PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhteşem Yüzyıl Yasaklansın mı?

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
14-06-2011, 12:00
[...]Muhteşem yüzyıl dizisi beyaz perdeye aktarıldığından beri tartışmaların odak noktası oldu. Bir tarafta (genel olarak) muhafazakâr tarihçiler diğer tarafta da başka tarihçiler birbirleri ile tartışıp duruyorlar.

Ben bir liberal olarak bu konuyu yazılarıma taşımayı düşündüm. Şimdi Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında “Kapatılsın mı? Kapatılmasın mı?” “Doğru mu? Yanlış mı?” sorularını yanıtlayacağız.[...]

Link:http://ciilgin.wordpress.com/2011/06/01/muhtesem-yuzyil-yasaklansin

TUBA
14-06-2011, 12:13
kanaatimce dizi devam etsin (dizide herşey tüm çıplaklığı ile ele alınacaksa)
devam etsin ki ,osmanlı torunları olmaktan gerçekten onur duyulmalı mı,duyulmamalı mı?türkiye bir öğrensin

murted
14-06-2011, 12:33
Çok uyduruk bir dizi, bence yayından kalksın. Fatma Gül'ün suçu hala anlaşılmadıysa bile artık Fatmagül'ün Suçu ne? dizisi de kalksın. Stv'ye dizi çekme yasağı getirilsin. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinşin adı Recep Tayyip Kurtlar Vadisi'nde olsun. Behzat Ç, bu kadar uzun sürmesin ama aynı zamanda iktidar yalaması yapımlara inat cemaate ve iktidara daha çok giydirsin.

Astur
14-06-2011, 13:21
Blogdaki yazına baktım da, çok vahim bir hataya düşmüşsün. Anayasal haklar dediğin kişilik hakları yüzlerce yıl önce ölmüş insanlar için geçerli olmaz, olamaz. Bu tarz hakların çok daha iyi korunduğu gelişmiş ülkelerdeki insanların aklına gelmedi mi yoksa da 8. Henry hakkında falan bizim Muhteşem Yüzyıl dizisinden çok daha fazla "mahreme" girilen bir dolu dizi ve film çekiyorlar?

Hem liberalim deyip hem de böyle sansürcülük yapmak biraz komik oluyor, bence sen de kır zincirlerini... :)

Anima Libera
14-06-2011, 13:48
Bazi Türk tarihcilerine inat uzun bir süre daha yayinlanmalidir. Türk tarihinin kara lekelerini gözardi edip, neredeyse herseyini yaldizlatan bir görüse karsi gelip tabulari yikmalidir. Gelmis gecmis her Türk hükümdari zaten nasil yillardir kusursuz, iyi kalpli, akilli, cesur, zeki, yigit, merhametli gibi erdemlerle donatilip adeta Allah ve Peygamber katina cikarilmissa (sanki Arap Muhammed yetmiyormus gibi), hicbir zaman bu "büyüklerin" zaaflari hakkinda konusulmamis, devlet eliyle sistematik olarak halk nezdinde propagandasi yapilmistir. Bu denli tarih carpitmasina karsi gelenler ise karalama kampanyalari ve kendilerine göre hakaret iceren milliyetci söylemlerle isbu sahislarin hesaplarini kesmislerdir.

ozgur_beyin
14-06-2011, 14:49
sevgili osmanlı, böyle diziler orta zekalılar için hazırlanmış dizilerdir. onları sadece avutur.
ortalama müslümanların islamı bilmemeleri gibi. o diziyi seyredenlerde osmanlıyı bilmez onlar için ifadesi ''şanlı tarihleridir'' başkasını bilmezler. yasaklansa ne olur olmasa ne olur hepsi hikaye

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
14-06-2011, 16:01
Blogdaki yazına baktım da, çok vahim bir hataya düşmüşsün. Anayasal haklar dediğin kişilik hakları yüzlerce yıl önce ölmüş insanlar için geçerli olmaz, olamaz. Bu tarz hakların çok daha iyi korunduğu gelişmiş ülkelerdeki insanların aklına gelmedi mi yoksa da 8. Henry hakkında falan bizim Muhteşem Yüzyıl dizisinden çok daha fazla "mahreme" girilen bir dolu dizi ve film çekiyorlar?

Hem liberalim deyip hem de böyle sansürcülük yapmak biraz komik oluyor, bence sen de kır zincirlerini... :)

Ne? O zaman Marx'ın, atatürk'ün yatak sahnelerini çekelim? Böyle bir saçmalık olamaz. O insan ölmüş diye özel hayatı sağa sola beyan edilemez. Eğer kanuniyi ecdadı olarak gören varsa en başta onu ilgilendirir.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
14-06-2011, 16:04
Bazi Türk tarihci fahiselerine inat uzun bir süre daha yayinlanmalidir. Türk tarihinin kara lekelerini gözardi edip, neredeyse herseyini yaldizlatan bir görüse karsi gelip tabulari yikmalidir. Gelmis gecmis her Türk hükümdari zaten nasil yillardir kusursuz, iyi kalpli, akilli, cesur, zeki, yigit, merhametli gibi erdemlerle donatilip adeta Allah ve Peygamber katina cikarilmissa (sanki Arap Muhammed yetmiyormus gibi), hicbir zaman bu "büyüklerin" zaaflari hakkinda konusulmamis, devlet eliyle sistematik olarak halk nezdinde propagandasi yapilmistir. Bu denli tarih carpitmasina karsi gelenler ise karalama kampanyalari ve kendilerine göre hakaret iceren milliyetci söylemlerle isbu sahislarin hesaplarini kesmislerdir.

illa iyi kalpli yüze insan olması gerekmez. Ama insanlara bir miktar yani azemi saygı göstermek gerekir.

bursali68
14-06-2011, 16:32
Merhaba,

Herhangi bir dizinin veya filmin özellikle TV de yayından kaldırılması,yasaklanmasına karşıyım.Bu bağlamda " Muhteşem Yüzyıl " dizisinin de devamından yanayım...Eğrisiyle,doğrusuyla,yorumuyla...

Sağlıcakla kalınız...

Astur
14-06-2011, 17:02
Ne? O zaman Marx'ın, atatürk'ün yatak sahnelerini çekelim? Böyle bir saçmalık olamaz. O insan ölmüş diye özel hayatı sağa sola beyan edilemez. Eğer kanuniyi ecdadı olarak gören varsa en başta onu ilgilendirir.

Senin blogundaki yazıdan alıntılıyorum:

Mesela Mustafa Akyol. Akyol “Muhafazakârlar Yasaklardan Medet Umarsa” adlı yazısında şu şekilde savunuyor fikrini: “(…)İsterlerse de, “bu dizi yanlış bir tarih perspektifi vermektedir” deyip, Muhteşem Yüzyıl’ı kınayabilirler. Seçtikleri tarihçilerle söyleşiler yapıp “gerçek Kanuni”yi tanıtabilir, “taklitlerinden sakınınız” kampanyaları yürütebilirler. Bu arada (kimi “liberaller”in “Kurtlar Vadisi” için yapageldiği gibi) diziyi yerden yere vuran yazılar da döşenebilirler.
Fakat bütün bunlar ayrı, dizinin RTÜK tarafından yasaklanması için girişimde bulunmak apayrı. Bu ikincisine kesinlikle karşıyım.
Karşıyım, çünkü “bir şeye fikren karşı olmak” ile “onun devlet tarafından yasaklanmasını istemek” arasındaki kritik farkın bizim toplumda artık anlaşılması gerektiğini düşünüyorum.
Karşıyım, çünkü bu ikinci yola, yani yasakçılığa başvurmanın, fikri ve kültürel bir acizlik olduğunu biliyorum. Muhafazakârların bunu kendilerine yakıştırmalarına da gönlüm razı gelmiyor.
Adam haklı beyler.

İfade özgürlüğünü birileri alınıyor diye sınırlayacak olursak ifade özgürlüğünden geriye bir şey kalmaz.

murted
14-06-2011, 19:04

Sen hiç Spartacus izleyip de ecdadımızı sabahtan akşama kadar seviştiyorlar, bu diziyi kaldırsınlar diyen İtalyan gördün mü? Ya da Tudors izleyip de eylem yapan İngiliz?

Natan
14-06-2011, 19:27
Ben bu dizinin bir bölümünü bile tam izlemedim. Tarihe özel ilgim olmasına rağmen... Dizi bana itap etmiyor. Hürrem, dedikodu, cariyeler arası çatışmalar, osmanlının nasıl büyük bir ülke olduğu vs. hikayelerden sıkıldık artık. Şansen ben görmek dahi istemiyorum bu diziyi fakat seyreden başkaları da var. Devam edebilir.

Bir adamın kalkıp " ben osmanlı torunuyum, şöyleyim, böyleyim, atalarımla hurur duyuyorum" demesini de hiç anlamam ve son derece itici bulurum.

Osmanlının kuruluş ve gelişim döneminde Yunanlıların okulları zorla kapatılmıştı. Yunanlı öğrencilerin okula gitmesi yada herhangi bir mekanda eğitim görmesi engellenmişti.

Peki bunlardan da bahseder mi bu tip diziler? Hayır! Neyden bahseder?

Osmanlı savaş kazandı!!! yaaaa,, dedelerimiz gavurları şöyle kesti, biz üç kıtaya nam saldık. blah blah blah..

Özgür beyin bu dizi için orta zekalılar için avunma aracı diyor; ben düşük zekalılar için diyorum. Kimse kusura bakmasın:)

K.C.
14-06-2011, 19:46
Orta zeka, yetmedi düşük zeka... valla bu laflardan sonra kimse çıkıp "diziyi izliyorum" deme cesareti gösteremeyecek beyler... :)

Ben bu diziye b a y ı l ı y o r u m. :))

Geçen bölümde Hürrem'in yatağında bıçaklanan kimdi sizce? :)

Senaryo güzel...
Zekam tartışılır. :D

Natan
14-06-2011, 20:10
Sevgili KC. benim bahsettiğim kesim Osmanlıcı - milliyetçi kesim. Zevkler tartışılmaz. Ben de çizgi filme b a y ı l ı r ı m :dance:

eDit: sanırım biraz da diziyi sevmediğimizden söylüyoruz. :D

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
15-06-2011, 12:54
Bakın önemli olan yasaklanması değil. Yani eğer Kanunin çocuğu olmuşsa biz zaten bir ilişki olduğunu biliriz. Bunu o kişinin adını kullanarak ayan beyan ortaya saçmak gerekmez.
Eğer bu sahneler kalkacaksa tüm ideoloji ve çarpık anlatmalara rağmen yinede dizi devam edebilir. Bunda sorun yoktur.
ama kimse bir şahsın (hadi özeli geçtim) yatağına giremez. yok böyle birşey.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
15-06-2011, 12:57
akın bir yorum da Kanunin eşlerine "fahişe" diyen bir yorumcu vardı. Neuse ki kaldırılmış yorumu. Örnek bu aslında. Mesela şimdi sokakta bir kadına bunu desen suçtur. Aynı şey geçmiş için de geçerli.
Diziyi bende sevmem ama bunun için yasaklansın demem.. Bu bazı çirkin sahneler kalkacaksa, sorun değil.

TUBA
15-06-2011, 13:15
Ben bu dizinin bir bölümünü bile tam izlemedim. Tarihe özel ilgim olmasına rağmen... Dizi bana itap etmiyor. Hürrem, dedikodu, cariyeler arası çatışmalar, osmanlının nasıl büyük bir ülke olduğu vs. hikayelerden sıkıldık artık. Şansen ben görmek dahi istemiyorum bu diziyi fakat seyreden başkaları da var. Devam edebilir.

Bir adamın kalkıp " ben osmanlı torunuyum, şöyleyim, böyleyim, atalarımla hurur duyuyorum" demesini de hiç anlamam ve son derece itici bulurum.

Osmanlının kuruluş ve gelişim döneminde Yunanlıların okulları zorla kapatılmıştı. Yunanlı öğrencilerin okula gitmesi yada herhangi bir mekanda eğitim görmesi engellenmişti.

Peki bunlardan da bahseder mi bu tip diziler? Hayır! Neyden bahseder?

Osmanlı savaş kazandı!!! yaaaa,, dedelerimiz gavurları şöyle kesti, biz üç kıtaya nam saldık. blah blah blah..

Özgür beyin bu dizi için orta zekalılar için avunma aracı diyor; ben düşük zekalılar için diyorum. Kimse kusura bakmasın:)

osmanlılar hakkında yazdıklarına tamamen katılıyorum ve bu dizi osmanlının tüm gerçekleri gösterecek şekilde yayınlanacaksa dizinin kalkmaması taraftarıyım ,çünkü herkes görsün gertçekten övünülecek ecdadımız var mı ,yok mu?
osmanlı torunu olmaktan gurur duyulmalı mı,duyulmamalı mı?

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
15-06-2011, 13:18
osmanlılar hakkında yazdıklarına tamamen katılıyorum ve bu dizi osmanlının tüm gerçekleri gösterecek şekilde yayınlanacaksa dizinin kalkmaması taraftarıyım ,çünkü herkes görsün gertçekten övünülecek ecdadımız var mı ,yok mu?

Herkezin görüşü kendine ben zaten yasaklansın demiyorum. Malum sahneler yasaklansın diyorum. Eğer o sahneler birinin adı altında olmuyacaksa veya kaldırılacaksa -Mesela kanuni bir aşk sözü söyler ve ekran kararır, yasaklanmasın. Fikirleri susturmak kimin haddine!
saygılar,

errata
15-06-2011, 13:36
İnsanoğlu çeşitli sebeplerle babasının, dedesinin yaptıklarından bile gurur duymazken, hiç bir kan bağı bulunmayan ve üstelik gerektiğinde zulmeden bir hükümdar aileyi ne diye kendine gurur kaynağı ilan eder ki zaten?

Ben Osmanlı'yı içerisinde doğduğu ve geliştiği tarihsel dönemler, ilişkide olduğu diğer ülkelerle iletişimi ve coğrafi bir takım nedenlerle ilgi çekici görüyorum. Atalarımızın yüzlerce yıl önce bir yerlerde aynı kökten geliyor olabileceği gibi çok düşük bir ihtimale dayanarak gururlanacak ya da zulüm gören bir ahalinin ferdi olarak tam karşısında durarak ondan tiksinilecek bir şey görmüyorum. En azından artık şu zamanda bu bana anlamsız geliyor. Hem kan davasına karşı olup, hem hala atalarının akıtılan kanı peşinde aç kurt gibi sinsileşip insanlıktan çıkmak bana manasız ve gereksiz geliyor. Bir düşünün şu Avrupa'da ya da dünya genelinde yaşanmayan acı kaldı mı?

Osmanlı'nın devlet ve insan idare sistemi, fetihleri, idam fermanları, adaleti, savaşları, yağmaları, fetvaları tartışılabilir, burada sorun yok. Ama yüzyıllar sonra Osmanlı dendiğinde irkilmek biraz şartlanmanın ve doğru düşünememenin ürünü diye düşünüyorum. Osmanlı'yı da diğer feodal, mafya yapılar gibi objektif ve nötr olarak inceleyebilmeliyiz. En azından tarih bilimi bunu gerektirir.

Muhteşem Yüzyıl yasaklanmasın, uzun süredir bu kadar çok güzel kadını TV'de bir arada görmemiştim.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
15-06-2011, 15:12
İnsanoğlu çeşitli sebeplerle babasının, dedesinin yaptıklarından bile gurur duymazken, hiç bir kan bağı bulunmayan ve üstelik gerektiğinde zulmeden bir hükümdar aileyi ne diye kendine gurur kaynağı ilan eder ki zaten?

Ben Osmanlı'yı içerisinde doğduğu ve geliştiği tarihsel dönemler, ilişkide olduğu diğer ülkelerle iletişimi ve coğrafi bir takım nedenlerle ilgi çekici görüyorum. Atalarımızın yüzlerce yıl önce bir yerlerde aynı kökten geliyor olabileceği gibi çok düşük bir ihtimale dayanarak gururlanacak ya da zulüm gören bir ahalinin ferdi olarak tam karşısında durarak ondan tiksinilecek bir şey görmüyorum. En azından artık şu zamanda bu bana anlamsız geliyor. Hem kan davasına karşı olup, hem hala atalarının akıtılan kanı peşinde aç kurt gibi sinsileşip insanlıktan çıkmak bana manasız ve gereksiz geliyor. Bir düşünün şu Avrupa'da ya da dünya genelinde yaşanmayan acı kaldı mı?

Osmanlı'nın devlet ve insan idare sistemi, fetihleri, idam fermanları, adaleti, savaşları, yağmaları, fetvaları tartışılabilir, burada sorun yok. Ama yüzyıllar sonra Osmanlı dendiğinde irkilmek biraz şartlanmanın ve doğru düşünememenin ürünü diye düşünüyorum. Osmanlı'yı da diğer feodal, mafya yapılar gibi objektif ve nötr olarak inceleyebilmeliyiz. En azından tarih bilimi bunu gerektirir.

Muhteşem Yüzyıl yasaklanmasın, uzun süredir bu kadar çok güzel kadını TV'de bir arada görmemiştim.
Bakın bu öznel bir fikir. Burada tartışma konumuz da bu değil zaten. Ben asla yasaklansın demedim. Demek istediğim bu şekilde sahnelerin bir kurgu bile olsa bir kişinin adı üzerinden çekilemeyeceği yönünde. Yatak sahnelerini çıkartın isterseniz full ideoloji olsun yinede yasaklanmasın.
saygılarımla,

errata
15-06-2011, 15:47
Bakın bu öznel bir fikir. Burada tartışma konumuz da bu değil zaten.

Bu ne demek şimdi?
Nasıl bir bakış açısı sergilemem gerekir sence? Kendiminkileri değilde senin fikirlerini mi yazmalıyım. :)

Ölü tarihsel kişilerin kutsallaştırılarak dokunulmaz hale getirilmesi tutuculuktan başka bir şey değildir. Birilerinin rencide olabileceğini düşünerek neleri yapmamalıyız? Bunun sınırı nedir?

K.C.
15-06-2011, 19:48
Bu diziyi, bir "dizi" olarak seyredebildiğiniz, dizinin de bir "senaryo"su olduğunu, bu senaryonun günümüz usta kalemlerinden biri tarafından yazıldığını, dizinin başındaki yazıda da dendiği gibi "esinlenme" olduğunu, dizilerin "seyredilmek, izlenmek" amacıyla, reyting kaygısıyla çekildiğini de anımsadığınız ölçüde... herhalde sorun kalmayacaktır.

Esasında Sülümanın fetihleri (?) / işgalleri bu diziyi izleyenlerin umurumda bile değil bence, asıl reyding getiren saray içindeki çekişmeler, güç kavgaları ve harem hayatından başkası değil.

Bir de mücevherler şahane. Kuyumcu pyasasında da canlanma olduğu kanaatindeyim. :)

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
16-06-2011, 10:06
Bu diziyi, bir "dizi" olarak seyredebildiğiniz, dizinin de bir "senaryo"su olduğunu, bu senaryonun günümüz usta kalemlerinden biri tarafından yazıldığını, dizinin başındaki yazıda da dendiği gibi "esinlenme" olduğunu, dizilerin "seyredilmek, izlenmek" amacıyla, reyting kaygısıyla çekildiğini de anımsadığınız ölçüde... herhalde sorun kalmayacaktır.

Esasında Sülümanın fetihleri (?) / işgalleri bu diziyi izleyenlerin umurumda bile değil bence, asıl reyding getiren saray içindeki çekişmeler, güç kavgaları ve harem hayatından başkası değil.

Bir de mücevherler şahane. Kuyumcu pyasasında da canlanma olduğu kanaatindeyim. :)

Bakın size daha önce de söyledim.
-Eğer yatak sahneleri çıkartılacaksa, dizi ne kadar ideolojik olursa olsun beni ilgilendirmez.
-Bu senaryoda olsa bir kişinin kimliğini konu aldığınızdan dolayı o kişi adına çıkarttığınız kişilerin hareketlerine dikkat etmelisiniz.
-Eğer kanunin Hürrrem de çocuğu varsa biz zaten aralarında bir ilişki olduğunu anlrız bunu ayan beyan yaymaya gerek yok.
-Bu nedenle dizinin senaryo olması ve hatta kurgu olması hiçbirşeyi değiştirmez.
Ayrıca bir kişinin yatak sahnesini çekmemek bu kadar mı zor? Biz zaten cinsel ilişki,nin olduğunu gerçekte biliyoruz. Bu ister senaryo isterse gerçek adına sahnelensin fark etmez. Sonuçta özel hayat ihlal edilir.
En basitinden ben senin yatak sahnelerini çeksem -ki buna hakkım yok, sen rahatsız olursun. Hadi sen rahatsız olmadın ben kendi adıma söyliyeyim bana yapılsa rahatsız olurum. Nokta.

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
16-06-2011, 10:09
Bu ne demek şimdi?
Nasıl bir bakış açısı sergilemem gerekir sence? Kendiminkileri değilde senin fikirlerini mi yazmalıyım. :)

Ölü tarihsel kişilerin kutsallaştırılarak dokunulmaz hale getirilmesi tutuculuktan başka bir şey değildir. Birilerinin rencide olabileceğini düşünerek neleri yapmamalıyız? Bunun sınırı nedir?

Ben size benim gibi düşününm demedim. Konumuz "Kanuni iyi veya kötü" değildir dedim. Bu konu hakkında ne derseniz deyin ne düşünürseniz düşünün beni ilgilendirmez ama şu an konu dizi, KS Süleyman değil.

TUBA
16-06-2011, 11:26
ben sanırım yanlış anlamadım ,sen yatak sahneleri için "özel hayata ihlal edilir" demişsin

hmmm ,peki özel hayat ihlali sadece yatakla mı,oluyor?sence başka ihlaller olmuyor mu?
benim için sadece yatak sahneleri ihlaldir dersen ki çok yanılmış olursun ,çünkü yatak sahnesi başka konudur

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
18-06-2011, 13:35
ben sanırım yanlış anlamadım ,sen yatak sahneleri için "özel hayata ihlal edilir" demişsin

hmmm ,peki özel hayat ihlali sadece yatakla mı,oluyor?sence başka ihlaller olmuyor mu?
benim için sadece yatak sahneleri ihlaldir dersen ki çok yanılmış olursun ,çünkü yatak sahnesi başka konudur

Bir tarihi kişlik söz konusu olduğunda içki içip içmediği özel hayat konusundan çıkar. Hatta eşi ile ilgili şiirleri de özel hayat olmaktan çıkar.
Ama bir kişinin cinsel hayatı ne tarih yazıcılığı nede bir başka bilim dalı ile alakalıdır.
Bu nedenle bu senaryo olsa olsa saplantılı bir ideoloji olabilir. Yapımcısının işçi partili olmasını kastetmiyorum,

yok illa cinsel bir senaryo yazıcam diyorsa kendi karakterini kendisi üretmelidir.

TurkceRap
18-06-2011, 18:28
[...]Muhteşem yüzyıl dizisi beyaz perdeye aktarıldığından beri tartışmaların odak noktası oldu. Bir tarafta (genel olarak) muhafazakâr tarihçiler diğer tarafta da başka tarihçiler birbirleri ile tartışıp duruyorlar.

Ben bir liberal olarak bu konuyu yazılarıma taşımayı düşündüm. Şimdi Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında “Kapatılsın mı? Kapatılmasın mı?” “Doğru mu? Yanlış mı?” sorularını yanıtlayacağız.[...]

Link:http://ciilgin.wordpress.com/2011/06/01/muhtesem-yuzyil-yasaklansin

herhangibir şeyin yasaklanmasını isteyenler modern hayattan yasaklansın.

Topic closed ;)

TurkceRap
18-06-2011, 18:32

birşeylerin içine etmek adına, Bu topraklarda daha ne tarz Liberalizm tipleri icad edeceğiz bakalım...

Bir Liberal olarak bu cümleni son derece saçma buluyorum.

Biri Liberalizm nedir ne değildir bu arkadaşa anlatsın gerçekten.

TurkceRap
18-06-2011, 18:46
Bakın bu öznel bir fikir. Burada tartışma konumuz da bu değil zaten. Ben asla yasaklansın demedim. Demek istediğim bu şekilde sahnelerin bir kurgu bile olsa bir kişinin adı üzerinden çekilemeyeceği yönünde. Yatak sahnelerini çıkartın isterseniz full ideoloji olsun yinede yasaklanmasın.
saygılarımla,

Be adam takmışsın yatak sahnelerine, sana ne ki bundan?

Kanunî sevişmedimi?

Osmanlı padişahları bölünerek falan mı çoğalıyordu?

Cinselliği ayıp/tabu olarak görürsen tabiki de böyle absürd bir konuyla gelirsin, rahat olun biraz kardeşim ya, kanuninin mezarda kemikleri bile kalmadı belki, kimse de gidip adamın mezarına vay terbiyesiz Kanunî önüne geleni sıraya dizmiş demeyecektir merak etme.

perfect_storm
18-06-2011, 19:12
bence böle ucuz 3 paralık yapımların tartışılması bile doru değil hatta türkiyede yayınlanan dizilerin çoğu için sölüyorum bunları hepsi basit çok ucuz oyunculuklar dandik senaryolar ve toplumu mayıştırmaya ve uyutmaya afyonlamaya yönelik prodüksiyonlar

Natan
18-06-2011, 22:18

Ne yazıkki sevgili tuba, bu söylenenleri göstermeyeceklerdir. Nedenlerini biliyorsun. Ben izlemiyorum( öylr bir geçer zamankiyi kaçırmam) izleyenlere de karışmam.

not: birinin osmanlı torunu olduğunu iddda etmei için osmanlı hanedanından elmesi gerekir. Öyle fantazlerle bu iş yürümez:)

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
25-06-2011, 19:56
herhangibir şeyin yasaklanmasını isteyenler modern hayattan yasaklansın.

Topic closed ;)

Dünyada suç kavramı vardır. Senin dediğin anarşizm de olur. Biri benim hakkımı yerse benim buna karşı çıkma hakkım vardır. Aynı şey bir başkası (yani KSS) yapılınca durum niye değişiyor?

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
25-06-2011, 20:03
Be adam takmışsın yatak sahnelerine, sana ne ki bundan?

Kanunî sevişmedimi?

Osmanlı padişahları bölünerek falan mı çoğalıyordu?

Cinselliği ayıp/tabu olarak görürsen tabiki de böyle absürd bir konuyla gelirsin, rahat olun biraz kardeşim ya, kanuninin mezarda kemikleri bile kalmadı belki, kimse de gidip adamın mezarına vay terbiyesiz Kanunî önüne geleni sıraya dizmiş demeyecektir merak etme.

Ne demek bu? Bir kişinin yatak sahnelerini niye çekeriz buna niye ilgi duyarız?
TC anayasasına göre bir kişi veya kişiler adına özel hayata aykırı yapıma imaz atmak yasaktır-suçtur.
Eğer bir +18 cinsel içerikli film yapacaksalar bunu bir kişi adına değil bir başka "hayali karakter" adına yapsınlar.

Söz konusu iyi-kötü tarihi bir kişilik,
Dolayısı ile içki içip içmediği de özel hayata aykırı olsa da, bir tartışma ortamına izin verebilir.
Ama bir kişinin biri ile yatma sahnesini göstermek ancak hayali karakterlerde olur. Çünkü KSS' nin biri ile sevişmiş olması tartışma konusu değildir ki. Bunun ortalığa saçılması da ancak hayali bir karakter üzerinden yapılabilir. Ve tarihle alkası yok. İçki içmesinin bir tartışması var ama cinsel hayatı yönünde bir tartışma yapmak anlamsız...

TurkceRap
26-06-2011, 16:02
Dünyada suç kavramı vardır. Senin dediğin anarşizm de olur. Biri benim hakkımı yerse benim buna karşı çıkma hakkım vardır. Aynı şey bir başkası (yani KSS) yapılınca durum niye değişiyor?

Anarşistlerin model olarak gösterdiği birçok ilkel kabile tipi toplumda da şu ya da bu şekilde kurallar vardır, otoriteye baş kaldırmak (Anarşi) ile herşeyin birbirine girdiği arbede ortamı (düzensizlik/Kaos) aynı kavramlar değildir.

"Özel hayatın gizliliği" ilkesi de geriye doğru işleyen bir mekanizma değildir, Kss tarihe mal olmuş bir kişiliktir, ölmş gitmiş bir kişinin özel hayatından bahsetmekse saçmalığın daniskasıdır.

Çünkü Tarih ilmi dahi bazı analizler yaparken bu tarihi kişiliklerin özel hayatına dokunur, dokunmak zorundadır.

TC anayasasına göre bir kişi veya kişiler adına özel hayata aykırı yapıma imaz atmak yasaktır-suçtur.
Eğer bir +18 cinsel içerikli film yapacaksalar bunu bir kişi adına değil bir başka "hayali karakter" adına yapsınlar.

Dolayısı ile içki içip içmediği de özel hayata aykırı olsa da, bir tartışma ortamına izin verebilir.
Ama bir kişinin biri ile yatma sahnesini göstermek ancak hayali karakterlerde olur. Çünkü KSS' nin biri ile sevişmiş olması tartışma konusu değildir ki. Bunun ortalığa saçılması da ancak hayali bir karakter üzerinden yapılabilir. Ve tarihle alkası yok. İçki içmesinin bir tartışması var ama cinsel hayatı yönünde bir tartışma yapmak anlamsız...

Hocam kusura bakma ama her yazdığında farklı bir mantıksızlık şaheserine imza atıyorsun.

şöyleki:

Bilmiyorum ben bu diziyi porno niyetine izleyen kimseyi tanımıyorum, Varsa ilgilisine sormak lazım.

Ben hukukçu değilim, ama benim bu yasadan anladığım şey bugün yaşayan kişileri bağlardığıdır, Tarihî kişilikleri değil.

kaldıki 30 yılda en az 30 kere evrim geçirmiş Tc anayasası ne zamandır hak ve özgürlükler konusunda TANRI buyruğu muamelesi görmektedir???

içki içilmesini tartışılabilir de, cinselliği tartışılmaz yapan şey nedir?

neden içki içmesi tartışılabilir de, sevişmesi tartışılamaz?

Tartışılacak şeylerin sizin öznel değer yargılarınızda filtre edilme zorunluluğumu var?

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
26-06-2011, 22:07
"içki içilmesini tartışılabilir de, cinselliği tartışılmaz yapan şey nedir?

neden içki içmesi tartışılabilir de, sevişmesi tartışılamaz?

Tartışılacak şeylerin sizin öznel değer yargılarınızda filtre edilme zorunluluğumu var?"

Çünkü cinsel ilişkiye red eden bir kişi zaten yok. Sorun bunun neden bu kadar abartıldığı? Zaten bu suç ta değil. Ama içki içmesi o zamanın şeriat düzenine göre aykırıdır. Ve tarihçiler arasında içtimi ,içmedimi şeklinde tartışılır. Ama yattımı yatmadı diye değil...

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
26-06-2011, 22:12
"Ben hukukçu değilim, ama benim bu yasadan anladığım şey bugün yaşayan kişileri bağlardığıdır, Tarihî kişilikleri değil."

Atatürk ölene kadar özel hayat ile ilgili bir yasa çıkmadı yanılmıyorsam. (Yanlışım varsa affedersiniz.) Peki bu M. Kemal'in sevişme sahnelerin çekilmesini meşru kılar mı?

ben ölünce biri benim özel hayatımı "eskide kaldığım için" deşe biliri mi? E, o zaman zahmet etmesin şimdi yapsın...

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
26-06-2011, 22:16
"not: birinin osmanlı torunu olduğunu iddda etmei için osmanlı hanedanından elmesi gerekir. Öyle fantazlerle bu iş yürümez:)"

Hayır. Nasıl ki Türküm diyen herkes Türk'se osmanlıyım diyende omsnalıdır. Be bu arada biz fransız, ingiliz soyundan değiliz. Dolayısı ile osmanlı torunuyuz. İstemeyen kabul etmez ve bu sınıftan çıkar.

TurkceRap
27-06-2011, 11:47
Kss.in sevişme sahneleri çekilebiliyorsa tabiki Atatürkün ki de film sahnesi olabilir.

bazı şeylerin gfazla gereksiz yere üstünde duruyorsunuz.

Siz de Ben de tarihî birer kişilik değiliz, Bugün Kanunî üzerine fimi yapılan ve özel hayatı didik didik edilen ne ilk kişidir ne de son.

içki içmesi şerri yasalara aykırıdır o yüzden tartışılabilir demişsiniz, fakat Osmanlı döneminde yanlış hatyırlamıyorsam 4. Murat dönemi dışında içki üzerinde yoğun bir baskı olmadı, bu kültürü yok etmeye yönelik Osmanlının özel bir çabası olduğunu da zannetmiyorum.

yapması da o kadar kolay birşey değildi zaten, Çünkü Osmanlının hükmettiği topraklar üzerinde Gayri müslim halkların yaşaması bir yana, motor gücünü oluşturan Türkler de henüz Ortadoğu kültürü ciğerlerine kadar işlemiş bir halk değildi büyük olasılıkla, yani Orta Asya ve Sibirya bölgesi kültüründen gelen içki kültürüne sahip bir halk üzerinde bunun uygulanması çok fazla mümkün değil.

Hatta Fatih dönemine kadar Osmanlı sarayında kımız içilebildiğine yönelik iddialar da vardır, bildiğim kadarıyla.

Dolayısıyla Osmanlı padişahlarının da içki içmesinde anormal bir durum yoktur, bunun gösterilmesi, tıpkı Kanunî'nin cinsel hayatı gibi, halkın kafasında kalıplaşmış Osmanlı imajını sorgulamasına sebep olacaktır.

Özetle ikisi arasında işlevi bakımından bir fark yoktur.

TUBA
27-06-2011, 13:46
Bir tarihi kişlik söz konusu olduğunda içki içip içmediği özel hayat konusundan çıkar. Hatta eşi ile ilgili şiirleri de özel hayat olmaktan çıkar.
Ama bir kişinin cinsel hayatı ne tarih yazıcılığı nede bir başka bilim dalı ile alakalıdır.
Bu nedenle bu senaryo olsa olsa saplantılı bir ideoloji olabilir. Yapımcısının işçi partili olmasını kastetmiyorum,

yok illa cinsel bir senaryo yazıcam diyorsa kendi karakterini kendisi üretmelidir.

öncelikle "özel hayat ihlali" nedir bir açabilir misin? şayet kanuni sultan süleymanın hayatı dizi haline getirilmişse yatak sahnelerinin olup olmaması aynı içki içip içmemesi veya eşine yazdığı şiirleri okuyup okumaması ile eşdeğerdir ,nezdimde bir farkı yoktur
dizide çekilen yatak sahneleri "özel hayat ihlali" sayılamaz ,bence herkesin gerçekleri görmesi rahatsız ediyor sizleri:)

Termo
28-06-2011, 05:19
Tepkilerden çekinen "Muhteşem Yüzyıl" ekibi, Viyana Kuşatması'nın başarısız olduğunu halka alıştıra alıştıra anlatacaklar :D

Yergin
28-06-2011, 11:27
Birileri saçma birşey yapar, diğer birileri de bu saçma şey üzerinden yorumlar yapar, diğer birileri de bu saçma şey üzerinden yapılan yorumları tartışır.

Netice?

Koskacaman bir "SIFIR".

Ne kattı bize?
Ne kattı size?
Ne kattı başkasına?

Koskocaman bir "SIFIR".

Hakikaten hayatının çoğunu anlamsız, gereksiz şeyler ile meşgul eden insanoğlunu anlamak çok güç...

TurkceRap
28-06-2011, 16:33
öncelikle "özel hayat ihlali" nedir bir açabilir misin? şayet kanuni sultan süleymanın hayatı dizi haline getirilmişse yatak sahnelerinin olup olmaması aynı içki içip içmemesi veya eşine yazdığı şiirleri okuyup okumaması ile eşdeğerdir ,nezdimde bir farkı yoktur
dizide çekilen yatak sahneleri "özel hayat ihlali" sayılamaz ,bence herkesin gerçekleri görmesi rahatsız ediyor sizleri:)

Diyoruz ama anlamamakta ısrar etmek gibi bir huyu var arkadaşın...

mahirzz
28-06-2011, 17:38
yasaklanmasın...

o sayede gerçekler belli oluyor yada insanlar araştırmaya sevk ediliyor..