PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dini bütün Müslüman kardeşlerime sorular

ereninthenature
31-05-2011, 03:38
Öncelikle belirtmek isterim ki bende eskiden Harun Yahya'ya inanıyordum.eskiden adını saklayak sürekli bize batının ilminin ne kadar sapkın olduğunu anlatıyordu biz de yutuyorduk.yüzü yoktu saklanıyordu.sonradan kendisi ortaya çıktı ne mal olduğuda anlaşıldı.
http://www.youtube.com/watch?v=emBn4ewYOlY&feature=related

Maide Suresi

51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

gibi bir ayete rağmen

http://www.youtube.com/watch?v=y8me9M3fnrQ

burdaki gibi konuşan biridir.

şimdi bu adamın açıklayamadığı görmezden geldiği şeyler var.bende bir vakitler müslümandım bunu unutmayın.bir vakit geldi nasıl olur da tüm batı bilimi böylesine saçma bir konuda bu kadar emin olabiliyolardı dedim.tüm canlıları Allah yaratmıştır yahu!önceden bildiğim bir kaç bilim adamı da vardı her konuda müthiş bilgililer ama evrime inanıyolar nasıl olur diyordum kendime.Adnan hocam belkide yalan söylüyordur dedim ve kendim için kendi aklımla araştırmaya başladım.kendi aklımı aklımı kullanıp yoldan çıkacaksam çıkayım dedim.bunu şunun için diyorum.hep böyle şeyleri alimlere sorun derler ya.hacılara hocalara o yüzden.

sorular;

1)Arkeolojik kazılar göstermiştir ki yaşayan canlıların %99.9 'u ölmüştür.sebebi ortama uyum sağlayamamak mı acaba?.acaba burdaki hikmet ne ola?Haşa Rabbim onları mükemmel yarattı ama yok oldular niye yok ediyor?

2)Jeolojik katmanlarda fosillere sıra sıra basitten komplexe doğru bir dizilim söz konusu.Allah sıra sıra dünyaya canlı mı atıyor acaba?bu yollama olayı son yıllarda ortaya çıkan süs köpekleri için de mi geçerli?biliyoruz ki doğada hiç süs köpeği yaşamadı.bitkiler içinde geçerli aynı dizilim.çiçekli bitki fosili çok sonradan ortaya çıkmıştır.

3)Eğer canlılar gökten iniyorsa.bir tür kaybolup diğer tür yerine geliyorsa.neden Kanguru gibi bir tür sadece Avusturalya'da bulunuyor.evrimsel değişimleri orda geçirmedi belli ki.gökten indi.niye sadece Avusturalya'ya.gayet güçlü bir hayvan heryerde yaşayabilir.kanguru örneği çoğaltılabilir.

4)Neden bazı hayvanlara hiç kullanmayacakları organlar verdi Rabbimiz.devekuşuna kanat, yılana bacak, uçamayan böceklere kanat,(yılanların ayakları pullarının altındadır,böceklerinde kabuğu kesildiğinde altında tam gelişmemiş kanat olduğu görülür.)
yılanın bacakları :D tabi ön ayaklarıda varda vücudunun içinde kemikleri kalmış sadece.
http://www.edwardtbabinski.us/images/spurs1.jpg

5)Şimdi Allah'ın gücü herşeye yeter ve herşeyi yapabilir.O zaman pekala insanlıkla dalga geçebilir değil mi?Şimdi ki soruma cevap yok işte.Niye genlerinin %97'si insanlarınkiyle aynı olan maymunu dünyaya koydun.eğer maymun diye bir hayvan olmasa evrim teorisi direk çöker.benim cevabım dalga geçildiğimizdir hatta baya ta**ak geçiliyoruz haberimiz yok:D:D.

6)Şimdi tüm kainata fizik kanunları hükmediyor.bunu biliyoruz.mesela elektronu çekirdeğin etrafında döndüren bir güç var.soruya cevap elektromanyetik kuvvetlerdir.bir kimse çıkıpta demiyor ki elektronu Allah döndürüyor.Müslüman açıklaması Allah fiziksel kuvveti yaratmıştır olabilir ancak.peki canlıları üreten(abiyogenez), ve evrilten(değiştiren) bir kainat kuralını yaratamaz mı?yok mu öyle bir gücü.niye evrime bu kadar karşı bu din?

ereninthenature
02-06-2011, 00:01
bu sorulara cevap ortak ata, mikro ve makro evrimdir.

yucemanitu
02-06-2011, 06:34
Bu sorulara cevap "Allah'ın hikmetinden sual olunmaz!"dır.

TUBA
02-06-2011, 12:03
din neden evrime karşı olmasın ki ,adem babamızla havva anamızın masalını dinlettirecek kesimi bulamazlarda ondan

aslına bakarsan ,dini ciddi manada ayakta tutmak gibi düşünceleri olsa
dini bilimin karşısına getirmek yerine ,bir ortak nokta bulmaya çalışmaları gerekir
bu manada adem havva hikayesini gerçekmiş gibi lanse etmek yerine bir semboldür diyebilmeliler

bilimin karşısına getirilmek hep yenilgiye uğramak demek:)
tarih bize bunu göstermiştir

ereninthenature
03-06-2011, 07:51
din neden evrime karşı olmasın ki ,adem babamızla havva anamızın masalını dinlettirecek kesimi bulamazlarda ondan

aslına bakarsan ,dini ciddi manada ayakta tutmak gibi düşünceleri olsa
dini bilimin karşısına getirmek yerine ,bir ortak nokta bulmaya çalışmaları gerekir
bu manada adem havva hikayesini gerçekmiş gibi lanse etmek yerine bir semboldür diyebilmeliler

bilimin karşısına getirilmek hep yenilgiye uğramak demek:)
tarih bize bunu göstermiştir

bazen diyorum kendime anlamasın ülkemiz evrimi, islam dini evrimi bünyesinde eriterek evrilmesin.ayak uyduramazsa kesin yok olucak.

TUBA
03-06-2011, 11:04
bazen diyorum kendime anlamasın ülkemiz evrimi, islam dini evrimi bünyesinde eriterek evrilmesin.ayak uyduramazsa kesin yok olucak.

merak etme arkadaşım bugün değilse ileride birgün mutlaka dinlerin herbiri yok olacak

buna eminim ,çünkü şuan bile müslümanım diyenler dahi islamiyetin gerekleri gibi yaşamıyor hayatlarını ,islamiyete göre yaşamak gericiliği getirir ama topluluklar ileriye doğru yol almakta ,alacakta
dolayısıyla ,kendiliğinden eriyip yok olacak
aradaki fark daha da artacak zaman geçtikce

Subliminal
07-06-2011, 01:10
Sadece çevremdeki insanları gözlemliyorum, toplumun büyük bir çoğunluğunu oluşturan çevremdeki gibi yığınla insan, bilime ilgisiz alt tabaka insanlara ne zaman ki bilimi onların anlayıp kavrayabileceği bir düzeye indirebilirsek
(örn. 5 yaşındaki bir çocuğun evrim teorisini kavraması zordur. Fakat dinsel hikayeleri daha çabuk kavrayabiliyorlar)
işte tam bunu dünyada son insana kadar sağlayabilirsek insanlık dinlerden kurtulmuş olacaktır...

ereninthenature
07-06-2011, 01:39
Sadece çevremdeki insanları gözlemliyorum, toplumun büyük bir çoğunluğunu oluşturan çevremdeki gibi yığınla insan, bilime ilgisiz alt tabaka insanlara ne zaman ki bilimi onların anlayıp kavrayabileceği bir düzeye indirebilirsek
(örn. 5 yaşındaki bir çocuğun evrim teorisini kavraması zordur. Fakat dinsel hikayeleri daha çabuk kavrayabiliyorlar)
işte tam bunu dünyada son insana kadar sağlayabilirsek insanlık dinlerden kurtulmuş olacaktır...

anlar 5 yaşında çocukta anlar kardeş.
http://www.youtube.com/user/GarajimdakiEjder#p/u/14/owT5xjEY63k
şu videolara baksana.deliye izletsen anlar.düzgün çalışan sağlıklı bir beyin lazım sadece.