PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayaldi Gerçek Oldu(!)

Jolly Jocker
04-06-2011, 20:15
Başbakan, Hopa'daki devlet terörünü protesto eden Halkevleri üyesi bir kadının polis tarafından darp edilip kalça kemiğinin kırılması üzerine, ''Polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır kadın mıdır bilemem...'' ifadeleriyle başlayan gerici-ataerkil bir cümle kurup tüm kadınlara açık açık hakaret etti!

Bu konunun, darp edilen kadının ''kız mı kadın mı'' olmasıyla, yani bekaretiyle ne ilgisi var? Kız ve kadın kelimelerinin zaten bekaretle ne ilgisi var? Bakire olmamak suç mudur ki başbakan buradan vurmaya kalkıyor? Başbakanın, karşısındaki insanın en mahremini sorgulamaya ne hakkı vardır? Bakire olmayan kadın değersiz midir? Bu saçma ve erkek egemen görüşü kadınların da benimsemesini beklemek nasıl bir şuursuzluktur peki?
Sorular çoğaltılabilir...

Kadın erkek eşitliğine inanmadığını açık açık söyleyen, polis tarafından darp edilen bir kadın emekçinin mahremini diline dolayan, Hopa'da öldürülen bir emekçi için ''Adını bilmiyorum, üzerinde de durmuyorum'' diyebilen, öğrenci eylemi sırasında karnındaki bebeği öldürülen öğrenci için ''Polis görevini yapıyor!'' diyebilen, kendisine muhalefet eden halka ''eşkiya'' diyen, her gittiği yerde adeta olağanüstü hal ilan eden, keyfi gözaltılarla insanları bezdiren, şehirleri biber gazına boğan, artık can almaya da başlayan, karakolda işkence eden ve bunun üzerini örten bir başbakanı var Türkiye'nin. Bunlar eskiden de olurdu ama başbakanlar sahte de olsa özür diler ve savunamazdı. Ama artık faşizm açık açık savunuluyor. Hatta bunu hala demokratikleşme olarak gören liberal medya bülbülleri de var.

Hayaldi gerçek oldu!

21.yy.'da hala taşeron şirketler yüzünden işçiler ölüyor, iş güvenliği önemsenmiyor, maden göçüklerinde hayatlar son buluyor!

Hayaldi gerçek oldu!

Kadın cinayetleri son beş yılda yüzde 1400 artıyor!

Hayaldi gerçek oldu!

Başbakan gittiği mitinglerde Alevi inancını yuhalatıyor, ne zaman Çorum'a gitse, Alevilerin için ''Onların canı, malı ve ırzı helaldir!'' diye fetva veren yobaz Ebu Suud Efendiye övgüler düzüyor!

Hayaldi gerçek oldu!

Güya açılım yapmaya kalkışan başbakan şimdi ''Kürt sorunu yoktur!'' diye kestirip atarak içindeki Türk-İslamcı canavarı serbest bırakıyor. Düne kadar ırkçılıkla suçladıklarını bugün BDP'yle yan yana olmakla, eline Türk bayrağı almamakla suçluyor, kürsülerden aleni hakaretler yağdırıyor, milyonlarca oy alan bir partiyi adeta terör örgütü ilan ediyor!

Hayaldi gerçek oldu!

AKP'den önce yalnızca 4 olan dolar milyarderi sayısı şimdi 30'un üzerinde! Ama işsizlik yüzde 10'un altına inmek bilmiyor. Başbakan kendi yandaşılarını, ensesi kalınların muhafazakar olanlarını semirtmeyi ''ekonomik istikrar'' olarak sunabiliyor!

Hayaldi gerçek oldu!

Faşistler, gericiler, para babaları gözünüz aydın. Bu ülke hepten sizin tiranlığınıza giriyor. Hayalleriniz gerçekleşiyor. Fakat sizin hayalleriniz üreten ve emeğiyle yaşayan milyonlar için kabusun artması anlamına geliyor.

Hayallerinizi yıkacağımız için özür dilemiyoruz!

Jolly Jocker
04-06-2011, 20:25
Ya ''Herkes İçin CHP''ye ne demeli? Malum olduğu üzere CHP'nin ana sloganı da bu.

Ne demek ''herkes için''?

Yani hem emekçiler hem de onları sömüren burjuvazi için CHP!

Hem ezilenler hem de onları ezen yöneticiler, bürokratlar, rütbeliler için CHP!

Hem para babaları hem fukaralar için CHP!

Hem ırkçılar hem halkların kardeşliğini savunanlar için CHP!

Hem aydınlık bir gelecek isteyenler hem de cemaatler, tarikatlar için CHP!

Toplum aralarında uzlaşmaz karşıtlıklar bulunan sınıflara bölünmüştür. Bu bölünmüşlük içinde herkesi temsil etmek ya da herkesi memnun etmek olanaksızdır. Çok iyi biliriz ki birlikçi, toptancı, herkesi kapsadığını iddia edenler aslında ezenlerin, sömürenlerin çıkarlarının sürdürücüsüdürler.

CHP bulduğu sloganla bile ne olduğunu belli ediyor. Diğerlerinden hiç farkı yok. Burjuva partisi! Solla hiç ilgisi olmayan bir parti.

yucemanitu
06-06-2011, 23:48
Sonunda internette aynen İran'da ve Kuzey Kore'de olduğu gibi sadece hükümetin izin verdiği sitelere girebileceğiz. Filtreyi aşmaya çalışmak da suç olacak! (Bkz: OHA!) Türkiye İran olur mu vs. diyorduk. Yani önceden hayaldi. Hayaldi, gerçek oldu!

Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz... Hayaldi, gerçek oldu!

Sadece üniversiteli işsizler aynı anda zıplasa Türkiye'de deprem olur. İşsizlik inanılmaz boyutlarda. Hayaldi, gerçek oldu!

Cezaevleri muhalif gazetecilerle dolu. Korkudan Başbakan'a kimse laf söyleyemiyor. Daha yayımlanmamış bir kitap gerekçe göstermeye gerek duymadan yasaklanıp yazarı cezaevine tıkılıyor. Hayaldi, gerçek oldu!

Memlekete demokrasi gelecekti. Hayaldi, artık hayalini bile kuramıyoruz!

TurkceRap
07-06-2011, 11:15
Ya sev ya terketci lümpenlerin hoşuna gitmiycektir bu söylediğim ama, Ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan aartık utanır oldum, siz ne düşünürsünüz bilmiyorum...

TUBA
07-06-2011, 11:22
Ya sev ya terketci lümpenlerin hoşuna gitmiycektir bu söylediğim ama, Ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan aartık utanır oldum, siz ne düşünürsünüz bilmiyorum...

ne yalan söyleyeyim arkadaşım
aynen bende utanır oldum
hele atatürk ü çok özlüyorum

atatürke hakaret eden
ya müslüman ya laik olacaksın ,hem müslüman hem laik olunmaz diyen bir başbakan tarafından yönetilmek beni açıkcası çok üzüyor
aynı başbakan en az 3 çocuk diyor her evlenene

işte böyle bir zihniyet bizlerin başında:doh::puke:

TurkceRap
07-06-2011, 19:55
ne yalan söyleyeyim arkadaşım
aynen bende utanır oldum
hele atatürk ü çok özlüyorum

atatürke hakaret eden
ya müslüman ya laik olacaksın ,hem müslüman hem laik olunmaz diyen bir başbakan tarafından yönetilmek beni açıkcası çok üzüyor
aynı başbakan en az 3 çocuk diyor her evlenene

işte böyle bir zihniyet bizlerin başında:doh::puke:

isterse burkayla gezsinler, sakallarından fiyonk yapsınlar meselem değil de, Bizlerin hayatlarına, yaşam tarzına burunlarını sokmaları insanı bu ülkeden iyiden iyiye soğutuyor...

Jolly Jocker
07-06-2011, 20:58
Ben ülkemden soğumadım, bilakis bu ülke güzel bir ülke. Ya da içinde yaşadığım için bana öyle geliyor. Ama yine de güzel işte. Dağları da güzel sahilleri de. Tarih boyunca kimler kimler yaşamış bu topraklarda. Ama bu devletten nefret ediyorum. Halkı gericileştiren, faşistleştiren de yine bu devletin politikaları. Cemaat ve tarikatların önünü açan da, zorla din dersi okutup beyin yıkayan da, faili meçhul cinayetler işleyen, köy yakan, işkence yapan da, milliyetçi düşmanlıkları kışkırtan da, insanları aylarca asker yapıp robot gibi kullanan da, despotluk ve tahakkümcülükten hiç vazgeçemeyen de bu devlet. Her devlet az veya çok pisliktir ama bizimkisinin yeri ayrı! Devlet dediğimiz şey de bir soyutlama değil elbette, dayandığı çıkar ilişkileri, sınıfsal bir temel var. Bu devlet, burjuva devlet. Emperyalizmin yarı sömürgesi durumunda faşist-oligarşik bir diktatörlük. Demokratik protestoları bile adam öldürecek kadar biber gazı sıkmakla, hakkını arayan halka hamam böceği muamelesi yapmakla nam salmış bir devlet.

Yıkılasıca devlet! Kontr gerila devleti! Nato icazetli devlet! Polis-imam devleti! Soykırımcı faşistlerin devleti!

Ya onun tebasına ne demeli? Kimini din üzerinden bağlar kendine, kimi de beton Kemal'in heykelleri üzerinden bağlanır devlete. Birbirleriyle çekişir dururlar ama aynı devlet babanın oğlanlarıdır hepsi. Babalarınca ırzlarına geçilmesine öyle alışmışlardır ki aksini tahayyül bile edemezler.

Ben de bıktım. Muhafazakarından da laikinden de, milliyetçisinden de liberalinden de bıktım. Temelde hiç farkları yok zira. Aynı piyasa, aynı devlet, aynı ordu, aynı bürokrasi, dozu farklı olsa da aynı din ve Atatürk ihtiyacı, aynı iktidar arayışı, aynı tahakküm sevdası ve hepsinde aynı sosyalizm düşmanlığı... Bıktım sizden.

Ama halkımız bilmiyor. Halk devletin kafasına kaktığını, medyanın gözüne soktuğunu, polisin boyun eğdirdiğini, askerin emrettiğini, okullardan öğrendiğini biliyor. Yanlış biliyor. Neyse ki hala itiraz ediyor, hala memnun değil hiçbir şeyden. İçten içe birşeylerde bir terslik olduğunu biliyor. Bazen, ''Ulan hepsini topa tutacaksın bunların!'' diyebiliyor hala. O yüzden umutluyum ben de. Elbet bir gün herşeyi topa tutacaklar. En aşağıdakiler, yukarıdakilerin yakasına yapışacaklar. Ve pay isteyecekler herşeyden! Ekmet isteyecekler, adalet ve barış. İş isteyecekler, boş zaman ve özgürlük. Kendi kendilerini yönetmek isteyecekler, paylaşmak ve dayanışmak isteyecekler. Her türlü farklılığıyla iç içe geçip çok renkli tek bir beden gibi, başsız ve ayaksız... Bu değerlere karşı çıkan herkesi defedecekler. O gün gelene kadar da maalesef sürünmeye devam edecekler.

perfect_storm
13-06-2011, 22:55
Sonunda internette aynen İran'da ve Kuzey Kore'de olduğu gibi sadece hükümetin izin verdiği sitelere girebileceğiz. Filtreyi aşmaya çalışmak da suç olacak! (Bkz: OHA!) Türkiye İran olur mu vs. diyorduk. Yani önceden hayaldi. Hayaldi, gerçek oldu!

Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz... Hayaldi, gerçek oldu!

Sadece üniversiteli işsizler aynı anda zıplasa Türkiye'de deprem olur. İşsizlik inanılmaz boyutlarda. Hayaldi, gerçek oldu!

Cezaevleri muhalif gazetecilerle dolu. Korkudan Başbakan'a kimse laf söyleyemiyor. Daha yayımlanmamış bir kitap gerekçe göstermeye gerek duymadan yasaklanıp yazarı cezaevine tıkılıyor. Hayaldi, gerçek oldu!

Memlekete demokrasi gelecekti. Hayaldi, artık hayalini bile kuramıyoruz!

çok güzel sölemşsiniz benmde en rahtasz oldğm konular bunlar işsizlik çözümden çok uzak ve devlet kalkınmış bir gençlik ve toplum istemyor gazetecilerin yargılanmasıda durumun endişe verici bir hal aldğnı gösteriyor muhalif sese izin yok ya sustur ya tehdit et yada işinden et

marcos
16-06-2011, 14:41
Birgün kabuslarıda gerçek olacak Freddie.

15/16 Haziran'ı olan ülkede faşizim ne kadar güçlü gelirse gelsin uzun yaşamaz Freddie.