PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimi anlayıp Allah'a inanan insan var mı?

ereninthenature
10-06-2011, 21:52
Çok merak ettim var mı böyle bir insan?:D:bounce:

yucemanitu
10-06-2011, 21:58
Olmaz mıı Hanif arkadaşımız "exegoist" var. Ayrıca yine Hanif olan "bergüzar" ablamız da evrimi de Allah'ı da inkar etmez. Gördüğüm kadarıyla Hanif Müslümanların çoğu evrimi reddetmiyor. Bursalı da Hanif bu mesaı okuyunca kendisinin evrim konusunda ne düşündüğünü de yazarsa memnun olurum.

ereninthenature
10-06-2011, 22:00
Olmaz mıı Hanif arkadaşımız "exegoist" var. Ayrıca yine Hanif olan "bergüzar" ablamız da evrimi de Allah'ı da inkar etmez. Gördüğüm kadarıyla Hanif Müslümanların çoğu evrimi reddetmiyor. Bursalı da Hanif bu mesaı okuyunca kendisinin evrim konusunda ne düşündüğünü de yazarsa memnun olurum.

Hanifler Adem'le Havva olayına ne diyorlar peki?:Dyanlış mı anlaşılmış, yanlış mı yorumlanmış?

Süper insanlarmış cidden :lol:

crazy_pretty_murat
10-06-2011, 22:05
Hz.Adem'le Hz.Havva dünyada değil cennette yaratılmıştır.Dolayısıyla bir evrim söz konusu değildir.Dolayısıyla hem Allah'a inanmak,hemde evrime inanmak saçmalıktır.

yucemanitu
10-06-2011, 22:12
Hanifler Adem'le Havva olayına ne diyorlar peki?:Dyanlış mı anlaşılmış, yanlış mı yorumlanmış?

Süper insanlarmış cidden :lol:

"Ulul" ya da "exegoist" arkadaşım eğer yanlışım varsa düzelt. Sanırım Ulul'un söylediği ve yorumu şuydu Allah önce Neandertal'i yaratmış. Neandertal kan dökmüş. O yüzden "halife yaratacağım" dediğinde melekler "kan dökecek birini mi yaratacaksın" demiş. Daha sonra Adem ile Havva'yı homo sapiens sapiensin ilk türü olarak yaratmış. Doğru anlamış mıyım Ulul?

Diğer arkadaşlar bu konuda bir şey yazmadığı için onların fikrini bilemiyorum.

ereninthenature
10-06-2011, 22:20
Hz.Adem'le Hz.Havva dünyada değil cennette yaratılmıştır.Dolayısıyla bir evrim söz konusu değildir.Dolayısıyla hem Allah'a inanmak,hemde evrime inanmak saçmalıktır.

bilim tam tersini söylüyo işte.neyse konu o değil.hem evrimi anlamak hem de Allah'a inanmak bence de saçmalıktır.

not:bilimsel bir teoriye inanmak saçmadır.teoriyi anlar ve biliriz.

yucemanitu
10-06-2011, 22:29
not:bilimsel bir teoriye inanmak saçmadır.teoriyi anlar ve biliriz.

Yok yook büyük otoritelerimiz buna da inanç diyor Ateizme inanç dedikleri gibi. Onlar inanç diyorsa inançtır o kadar hatta ikiyle altıyı toplarsan sekiz etmez sen sekiz ettiğine inanırsın. Evrimi de inanç yaptılar. Daha neler göreceğiz Thor aşkına???

ereninthenature
10-06-2011, 22:35
Yok yook büyük otoritelerimiz buna da inanç diyor Ateizme inanç dedikleri gibi. Onlar inanç diyorsa inançtır o kadar hatta ikiyle altıyı toplarsan sekiz etmez sen sekiz ettiğine inanırsın. Evrimi de inanç yaptılar. Daha neler göreceğiz Thor aşkına???

ya cidden merak ediyorum.hem Allah'a inanan hem evrimi anlayan insan nasıl açıklıyor kendine bunu?illaki bir şekilde oturtması lazım kafasına.yada milyonlarca fosile g**nü dönecek.yok araform fln diyecek.olmadığına iman edecek.ikisi yan yana nasıl olur merak ediyorum?empati dahi yapamıyorum?

murted
10-06-2011, 23:48
ya cidden merak ediyorum.hem Allah'a inanan hem evrimi anlayan insan nasıl açıklıyor kendine bunu?illaki bir şekilde oturtması lazım kafasına.yada milyonlarca fosile g**nü dönecek.yok araform fln diyecek.olmadığına iman edecek.ikisi yan yana nasıl olur merak ediyorum?empati dahi yapamıyorum?

Basit, Kuran'daki yaratılışa ve ilk insana dair ayetleri tevil ediyor, hadisleri komple reddediyorlar. Adem mesela ilk insan değil, milyonlarca yıl önce ortaya çıkmaya başlayan atalarımızın bugünkü insan kıvamına gelmiş, olayı anlayabilecek duruma gelmiş olanlarıının ilki. Ya da Adem'in anlatımı tamamen temsil diyenler de var. Özetlen evrim var, fakat her sürecin, her oluşumun arkasında o olduğu gibi bunun da arkasında o var diyorlar.

Dünyayı'nın altı bin yıllık olduğunu, ilk insanların ve sonrasında gelenlerin soy kütüğü veren Kutsal Kitap'ın en önemli inanırı sayın Papa bile sanırım 1997'de bizim inancımızın evrimle uyumludur gibisinden bir söz sarfetmiş -ki bu olay muhtemelen önemli bir milattır din-bilim savaşında- olacaktı.

Anlayana sivri sinek saz, inanmakta direnene davul zurna az. :)

ereninthenature
11-06-2011, 00:05
Basit, Kuran'daki yaratılışa ve ilk insana dair ayetleri tevil ediyor, hadisleri komple reddediyorlar. Adem mesela ilk insan değil, milyonlarca yıl önce ortaya çıkmaya başlayan atalarımızın bugünkü insan kıvamına gelmiş, olayı anlayabilecek duruma gelmiş olanlarıının ilki. Ya da Adem'in anlatımı tamamen temsil diyenler de var. Özetlen evrim var, fakat her sürecin, her oluşumun arkasında o olduğu gibi bunun da arkasında o var diyorlar.

Dünyayı'nın altı bin yıllık olduğunu, ilk insanların ve sonrasında gelenlerin soy kütüğü veren Kutsal Kitap'ın en önemli inanırı sayın Papa bile sanırım 1997'de bizim inancımızın evrimle uyumludur gibisinden bir söz sarfetmiş -ki bu olay muhtemelen önemli bir milattır din-bilim savaşında- olacaktı.

Anlayana sivri sinek saz, inanmakta direnene davul zurna az. :)

bence tam bir müslüman olamaz evrimi anlayan insan.eninde sonunda anlıyacaktır bir işler döndüğünü.çünkü evrimin asıl olgusu kendi kendine evrilmesidir canlıların.tanrı hiç bir yerine giremiyor bunun.sokarsan atheist olman yakındır.:D

Özgürcan
11-06-2011, 01:04

Pek, 12 tane Homo türü ne oldu?
Allah demek ki bizi yaratmadan önce 12 tane homo türünü (homo habilis, homo erectus etc.) teker teker yaratmış teker teker canı istemiş öldürmüş, sonra da bizi yaratmış:doh:

Msrtc
11-06-2011, 01:53

tanrı inancı sadece islamda yok adem ve havaya inanmıyorum ama tanrıya inanıyorum evrimin dogru olması tanrı inancına engel değildir.

yucemanitu
11-06-2011, 11:24
tanrı inancı sadece islamda yok adem ve havaya inanmıyorum ama tanrıya inanıyorum evrimin dogru olması tanrı inancına engel değildir.

Orda tanrıdan değil Allah'tan bahsediliyor. Yani İslam'ın tanrısından. Deistler evrimi reddetmez zaten.

TUBA
11-06-2011, 12:26
ben müslümanken evrime inanırdım ve allahada inanırdım.çünkü kuranı okumamıştım.etrafımdan gelen kuran evrenseldir zırva hikayelerine inanıyordum.taki beni dinsiz bırakan zırvalıklarla dolu kuranı okuyana kadar.
bu arada unutmadan şunu da yazayım ben müslümanken hanefiydim
zaten adem havva hikayesini o zamanda pek kabul edemiyordum ,doğru gelmiyordu.allah kardeşleri koyunkoyuna sokmuş olamaz diyordum

Özgürcan
11-06-2011, 14:51
ben müslümanken evrime inanırdım ve allahada inanırdım.çünkü kuranı okumamıştım.etrafımdan gelen kuran evrenseldir zırva hikayelerine inanıyordum.taki beni dinsiz bırakan zırvalıklarla dolu kuranı okuyana kadar.
bu arada unutmadan şunu da yazayım ben müslümanken hanefiydim
zaten adem havva hikayesini o zamanda pek kabul edemiyordum ,doğru gelmiyordu.allah kardeşleri koyunkoyuna sokmuş olamaz diyordum

Ben de aynı durumdaydım, okul çıkışı ikindi namazlarına gittiğim 1 yıllık dönemde evrimi oluşturan mekanizmanın Allah olduğuna inanmıştım. Sonra düzenli olarak gittiğim cuma namazlarında imamın yaradılıştan bahsedince, ben de evrimi savunup camiden atıldığım gün her şey değişti...:sad:

ereninthenature
11-06-2011, 14:58
Ben de aynı durumdaydım, okul çıkışı ikindi namazlarına gittiğim 1 yıllık dönemde evrimi oluşturan mekanizmanın Allah olduğuna inanmıştım. Sonra düzenli olarak gittiğim cuma namazlarında imamın yaradılıştan bahsedince, ben de evrimi savunup camiden atıldığım gün her şey değişti...:sad:

hahahahaha camide evrimi mi anlattın cemaate:D

süpersin hocam:peace::peace:

ereninthenature
11-06-2011, 14:59

-bismillahirrahmanirrahim.bu cuma ki konumuz evrim cemaati müslimin.evrimi 3 alt konuda işleyeceğiz.mikro evrim, makro evrim ve ortak ata...

:D:D

Özgürcan
11-06-2011, 16:30
-bismillahirrahmanirrahim.bu cuma ki konumuz evrim cemaati müslimin.evrimi 3 alt konuda işleyeceğiz.mikro evrim, makro evrim ve ortak ata...

:D:D
:gossip: :D :D

ereninthenature
11-06-2011, 17:13
benim için baya önemli aslında bu konu.çünkü ben düşüncemi evrim üzerine şekillendiriyorum.kuran'da ki çelişkiler filan pek sarmıyo açıkcası.bir şekilde evirip çevirip inanlar inandırıyo kendini kuran'ın muhteşem olduğuna ama evrime yanaşamıyolar.beni de müslümanlıktan(theismden) alıkoyan evrim açıkcası.

ve teismle evrimi aynı kefeye koyabilen bir düşünce sistemi varsa cidden merak ediyorum.

Natan
11-06-2011, 19:39
Yurtdışındaki bazı hristiyan kesimler evrim teorisini kabul etmekte. Bu teoriyi kabul etmeleri kendi inançlarını için bir problem teşkil etmiyor. Fakat dinsel yazıları bağnazca, yobazca yorumlayan inanırlar evrimi biyolojik değil ideolojik çerçevede algılıyorlar.

Halbuki canlılardaki değişim tamamen biyolojinin konusudur.

yucemanitu
11-06-2011, 20:23
Yurtdışındaki bazı hristiyan kesimler evrim teorisini kabul etmekte. Bu teoriyi kabul etmeleri kendi inançlarını için bir problem teşkil etmiyor.

İnançları için problem teşkil ediyor ediyor da kendileri bunu problem etmemeye çalışıyor. Çünkü Hristiyanlık inancında tanrı insanı kendi suretinde yaratmıştır. İslam'da böyle bir şey yok yani Adem pekala bir homo afarensis ya da Australo pithecus Africanus olabilir. Ama nedense Müslümanlarda evrimi reddeden daha çok.

Natan
11-06-2011, 20:42
Tevrattaki adem havva masalını bazı hrıstıyanlar "öğüt niteliği taşıyan sembolik hikaye" olarak değerendiriyor. Örneğin benim ders aldığım bir Papaz vardı; kendi ülkesinde de hatırı sayılır bir grubun bu düşünceyi paylaştığını anlatmıştı.

Bir masal kitabından bahsediyoruz. Bu kitabı harfi anlamda değerlendirmeyen insanlar gelişen bilgiye de açık oluyorlar.

Yani sevgili manitu, benim gözlemim bu şekilde.

Özgürcan
11-06-2011, 23:12
hahahahaha camide evrimi mi anlattın cemaate:D

süpersin hocam:peace::peace:

Olay şöyle gelişti

The İmam= Şimdi, pek değerli müminler, Allah, hepimizi bir kil tanesinden yarattı. Hepimiz topraktan yaratıldık, o içimize can üfledi....
Ben ayağa kalktım= Hocam! En son yapılan araştırmalar ve genetin genom çalışmaları insanların herhangi bir şekilde SiO2formuşlu, yani kum bulunamadı. Ayrıca bir damla kilden bir canlının oluşması imkansızdır
İmam= tövbe tövbe (bu sırada önündeki kitaba bakmaktadır)
Yanımdakil er = Kafir seni, git lan burdan! ağzımızı bozdurma.
Arkdan sesler gelmektedir o sırada = abdestsizdir şimdi bu...
:boink::boink:

crazy_pretty_murat
11-06-2011, 23:16
Tuba ve Özgürcan;
Demek ki siz ateist olmadan hem evrime hemde Allah'a inanıyodunuz.İlginç.Darkmasturbater arkadaşımız bu konunun 10.mesajının son cümlesinde şunu yazmış."Çünkü evrimin asıl olgusu kendi kendine evrilmesidir canlıların.tanrı hiç bir yerine giremiyor bunun.sokarsan atheist olman yakındır." demiş.Güzel bir sonuç çıkarmış demek ki.2 tane örneği hemen çıktı yani.Ateist olacağınız belliymiş.:)

Özgürcan
11-06-2011, 23:32
Ben o dönem 12-13 yaşındaydım ve neredeyse hiç kitap okumuyordum. Evrimi, fen bilgisi hocamın anlattığı kadar biliyor, o söylediğim cümleleri her yerde satıyordum. Hatta bu olaydan sonra ateist olmadım, şu anda 16 yaşındayım; o zamanlar "ah imam efendiyi hayal kırıklığına uğrattım, ah çok günah işledim, ah cehennemde yanacağım" diye ağlayıp çok ağır bir kuran kursına gitmiştim (ayvalık cunda adasında tekke benzeri bir yer kurulmuş,tokatla kuran suresi öğretimi) hatta kulaklığıma sure kaydedip ezberlemeye çalıştığımı hatırlıyorum. Bunlar dedemi çok mutlu ediyordu ama ben meallerini okudukça gerçeğin farkına vardım. En son başımıza gelen kötü bir dolandırma olayından sonra da tanrı inancımı tamamiyle yitirdim...

ereninthenature
11-06-2011, 23:43
Tuba ve Özgürcan;
Demek ki siz ateist olmadan hem evrime hemde Allah'a inanıyodunuz.İlginç.Darkmasturbater arkadaşımız bu konunun 10.mesajının son cümlesinde şunu yazmış."Çünkü evrimin asıl olgusu kendi kendine evrilmesidir canlıların.tanrı hiç bir yerine giremiyor bunun.sokarsan atheist olman yakındır." demiş.Güzel bir sonuç çıkarmış demek ki.2 tane örneği hemen çıktı yani.Ateist olacağınız belliymiş.:)

sen inanma evrime filan.boşver atayis işi bunlar.:amen:

Dark_Prince
13-06-2011, 16:44
İyide evrime inanmamak gibi bir durum olamaz İslam'da,İslam evrimin ta kendisidir.Allah yoktan varedemezki,Suyu başka bir şekle sokar evrene(toprak) dönüştürür,Toprağı başka şekle dönüştürüp İnsan'ı elde eder.Yani maddenin halden hale geçmesi gibi birşey.Bu ilkel bir evrim inancı değil de nedir?

ereninthenature
14-06-2011, 14:52
İyide evrime inanmamak gibi bir durum olamaz İslam'da,İslam evrimin ta kendisidir.Allah yoktan varedemezki,Suyu başka bir şekle sokar evrene(toprak) dönüştürür,Toprağı başka şekle dönüştürüp İnsan'ı elde eder.Yani maddenin halden hale geçmesi gibi birşey.Bu ilkel bir evrim inancı değil de nedir?

ben müslümanım ve evrimi onaylıyorum diyen bir insan var mı diye soruyorum?

TUBA
14-06-2011, 14:59
aslına bakarsanız dünya üzerinde müslüman ülke olupta ,hatta şeriatla yönetilipte evrimi en ince ayrıntılarına kadar okutan ülkeler var
bunun en iyi örneği ,komşu İran

ereninthenature
14-06-2011, 15:01
aslına bakarsanız dünya üzerinde müslüman ülke olupta ,hatta şeriatla yönetilipte evrimi en ince ayrıntılarına kadar okutan ülkeler var
bunun en iyi örneği ,komşu İran

ciddi misiniz TUBA hanım?:twitch:

bizim hükümetimiz niye Tübitak'ın evrim konulu sayısını engelliyo o zaman.cidden beni en çok dinden soğutan bilimle çatışması.çatışmasa ben hala müslümandım.

TUBA
14-06-2011, 15:07

bizim hükümetimiz niye Tübitak'ın evrim konulu sayısını engelliyo o zaman.cidden beni en çok dinden soğutan bilimle çatışması.çatışmasa ben hala müslümandım.

evet ciddiyim

hatta evrimle alakalı bir tartışma pogramı vardı orada bahsi geçmişti
sanırım yuotubedan bu videoya ulaşabilirsin ,programın adı sansürsüz

aslı hn ,deniz ergi bey ve şuan adını hatırlayamdığım eski ilahiyatçı bir prof ,üçü evrim hakkında konuşma yapıyorlardı

aslı hn İrandan bahsetmişti

Dark_Prince
14-06-2011, 15:13
ben müslümanım ve evrimi onaylıyorum diyen bir insan var mı diye soruyorum?

Olmaz mı var tabi,en basitinden sudan yaratılışı evrim olarak yorumluyorlar.O suya kimyasal çorba diyorlar ve başlıyorlar anlatmaya.

bursali68
14-06-2011, 15:20

Merhaba,

Sn.darkmasturbater,bu sorduğunuzla ilgili,bu forumda çok yazıldı çizildi.Sanırım geçmiş konulara biraz gözatmanız yerinde olacaktır.Müslüman olup evrimi bilim ışığında kabul eden de vardır,etmeyen de...Bununla ilgili kendime ait olan bir yazım aşağıdaki linkte vardır...Tekrar tekrar tartışmaya girmek istemiyorum...

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=364761#post364761

Ancak bu mesajınızdaki,bizim hükümetin bu konudaki engeli için şu yorumu yapabilirim...: Hükümeti oluşturanlar ve devlet kademesinde özellikle " Diyanet İşleri Başkanlığında " bulunanlar " SÜNNİ / EHL-İ SÜNNET İTİKADI " ndandır...Bu da tüm yorumlarda istisnalar hariç " evrimi " reddetmelerini gerektirir...Yani İtikadın genel kabulüdür...

Bu arada yeri gelmişken " Diyanet İşleri Başkanlığı " hakkındaki düşüncemi de sunarsam sanırım yararı olur...Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili şahsi fikrim iki yol vardır...:

1- Kaldırılmalı : Ki bu sanırım bir başıboşluk da yaratabilir,denetim zaafiyeti olan bir devlet yapımız var çünkü...O yüzden olanaksız görünüyor..

2-Mümkün olan her inanan ve inanmayan gurupların temsilcilerinden oluşan bir komisyon ve bu komisyonun seçeceği dönemsel iki ( eş ) başkanlı yürütme...

Sağlıcakla kalınız...

TUBA
14-06-2011, 15:27
ben kendi adıma müslümankende evrimin doğru olduğunu savunuyordum ,hatta adem havva hikayesi bana sembol gibi geliyordu ,inanılacak gibi gelmiyordu
beni dinden soğutan evrim hiç mi hiç olmadı ,kuran okudum ve böyle oldum:D

ha bu arada unutmadan ,çok eski islam tarihine gidersek oradada bazı islam alimlerinin evrimi çok farklı bir dille savunduklarını görürüz

yani evrim islamiyet tarihinde vardı zaten ,ama bu kadar gelişmiş olarak bakılmıyordu
şuan ki evrim ,adem havvayı gerçek göstermediği için karşı
hatta türkiye nin karşı olma durumu ABD den başka birşey değil ,hıristiyan yortusundan kaynaklanıyor

Özgürcan
14-06-2011, 16:18
evet ciddiyim

hatta evrimle alakalı bir tartışma pogramı vardı orada bahsi geçmişti
sanırım yuotubedan bu videoya ulaşabilirsin ,programın adı sansürsüz

aslı hn ,deniz ergi bey ve şuan adını hatırlayamdığım eski ilahiyatçı bir prof ,üçü evrim hakkında konuşma yapıyorlardı

aslı hn İrandan bahsetmişti

Evet bu olay gerçek.
Elimde Tübitak'ın son Evrim kitabı baskısı durmakla beraber yayınlanmadığını üzülerek de olsa biliyordum...

ereninthenature
14-06-2011, 17:22
Merhaba,

Sn.darkmasturbater,bu sorduğunuzla ilgili,bu forumda çok yazıldı çizildi.Sanırım geçmiş konulara biraz gözatmanız yerinde olacaktır.Müslüman olup evrimi bilim ışığında kabul eden de vardır,etmeyen de...Bununla ilgili kendime ait olan bir yazım aşağıdaki linkte vardır...Tekrar tekrar tartışmaya girmek istemiyorum...

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=364761#post364761

Ancak bu mesajınızdaki,bizim hükümetin bu konudaki engeli için şu yorumu yapabilirim...: Hükümeti oluşturanlar ve devlet kademesinde özellikle " Diyanet İşleri Başkanlığında " bulunanlar " SÜNNİ / EHL-İ SÜNNET İTİKADI " ndandır...Bu da tüm yorumlarda istisnalar hariç " evrimi " reddetmelerini gerektirir...Yani İtikadın genel kabulüdür...

Bu arada yeri gelmişken " Diyanet İşleri Başkanlığı " hakkındaki düşüncemi de sunarsam sanırım yararı olur...Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili şahsi fikrim iki yol vardır...:

1- Kaldırılmalı : Ki bu sanırım bir başıboşluk da yaratabilir,denetim zaafiyeti olan bir devlet yapımız var çünkü...O yüzden olanaksız görünüyor..

2-Mümkün olan her inanan ve inanmayan gurupların temsilcilerinden oluşan bir komisyon ve bu komisyonun seçeceği dönemsel iki ( eş ) başkanlı yürütme...

Sağlıcakla kalınız...

senin gibi müslümanlar beni korkutuyor.cidden.evrimi bile kabul edebiliyolar gerçeği görmek dururken.evrimin mekanizmalarını iyice anladıktan sonra herşeyin kendiliğinden, dışardan bir yardım almadan olduğunu da anladıktan sonra bir insan müslüman kalabiliyosa beni cidden korkutur.

fikirlerine sahip insanların çoğalmaması dileğiyle bursalı:wave:

bursali68
14-06-2011, 17:37
senin gibi müslümanlar beni korkutuyor.cidden.evrimi bile kabul edebiliyolar gerçeği görmek dururken.evrimin mekanizmalarını iyice anladıktan sonra herşeyin kendiliğinden, dışardan bir yardım almadan olduğunu da anladıktan sonra bir insan müslüman kalabiliyosa beni cidden korkutur.

fikirlerine sahip insanların çoğalmaması dileğiyle bursalı:wave:

Merhaba,

Sn.darkmasturbater,ondan,bundan,şundan korkacaksınız da korkuyla da yaşanmaz ki...Şaka bir yana,bilimin VAR dediğine yok mu dememi beklerdiniz...Anlamadım ama neyse çok da sorun değil...

Sağlıcakla kalınız...

Talak4
14-06-2011, 18:33
Bilimin var dediğine inanan müslümanlar
Bilimin yok dediklerine inanırlarmı
mesela;Namaz kılan cinler
Büyü falan

bursali68
14-06-2011, 18:44
Bilimin var dediğine inanan müslümanlar
Bilimin yok dediklerine inanırlarmı
mesela;Namaz kılan cinler
Büyü falan

Merhaba,

Sn.Talak4 soruyu tersinden yönlendireyim...:

mesela ; namaz kılan cinler,
Büyü falan...

Bir müddet sonra BİLİM EVET VAR DERSE ne yaparsınız,büyü yaptırır,namaz kılar mısınız...???

Sağlıcakla kalınız...

Talak4
14-06-2011, 18:46
Sevgili darkmatrubater Müslmanlar çeşitlidir çünki kitapları arızalarla doludur Anlaşılır ve apaçık olmadığı için herkesin beyninden bir parça koparır kopan parçalar mutasyon yaratır Çıkarlar seleksiyona sebep olur Müslümanlar o nedenle üzüm gibi türü ve nevii çoktur .Çekirdeklisi vardır çekirdeksizi vardır Büyücüsü kara üzümdür Cincisi rezaki.Yani Astrolog olanı Vantrolog olanı vardır İnanç eşiği düşük insanların arasında yaygın olarak görülür .Kbile düzeyini biaz aşıp tek eşliliği kabul edebilenleride vardır seyrek olarak köleliğe karşıdırlar .Ganimet seven türlerine koruk .sübyancılarına moruk derler.
Şahsi görüşüm cehaletten kurtulduklarında iyi insanlar olabilecekleri yonündedir.

ereninthenature
14-06-2011, 19:57
Merhaba,

Sn.darkmasturbater,ondan,bundan,şundan korkacaksınız da korkuyla da yaşanmaz ki...Şaka bir yana,bilimin VAR dediğine yok mu dememi beklerdiniz...Anlamadım ama neyse çok da sorun değil...

Sağlıcakla kalınız...

yani evrimi anlaman demek canlıların dış güç olmadan komplexleştikleri demek.
Allah muhammedin cinsel yaşamıyla uğraştığı kadar birazdan canlılarla uğraşsa daha güzel birşeyler yapabilecekmiş ama işi kendiliğinden olcak şekilde bırakmış garip:D

birde çoğu hayvan çok eksik, hatalı.zürafanın ses telleri yok, zıp-zıp balığı suya girmiyo karada zıplaya zıplaya spastik bi şekilde yaşamaya çalışıyo.devekuşlarının kanatları var bir b*ka yaramıyo.uçamayan böceklerinin kabuğunun altında kanatları var.öylesine duruyo.tozlaşma yapmayan bitkiler çiçek üretiyo.meksika köstebek kertenkelesinin ön ayakları var arka ayakları yok.ne alıp veremediği var bu canlılardan Allah'ın.neden kendiliğinden oluşan eksik canlılar üreten bir sistem tasarlıyacağına mükemmel yaratıp atsa ya dünyaya canlıları.çoğu müslümanın sandığı gibi.öyle yapsaydı etrafta maymun, şempanze, orangutan gibi hayvanlarda olmazdı dinozorlar vs.mis gibi namaz kılar oruç tutar sünettir diye 6 yaşında kızları becerir cennete giderdik.

ama olmaz allah var o yüzden öyle olmaz dimi bursalı.ya evrimci ol ya da müslüman.ya da psikoloğa git.

bursali68
14-06-2011, 20:17
yani evrimi anlaman demek canlıların dış güç olmadan komplexleştikleri demek.
Allah muhammedin cinsel yaşamıyla uğraştığı kadar birazdan canlılarla uğraşsa daha güzel birşeyler yapabilecekmiş ama işi kendiliğinden olcak şekilde bırakmış garip:D

birde çoğu hayvan çok eksik, hatalı.zürafanın ses telleri yok, zıp-zıp balığı suya girmiyo karada zıplaya zıplaya spastik bi şekilde yaşamaya çalışıyo.devekuşlarının kanatları var bir b*ka yaramıyo.uçamayan böceklerinin kabuğunun altında kanatları var.öylesine duruyo.tozlaşma yapmayan bitkiler çiçek üretiyo.meksika köstebek kertenkelesinin ön ayakları var arka ayakları yok.ne alıp veremediği var bu canlılardan Allah'ın.neden kendiliğinden oluşan eksik canlılar üreten bir sistem tasarlıyacağına mükemmel yaratıp atsa ya dünyaya canlıları.çoğu müslümanın sandığı gibi.öyle yapsaydı etrafta maymun, şempanze, orangutan gibi hayvanlarda olmazdı dinozorlar vs.mis gibi namaz kılar oruç tutar sünettir diye 6 yaşında kızları becerir cennete giderdik.

ama olmaz allah var o yüzden öyle olmaz dimi bursalı.ya evrimci ol ya da müslüman.ya da psikoloğa git.

Merhaba,

Bu yazınız tam bir fiyasko...Hangi din kitabı " BİLİM KİTABIDIR "...Yani sizin karşınıza " BİLİMİ " sizin gibi telkeline almış birilerini mi bekliyorsunuz...Sanırım bilim sizin tekelinizde...Kur'an " evrimden " bahseder dendiğindeki bu çekememezliğinizin anlamını sorabilir miyim...???

Ya evrimci ya müslüman...YOK BÖYLE BİRŞEY...Böyle de umud ederseniz gaflettesiniz demektir...Bir soru sordunuz ve karşılığında bir yanıt ve önceki yazımdan örnek sundum ve görüşümü sundum...Ne bu şimdi de atıp tutup PROPAGANDA yapıp SLOGANA mı başladınız...???

Nasıl birisiniz anlamadım ki...Bilimi kabul edeni kabul etmezsiniz,etmeyeni zaten kabul etmezsiniz...Nedir arkadaşım " bulunmaz Hint kumaşı mısınız...??? "

Gören de zannedececek TÜM BİLİM KİTAPLARINI YALAMIŞ YUTMUŞ...!!! Ne buldunuz şu ana dek...Kişi olarak TEK BİR BULUŞUNUZU KOYUN ORTAYA da elinizi öpelim...Siz de kendi kafanızda şekillendiriyorsunuz hayatı ve olayları bizler de...Bunu böyle biliniz...

Bir insan hem müslüman olur hem de evrimi kabul eder...Diğer görüş sizin hüsnü kuruntunuzdur...Ona bakarsanız benim hüsnü kuruntum da şu olur ...: Evrime inanan Tanrıya inanmalı...!!!

Ne yapsın Kur'an SİZE FOSİL mi bulsun,bunu mu istiyorsunuz,olmayan arafosili isteyenlerin durumuna düştüğünüzün farkında mısınız...!!!

Evet bekliyorum BULUŞUNUZU söyleyiniz...!

Sağlıcakla kalınız...

ereninthenature
14-06-2011, 22:05
Merhaba,

Bu yazınız tam bir fiyasko...Hangi din kitabı " BİLİM KİTABIDIR "...Yani sizin karşınıza " BİLİMİ " sizin gibi telkeline almış birilerini mi bekliyorsunuz...Sanırım bilim sizin tekelinizde...Kur'an " evrimden " bahseder dendiğindeki bu çekememezliğinizin anlamını sorabilir miyim...???

Ya evrimci ya müslüman...YOK BÖYLE BİRŞEY...Böyle de umud ederseniz gaflettesiniz demektir...Bir soru sordunuz ve karşılığında bir yanıt ve önceki yazımdan örnek sundum ve görüşümü sundum...Ne bu şimdi de atıp tutup PROPAGANDA yapıp SLOGANA mı başladınız...???

Nasıl birisiniz anlamadım ki...Bilimi kabul edeni kabul etmezsiniz,etmeyeni zaten kabul etmezsiniz...Nedir arkadaşım " bulunmaz Hint kumaşı mısınız...??? "

Gören de zannedececek TÜM BİLİM KİTAPLARINI YALAMIŞ YUTMUŞ...!!! Ne buldunuz şu ana dek...Kişi olarak TEK BİR BULUŞUNUZU KOYUN ORTAYA da elinizi öpelim...Siz de kendi kafanızda şekillendiriyorsunuz hayatı ve olayları bizler de...Bunu böyle biliniz...

Bir insan hem müslüman olur hem de evrimi kabul eder...Diğer görüş sizin hüsnü kuruntunuzdur...Ona bakarsanız benim hüsnü kuruntum da şu olur ...: Evrime inanan Tanrıya inanmalı...!!!

Ne yapsın Kur'an SİZE FOSİL mi bulsun,bunu mu istiyorsunuz,olmayan arafosili isteyenlerin durumuna düştüğünüzün farkında mısınız...!!!

Sağlıcakla kalınız...

ne alaka bilimi tek eline almakla yazdıklarım.birşey buldun mu filan.ben bilime birşey katmadım ama bilim benim hayatıma çok şey kattı o yüzden bu hüsn-ü kuruntum.tamam.ben uzun zamandır aradığım insanı buldum.kırıcı olmaktansa sorular sorayım da birşeyler öğreniyim senden.

Allah neden bu kadar saklıyo kendisini?tüm evrene fizik, matematik kuralları koyuyo.galaxiler, gezegenler kendiliğinden şekilleniyo, sonrada hayvanlar evriliyo, yaklaşık 13 milyar yıl sonra çöldeki adamlara ne yapıp ne yapmayacağını söylüyo.ademle havvayı en güzel şekilde yaratıp dünyaya attım diyo ama nasıl oluyo anlamadık çünkü dünyada evrilmişler onu biliyoruz.sonra buna karşı gelmiş yarattığı diğer ateşten varlık.elmayı yedirtmiş filan.bunlarıda içinde matematik ve mantık hatalarıyla dolu bir kitapta yolluyo.yıldızları şeytana atmalık taş yaptık.dünyanın ucuna gittik güneşi balçığa batarken bulduk filan.ondan sonra bu kitabın tanrısına inanıcam.ya benim suçum ne?cidden nedir bu insanların suçu ya:Dböyle dandik test mi olur demeden edemiyorum sevgili bursalı.

eğer inandığın tanrı gerçekse cehennemde sonsuz zamanı geçirmeye razıyım.ben bile bundan daha iyi test hazırlardım cidden.

ereninthenature
14-06-2011, 22:14
Merhaba,

Sağlıcakla kalınız...

ben özür dilemek istiyorum ya duygusal davrandım gerçekten.ciddi ciddi soru sormak istiyorum artık.evrimin kendisi bize canlılık için yaratıcı olmasına gerek olmadığını göstermişken nasıl olur da tanrıya inanabiliyorsunuz?big bang'ten başka ne yapmıştır tanrı şimdiye kadar evrende benim bakıpta haa bunu yapan tanrı olmalı diyebileceğim.yani kendinizi nasıl tanrıya inandırdınız.İslamın tanrısı olarak bakmayalım olaya lütfen.dini hiç duymamış biriyim diyelim.bizi evrende ne tanrı sonucuna götürür?

bursali68
15-06-2011, 10:37
ben özür dilemek istiyorum ya duygusal davrandım gerçekten.ciddi ciddi soru sormak istiyorum artık.evrimin kendisi bize canlılık için yaratıcı olmasına gerek olmadığını göstermişken nasıl olur da tanrıya inanabiliyorsunuz?big bang'ten başka ne yapmıştır tanrı şimdiye kadar evrende benim bakıpta haa bunu yapan tanrı olmalı diyebileceğim.yani kendinizi nasıl tanrıya inandırdınız.İslamın tanrısı olarak bakmayalım olaya lütfen.dini hiç duymamış biriyim diyelim.bizi evrende ne tanrı sonucuna götürür?

Merhaba,

Sn.darkmasturbater,öncelikle ben de haddimi aşıp,kırdıysam sizi özür dilerim...

Ciddi soru sormanın olabileceği,ancak bu tür platformlarda bunun cılkının çıktığı aşikar.Ciddi sorulara verilen yanıtlar ne kadar yeterli olur...? Bilemiyorum karşı yani soruyu soran tarafın sabrına da bağlı biraz...Soruya yanıt vermeye gayret eden tarafın uslubunu muhafaza etmesine de bağlı biraz...

İşin " bir Tanrıya " inanma konusuna gelince ise ancak şöyle bir yorum yapabilirim,dikkat ediniz yorum diyorum,çünkü NETLİK yok bu konuda...İnsanlar bir şeye inanmaya ihtiyaç duyduklarında aramaya başlar...Bu bir matematiksel formül gibi veya 2 x 2 nin 4 ettiği gibi bir kesin sonuç değildir...Sadece her insanın kendi özelidir...Bu noktada ben özellikle ne inananı ne de inanmayanı suçlayamam...Çünkü herkesin bakış açıları birbirinden farklı...

Bu durumda şunu diyebilirsiniz..: " eeee bilim " diye bir gerçek var,herkes o gerçeği kabul etmeli...

Evet doğrudur ve güzel bir tesbit olur,buna sözüm olamaz...Olamaz da bilimi nasıl kabul ettiğimizdir burada önemli olan...Bilim,gözlemlenmiş,deneylenmiş bir olguyu ortaya koyan süreçtir...Bu deneylenen,gözlemlenen olguyu hayata uyarlarken inanmayan bilim adamları alır bunu kendi düşüncelerine göre yorumlar,inanan bilim adamları da kendi düşüncelerine göre yorumlar...Bilim ortada dururken her iki tarafın da yaptığı " SPEKÜLATİF BİLİM " olur...

Basit bir örnek vereceğim...:

Örneğin bir ara burada ve başka bir sitede de sormuştum...-1 Kelvin derecesinde ne olur diye...

-1 Kelvin derecesini ölçebilen dünya üzerinde bir ölçüm cihazı YOK...Neden çünkü 0 Kelvin derecesinde Elektron durur ve protona düşer 13 dakika zamanı vardır,bu konunun gereksiz ayrıntısı...Ancak -1 Kelvin derecesinde ne olur sözüne bakarak şu an gerçekliği kanıtlanmış Riemann uzayını anladığımızda,şöyle bir SPEKÜLATİF BİLİM yorumu yapabiliriz...: -1 Kelvin derecesi EVRENİN EN YÜKSEK SICAKLIĞIDIR...! Yani evrende en soğuk ve en sıcak aynı yerdedir...Başka bir görüş te başka şekilde yorumlayabilir...

Başka bir örnek daha vereyim Işığın daha önceleri tekli yapısı dikkat çekerken şu anda ise Işığın Düalitesi yani hem parçacık hem dalgacık yapısı olduğu bilinmektedir...Işığı tam yakalamak üzereyken,dalgacık özelliği ile elinizden kaçar gider...Bu da Determinizm den İndeterminizme geçişi göstermiştir...Yani evrende,şu an için hapsolunmuş kabul ettğimiz evrende İNDERMİNİZM ilkeleri vardır...En soğuk ile en sıcak aynı yerde,hem dalgacık hem parçacık aynı yapıda gibi...Böyle belirsizliğin yasalarının olduğu bir evrende BİLİME NOKTA koyabilir miyiz...??? Mümkün değil...

Bu bakış açısıyla şunu söyleyebilirim Evrim bir teoridir ve aynı zamanda da bir SİSTEMDİR...Bu sitemin bir Yaratıcının olmasının isbatı veya olmamasının ispatı değildir...Çünkü Yaratıcı zaten herşeyi yapmaya gücü yeten değil midir...Ve bu gücü yeten de " EVRİM " ile iyisiyle kötüsüyle hayatın sürmesini sağlayamaz mı...Sonuçta bir sistem koyuyor ortaya...Başkaları " KUSURSUZ TASARIM " formülü üzerinde söylem geliştirebilir...Ancak ben farklı düşünüyorum...Sistem kendi içerisinde çalışıyor...Aynen daha basit bir versiyon olan " Ekolojik Sistem " gibi...Herhangi bir müdahale,gözle görülen veya göremediğimiz,duyabildiğimiz veya duyamadığımız etkilerin dahi müdahalesiyle Evrimleşmenin gidişatında değişme olabilir...Bu ne evrimin yanlış olduğunun,ne de Tanrı'nın olmadığının ispatıdır...

Devam ederiz şimdilik bu kadarla keseyim...

Sağlıcakla kalınız...

ereninthenature
15-06-2011, 13:05
Merhaba,

Sn.darkmasturbater,öncelikle ben de haddimi aşıp,kırdıysam sizi özür dilerim...

Ciddi soru sormanın olabileceği,ancak bu tür platformlarda bunun cılkının çıktığı aşikar.Ciddi sorulara verilen yanıtlar ne kadar yeterli olur...? Bilemiyorum karşı yani soruyu soran tarafın sabrına da bağlı biraz...Soruya yanıt vermeye gayret eden tarafın uslubunu muhafaza etmesine de bağlı biraz...

İşin " bir Tanrıya " inanma konusuna gelince ise ancak şöyle bir yorum yapabilirim,dikkat ediniz yorum diyorum,çünkü NETLİK yok bu konuda...İnsanlar bir şeye inanmaya ihtiyaç duyduklarında aramaya başlar...Bu bir matematiksel formül gibi veya 2 x 2 nin 4 ettiği gibi bir kesin sonuç değildir...Sadece her insanın kendi özelidir...Bu noktada ben özellikle ne inananı ne de inanmayanı suçlayamam...Çünkü herkesin bakış açıları birbirinden farklı...

Bu durumda şunu diyebilirsiniz..: " eeee bilim " diye bir gerçek var,herkes o gerçeği kabul etmeli...

Evet doğrudur ve güzel bir tesbit olur,buna sözüm olamaz...Olamaz da bilimi nasıl kabul ettiğimizdir burada önemli olan...Bilim,gözlemlenmiş,deneylenmiş bir olguyu ortaya koyan süreçtir...Bu deneylenen,gözlemlenen olguyu hayata uyarlarken inanmayan bilim adamları alır bunu kendi düşüncelerine göre yorumlar,inanan bilim adamları da kendi düşüncelerine göre yorumlar...Bilim ortada dururken her iki tarafın da yaptığı " SPEKÜLATİF BİLİM " olur...

Basit bir örnek vereceğim...:

Örneğin bir ara burada ve başka bir sitede de sormuştum...-1 Kelvin derecesinde ne olur diye...

-1 Kelvin derecesini ölçebilen dünya üzerinde bir ölçüm cihazı YOK...Neden çünkü 0 Kelvin derecesinde Elektron durur ve protona düşer 13 dakika zamanı vardır,bu konunun gereksiz ayrıntısı...Ancak -1 Kelvin derecesinde ne olur sözüne bakarak şu an gerçekliği kanıtlanmış Riemann uzayını anladığımızda,şöyle bir SPEKÜLATİF BİLİM yorumu yapabiliriz...: -1 Kelvin derecesi EVRENİN EN YÜKSEK SICAKLIĞIDIR...! Yani evrende en soğuk ve en sıcak aynı yerdedir...Başka bir görüş te başka şekilde yorumlayabilir...

Başka bir örnek daha vereyim Işığın daha önceleri tekli yapısı dikkat çekerken şu anda ise Işığın Düalitesi yani hem parçacık hem dalgacık yapısı olduğu bilinmektedir...Işığı tam yakalamak üzereyken,dalgacık özelliği ile elinizden kaçar gider...Bu da Determinizm den İndeterminizme geçişi göstermiştir...Yani evrende,şu an için hapsolunmuş kabul ettğimiz evrende İNDERMİNİZM ilkeleri vardır...En soğuk ile en sıcak aynı yerde,hem dalgacık hem parçacık aynı yapıda gibi...Böyle belirsizliğin yasalarının olduğu bir evrende BİLİME NOKTA koyabilir miyiz...??? Mümkün değil...

Bu bakış açısıyla şunu söyleyebilirim Evrim bir teoridir ve aynı zamanda da bir SİSTEMDİR...Bu sitemin bir Yaratıcının olmasının isbatı veya olmamasının ispatı değildir...Çünkü Yaratıcı zaten herşeyi yapmaya gücü yeten değil midir...Ve bu gücü yeten de " EVRİM " ile iyisiyle kötüsüyle hayatın sürmesini sağlayamaz mı...Sonuçta bir sistem koyuyor ortaya...Başkaları " KUSURSUZ TASARIM " formülü üzerinde söylem geliştirebilir...Ancak ben farklı düşünüyorum...Sistem kendi içerisinde çalışıyor...Aynen daha basit bir versiyon olan " Ekolojik Sistem " gibi...Herhangi bir müdahale,gözle görülen veya göremediğimiz,duyabildiğimiz veya duyamadığımız etkilerin dahi müdahalesiyle Evrimleşmenin gidişatında değişme olabilir...Bu ne evrimin yanlış olduğunun,ne de Tanrı'nın olmadığının ispatıdır...

Devam ederiz şimdilik bu kadarla keseyim...

Sağlıcakla kalınız...

Carl Sagan'ın Contact filminde bir diyalog geçiyor: Bazen en basit sebep doğrudur diye.

Mesela bir gün eve geldim lap-top,fotoğraf makinesi kaybolmuş.etraf darmadağın.pencerede açık.benim şöyle demem garip olur:"Pencereyi açık bıoraktığımdan kuşlar gelip lap-top'umu götürmüştür, etrafıda dağıtmışlardır.", belli ki hırsızlar girmiş.olay açık net.anlam yüklemeye ya da arkasında başka şeyler aramanın çokta doğru olmadığıda açık.

Şimdi dünya'ya evrene bakınca gene ortada pek tanrı var gibi gözükmüyo.
En basit seçeneği seçmen dileğiyle.

saygılar.