PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaç Yaşınızdaydınız ?

zodyack
29-05-2011, 16:15
Dostlarım siz kaç yaşınızda kurtuldunuz bu illetten ?

ALKA
30-05-2011, 02:36
30'un ortalarında...

Kendi kendiliğine gitti denebilir. Bu dönemde daha çok okumaya ve forumlara katılmaya başlamıştım.

Neron
02-06-2011, 21:33
18 Yaşındaydım.Bir gün cuma namazındandan önce cami'de oturmuş vaaz dinliyordum.Aslında beni Dinden uzaklaştıran imam oldu denebilir...Saçma sapan bir vaazın ardından dini sorguladım sonrada tüm dinleri kontrol ettim,aylarca araştırdım,gecelerce düşündüm.vardığım sonuç HEPSİ YALAN.

Eğer GERÇEK bir yaratıcı varsa Müslümanlık,Hırıstiyanlık,Yahudilik gibi saçma dinlere inanarak ona haksızlık ediyor olabiliriz.

Jolly Jocker
03-06-2011, 00:36
19 yaşımda dinden kurtuldum. Üniversiteye başlamamla birlikte tek başıma evde kalmaya başladım, ailem yok yanımda. Din konusunda kafama takılan şeylerle yüzleşmek ve bolca düşünmek için çok vaktim vardı. Sonuç ateizm oldu.

ereninthenature
03-06-2011, 07:46
19 yaşımda dinden kurtuldum. Üniversiteye başlamamla birlikte tek başıma evde kalmaya başladım, ailem yok yanımda. Din konusunda kafama takılan şeylerle yüzleşmek ve bolca düşünmek için çok vaktim vardı. Sonuç ateizm oldu.

aynısı sayılır.ama benim evrimi ve evreni birazcık anlamamla oldu.sonradan dine yöneldim.

TUBA
03-06-2011, 10:59
benim işin aslını öğrenmem epey geç oldu:)
37 yaşında öğrendim ,demek bu yaşıma kadar uyumuşum

etraftan kuranın 1400 yıllık olmasına rağmen evrensel olduğunu duyuyordum
ve kuranı ilk okuduğumda afalladım ,evrensel kesinlikle değildi ,o zamanı anlatıyordu
üstüste okuduktan sonra muhammetten nefret etmiştim ,hala toz konduramadığım allahı lekelediğini düşündüğüm için
en son olarak muhammetin allahı elinde kukla olarak kullandığını anladım
ve dinlerin nasıl oluştuğunu merak ederek araştırdım ,mitlere kadar gidiyordu
tabi bu araştırmalarım aylarca sürdü ,neredeyse gözlük kullanacağım :D

düşünsel
03-06-2011, 11:38
29. Hala bu yaştayım.yani çiçeği burnunda yeni ateist :)

VraeL
03-06-2011, 12:26
Lise 2'de. 16 yaşlarında falan. Ondan öncesinde de pek yakın olduğum ve tam anlamıyla bir müslüman olduğum söylenemez.

TRIUMPH
03-06-2011, 13:29
Hiç başlamamıştım ki kurtulayım.. :) Bunu söylememden rahatsız olanlar olmuştu ama ne yapayım gerçek bu.. Belki de olması gereken budur, hiç tanışmamak..

vartor
03-06-2011, 15:50
11 yasinda sorgulamalar basladi, icimden korkuyu tamamen atmak, 13 yaslarini buldu zannedersem. Yarim asirlik ateistmisim:).

ahmetsln
03-06-2011, 17:07
16 yaşında falan başladı her şey. şuan 18 indeyim. her şey iyi gidiyor. ateizm benim için uygun görüş.

marcos
03-06-2011, 21:20
18 yaşında kopuş başladı tam olarak mütmain olmam üç yıl kadar sürdü.O üç yıl hayatımın en kötü yıllarıydı psikolojim bozuldu.

9-10 yaşlarından 18 yaşına kadar islami gruplar içinde aktif yer aldım.Gençliğimi yalan uğruna harcadım.Arabeskvari aşklar gibi.

Anima Libera
04-06-2011, 00:32
18-19 gibi. Herhangi bir dönüm noktası var mı yok mu bilmiyorum ama yavaş yavaş din denilen saçmalıktan bu yaşlarda uzaklaştım.

Russell
04-06-2011, 01:09
19 yaşında.

dogruistan
04-06-2011, 01:38
8-10 yaşlarında süphelenmeye başladım
beni Türkiye gazetesinin bedava verdiği islam alimleri ansiklopedisi sarsmaya başlamıştı o zamanlar ayetleri ve hadisleri kuranın sözleri sannıyordum o kitaplardaki çelişkili saçma sapan hadisler beni sürekli şüpheye düşürüyordu
örneğin cuma günü ölen kazada ölen çaresiz hastalıktan ölen boğulan yanan .........bir çok sebepten ölen şehit oluyordu :)
geriye pek bir şey kalmıyordu hem başka sebeplerden ölenlere haksızlıkda oluyordu :)
hadis ayet farkını anlayarak kurana girdim maho nun hayatını inceledim ...derken yaşasaydı mahoyu kendi ellerimle boğacak kadar sinirlendim

zaten saçma sapan dine dayalı aadetlerde beni tiksindiriyordu
bayramlarda seyranlarda .......büyüklerin elini öpecekmişim maho yüzünden pis kokan az el öpmedik :(
ve maho yüzünden şu an bile müsloların yüzde 90 ı tuvaletini yaptıktan sonra wc de arkasını suyla eliyle pisliğe direkt temas ederek yıkar sünnetmiş :)
o elleri ne kadar yıkarsan yıka uzun süre pis kokar
bazı müslolara demişimdir sen arkanı bu şekildemi temizliyorsun evet sünnet tabiki temzilik adabı gereği suyla iyice yıkıyacaksın derler hep :)
temizliği bakın yemek yiyip su içtiğin elini pisliğe temas ettirmek temizlikmiş sanki başka türlü arkaları temizlenemiyor :)
beğenmedikleri kafir dedikleri bile onlardan daha temiz
müslo yaşam tarzı bana çok tiksinç geldiği için bu dinden kurtulmaya karar verip en ufak şüphemde bile araştıra araştıra sounda 30 a dayanmış olsakda
bir kaç yıldır kurtuldum bu yalan dolan evir çevir korkut kullan ............düzeninden

ganstaz361
04-06-2011, 01:43
Imam torunu olmama ragmen, ailem biraz "relax musluman" oldugundan bende oyleydim. 16-17 yaslarinda onemli olanin dine inanmak degil, duzgun insan olmak oldugunu farkettim. Sorguladikca dinden uzaklastim, 6 aydir ateistim diyebilirim. Su anda 21 yasindayim.

murted
04-06-2011, 12:34
Bizim zamanımızda her evde internet vardı da biz mi 16 yaşında ateist olmadık? :D

Firestorm
04-06-2011, 12:37
11 yasinda sorgulamalar basladi, icimden korkuyu tamamen atmak, 13 yaslarini buldu zannedersem. Yarim asirlik ateistmisim:).

Bizim zamanımızda her evde internet vardı da biz mi 16 yaşında ateist olmadık? :D

Bahaneni vartor dede'den ötürü kabul edemiyoruz :heh:

Die
04-06-2011, 13:00
Ben kesin bir yaş bulamıyorum.
Çok küçükken bile dine aykırı/küfür sayılabilecek şeyler söylerdim.
Müslümanken de tanrıdan falan hep nefret ederdim.
Her şeye rağmen kesin kopuş 16'sında başladı diyebilirim.

ereninthenature
04-06-2011, 16:25

hocam yaş 65 fln mı o zaman?merakıma yenildim sordum:)

VraeL
04-06-2011, 22:20

puhuahaha :D

murted
04-06-2011, 22:27

Vartor dedenin radyonun icadına yetişip yetişmediğinden emin olamadığımdan çamur atamadım, görmezden geldim. :D

calvuss
07-06-2011, 13:15
35 yaşına kadar müslümandım bende.Yani bende geç uyananlardanım..:nerd:

Sangre
08-06-2011, 02:55
Yaş 13, kitap 'Böyle Buyurdu Zerdüşt!'.. Allah senin belanı vermesin Nietzsche!

Aslında önceden de Müslüman sayılmazdım, sadece bazı şeylerin farkında değildim.. Babam Ateist, annem 'Ama bir güç olmalı' diyen deistlerden sayılırdı.. Dolayısıyla A-teist olmak pek zor olmadı :)

Kurabiye Canavarı
08-06-2011, 08:30
17'sinde dinden çıktım.
Bir seneye kalmaz da ateist oldum.

Katibe Bartleby
08-06-2011, 10:51
Annem sağlam bir alevi, babam inançsız. Bu yüzden zaten ateist gibi yetiştirildim.
13-14 yaşlarında (2002li yıllar) dini ve siyasi forumlara takılmaya başladım. O zamanlar tamamen duygusal nedenlerden ateisttim, yani ne dini tam olarak biliyordum ne de sorgulayıp doğru sonuca ulaşacak mantık bilgim vardı. Muhammed'in eşlerine, kadının islamdaki yerine, adaletsizliklere, sakatlara, garibanlara bakıp "Allah yok" diyordum.
Biraz büyüyüp bişeyler öğrenmeye başlayınca sanki daha sağlam nedenlerden ateistmişim gibi gelmeye başladı. Çok erken yaşta bu tür düşüncedeki insanların çoğunlukta olduğu yerlere girmiş olmamın da etkisiyle bu hal 20li yaşlarıma kadar sürdü.
Somra çok değiştim. (aydımlandım ehuehue) Duygusallığa ve bilgiye dayalı tüm ateist olma sebeplerimi tek tek çürüttüm.
Önce evrenin sebebinin bir tanrı olabileceğine ihtimal vermeye başladım sonra aslında dinlerin tanrısının bile mümkün olabileceğine kadar vardı.
Şimdilerde agnostik bir imşanım, zaman zaman tuaf şeyler tecrübe edip sanki tanrıyı hissetmişim gibi gelebiliyo. Ama bu çoğunlukla çok uzun sürmüyo yorgunluğuma, kafam güzelse kafamın güzelliğine gibi çeşitli nedenlere verip hemen tanrıyla arama mesafe koyabiliyorum. Bazen de koyamıyorum, koyamayınca sıkıntı yapmamayı o anın keyfini çıkarmayı öğrendim.
Tabii, tüm bunların benim hayatımda büyük bir yeri yok. Ateistken de agnostikken de uzun uzun bu tür meseleleri düşünüp yoğunlaşamadım hiç.

zupp
15-06-2011, 17:50
Milletın kımısı gec kımısı cok erken baslamıs :)

emine
22-06-2011, 00:42
Ben aslında hiçbir zaman inanmadım , sadece inanmak istedim. Çocukken ve gençlik çağımda bile sadece etrafımdaki insanların onayı ve takdiri için bir şeyleri yapıyordum- yapıyormuşum. Bence din insan ruhuna aykırı bir şey, kesinlikle aykırı. Kaç yaşında ateist olduğumu söyleyemem ama kaç yaşında 'tamam artık kendini kandırmayı bırak' dediğimni hatırlıyorum-21-

SHADOWofGODonEARTH
25-06-2011, 20:58
17-20 arası.. gittim geldim... 20 yaşımda kesin kararımı verdim..

TurkceRap
28-06-2011, 20:17
24 yaşında Deist oldum, şu an yaşım 26

dogruistan
28-06-2011, 21:11
24 yaşında Deist oldum, şu an yaşım 26

iyi ama sakın ateist olma çünkü en az dinciler kadar bunlarda yanılıyorlar

Deist kal çünkü her şey ama her şey onu işaret ediyor .
Tanrı yoktur diyenin kuran Tanrı sözüdür diyenden farkı yoktur.

ereninthenature
29-06-2011, 04:44
iyi ama sakın ateist olma çünkü en az dinciler kadar bunlarda yanılıyorlar

Deist kal çünkü her şey ama her şey onu işaret ediyor .
Tanrı yoktur diyenin kuran Tanrı sözüdür diyenden farkı yoktur.

kaç tane ateist gördün tanrı yoktur diyecek?

ancak Allah yoktur, Yehova yoktur diyebiliriz.ama deistic bir tanrının olmadıgını kimse ispatlayamaz, iddia ediyorsada kanıtı yoktur.

ben tanrı yoktur diyen bir ateist değilim.öyle diyenede rastlamadım.

unbeliever2
29-06-2011, 13:16
Lise yıllarında git-gel olmuştu...o zamanlar daha çok sistemle kafayı bozmuştum...anarşist yapım o zamanlarda oluşmuştu...daha sonra yine soft-müslüm modunda yaşamaya devam etmiştim...ama 3-4 sene öncesinde araştırmalarım ve fikirlerim sayesinde (en önemli yardım Turan Dursun, sitesi ve yazarlarından gelmiştir) ateist oldum...çok huzurluyum...rahatım...kafam rahat...

Bu arada bir ateist "Tanrı,allah, rab..vs yoktur" dememeli gibi yazılar okudum yukarıda...ben bir tanrının olup olmadığı ile ilgilenmiyorum...varsa da ispat edecek olanlar var olduğunu iddia edenlerdir....naçizane yorumumdur...

herkese refah ve mutluluk dolu günler dilerim...

sevgiler...

Roger
29-06-2011, 14:02
15-16 yaşlarında felsefe ile tanıştım ateist filozofların sözleri etkiledi beni ve uzun bir din ve ateizm araştırmasından sonra ateist oldum ve rahatladım üzerinden büyük bir yük kalktı :D

sevişmek günah,içki içmek günah bu ne ya ben rahat adamım gelemem böyle şeylere :)

21 yaşındayım

Khaos
04-07-2011, 16:54
kaç tane ateist gördün tanrı yoktur diyecek?

ancak Allah yoktur, Yehova yoktur diyebiliriz.ama deistic bir tanrının olmadıgını kimse ispatlayamaz, iddia ediyorsada kanıtı yoktur.

ben tanrı yoktur diyen bir ateist değilim.öyle diyenede rastlamadım.

tanrı yoktur.

TUBA
04-07-2011, 17:07
tanrı yoktur.

sevgili Khaos ,tanrı var mıdır yok mudur bilmiyorum ,ama kendisini kanıtlayana kadar veya kanıtlanana kadar yoktur :) varsa da ismi kesinlikle allah ,yehova ,elohim ,zeus ,ra ,enlil gibi tanrılardan herhangi biri değildir :) hele hele insandan beter davranan kuranın tanrısı allah hiç değildir olamazda

Khaos
04-07-2011, 17:16
sevgili tuba

tanrı varlık olsaydı kanıtlanması beklenmezdi.
önermeler kanıtlanır çünkü.
varlıklar ise, kendilerini ortaya koyarlar.

allahı, yahveyi yada zeusu nasıl insan yarattıysa,
deistin tanrısını aynen o şekilde insan yarattı.

TUBA
04-07-2011, 17:25
sevgili tuba

tanrı varlık olsaydı kanıtlanması beklenmezdi.
önermeler kanıtlanır çünkü.
varlıklar ise, kendilerini ortaya koyarlar.

allahı, yahveyi yada zeusu nasıl insan yarattıysa,
deistin tanrısını aynen o şekilde insan yarattı.

sevgili Khaos ,ben deist değilim tanrı inancım baskın değil ,daha doğrusu bilinmezciyim ,olabilirde olmayabilirde diye düşünüyorum ,ama daha öncede belirttiğim gibi bir tanrı veya tanrılar var ise ya kendi/lerini kanıtlamalılar veya kanıtlanmalılar ,aksi durumda kafamda bu manada bir inanç yoktur

dogruistan
04-07-2011, 22:28
sevgili Khaos ,ben deist değilim tanrı inancım baskın değil ,daha doğrusu bilinmezciyim ,olabilirde olmayabilirde diye düşünüyorum ,ama daha öncede belirttiğim gibi bir tanrı veya tanrılar var ise ya kendi/lerini kanıtlamalılar veya kanıtlanmalılar ,aksi durumda kafamda bu manada bir inanç yoktur
nasıl kanıtlanmasını bekliyorsunuz ?
Tutup kolundan karşınıza dikebilecek halimiz yok.
yokluğu kanıtlanamamış bir şey vardır
varlığı kanıtlanmamış bir şey yoktur
yumurtamı tavuktan çıkar tavukmu yumurtadan çıkar :first:
-----
bakın onun yokluğuna delil sunar gibi evrimi ileri sürersiniz ama evrim bir gerçek ise bile
bu Yaratan yoktur manasına gelmez bu yolla yaratmadığı nerden belli ?
ol dedimi olur ?
bu bize göre milyarlarca yıl gibi gelsede onun katında zaman diye bir şey olmayacağı için ol dedimi oluyor demektir.
Tanrı olsaymış
savaşlara kavgalara acılara dertlere kana göz yaşına açlığa sakatlığa....müsade etmezmiş
neden etmesin
canlıları bir birine canlı canlı parçalatıp büyük acılar içinde yediren düzeni kuran ölümü yaratan
bunlara neden müsade etmesin üstelikTanrının kötü şeylere izin vermeyecek veya kötü şeyler istemeyen bir varlık olma zorunluluğumu var ?

peki o nasıl olmuşmuş ?
evet kendimizin hapsedildiği bakış açısından bakarsak onun nasıl var olabildiğina bir anlam vermeyiz
sonradan var olmanın sadece bize ait kavramlardan biri olmadığının kanıtı nedir ?
sonradan var olmak sadece bu hayata ait bir şey olabilir .

6.bir duyu organımız olsaydı neleri algılayacaktık bir düşünün :)
ölünceye kadar düşünsenizde 6.duyu organının neleri kapsayabileceğini tahmin bile edemeyeceksiniz
işte hayatımız sadece 5 duyu organının sınırları içinde geçiyor her şeye bu 5 duyu doğrultusunda kesin karar verirsek yanılırız çünkü 5 duyu duvarının arkasında neler var bilmiyoruz

büyük patlamadan beri evrende bir enerji mevcut her şey bu enerjinin bir ürünüdür her şeyin asıl hammadesi bu enerjidir.
10 milyarlarca yıldır bu enerji vardır bin yıl önce başkalarını oluşturmuştu bu gün bizleri biz ölüp tekrar ona katılıyoruz ama o hep var yıldızlar gezegenler nebulalar uydular karadelikler bitkiler sular .....hepsi ondan meydana geliyor ve ömrü bitince yok oluyor ona dönüşüyor bu enerji sanırım büyük patlamadan evelde vardı

demekki içinde yaşadığımız hayatta yok olmayan bir şey varmış. Tanrı neden ölümsüz olamasın
Tanrı ne yer ne içer e gelince
biz su içiyorsak su kaybettiğimizden içiyoruz onun su kaybeden bir yapıda olduğunun veya su kaybettiren bir hayat içinde olduğunun bir kanıtımı var su kaybetmeyen bir şeyin suya ihtiyacı olmayacaktır

tanrı dinazorları yanlışlıklamı yaratmışmış

neden yanlışlıkla olsun belki onları bize yaşam koşulları hazırlamakta kullanmıştır devasa yapıları
buna bir işarettir gerek dışkılarıyla gerekse dev bedenleriyle toprağın gübrelenmesi sağlanmış verimi artırılmış olabilir ve bu sayede bitki örtüsü daha hızlı yayılmış olabilir
ve bu canlıların insan soyunun gelişimi önünde engel olmaması için yok etmiş olabilir onlarla iç içe bir insanlık bu günkü hale belki hiç gelemeyecekti ev yapsan yıkacaklardı tarla eksen bozacaklardı atölye kursan dağıtacaklardı ....vb..

bizim tiksindiğimiz ve bize zarar verebilecek atıkları bazı hayvanlara yediriyor ortadan kaldırtıyor leş gibi...
ömrü biten canlıları çürütüyor canlılar çürümeseydi bu gün dünyada yaşam alanı kalmazdı hem canlı ölüleriyle hemde bitki kalıntılarıyla dünyada adım atacak yer kalmadı

güneşle gündüz aydınlığ verilmiş geceyle tamda geceye layık olarak loş ay ışığı sunmuş

tanrı hayata müdahale etmiyormuş

nasıl etmiyor

nufus arttıkça yüksek bina yapma teknolojisi kazanıldı
bir tarladan kat kat fazla ürün alma yolları bulundu
toplu ölümü e sebebiyet veren doğal afetler arttı toplu ölüme sebep olan taşıtlar binalar yapıldı toplu öldüren silahlar bulundu
su sıkıntısı arttıkça tarlaları çok çok daha az su ile sulayacak yollar yöntemler ve imkanlar bulundu
aran nufusun ihtiyacına cevap verecek
üretimi hızlandıran makinalaşma başladı
şimdide yer yüzünde başlayan alan kıtlığına karşılık uzaya yerleşme imkanı doğuyor dünya yörüngesine mars a ve başka gezegenlere yerleşmek için planlar yapılıyor bile
bütün bunlar insan nüfusu az iken neden bulunamıyordu ?

demkki tanrı varmış ve sürekli hayata müdahale ediyormuş
daha yazacak 1000 sayfalık kitabı dolduracak şeyler ve bunların derin detayları var ama
gerek olduğunu sanmıyorum

anlayan anlar düşüne bilen kavrar

TUBA
04-07-2011, 22:48
sevgili doğruistan

bu bahsettiklerinizin herbiri mantıklı açıklamaları mevcuttur ,bulunduğumuz evrnin dışında da birçok evren olduğu saptanmıştır ,maddenin sonsuz olduğu tesbit edilmiştir ,ama tanrı kavramı sandığınız gibi mantıklı bir açıklaması henüz yoktur ,sizin yaptığınız açıklamalar tanrının varlığını tespit etmez ,keza kendi evrenimizde toz zerresi kadar yer tutmayan dünyada yaşayan 7 milyar mikrop misali insan için bu kadar büyük evren hatta başka evrenlerde var edilmiş olamaz ,kendi evrenimizde bizlerden başka canlıların da var olduğu aşikardır keza diğer evrenlerde de olduğu artık tahminin üst sınırlarındadır ,bu konuya böyle baktığımız zaman birçok din mevcut olduğunu tahmin edebiliriz ,kendi dünyamızda dahi birçok din vardır ,bunların içinde tanrı kavramı olmayanda birçok tanrısı olanda vardır ,ve bunu genele yaydığımız zaman hangisi doğrudur?bana göre hiçbiri ,heleki kitapların hiçbiri tanrı sözü değildir ,dolayısıyla kitaplarla ben tanrıyı bulamam ,kitapları saf dışı bıraktığımızda geriye tek çözülmesi gereken konu çıkıyor oda tanrının ta kendisi ,tanrı var mıdır yok mudur sorusuna ben kendi adıma henüz bir cevap bulabilmiş değilim ,bana evren dünya güneş yıldız gibi muhabbetlerle tanrıyı kanıtlayamazsınız ,sebebini de yukarıda belirttim ,bu konuların herbirinin mantıklı açıklaması mevcuttur diyerek ,ha tek bir cevap olabilir oda evrenin kendisi tanrıdır:)ama oda kanıtlanmalıdır:)

Khaos
04-07-2011, 22:59
sayın doğruistan

evrim tanrının yokluğunun delillerinden değildir.
evrim türlerin kökeni üzerine, olgulara dayalı bir açıklama biçimidir.

tanrının yokluğunun ispatı yokluğundadır.
zaten tanrı yok.
yok, çünkü yok.

varolsaydı ispat edilmeye ihtiyacı olmayacaktı çünkü.
varolsaydı varolmuş olacaktı.
çünkü tüm varolanlar var.
varolanlar ispat ihtiyacı hissetmiyor.
varoluşlarını varolarak ortaya koyuyor.

peki biz ne yapıyoruz.
varoluşunu ortaya koyan varlıklara,
aa bak ...işte varlık diyoruz.
işte buna varlamak deniyor.

neyi varlıyoruz.
varolanı.

peki tanrı var diyen neyi varlıyor.
sadece kendi önermesini.

çünkü varlamadan önce,
varlığın kendini ortaya koyması gerekir.
ki varlayabilesin.

tanrı bunu yaptımı.
hayır yapmadı.

ee size ne oluyo o zaman.
nerenizden geliyo bu varlama ihtiyacı.
durupdururken.

cevap basit.
sizin bir tanrı varlamaya İHTİYACINIZ var.

eee zaten bunca tanrı hiç bir temeli olmamasına rağmen bu ihtiyaç nedeniyle varlandı.

kimleri zeusu, kimileri thoru,manituyu,yahveyi,rayı,allahı hep bu ihtiyaçla varladı.
deistin tanrısını varlama motivasyonu neden farklı olsun ki.

bu tanrıların hiç birisi varlığını ortaya koyamadı.
ama buna rağmen varlandılar.

şizofrenler gibi varladı onları insanlık.

Rawden
04-07-2011, 23:21
Var olan bir şeyi kanıtlayabilirsiniz. Mesela masanın üzerinde mikrobun varlığını mikroskopla incelersiniz varsa vardır ve bunu kanıtlarsınız. Mesela uzaylılar. Eğer varsalar gidersiniz görürsünüz belgelersiniz kanıtlarsınız ve var olduğu kesinlik kazanır. Tanrı? Tanrı var olsaydı kanıtlanabilirdi. Bak derdin bak Tanrı... Kimin yazdığı belli olmayan birkaç kitap mı Tanrıyı kanıtlayacak? Çizgi romanlara göre de Superman var! Eskiden bilim çok geriydi ve insanlar doğadaki her olayı tanrıya yükledi. Bu olaylar o kadar fazlaydı ki tanrıların sayısı da fazla olmalıydı. Birine yağmur tanrısı öbürüne güneş tanrısı v.s Ve sonra bilim gelişti ve bilinmeyen o kadar az şey var ki artık tanrı sayısı 1 ve o bilimdeki boşlukları dolduruyor. Bir süre sonra bilimdeki boşluklar bitecek ve tanrı olgusu yok olacak!

dogruistan
05-07-2011, 21:32
sevgili doğruistan

bu bahsettiklerinizin herbiri mantıklı açıklamaları mevcuttur ,bulunduğumuz evrnin dışında da birçok evren olduğu saptanmıştır ,maddenin sonsuz olduğu tesbit edilmiştir ,ama tanrı kavramı sandığınız gibi mantıklı bir açıklaması henüz yoktur ,sizin yaptığınız açıklamalar tanrının varlığını tespit etmez ,keza kendi evrenimizde toz zerresi kadar yer tutmayan dünyada yaşayan 7 milyar mikrop misali insan için bu kadar büyük evren hatta başka evrenlerde var edilmiş olamaz ,kendi evrenimizde bizlerden başka canlıların da var olduğu aşikardır keza diğer evrenlerde de olduğu artık tahminin üst sınırlarındadır ,bu konuya böyle baktığımız zaman birçok din mevcut olduğunu tahmin edebiliriz ,kendi dünyamızda dahi birçok din vardır ,bunların içinde tanrı kavramı olmayanda birçok tanrısı olanda vardır ,ve bunu genele yaydığımız zaman hangisi doğrudur?bana göre hiçbiri ,heleki kitapların hiçbiri tanrı sözü değildir ,dolayısıyla kitaplarla ben tanrıyı bulamam ,kitapları saf dışı bıraktığımızda geriye tek çözülmesi gereken konu çıkıyor oda tanrının ta kendisi ,tanrı var mıdır yok mudur sorusuna ben kendi adıma henüz bir cevap bulabilmiş değilim ,bana evren dünya güneş yıldız gibi muhabbetlerle tanrıyı kanıtlayamazsınız ,sebebini de yukarıda belirttim ,bu konuların herbirinin mantıklı açıklaması mevcuttur diyerek ,ha tek bir cevap olabilir oda evrenin kendisi tanrıdır:)ama oda kanıtlanmalıdır:)
benim bahsettiklerimin çoğunun kesinlikle mantıklı bir açıklaması yok daha dikkatli okumalısın :)
ayrıca uçsuz bucaksız bir evrene ek olarak komşu evrenlerinde var olması
ve bütün bunların bizim için yaratılmış olması sana mantıksız gelebilir
senin bakışınla bakınca banada oldukça mantıksız geliyor :)
ama neden yaratılmış olmasın belkide bize son sınırları görme imkanı vermek istemediğindendir baksana milyarlarca ışık yılı uzaklıkları gözlemliyebiliyoruz ama buna rağmen evrenin sonunu görmek mümkün olmadı belki evrenin sonunu görmek daha sonraki nesillere kısmet olabilir ama bu seferde komşu evrenler var belkide bütün evrenleri içinde barındıran daha devasa bir yer vardır yani bir türlü sonu göremeyeceğimiz
şekilde yaratış devam ediyor olabilir
ayrıca evrende başka canlılar da var olabilir buna itirazımız yok zaten evrende tespit edilmiş 200 milyar kadar galaksi var ve her galakside en azından 200 milyar kadar yıldız var
yani sadece bizim galakside bile bizim dünyamız gibi hiç bir koruyucu önlem almadan yaşayabileceğimiz 10 binlerce gezegen var olabilir
ayrıca yaşam için pekte sınır yoktur gaz devleri jüpiterde satüründe hatta 600 derece sıcaklık yüzeyine sahip venüs de bile hayat var olabilir :)
yani uçsuz bucaksız evrenlerin sadece bizim için yaratılmışlığının bir garantiside yok

madde ebedi değildir 50 milyar yıl kadar sonra evren aşırı genişleme yüzünden çatlayacak bu çatlama sonrasında her şey atomlar ve atom altı her şey parçalanacak
üstelik her şey maddeden değil enerjiden meydana gelmiştir ve hiç bir şeyin arasında boşluk yoktur herşey bu enerji dahilinde bir birine yapışıktır

oldukça karmaşık :D açıklamasıda bir o kadar karmaşık oluyor kusura bakma

son olarak gördüğümüz duyduğumuz yediğimiz içtiğimiz yaşadığımız her şeyin sadece rüyadaki gibi bir gerçekmiş gibi bize algılatılmadığı nerden belli
rüyadan uyanmadan orda yaşadığımız her şeyi nasıl gerçek sanıyorsak bu hayatıda o şekilde gerçek sanıyor olabiliriz
yani aslında evren hatta vucudumuz dahil hiç bir şey yaratılmamışda olabilir

güneş altında bile etrafımızın aslında zifiri karanlık olduğunu biliyormuydun :)
işte bu örnek de aslında hiç bir şeyin yaratılmamış olma ihtimalini desteklemektedir
her şey bir algılar bütündür beyin de buna dahildir algıladığımız her şeyin aslında yaratılmamış oldğunu sadece bize sunulan algılar bütününün bir parçası olduğunu göz önünde bulundurunca beyin ötesi bir varlığın var olma ihtimali kuvvetlenir oda ruh dediğimiz şey dir

Yani Tanrı yok veya var demeden önce kafayı bozmamaya dikkat ederek çok geniş ve detaylı düşünmek bir okadarda yardımcı bilgiler edinmek gerekiyor

dogruistan
05-07-2011, 21:43
sayın doğruistan

zaten tanrı yok.
yok, çünkü yok.

peki biz ne yapıyoruz.

neyi varlıyoruz.
varolanı.

sadece kendi önermesini.

çünkü varlamadan önce,
ki varlayabilesin.

tanrı bunu yaptımı.
hayır yapmadı.

durupdururken.

cevap basit.

eee zaten bunca tanrı hiç bir temeli olmamasına rağmen bu ihtiyaç nedeniyle varlandı.

kimleri zeusu, kimileri thoru,manituyu,yahveyi,rayı,allahı hep bu ihtiyaçla varladı.

sen evrimi bu şeklide ele alıyor olabilirsin ama internet evrime dayanarak tanrı yoktur vurgusu yapan yorumlarla dolu
Tanrının ispatlanmaya ihtiyacı yokki
aslında zaten ispatlı ama bunu kavrayamamaktır sorun
ben illaki o var olsun diye çırpınmıyorum
çünkü öldükten sonra yok olup gitmek sorguya çekilip cehennem e gitme ihtimali olarak cennete gitmekten daha iyidir
çünkü parmağımıza batan bir diken bile bize kötü acı çektirebiliyor bir günah yüzünden 10 binlerce yıl yanmayı düşünmek bile istemez kimse
olduğundan emin olduğum için varlığını savunuyorum olmayan bişey illaki var olarak bilinsin diye bir snaiyemi harcamam

dogruistan
05-07-2011, 21:44
Var olan bir şeyi kanıtlayabilirsiniz. Mesela masanın üzerinde mikrobun varlığını mikroskopla incelersiniz varsa vardır ve bunu kanıtlarsınız. Mesela uzaylılar. Eğer varsalar gidersiniz görürsünüz belgelersiniz kanıtlarsınız ve var olduğu kesinlik kazanır. Tanrı? Tanrı var olsaydı kanıtlanabilirdi. Bak derdin bak Tanrı... Kimin yazdığı belli olmayan birkaç kitap mı Tanrıyı kanıtlayacak? Çizgi romanlara göre de Superman var! Eskiden bilim çok geriydi ve insanlar doğadaki her olayı tanrıya yükledi. Bu olaylar o kadar fazlaydı ki tanrıların sayısı da fazla olmalıydı. Birine yağmur tanrısı öbürüne güneş tanrısı v.s Ve sonra bilim gelişti ve bilinmeyen o kadar az şey var ki artık tanrı sayısı 1 ve o bilimdeki boşlukları dolduruyor. Bir süre sonra bilimdeki boşluklar bitecek ve tanrı olgusu yok olacak!

din olgusu yok olacaktır belki ama tanrı olgusu güçlenecektir sanırım

TUBA
05-07-2011, 22:06
açıkcası tanrı var mı yok mu aramıyorum ,bir arayış içinde değilim varsa birşekilde kanıtını yapar ama diğer taraftan hiçbir kitabın tanrı kelamı olmadığını kesinlikle biliyorum ,bu arada madde form değiştirerek sonsuzluğunu korur ,tabiki maddeyi oluşturan enerjidir ,enerjinin boyut değişimidir

düşünüyorum öyleyse yokum diyemiyorum sizin gibi ,tam tersine ben buranın gerçek olduğunu ve düşünüyorum öyleyse varım mantığındayım ,bakınız dünyanın başlangıcından bu yana canlıları incelediğimiz zaman tüm canlıların adım adım ilerleyerek komplex yapıya doğru evrildiğini görürüz ,bu demektir ki ilk oluşan basit yapıdaki canlıların sizin bahsettiğiniz algı konusunda zayıf olmaları itibari ile beyin ötesi bir varlığın (ruhun) bu canlıları nasıl bir biçimde düzene soksun ki herşeyin yaratılmamış olduğunu canlılara sunulan algılar bütününün bir parçası olduğunu sunabilsin ,yani basit yapıdaki bir canlının hayata bakışı ile en gelişmiş canlı olan biz homo sapiensler arasındaki farkı gözeterek canlıları sizin deyiminizle algı yöntemi ile yöneten bir ruhun var olup ,farklı farklı algılara sahip canlıları ne şekilde yönetebileceğini düşünüyorsunuz? kısacası sizin anlatmaya çalıştığını bu ruh sadece insanı yönetiyor peki diğer canlılara ne oluyor? veya bu algı yönetimini bahsettiğin ruh nasıl işletiyor?

sonuç olarak ,kusura bakma ama bana anlamsız geldi anlattıklarınız ,bilime de ters hayata da ters hele helşe mantığa tamamen ters ,bu bakış açınız diğer yaşamları açıklamaz sadece insana yöneliktir ,bu arada insanoğlu yok olmadığı sürece keşfedilmemiş ne varsa keşfedilecektir ,evren hatta evrenler dahi

Khaos
05-07-2011, 22:32
sen evrimi bu şeklide ele alıyor olabilirsin ama internet evrime dayanarak tanrı yoktur vurgusu yapan yorumlarla dolu
Tanrının ispatlanmaya ihtiyacı yokki
aslında zaten ispatlı ama bunu kavrayamamaktır sorun
ben illaki o var olsun diye çırpınmıyorum
çünkü öldükten sonra yok olup gitmek sorguya çekilip cehennem e gitme ihtimali olarak cennete gitmekten daha iyidir
çünkü parmağımıza batan bir diken bile bize kötü acı çektirebiliyor bir günah yüzünden 10 binlerce yıl yanmayı düşünmek bile istemez kimse
olduğundan emin olduğum için varlığını savunuyorum olmayan bişey illaki var olarak bilinsin diye bir snaiyemi harcamam

dostum

onca şeyi boşuna yazmışım görünen o ki.
hala daha ''zaten İSPATLI'' diyebiliyorsun.

sana diyorum ki.
tanrı bir önerme olduğu için ispatlanmaya çalışılıyor.
varlık olsaydı ispatlanmasına çalışılmazdı.

varlık ispatlanmaz.
ya ne yapar.

varolur.
hepsi sadece bu.
varoluşunu ortaya koyar.

varlık, bir bilincin onu ispatlanmasından bağımsız olarak varolma niteliğini kendinde barındırır.

tanrı var mı.

hani nerde o halde.

neden varoluşunu ortaya koyamıyor da ispatlanmaya çalışılıyor, bir önerme gibi.

çünkü bir önerme de ondan.
sadece bir önerme.
varlığı yok.

Natan
08-07-2011, 20:25
Afedersiniz ama bu başlıkta dinsel inançlardan kaç yaşında kurtuldunuz sorusu işleniyor, olmayan şeylerin varlığı ( olmayan bir şey için varlık nasıl deniyor bilemedim) değil.

Lüten konu başlığına bağlı kalalım. Bence bu tartışmayı felsefe forumunda yapabiliriz.

muhalif
09-07-2011, 20:25
Şuan 22 yaşındayım. Sorulan sorunun cevabı 3 yıl önceye tekamül ediyor, Yani 19 yaşıma. Hey gidi günler, ne zordu, ne kafa yorucuydu, hiç olmadığı kadar fazla araştırma yapıp, birileriyle tartışmak zorunda kalmıştım. Gerçi bu genel kuraldır; İYİ BİR MANZARA için DİK BİR YOKUŞ çıkılmalıdır.

Natan
09-07-2011, 22:41
Yaş önemli değil aslında, nasıl başladı hangi süreçlerden geçti? bu önemli.
Şuanki durum nedir nasıl değerlendiriyorsunuz?

Natan
09-07-2011, 22:43
sayın doğruistan

zaten tanrı yok.
yok, çünkü yok.

peki biz ne yapıyoruz.

neyi varlıyoruz.
varolanı.

sadece kendi önermesini.

çünkü varlamadan önce,
ki varlayabilesin.

tanrı bunu yaptımı.
hayır yapmadı.

durupdururken.

cevap basit.

tanrının varlığından bahsedilmesi bana çok garip ve anlaşılmaz geliyor. Aslında yukarıdaki açıklama ÇOK NET! belki daha iyi anlatılamazdı.

muhalif
09-07-2011, 23:09
Yaş önemli değil aslında, nasıl başladı hangi süreçlerden geçti? bu önemli.
Şuanki durum nedir nasıl değerlendiriyorsunuz?

Herkes kendi hikayesini yazmış, biraz göz attım da anladım ki benim durumum da diğer arkadaşlardan pek farklı değil. Öz'ü itibariyle aynı. Sonuç itibariyle bir "süreç"tir. Ben bunu "göz kapaklarını kaldırma" hali diyorum, uygun düşüyor.

Kaba taslak bir şeyler söylemek gerekirse, şunları söyleyebilirim; ilk başlarda aklıma bazı sorular geliyordu, genelde "kader"le ilgili. İçimden "Tövbe-tövbe" deyip geçiştiriyordum soruları. Bu durum iyice ciddiyet kazandı. "Kırılma anı" derler ya, ben o noktada biraz cesur oldum, hepsi bu. Cesur olmak durumundaydım, aksi halde kendime soru soramaz halimle devam etmek zorunda kalacaktım. Kuran'ın Türkçe'sini "ahaa gördün mü bak, bir hata buldum" titizliğiyle olmasa da olabildiğince "objektif" okumaya çalıştım. Daha önce etkilendiğim bir forum olan "fikirsel"de yazılanlar gerçekten doğruymuş meğer. Önceleri "dinsiz herifler, nasıl da çarpıtıyorlar Kuran'ı" derdim içimden. Sonraları anladım ki; yanılmışım. Bir noktada seviniyorum ki, jetonun düşme yaşı bende 19 a tekamül etti. Ya 30'lara 40'lara kadar bihaber olsaydım içinde bulunduğum durumdan. O zaman çok daha "ah vah" edecektim. Bu evre ortalama 1 yıl kadar sürdü, sonra "fikirsel"e üye olup "inançlı" insanları ikna etmek için çabaladım, bir süre sonra bazı kişilerin düşüncelerinin değişmesine tanıklık ettim, "meyve" vermeye başlamıştı, yazılarım, mesajlarım vs. Yöneticilik de yaptım orada, güzel günlerdi (inançlılardan gelen küfür dolu mesajlar hariç). :)

Artık TD da yazmaya karar verdim, aklımızın erdiği, dilimizin döndüğünce bir şeyler yazarız. Durum böyle sevgili Natan.

emine
10-07-2011, 12:54
Bu kısımda yazan tü arkadaşlar bir 'süreç' ve 'kırılma noktası' ndan bahsetmiş. Ben daha önce bu konuya cevap yazmışmıştım.
Benim bir kırılma noktam yok sanırsam.
Aslında düşündüğüm zaman ben hiçbir zaman tam manası ile inanan bir insan olmadım, inaçlı bir insan gibi ibadetlerimi yerine getirdiğim zamanlarda bile. Karakter gereği -çoğu insan- gibi bir şey içime sinmiyorsa bana sadece huzursuzluk verir ve din de devamlı bir huzursuzluk kaynağı idi benim için.
Çocukluğum doğada ve genelde yalnız geçtiği için okula başlayana kadar olan süreçte dinle fazla ilgim olmadı aslında. Dinle olan ilgim sadece annemin sabahın erken saatinde kolumdan tutup sürüklercesine yanına götürdüğü yaşlı (dişleri takırdayan ve nesefi kokan ,beni okurken arada elinde olmadan yüzüme tüküren :)) bir hoca idi. Annem cinlerin bizi ve evimizi zaptettiğini düşünüyordu ve ablalarımın konuşamıyor ve iştemiyor olmasını buna bağlıyordu. Bu 'hoca efendi' de anneme çocuklarını du durumdan allahın sözleri ile kurtaracağını vaad etmişti. İşe yaramadı ama olsun 'Allahın bir bildiği vardır ?'
Sonrasında kuran kurslarına gittim namaz niyaz...
Aslında hep farkında idim şunun : din sosyal kabul ve takdir görmek için bir araçtı. din sosyal hayatı da etkilediği için bir şeylerin parçası gibi hissediyordunuz ve ayrıca allahın var olması demek 'sizin hiçbir zaman yalnız olmadığınız ' demekti. Kuranda ne yazdığı önemli değildi , sosyal hayatta sadece inanıyor olmak ...

Sanırım ben sadece ' kendime itiraf ettim ' :)

Saygılarımla dostlar...

KozmikSakaci
11-07-2011, 14:45
ben 17 yasındayken kurtuldum.şuan 20 yasındayım :)

zallas003
12-07-2011, 12:47
17 yaşında deist oldum şu an 18 yaşındayım ve Pozitif Agnostiğim

larathian
13-07-2011, 07:40
merhabalar arkadaşlar ,20 yaşındayım ben çok kısa bir zaman önce dinin saçma olduğunu anladım.. internet sayesinde okuyarak anladım.. dedim ki allah niye var ? islamda öyle diyor , islamda her denene niye inanırız? dinden çıkmayalım diye ? dinden çıkınca nolur ? ateş bizi çağırıyoooo :) yani sadece korku empoze edilerek birşeyler dayatılmış.. muhammed gibi bir sapığın nasıl olur da gerçek yüzü o dönemde görülmez... kadın zaafı çok aşırı derecede olan bir yobaz.. 9 yasında kızla ılıskıye gıren bı adam.. sözde allahın en sevdiği kulu mu olur ? işi islamı yaymak değil mi ? tüccarmış da belli yaşa gelmiş de inzivaya çekilmiş de.. vay arkadaş kendimi gerizekalı gibi hissediyorum bu kadar yıl nasıl uyanmadım diye...
zaten hep bu cemaatçi itlerin niye bu kadar pervasız allahsız olduklarını düşünürdüm , bir yerde yanlış mı yapıyorum derdim kendime acaba gerçekten bunlar allah dostu falan mı :=)) sonra anladım adamlar bizden önce çıkmışlar dinden... :=)) hepsinin palavra oldugunu anlamışlar ....
aptalmışım.. çocuklarımı da kendim gibi yetiştireceğim...

SHADOWofGODonEARTH
13-07-2011, 12:36
merhabalar arkadaşlar ,20 yaşındayım ben çok kısa bir zaman önce dinin saçma olduğunu anladım.. internet sayesinde okuyarak anladım.. dedim ki allah niye var ? islamda öyle diyor , islamda her denene niye inanırız? dinden çıkmayalım diye ? dinden çıkınca nolur ? ateş bizi çağırıyoooo :) yani sadece korku empoze edilerek birşeyler dayatılmış.. muhammed gibi bir sapığın nasıl olur da gerçek yüzü o dönemde görülmez... kadın zaafı çok aşırı derecede olan bir yobaz.. 9 yasında kızla ılıskıye gıren bı adam.. sözde allahın en sevdiği kulu mu olur ? işi islamı yaymak değil mi ? tüccarmış da belli yaşa gelmiş de inzivaya çekilmiş de.. vay arkadaş kendimi gerizekalı gibi hissediyorum bu kadar yıl nasıl uyanmadım diye...
zaten hep bu cemaatçi itlerin niye bu kadar pervasız allahsız olduklarını düşünürdüm , bir yerde yanlış mı yapıyorum derdim kendime acaba gerçekten bunlar allah dostu falan mı :=)) sonra anladım adamlar bizden önce çıkmışlar dinden... :=)) hepsinin palavra oldugunu anlamışlar ....
aptalmışım.. çocuklarımı da kendim gibi yetiştireceğim...

Allah kurtarmış kardeş seni de :)

Cemaat dediğin de zaten çıkar amaçlı bir örgüttür..
Allah adı altında kendi örgütlerini kurarlar, Allahı olmayan giremez :)..

Ben de bir ara nurculara girdim birkaç ay, baktım nerde koyun var, nerde baltaya sap olamamış adam var cemaate girmiş, Allah din iman huzur beklerken bi baktım nerde çıkarını düşünen adam varsa cemaatte.
Abi abi diye geziyorlar pika pika der gibi...

Bir hadis vardı, takvimin arkasında yazıyordu.
3 çocuğu ergenlik dönemine gelmeden ölen anne baba cennetliktir diye, abiye sordum, bu nasıl bir hadis, ne mantık var bunda, bu nasıl mantık..
Sus kardeş aman sus allah bilir dedi..
Kurandan soru soramıyorduk zaten, aman ha Türkçe okumayın, arapçasını okuyun daha sevap.. sordum abi kuranı anlamadıktan sonra okusak, okumasak ne yazar.. olsun, sen arapça oku, daha sevap dedi..
O zaman farkettim, soru sormayacaksın, sorarsan da aldığın cevaplara he öyle he, datmin oldum allah razı olsun abi diyeceksin.. Öyle yapmazsan seni dışlıyorlar, aman ha bu tehlikeli, soru soruyor, şüphe ediyor tarzında bakıyorlar.

Böyle şey mi olur, neyse yine aramızda konuşurken kardeşin birisi 'abilerimiz peygamberimizi rüyalarında görüyorlarmış, keşke biz de görebilsek, o mertebeye ulaşabilsek' dedi.
Lan dedim kendi kendime bana başka bir abi 2 gün önce ''peygamberimizi rüyanda görürsen kimseye söyleme, yoksa bir daha göremezsin'' demişti. Abiye sordum, sen bana böyle demiştin, ee peki dedim nasıl oluyor da abilerin rüyalarında peygamber gördüklerini bizim kardeşler biliyor?
Bilmiyorum falan filan geçiştirdi.. Abilere özel anlamlar yükledi...onlar ermiş gibi, onlar yine görürler gibi..

Küçükken bir rüya görmüştüm, 7-8 yaşlarında, Allahı görmüştüm rüyamda, kara çarşaflı bişeydi :)
Abiye dedim abi ben de allahı gördüm, kara çarşaflıydı, gözleri oyuktu..
Sus ne diyorsun sen, allahı göremezsin dedi..
O an emin oldum artık bunların çıkarcı olduğundan, onlar peygamberi görüyor da ben allahı görünce suç mu oluyor?
ya din yanlış, ya cemaat kanısına vardım..

Sonra çıktım cemaatten, daha çok sebep var tabi ama yazsam uzun olur.. gitmemeye başladım, benim yerim burası değil, sırf 1 yaş büyük diye, iki kelime fazla kuran ezberlemiş, namaz kıldırıyor diye abi dediğim adamın her dediğine he abi he haklısın demek bana göre değil, daha doğrusu akıllı, sorgulayan adamın işi değil, baltaya sap olamamış, birşey bilmeyen kişilerin işi..
Zaten bir de sömürü almış başını gidiyor.
Sonunda çıktım, namaza hala devam ediyordum ama baktım 'kardeşler' sırf çıktım diye bana burun kıvırıyorlar, yeni terlemiş bıyıklarının altından ağız büzüyorlar, konuşmuyorlar. Selam bile vermiyorlar birkaçı hariç..
Sınav zamanı gelince kopya versene diyorlar, dedim allah belanızı versin çıkarcı koyunlar.. Hoşgörünüzü, yalanınızı dolanınızı dininizi imanınızı çıkar amaçlı örgütünüzü gördüğünüz peygamberi yerim sizin..
Sonra aşama aşama dinden çıktım yine bu forumlar sayesinde.. tabi dinden çıkmanın sebebi sadece bu cemaat işi değil, cilt cilt kitap yazılır sebepleri hakkında..
bu forumda da bayağı var zaten sebepleri..

Hoş geldin bu arada :)

larathian
13-07-2011, 17:18
hoşbulduk sağolasın , sizin gibiler olduğunu görünce umut da oluyor içimde... nasıl olur da kimse anlamaz yahu bakın saçmalığa ;
ahzab suresi ayetlerinde allah peygambere bildiğin pezevenklik yapıyo istediğin karıyı düz kafana göre diye :D yahu evrensel kitapta peygamberin hangi karıyla yatacağı mı olur :D ya adam tüccar arkadaşım tüccar ;
her girdiği toplumdan birşeyler kaparak yazmış da yazmış işte... nasıl oldu da inandım ya.. nasıl inandım... nasıl inanıyorlar arkadaşlar napmalıyız insanları bu saçma dinden kurtarmak için napmalıyız...

SHADOWofGODonEARTH
13-07-2011, 18:40
hoşbulduk sağolasın , sizin gibiler olduğunu görünce umut da oluyor içimde... nasıl olur da kimse anlamaz yahu bakın saçmalığa ;
ahzab suresi ayetlerinde allah peygambere bildiğin pezevenklik yapıyo istediğin karıyı düz kafana göre diye :D yahu evrensel kitapta peygamberin hangi karıyla yatacağı mı olur :D ya adam tüccar arkadaşım tüccar ;
her girdiği toplumdan birşeyler kaparak yazmış da yazmış işte... nasıl oldu da inandım ya.. nasıl inandım... nasıl inanıyorlar arkadaşlar napmalıyız insanları bu saçma dinden kurtarmak için napmalıyız...

Türkçesini okutmuyorlarki, Arapçası da hep duvarda asılı durur evlerde..
kuranı hacıların hocaların kitabı yaptılar, normal insan dokunamıyor bile, bırak okumayı..
Türkçesini okumak da neredeyse günah sayılacak.
abrakadabra okus pokus kitabı oldu kuran;

''inna ahlelna leke ezvacekellatı ateyte ücurahünne ve ma meleket yemınüke memma efaellahü aleyke ve benati ammike ve benati ammatike ve benati halike''

mesela dediğin ayet, Ahzab 50'nin en can alıcı yeri burası..
kuzenlerini, cariyelerini falan filan sana helal kıldık diyor Allah..
bunu arapça okuyunca vay anasını diyorlar, ağlıyorlar...:)

Muhammed tüccar evet, 40 yaşına kadar kimbilir nereleri gezdi gördü, küçükken Suriye'ye gitmiş, papaz peygamber olacak falan demiş.. kimbilir Hatice'yle evlendikten sonra nerelere gitti gördü..
babası yok, annesinin ne olduğu belli değil, amcasının yanında büyüyor, kısacası hayatını ve dünyayı küçüklükten beri sorgulayan bir adam, bu belli..
birkaç rivayet var bu konularla ilgili.. az araştırılsa neler çıkar neler :)

Dinin mantıksız olduğunu düşünen çok insan var, ama dinin yerine birşey koyamadıkları için dine inanmaya devam ediyorlar.. cahillik...
Ateizmi satanizm sanan, ağaçlara bez bağlayıp kısmet bekleyen bir milletimiz var, eğitim sistemi baştan yanlış, ki çoğunluğu bağnaz millete ne öğretebilirsinki? camileri ahır yaptılar diyenlere inanan bir millet bizim millet..
Adam doğuştan kafire ana avrat sövmeyle doğuyor, kuranda sövüldüğü gibi..
anadan doğma kafirlere söven bir millet nasıl olur da ben yanılmışım diyebilir?
ana avrat sövdüklerim haklıymış, ben değilmişim diyebilir?
arada üç beş kişi çıkıyor işte, gerisi saldım çayıra mevlam kayıra yarabbi şükür amin, bilmedikleri dinlerini savunmaya devam ediyorlar..

yapacak tek şey eğitim, o da olmaz daha..

timurcan
14-07-2011, 17:08
15 yaşındaTanrı Yanılgısını okuduktan sonra ben ateistim diyebildim,şu anda 17 yaşındayım.

larathian
16-07-2011, 22:53
bir internet sitesinde ( çok fazla üyesi olan milyon..) tanrı yanılgısı konusunu ( kitabını ) tartışmaya açtık ve öyle bir ezdik ki eğer moderatör arkadaş için sorun olmayacaksa linki atayım ki sizler de görün nasıl ezildiler :) dini forum editörü bile cevap vermiyor görmezden geliyor artık :)

ereninthenature
16-07-2011, 22:58
15 yaşındaTanrı Yanılgısını okuduktan sonra ben ateistim diyebildim,şu anda 17 yaşındayım.

hosgeldin timurcan:)

mosthed
17-07-2011, 04:26
13 yaşında sorgulamaya başladım 16 yaşında düşündükçe böyle bir saçmalığın olamıyacağını farkettim. bence hayat basit bir sınavdan ibaret değil.

Kasten
31-07-2011, 02:05

Yolun yarısında,35"de kurtuldum hamdolsun,şu an 40 yaşıma girdim.:thumb:

xzed
31-07-2011, 02:28
Yolun yarısında,35"de kurtuldum hamdolsun,şu an 40 yaşıma girdim.:thumb:

Umarım ben de o yaşlara geldiğimde içimde az da olsa eski tanrı korkusu kırıntıları bitmiş olur. Bazen istem dışı nüksedebiliyor, çocukken zalimce bilinçaltıma nasıl yerleştirmişselerse artık :S

21 yaşındayım ben. Lisenin başlarında sorgulamaya başladım.

Kasten
31-07-2011, 02:57
Umarım ben de o yaşlara geldiğimde içimde az da olsa eski tanrı korkusu kırıntıları bitmiş olur. Bazen istem dışı nüksedebiliyor, çocukken zalimce bilinçaltıma nasıl yerleştirmişselerse artık :S

21 yaşındayım ben. Lisenin başlarında sorgulamaya başladım.

Tanrı varsa bile ondan asla korkmayınız,Cüppeli Ahmet hocaefendiden bile daha şakacı ve matraktır buna eminim.:happy:

alexandrette
04-08-2011, 01:37
9 yaşımda dedem ve anneannemle yaşamamla beraber tüm dini görevleri yerine getirmeye başladım. camide dedemin yanında saf tutuyor, ramazanda hiç kaçırmadan oruç tutmaya çalışıyor, yaz aylarında kuran kursuna devam ediyordum. evde türkiye gazetesinin verdiği dini hikayeler olan kasetler dinleniyor ve sadece dini sohbetler yapılıyordu. ben de böyle bir ortamda üzerime düşen tüm görevleri başarıyla yaptım. düşünmeyen, sorgulamayan son derece itaatkar bir çocuk olmuştum. 12 yaşımda hatip oldum. görevlerini layıkıyla yerne getirmenin verdiği huzurla dedemler beni ortaokulu okumam için annemin yanına gönderdiler. annemin dinle uzaktan yakından bir ilgisi yoktu hatta kendisi hiç söylemese de inançsız olduğunu düşünürüm. ama yine de benim o uyuşturulmuş halim onu hiç rahatsız etmedi. neticede uslu bi çocuktum işte daha ne olsun.

ortaokulda hayatım boyunca unutamayacağım bir utanç yaşadım. bir arkadaşımla uluorta girdiğim bir tartışmada bir bebeğin cinsel birleşmeyle değil de, allahın isteğiyle olduğunu biraz da sert bir dille savunmuştum. ilk kazığımı burda yedim. bildiğim şeylerin aslında doğru olamayacağı fikrine ilk burada kapıldım. ibadet etmeyi bıraktım. ama inkar süreci lisede tarih dersine duyduğum ilgi sonucu başladı. tarihteki bütün büyük savaşların din eksenli olduğunu farkettim. dinin aslında insanlara barış ve huzur getirmediğini aksine kan ve gözyaşlarının en büyük müsebbibi olduğunu anlamak bende derin bir sarsıntı yarattı. bu dönemlerde yaşanan sivas katliamı bende ipleri kopardı. kendileri gibi olmadıkları için insanları diri diri yakan bir güruhun parçası olduğum için günlerce ağladım dine ilk küfrümü de o zaman ettim sanırım.

dini reddedince insan düşünmeye, sorgulamaya başlıyor. yaradılış konusunda bilimin ve tüm akli yolların doğaya çıktığını da anlamak fazla zamanımı almadı. tanrı fikrini de kabul edemezdim artık.
gerçek anlamda bir ateist olmam işte 16-17 yaşlarına tekabül eder. dinin ve tanrının hizmetkarı olarak geçirilen onca yılın ardından, doğruyu en doğru zamanda bulduğumu düşünüyorum.

art_kitekt
15-08-2011, 09:30
Hiç bir zaman tam olarak inanamadım, hep bi şüphe içindeydim yani doğuştan agnostiğim ancak, din mevzusuna derinlemesine girip, sonrasında da fizik ve biyoloji ile derinlemesine ilgilenerek tam bir pozitif ateist olmam 26 ve 27 yaşlarındaki 2 yıla yakın bir süreçte gerçekleşti.

No God No Sadness
15-08-2011, 15:48
10 yaşında dinden çıktım, ama ateist olduğum yaş 14'tü.

Die
15-08-2011, 15:54
Hiçbir zaman doğru düzgün inanan biri olmadım, 6-7 yaşlarımda bile sürekli aykırı şeyler söylerdim. Bir ara bu böyle olmaz diye müslüman kesilmeye çalıştım. Sonra baktım olacak gibi değil. Bana sadece felsefik olarak saçma geldi.

Kuran'da hata var mı yok mu bilmiyorum, aslında ilgilenmiyorum.
Evrim teorisi hakkında da çok fazla bilgim yok.
Ama tanrı-din-insan üçgeni felsefi olarak son derece saçma ve mantıksız.

Ne olduğumu sorarsanız hiçbir şey!
Tanrı var ya da yok demiyorum, olsa bile -hatta bu İslam tanrısı olsa bile- tapınmayı, itaat etmeyi reddederim diyebilirim sadece.

Hayatımın hiçbir noktasında inançlı olmadığımı, sadece 16-17 yaşlarında inanmak için çabaladığımı ama bunu başaramadığımı söylemeliyim.

Anti
17-08-2011, 01:13
Yıllardır süregelen çelişkilerimin nihayetinde bu sene kararlılık ile "dini inançlardan" sıyrıldığımı söyleyebilirim.
Tanrı inancım bağımsız bir şekilde devam ediyor, onda bir sapma yaşayacağımı düşünmüyorum.
Bu sitenin üzerimde herhangi bir tesiri olmadı, sadece aldığım kararın doğruluğunu teyit etmeme vasıl oldu diyebilirim.
Kendi kafamda kurduğum tüm senaryoların ve din çelişkilerinin birçok "akilane" insanda da mevcut olduğunu görmek, bilmek güzel.
Bu sitede dikkatimi çeken bir hususta kullanıcıların çoğunun, slogan tipi "kendi imzalarını" oluşturmaları, şu merhalede benimki de öyle mesela.
Bu bile ortak bir paydadır ve güzel bir aşamadır.

walla
19-08-2011, 20:35
Sormayın bu soruyu ya, gecmişi hatırlayınca ulan ne salakmışım diyorum, 5 vakit namaz hemde daha sevap diye 5 vaktide camide kılardım, toplum içinde şeriatı delice savunurdum, ne zaman ki evrenin sınırsız genişliğini anlamaya başladım yani 20 li yaşlarda, İslamın Allahı, engin Evren içinde toz zerresi kadar küçük kaldı, Evreni, milyonlarca galaksiyi, yıldızları kurandaki Allah yaratamazdı, lanet okuyan, yemin eden allah, gözü çıkasıca diyen allah, bu engin evreni yaratmış olamazdı. İslam ve onun Allahı, sadece geri zekalı embesiller tarafından ciddiye alınabilirdi. Aklı olan inanmaz, özellikle İslama inanmaz. Zaten dindarların tiplerine bir bakın hepsi aynı fabrikadan cıkmış gibi embesil görünümlüler.

Flying Spaghetti God
22-08-2011, 12:20
Babam beni hic bir zaman inancli bir insan olarak yetistirmedi.Annemin zorunlu baskisiyla arkadaslara takilmak amacli iki sene 13 yasindayken kuran kursuna gitdim.babam ne cumaya gitmemi isterdi nede namaz kilmami.hic bir zaman icin baski yapmadi.bana hic bir zaman icin söylemedi ama kendisi de inanciz.böyle bir evde yetisdigim icin hic bir zaman dini sorgulamadim.26 yasinda evlendim ve esimin ailesi cok dinci.hayatimda ilk defa böyle insanlarlan tanisdim.inancsiz olmamin nedeni, kayin pederin sayesinde oldu.
okadar geri zekali argümanlari oluyorduki zamanlan kitaplar aldim ve okumaya basladim.ve uzun zaman forumlarda okudum.hem ateist forumlarda hemde dini forumlarda.son zamanlar bazi olaylara bakis acisini duydugumda dudaklarimi isirmam gerekiyor yanlis bir kelime söylememek icin.zaten onun gözünde düsük seviyede bir varligim cünkü namaz kilmiyorum.ama lafa gelince islam dini hosgörü demek.zaten en komigime giden laflarindan birisi budur.yakinlarimizdan birisinin oglu olmusdu,hemen lafa atliyib sevincli babaya iki koyun kesmesini söyledi.baba su soruyu sordu " kizda bir koyun koyun kesiliyor peki erkekde neden iki burda ayrimcilik yokmu " sorusuna cevabi " bazi seyleri sorgulamicaksin,öyle deniyorsa o dur".bende dedim yuh,adamin beyni kurumus.

ve sunuda söyliyim,ben almanyada yasiyorum ve burdaki yasiyan türkler adeta koyun gibi yasiyorlar.bütün camileri yok sülümancilar,fetulahcilar elerinde bulunduruyor.ve son yilarda adamlar okadar genci camilere cekiyorlarki gencler adeta bos vakitlerini orada geciriyor.

Huysuz
23-08-2011, 04:10
Yıllardır süregelen çelişkilerimin nihayetinde bu sene kararlılık ile "dini inançlardan" sıyrıldığımı söyleyebilirim.
Tanrı inancım bağımsız bir şekilde devam ediyor, onda bir sapma yaşayacağımı düşünmüyorum.
Bu sitenin üzerimde herhangi bir tesiri olmadı, sadece aldığım kararın doğruluğunu teyit etmeme vasıl oldu diyebilirim.
Kendi kafamda kurduğum tüm senaryoların ve din çelişkilerinin birçok "akilane" insanda da mevcut olduğunu görmek, bilmek güzel.
Bu sitede dikkatimi çeken bir hususta kullanıcıların çoğunun, slogan tipi "kendi imzalarını" oluşturmaları, şu merhalede benimki de öyle mesela.
Bu bile ortak bir paydadır ve güzel bir aşamadır.

Tanrı inancım yok..Diğer yazdıklarna bende katılıyorum..Tanrı benım hayalımde yada inancımda canavar..Yada allah.. bu canavar öldürülmeli...

xzed
23-08-2011, 05:04
Tanrı inancım yok..Diğer yazdıklarna bende katılıyorum..Tanrı benım hayalımde yada inancımda canavar..Yada allah.. bu canavar öldürülmeli...

Bence tanrı çok tatlı biri olmalı , kurandaki tanrı tanımını baz almayın. :D

:bounce:

yasasincehennem
24-08-2011, 06:58
ya eglenceli bir yere gelmisim sizlere gülmekten inanın yazılarınızı zor okuyorum sunlara bakın ki biri icki icmek, biri sevismek, birisi sunu bir diyeri sunu yapmak icin ateist Deist olmus ne güzel ya bu is peki sizlere bir sorum var bir yerde calısıyorsunuz canınız icki icmek istedi ve oturdunuz icmeye basladınız patronda geldi ne yapıyorsun orda iciyorum mu diyeceksin veya canın sevismek istedi patronda o arada geldi de get simdi isim var görmüyonmu sevisiyorummu diceniz merak ediyorum madem çok cesursunuz diyinde göreyim ben sizleri diyemezsiniz çünki basına gelecek belli kapının önüne konursunuz burda patrona kulluk size zor gelmiyorda su kainatı yaradan allaha kulluk mu zor geliyor pes valla iste bu sebepten YAŞASIN CEHENNEM diyorum iyiki varsın

xzed
25-08-2011, 01:32
ya eglenceli bir yere gelmisim sizlere gülmekten inanın yazılarınızı zor okuyorum sunlara bakın ki biri icki icmek, biri sevismek, birisi sunu bir diyeri sunu yapmak icin ateist Deist olmus ne güzel ya bu is peki sizlere bir sorum var bir yerde calısıyorsunuz canınız icki icmek istedi ve oturdunuz icmeye basladınız patronda geldi ne yapıyorsun orda iciyorum mu diyeceksin veya canın sevismek istedi patronda o arada geldi de get simdi isim var görmüyonmu sevisiyorummu diceniz merak ediyorum madem çok cesursunuz diyinde göreyim ben sizleri diyemezsiniz çünki basına gelecek belli kapının önüne konursunuz burda patrona kulluk size zor gelmiyorda su kainatı yaradan allaha kulluk mu zor geliyor pes valla iste bu sebepten YAŞASIN CEHENNEM diyorum iyiki varsın
Patronun bu işten çıkarı var, para kazanıyor işini devam ettirmek zorunda. Patronun ne olduğu belli çalışırsan paranı verir, çalışmazsan kovar, o da çalışmazsa para kazanamaz. Amaçsız hiç bir şey yok.

Şimdi bu patronla allah aynı mantıkta mı ? Değil. Allahın hem inancınıza ihtiyacım yok diyor, hem inanmazsanız - çok iyi bir insan olsanız bile- cehenneme atarım diyor bir kere amacı belli değil. Hem test ediyorum diyor, hem daha dünyadayken kalplere mühür basıyor, inkar edenlere şimşekler yağdırdım diyor. Hem en güçlüyüm diyor, hem de yarattığı şeytan ona karşı geliyor, ses etmiyor.

Böyle bir tanrıya elbetteki kulluk etmeyiz, çünkü böyle bir tanrı olamaz. Ayrıca hiç kimse sırf rahatına gelsin diye dinini bırakmaz. İçki için din bırakamazsın, içersin ama bırakamazsın. Din bırakmak için akıl yetmiyorsa profesyonel yardım gerekir.

Saygılar.

yucemanitu
25-08-2011, 01:39
sunlara bakın ki biri icki icmek, biri sevismek, birisi sunu bir diyeri sunu yapmak icin ateist Deist olmus
İnsanların içki içmek ya da sevişmek için non-teist olduğu saçmalığını nerden çıkardınız? Yoksa sizin inancınızı belirleyen bu mu? Onun için mi böyle düşündünüz? Yani siz içki içmek ve sevişmek için mi Müslümansınız içki içip sevişmeseniz İslam'ı terk mi edeceksiniz?

yasasincehennem
25-08-2011, 06:14
İnsanların içki içmek ya da sevişmek için non-teist olduğu saçmalığını nerden çıkardınız? Yoksa sizin inancınızı belirleyen bu mu? Onun için mi böyle düşündünüz? Yani siz içki içmek ve sevişmek için mi Müslümansınız içki içip sevişmeseniz İslam'ı terk mi edeceksiniz?
islamiyette içki zina kumar yalan söylemek gibi bir çok şey haramdır. senin soruna gelince çok basit bunu bilmeyede alim olmayada gerek yok ben bunları yapayımda kimse karışmasın diyorsan günaha girersin ha allah affeder veya affetmez onu ben bilemem dilerse cennette koyar dilerse cehenneme ben bunu sorgulayamam nedeni ise bakarsın gün gelir tevbe nasip olur ne bilim benki

ereninthenature
25-08-2011, 07:06
islamiyette içki zina kumar yalan söylemek gibi bir çok şey haramdır. senin soruna gelince çok basit bunu bilmeyede alim olmayada gerek yok ben bunları yapayımda kimse karışmasın diyorsan günaha girersin ha allah affeder veya affetmez onu ben bilemem dilerse cennette koyar dilerse cehenneme ben bunu sorgulayamam nedeni ise bakarsın gün gelir tevbe nasip olur ne bilim benki

Icki icmek vs icin ateist oldugmuzu saniyorsan yaniliyorsun.Maksat gunah islemek olsa isleriz muslumanken.Islamda insan melek degildir denir, nefsine uyar denilir.Bir tovbe ederiz Alalh bagislar, bagislamzsa yanariz gunahimiz kadar gireriz cennete.

Simdi tekrardan dusun.Sebepleri baskadir.

yucemanitu
25-08-2011, 14:54

Sen saçmalıyorsun, hiç kimse içki içmek için ya da zina vs. için non-teist olmaz ki. Eğer içki içmek isterse adam Müslümanım diyip yine içer, benim tanıdığım yığınla Müslüman alkolik var. Adamlar öyle böyle de değil acayip alkolik. İçki içmek istemesi kimseyi non-teist yapmaz ama sizin aklınızda sadece içki ve seks olduğundan başkalarını da öyle görüyorsunuz. Herkes sizin gibi seks ve içki düşkünü değil.

ereninthenature
25-08-2011, 15:36
...ama sizin aklınızda sadece içki ve seks olduğundan başkalarını da öyle görüyorsunuz. Herkes sizin gibi seks ve içki düşkünü değil.

Cok guzel:kiss:

saroz
25-08-2011, 18:03
8. yaşımda Ateist oldum. Şu an 45. yaşımdayım. Sünni ve sofu bir aile tarafından büyütüldüm. Liseye gidene kadar kuran kurslarına (zorla) gönderildim. Yani bir ateist olarak kuran kursuna gitmek zorunda bırakıldım. Çok korkunç bir deneyimdi. 8'imde ateist olmamın sebebi abilerimin anlattıklarıdır. Zamanla araştırarak daha sağlam zemine oturttum. Böyle işte :)

K.C.
25-08-2011, 18:43
ya eglenceli bir yere gelmisim sizlere gülmekten inanın yazılarınızı zor okuyorum sunlara bakın ki biri icki icmek, biri sevismek,
Epeyce güldüğümü bir tarafa bırakırsam, bu sözlerden anladığım o ki, Türkiye'deki alkollü içecek tüketimi non-teistlerin elinde. O halde %99'u müslüman ülke söyleminden vazgeçip %1'i müslüman ülke diyelim bundan böyle.

Bir de müslümanların zürriyeti çoktan kesilmiş olmalı, zira sevişmiyorlar(mış). sevişmek de non-teist'lerin tekelinde(ymiş) o halde yeni nesil külliyen dinsiz olmalı :))

peki sizlere bir sorum var bir yerde calısıyorsunuz canınız icki icmek istedi ve oturdunuz icmeye basladınız patronda geldi ne yapıyorsun orda iciyorum mu diyeceksin
Akıllı adam işyerinde içmez. (başka yerlere kıran mı girdi?)
Müslüman bile olsa içmemesi lazım. Ama içtiyse, potron sorunca doğruyu söylemesi lazım. Çünkü Müslüman asla ve kat'a yalan söylemez.

canın sevismek istedi patronda o arada geldi de get simdi isim var görmüyonmu sevisiyorummu diceniz merak ediyorum
Bu hepten uçmuş. Ya da fantezisi var.
ya da patron adamın yatak odasında :)
madem çok cesursunuz diyinde göreyim ben sizleri diyemezsiniz çünki basına gelecek belli kapının önüne konursunuz burda patrona kulluk size zor gelmiyorda su kainatı yaradan allaha kulluk mu zor geliyor pes valla iste bu sebepten YAŞASIN CEHENNEM diyorum iyiki varsın
Eyvah, patron Allah'mış.
O halde o her yere girip gözetlediğine göre,
müslümanların zinhar sevişmemesi lazım.
İş üstünde bile adamları seyreden, röntgenci bir Tanrıyla karşı karşıyayız. :D

yasasincehennem
26-08-2011, 01:03
baştan söyleyim size her konuya ayrı ayrı yazamıyorum ondan bazı yerde cevap geç kalabilir veya yazamayabilirim bilginize bunu bilesiniz ben burda bahsetmek istediği sizlerin anlamadığı kanaatindeyim içki, kumar, zina vs. vs. sadece örnekti bunu yaparsın veya yapmazsın benim burda anlatmak istedim şudur ki bunları yapmak ayrı şeydir allah tealayı inkar başka şeydir sen elma sebetine armut koyupta bunların hepsi armut diyemezsin yani veya elma diyemezsin

yucemanitu
26-08-2011, 01:35
içki, kumar, zina vs. vs. sadece örnekti bunu yaparsın veya yapmazsın benim burda anlatmak istedim şudur ki bunları yapmak ayrı şeydir allah tealayı inkar başka şeydir

E tamam işte biz de bunu diyoruz zaten. Ömrüm boyunca kumar oynamadım. İçki desen pek çok Müslüman benden çok içer, koca bir ayda bir ya da en fazla iki çay bardağı içerim o kadar. Su bardağı da değil yani çay bardağıyla içiyorum, o da içersem. Her ay da içmem. Allah'a inanmayan ille de şunu yapar, bunu yapar diye bir şey yok ki.

fevziye
27-08-2011, 00:45
zaten atheistlerin sürekli karsilasdiklari yargilar degilmi bunlar? sanki dinimiz yoksa, ahlakimiz da yok. cünkü onlarin, yani bir tanriya inananlarin hepsi en ahlakli, en iyi insanlar da, ondan!
birgün bana bir is arkadasim "ben hicbirseye inanmayan insandan korkarim" demisdi. neden diye sordum. cünkü onun ne yapacagini bilemem de ondan, diye cevapladi.
ilginc. bunun tersini de cikarabiliriz tabii.

konuya gelince:
cocuk yasda sorgulamaya, bas kaldirmaya basladim. ailem asiri dindar, baskici vs bütün bilinen seyler. insanin mantigi almadigi sacma kurallar: gece sakiz cigneme- ölülerin kemiklerini cignersin; islik calma-seytani cagirirsin... gibilerinden sacmaliklar.
ve deneyimler: abdestsiz kuran'i ellersen carpilirsin: denedim-kosarak aynaya gittim: carpilmamisim :) eh o zaman abdestsiz namazi da deneyelim: sonuc ayni, carpilmadim :)

ve, o zamanlar, sanirim 35 yil kadar önce, ayni bugün oldugu gibi yine televizyonda Afrika'da aclikdan ölen cocuklarin görüntüleri. yukardaki denemelerimden cok bu olaylarin beni daha cok etkiledigini hatirliyorum. NEDEN? cocukca iste: neden Allah var ise bunlarin olmasina, o cocuklarin aclikdan ölmelerine müsade ediyor? cevap (her zamanki gibi) gayet basit oysa: 1.Allah bilir! 2. o cocuklar melek olacak! daha ne soruyorsun ki??

zorla yollandigim kuran kurslarinda bir soru sordugumda hep ayni cavaplar: Sorgulamak sana mi düsmüs, cünkü öyle yaziyor da ondan, ve üstelersen dayak!
ne cok dayaklar yedim. ama fayda etmedi iste. sonunda bir atheist oldum cikdim. ve iyiki olmusum. bütün zorluklarina, yanlizligina, hakaretlerine, dislanmalarina, ezilmelerine ragmen, iyiki bir atheist olmusum ve öyle de ölecegim.

(dipnot: bende kendime güzel bir dipnot seceyim bari de, böyle ciplak kalmasin yazilarim :)

karmakan
01-09-2011, 23:40
25 yaşındaydım sanırım, keşke daha erken bunun farkına varabilseydim.

utkuhans
05-09-2011, 18:12
20 yaşında dinlerin ve peygamberlerin yalandan ibaret olduğundan şüphem kalmamıştı.

TUBA
05-09-2011, 21:00
bütün zorluklarina, yanlizligina, hakaretlerine, dislanmalarina, ezilmelerine ragmen, iyiki bir atheist olmusum ve öyle de ölecegim.

yürü hemcinsim :) kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz, bende dinsiz olarak ölecem

turko
05-09-2011, 21:51
turan dursun'u okuyana kadar çeşitli şüphelerim vardı okuduktan sonra olay budur dedim tahminen 22 idim o zamanlar

Huysuz
14-09-2011, 22:44
Turan dursunda çok yeniyim..Eski forumdan bir çok arkadaş burda..onları görmek hoş olsada birbirimizden pek haz etmeyen kişileriz..Onlar beni pretty diye bilmezler zaten..

yass konusuna gelince biyolojık yaşım 27 oldu olucak..

Bu başlıgı saçma bulgumuda belirtmeden geçmeyeyim..:)

yasamask
16-09-2011, 06:28
ilk sorgulama 20 yasinda militarizmin kucaginda can cekisen bir asker iken "sofie nin dunyasi" ile hayata merhaba derken baslar.suregelen suphecilik ve kaynak arayisi 22 yasimda buca halk kutuphanesinde tanistigim turan dursunla olgunlasmaya devam eder.suan 29 yasindayim ve isigimin farkindayim.
selamlar...

yamans
19-09-2011, 21:58
19 idim :)

Nova
20-09-2011, 00:48
Orta 2 de bitti herşey, 13 yaşındaydım.

Vandenys
20-09-2011, 21:11
kuran ve felsefenin temel ilkelerini paralel okurken, 14-15 yaşlarında.
Not: aday üye ne demek? neye aday üyeyim?

yidemir
20-09-2011, 21:37
18'imde, Turan Dursun'un Kulleteyn romanını okuduktan sonra gelişti herşey.

Vandenys
21-09-2011, 19:36
`deistic bir tanrının olmadıgını kimse ispatlayamaz`
bunun fikri, yani olup olmadığı ispatlanamaz. ki bu ispat konusu da değildir.
ayrıca tanrı vardır-yoktur sorularına cevap aramaz ateizm, bunun dışına da genişler, en azından bana göre, insan "ben ateistim" diyerek aslında düşünce sürecine sınır koyuyor, bence yanlışlanabilir olasılığı olan bilgi sistematiği olan bilimsel tutum bu iki -istin çizdiği sınırların dışında, sadece özgür düşünceden yana olmalıdır.

Freester
22-09-2011, 01:27
17 yaşında uyandım.

Huysuz
22-09-2011, 16:52
bugun 90-ile 100 arasındayım ..

Heimdall
22-09-2011, 21:42
Epey gec oldu, 29 yasinda. Nisa 11./12. beni saptirdi :)

baykadir
26-09-2011, 16:12
18 inden sonrası mutluyum

Ruzgarerol
28-09-2011, 19:04
Yaşım 24.Ben bundan 1-2 sene önce kurtuldum,fakat hemen hemen hiç din ile bir ilgim olmamıştı.

Sanat
17-12-2011, 03:16
Bende 17-18 filandı dinden uzaklaşmaya başladım aslında pek dinle alakamda yoktu. şimdi 4-5senedir ateiztim...Bir keresinde Dualarla ilgili bi kitap okudum erken uyanmak için o duayi okuyacakmışsın çok istekli okursan istedigin saate uyanırsın felan yazıyordu neyse işte okudum ve uyudum ardından istedigim saatte uyandım ertesi gün yaw bide duayı okumadan yatayım dedim kendi içimden saat 5 te kalkıcam dedim yine istedigim saatte kaltım 1-2 derken bi baktım ki iş sadece psikojikmiş... sonra bi baktım dindar kesime nekadar insanlıga aykırı şey varsa onlar yapıyor yaw bu tanrının safsatadan ibaret oldugunu fark ettim Bence insanın tam olarak insan olabilmesi için inançtan uzaklaşması gerekir.. ha bide şu durum var dinlere karşımıyım açıkcası Hayır çünkü Sapık ve Sadist zihniyeti dizginliyor eyer bu şahislar ilk önce insan olmayı ögretemezsek Ataizmi ögretmenin hiçbir anlamı olmaz diye düşünüyorum

Seyhan
17-12-2011, 21:29
ha bide şu durum var dinlere karşımıyım açıkcası Hayır çünkü Sapık ve Sadist zihniyeti dizginliyor eyer bu şahislar ilk önce insan olmayı ögretemezsek Ataizmi ögretmenin hiçbir anlamı olmaz diye düşünüyorum

Dınlerın sapık ve sadıst zıhnıyetı engelledıgı,bunun ıcın gereklı oldugu tamamıyle yanılgıdır ve teıstlerın en zayıf savunma argumanlarından bırıdır

Kendınden olmayanı caprazlama dogramayı,kafalarını kesmeyı,zelıl/ hakır dusurmeyı,mallarına el koyup yurtlarını ısgal etmeyı,kendılerıyle aynı ınancda bulusmayanların dın sahıplerıyle "esıt" olamayacaklarını,kendı kuralları dısına cıkanlara en ılerı boyuttakı "sadıst" cezaları ogutleyen dınler degıl mıdır Dunya tarıhı "ınanc" temellı kan ve gozyası tablolarına asına degıl mıdır

Sapkınlık ve sadıstlık dınlerın ozundedır;hal boyleyken bunları onlemesı soz konusu degıldır Bu konuda yeterı mıktarda mesaı harcarsanız durumun farkına varacagınıza emınım

Sapıklık ve sadıstlıgı "teıst pransıblerle" degıl,"ınsanı" kurallarla/ınsanı vıcdanla (dınsel vıcdan yoktur) engelleyebılırız Asırlarca gecen zaman bunu tecrubeyle sabıt kılmıstır

Sanat
18-12-2011, 01:25
Dınlerın sapık ve sadıst zıhnıyetı engelledıgı,bunun ıcın gereklı oldugu tamamıyle yanılgıdır ve teıstlerın en zayıf savunma argumanlarından bırıdır

Kendınden olmayanı caprazlama dogramayı,kafalarını kesmeyı,zelıl/ hakır dusurmeyı,mallarına el koyup yurtlarını ısgal etmeyı,kendılerıyle aynı ınancda bulusmayanların dın sahıplerıyle "esıt" olamayacaklarını,kendı kuralları dısına cıkanlara en ılerı boyuttakı "sadıst" cezaları ogutleyen dınler degıl mıdır Dunya tarıhı "ınanc" temellı kan ve gozyası tablolarına asına degıl mıdır

Sapkınlık ve sadıstlık dınlerın ozundedır;hal boyleyken bunları onlemesı soz konusu degıldır Bu konuda yeterı mıktarda mesaı harcarsanız durumun farkına varacagınıza emınım

Sapıklık ve sadıstlıgı "teıst pransıblerle" degıl,"ınsanı" kurallarla/ınsanı vıcdanla (dınsel vıcdan yoktur) engelleyebılırız Asırlarca gecen zaman bunu tecrubeyle sabıt kılmıstır

bu konuda gerçekten haklısın ama genel anlamda düşünürsek kimi kesimde cehenemde yanma korkusundan böyle şeyleri yapmaktan kızacası tecavüz vs olaylardan kaçınıyor aslında ben bundan bahsediyorum yoksa her konuda dinin karşısında biriyim

vartor
18-12-2011, 02:52
Sevgili sanat, Dini butunler kadinin kilini bile gordugunde tahrik olan kesim degil mi? Onlar tecavuz de etse, kabahat hep kadinda degil mi? Din min degildir insani frenleyen, oyle olsaydi, cinsi tacizde bulunan sayisiz din adami ve inanir duymazdik medyalarda. Duymadiklarimizi hic saymiyorum. Guclu sivil kanunlarin, dinden daha caydirici bir rol oynadigi kanaatindayim.

Sanat
18-12-2011, 03:05
Sevgili sanat, Dini butunler kadinin kilini bile gordugunde tahrik olan kesim degil mi? Onlar tecavuz de etse, kabahat hep kadinda degil mi? Din min degildir insani frenleyen, oyle olsaydi, cinsi tacizde bulunan sayisiz din adami ve inanir duymazdik medyalarda. Duymadiklarimizi hic saymiyorum. Guclu sivil kanunlarin, dinden daha caydirici bir rol oynadigi kanaatindayim.

Yorumun için teşekkür ederim...Bunlar benim çevremde tanıgım insanlarla sohbet ederken eldde ettigim fikirler ama seninde çok haklı oldugunu düşünüyorum...

toli
18-12-2011, 04:15
Hayatım boyunca her şeyi sorguladım ve sorgulamaya da devam ediyorum. İnsana çocukluğundan beri ne aşılanırsa, kişi onu tek doğru gibi görmeye başlıyor. Daha da kötüsü o doğruların koşulsuz gerçek olduğuna inanıyor. Bu hissi atmak zordur ama hiç tam anlamıyla hatta yarım olarak bile müslümanlığın emirlerine, kurallarına itaat etmedim, edemedim. Hep yanlış gelmiştir. Sadece aile zorlaması ve çevre baskısı nedeniyle o gerçeklik duygusuna uyum sağlamak zorundaydım. Ani bir dönüş olmadı ama tam anlamıyla dinsel inançsızlığım 19 yaşımın sonlarına doğruydu :)

mizah27
21-12-2011, 07:43
''benim kurtulmam çok zor oldu'' ben müslüman ve sünni bir ailenin çocuğuyum. gerçi annem ve babam çok fazla dindar insanlar değiller ama çocukken çevremdeki insanların daha doğrusu benim yakın olduğum arkadaşlarımın aileleri genelde aşırı dinci sayılabilecek kişilerdi.
ve benim babam o şekilde olmadığı için kendimce babamdan nefret ettiğim zamanlarda olmuştu. ne acı...
çocukluğum ve gençliğim kendimce aşırı denebilecek kadar teist geçti. yaptığım çoğu şeyi sorguladım hep. herzaman kendimi suçlu hissederdim. ne acı..
bu yazıyı yazarken o anki halime acıyarak gülüyorum...
nasıl bir toplumda yetişmişim ben diye çocukluğuma acıyorum neyse arkadaşlar acıtasyonu geçeyim .. nasıl kurtulduğuma geleyim.

ben hep meraklı bir kişiliktim çocukluğumdan ve şu anki halime kadar (33) çok basit anlatıcam.
- bir gün namaz kılmayı düşündüm. namaz kılarken okuduğum arapça duaların neden aynılarını bir vakit namazda peş peşe okuduğumu düşündüm.
yani arapça ve anlamını bilmediğim bu duaların belirli bi zaman sonra sembolikleşmeye başladığını gördüm. yani artık okuduğum zaman hiç bişey hissetmemeye başladığımı farkettim. hızlı okuyup bir an önce namazı bitirip çıkmak tı hep isteyim. ve etrafıma baktımki benden iki kat daha hızlı okuyup benden çok daha çabuk çıkan insanların çocuğunlukta olduğunu farkettim :) (imama yetişeni ben daha görmedim)
sonra insanlar neden namaz kılar diye düşündüm allaha yakınlık kurmak için ha bide emir olduğu için. biz küçük yaştan beri emir almaya okadar alışmışızki birilerine bişey danışmadan ve birilerinin onayını almadan bişey yapamaz hale gelmişiz. çocukken anne ve babalarımız kendi rahatlarını düşündükleri için bizi itaatkar ve uslu çocuklar haline getirmek için çok çaba sarfettiler haklarını yememek lazım... çocukken okadar usluydukki görsen çocuk demezsin o derece. (tüm türk çocukları ve ailelerinden bahsediyorum) ve biz çocuk olamadığımız için büyük hiç olamadık...
ve ben bize, dinciliği ve allaha inanmayı sorgulamayışımızı çok görmüyorum.
çünki çocukken bizden ilk aldıkları şey, sorgulamak ve istediğimiz gibi davranabilmek dürtülerimiz olduğu için başımızdaki çobanın bizden yapmamızı istediği herşeyi sorgusuzca yaptık. eğerki sorgulayamıyor yada karar veremiyorsan çoğunluğun yaptığını yap. yapki ailenden nefret etme. yapki toplum seni dışlamasın. ilk sorgulamaya başladığın anda nasıl bir şekilde yetiştirildiğin aklına gelicek. nasıl dizginlenmeye çalışıldığın ve nasıl itaat etmeyi öğrendiğin aklına gelecek. eğerki belirli bir düzeyde sorgulamaya başladıysan nekadar yanlış ve nekadar aptal bir toplumda yetiştiğini göreceksin. ben zor atlattım o dönemi, bi türlü inkar edemedim ama mantıksız gelen herşey beynimi kemirmeyi bırakmadı ve 28 yaşımda tam anlamıyla özgürleştirdim kendimi. (5 sene önce)
uzattığımın farkındayım ama konunun asıl kaynağının bu olduğunu düşünüyorum. dincileri dinci oldukları için değilde onlardan çocukluğunda sorgulama duygusunu alıp yerine itaat etme duygusunu bilinçsizce aşılayan insanlaradır tepkim. kendini kurtarmış kişiler bu ve benzeri sitelerde kendilerini ifade edebiliyor. geçmişte kötü yetiştirilmiş insanlara çok fazla yapacak bişey yok bizim yapmamız gereken bizden sonraki gelecek nesile doğruyu aşılamak olsun. yani kendi çocukuluğumuzu düşünerek kendi çocuklarımızı ona göre yetiştirelim bize düşen budur diye düşünüyorum...

okuduğunuz için teşekkür ederim......

d34dkn16h7
02-01-2012, 03:56
13-14 sorgulama 15 tamamen kurtulma :D şimdi 18 im :D
babamın fanatik dindar olması inceleyecek bir sürü meteryal sundu...

Kedic1k
06-07-2012, 11:26
zaten pek inançlı bir ailem yoktur, internetle de çok ilgilendiğimden dolayı bu konularda araştırma falan yaptığımdan dolayı 12 yaşındayken bütün bunların farkına varıp ateist oldum.

sergenci
06-07-2012, 13:35
sn. Kedic1k hoşgeldiniz, sizin farkına varmanız sanırım öncelikle ailenizden kaynaklanıyor, daha sonra sizin araştırıcılığınız, bu benim düşüncem En güzeli ileri yaşlarda ah, vah ve keşkeler yaşamayacaksınız, (ben epey ah keşke çekiyorum) ne mutlu size. Yolunuz aydın ve daima açık olsun. Esenkalın.

Ahlaksız
07-07-2012, 00:16
33 yaşımda dinsiz olmayı yeğledim..(Şu anda da 33 yaşımdayım:))
Kendimi agnostik olarak görüyorum artık..
Radikal bir müslümandım..Sarıklı/takkeli filan..Foruma da yeni üye oldum..Herkese selam olsun..

imlasz
12-07-2012, 09:34
Tanrı yoktur diyen ateist gördünmü meselesine cevap olarak tanrı yoktur yok demekten başka seçenek de yoktur diyorum. İçimde kalmasın.

Sayokan
14-07-2012, 19:54
17 yaşındayım, 11 yaşından beri ateistim.

bayraktaro1
09-09-2014, 16:22
Benim inancımın özgürleşmesi biraz geç olarak 34 yaşında oldu. Bu durumu Hollanda'da yaşayan bir arkadaşımla paylaştım ve Turan DURSUN'un eserlerinin bu konuda faydalı olduğunu, sitesine de üye olduğumu söylemiştim. Ama kendisi; yanlış yolda olduğumu, annesinin de bir ara sürekli Turan DURSUN okuduğunu ve psikolojisinin bozulduğunu, psikolojik tedavi gördüğünü, bu nedenle Turan DURSUN'un kitaplarının evden atıldığını, kafa karıştırıcı dokunulmaması gereken kitaplar olduğunu söylemişti. Çok tuhaflamıştım o zaman, bana da hemen kaç onlardan sende bozulursun demişti...

Tarikatçı bir arkadaşımda; PKK'lılar okuyor Turan DURSUN'un kitaplarını diye bir şeyler zırvalamıştı. Bazen bu müslümanlardan gerçekten iğreniyorum. Sen, okumayacaksan okuma bari çamur atma..

Tolstoy'un sözde yazdığı söylenen "Hz. Muhammed" eserini (ki öyle bir eseri yok); Adam, herhangi bir dine mensup değildi. Döneminde kitapları yasaklanmıştı. Hıristiyanlıktan afaroz edilmişti. Amacı, tasavvuf bir İSEVİ olmaktı.. Türkiye'de 100.000 adet basılmış ve korsanları ile birlikte 200.000 adet okunduğu bilinmektedir. Yuh demekten kendimi alamıyorum.

bayraktaro1
09-09-2014, 17:01
Bu arada bu site süper bir arşiv yapmış; Ben dinlerden özgürleştiğim de 33 yaşındaymışım. 7 yıl olmuş dile kolay..(bir düzeltme yaptım)

Şüpheci Dinsiz
09-09-2014, 17:02
Tekrar hoşgeldiniz sevgili bayraktaro1. :)

bayraktaro1
09-09-2014, 17:05
Teşekkür ederim Deist_tr; hoş bulduk.

Zaman ne çabuk geçiyor. İlhan ARSEL'in kitaplarını okurken, adam ABD'de sağdı. Şimdi oda o kadar mücadele yaptı. Öldü, gitti..

Bir Arif TEKİN kaldı galiba ciddi olarak mücadele eden...

Selmet
09-09-2014, 18:30
40 a merdiven dayadık. 2 basamak kaldı..

başlığı kaç yaşındasınız diye okumuştum. yeni farkettim ki kaç yaşındaydınız imiş. herhalde dini duygulardan kurtulduğunuzda kaç yaşındaydınız diye sormuş olacakk arkadaş..(ilk iletiyi okumadım :) ) yaklaşık 30 sene kadar önce dini duygularımdan arındım..

evrensel-insan
09-09-2014, 18:55
1970 oncesiydi, orta okuldaydim.

Selmet
09-09-2014, 18:59
yaklaşık 30 sene kadar önce dini duygularımdan arındım..

30 değil 3 sene olacaktı... sory..

yucemanitu
10-09-2014, 03:21
17'sinde dinden çıktım.
Bir seneye kalmaz da ateist oldum.

Ateforum'un ve Ateistplatform'un meşhuur (eski) Müslümanı Kosovalı sen misin yoksa?

yucemanitu
10-09-2014, 03:39
İnanır mısınız 5 yaşında falan sorgulamaya başladım desem doğrudur. Ama sorgulamaya başlamak ayrı dinden çıkmak ayrı. Sorgulama eskiden beri vardı kendimi bildim bileli. Çok sıkıntılı bir çocukluk yaşadığım ve çok dindar olduğum halde dertler bitmiyordu hep "neden" diyordum. Allah neden kötü insanları yarattı, neden acı çekiyoruz, neden dayak var? Neden dedikten sonra da tövbe ediyor "Benim aklım ermez" diyordum. Büyüydüm Kuran'da dinde bazı saçmalıklar olduğunu gördüm yine aklım ermez vardır bir hikmeti diyip sorgulamaktan kaçtım. Üniversite yıllarımdı 20 ya da 21'di yaşım üst üste talihsizlikler yaşadım. Üniv. olduğu yerde serserilker sürekli bana sataşıyordu, hiçbirini tanımıyordum da. Yapayalnızdım bencil bir ortamda kimse bana yardım etmiyordu. Allah'a sığınmak yaptığım, yapabildiğim tek şeydi. Bir yandan neden diye sormamaya çalışıp kıvranırken, diğer taraftan dersler, maddi sıkıntılar... Sorgulamaktan son sürat kaçarken bir Arkadaş'ta Turan Dursun'un "Din Bu" kitabını gördüm okumak için izin istedim işte o andan sonra hayatım değişecekti.

Müslümanken başıma kötü bir şey gelince şöyle düşünürdüm: "Ben çok kötüyüm, ben günahkârım kesin bir günah işlemişimdir, ulan iyi de ne yaptık ki? Yok yok vardır bir günahım. Hak ediyorum ediyorum. Ulan böyle bir şeyi niye hak edeyim ki, karıncayı mı incittik sanki? Yok yok hak ediyorum." Nasıl böyle düşünmeyeyim ki Allah tepede oturmuş yönetiyor benden gıcık almasa her işim rasgidecek. Ama Allah benden nefret ettiği için boyuna canıma okuyor. İyi de Allah benden niye nefret ediyordu? Ben zaten ona saygıda kusur etmiyor namazımı kılıyor secde ediyordum. Kimseye bir kötülük de etmiyordum o zaman Allah neden benden nefret ediyordu? Bu saçmalıklardan kurtulunca psikolojimde de hatrı sayılır bir düzelme oldu.Müslümanken uykuda diş sıkma sorunu ve karabasan vardı. Diş sıkma hâlâ var ama dini terk etmemle birlikte karabasan da beni terk etti.

vishnu
10-09-2014, 11:12
26 yaşında dinden çıktım , deist oldum kısa sureli olarak ateizmi denesemde tatmin etmediği için deist-panteist karması birşeyim yaklaşık 4 yıldır.

bayraktaro1
11-09-2014, 10:23
Son açıklamayı yapıyorum;

2006 sonlarına doğru dinden çıkmışım. Bu da 32 yaşımda dinsiz olduğumun belgelerle kanıtıdır (Kaynak; TD Sitesi, eski yazılarım)

bayraktaro1
11-09-2014, 10:29
Sevgili Yücemanitu;

Dinsiz olduktan sonra, şeytan seninle uğraşmayı bırakmıştır bence (bir eleman kazandık diye)

maddalena
11-09-2014, 14:14
16 yaşımdayken hayatımda olan olumsuz olaylar yüzünden önce isyan ettim allaha. Onun kuralları bana uymamaya başladı. Yani zaten uymuyordu ama ben farkında değildim. Sonra sorgulamaya başladım. Ama sorgulamam 17 nin ortaları sanırım ve 1 sene olmadı henüz.

knowledgetowisdom
11-09-2014, 14:18
26 yaşında dinden çıktım , deist oldum kısa sureli olarak ateizmi denesemde tatmin etmediği için deist-panteist karması birşeyim yaklaşık 4 yıldır.

bugüne kadar aslında senin sorguladığın geleneksel sünnü/şii öğretilerdir. Allah'ın dinini tekrar sorgulamanı tavsiye ederim. Delil üzerine iman etmiş bir çok deist tanıyorum.

Aborjin
11-09-2014, 14:33
17'de kurtuldum. 23 yaşındayım. Ateistim.

maddalena
11-09-2014, 14:35
Nasıl yani? Delil üzerine iman etmiş derken deistten tekrar müslüman olmuş kişilerden mi bahsediyorsunuz? Yani deistlerin tekrar islama dönmesi daha mı kolay?

bayraktaro1
11-09-2014, 15:21
Maddalena;

Bize basit fikirlerle gelmesin, neyin delilleri varmış ? Turan DURSUN ve diğerleri zaten delilleri ile gösteriyor...

yasrasm
11-09-2014, 17:26

27 yaşında, tabi 7-8 yıl medresevari bir ortamda beyni yıkanınca insanın, toparlaması zor oluyor...

bayraktaro1
11-09-2014, 17:49
Yasrasm;

Daha tam üye olmadan, nasıl Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi oldunuz ?

Odyssey
18-10-2014, 22:53
Merhabalar..
Genel olarak islamdaki birçok hükmün, cahil araplara ait olduğunu 20li yaşlarda tespit ettim. ancak Kuran'ın insan ürünü olduğunu bihayli geç farkettim. yarı ömrüm geçtikten sonra uyandım diyebilirim. hatta tüm iyi insanların cennete gidebileceğini düşecenek kadar safmışım.
Bilhassa kendi araştırmalarıyla, bu gerçeği farketmiş olan herkesi kutlarım.

Nana Buluku
22-10-2014, 20:06
16 yaşında deist oldum. Şuan 17 yaşındayım 10-12 yaşlarında mitolojiyle ilgilenmeye başladım. 16 yaşıma geldiğimde islamıda araştırmaya başlayınca gerçekleri öğrenmeye başladım.

bayraktaro1
23-10-2014, 08:52
Genç yaşta aydınlananlar ne şanslılar. Onları, mutlu ve istikrarlı bir yaşam bekliyor.

RainFall
23-10-2014, 12:29
Benim 14 yasindaki arkadasim islam tekrar dondu sebebide korkusuydu bildiklerine guvendimi guvenmedimi bilmem din akil diniyse yeterince kaniti vardi.

bayraktaro1
24-10-2014, 08:37
Beceriksizlerin tek güvencesi var oda KORKU

Odyssey
20-11-2014, 02:15
Korku ve tehdit, imanı korumanın temel ensturmanı olmuş. "küfre girersin, çarpılırsın" gibi korkutmalar, düşünmeyi engellemek ve insanı aptallaştırmak için icad edilmiş yöntemlerdir.
Bunlara "düşünmez misiniz?" gibi ayetlerle beyin yıkama yöntemleri eklenmiş, tek yönlü düşünen müslümanın, kendini akıllı hissetmesi hedeflenmiştir.
Analitik ve özgür düşünce olmadan, bu dondurulmuş zihinler çözülemez.

Friedrich
09-12-2014, 10:12
25 yaşımdayım. 3 sene önce inançlarımı sorgulamaya başlamamla yok olup gitti.

Buzul
22-01-2015, 11:58
23 yaşındayım,4 yıl önce ateist sayfalarda dolanırken,peygamberin 9 yaşında biri ile evlendiği yazıyordu,o gün beynimden vurulmuşa döndüm,bir daha da kendime gelemedim.O geceyi hatırlıyorum,o ifadeyi görünce,kalbim sıkıştı,değişik duygular içine girmiştim,belki size de olmuştur,özellikle peygamberi mükemmel olarak anlatan inançlı bir aile de büyüdüyseniz.İşte insanın içine kurt düşüren o gece benim için bir milat oldu.Tabi bu milat ,mutlu bir milat olmadı.Küçüklüğünüzden bu yana peygamberi mükemmel biri olarak tanımışsınız,bir gece de tüm o inançların bir cümle ile yerle bir oluyor.Bu ifadeyi gördükten sonra ki ilk aylarım çok berbat geçti.Geceleri uyuyamıyor,sabahları kalkınca da peygamberin 9 yaşında ki kızla evlenmiş olduğu düşüncesi aklıma geliyordu.Her neyse ben tabi hemen dinden çıkmadım,İslama bağlı kalmak için yıllarca uğraştım.Tabi bağlı kalmak için ne gibi metodlar izledin dersen.Ateistlerle tartışmak benim içimde ki yangını biraz olsun söndürüyordu.Ama yıllar geçince,yaşta büyüyünce aslında sorunun ateistlerden değil,İslamın hadis,siyer ve rivayet kitaplarından kaynaklandığını gördüm.Edip yüksel,ihsan eliaçık gibi adamları dinleyince,bu hadis,siyer kitaplarında yazılanların hepsini reddettim.Bu reddetmelerin benim imanımı kuvvetlendireceği konusunda ümitli olsamda,içimde hep bir şüphe de vardı.Sonuçta bu rivayetlerin hepsi yalan değildir,ya doğruysa gibi düşünceler hiç aklımdan çıkmadı.Ama hadislerde,siyer kitaplarında yazanları reddedince İslamdan çıkmıyorsun sonuçta,bu benim için güzel bir iç soğutma malzemesiydi.Ama sonra iş Kurana geldi,orda da peygamberin evlilikleri,cariyelerin ganimet olarak bölüştürülmesi gibi ayetler,bu ayetlerin rivayetlerle,siyer kitapları ile desteklenmesi beni İslamı ve Kuranı reddetmeye yöneltti.

Vefik Sami
22-01-2015, 13:49
23 yaşındayım,4 yıl önce ateist sayfalarda dolanırken,peygamberin 9 yaşında biri ile evlendiği yazıyordu,o gün beynimden vurulmuşa döndüm,bir daha da kendime gelemedim.O geceyi hatırlıyorum,o ifadeyi görünce,kalbim sıkıştı,değişik duygular içine girmiştim,belki size de olmuştur,özellikle peygamberi mükemmel olarak anlatan inançlı bir aile de büyüdüyseniz.İşte insanın içine kurt düşüren o gece benim için bir milat oldu.Tabi bu milat ,mutlu bir milat olmadı.Küçüklüğünüzden bu yana peygamberi mükemmel biri olarak tanımışsınız,bir gece de tüm o inançların bir cümle ile yerle bir oluyor.Bu ifadeyi gördükten sonra ki ilk aylarım çok berbat geçti.Geceleri uyuyamıyor,sabahları kalkınca da peygamberin 9 yaşında ki kızla evlenmiş olduğu düşüncesi aklıma geliyordu.Her neyse ben tabi hemen dinden çıkmadım,İslama bağlı kalmak için yıllarca uğraştım.Tabi bağlı kalmak için ne gibi metodlar izledin dersen.Ateistlerle tartışmak benim içimde ki yangını biraz olsun söndürüyordu.Ama yıllar geçince,yaşta büyüyünce aslında sorunun ateistlerden değil,İslamın hadis,siyer ve rivayet kitaplarından kaynaklandığını gördüm.Edip yüksel,ihsan eliaçık gibi adamları dinleyince,bu hadis,siyer kitaplarında yazılanların hepsini reddettim.Bu reddetmelerin benim imanımı kuvvetlendireceği konusunda ümitli olsamda,içimde hep bir şüphe de vardı.Sonuçta bu rivayetlerin hepsi yalan değildir,ya doğruysa gibi düşünceler hiç aklımdan çıkmadı.Ama hadislerde,siyer kitaplarında yazanları reddedince İslamdan çıkmıyorsun sonuçta,bu benim için güzel bir iç soğutma malzemesiydi.Ama sonra iş Kurana geldi,orda da peygamberin evlilikleri,cariyelerin ganimet olarak bölüştürülmesi gibi ayetler,bu ayetlerin rivayetlerle,siyer kitapları ile desteklenmesi beni İslamı ve Kuranı reddetmeye yöneltti.

Bu yazdıklarınızın İslâm'ı reddetmeniz noktasında bir gerekçe olması anlaşılabilir bir durumdur. Ama kişiyi ateist olmaya iten etkenlerin çok daha farklı hususlar olması gerekir. Gerçi ateist olup-olmadığınızı bilmiyorum. Sâdece bu gerekçelerin, tek başına kişiyi ateizm'e götüremeyeceğini söylemek istedim.

Belki defâlarca yazdım.

İçine doğup büyüdüğü çevredeki dinsel hassasiyetlerin azlığı nedeniyle - Hele bir de varlıklı aileye mesup ise - din-iman gibi mevzûlara soğuk-ilgisiz kalmış kişilerin Tanrı-inanç noktasındaki düşüncelerinin ateizm ile bir ilgisi yoktur. Böyleleri olsa olsa "çakma ateist"tir.

Ateist; samimi bir imanlı iken zihnini meşgul eden soruların peşine düşen, sadece kendi inancını değil, en azından "üç semavi din" diye bilinen dinleri ve dahi Budizm'i araştırdıktan sonra belli bir noktaya gelen kişidir.

Dine karşı olmanın ilk şartı; evvelâ dini/dinleri çok iyi bilmektir.
"Hani Tanrı nerede ? Görünmüyorsa yok" demek, kişiyi ateist yapmaz.
Mes'ele bu kadar basit değil.

iceman
23-01-2015, 23:03
23-24 yaşlarında sorgulama-araştırma başladı.. 5 ay sürmedi zaten :)

Mihriser
24-01-2015, 11:20
15 yaşımda kadardım sanıyorum. Aslında inancımı nasıl kaybettiğimi bilmiyorum zaten inanmıyordum galiba, anlatılanlar masaldan öte şeyler değildi benim için. Hiç inanmadım, inanmadığımı itiraf ettim kendime sonunda diyebilirim.

Dinler 10 yıldır ilgi alanım, her araştırmada her bilgide iyi ki itiraf etmişim diyorum.

zosyn
24-01-2015, 13:10
35 yasindayim ve 2 hafta once bitti benim icin

Muhammet78
25-01-2015, 09:54
18 yaşında kurtuldum ölünce allah bana neden dinden çıktın diye soracak olursa bana vereceğin iradeye..... diyicem :D

minatukas
25-03-2015, 05:07
İnançlı bir insandım. İmanımın daha kuvvetli olması için bulduğum her dini kitabı okudum. Okudukça battım, okudukça battım. Sonunda ,25 yaşlarında sıfırı tükettim. Şu an 63 yaşındayım ve bu durumdan pişmanlık duyuyorum. Keşke inancımı kaybetmeseydim. Ölünce öbür dünyada mutlak yaşama kavuşacağımın avuntusuyla mutlu yaşar giderdim. Öncesi ve ötesi olmayan bir dünyada yaşamak bana üç beden büyük geliyor. Hele hırslı insanları hiç anlayamıyorum. İnançlıysanız kimsenin hakkını yememeniz , herkese yardım etmeniz gerek. Yok eğer inançsızsanız üç gün sonra solucanlara yem olacağınız bu dünyada bu ne hırs anlıyorsanız bana da anlatın. Lütfen

( din , dünyadaki en kuvvetli uyuşturucudur.)

vartor
25-03-2015, 06:16
Sahte umutlarla yasamanin nesi mutlu edebilir ki ? Oncesi olmayan bir yasamin sonrasi da olmayacagi gercegi neden korkutsun kisiyi? Yasamak, imkanin varsa etrafina yardim etmek, egitmek, basli basina mutluluktur.

kalemerre
25-03-2015, 12:33
Sevgili Minatukas,

Her bulduğun dini kitabı okursan, keşke lerle, pişmanlıklar yaşarsan sonunda işte böyle olunur.

İnsan önce İdealleri için yaşar, hedef belirler ve o hedefe doğru ilerler başarır veya başaramaz, fakat sonunda pişman olunmamalı. İnsan inandığı idealleri uğruna ölümü göze almalı ve o sehpaya çıktığı zaman İmamın traşını dinlemeden ayaklarının altındaki iskemleye tekmeyi vuracak cesareti olmalı.

Sen yaklaşık 40 sene inançsız olarak yaşamışsın şimdi yumurta kıçın ağzına gelmiş allahım ben ne yaptım diyorsun. Senin gerçek bir inançsız olduğunu zannetmiyorum, hem geçte kalmadın bak yaşıyorsun daha tövbe etmeye zamanın var, 5 vakite başlarsın, Muhammedi anandan babandan eşin ve çocuklarından daha fazla seversin ve hacca falan gidersin kara küpün etrafında 7 tur çekersin, karataşı falan öpersin, tövbe kapın açık biat et rahat et. 3 beden büyük olan elbisen üzerinde hiç hoş durmuyor hemen değiştir bedenine göre olanı giy belki rahat edersin.

Ya ebediyen yanacaksın yada ebediyen zevk sefa sex, aralarında çok büyük devasa bir ayrılık var, ama sende ?

(Fıkra; adam kredi almak için bir kaç bankaya gitmiş pek olumlu yanıt alamamış, son şansını denemek için bir daha gitmiş. Müdür sana kredi veririm ama şu evrakları getirmen lazım demiş listeyi vermiş. listenin sonunda 2 vesikalık resim ve kıçının fotokopisi yazıyormuş, şaşırmış ama hepsini halledip tekrar Müdür ün yanına gitmiş, evrakları alan Müdür tek tek kontrol etmiş evraklar tamam beyefendi ama bir problem var. Yüzünüze bakıyorum bu krediyi ödeyecek yüzünüz var amma kıçınıza bakıyorum bu krediyi ödeyecek kıç yok.)

3 gün sonra solucanlara yem olacağız ama bazılarıda yem olmuyor. İnançlıysanız kimsenin hakkını yememeniz gerekiyor diyorsun, inanmayanlar hep hak yiyor ve kimseye yardım etmiyor mu? acaba sen öylemi yapıyordun inançsız iken. Çok çocukça açıklamalar yazmışsın.

Hırslı olduğumuzu nereden çıkartıyorsun yoksa sen hırslı bir insan mıydın? Sen 40 senedir bu dünyadan bir şey anlayamadıysan kusura bakma bundan sonra hiç bir şey anlayamazsın ve anlatamam.

Yaşadığım şu ana kadar din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanları severim, Dindardır hor görmem, inancıdır der geçerim ama misyonerleri din satanları ve dönekleri şahsen hiç sevmem. İnsan olmak kolay değildir, insan olmanın da bir Asaleti vardır.

Ebedi hayatında ebediyen mutluluklar.

İlahimasal
25-03-2015, 21:15
3500 yıl önceki musanın.
2000 yıl önceki isanın.
1400 yıl önceki muhammedin.
13 yıl önceki tayipin.
Beni kandırmaları çok zoruma gidiyor.
2 yıldır bağımsız millet vekiliyim sayenizde.eyyyy turan dursun formu.:))

Felâsife
26-03-2015, 01:55
"Çok Hızır gördüklerimiz, Hınzır çıktı" derdi bir abimiz, aslında kandırılmak iyidir, insanı kendine getirir.
Kanmazsak kandığımızın farkında nasıl olacaktık? yada araştırmasaydık zaten mutlu mes'ut değil miydik?
Elan mutlu mes'ut olanlar, yanlışın bizatihi içinde değil midirler?

Gerçi bu kendine gelişin yıkımı ağır, artçıları yıllarcada sürebilir, bu depremin şiddetine göre değişir, bu deprem herkeste de olmaz, çok okuyan, çok araştıran her türlü yıkım(lar)a hazır olsun:)
Tek bir yıkım, tek bir yol, tek bir doğru olsaydı, tek bir deprem hayatı düzenlemeye yeterdi... lakin yetmiyor, o yüzden kişisel depremlerde bir kere başladıysa ardı arkası gelecektir.

Hasılı mutlu olan, her zaman yanlış yoldadır diyebilirim rahatlıkla...

Aleph
26-03-2015, 10:49
35 yasindayim ve 2 hafta once bitti benim icin
Şimdi aynı şeyi yazacaktım, sizden kopyalamama izin verin, yeni bir kitap getirmeyeceğim söz.. ;)

Yıldıztozu
27-03-2015, 01:06
Şuan 28 yaşındayım ve sanırım bu yaşımı dinlerden uzaklaştığım yaş olarak hatırlayacağım.

İnançlı bir ailede büyüdüm. Annem babam hacca gitmiş ve beş vakitli namazlı insanlar.
Ben de dindar olmasam da sağlam inançlıydım. Hiç ihtimal vermezdim dinlerden uzaklaşacağıma.

Yaklaşık 1 yıl önce düşünmeye ve araştırmaya başladım. Düşüncelerimin ilk dönemlerinde inancım daha da artmaya başladı. Çünkü hep inancı savunan argümanları ve insanları dinliyordum. Zamanla diğer tarafın da görüşlerini merak etmeye başladım. Karşı tarafın görüşlerini çürütmeye çalıştıkça yine imanım arttı. Ateist bi görüşü çürütsem hemen inancım artardı.

Sonunda kimsenin görüşlerine bağlı olmadan kendi kendime düşünmeye başladım. Önce ateizmin de teizmin de mantıklı olduğu kararına vardım. Ama cehennem riskini göze almamak adına inanmaya devam ettim. Kendimi agnostik teist olarak tanımladım. Şüpheci yaklaşmayı seviyordum. Şimdi teist kısmını kaldırdım sadece agnostiğim.

Allahın varlığına dair hiçbir delil yoktu.
Yaratılış için tanrıya da ihtiyaç yoktu.
Üstelik dinlerin felsefesinde saçmalıklar da vardı.
Öyleyse neden inanmaya devam edeyim ki.

Dinlerin doğru olamayacağına neredeyse eminim. Hatta dinleri tehlikeli görüyorum. İnsanlığın çağ atlaması için dinlerin ortadan kaldırılmaları gerekiyor. Uzun bir süreç tabi bu.

Dinden uzaklaşan bir insan olarak bunu çevremle paylaşabileceğimi zannetmiyorum. Bu da işin zor yanı olacak.

İnandığım dönemlerde savunduğum görüşlerin çoğundan vazgeçmedim aslında. Sadece bakış açımı değiştirdim. Genelde tanrının varlığını savunurdum. Dinlere pek girmezdim.

Savunduğum argümanlardan vazgeçtiğim anlamına gelmesin.
Yine de hala zaman zaman tanrıyı ve dinleri savunabilirim.

_muhammed_
27-03-2015, 08:19
ben erken yaşlarda sorgulamaya başladım. 14-15'li yaşlarda özellikle bol bol kuranı kerim ve hadis okudum. herşeyi bildiğini düşündüğüm yaratıcının bir ayette savaştaki müslümanların gayrimüslimlere olan denkliğinden bahsederken iki farklı sayı vermesi, duruma göre ayetlerin değişmesi benim sorgulmama sebep oldu. önceden tam anlamı ile inanan bir insandım. hatta bir arkadaşım mesela ya hristiyanların dini doğruysa dediğinde bunu kavrayamıyordum bile. bu gibi bir durum yaşayanlar anlayabilir ancak ne demek istediğimi. :)

dinleri zararlı görüyorum. insanlar sırf kendilerini rahatlatmak için inanıyorlar. halbuki bu çağda kuranı kerimin elle tutulur bir tarafı kalmadı. zaten bunu bildikleri için bir "gerçek islam bu değil" fenomeni dönmüyor mu inananlar arasında.

blackwater
27-03-2015, 15:04
Tebrik ederim. Forumda yazdıklarından içinde müthiş bir savaş verdiğin belli oluyordu. Sonunda savaşı mantığının kazanmış olması senin adına sevindirici. Ömrünün geri kalanını özgür bir insan olarak yaşayacaksın en azından.

Aile ve yakın akrabalar konusuna gelince. Bu konuları onlarla oturup konuşmak imkansız. Ben de benzer durumu yaşıyorum. En güzeli onların yanında onların istedikleri çocuk olmak. Ben anne ve babam vefat edene kadar inanıyormuş numarası yapmaya devam edeceğim. Onlar vefat ettikten sonra herhangi bir dini tören ile işim olmaz.

Şimdi sıra Hasan Akçay'da :D

Şuan 28 yaşındayım ve sanırım bu yaşımı dinlerden uzaklaştığım yaş olarak hatırlayacağım.

İnançlı bir ailede büyüdüm. Annem babam hacca gitmiş ve beş vakitli namazlı insanlar.
Ben de dindar olmasam da sağlam inançlıydım. Hiç ihtimal vermezdim dinlerden uzaklaşacağıma.

Yaklaşık 1 yıl önce düşünmeye ve araştırmaya başladım. Düşüncelerimin ilk dönemlerinde inancım daha da artmaya başladı. Çünkü hep inancı savunan argümanları ve insanları dinliyordum. Zamanla diğer tarafın da görüşlerini merak etmeye başladım. Karşı tarafın görüşlerini çürütmeye çalıştıkça yine imanım arttı. Ateist bi görüşü çürütsem hemen inancım artardı.

Sonunda kimsenin görüşlerine bağlı olmadan kendi kendime düşünmeye başladım. Önce ateizmin de teizmin de mantıklı olduğu kararına vardım. Ama cehennem riskini göze almamak adına inanmaya devam ettim. Kendimi agnostik teist olarak tanımladım. Şüpheci yaklaşmayı seviyordum. Şimdi teist kısmını kaldırdım sadece agnostiğim.

Allahın varlığına dair hiçbir delil yoktu.
Yaratılış için tanrıya da ihtiyaç yoktu.
Üstelik dinlerin felsefesinde saçmalıklar da vardı.
Öyleyse neden inanmaya devam edeyim ki.

Dinlerin doğru olamayacağına neredeyse eminim. Hatta dinleri tehlikeli görüyorum. İnsanlığın çağ atlaması için dinlerin ortadan kaldırılmaları gerekiyor. Uzun bir süreç tabi bu.

Dinden uzaklaşan bir insan olarak bunu çevremle paylaşabileceğimi zannetmiyorum. Bu da işin zor yanı olacak.

İnandığım dönemlerde savunduğum görüşlerin çoğundan vazgeçmedim aslında. Sadece bakış açımı değiştirdim. Genelde tanrının varlığını savunurdum. Dinlere pek girmezdim.

Savunduğum argümanlardan vazgeçtiğim anlamına gelmesin.
Yine de hala zaman zaman tanrıyı ve dinleri savunabilirim.

kkwejr213
27-03-2015, 17:01
16 yaşımdaydım, oldukça inançlıydım ve dua ediyordum ancak duama bir türlü karşılık bulamıyordum. Sanki her şey olacağına varıyordu ve yeryüzünde bir tanrının iradesi yoktu, bu acıyı ve adaletsizliği kabullenemedim ve isyan ettim. Uzun süre sorguladım, din ile kavga ettim ancak içimdeki inancı bir türlü atamıyordum. Seneler sonra farkettim ki, derman aradığım derdim bana derman imiş ve ben hiçliğe ulaşmışım ve En-el Hak demişim. Hakk'ı göstermeye delil olmuşum, iş inancın da ötesine geçmiş bizzat Allah'ın varlığına ulaşmış ve fenafillah ve bekabillah'ı tecrübe etmişim.

sîya evînê
27-03-2015, 18:53
dinler yalan deme cesaretini ,24 yaşında buldum. çevremin tanrı anlayışını ise, kendimi bildiğim günden bu yana sorguluyorum. isyankar olmak ve tanrının sınırsız gücüne rağmen insanlarla dalga geçen bir soytarı olduğunu düşünmek için sürüyle nedenim vardı. çoğu zaman, korkularım baskın gelmeseydi küfürlerle şereflendirecektim ben onu; ama gel gör ki , sonsuz cehenneminde yanmayıda göze alamıyordum.
sonra yıllar geçiyordu. bir vakit baktım ki; saçmalıklar hazmedilemeyecek kadar batıyor gözüme.
dedim ki , ne ola ki bunlar; nerden kaynaklana ki ?
peşine düşüverdim. ipin ucunu tutup gidiverdim, geçmişe doğru.
belli dönemlerde bir kaç şizofrenin ortaya çıkıp yaydığı şeyler miş hepsi.

Yıldıztozu
27-03-2015, 22:23
Tebrik ederim. Forumda yazdıklarından içinde müthiş bir savaş verdiğin belli oluyordu. Sonunda savaşı mantığının kazanmış olması senin adına sevindirici. Ömrünün geri kalanını özgür bir insan olarak yaşayacaksın en azından.

Aile ve yakın akrabalar konusuna gelince. Bu konuları onlarla oturup konuşmak imkansız. Ben de benzer durumu yaşıyorum. En güzeli onların yanında onların istedikleri çocuk olmak. Ben anne ve babam vefat edene kadar inanıyormuş numarası yapmaya devam edeceğim. Onlar vefat ettikten sonra herhangi bir dini tören ile işim olmaz.

Şimdi sıra Hasan Akçay'da :D

Sadece aile içerisinde değil toplum içerisinde de sıkıntılı bir durum olabiliyor inançsız olmak.

Bi kere birçok islami görüşte Dinden çıkanı öldürün emri vardır. Düşünsene şimdi ben ilerde islamiyet karşıtı yayınlar yapsam, can tehlikem olacak.

Neyse herşeye rağmen gerçeği bilmek güzel bir his.:)

Zaten fazla şüpheleniyordum da cehennem riskini göze alamıyordum.

jumanji
28-03-2015, 02:17
Namaza giderdim, elin oğlu kıvırırdı bacağını saatlerce vaaz dinlesin... Ben yoook, illa bağdaş kurucam 2 metre kare. Anatomik olarak islama elverişli değildim bunu anlamıştım. 20 yaşlarında dedim aga zor iş bu, aynı zamanda agnostik forum falan derken te baktım dinsiz olmuşum. Yok 19 du. Yani gençlikten itibaren diyelim.. Velhasıl iyi de oldu, çokta iyi oldu...

mikko
30-07-2015, 00:05
lisede sorgulamaya baslamistim zaten universitede iki sene boyunca namaZ kildim muslumanin yapabilecegi herseyi yaptim sohbetler tovbe alma zikirler vs.sonra evrime merak sardim evrim var sonra kurani derinlemesine okudum defalarca 23yasinda dunyayi kesfettim cok da rahatim keske lisede devam etseydim arastirmaya de zaman kaybetmeseydim bunca yil...

Dialectics
30-07-2015, 00:08
lisede sorgulamaya baslamistim zaten universitede iki sene boyunca namaZ kildim muslumanin yapabilecegi herseyi yaptim sohbetler tovbe alma zikirler vs.sonra evrime merak sardim evrim var sonra kurani derinlemesine okudum defalarca 23yasinda dunyayi kesfettim cok da rahatim keske lisede devam etseydim arastirmaya de zaman kaybetmeseydim bunca yil...

Aydınlanmak için karanlığa batmak lazım. Hiç karanlığa batmasan, hep loş ışıkta takılsan hiç evrim teorisini okumaya da gerek duymazdın. Böyle yaşayan milyonlar var: Dindar değil ama imanlı... Velhasıl sıradan... Sen aydınlanmanın yöntemini keşfetmişsin en aızndan..

bakkalmahmud
30-07-2015, 00:35
Öncelikle hosgeldniz,,,bütün mesele farkina varmak,fark etmek.saygilar

mikko
30-07-2015, 12:34
Öncelikle hosgeldniz,,,bütün mesele farkina varmak,fark etmek.saygilar

hosbulduk tesekkurler boyle bi site yaptiginiz icin ilerleyen gunlerde siteye ve digerlerini aydinlatmak katki yapmak icin elimden geleni yapmaya hazirim bizler gecte olsa farkina vardik yeni nesil dinler ve tanrilar masaliyla yetismesin beyinleri yikanmasin bilimle buyusunler bilincaltina yerlesen msjlar ve duayla degil...