://www.tgb.gen.tr/images/stories/2011/Mayis/2/fethullahdava.jpg

yeter bence bu kadar.

Squall
29-05-2011, 16:35
Tgb isimli oluşumdan haberdar olmadığım gerçeğini kabul ederek yapmış olduğunuz bilgilendirici yazılar ve görseller için şahsınıza teşekkürü bir borç bilirim...

ahmetsln
29-05-2011, 16:37
Tgb isimli oluşumdan haberdar olmadığım gerçeğini kabul ederek yapmış olduğunuz bilgilendirici yazılar ve görseller için şahsınıza teşekkürü bir borç bilirim...

Hiç sorun değil. Ancak bu forumda bu oluşum hakkında hiçbir bilgisi olmayan bir çok insan ne yazık ki bize faşist gözüyle bakıyor. Ki bu gerçekten çok kötü bir durum. Umarım zamanla düzelecektir.

Asıl konuya gelince.

Öğrenci hakkını aramalı ama bu yöntem çok yanlış. Bence daha az agresif, daha az saldırgan ama daha büyük kitleli eylemler.

Büyük kitleli eylemler büyük ses getiriyor.

AlbatrosS
29-05-2011, 18:26
sana ygs protestolarını örnek verdim.

1. bana eleştirdiğin protesto biçiminin neden ve nasıl kötü olduğunu izah etmedin!

2. ygs protestolarında her kesimden dikkat çekici eylemler vardı.

3. eleştirine mazhar olmuş öğrencilerin metrobüs eylemlerinden ve etkilerinden haberin var mı?

4. halk evlerinin sulukule, dikmen vadisi direniş ve eylemlerinden haberin var mı?

5. kollektiflerin başbakanı ti'ye aldığı, işlettiği eylemlere ne diyorsun?

6. yumurta'yı direnişin sembolü kılıp tc'yi tarihin ender saçma davalarına açmasına yol açan eylemler makbul değil midir?

7. ygs eylemlerine müdahale edilseydi görürdüm ben o güzelim pankartların halini!

8. kaldı ki hükümet bu eylemlere müdahil olarak yaklaşan seçimlerde değil ayağına resmen kafasına kurşun sıkacaktı!

9. o liseliler hadi sıkıysa ''f tipleri''ni aynı güzellikte protesto etsinler, edebilirler mi?

10. sıkıysa kck hükümlülerine yönelik terörize tutuklama furyasına karşı çıksınlar; yaratıcı dehalarıyla?

eylemin işlerliğini toplumun onu hoş/boş karşılama katsayısıyla ölçebilir miyiz? hadi sıkıysa ateistler eylem yapsın da toplum hoş karşılasın????