PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kendimi nötr olarak adlandırıyorum artık

perfect_storm
12-06-2011, 01:28
sizde blyorsunuz sitede yeniyim ama eskiden hatta küçüklük yıllarmdan beri kafamı kurcalayan belli başlı sorular olmuş ve cevaplarını alamamıştım çok güçlü bir inanç sahibiydim özellikle en yakınlarımdan biri sırf ne olduğu belli olmayan bir hadis yüzünden bana çok ağır çok incitici oldukça yaralayıcı kelimeler sarfetti ve bir insanın bu yakınlık derecesindeki en yakınına bunları söylemesi hayatımın en ağır sözlü darbesi oldu
arkadaşlar şu an bunları yazarken aklıma geliyor yazmak bile zor ya bi insan bu kelimeleri nasıl konuşabilir inanın kimseye söyleyemiyorum bunun hiçbir dinde yahudilikte budistlikte yada hatta putperestlikte bile yeri olamaz birisine söylesem çok korkunç kelimeler bunlar eğer bana söylese onu bi daha kesinlikle tanımam diyecektir
yaşadığı yeri ve içinde olduğu inanç yada tarikat grubunu söylemeyi şu anda gereksiz bulyorum halbuki kendisini ehli sünnet olarak tanımlar ama en yakınlarını ellerinin tersiyle itmekten ve en ağır darbeleri vurmaktan gocunmaz şimdilik kısaca böyle anlatacağım yada anlatmak istediğim birçok şey var saygılar

ereninthenature
12-06-2011, 01:49
sadece kişilerin sana karşı davranışlarını baz alarak fikirlerinin yanlış olduğunu söylemek pek doğru olmaz.

tabu eleştirisini kaldırcak adam az türkiye'de.

Subat
12-06-2011, 13:00
Çok ağır olmasa da ilk zamanlar benim ailem de benzer itici davranışlar sergilemişlerdi. Oysa zamanla onlar da din konusunda ne kadar da bilgisiz olduklarını gördüler. Hatta annem çokça şüphe duymaya da başladı. İnanç zihni yok eder. Özellikle müslümanlık baz alınırsa, gayri müslim olanların eleştirilmesi hatta yok edilmesi, tanrı katında iyi bir olgu olarak durduğu için, inanırlarının hırçınlaşmalarına yol açıyor. Siz insani özelliklerinizi, doğruluğunuzu ve idilliğinizi kaybetmediğiniz ve belirli bir çıtada tutmayı başardığınız sürece, zaman içinde içten bir saygı duymaya başlayacaklarına emin olun. Tabi ki fanatikler için yapılacak birşey yok.
Ne der hasan sabbah;
"Bir toplumun bilinç seviyesi ne kadar düşükse, onu harkete geçiren fanatiklik o derece yüksek olur"

perfect_storm
12-06-2011, 19:26
asıl sorun tam olarak inançlar değil fakat inançlar da bu tür kişileri tetikleyecek içerik bulunduruyor ama yorum farkları çok , benim sorunum aşırı katı herşeyi kendi kafasına göre yorumlayan inancı kendine uyduran anlayışlardır, katı acımasız ve umursamaz anlayışlar.yani olay kişiselleşmişte değil zaten o tanınmış belirli bi cemaatin izinde hareket ediyor , arkadaşının kız kardeşine tavrı kısca şöyle laf açılınca sordum kızkardeşini biriyle görürsen naparsn diye bana aynen şöle söyledi pencereden aşağı atarım ne bu şiddet bu celal

zupp
15-06-2011, 17:44
sizde blyorsunuz sitede yeniyim ama eskiden hatta küçüklük yıllarmdan beri kafamı kurcalayan belli başlı sorular olmuş ve cevaplarını alamamıştım çok güçlü bir inanç sahibiydim özellikle en yakınlarımdan biri sırf ne olduğu belli olmayan bir hadis yüzünden bana çok ağır çok incitici oldukça yaralayıcı kelimeler sarfetti ve bir insanın bu yakınlık derecesindeki en yakınına bunları söylemesi hayatımın en ağır sözlü darbesi oldu
arkadaşlar şu an bunları yazarken aklıma geliyor yazmak bile zor ya bi insan bu kelimeleri nasıl konuşabilir inanın kimseye söyleyemiyorum bunun hiçbir dinde yahudilikte budistlikte yada hatta putperestlikte bile yeri olamaz birisine söylesem çok korkunç kelimeler bunlar eğer bana söylese onu bi daha kesinlikle tanımam diyecektir
yaşadığı yeri ve içinde olduğu inanç yada tarikat grubunu söylemeyi şu anda gereksiz bulyorum halbuki kendisini ehli sünnet olarak tanımlar ama en yakınlarını ellerinin tersiyle itmekten ve en ağır darbeleri vurmaktan gocunmaz şimdilik kısaca böyle anlatacağım yada anlatmak istediğim birçok şey var saygılar

Haklı olabılırsın ama bence bırının sana bunu demesıyle bundan sonra söyle yasayacagım gıbı kendıne sekıl vermene gerek yok .
Bence yakının konusunda kendını uzak tutman ve bu tur konularda onunla konusmaman daha dogru olur.

perfect_storm
17-06-2011, 20:38
Haklı olabılırsın ama bence bırının sana bunu demesıyle bundan sonra söyle yasayacagım gıbı kendıne sekıl vermene gerek yok .
Bence yakının konusunda kendını uzak tutman ve bu tur konularda onunla konusmaman daha dogru olur.

din heryerde var ve yaşanıyor ama herkesin din anlayışı farklı ve neden kimileri çok ileri seviyede yobaz aşırı kutuplarda yaşarken kimileri sessiz sedasız yaşıyor
öyleki herkesin kafasında farklı bir din var sanki din bi tane değilde binlerce gibi ve neden bu kadar acılar çekiliorda kimse bunlar doru değildir yapılmamalıdır yanlıştır diye ortaya çıkmıyor yoksa insanların vereceği zarardan mı yoksa ahiret korkusundanmı yoksa başka nedenlermi var

Neva
20-06-2011, 09:13
Bir miktar cikmamasi gerektiginden, bir miktar da herkesin dogrusunun kendine dogru olusundan dolayi cikmiyor ortaya..

Din ve tanri fikri her daim, her turlu erk icin kullanilabilecek en iyi malzemelerden biridir.