PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran'da "işaret" edilmiş Kimyasal Elementler

TRIUMPH
01-06-2011, 14:20
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=show&seekTime=01-06-2011+13%3A34 (http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=show&seekTime=01-06-2011) (Demiri yine yumurtlamış)

http://www.kuranmucizeleri.com/matematik15.html

hackercesur
01-06-2011, 16:33
bu da digerleri gibi uydurma.

TUBA
01-06-2011, 16:39
işin içinde hy varsa zaten hayatta inanmam

resmen fal bakılmış

fani
01-06-2011, 17:16
işin içinde hy varsa zaten hayatta inanmam

resmen fal bakılmış

2.linkteki ömer çelakıl ın çalışması ve gayet güzel bir çalışma gerçekten insanın imanını artırıyor.bakmanı tavsiye ederim

fani
01-06-2011, 17:18
hatta bunu görüp(2.linke baktım birinci linke bakmadım ve 2.linkdeki çalışmayı söylüyorum) ne denilecek nasıl yorumlar yapılacak merak ediyorum

TUBA
01-06-2011, 17:25
2.linkteki ömer çelakıl ın çalışması ve gayet güzel bir çalışma gerçekten insanın imanını artırıyor.bakmanı tavsiye ederim

lütfen ömer çelakıldan bahsetme bana ben biliyorum o şahsı

bir programda seyrettim onu birkaç defa ve notunu verdim

kopyalanan dolly nin şeytan işi olduğundan bahsetti üstelik bir ayetle

ama o ayetin içeriği kesinlikle o değil:)
oysa ayetin içeriği yanlış telaffuz etmiyorsam saibe denen eski bir arap geleneği için yazılmıştır

yani klonlanmış dolly ile alakası yoktur

üstelik dolly kulağu kesilerek değil memeucundan doku alınarak yapıldı
ve farklı da değildi
ayrıca insalığa hizmet için yapıldı

hepsi fal bakma peşindeler:D

fani
03-06-2011, 07:42
lütfen ömer çelakıldan bahsetme bana ben biliyorum o şahsı

bir programda seyrettim onu birkaç defa ve notunu verdim

kopyalanan dolly nin şeytan işi olduğundan bahsetti üstelik bir ayetle

ama o ayetin içeriği kesinlikle o değil:)
oysa ayetin içeriği yanlış telaffuz etmiyorsam saibe denen eski bir arap geleneği için yazılmıştır

yani klonlanmış dolly ile alakası yoktur

üstelik dolly kulağu kesilerek değil memeucundan doku alınarak yapıldı
ve farklı da değildi
ayrıca insalığa hizmet için yapıldı

hepsi fal bakma peşindeler:D

koyun meselesini bilmiyorum dinlemedimde ama 2.linkteki olay bir insanın iman etmesi için yeterli,bu kadar tesadüf olamaz ve 1400 yıl önce bunlar bilinemez.bu konuda kimse birşey demiyor heralde gören iman ediyor ve birşey yazmıyor

murted
03-06-2011, 10:18
koyun meselesini bilmiyorum dinlemedimde ama 2.linkteki olay bir insanın iman etmesi için yeterli,bu kadar tesadüf olamaz ve 1400 yıl önce bunlar bilinemez.bu konuda kimse birşey demiyor heralde gören iman ediyor ve birşey yazmıyor

Görenlerin bazıları önce gülüyor, sonra da üzülüyor.
Şuradan başlayabilirsin sevgili Fani:

Numeroloji (http://www.dusuncedunyasi.net/dusunce_dunyasi/bilimsel-kuskuculuk/numeroloji/)

Rastlantının Gücü (http://www.dusuncedunyasi.net/dusunce_dunyasi/bilimsel-kuskuculuk/rastlantinin-gucu/)

TUBA
03-06-2011, 10:50

yahu yazımda belirttim
kaile alınacak kişiler olarak görmüyorum

"fal bakıyorlar"

the supernova
03-06-2011, 11:55
Biri Ömer Çelakıl mı dedi ? :D

http://www.youtube.com/watch?v=YjB0hT7q7nU

Rawden
02-07-2011, 15:42
Bence 2. link gerçekten mantıklı bir açıklamaya ihtiyaç duyuyor.

ereninthenature
02-07-2011, 20:52

allah niye direk elektron sayısını proton sayısını takır takır söyleyip söyleyip işte bunlar evreninizin yapı taşı olan elementlerdir dememişte gizlemiş böyle ayetlerin içine.zorlamayla çıkartılıyo?

Kuran-ı Kerim » 22 / HACC - 16

Böylece biz Kur’an’ı apaçık âyetler hâlinde indirdik. Şüphesiz Allah, dilediğini doğru yola iletir.

ya bu ayeti kabul edin.yada kuran'da element var zırvalığını.seç birini arkadaşım.ikisi çelişiyo çünkü ben aklı başında biri olarak ancak birini yutabilirim hadi bakiyim.

Vela
13-08-2011, 14:06
Mucizeler
A) Olasılık dışı değildir
B) Yalandır
C) Yukarıdakilerin hepsi, ortaya karışık
Ben şahsen C diyorum

Kuran'da 300bin civarı harf vardır
http://www.muslimtents.com/aminahsworld/Amazing.html

İki tane harfin yan yana düşme olasılığı 1/784 tür

Yani iki harfli seriler Kuran'da BİNLERCE defa geçmektedir
Sizin aradığınız element ismi her 784 iki harfli dizinden birinde mevcuttur
77701 kelime varmış
kelimeler arasına 77700 defa denk geliyoruz ve isterseniz bu ikili dizileri saymayalım

323671 harfte yan yana denk gelen iki harf sayısı 323670 tir
Kelimeler arasındaki boşluğa denk gelenleri çıkarırsak 245490 adet ikili harf dizisi kalır
784 tanede bir bizim İSTEDİĞİMİZ ikili harf gelecek
313,125 etti
Yan Kuran'da bu "ELEMENTLER"e yaklaşık olarak 300 defa işaret edilmesi istatistiksel olarak beklediğimiz şey
Tabi bu çok kaba bir hesap zira bazı harfler çok daha sık, bazıları ise çok daha az kullanılır

Ama ortalama 300 ise, düşünsenize 300 defa geçen bir şeyin bir defasında ayetten başlayan harf sayısının bizim istediğimiz sayıya (atom no veya kütle no) denk gelmesi mucize midir?

İnternetten her hangi bir yazıyı alın ve satır başlarından itibaren harfleri sayarak elementleri arayın, bazılarının sayıları mutlaka denk gelecektir
Arapçada sesli harfler olmadığı ve element isimleri keyfi bir şekilde uydurulduğu için bu çok daha kolay olmaktadır

Ama eminim bu "mucizeleri" irdeleyince aralarında yalan olanlar da çıkacaktır, olmazsa olmaz çünkü

Vela
13-08-2011, 14:17
2) Yalandır
Hepsine değil, kolay olanlara baktım, şedleri 2 saymazsak (bazı mucizelerde sayıyoruz) Flor 9. harf oluyor
Oksijen ise saçma sapan Elif harfi O olmaz ki ... :) A harfi olarak tanımlanabilir Latin alfabesinde, elbette Arapça tam karşılığı değildir (dediğim gibi keyfi element ismi yakıştırmaları)

Şu iddia da güzel
Samaryum (Sm) elementini Fransız bilim adamı Paul Lecoq de Boisbaudran 1879 yılında keşfetmiştir.

Bu surede "S" ve "M" harfleri ilk defa 62. harften sonra biraraya gelmektedir. Harfler "M" ve "S" olarak yan yana gelmektedir. Ancak Sm harflerinin dizilim olarak tersi olan Ms isminde herhangi bir element yoktur.
O bulma olasılığımız vardı ya, iki ile çarpın :) Bak tersten de oluyormuş öyle bir element olmadığı sürece

Potasyum elemeninin harfi kaf imiş.. neden kef değil? :) Kef tutsaydı onu sayacaklardı

Vanadyum elementi ise İBRET almalık, zira sadece aynı ayete aynı VAV harfinden birkaç tane daha var ve orada görülüyor - yüzsüzlüğün bu kadarı

Gayn harfi hem Erbiyumun E'si oluyor hem de Galyumun G'si

Bizmut da Bİ diye Be -Elif vermiş ama İ sesi için Be-Ye daha doğrudur

Krom elementine geliyoruz nedense ayet başından saymıyoruz iki CR arasını sayıyoruz..
Vanadyum mucizesinde de iki V arasını saysaydın ya! Ama doğru hangi birini sayacaksın

Bu element olayı gördüğüm en rezalet mucize iddialarından biri şahsen.....