PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba

Romantikomunist
05-06-2011, 23:18
Merhaba. Benim ismim Külhan. Kur'an'ı Kerim'de geçen bir ayet var. Yanlış hatırlamıyorsam şöyle : "Hiçbir şey yoktan var olmamıştır." Şimdi düşünüyorum da her şeyin bir yaratıcısı varsa, Tanrıyı kim yarattı ? Belki çocukça ve saçma gelebilir bu düşüncem; ama öyle değil. Şimdi soruyorum size, sizce insanlar mı yarattı Tanrı'yı, yoksa Tanrı mı yarattı insanları ? Bence insanlar yarattı Tanrı'yı. İnsanların mutlaka sığınacak birileri olmalıydı. Birilerinin kanatlarının altına girmeye ihtiyacı vardı. Ya da şöyle diyeyim; bazı kendini bilmez kişiler, Tanrı'nın üzerinden rant sağlamaya çalışmıştır

bakkalmahmud
05-06-2011, 23:33
Merhaba. Benim ismim Külhan. Kur'an'ı Kerim'de geçen bir ayet var. Yanlış hatırlamıyorsam şöyle : "Hiçbir şey yoktan var olmamıştır." Şimdi düşünüyorum da her şeyin bir yaratıcısı varsa, Tanrıyı kim yarattı ? Belki çocukça ve saçma gelebilir bu düşüncem; ama öyle değil. Şimdi soruyorum size, sizce insanlar mı yarattı Tanrı'yı, yoksa Tanrı mı yarattı insanları ? Bence insanlar yarattı Tanrı'yı. İnsanların mutlaka sığınacak birileri olmalıydı. Birilerinin kanatlarının altına girmeye ihtiyacı vardı. Ya da şöyle diyeyim; bazı kendini bilmez kişiler, Tanrı'nın üzerinden rant sağlamaya çalışmıştır

Sayin romantikomunist,tanrilari biz yaratdiysak,bizi kim yaratdi:D?
siz hic kendikendine olusan bilgisayar gördünüzmü?:D.
hosgeldiniz

Romantikomunist
06-06-2011, 00:42
:) Benim demek istediğim o değil sevgili Hokitoki. İnsanlar dönem dönem bir şeylere ihtiyaç duyarlar. Sen hiç hayatında hıçkır hıçkıra ağlamadın mı ? Ağladığın zaman ya da mutsuz olduğun zaman başını yaslayacak bir omuza ihtiyaç duymadın mı ? İnsanlar da böyle işte. "Tanrı" diye bir özneye ihtiyaç duymuşlardır. Bu benim düşüncem. Sana yanlış geliyor olabilir. Bizi Tanrı yarattıysa, Tanrı'yı kim yarattı o zaman ? Ve dikkat edersen, "Tanrı'ları" diyorsun. Çoğul kullanıyorsun. Bilinen tek bir Tanrı'dan bahsediyoruz şu an ikimiz. Ama sen çoğul kullanıyorsun. Kendinle çelişiyorsun. Bana o zaman açıklama yapmak zorundasın. Soruyorum : "Sen mi Tanrı'yı yarattın, yoksa Tanrı mı seni yarattı ?" :)

KızıL
06-06-2011, 13:54
aramıza hoşgeldiniz...

VraeL
06-06-2011, 20:21
Hoşgeldin romantikkomunist.
Birde ateşlikomunistimiz var: Freddie. Onunla çok iyi anlaşacağınızı tahminliyorum (:

ereninthenature
06-06-2011, 20:31
hoşgeldin romantikkomunist.
tanrıyı biz yarattık şüphe yok:D

Romantikomunist
06-06-2011, 22:33
:) Sıcak bir karşılama için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu siteyi bana sevdiğim bir "yoldaş'ım" tavsiye etmişti. Çok uzun olmasa da, elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyordum siteyi. Umarım herkes payına düşeni alır bu siteden. Aman dikkat edelim "rüzgar" ekenlere :) Gerçi ne demişler : "Rüzgar eken, fırtına biçer."

http://www.turandursun.com/forumlar/images/avatars/avatar7411_20.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=7411) VraeL (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=7411) arkadaşım, teşekkür ederim sana da. Umarım herkes ile iyi anlaşırım. Ve sizinle yazdığım bir şiirimi paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.

-Ateizm-

Kuş uçmaz, kervan geçmez bizim semtlerden
Tanrı yoktur,
Peygamber izine çıkmıştır
Şeytan zulasında günahlarını saklar
Muhammed, doğduğuna yüz bin kere pişmandır
Bu bir başkaldırı,
Bu bir isyandır!!!
-Temmuz 2009-

-Romantik Komünist-

Tekrar teşekkür ederim.

NOT : Ben http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=35 SANAT-EDEBİYAT bölümüne konu açmak istedim. Yeni başlık açmak istedim; fakat yetkimin olmadığına dair bir uyarı aldım. Ben yazdığım şiirleri siteye ekleyemeyecek miyim ? Bu konuda yardımcı olur musunuz bana rica etsem ?

bakkalmahmud
06-06-2011, 22:38
:) Benim demek istediğim o değil sevgili Hokitoki. İnsanlar dönem dönem bir şeylere ihtiyaç duyarlar. Sen hiç hayatında hıçkır hıçkıra ağlamadın mı ? Ağladığın zaman ya da mutsuz olduğun zaman başını yaslayacak bir omuza ihtiyaç duymadın mı ? İnsanlar da böyle işte. "Tanrı" diye bir özneye ihtiyaç duymuşlardır. Bu benim düşüncem. Sana yanlış geliyor olabilir. Bizi Tanrı yarattıysa, Tanrı'yı kim yarattı o zaman ? Ve dikkat edersen, "Tanrı'ları" diyorsun. Çoğul kullanıyorsun. Bilinen tek bir Tanrı'dan bahsediyoruz şu an ikimiz. Ama sen çoğul kullanıyorsun. Kendinle çelişiyorsun. Bana o zaman açıklama yapmak zorundasın. Soruyorum : "Sen mi Tanrı'yı yarattın, yoksa Tanrı mı seni yarattı ?" :)

Sevgili romantikominist,bu site sorgulama sitesi bu yüzden herseyi burda masaya yatiririm yani sorgularim,tanrilar yaratdigimiz bilinen bir gercek,tanrimi bizi yaratdi?,bu daha gözlemlenmedi,,,tanrilar insanlik tarihinde diyelimki onbinyildir yer aliyor oysa homosapiens 200 000 yildir var deniliyor,190 000 yil tanri yok son 10 000 yildir var,(asagi yukari hesaplarla yazdim).

Romantikomunist
06-06-2011, 22:44
Ben anlatamadım heralde sana derdimi :) Ben, bilinen tek bir Tanrı'dan söz ediyorum şu an. Bundan bilmem kaç bin yıl önceleri de Tanrılar vardı. Şu an en yaygın olarak bilinen kaç Tanrı var ? En yaygınından söz ediyorum. Altını çiziyorum. Benim derdim bu. Dünya yeniden batacak ve yeniden kurulacak. O zaman da Tanrılar olacak. Ben, beni Tanrı'nın yarattığına kanaat getirmiyorum. Bu, uydurulmuş bir yalandır. Tanrılar Tanrısı "Zeus" için de "ölümsüz" deniliyordu ona bakarsak. Yaşıyor mu ? :) Sen şu an Tanrı'nın seni yaratıp yaratmadığını sorguluyorsun. Ben, Tanrı'nın var olup olmadığını sorgulamıyorum bile. İdda ediyorum. :)

Saygılarım ile..

-Romantik Komünist-

bakkalmahmud
06-06-2011, 22:54
Ben anlatamadım heralde sana derdimi :) Ben, bilinen tek bir Tanrı'dan söz ediyorum şu an. Bundan bilmem kaç bin yıl önceleri de Tanrılar vardı. Şu an en yaygın olarak bilinen kaç Tanrı var ? En yaygınından söz ediyorum. Altını çiziyorum. Benim derdim bu. Dünya yeniden batacak ve yeniden kurulacak. O zaman da Tanrılar olacak. Ben, beni Tanrı'nın yarattığına kanaat getirmiyorum. Bu, uydurulmuş bir yalandır. Tanrılar Tanrısı "Zeus" için de "ölümsüz" deniliyordu ona bakarsak. Yaşıyor mu ? :) Sen şu an Tanrı'nın seni yaratıp yaratmadığını sorguluyorsun. Ben, Tanrı'nın var olup olmadığını sorgulamıyorum bile. İdda ediyorum. :)

Saygılarım ile..

-Romantik Komünist-

Sevgili R.K.Tanri konusu cok hassas bir konudur,yanlis ellerde atom bombasi etkisi yapabiliyor,o yüzden bu konu üzerine tartismam,bizim sorunumuz su anda dinler,,dinlerin kesin insan ürünü oldugu kanitlanmisdir ama tanri üzerine tartisma olmaz,sadece reddebiliriz veya kabuledebiliriz.

Romantikomunist
06-06-2011, 23:11
Tamam. Sen nasıl istiyorsan öyle olsun demeyeceğim; ama senin de üstüne varmayacağım bu konudan dolayı. Bu konu da açığa çıkar mutlaka. Dinler, insanların ürünüdür. Tanrı da öyle. Bu da açıklığa kavuşacaktır.

Saygılarım ile.

Natürelist
07-06-2011, 09:22
Sayin Romantikominist,

Hosgeldiniz, baska siirleriniz varsa seve seve okurum,

Hoscakaliniz

Romantikomunist
09-06-2011, 14:36
Hoş buldum Naturalist. Şiir çok bende. Yazarım bol bol. Okursunuz :)

freut
09-06-2011, 19:36
hos geldin romantikominist,doga bizi yaratti bizde tanriyi yarattik,siirin güzeldi selammlar.

Romantikomunist
09-06-2011, 19:41
Teşekkür ederim freut :)