Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler bu görüşe katılıyor mu?
Deniliyor ki :
Evrim ateizmin temelini oluşturur.
Ben bu görüşü düşündüğümde yüzde yüz doğru olduğunu görüyorum. acaba siz ne düşünüyorsunuz ?
ortada evrim teorisi diye birsey olmasaydi. Ateizm gene ateizm olurdu.
Biz ateistlerin siz teistlere anlatamadigimiz birsey vardir ki . Aslinda cümleler basittir ama teistler anlamak istemez.
Ateizm bilim yolunda ilerler. Bilim ne bilirse ateizm odur. Bundan 200 yil önce evrim teorisi yokdu ama ateizm elbette vardi.
Evrim teorisi yokken nedemektir. Bilimde henüz böyle bir bulgu , böyle bir gelisme yoktur demektir.
Cümleler basit degil mi ?
Bilim tanriyi bulamadigi sürece ateizm icin yoktur ama yok bilim tanriya dair somut veri elde ederse artik ateizm icinde tanrinin somut bilgileri vardir. Bilmem anlatabildim mi ?
yani sonuç ney ? katılıyor musun ?
yahu evrim ateizmin temelini oluşturmaz
ben müslümankende evrime inanıyordum
ateist olan evrimi bildiği için ateist olmaz ,kitaplardan dolayı dinden çıkar veya tanrıtanımaz olur
ama evrim bir destek olmuştur ateizme yani haklı olduğunu doğrulamıştır o kadar
Özgürcan
16-06-2011, 18:54
Sokrates de bir ateistti ama evrimi bilmiyordu, Aristo da öyle...
Yerçekimi kanunu veya Atom teorisi ya da dünyanın düz değil de yuvarlak oluşu ateizmin temelini oluşturur demek kadar yüzeysel bir bakış açısı olmuş. Tanrı kavramına inanmayan milyarlarca uzak asyalı insanlar da evrimin doğruluğunu kendi inançlarına rağmen kabul edebiliyor veya etmeyebiliyorlar. A teist demek zaten teist olmayan yani dinsel (Tanrısal) olmayan demektir. Bunun yanında doğaya dair dinsel olmayan ama bilimsel olan her türlü açıklamalar da Ateizme temel olabilir. Çünkü bunlar da doğayı tanrısız açıklamakta ve sadece doğa kanunlarına dayanarak izah etmektedir. Bu da tabi ki A tesittir. Bilim seviyesinin henüz yeteri kadar yüksek olmadığı devirlerde de dinsel olmayan açıklamalar veya düşünceler olmuştur. Ateizmin temeli bu anlamda dinsel ve tanrısal olmayan her türlü açıklamalardır. Buna sadece bilimsel değil, felsefi açıklama modelleri de girer.
ereninthenature
16-06-2011, 22:23
evrim bir bilimdir.nasıl matemeaik bilmeden fizikten anlayamazsan.evrim bilmeden de biyolojiden bir halt anlayamazsın.biyoloji ki canlılık bilimi.çok önemli yani.
evrimi anlamayan adam ateist olabilir ama evrimi anlayan bir teist olamaz.:D
Özgürcan
16-06-2011, 23:10
evrim bir bilimdir.nasıl matemeaik bilmeden fizikten anlayamazsan.evrim bilmeden de biyolojiden bir halt anlayamazsın.biyoloji ki canlılık bilimi.çok önemli yani.
evrimi anlamayan adam ateist olabilir ama evrimi anlayan bir teist olamaz.:D
Çok iyi dedin dostum :kiss:
evrime inanmayan ateist yok ama dimi...
valla evrim bir bilim derken bilim dalı mı demek istediniz, evrim biyoloji bilimine bağlı olan bir teoridir. evrim teorisi. ilk defa salt gözlemlere dayanılarak ve tahminlerle, evhamlarla üretilmişdir.
sonrasında sırf bunlar tutsun diye de bir sürü yalan uydurulmuşdur.
yalanların bir kısmı için uyduran bilim adamları tarafından bizzat özürler de dilenmişdir.
bilim adına en utanç verici olduğu söylenen olay da evrim teorisi ni ispatlamak üzere yapılmışdır.
dna meselesi yokken uydurulmuştur. dna ortaya çıkınca ona da yamanmaya çalışılmışdır.
sırf ispatlamak üzere yalanların kurulmasındaki amaç neydi acaba ?
var mı evrime inanmayan ateist ?
mahirzz
sen neden anlamamak için bu kadar diretiyorsun
evrim = biyoloji
biyoloji evrim teorisi ile beraber yürür (canlılığı incelemek adına)
birgün ceketinizin düğmesini iliklemek zorunda kalacağınızı düşünerek evrim teorisini fazla karalama bence ,birde yerin dibine girmek var
ben aptalım bunca insan aptal hatta bunca doçent doktor ve bu işle uğraşan kim varsa ki bunların içinde müslümanlarda var (örneğin İran) hepsi hepimiz aptalız bir siz HYciler akıllısınız değil mi?
bizler salak salak evrim aldatmacasına inanıyoruz yazık bizlere yahu:D
Tekrarlayalım, Ateizm, evrim teorisi ile meydana gelmemiş veya doğmamıştır. Ateizm sadece tanrı iddiasının ve düşüncesinin bir reddidir.
"Evrim teorisi olmazsa, ateizm de olmazdı" gibi düşünceler doğru olmayacaktır. Evrim Teorisi bilinmemiş olsaydı da Ateizm olacaktı.
Burada dinleri eleştirirken, ya da dinlerin insanların uydurdukları hayal ürünleri olgular olduğunu söylerken dayanaklarımız içinde evrim teorisini kullanmadan da bu pekala yapılabilir. Dolayısıyla ateizmin dayanağı evrim veya evrim teorisi değildir.
Ancak evrim teorisine dair eldeki bulgular dinlerin aksine, insanların Adem ve Havva gibi birdenbire göklerden ilahi bir tasarımla gelmediğine, şu an yaşayan canlıların doğa kanunları çerçevesinde evrimleşme süreçleri sonucu bu noktaya geldiğini söylediği, ve bunu sayısız bilimsel kanıtla desteklediğini ve ateizm düşüncesinin de bunu yaratılışçılara karşı kullandığını söylüyoruz.
Ancak denildiği gibi, evrim teorisi ateizmin dayanakları arasındaki bir konudur, ancak ateizmin tek dayanağı değildir.
hayır olay şu:
evrim teorisi ni gören ateizm onun kendine en uygun yol olduğuna karar vermiş ve böylece bu teoriyi desteklemek için elinden ne geliyorsa, hatta yalan ve uyduruk keşifler de dahil, geri kalmamışdır. kalmışmıdır ?
ben şu ana kadar bilim tarihinde bu kadar bir teoriyi desteklemek için yalan ve uyduruk işler yapıldığını bilmiyorum ? evrim teorisi diyerek uydurulan yalanlardan ne sonuç çıkarmalıyız ?
the supernova
17-06-2011, 13:26
hayır olay şu:
evrim teorisi ni gören ateizm onun kendine en uygun yol olduğuna karar vermiş ve böylece bu teoriyi desteklemek için elinden ne geliyorsa, hatta yalan ve uyduruk keşifler de dahil, geri kalmamışdır. kalmışmıdır ?
ben şu ana kadar bilim tarihinde bu kadar bir teoriyi desteklemek için yalan ve uyduruk işler yapıldığını bilmiyorum ? evrim teorisi diyerek uydurulan yalanlardan ne sonuç çıkarmalıyız ?
Ayın ikiye bölündüğüne denizin yarıldığına inanan insanların bilim adamlarını yalancılıkla suçlaması mantıklı mı ?
suçlamaya ne hacet,, adamlar kendileri itiraf ediyor: ee efendim biz yapdık şu an bundan utanıyoruz diye. suçlamaya gerek mi var. ordada itiraf varkene ?
örnek:
Nebraska adamı aldatmacası (Nebrasca Man fraud)
evrimci bilim adamları dedilerki:
Buldukları “diş fosilinin” insanın hayali maymun atası olduğunu iddia etmiş ve bu diş fosilinden Nebraska adamını “bütün ailesiyle” resmetmiş, sayısız rekonstrüksiyonunu yapmışlardı.
ee sonuç ne oldu ?:::::::
Ailesiyle sosyal yaşam içinde resmedilen Nebraska adamının, insan ile veya maymun ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı, yalnızca “soyu tükenmiş bir domuz dişinden” ibaret olduğu anlaşıldı.
hehe bir diş bulmuşlar aha aile bu demişler :D halbuki domuz dişi imiş. bak sen şu işe..
Evrim teorisini de insanlar sürdürüyor mahirzz.
Evrim teorisi sizinki gibi bir tanrı lafzı değil ki içine fitne, yalan ve dolan olduğunu inkar edelim. Yalan söyleyenlerin tezini, teorisini alır incelersin temelsiz olduğunu ortaya koyarsın ve konu kapanır, ilerleme devam eder. Bizim biliminsanlarını kutsama, putlaştırma derdimiz yok.
Farkedeceğin gibi konu rasyonalite olduğunda bilim kendi safralarını kendisi çıkarmasını ve temizlenmesini bilir. Evrim teorisini çarpıtıp menfaatine kullanmak isteyenler oldu da bu sahtekarları siz mi ortaya çıkardınız? Hayır.
O halde?
Sizin ayrımına varamadığınız şey sanırım bilimi bir cemaatle falan sanmanız.
bu linki belki okursunuz yalanı :
http://www.conservapedia.com/Theory_of_Evolution_and_Cases_of_Fraud,_Hoaxes_and _Speculation
bu kadar yalan dolan bir bilimsel teoride ne amaçla yapılmış.
hem yalan yok diyorsunuz hem de bilime şu terimi evrimle çok anılıyor "The scientific fraud" .
Hay bin kunduz! Tamamen spekülatif, çarpıtılmış ve bağlamından kopartılmış alıntılarla dolu, referansları yaratışçılara(creation, creationism), gerçek özgür düşünürlere(true free thinker) dayalı bir yazı. Stephen Gould gibi bir adamdan kopuk alıntılar bağlantılar kurarak bu işler yürüyecek sanıyorsunuz hala öyle mi?
Alttaki "see also: Richard Dawkins pseudoscience" bağlantısı da ne kadar manidar. Vay nasıl olurda Richard peygamberimize böyle iftira atarlar bu adamlar :)
Gösterdiğin yazıyı okuyalı hayli zaman oldu. Ben yazı istemiyorum mahirzz. Şu an kati surette inandığın şeyin aklındaki sana makul gelen yansımasını istiyorum. Benim Nature dergisinden, project gutenberg'ten, MIT'den sana verecek o kadar nitelikli bağlantım var ki.
Ama talep ettiğim başkalarının ne dediği değil, senin aklındaki inançlaşmış, kesinleşmiş şeyin tam tarifi. Bunu bana izah etmeye çalışacağına pası hemen ağababalarının sahte düzenlenmiş belgelerini öne sürüyorsun.
the supernova
17-06-2011, 15:16
suçlamaya ne hacet,, adamlar kendileri itiraf ediyor: ee efendim biz yapdık şu an bundan utanıyoruz diye. suçlamaya gerek mi var. ordada itiraf varkene ?
Sizin mantığınızdan çıkan sonuç :
Bir bilim adamı bilimi kullanıp insanları kandırdığında bilimsel teori çöküyorsa,
Bir din adamı dini kullanıp insanları kandırdığında din çöker.
hayret birşeysin marhizz
evrim = ırkçılık demişsin ya
evrim = hayat değişimdir ,herşey değişimdir der
ırkçılıkla ne alakası var ,değişimin?
asıl ırkçılığı daha doğrusu bizden olmayan konusunu dinler ele alır ,dinler ayrımcılık yapar
kuranda hep yazar ,bunu da mı ret edeceksin?
1904 yılındaki insanların zihniyetinin faturasını evrime çıkartamazsın!!!
Olimpiyat
17-06-2011, 16:36
ünlü islam alimi erzurumlu ibrahim hakkı da zencileri evrimde ara geçiş formu olarak görmüş ve sonradan onun kitabından bu çıkarılmıştır diye bir kaç sosyolog ve ilahiyatçıdan duymuştum..
zencilere hakaret olmasın ve ibrahim hakkı nın ünü zedelenmesin diye..
ama hiç araştırmadım bu konuyu..yani kaynağı araştırmak lazım:)
100 150 yıl diyorsunuz ama bu sitede bile hala haeckel in çizimleri var.
Bunları sahte olduğu, sahte ilüstrasyonlar olduğu belirlenmiş iken hala aynı tas aynı hamam bu sitede, neden ?
yoksa haeckel in çizimlerinin sahte olduğundan haberdar değil misiniz ?
o bakımdan 100 150 farketmiyor. hala bu teorinin hangi temeller üzerinde durduğunu anlıyor musunuz ?
açıkcası ben haeckel in çizimleri hangileri bilmiyorum
ama bildiğim bir gerçek varki oda evrimin doğru olduğudur ,artık bu su götürmez bir gerçektir ,sizin gibiler ne kulp takarsanız takın eninde sonunda başınız eğilecek
evrim teorisinin ne olduğunu anlamak isteyenler bu yazıyı okumalı:
http://hubpages.com/hub/Darwin-and-Evolution
umarım ingilizce biliyorsunuzdur. gerçekten çok faydalı ve güzel bir makale.
herşeyi net bir şekilde anlatan güzel bir yazı.
facebook daki altında "beğen" e tıklıyorum :)
heackel in çizimleri bumuymuş:D
güldürdün beni ,bunun neresi yanlış?
evet ,omurgalılar embriyo döneminde birbirlerine çok benzerler ,belli bir dönemden sonra değişimler başlar
peki madem bu çizim gerçek değil ,bana ana rahminde bulunan embriyonun neden kuyruğu olduğunu anlatabilir misin?:D mantıklı bir cevap lütfen!
haha bak sen haeckel in çizimleri hala savunuluyor diyordum da bak kanıt verdiğin için sağol :D
valla "bunun neresi yanlış" dediğin zaman aklıma devenin sözü geldi :D
biraz lütfen bilimi takip edelim. az önce 100 150 yıl önce felan diyordun şimdi bak ne hale geldin. yani hala aynı kafada olduğunu ispatlamak tasın.
bence o linkiteki yazıyı oku:
ama ne olursa olsun baştaki şey geçerli:
atesitler ölene kadar evrimi savunurlar çünkü yoksa istemezler asla "divine creation" doğru olsun..
ereninthenature
17-06-2011, 16:48
kanıt getiremeyen yaradılışçıların demogojisi:D
yok efendim evrimciler ırkçıymış(bilim şu an tüm insanın DNA'sının aynı olduğunu söylüyo farklılık sadece ten, göz rengi vs.)
yok efendim evrimciler üçkağıtcıymış.(pit down adamında bir olay döndü onu da ortaya çıkaran gene bilim adamlarıdır imam haham filan değil.)
faso fiso laf kalabalığı.iman eden güce tapan insanların güce tapabilmek elinden geleni ardına koymayacağının açık kanıtı bu evrim düşmanları.tapın güce eğilin kalkın on takla atın.bizim fosillerimiz var sizin yok:D
http://static.panoramio.com/photos/original/6522501.jpg
dinazor kuş arasındaki geçiş evresi:D:D
Bu arada darwin in amacı da kendi ağzından gelmiş:
Charles Darwin said, "I hope I did a good job of destroying God." It is not designed to find truth, but to disprove God exists.
Bari adam itiraf etmiş, aranızda o kadar yiğit yok mu itiraf edecek. Kalbi, cesareti yerinde olan ?
haha bak sen haeckel in çizimleri hala savunuluyor diyordum da bak kanıt verdiğin için sağol :D
valla "bunun neresi yanlış" dediğin zaman aklıma devenin sözü geldi :D
biraz lütfen bilimi takip edelim. az önce 100 150 yıl önce felan diyordun şimdi bak ne hale geldin. yani hala aynı kafada olduğunu ispatlamak tasın.
bence o linkiteki yazıyı oku:
ama ne olursa olsun baştaki şey geçerli:
atesitler ölene kadar evrimi savunurlar çünkü yoksa istemezler asla "divine creation" doğru olsun..
hadi o zaman hodri meydan bana o çizimlerin doğru olmadığını kanıtla sana söz geri dönüş yapacağım
ama bu arada embriyo (bebek) ana rahminde neden kuyrukludur ve su içinde gelişir onuda açıklayacaksın
ereninthenature
17-06-2011, 16:59
Bu arada darwin in amacı da kendi ağzından gelmiş:
Charles Darwin said, "I hope I did a good job of destroying God." It is not designed to find truth, but to disprove God exists.
Bari adam itiraf etmiş, aranızda o kadar yiğit yok mu itiraf edecek. Kalbi, cesareti yerinde olan ?
Darwin öyle mi dedi sence cidden inanmaktan tiksindim be mahirz.paso inanıyorsun abi sen birazda bilmeye baksan.
Muhammed said,"Evolution is true if you dont believe it you will burn in hell and wont get the six year old virgins":D
bu sözü de başka bir İslam sitesinde buldum.muhammed öyle demiş.
ironrose
17-06-2011, 17:01
Evrimi çökerttiysen bi de ekteki teorileri de çökertirmisin rica etsem
http://www.altiusdirectory.com/Science/list-of-theories.html
edit : ya bir de diğer konuya bakıp bakıp çıkma :D hele bi cevap ver engin bilginle :)
bu yalanlar konusunda konuşmayınız da böle atıp tutunuz..
yalanlar ispatlanmış işde..
zavallı ote benga..
ironrose
17-06-2011, 17:13
Bak mahirizz,
üç kuruşluk bilgi ve ordan burdan copy-paste ile hiç bir teoriyi değil hipotezi bile çökertemezsin . Bir de : Eğer kendine biraz saygın varsa diğer konuda atıp tuttuktan sonra sorduğum son soruya bir cevap verirsin.
Evet soru çok basitti başlangıçta atıp tutuyordun. Şimdi konuya girip çıkıp bakıyorsun. H.Y ve evangelist sitelerde bir cevap bulamadın mı copy- paste yapacak.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24904&page=2
el cevap. sonra yine şu bilim adamı söyle demiş filan diye yazarsın bu konuya:D
Edit: yazım hatası
çökertirim ben acayip çökertirim ama siz niye itiraf etmiyorsunuz:
ateizm evrimi savunmak zorundadır, çünkü divine creation doğru çıkmamalı..
bu görünen, bilinen olguyu itiraf etmekden bu kadar çekinmeyiniz..
ben allah a inanıyorum, bak diyorum ki allah yarattığı için olamaz diyorum. sonra bilim diorki cansız maddeden canlı madde oluşamaz. zaten evrim de bunu kabullendi, bu siteden öğrendim. evrim canlıların nasıl oluştuğunu açıklamazmış. bilmeyen evrimciler için tekrar ettim. yani bir yazılım var ortada, akıllı bir yazılım: dna. kimse yazmamış onu. bilmiyoruz deyin bari. hiç kimse yazmadan olmaz. bak önünüzde bilgisyaar var, win 7, win xp, mac os softwareler kullanıyorsunuz. kimse yazmadı mı bunları.. kimse ayzmadan akıllı bir kod oluşmaz. dna da bir yazılım, canlılık atomlarda değil, atomların oluşturduğu bilgide. information yani..
ama siz sırf allaha karşı çıkmak için hayır demek zorundasınız ?
bari itiraf edin. cesaretli olun..
hem charles nasıl bu teoriyi ortaya attı ona bir bakın.
darwinin hücre den bile haberi yokdu. hücrenin iç motorlarının karışıklığından tamamen cahildi.
bu kadar teknolojiyi görse ne yapardı acaba ?
bunu darwin demedi de ben mi diyorum :
"If it could be demonstrated that any complex organ existed, which could not possibly have been formed by numerous, successive, slight modifications, my theory would absolutely break down."
lütfen anlamını yazar mısınız, rica etsem..
ironrose
17-06-2011, 17:32
bunu darwin demedi de ben mi diyorum :
"If it could be demonstrated that any complex organ existed, which could not possibly have been formed by numerous, successive, slight modifications, my theory would absolutely break down."
lütfen anlamını yazar mısınız, rica etsem..
bir başka türe dönüşme diye bir şey olamaz diyorum. tür içinde değişimler evrim teorisine delil olamaz. yararlı bir mutasyon yokdur, evrimcilerin uydurduklarını saymıyorum. yüzlerce yıldır bir yerde yaşayan bir insan topluluğu ilk yaratılışda öyle olmadığını nerden biliyorsunuz ? ki bu değişmişdir diyorsunuz. yani allah ın ilk yaratmada uygun yaratma ihtimalide olabilir.
Diyen sen misin mahirizzz. madem o konuya girmeye korkuyorsun buraya da taşıyacağım sorumu :
Aslan ile Leopar çiftleşirse ne olur . Hatta ÖSYM gibi şıkları da vereyim.
a) Hiç bişey olmaz. Töbe töbe iki farklı tür çiftleşir mi?
b) iki farklı tür çiftleşirse yeni bir tür ortaya çıkarsa ben ne diyecem bilmiyorum.
c) Fikrim yok.
Bilim darwin teorisini öldürdü ama sadece itiraf etmiyor :)
mahirzz
sen önce o çizimlerin sahte olduğunu ve ana rahminde bulunan tüm omurgalıların embriyo dönemlerinin aynı olmadığını (embriyo döneminde tüm embriyolar kuyrukludur ve suda gelişir) kanıtla
ha bu arada evet ,evrim canlılık başladıktan sonraki canlılardaki değişimi inceler
ama cansızların canlı olmasını başka bilim dalları bakar ,bunlardan biride abiyogenezdir
yazık yazık çok yırtınıyorsun ama nafile boşuna kürek çekiyorsun:D
evrim ile tür dönüşmesi olamaz demek istedik..
çiftleşme ile değil.. konu melez (hybrid ) olayı değil. evrim. ki hyridler hep problemli olur. nedenlerini okursan görürsün..
sen nedersen de ama evrim diyemezsin. evrim bunu demiyor..
hyrdiler ya ölür yada steril olurlar. yani sterilden kasıt üreyemezler... bilim adamları bunun nedenlerini araştırıyor, tam bir cevap yok, ama kısaca şu deniyor: bazı genler nedense nonfunctional oluyormuş...
diğer konuya dönelim mi :D
ironrose
17-06-2011, 17:45
evrim ile tür dönüşmesi olamaz demek istedik..
çiftleşme ile değil.. konu melez (hybrid ) olayı değil. evrim. ki hyridler hep problemli olur. nedenlerini okursan görürsün..
sen nedersen de ama evrim diyemezsin. evrim bunu demiyor..
Ben evrimi sormuyorum sana yaratılışın neresine sokacaksın bu hibritleri onu soruyorum. Hele bi izah etsene bana aslanla - ayı çiftleşirse niye yavru olmuyor da. Aslan-leopar çiftleşirse oluyor.
Yaratılış KANUNU ile izahını yapabilirmisin bana .
bu şey bişi olmaması gereken bir şey.
ama varlar allah izin vermiş. yinede oluşan canlı steril oluyor. görüyorsun değilmi. hatta universiteli bilim adamları ekibi hibrid canlının genleri ile oynayıp üremesini sağlamak istediler yine de olmadı. başka şeyler var bu işin içinde henüz bilemediğimiz dediler.
sence ne var ?
ereninthenature
17-06-2011, 18:00
ahh ahh mahirz beyin ölümün gerçekleşmiş ama ben son bir kere daha deneyeyim.
bu soruları düsürtce cevapla imana geliyim.:D
1)Arkeolojik kazılar göstermiştir ki yaşayan canlıların %99.9 'u ölmüştür.sebebi ortama uyum sağlayamamak mı acaba?.acaba burdaki hikmet ne ola?Haşa Rabbim onları mükemmel yarattı ama yok oldular niye yok ediyor?
2)Jeolojik katmanlarda fosillere sıra sıra basitten komplexe doğru bir dizilim söz konusu.Allah sıra sıra dünyaya canlı mı atıyor acaba?bu yollama olayı son yıllarda ortaya çıkan süs köpekleri için de mi geçerli?biliyoruz ki doğada hiç süs köpeği yaşamadı.bitkiler içinde geçerli aynı dizilim.çiçekli bitki fosili çok sonradan ortaya çıkmıştır.
3)Eğer canlılar gökten iniyorsa.bir tür kaybolup diğer tür yerine geliyorsa.neden Kanguru gibi bir tür sadece Avusturalya'da bulunuyor.evrimsel değişimleri orda geçirmedi belli ki.gökten indi.niye sadece Avusturalya'ya.gayet güçlü bir hayvan heryerde yaşayabilir.kanguru örneği çoğaltılabilir.
4)Neden bazı hayvanlara hiç kullanmayacakları organlar verdi Rabbimiz.devekuşuna kanat, yılana bacak, uçamayan böceklere kanat,(yılanların ayakları pullarının altındadır,böceklerinde kabuğu kesildiğinde altında tam gelişmemiş kanat olduğu görülür.)
yılanın bacakları tabi ön ayaklarıda varda vücudunun içinde kemikleri kalmış sadece.
http://www.edwardtbabinski.us/images/spurs1.jpg
5)Şimdi Allah'ın gücü herşeye yeter ve herşeyi yapabilir.O zaman pekala insanlıkla dalga geçebilir değil mi?Şimdi ki soruma cevap yok işte.Niye genlerinin %97'si insanlarınkiyle aynı olan maymunu dünyaya koydun.eğer maymun diye bir hayvan olmasa evrim teorisi direk çöker.benim cevabım dalga geçildiğimizdir hatta baya ta**ak geçiliyoruz haberimiz yok.
6)Şimdi tüm kainata fizik kanunları hükmediyor.bunu biliyoruz.mesela elektronu çekirdeğin etrafında döndüren bir güç var.soruya cevap elektromanyetik kuvvetlerdir.bir kimse çıkıpta demiyor ki elektronu Allah döndürüyor.Müslüman açıklaması Allah fiziksel kuvveti yaratmıştır olabilir ancak.peki canlıları üreten(abiyogenez), ve evrilten(değiştiren) bir kainat kuralını yaratamaz mı?yok mu öyle bir gücü.niye evrime bu kadar karşı bu din?
allah ne güzel yaratmış değil mi ?
ama kime diyorum ki, sırf bu cümleden dolayı allah tan nefret edenler (ateistler), şu doğadaki güzelliklere işde böyle bakamazlar. nefretleri ile yaşamak zorundalar..
kuran ne güzel ve ne de doğru söylemiş:
Yasin suresi 77. ayet:
"İnsan görmez mi ki, biz onu meniden yarattık. Bir de bakıyorsun ki, apaçık düşman kesilmiş. "
siz de olmasınız bu ayet doğru olmayacak :D iyi ki varsınız..
sevgili dark
mahirzz efendi omurgalı embriyo çizimlerinin sahte olduğundan bahsetti
bende çok basit soru sordum
madem o çizimler sahte kanıtla dedim ayrıca ana rahmindeki embriyolar neden kuyrukludur ve su içinde gelişir bilimsel olarak kanıtla dedim ,ama tısssssssss cevap yok ,
benim bu kadarcık basit soruma cevap veremedi senin sorularına cevap vermesini bekleme:)
allah ne güzel yaratmış değil mi ?
ama kime diyorum ki, sırf bu cümleden dolayı allah tan nefret edenler (ateistler), şu doğadaki güzelliklere işde böyle bakamazlar. nefretleri ile yaşamak zorundalar..
kuran ne güzel ve ne de doğru söylemiş:
Yasin suresi 77. ayet:
"İnsan görmez mi ki, biz onu meniden yarattık. Bir de bakıyorsun ki, apaçık düşman kesilmiş. "
siz de olmasınız bu ayet doğru olmayacak :D iyi ki varsınız..
evet kuran sadece meniyi bilmiş ama kadında bulunan yumurta hücresini bilememiş acaba neden?:lol:
kim ölmüş ?
o zaman şu anda yaşayan canlılar toplam canlıların %0.01 inimi teşkil ediyor ? anlayamadım, daha fazla bilgi veriniz ..
------------------------------------
2. olabilir. sıra sıra bence de. bunu ben de düşündüm. ama sebebini en iyi allah bilmekle birlikte benim de teorim var. sonra açıklarım :)
3. dünya allah için bence bir proje gibi. dolayısyla bir canlının nerede yaşaması veya yaşamaması gerektiğine o karar vermiş. ama paran varsa git bir kanguru al, türkiye ye getir. bu kötü mü şimdi :)
4. öbür dünyada bu soruları allah a bizzat soracağım, zira senin gibi ateistler soramayacak ya, ben sorup sana döneceğim. ben bir şey desem de bunu açıklayamam en doğru şekilde. sence neden ? evrim mi olay ? o mu bu güzel dünyayı yarattı..
5. bunu ispat et ama resmi bir siteden.. ok
zaten %99 aynı olursa ne oluyodu, baba demelisin :) ape lere babalık davası açabilirsin..
6. bunu o kuvveti keşfeden kişiden dinle istersen. yani yerçekimi felan.
newton nasıl diyordu:
biz bilim adamları sadece bu formülleri, hesapları biliyoruz ama neden o elementlerin o şekilde davrandığını çözemeyiz..
işde bunu anlamak için koskoca deney yapılıyor, hani şu parçacık hızlandırıcısı deneyi varya. yada çarptırıcısı mıydı neydi.
6 nın içinde 7 de var :D
aslında olabilir belki de ama buna dair kanıtımız yok, yada mantıksal bir düşünüş. bilime aykırılık da var bunda. özellikle gen bilimine. muta ların bozuk/arızalı olması mesela gibi.
ya sahte işde ben şimdi embriyo inceleyip kanıtlayamam ya :D
sonuçda doğru değiller, değiştirmiş onları.. adamın adı bile haeckel, hacker gibi bişi.
100 150 yıl diyorsun, ama onlara kanıyorsun bak. günümüze gelemedin bir türlü, hala 100 yıl önceki çizmlerdesiniz.
Sen 1400 senelik dinini savunmak için gayri resmi sözde bedevi tarihini dayatıyorsun ya sevgili kardeşim, hanimefendinin 100 sene önceki çizimleri soruşturması ahmakça mı geldi sana?
ereninthenature
17-06-2011, 19:08
kim ölmüş ?
o zaman şu anda yaşayan canlılar toplam canlıların %0.01 inimi teşkil ediyor ? anlayamadım, daha fazla bilgi veriniz ..
------------------------------------
2. olabilir. sıra sıra bence de. bunu ben de düşündüm. ama sebebini en iyi allah bilmekle birlikte benim de teorim var. sonra açıklarım :)
3. dünya allah için bence bir proje gibi. dolayısyla bir canlının nerede yaşaması veya yaşamaması gerektiğine o karar vermiş. ama paran varsa git bir kanguru al, türkiye ye getir. bu kötü mü şimdi :)
4. öbür dünyada bu soruları allah a bizzat soracağım, zira senin gibi ateistler soramayacak ya, ben sorup sana döneceğim. ben bir şey desem de bunu açıklayamam en doğru şekilde. sence neden ? evrim mi olay ? o mu bu güzel dünyayı yarattı..
5. bunu ispat et ama resmi bir siteden.. ok
zaten %99 aynı olursa ne oluyodu, baba demelisin :) ape lere babalık davası açabilirsin..
6. bunu o kuvveti keşfeden kişiden dinle istersen. yani yerçekimi felan.
newton nasıl diyordu:
biz bilim adamları sadece bu formülleri, hesapları biliyoruz ama neden o elementlerin o şekilde davrandığını çözemeyiz..
işde bunu anlamak için koskoca deney yapılıyor, hani şu parçacık hızlandırıcısı deneyi varya. yada çarptırıcısı mıydı neydi.
6 nın içinde 7 de var :D
aslında olabilir belki de ama buna dair kanıtımız yok, yada mantıksal bir düşünüş. bilime aykırılık da var bunda. özellikle gen bilimine. muta ların bozuk/arızalı olması mesela gibi.
gen benzerliği.
http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=616:insan-sempance-benzerligi-uzerine&catid=51:levent-demirci&Itemid=113
evet şu an yaşayan canlılar şimdiye kadar yaşamışların %0.1'ini temsil ediyo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Extinction
it is estimated that 99.9% of all species that have ever existed are now extinct
Allah paso niye öldürüyo bu canlıları.
fosil kayıtlarında neden bakteriler>yumuşakça>omurgalılar(balık)>kertenkele>kuş memeli şeklinde sırayla çıktığını biraz daha düşün.
yılanların acaba neden ayakları var normalde sürünmesi gerekiyo, balinaların neden ayakları var.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/199574_193524440685570_192068370831177_413538_4987 262_n.jpg
bu da ilkel bir kaplumbağa, Allah nedense yarım kabuk vermiş tam değil:D
ereninthenature
17-06-2011, 19:16
muta ların bozuk/arızalı olması mesela gibi.
buda en büyük HY yalanlarından.beyin ölümü gerçekleşmiş müminleri kandırma kendini mehdi ilan etme heveselerinin bir ürünüdür.
radyasyon ne demek mutasyon ne demek bir kere aklına sokacan.radyasyonla mutasyon çoğu zaman zarar verir ya da hiç bir şey yapmaz.am mutasyonun kelime anlamı ne olaki bir bakalım.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mutasyon
Değişinim ya da mutasyon, canlının genetik bilgisinde meydana gelen değişmelerdir
yani canlının DNA'sındaki değişime mutasyon denir:Dbu tanımı dahi bilmeyenelr evrime yalan diyolar.neyse devam.yararlı mutasyon var mı acaba?
Sıtma hastalığı, plazmodyum adı verilen tek hücreli canlılar sebe biyle bulaşır, hastalık yapar. Bu canlıya karşı en çok kullanılan ilaç artemesinin'dir. Bu ilaç plazmodyum'a karşı en çok kullanılan ilaçların başında gelmektedir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Plasmodium_falciparum_01.png/240px-Plasmodium_falciparum_01.png
bu ilaç yakın zamana kadar plazmodyum üzerinde gayet etkili olarak kullanılabilmektedir. Ancak son zamanlarda plazmodyum'un bu ilaca karşı direnç kazandığı belirtildi. Bu direncin temel sebebi genomu üzerinde gerçekleşen değişikliklerdi. Unutulmamalıdır ki genom üzerindeki bu değişikliklerin en önemli sebebi mutasyonlardır.
Sonuç olarak, plazmodyum'da gerçekleşen "bir mutasyon" o canlı için "yararlı sonuçlar" oluşmasına neden olmuştur. Bu yararlı durum, o canlının hayatta kalma şansını artırmıştır. Dolayısı ile yararlıdır.
Buna bilimsel olarak itirazı olan var mı?
aynı yararlı mutasyon örnekleri insanlarda hayvanlarda bitkilerde görülmektedir.isteyen google'ı kullanabilir.
işler Allah Ademi yarattı dünyaya attı kadar kolay olmayınca.evrimi anlamanın ucunda memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar olmayınca kafaya girmiyo işte.
ereninthenature
17-06-2011, 19:36
3. dünya allah için bence bir proje gibi. dolayısyla bir canlının nerede yaşaması veya yaşamaması gerektiğine o karar vermiş. ama paran varsa git bir kanguru al, türkiye ye getir. bu kötü mü şimdi
açıklamaya cevaba bak:D
bütün sorularıma cevap Allah'ın hikmeti, allahın hikmetinden sual olunmaz, allahın vardır bir bildiği:Dyazık ya cidden.
ereninthenature
17-06-2011, 19:45
öbür dünya'yı beklemiyo bazılarımız işte.cesurca çıkıp sorular soruyor ve cesurca sorularına cevap arıyorlar.yılanın minnacık ayağını, devekuşunun kanadını, fosillerdeki dişli gagalı uçamayan tüylü dinazorları, yarım kabuklu kaplumbağaları görüp korkmadan cevaplıyoruz sorularımızı bilim sayesinde.bir tane bilimsel kanıt koyamadın ortaya sürekli konuştun laf kalabalığı yaptın da.
türleşmeye geldi sıra.
hayır olay şu:
Yalan ve uyduruk olan Yaratılışçılık Teorisidir. Yaratılış Teorisi hiçbir bilimsel kanıtları olmayan eski dönemlerin cahilliğine ve bilgisizliğien dayanan sadece bir teoridir. Hatta teoris bile değildir, mistik bir görüştür.
Bunun yanında siz bana söyleyin, büyücülüğü yasaklayan Allah kendisi büyücülük yapar mı? Doğa kanunları dışında kanun mu var evrende? Yoksa bunlar da sizin uydurduğunuz hayali şeyler mi? Varsa bu kanunları bir zahmet açıklayın. Allah doğa kanunlarıyla açıklanamayan mucizevi bir şey yapıyorsa Allah'ın kendisi büyücü olmaz mı? Yoksa daha ziyade Allah canlıları yaratırken yine doğa kanunlarını ve ervimi kullanarak mı yaratmıştır? Eğer hala anlayamadıysanız Tanrı bu evrende var oömayan sadece zihininizde ürettiğiniz bir kavram. Bu Tanrı sadece sizin kafanızda var. Doğada öyle birşey yok.
Bunun yanında yobazların sırf bilimsel verileri inkar etmek için kanıtları olmayan Yaratılış Teorisini uydurmadıkları ne malum?
ya sahte işde ben şimdi embriyo inceleyip kanıtlayamam ya :D
sonuçda doğru değiller, değiştirmiş onları.. adamın adı bile haeckel, hacker gibi bişi.
100 150 yıl diyorsun, ama onlara kanıyorsun bak. günümüze gelemedin bir türlü, hala 100 yıl önceki çizmlerdesiniz.
ne kadar basit bir cevap "ya sahte işte ben şimdi embriyo inceleyip kanıtlayamam ya"
ben sana doğru cevabı vereyim ,HY sana yanlış cevap vermiş ,zaten o ne mezunu ki bunlara cevap bulabilsin ,hele hele evrimi çürütebilsin ,bilenlerin karşısında kendini rezil etmekten başka bir iş yapmıyor maalesef:)
evet cevap ,ben 9 ay gebelik süresi yaşadım ve devamlı doktor göztemindeydim ,dolayısıyla ultrasyon denen bir aletle bebek gözlemlenebiliyordu ,hele şimdi 3 boyutlu renkli resimler çekebilen aletler çıktı ,merak edersen netten hafta hafta gebeliğe gir orada resimleri vardır:)
sonuç olarak bebek henüz 8 haftaya ulaşmadan kuyrukludur ve sebebidir atasaldır ve suyun içinde gelişir ,sebebi de atasaldır
diğer omurgalılara gelince onlarda gözlemlenebiliyorlar ve sonuçta onlarda embriyo döneminde kuyrukludur ve su içinde gelişirler (ortak atadan gelindiği için) :D
sen bana 100 yıl önceki diyene kadar ,7.asırdan kalma kitabına hakaret etmiş oluyorsun:lol:
unutmadan şunuda yazayım ;7.asırda yazılan kuranda ana rahminde gelişen bebeğin gelişimini bilimin kabul etmediği şekilde bahseder ,hadi şimdi kuranını temizle bakayım:)
Kendilerine alim diyen İslam bilimcilerin cahilliğine denecek söz yok. Bunlar İmam Hatipten nasıl mezun olabiliyorlar akıl almıyor. İmam Hatipler cahiller ordusu yaratan okullar oldu..Habere bakar mısnız en basit doğa olaylarını bile anlayamıyorlar. İslam yerlerde sürünüyor..
İlahiyatçı Bayındır: Gündüz güneşe bağlı olmayan bir varlık
Kutuplarda oruç ve namaz saatleri sorununu çözmeye çalışan İÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Abdulaziz Bayındır'dan gece-gündüz oluşumuna ilişkin duyanları şaşkına çeviren açıklamalar geldi. Bayındır'a göre gece ve gündüz güneşe bağlı olmayan varlıklar.
Gece ve gündüzün dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinden kaynaklandığı ve dünya dönerken güneş ışınlarını alan yerlerin gündüzü yaşarken alamayan yerlerin ise geceyi yaşadığı çok uzun süredir biliniyor. Ancak kutuplarda oruç ve namaz vakitleri üzerine bir araştırma yaptığını söyleyen İstanbul Üniversitesinden bir ilahiyatçı takvimler 2011'i gösterirken gece ve gündüz oluşumuna yepyeni (!) bir açıklama getirdi. Cüretinin cehaletten mi kaynaklandığı bilinmeyen Bayındır, Kuran'a göre dünyayı güneşin aydınlatmadığını, dünyayı aydınlatanın gündüz denilen varlık olduğunu da söyledi.
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ilahiyatci-bayindir-gunduz-gunese-bagli-olmayan-bir-varlik-haberi-43648
ALKA, bu insanların tüm düşünce sistemi o bahsettiğin mevzudaki gibi çalışmak zorunda. Aksi halde doğrudan din dışına ve rasyonaliteye kayıyorlar, bu da onlar için iman zayıflığı demektir. Dürüst, aklı selim inanırların bir müddet sonra rasyonel yolu bulmaları da bu akıl dışılıkları tam anlamıyla idrak ettiklerinde oluyor zaten.
yucemanitu
18-06-2011, 00:31
Bir Ateist olarak bu görüşe asla katılmıyorum, evrim teorisinden asırlar önce de Ateizm vardı, hatta Ateizm teizmle yaşıt desek mübalağa etmeyiz. Taa Eski Yunan filozofları zamanında evrim mi biliniyordu sanki; ama filozof Demoktritos Ateistti.
bakkalmahmud
18-06-2011, 00:43
ateizm sadece tanri yada tanrilarimi reddetmek?ben akilcilik olarak biliyorum eger akilciliksa ?temelinide sadece akilcilik olusturur.
"at least 30% differences between chimpanzee and Homo sapiens genomes."
diyor senin gönderdiğin linklerden devam eden linkde... teşekkürler..
ayrıca bir biyoloji bilim adamı diyorki:
The older textbooks on evolution make much of the idea of homology, pointing out the obvious resemblances between the skeletons of the limbs of different animals. Thus the “pentadactyl” [five bone—BH/BT] limb pattern is found in the arm of a man, the wing of a bird, and flipper of a whale—and this is held to indicate their common origin. Now if these various structures were transmitted by the same gene couples, varied from time to time by mutations and acted upon by environmental selection, the theory would make good sense. Unfortunately this is not the case. Homologous organs are now known to be produced by totally different gene complexes in the different species. The concept of homology in terms of similar genes handed on from a common ancestor has broken down...
Yani kısaca bir kere şu var: gen benzerliği ile akrabalık ilişkisi diye bir şey olamaz. Bu tıpkı same routinleri kullanan devasa programlardaki gibi, eğer bir yazılım uzmanı ile konuşursanız size bu konuda bilgi verebilir. Ben kısaca söyleyeyim: örneğin .net de üzerinde geliştirilen bir programda .net e ait dll kütüphaneleri kullanılır .net 2 veya 3 vs. kütüphanaleri kullanılrak geliştirilen ve benzer dll kütüphanelerini kullanan programların hangi rutinleri kullandığını incelerseniz dersiniz ki: "" aa bak bunlar aynı kütüphane, aynı rutinler, aynı dll ler", ancak sonucda farklı işe yarayan programlar olduğunu görürsünüz. allah da dna (.net de değilde) kütüphanlerinde ortak dll kütüphanleri kullanmışdır, eğer gerçek ve zeki bir programcı iseniz bu kütüphanleri kullanmanın ne kadar faydalı olduğunu bilirsiniz, aksi halde her üreteceğiniz yazılım için scrracth dan yani çekirdekten ayrı ayrı rotuinleri tanımlamak gibi çok büyük zorluklar içine girersiniz, fakat baştan makina diliyle kullanacağınız routinleri tanımlarsanız işiniz büyük ölçüde azalır, tekrar tekrar sinüs fonksiyonu yazmaya gerek yokdur, tekrar tekrar çözünürlük değiştiren bir subrutini de yazmaya gerek yokdur, bir kere düzgünce ve en mükemmel haliyle yazdıktan sonra artık sadece o alt subrutini çağırmak yeterlidir,
örneğin:
sin (55) yada sin (45)
bakın size bir program:
10 cls
20 input "açı değerini giriniz:" , x
30 print "açının sin2 değeri:", sin(x) * sin(x)
40 end
diğer program:
10 cls
20 input "açı değerini giriniz:" , x
30 print "açının sin3 değeri:", sin(x) * sin(x) * sin(x)
40 end
ayrıca bu programın görünmeyen subrotinlerinide ilave edersek programa, örneğin cls nin subrotin programı her iki programda da aynı olcak şekilde ilave edilmeli:
işde kodu:
/* Standard error macro for reporting API errors */
#define PERR(bSuccess, api){if(!(bSuccess)) printf("%s:Error %d from %s \
on line %d\n", __FILE__, GetLastError(), api, __LINE__);}
void cls( HANDLE hConsole )
{
COORD coordScreen = { 0, 0 }; /* here's where we'll home the
cursor */
BOOL bSuccess;
DWORD cCharsWritten;
CONSOLE_SCREEN_BUFFER_INFO csbi; /* to get buffer info */
DWORD dwConSize; /* number of character cells in
the current buffer */
/* get the number of character cells in the current buffer */
bSuccess = GetConsoleScreenBufferInfo( hConsole, &csbi );
PERR( bSuccess, "GetConsoleScreenBufferInfo" );
dwConSize = csbi.dwSize.X * csbi.dwSize.Y;
/* fill the entire screen with blanks */
bSuccess = FillConsoleOutputCharacter( hConsole, (TCHAR) ' ',
dwConSize, coordScreen, &cCharsWritten );
PERR( bSuccess, "FillConsoleOutputCharacter" );
/* get the current text attribute */
bSuccess = GetConsoleScreenBufferInfo( hConsole, &csbi );
PERR( bSuccess, "ConsoleScreenBufferInfo" );
/* now set the buffer's attributes accordingly */
bSuccess = FillConsoleOutputAttribute( hConsole, csbi.wAttributes,
dwConSize, coordScreen, &cCharsWritten );
PERR( bSuccess, "FillConsoleOutputAttribute" );
/* put the cursor at (0, 0) */
bSuccess = SetConsoleCursorPosition( hConsole, coordScreen );
PERR( bSuccess, "SetConsoleCursorPosition" );
return;
}
demek istemediğim meseleyi anlayamayanlar, lütfen biraz programcılık (software dizayn) öğrensinler, akabinde konuşuruz...
---------------------------------------------------------------------------
mutasyon örneğin bu mu:D hani aslan ile leopar hikayesine noldu, hani aslan geçerken yolda gördüğü leopara aşık olmuşduya, o diziye ne oldu ? yoksa yayından mı kaldı ?
sonra gittin tek hücreli canlıya döndün.. yararlıymış :D
at ile eşek hikayesine girseydin bari.. ee aslan ile leoparı gerçekden merak ettik. aşklarının sonu ne oldu ? kavuşabildiler mi ? çocukları oldu mu ? sağlıklı mı ? ne oldu bu hikayenin sonu ?
---------------------------------------------------------------------------
ateizm evrimi kucaklamışdır. öncesinde vardı bunu bende biliyorum. ama sonra ateizm darwini sahiplenmişdir. onu allah ın her türlü öğrenilen doğadaki bilimsel teknolojilerini yalanlamak için kullanmak zorunda kaldıkları için benimsemişlerdir. silah olarak yani.
----------------------------------------------------------------------------
tabii reddetmek için ırkçı darwine ihtiyaç var. yoksa açıklayabilememek gibi bir durum oluşuyor.
-----------------------------------------------------------------------------
suyun içinde gelişir sebebi atasaldır. peki allah ın ayeti ne diyor:
her canlı şeyi sudan yarattık. ((1 hücreliden itibaren. ( virusler canlı değildir. ) ))
ilave:
ancak bu subrotinler aynı zamanda programa dahil olurlar. yani tümden bakdığınızda sizin ilave kodunuz + subrotinler vardır. ve sub yani alt programların toplamı sizin yazdığınızdan 5-10 veya çok çok fazla kod içerir. bu da aynı kütüphaneyi kullanan programlar arasında %80 90 oranında benzerlikler varmış gibi bir durum oluşturacakdır...
ve işin kötü yanı da var:
yukardaki c dilindeki cls subrotin kendisi de subrotinleri kullanmakta ve bir cls kodu bile ne kadar uzun olabilir sorusunun cevabını içermemekte, çünkü gerçekten ama gerçekten göründüğünden fazla,,,,
"suyun içinde gelişir sebep atasaldır.peki allah ne diyor : her canlı şeyi sudan yarattık. ((bir hücreliden itibaren. (virüsler canlı değildir)) bınlar senin sözlerin bakalım doğruluk payı var mı? öncelikle emrbiyoların suyun içinde gelişmesi + belli bir dönem kuyruklu olması evet atasaldır allah bunun için hiçbirşey dememiş ,senin dediği kabul ettiğin ayete bir göz atalım Mürselat 20,21,22,23 biz sizi adi bir sudan yaratmadık mı , onu sağlam biryerde oturttuk , belli bir süreye kadar , demek ki biçimlendirmişiz , ne güzel biçimlendireniz biz bunun gibi daha birçok ayet var ,Furkan 54 gibi ve su kelimesi bildiğimiz su anlamında kullanılmamıştır ,bilindiği üzere meni olarak kullanılmıştır yani "sudan" derken "meniden" kastedilir ,bunu artık bilmeyen yoktur ,senden başka + ana rahmindeki bebek suyun içinde gelişir yani sudan yaratılmış anlamına gelmez ,ama meniden yaratılmış daha doğrudur kaldı ki ilk insanın yaratılmasında da su ve toprka ,çamur ,balçık gibi kelimeler geçer ki bunlar Sümerler den Tevrat a oradan da Kuran girmiştir ,yani herhalükarde suyun anlamı bebeğin amniyoz sıvısı anlamlarında değildir bu arada virüslerin canlı olmadığından bahsetmişsin ,yanlışıyorsun ,çünkü virüslerin canlı mı veya cansız mı oldukları hala tartışılır bir konudur çünkü virüzler içlerinde DNA ve RNA barındırdıklarından canlı sınıfına ama üreyebilme özelliğine sahip olmadakıları ve uzuvlara sahip olmadıkları için cansız görülürler ,başka bir değişle virüsler bir nevi asalaklardır
C, cls, subrotin(subroutine), dll, .NET... bla bla...
mahirzz, ne sayıklıyorsun gözüm sen :)
Senin şimdiye kadar anlattıklarını "şu yukarıda anlattıklarınla" eş değer tutarak değerlendirirsem ortaya saçma laf ebeliği ve kafa karışıklığından başka bir şey çıkmaz. "Ya bak evrim yok, elma, armut, karpuz iken mercedes, bmw ve tofaş candır." gibi bir şeyler geveliyorsun.
Yazık, senin beynin sulanmış, kafandaki boşluğu neyle doldurayım diye gezinirken iyiden iyiye saçmalıyorsun.
Deniliyor ki :
Ben bu görüşü düşündüğümde yüzde yüz doğru olduğunu görüyorum. acaba siz ne düşünüyorsunuz ?
Evrim biyolojidir. Canlılardaki değişim, dönüşüm, başkalaşımı anlamamızı sağlar. Bilimseldir, her geçen gün bilim ve bilim felsefesi açısından kanıtlanmaktadır. Morfolojinin ötesi, genetik- moleküler biyolojinin bilimsel olguları..
Evrim teorisi henüz ortaya koyulmadan önce de tanrıtanımazlık vardı.
Bugün, evrim teorisi yanlışlansa dahi -şahsım adına konuşuyorum- yine tanrı tanımaz olurdum. Bakın açıkça söyledim. Hatta tanrınız, peygamberiniz karşıma çıksa dahi onu reddederdim. Çok samimi bi şekilde ifade ettim.
Evrimi dinle, imanla ilişkilendirmekten, evrim teorisine karşı teolojik delil getirmekten vazgeçin lütfen. Bu bölümde geçiş türlerini ortaya koyduk, siz daha neyden bahsediyorsunuz. Tartışmları bir bir okumamama rağmen konuyla bir bağlantısını göremedim. Evrim teorisi bölümü din bölümlerinden farklı olarak canlılarda ki değişimi konu edinir. Dini inançları ve disel bilinci DEĞİL.
Bunu anlamanızı rica eiyorum
saygılarımla
Natan
ereninthenature
18-06-2011, 22:51
C, cls, subrotin(subroutine), dll, .NET... bla bla...
mahirzz, ne sayıklıyorsun gözüm sen :)
Senin şimdiye kadar anlattıklarını "şu yukarıda anlattıklarınla" eş değer tutarak değerlendirirsem ortaya saçma laf ebeliği ve kafa karışıklığından başka bir şey çıkmaz. "Ya bak evrim yok, elma, armut, karpuz iken mercedes, bmw ve tofaş candır." gibi bir şeyler geveliyorsun.
Yazık, senin beynin sulanmış, kafandaki boşluğu neyle doldurayım diye gezinirken iyiden iyiye saçmalıyorsun.
unuttuğu şey ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.pascal, c, java, c++, c#, PIC'le programlar yazdım ve tek kelimeyle laf kalabalığı yapmış gene.kanıtı yok nabsın yazılımdan örnek verecek.
mahirz sen diyorsun ki yazılan bir fonksiyonu tekrar tekrar kullanmak müthiş bir avantaj sağlar yazılımcıya.evet doğrudur.zamandan mı kazanıyo Allah emekten mi.Allah niye kısa kesiyo işi aynı patternleri kullanıyo.birde bakman gereken acaba bu DNA evrenin geri kalanı gibi KUSURSUZ mu?yanlış, çalışmayan işlevsiz bölgeler var mı içinde?bu yanlış dizilimler ortak atalarda da mı aynı?neden yanlış kodu diğer canlılarada koyuyo?sadece bir işi yapmanın bir yolu yoktur yazılım dünyasında.aynı iş DNA içinde geçerli.neden tek pattern.farklı farklı yapsa ortak ata saçma olurdu.niye bize bunu düşündürttürüyo.benim her zamanki cevabım basbaya ta**ak geçtiğidir.çok şakacı kendisi.:D
bak sende biliyosun ki mutasyon %99 işlevsizdir.bir parçayı kopartır sarmaldan.sonra bazen düzeltilir bu sarmal bir enzim tarafından ama o da işini mükemmel yapmaz ve Adeninin karşısına Timin koyacağına Guanin ya da Sitozin koyar.biz bu parçaları şempanzelerde de buluyoruz.hataların dahi ortak atalarda ortak olmasını nasıl açıklayacan.Allah öyle yapmış Allah böyle yapmış gibi iddalarına kanıt gösterebilecen mi?kuran'da mı yazıyo Alalh'ın gen ortaklığına yer vermesi.hataları dahi ortak yapmasını nerden biliyorsun.Allah sana vahiy mi indiriyo?sürekli saçmalıklarına kulp uydurmaya çalışıyosun yaradılışçılığın ama gökten sıra sıra hayvan ışınlanmasını açıklayamıyorsun.ne zaman nereye kuruldu bu ışınlama makinaları.StarGate Universe izle çok seversin:D
SebEiN7Zzx8
laf kalabalığı :)
ta**ak gecmek, oncelikle bu tabiri kullanmakla ne kadar gayri etik olduğunu ortaya koyuyorsun.
ama kendi kendinle geciyorsun..
dna bir software dir. dna=software. hatta tıpkı softwarelerdeki gibi comment ler dahi içermektedir. veya bu commentlerin bilerek kapatılması söz konusudur. ki belli bir tetikleme ile tekrar açıklama satırı özelliğinden çıksın. çok ta**ak bir olay değilmi..
buna da junk dna kodu deniyor. benimle değil ama senin gibi n00b yazılımcılarla dna kodu ile ta**ak geciyor.
valla tuba sende bir şeyler yazmışsın ama elle tutulur bir değeri yok gerçekten, eğip bükme, laf kalabalığı, yok su da dilmiş, suyun kenarındaymış, %kaçsın su senin, git bir öğren, tuhaf tuhaf alegromalar çizme..
kuran yazdı diye canlıların bol miktarda su içermelerini bile inkar ediyorsun. ve bu uğurda saçmalıyorsun. komik gerçekten... üzüldüm bu haline..
arkadaşlar dna akıılı yazılım filan değil, kimi moleküllerden oluşan bir çift satmal. anahtar kilit mekanizması ile bazı moleküller diğerleri ile etkileşir. dna ve rna nükleik asitlerden meydana gelir.
çok düşük ısılarda ve sıcaklıklarda ultraviyole radyasyonu kimyasal bağları yıkabilir. uzayda göktaşlarında belli oranlarda metanol ve amonyak bulunur. ultraviyole ışınları bu donmuş metanol ve amonyakta bile kimi bozunmalar ve reaksiyonlar oluşmasına neden olarak keton, nitril, eter, alkol ve hatta hekzametilentetramini (HMA)oluşturabilir. bunlar organik yaşamın oluşabilmesi için gerek duyulan kimi kimyasallardır. Özellikle HMA asidik ve ılık ortamlarda amino asileri oluşturur. işte size cansız kimyasallardan canlıların yapı taşı olan proteinlerin sentezlenmesi.
Sonuç dersek, dünyadaki organik yaşam okyanuslarda, sıcak su kaynakları ile okyanus karışımı bölgelerde, bataklıklarda vb ideal ısının su ile birleştiği yerlerde, uzaydan gelen ve ultraviyole ışığında bozunup hayat için gerekli kimyasalları oluşturabilen donmuş amonyak ve metanol taşıyan meteorlar yardımı ile başlamış olabilir.Amino asitler ve nükleik asitler rna ve oto-katalitik rna oluşum ve genetik sarmalın gelişimi sürecinin ilk aşamasıdır.
laboratuar ortamında bu saydıklarım elde edilmişir, amino asit ve nükleik asit sentezlenmiştir.
valla tuba sende bir şeyler yazmışsın ama elle tutulur bir değeri yok gerçekten, eğip bükme, laf kalabalığı, yok su da dilmiş, suyun kenarındaymış, %kaçsın su senin, git bir öğren, tuhaf tuhaf alegromalar çizme..
kuran yazdı diye canlıların bol miktarda su içermelerini bile inkar ediyorsun. ve bu uğurda saçmalıyorsun. komik gerçekten... üzüldüm bu haline..
kardeşim ,ben sana kurandan ayetleri verdim ve anlamlarını yazdım ,anlamlar aşikardır ,ve senin gibide bir bölümünü alıp yazmadım ,bütünüyle yazdım
anarahmindeki bebekle ilgili ayetlerde "su" kelimesi "meni" yerine kullanılmıştır ,bazı meallerde açıkca su yerine meni kelimesi kullanılmıştır
insanın yaratılış ile ilgili ayetlerde ise "su ,toprak ,çamur ,balçık" kelimeleri geçmektedir
yani sonuç olarak "su" senin lanse etmeye çalıştığın gibi bebeğin su kesesinin içinde (amniyosentez) geliştiğini belirtmek için kullanılmamıştır
bu arada na rahminde bulunan tüm omurgalıların embriyoları belli bir dönem kuyrukludur ,ve bu kesin kanıtlanmış bir gerçektir
ben embriyonu kendi gözlerimle görmüş biri olarak ,sen doğru değil dediğin için mi ,sana hak vereyim?yoksa kendi gözlerimle gördüğüme mi?
ama sen asla doğru bilgiye aç değilsin ,sen sadece kendini kandıran birisin
canlılar sudan yaratılmışdır. değil mi ? her canlı şeyi sudan yarattık. insanın %kaçı su ?
bir hücrenin ortamı nasıl ? sulu..mu ? niye uzatıyosun ki.. ortada bir terslik yok.
------------------------------------------------------------
yalnizs:
abiyogenez yokdur. cansız maddelerden canlı oluşmaz. imza : pasteur.
hiç bir şekilde gözlemlenmemişdir.
istersen mikro dalga fırına koy, yinede cansız maddelerden canlı oluşmaz..
dna akılsız yazılım değilse, aptal yazılım mı ?
yoksa yazılım da mı değil :D
.NET ortamında geliştirilen tüm yazılımlarda .NET yordamları görürsünüz.
DNA ortamında geliştirilen tüm canlılarda DNA görürsünüz.
Allah bu dünyadaki canlılığın yazılımını DNA ortamında geliştirmişdir. Benzer kodlar olabilir. :D
Ne basit açıklama değil mi ? Günümüzde bunu daha iyi anlayabilme gerçekten güzel..
Tabii anlayana..
DNA koddur ve kodlar anlamlıdır. Bunu diyen bilim adamları. Kodlar kendi kendine olmaz. Kendi kendine bir winamp yazılmaz, kendi kendine bir hesap makinesi programı yazılmaz..
Anlamlı olan kodlar, yazılımcı gerektirir.
Hem DNA daki bilgi bir hesap makinesinin kodlarından oldukça fazla, aşırı çok, kod içermektedir. yalan mı ?
ayak kodu:
for each ayak in ayak_coll
{
moveforward ayakcoll.ayak
while ayakcoll.ayak.state = inmove
calculate_body_balance
bendbody (bendleftx, bendlefty, bendfw, bendback)
end while
}
:D
hadi evrim gecirtin bu koda...
canlılar sudan yaratılmışdır. değil mi ? her canlı şeyi sudan yarattık. insanın %kaçı su ?
bir hücrenin ortamı nasıl ? sulu..mu ? niye uzatıyosun ki.. ortada bir terslik yok.
yalnizs:
haa sen insanın yaratılışını söylüyorsun:) evet ayetlerde su o anlamda kullanılmıştır ,ama bu hikayeninde nereden alıntılandığı aşikardır ,sümeri mitini oku ,orada yaratılış hikayesi vardır ,yani bu kuranı mucizevi kılan bir bilgi değildir
ama şayet anarahmindeki bebekten yani embriyodan bahsediyorsak ,bu konuyla ilgili ayetlerde "su" kelimesinin hangi manada kullanıldığı ortadadır ,yani amniyoz sıvısı kastedilmez ,direk "meni" anlamında kullanılmıştır
yoksa sen ayetlere dilini eğip büküyor musun? kuran ne diyor "anlayasınız diye sizlere dupduru dille anlaşılır yazdık" ,yani herşey ortadadır ,başka anlamlar katmaya gerek yoktur
Pasteur ,kaçıncı yüzyılda yaşamış bir bilim adamı ve o yaşadığı çağa göre teknolojik imkanları gereğince deneyler yapabilmiştir ,sen kalkıp bana onu nasıl örnek verebiliyorsun ,anlayamadım?
şuanki teknolojik yardımların ışığında birçok şey çok daha fazla gözlemlenebilir olmuştur ,ve sen bunu es geçiyorsun
evet bu arada hala kuyruk kısmına net bir cevap veremedin ,veremezsin
çünkü bu net bir gerçektir
Bre süpersonik insan, sen hiç nesne yönelimli programlama, miras, sınıf türetme, nesne kopyalama, nesneden örnek oluşturma bilmiyor musun? Nesne yönelimli programlama tam da senin saf saf çökertmeye çalıştığın evrimin işleyişine örnektir.
Mesela ben temel bir sınıf oluşturduğumda sen alırsın çekirdeğe hiç dokunmadan üzerine eklemeler yaparsın, diğeri gelir seninkine eklemeler yapar, bu böyle gider. Ortaya aynen evrimde olduğu gibi doğal seçilimle gelişmiş gibi bir yazılım çıkar. Bunu bile gözlemleyemeyip burada ömür tükettiğine göre ne koddan anlıyorsun ne evrimden, geç babam bunları geç, her bakımdan saçmalıyorsun sen.
meni de sudur sonuçda :) değil mi ? mesela kan diyoruz, kan ın da çoğu nedir ? suuuu..
kuranda nasıl ne anlamda geçiyor o nu kuran uzmanlarına sormak lazım.. ama su işde. eğer atılan su ise buda bir çeşit su anlamındadır. yani su derken sıvı gibi, atılan bir çeşit su.
Bu nasıl olur? ::::::::::::::::::::::::
Erkekte meninin atılması, testis ve uzuvların âni kasılmasıyla olur. İçinde spermleri taşıyan bu suyun atım olayı, tamamen refleks mekânizmasına bağlanmıştır. Beyindeki merkezin bu sırada bir müdahalesi yoktur. Cinsel birleşmede, pudental sinirler yoluyla -iletilen uyarılar- sırt kemiklerinden thoracal-1 (birinci göğüs omuru) ile, lumbar 2 (ikinci bel omuru) kemikleri bölgesinde bulunan, 14 sırt omuru arasındaki sempatik çekirdekler uyarılır. Buna cevap, göğüs kaburga kemikleri ile omur kemiklerinin birleşim yerinin altında bulunan deliklerden verilir. Cevabî uyarılar truncus sympathicus ve plexus pelvicus'tan gangionlara uğrayıp, cinsiyet organlarına gelir; fırlatmayı önleyen düz kasları gevşetir, fırlatmayı sağlayacak olan ductus deferens ve vesicula seminalis kaslarının kasılmasını sağlayarak meniyi fırlatır. Şimdi bu anatomik tespitle, Kur'ân-ı Kerim'de anlatılanlara bakalım: "İnsan neden yaratıldığına bir baksın; o, atılan bir sudan yaratıldı. (O su) bel kemiği ile göğüs kemikleri arasından çıkmaktadır." (Tarık, 86/5-7)
Yalan mı ?
Âyetteki sulb ve terâib ifadeleri çoğuldur ve kemikleri kelimesiyle, birden fazla kemik arasından çıktığı ifade edilmiştir. Bu durumda, hem bel ve sağrının, hem de göğüs omurlarının çok sayıda olduğunu anlamamız gerekir. Nitekim thorasic omurlar (göğüs) 12, lumbar omurlar (bel) 5, sacral omurlar (sağrı) 5 tanedir.
Meniyi fırlatma merkezi ile ilgili sinirler, birinci thorasic omur ile (T 1) ikinci bel omuru (L 2) arasındaki 14 kemik arasından çıkmaktadır ki, âyette çoğul kullanılarak bu durum izah edilmiştir.
Âyetin başında "atılan bir sudan" ifadesiyle, refleks merkezlerine işaret edilmiş, ayrıca "bel kemiği ile göğüs kemikleri" arasından çıkar ifadesiyle de, thoracal-1 omuru ile lumbar-2 omurları arasındaki kemiklere dikkat çekilerek, meniyi atma merkezi ve sinirlerin çıktığı yer anatomik olarak belirtilmiştir. Omuriliğin söz konusu bölgeleri ve buralardan çıkan sinirler şekilde görülmektedir (Şekil 2). Fizyolojik tespitlere göre de, bu kemiklerin arasından çıkan sinirler, çeşitli iç organlara dağılarak onlara yardımcı olurlar. Bununla birlikte atılma işinde vazife yapan sinirlerin, T 10 ile L2 arasındaki merkezler olduğu anlaşılmıştır (Şekil 3). Kur'ân'da sulb olarak zikredilen sacral omurlar (S 1 ve S 5) arasındaki S 2 ve S 4 sinirleri ise, cinsiyet organlarındaki hazırlıkları başlatır.
:)
Dr. Francis Collins, director of the Human Genome Project (that mapped the human DNA structure) said that one can "think of DNA as an instructional script, a software program, sitting in the nucleus of the cell."
[QUOTE=mahirzz;392878]meni de sudur sonuçda :) değil mi ? mesela kan diyoruz, kan ın da çoğu nedir ? suuuu..
kuranda nasıl ne anlamda geçiyor o nu kuran uzmanlarına sormak lazım.. ama su işde. eğer atılan su ise buda bir çeşit anlamındadır. yani su derken sıvı gibi, atılan bir çeşit su.
tamam işte ,şimdi aynı şeyi konuşuyoruz ,demek ne imiş "su" meni anlamında imiş ,bebeğin içinde geliştiği amniyoz sıvısı değilmiş:)
yani embriyonun suyun içinde gelişmesi ve kuyruklu olması neymiş ,atasalmış:)
son cümle sana ait :D
embriyonun suyun içinde gelişmesi: şundan :
su hayattır. ve tüm biyolojik ve kimyasal fonksiyonlarda su vardır. ya direk vardır, ya işleri kolaylaştırmak için. o bakımdan canlının oluşması (doğum ve gelişim) olaylarında da su fonksiyoneldir. ve lazımdır. doğumdan sonrada, şu an da dahil su işlevini yitirmez, su içinde olan bebek ise şu anda aynen suya ihtiyaç halindeyiz. sadece dışdan korunaklı içeride, sen burada içinde olmaya vurgu yapmışsın.. yoksa aynı şey.. su her zaman önemlidir. balık felan olmakla alakası yok.
istersen al bıçağı kes kolunu akan şey çoğunlukla su dur. biraz boyalıda olsa :D
Âyetteki sulb ve terâib ifadeleri çoğuldur ve kemikleri kelimesiyle, birden fazla kemik arasından çıktığı ifade edilmiştir. Bu durumda, hem bel ve sağrının, hem de göğüs omurlarının çok sayıda olduğunu anlamamız gerekir. Nitekim thorasic omurlar (göğüs) 12, lumbar omurlar (bel) 5, sacral omurlar (sağrı) 5 tanedir.
Meniyi fırlatma merkezi ile ilgili sinirler, birinci thorasic omur ile (T 1) ikinci bel omuru (L 2) arasındaki 14 kemik arasından çıkmaktadır ki, âyette çoğul kullanılarak bu durum izah edilmiştir.
Âyetin başında "atılan bir sudan" ifadesiyle, refleks merkezlerine işaret edilmiş, ayrıca "bel kemiği ile göğüs kemikleri" arasından çıkar ifadesiyle de, thoracal-1 omuru ile lumbar-2 omurları arasındaki kemiklere dikkat çekilerek, meniyi atma merkezi ve sinirlerin çıktığı yer anatomik olarak belirtilmiştir. Omuriliğin söz konusu bölgeleri ve buralardan çıkan sinirler şekilde görülmektedir (Şekil 2). Fizyolojik tespitlere göre de, bu kemiklerin arasından çıkan sinirler, çeşitli iç organlara dağılarak onlara yardımcı olurlar. Bununla birlikte atılma işinde vazife yapan sinirlerin, T 10 ile L2 arasındaki merkezler olduğu anlaşılmıştır (Şekil 3). Kur'ân'da sulb olarak zikredilen sacral omurlar (S 1 ve S 5) arasındaki S 2 ve S 4 sinirleri ise, cinsiyet organlarındaki hazırlıkları başlatır.
yahu kardeşim bana bunları neden anlatıyorsun ,bana ne bunlardan:crazy:
git erkek doktorlarına sana nereden nasıl oluştuğunu bir bir anlatsın ,seni aydınlatsın
bana bir daha bu konu ile ilgili yazma ,lütfen
bu arada verdiğin bilginin doğruluğu tartışılır ,ama ben bu konuyu tartışmak istemiyorum
haa tekrar hatırlayalım:
President Clinton said, "Today we are learning the language in which God created life. We are gaining ever more awe for the complexity, the beauty, the wonder of God's most divine and sacred gift."
jun 2000 tarihinde clinton söylemişdi.
burada tanrıya inanmasan da ortada bir yazılım dili var. yazılmış, akıl (dizayn) dolu.
kimse bunu inkar edemez. kendiliğinden oluştuğuna dair bir delil de ortaya atamaz, yada mantıklı bir şey uyduramaz.
When looking at the DNA structure within the human body, we cannot escape the presence of intelligent (incredibly intelligent) design.
God is not only the Author of our existence, but he is the Relationship that makes our existence meaningful.
He (the GOD) is our greatest, reliable guide in life. Just as he has engineered DNA to instruct the cell, he offers to instruct us to make our lives function well, for his glory and for our sake, because he loves us.
son cümle sana ait :D
embriyonun suyun içinde gelişmesi: şundan :
su hayattır. ve tüm biyolojik ve kimyasal fonksiyonlarda su vardır. ya direk vardır, ya işleri kolaylaştırmak için. o bakımdan canlının oluşması (doğum ve gelişim) olaylarında da su fonksiyoneldir. ve lazımdır. doğumdan sonrada, şu an da dahil su işlevini yitirmez, su içinde olan bebek ise şu anda aynen suya ihtiyaç halindeyiz. sadece dışdan korunaklı içeride, sen burada içinde olmaya vurgu yapmışsın.. yoksa aynı şey.. su her zaman önemlidir. balık felan olmakla alakası yok.
istersen al bıçağı kes kolunu akan şey çoğunlukla su dur. biraz boyalıda olsa :D
senin mantığına göre kahvede sudur ,içkide sudur:D
ama bunlar su değil sıvıdır:)
kanı oluşturan maddeler vardır (alyuvarlar-akyuvarlar vs)bu maddelerin bir tanesinin az veya çok çalışması veya vücut tarafından üretilmemesi sonucu birtakım rahatsızlıklar oluşur ,neyse konuyu fazla dağıtmadan kan sonuç itibari ile likit bir maddedir ,su diyemeyiz
bu arada embriyo aynen seninde dediğin gibi atasal özelliklerden dolayı suyun içinde ve kuyruklu gelişim gösterir ,suyun öneminden değildir ,konuyu dağıtma lütfen
bak ne demiş yazılımcılar duysun:
Bill Gates says DNA is like a software program, but much more complex than everything we’ve ever written.
aptalmış dna :D bugüne kadar yazılan tüm yazılımlardan daha fazla karmaşık.
ereninthenature
20-06-2011, 15:36
bill gates ateist canım kardeşim, amerika hristiyan yobazı bir ülke.onların bilimi silah endüstrisinden ibaret.bak bu dediğin lafların hepsini araştırdık biz.şimdi de quote mining işine dalmışsın.o öyle dedi bu böyle dedi.bir zamanlar herkes dünya düz diyordu.
bu adamlar uzman kişiler, öyle dna dan dahi haberi olmayan, canlılığı basit sanan adamlar değil :)
kimdi biri vardı dna dan haberi olmayan neydi ?
Hiç önemli değil biliyorum, ateistler için, kim derse desin ne derse desin onların kendilerine ait dinleri mevcut: darwinizm mi dersin ne dersin bilemem.
Kuran uzmanlarından daha iyi kuran bilir ateistler,
DNA gen bilim adamlarından daha iyi gen hakkında bilir ateistler,
değil mi ?
ereninthenature
20-06-2011, 15:59
Hiç önemli değil biliyorum, ateistler için, kim derse desin ne derse desin onların kendilerine ait dinleri mevcut: darwinizm mi dersin ne dersin bilemem.
Kuran uzmanlarından daha iyi kuran bilir ateistler,
DNA gen bilim adamlarından daha iyi gen hakkında bilir ateistler,
değil mi ?
biz bilim adamlarından daha iyi bildiğimizi idda etmedik, ben etmedim mesela:D
kanıt getir kanıt.hep aynı şakirt saçmalıkları.1400 yıllık kitapta yazıyo diyor şebeğe döndün.o öyle dedi bu böyle dedi.yok bu molekül mükemmel, komplex, kendi kendine oluşamaz, evrilemez.tamam kanıt göster inanalım.sadece konuştuğunun farkına var artık ya.cidden üzülmeye başladım sana rezil ediyorsun kendini.kanıtın yoksa adam gibi sus.bana ne elin adamının ne dediğinden :D
YALNİZS: arkadaşım cansızdan canlı oluşmaz diyorsunuz su da canlı değil ki herşey sudan yaratılsın çelişmeyin kendinizle lütfen.
yalnizs:
pardon ama siz pasteurden örnek verdikten sonra bilim çok gelişti. 1953 Harold Urey lab ortamında ilkel dünya atmosferi koşullarını tekrarlayarak 150-200 bin volt akım uygulayıp pek çok organik maddeyi sentezlemeyi başardı bunların arasında temel amino asitler glisin, alanin, asparik asit, glutamik asit te bulunuyordu ayrıca formik asit, asetik asit, üre, laktik asit elde etmişti. bu deney defalarca tekrarlandı oksitlenmenin olmadığı ortamlarda ki ilkel atmosferde oksijen bulunmadığı biliniyor metan amaonyak ve su buharının olduğu koşullarda ki bunlar meteorlarla dünyaya taşınıyor hep aynı sonuç alındı amino asit ve organik madde sentezi.
şimdi siz yok dediniz diye size mi inanalım yoksa bilime mi?
ereninthenature
20-06-2011, 16:07
pardon ama siz pasteurden örnek verdikten sonra bilim çok gelişti. 1953 Harold Urey lab ortamında ilkel dünya atmosferi koşullarını tekrarlayarak 150-200 bin volt akım uygulayıp pek çok organik maddeyi sentezlemeyi başardı bunların arasında temel amino asitler glisin, alanin, asparik asit, glutamik asit te bulunuyordu ayrıca formik asit, asetik asit, üre, laktik asit elde etmişti. bu deney defalarca tekrarlandı oksitlenmenin olmadığı ortamlarda ki ilkel atmosferde oksijen bulunmadığı biliniyor metan amaonyak ve su buharının olduğu koşullarda ki bunlar meteorlarla dünyaya taşınıyor hep aynı sonuç alındı amino asit ve organik madde sentezi.
şimdi siz yok dediniz diye size mi inanalım yoksa bilime mi?
yalnizs kardeş banane desene abiyogenez'den bana ne de ya.abiyogenezin olmaması evrimin olmadığını göstermez.binlerce arageçiş fosilleri varken abiyogenez'den giriyo bu yaradılışçılar neden orda şans var.çok ihtimalsiz bir oaly gerçekleşti, belki de gerçekleşmedi gerçekten doğaüstü bir olay oldu bilemiyecem.ama ondan sonra kambriyen dönemden sonra bütün evrim aşama aşama kanıtlarıyla gözler önüne serilmiştir.
evrimle abiyogenezi karıştırma kısaca yani adam evrimi anlayamamış, olmadığına iman etmiş:D abiyogenezi nasıl ihtimal dahilinde tutsun.
darkmasturbator arkadaşım ben işte yazdım anorganik kimyasallardan organik kimyasallar üretilmiştir. Ama bunu da geçelim John R Cronin uzaydan gelen meteoritlerde ve donmuş tozda L-aminoasitlere rastladı, bakın uzaydan gelen tozlardan bile yapıtaşı olarak ulaşabiliyor. sağ el sol el muhabbeti yapmasın bana arkadaşım L ve D tipi moleküller için L elli moleküller daha stable olduğu için daha kararlı olduğu için doğa tarafından seçilmiştir diyerel gelebilecek bir soruya da cavap yazmış olalım :)
Günde 30 ton organik maddenin uzay tozu ile dünyaya geldiği ki meteoritlerin getirdiği hariçtir, NASA tarafından kesinleştirilmiştir.
pasteur den sonra geliştiyse çok >>>
o zaman darwinden sonra da azmı gelişdi ?
yoksa darwin hucrenin karışıklığı ile ilgili yada organların karmaşıklığı ile ilgili ne demişdi, ? ne biliyordu ?
ya da seni şebeğe döndürdüm. (doğru konuşmayı öğrenemeyen ateist, zaten adında meymenet yok lafında mı olsun)..
bakın arkadaşım darwine takmayın, o temeli attı bina hala yükseliyor. ben de size bir örnek vereyim hem de kurandan
Nuh/14. Oysa, sizi türlü merhalelerden geçirerek O yaratmıştır.
hadi bakalım merhale evre demek, evrim demek. ibn meymun da darwinden önce evrim dedi
evet mesale anne karnındaki olabilir mi,
çeşitli aşamalar...
bana başka alimlerin meal çalışmalarını örnek vermeyin, o meallerin kaynaklarının yazıldığı zamanlarda evrim teorisi yoktu, kendi aklınıza vurup cevaplayın. biz sizi çeşitli aşamalada, evrelerde, yarattık. bana anne karnını anlatmıyor tersine genel bir evrime referans olabilir.ufkunuzu açın arkadaşım, savunduğunuz görüşün delilleri bilimsel olarak yoktur, evrimin tüm delilleri ortada ve kuranda işte delili. siz de araştırın birçok islam aliminin çalışmaları var
hehe :) bilim adamlarını reddet işde bu.
ee o zaman darwinide reddetmelisin. neden bağlı kaldınız, yanlış / eksik bilgilere ?
sen bile ondan çok biliyorsun biyoloji hakkında, ne kadar komplex bir yapıda olduğumuzu görüyorsun. darwin bilmiyordu bunları.
ben reddetmiyorum, arkadaşım olayı sen bene dökerseniz sonu olmaz.
ben size kendi bilgim dahilinde olanı kendi yorumumla yazdım.
sizin yazdıklarınız size mia ait yoksa kopyala mı yaptınız bilmem. ben saksıyı çalıştırırım, okurum bakarım ama aklıma uymayanı almam. şimdi siz biraz daha çalışın sonra gelin, olayı kişiselleştirmeden bilginizi dökün görelim, kendi yorumunuzla
bakın siz darwine karşı bulunmuş bir fosil, yazılmış uluslararası bir karşt makale, yanlış olduğuna dair bir ispat ve tezinizi doğrulayıcı bilimsel yazı getirin tartışalım
ereninthenature
20-06-2011, 17:34
bakın siz darwine karşı bulunmuş bir fosil, yazılmış uluslararası bir karşt makale, yanlış olduğuna dair bir ispat ve tezinizi doğrulayıcı bilimsel yazı getirin tartışalım
getiremez bir tane fosil.o öyle dedi bu böyle dedi, mükemmel, karmaşık , komplex , abiyogenez düşük ihtimal , evrimciler ırkçı ....
benim evrime kanıtım archaeopteryx kertenkele kuş arası geçiş fosili ,
bilim adamlarına bunu düşündürten nedenler kuştan çok dinozora benzemesi.
keskin dişlerle dolu bir çene, kanadında ki üç parmaklı pençeleri , uzun kemikli bir kuyruk , ayak parmakları ve diğer anatomik özellikler onu theoropod dinozorlara yakın yapıyor.zaten anatomisi uçmak için uygun değil ancak süzülebilir.
http://galeri.uludagsozluk.com/55/archaeopteryx_135466.jpg
ereninthenature
20-06-2011, 17:42
diğer kanıtım Lucy :D Bulunan ilk Australopithecus afarensis fosili.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0e/Lucy_Mexico.jpg/342px-Lucy_Mexico.jpg
bu fosili insan evrimindeki bir bağlantı olarak gösteren bilim adamlarının kanıtları:
-leğen kemiğine baktığınızda onun dik yürüdüğünü görüyoruz.eğer normal bir şempazne gibi yürüseydi leğen kemiği böyle olurdu
http://evrimcaliskanlari.org/blog/wp-content/uploads/2011/03/%C5%9Eekil_2-Conroy_2005-819x1024.jpg
-dik yürümesi ve genetik benzerlik onun atamız olacağı görüşündeyim.lakin kafatası hacmi çok küçük.zaten bu yüzden geçiş fosili :D
çok güzel açıklama olmuş tebrikler :)
o maymunlaştırma meselesi var ya, mayaların galiba üçüncü çağının sonunda var o, insanların kalanları maymunlaşıp ağaçlara tırmandı der.
ereninthenature
20-06-2011, 19:55
Australopithecus afarensis fosilinden baya var.her yıl bulunuyo bir daha.eğer evrim yoksa bile zamanında iki ayak üzerinde yürüyen maymunlar ışınlanmış dünyaya.islam alimleri nasıl açıklar artık bilemiyorum.tek yol kanıtlara saldırmak olacaktır.uydurma bunlar filan diye.:D
eee günümüzde yaşayan çamur zıpzıpları için ne diyecekler acaba?
geçmiş atalarımızdan tiktaalik in günümüz versiyonu:)
bu arada ağaç kangurusu ,ajolote ,ambylpygi ,colugo ,fil faresi ,okapi gibi araform olarak görülen hayvanlar var ,gerçi şuan yaşamakta olan her canlı bir araformdur
ereninthenature
20-06-2011, 20:10
eee günümüzde yaşayan çamur zıpzıpları için ne diyecekler acaba?
geçmiş atalarımızdan tiktaalik in günümüz versiyonu:)
bu arada ağaç kangurusu ,ajolote ,ambylpygi ,colugo ,fil faresi ,okapi gibi araform olarak görülen hayvanlar var ,gerçi şuan yaşamakta olan her canlı bir araformdur
allah'ın çok şakacı olduğu hipotezime bir kanıt daha sunuyorum.Orinorenk:D
http://3.bp.blogspot.com/_E0tLXTq2NCQ/TK4iG69NWnI/AAAAAAAAABg/yFBJEtcbtG0/s1600/ornitorenk.gif
Yumurtlayan, ördek gagalı, kunduz kuyruklu, erkeklerinin arka ayağında zehirli bir mahmuzu olan bu memeli benim hipotezimi destekliyor diyorum.yumurtalarını sütle besliyor bu arada.yani yumurtanın üzerine derisinden salgıladığı süt benzeri sıvıyı sürüyor sürekli.yavrular yumurtadan çıkıncada emziriyor.:D
iki ayak üzerinde yürüyen maymunlardan daha güzel bir dalga geçme şeklidir ornitorenk.
ya evet bu hayvan çok şahane, hiç bir tanıma sığmayan bir çılgın :)
bu ara form değilse nedir ne ayaktır
örneğin okapi çok hoşuma giden bir hayvandır
Okapi ;zürafagillerden geviş getiren çift toynaklı ve sadece kongo cumhuriyetinde yaşayan hayvanlardır
ilk bakışta zürafadan çok ata benzeyen bu hayvanın arka kısmı zebrayı andırır ,zürafadan daha kısa boyna sahiptir
tabiri caizse epey mix olmuş bir hayvandır ,gene mix olmuş başka bir hayvan daha vardır ki ,oda Ajolote
Ajolote ;ilk bakışta yılana benzer ama o aslında meksikada yaşayan bir köstebek kertenkelesidir ,arka ayakları yok olmuş ama ön ayakları hala durmaktadır ve görünüşü yılanı andırır
bu arada dark
Orinorenk dediğin hayvanın başka bir adı var mı?o resimde olan hayvanı ben Platypus olarak biliyorum ,acaba yanılıyor muyum?yoksa aynı familyadan mı?
arkadaşlar ben resim ekleyemiyorum galiba siz şu linkten ara formları koyarsanız ara form yoktur görüşü çürüyecektir http://evrim-gercegi.tr.gg/Ara-Form.htm
Evrimde Ara Geçiş Formu Olmadığı Söylenemez
http://3.bp.blogspot.com/__qJ7k2lq3pA/S9XBH8gc4jI/AAAAAAAAADM/0b0DJDZJ8dY/s320/tree_of_evolution.jpg (http://3.bp.blogspot.com/__qJ7k2lq3pA/S9XBH8gc4jI/AAAAAAAAADM/0b0DJDZJ8dY/s1600/tree_of_evolution.jpg)Özellikle bizim ülkemizde Evrim Teorisnin doğruluğunu gösteren "ara geçiş formu"nun olmadığı düşünülmektedir. Bunun sebebi çoğu kişinin sadece Google'ı açarak Evrim'i aratmaları ve karşılarına çıkan onlarca kopya siteden yanlış ve bilimsel olmayan, tamamen ideolojik bilgiler edinmeleridir. Bu sitelerde "evrim yoktur, kanıt yoktur, ara geçiş fosili yoktur" gibi tamamen safsata ile dolu bilgiler vardı. Oysa işin aslı böyle değildir.
Şimdiye kadar sayısız fosil bulunmuştur. Bulunan fosiller evrimi mükemmel derecede açıklayamasa da yeterli derecededir ve artık şüphe duyulmasına gerek bile kalmamaktadır. Bu konu hakkında bir çok örnek vermek sanırım çok daha isabetli bir karar olacaktır;
Balıktan hem su hem karada yaşayan amfibyumlara geçişi gösteren ara formlar;
Gogonasus,
Tiktaalik rosae,
Osteolepis,
Eusthenopteron,
Panderichthys,
Elginerpeton,
Obruschevichthys,
Hynerpeton,
Tulerpeton,
Acanthostega,
Ichthyosgtega,
Pederpes finneyae,
Eryops...
Amfibyumlardan ilk sürüngenlere geçiş aşamasını gösteren formlar;
Proterogyrinus,
Limnoscelis,
Tseajaia,
Solenodonsaurus,
Hylonomus,
Paleothyris...
Dört ayaklı sürüngenlerden memelilere geçişi gösteren formlar;
Protoclepsydrops,
Clepsydrops,
Dimetrodon,
Procynosuchus...
İki ayaklı sürüngenlerden kuşlara geçildiğini gösteren formlar;
Compsognathus,
Protoavis,
Pedopenna,
Archeopteryx,
Changchengornis,
Confuciusornis
Ichthyornis...
Balinaların evrimini gösteren formlar;
Pakicetus,
Ambulocetus,
Kutchicetus,
Artiocetus,
Dorudon,
Aetiocetus,
Basilosaurus,
Eurhinodelphis...
Atların evrimini gösteren formlar;
Hyracotherium,
Mesohippus,
Parahippus,
Merychippus,
Genus,
Pliohippus,
Equus...
İnsanın evrimi gösteren formlar;
Pierolapithecus catalaunicus,
Ardipithecus,
Australopithecus,
Australopithecus robustus,
Homo rudolfensis,
Homo habilis,
Homo erectus...
kaynak: http://evrim-gercegi.tr.gg/Ara-Form.htm
ereninthenature
20-06-2011, 20:49
ornitorenk türkçesi ya Platypus'un.yanılmıyorsam öyle yani.
7qNlVivMJIY
Allah ön ayak koyup arka ayak koymayı unutmuş bu hayvanada :D
bu da güzel bir video.felisagnosticus'u takip ediyorum bende youtube'da güzel çeviriler yapıyor.
[QUOTE=darkmasturbater;392978]ornitorenk türkçesi ya Platypus'un.yanılmıyorsam öyle yani.
okeydir arkadaşım:)
ha birde videonun diğer bölümlerinde gene araform olarak görülen Axolotl görüntüleride var ,axolotl suda yaşar
bana başka alimlerin meal çalışmalarını örnek vermeyin, o meallerin kaynaklarının yazıldığı zamanlarda evrim teorisi yoktu
pasteur zamanında mı yokdu :D
abiyogeneze karşı olan ve bunu ispatlayan pasteur olduğunu biliniz...
başka alimlerin :D bu söz çok saçma, sen de o zaman bana dna dan dahi haberi olmayan bilim adamlarını önerme,
francis collins ne demiş o na bak, dna için: akıllı kod..
bill gates ne demiş: bugüne kadar yazdığımız en karşaık koddan daha karmaşık..
ünlü software programcıları ne demiş: hiç bir akıllı bilgi, kod, mesaj kendi kendine oluşamaz..
dna=yazılım=bilgi=language of god
hayatın yazılım kerneli..
bunu ben demiyorum, bilim adamları diyor.. ama sen sadece darwini tanırsın, çünkü darwin zamanında dna yokdu, şimdi neden olsun ki :D
darwin bile söylemişdi, komplex (karmaşık) bir organ teorimi tümden yıkabilir..
evet bak bakalım organlar nasıl, hepsi de apayrı bir karmaşıklık içinde..
yoksa basit mi ?
ironrose
21-06-2011, 09:34
Evrimi bir tek darwinden ibaret mi zannediyorsun. Darwinin evrimi ile şimdiki evrim teorisi aynı mı sanıyorsun. Senin kitabın gibi 1400 yıldır statik ne yazıldıysa o mu sanıyorsun evrimi.
Bu forumda atıp tutmakla evrim teorisini çürütebileceğim diye düşünüyorsan git o zaman bir konu daha aç ta mesela Kuantum teorisini çürüt, elektromanyetik alan teorisini çürüt.
birkere darwinden bu yana epey yol katedilmiştir ,yeri gelmiştir darwinin hataları veya eksikleri görülmüş ve daha gelişmişi uygulanmıştır
sanırım mahirzz arkadaşın genom dizilişlerinden bihaber ve bu arada şunuda belirtmek isterim ,evrimi incelemek için birçok branş devreye girer ,bunların başında paleontologlar (fosil bilimci) ,gen bilimcileri ,laborantlar vs vs uzayıp gider ,çalışmaktadır
anlaşılan evrim mekanizmasını incelemek ve bir canlının hangi döneme ait olduğunu hesaplamak ve canlı hakkında bilgi edinmek için epey insan bu işin içine girmektedir
tabiri caizse yaratılışçıların çürütmek için kullandıkları sözde argümanları gibi "boru değil":)evrimin işleyiş süreci ve ortaya çıkarılması
biyoloji evrimsiz işlemez ,çünkü biyoloji canlıları evrim sürecinde inceler
apandisit körelmeye yüz tutmuş organlardan sadece bir tanesidir ,bu organ gibi körelmeye yüz tutmuş bi organımızda kuyruk sokumudur ,20 lik dişlerimizdir ,gözlerimizin burnuna yakın kısmında bulunan minicik et parçası gibi ve diğer birçok canlılarda da bu körelmeye yüz tutmuş organlar mevcuttur ,örneğin yılanların ayakları ,uçamayan kuşların kanatları vs vs uzar gider
bu arada unutmadan şunuda yazmadan geçemeyeceğim ,İslam tarihinde birçok islam alimi vardır ki ,evrimi kendi dönemlerine uygun bir dille ifade etmiş ve savunmuşlardır
sanırsam buda önemli bir ayrıntıdır ,yani evrim sanıldığı gibi darwin ile başlamamıştır ama darwin ile ciddi manada ele alınmıştır
Özgürcan
21-06-2011, 11:28
bill gates ne demiş: bugüne kadar yazdığımız en karşaık koddan daha karmaşık..
ünlü software programcıları ne demiş: hiç bir akıllı bilgi, kod, mesaj kendi kendine oluşamaz..
dna=yazılım=bilgi=language of god
Burada Bill Gates'in bahsettiği tanrı senin tanrın değil. Bill Gates bir deisttir...
Ki ayrıca evrim biyolojisi hakkında herhangi bir bilimsel çalışması olmayan bu adamın rastgele illuminati ile söylediği bu sözleri neden dikkate alalım ki?
ben bilim adamı diyorum siz bill gates diyorsunuz? bu nasıl bir abeslik.
ben dedim ki islam meallerini yazan alimlerin dediklerini yazmayın, bunları biz de biliyoruz. evrim benzeri teorilerde çalşan islam alimlerini araştırın dedim tık yok sizden.
arkadaşım, bir şeyi çürütecek yada savunacaksınız iki tarafın argümanlarını da çok iyi bilin ki size birşey söylendiği zaman dut yemiş bülbüle dönüp konuyu saçma yerlere getirip kurtulmaya çalışmayın.
darwini tuttrumuş gidiyorsunuz ben size ne dedim, darwin temelleri attı şimdi bina yükseliyor. evre konusu yaratılşıçı kuranda da var ayeti kelime yazdım size. siz mealcilerin yorumunu verdiniz ben kendi yorumumu.
şimdi size ödev harun yahyanın kitabını kapatın unutun, önce türlerin kökenini, sonra yeni makaleleri bir okuyun tarafsızca. evrim teorisinin islamdaki araştırmacıları yazın arama motoruna okuyun. sonra kendi beyninizde birleştirin. biraz ders çalışıp gelin ki tartışmak için iki eşit taraf olsun.
siz biil gatesi, bill clintonu ilim adamı sınıfına sokup yorumlarını yazmayın komik oluyor
francis colins in verdiği bilgiler ile bill gates ikisi birden...
sonuçda bill gates şu an patron olsada asıl mesleği programcılık dır,,
dna akılsız bir kod mu ?
videoda birbirini takip eden tesadüfi kopyalamalardan bahsediyor ,zaten bizlerinde söylemeye çalıştığı bu ,yani bazı moleküller (nükleik asit gibi) o zamanın dünya koşullarına göre yaklaşık olarak 600 - 700 milyon yıl içerisinde sonsuz sayıda kimyasal tepkimeler gerçekleştirerek oluşmuştur ,ve devamında zincirleme olarak ilerlemiştir
o videoyu hazırlayan :
meyers...
anlatıcı o.
http://www.signatureinthecell.com/
----------------------------------------------------------------------------
akıllı kod değil mi ? kendi kendine yazılmış winamp ın hikayesini bilir misin ?
aynen onun gibi winamp c++ da yazılmış.. yazanlar burada (http://blog.winamp.com/2010/08/26/about-winamp/) olduğunu iddaa ediyorlar..
bence o kendi kendine oldu ve zamanla bugunkü versiyonuna evrildi..
ondan daha karmaşık olan dna yıda tanrı yazdı diyorlar, yada birisi ister adına tanrı de ister god ister allah. bence o da kendi kendine yazıldı. ve içindeki tüm matematiksel, biyokimyasali mekaniksel vs hesaplama ve formüller kendiğinden oluşdu..
ne de olsa alt tarafı protein..
winamp de ne de olsa 1 ve 0 lardan oluşuyor değil mi ?
ereninthenature
21-06-2011, 19:47
adama ara geçiş formlarını'da koyduk hala DNA kendi kendine oluşamaz diyo.
tamam DNA kendi kendine oluşamaz.dediğin gibi olsun.bu hiç bir şekilde doğaüstü bir güce işaret değildir.çünkü şu veya bu şekilde hücrenin içinde doğaüstü birşey yoktur sadece moleküldür ve yaşıyodur.sen dersen ki bu sadece moleküllerden oluşmuş ama komplex o yüzden doğaüstü bir güç bunu yapmıştır haklı olabilirsin ama kanıt sunamıyorsun gördüğün gibi.
biz evrime dönelim.sen gene hep şu evangelistlerin gerizekalı tuzaklarına düşmüssün.abiyogenez olamaz o yüzden evrim olamaz.komedi ya.tamam UÇAN SPAGETTİ CANAVARI yapsın ilk canlıları ama ondan sonra evrildikleri su götürmez bir gerçektir.tüm dünya kabul etmiştir.iran'da bile okutuluyor.
abiyogenez olamaz o yüzden evrim'de olamaz.harun yahya bebeleri sizi gidi.
kendi kendine oluşamaz tamam
doğaüstü doğaaltı, sonuç ney, kendi kendine oluşamaz,
akıllı bir tasarım aklı gerektirir... o zaman birisi yapdıysa kim yapdı, akıllı bir şey yapdı sonuçda..
iranı referans alan mı var :)
ne zamana kadar refere ediyordun sen veya ben ki şimdi refere ediyorsun..
herneyse,, bir akıl bir kodu yazmış.. sen o zaman ona inan USC ye..
gerizekalımı sayın pasteur ?
hani şu louis pasteur, hani biyoloji tarihinde çok önemli birisi, hani sizin arka mahlledeki pastacı hüseyinden bahsetmiyorum..
işde ben valla onun tuzağına düşdüm.. lois pasteur un
arkadaşım tutturmuşsun iki üç kanıt yazıp duruyorsun size evrimin ara form listesini verdik, ama sizin isteğiniz yarı kurbaga yarı kertenkele, yarı kuş yarı sürüngen yok öyle bişey. bakın, evrim milyonlarca yıl süren bir süreç, pört diye yarısı şu yarısı bu olmuyor. pasteur dan sonra size bilimsel deneylerin kanıtlarını sundum ama sizden tık yok. en basit canlı dnası bu moleküllerden başlayarak ve milyonlarca yıl içinde mutasyona uğrayıp koşullara uyum sağlayıp sağlayamayanlar yok olarak ilerlemiştir. evrildik biz, anlayın artık topraktan bitki gibi çıkan adem ki tasvir kuran ayittir, yok olsaydı mutlaka mükemmel insanın fosili bulunurdu ama insansılardan halka halka gelişim mevcut. kim bilir bir milyon yıl sonra nasıl olacağız?
yanıyor olacağız, az sıcak olcak bence :)
:) bakın doğru bu cayır cayır yanacaksınız diyor
delphiibo
04-07-2011, 21:29
Arkadaşlar. Evrim teorisine inanlar, insanların tesadüfler sonucu bazı canlılardan geldiklerini iddaa ederler.
Peki sormak isterim biz tesadüf eseriysek neden bi şeklimiz var.
Neden hastalandığımız zaman vücudumuzun bi direnci var.
Neden düşünebiliyoruz. Beynimiz kendi kendi olabiliyorsa şuan ki bilim neden bi beyin üretemiyor.
Vucudumuzda o kadar harikulade olaylar cerayan ediyoki bunların yapısının kendi kendine olması milyonda bir ihtimalden bile yüksektir.
Düşünün. Bir hurda yığınını. Bu hurda yığınına bir kasırga vurup çalışa bilen bir elektronik alet meyadana getirebilir mi .
Arkadaşlar. Evrim bence saçmalıktan ibarettir ve bir çok cevaplananamış soruları vardır.
Kendi kendine olan şeyler biçimsiz olur. Düzenli bir işlev görmez.
Yha bi kere bazı insanlar rüyalarında geleceği görüyorlar ve o olaylar meydana geliyor. Peki bu nasıl oluyor. Tesadüf mü acaba.
Ben yüzde yüz Allah'a inanıyorum. Bir yaratıcıya inanıyorum. Zaten herşey bana onu hatırlatıyor. Her şey onun eseri.
Einstein bile Dinsiz bir ilim kör topal ve sağırdır dememişmi.
Ateizm evrimden çok önceleri de vardı.
Arkadaşlar. Evrim teorisine inanlar, insanların tesadüfler sonucu bazı canlılardan geldiklerini iddaa ederler.
Neden düşünebiliyoruz. Beynimiz kendi kendi olabiliyorsa şuan ki bilim neden bi beyin üretemiyor.
Vucudumuzda o kadar harikulade olaylar cerayan ediyoki bunların yapısının kendi kendine olması milyonda bir ihtimalden bile yüksektir.
Düşünün. Bir hurda yığınını. Bu hurda yığınına bir kasırga vurup çalışa bilen bir elektronik alet meyadana getirebilir mi .
Arkadaşlar. Evrim bence saçmalıktan ibarettir ve bir çok cevaplananamış soruları vardır.
Yha bi kere bazı insanlar rüyalarında geleceği görüyorlar ve o olaylar meydana geliyor. Peki bu nasıl oluyor. Tesadüf mü acaba.
Ben yüzde yüz Allah'a inanıyorum. Bir yaratıcıya inanıyorum. Zaten herşey bana onu hatırlatıyor. Her şey onun eseri.
Sorularını tek tek yanıtlayayım:
1- Ya ne olacaktı? Şeklimiz neden varmış:)
2- Doğal seçilim sonucu bağışıklığı güçlü olanlar hayatta kalmıştır diğerleri ölmüştür.
3- Bizi şempanzeden ayıran özelliklerden birisi de düşünme özelliğimizdir. Ortak atamız olan bir maymun türünden ayrılırken şartlar gereği aklımız gelişmiş.
4-O harikulade olaylar cereyan ediyor ama bunların çoook daha öncesi var. Tek hücreliden yavaş yavaş çok hücreliye geçilmiştir. Tak diye Homo Sapiens olmamışız yani :)
5-Evrim birden bire oluşmadı başta tek hücre vardı. Sonra bu kolonileri oluşturdu ondan sonra yavaş yavaş çok hücreli canlılar oluştu ve milyonlarca yıl sonra canlılık bu hale geldi. Yani birden bire hoop diye oluşmadı(Sizin Tanrınızın yaptığı gibi)
6-Cevaplanmamış soru falan yok!
ereninthenature
05-07-2011, 23:09
muahahahh ah :D
zuahahahahahahah :D:D:D
nihahahaha :D:D:D
lol :D
kıh-kıh :D
yeter artık çok güldüm.
lol :D
kıh-kıh :D
yeter artık çok güldüm.
Ne yani gülmek tesadüf eseri mi oluyor. Gülebiliyorsak kesin bizi Tanrı yaratmıştır lol
yeter artık çok güldüm.
sevgili siyah31'ci :biggrin1:
siz şimdi bu adama bu kadar çok gülerseniz adam gider "bunlaaay bana güydüüü" diye ağlar, köşeye çekilir, sonra hy'ciler bunu kapar. Sonra al sana düşünemeyen mahkum olmuş bir insan daha.
Adamın daha ilk mesajı. Adam değilde, genç desek daha yeri olur...
Sorulan sorulara bakacak olursak yaşı genç, ve sorgulayan bir tip. Fakat 3-5 HY'ci makalesi okuyup etkisinde kalmış ve buraya gelip sorular soramadan edememiş...
Buraya gelip birşeyleri sorma gereği hissettiğine göre... demek ki bir şüphesi, bir doğrulama isteği var içinde. Yani araştırma potansiyeli; kısacası gelişme şansı var.
Acilen ilgilenilmesi gerek, şöyle güzel bir üslup ile sorularını cevaplayın isterseniz, benim konuyla ilgili birikimim olmadığı için olaya el atmadım.
Sitenin amacı bu değil mi? (;
bu arada yeşil smileylerin ile avatarın arasında bir akrabalık varmı, gülüşleri acayip uyumlular :biggrin1:
sevgili siyah31'ci :biggrin1:
siz şimdi bu adama bu kadar çok gülerseniz adam gider "bunlaaay bana güydüüü" diye ağlar, köşeye çekilir, sonra hy'ciler bunu kapar. Sonra al sana düşünemeyen mahkum olmuş bir insan daha.
Adamın daha ilk mesajı. Adam değilde, genç desek daha yeri olur...
Sorulan sorulara bakacak olursak yaşı genç, ve sorgulayan bir tip. Fakat 3-5 HY'ci makalesi okuyup etkisinde kalmış ve buraya gelip sorular soramadan edememiş...
Buraya gelip birşeyleri sorma gereği hissettiğine göre... demek ki bir şüphesi, bir doğrulama isteği var içinde. Yani araştırma potansiyeli; kısacası gelişme şansı var.
Acilen ilgilenilmesi gerek, şöyle güzel bir üslup ile sorularını cevaplayın isterseniz, benim konuyla ilgili birikimim olmadığı için olaya el atmadım.
Sitenin amacı bu değil mi? (;
bu arada yeşil smileylerin ile avatarın arasında bir akrabalık varmı, gülüşleri acayip uyumlular :biggrin1:
ben cevap verdim kendisine.
ben cevap verdim kendisine.
Ya daha çok makale bazında, daha açıklayıcı, aydınlatıcı birşey olması lazım. Şimdi link vs önericem okusun diye ama üşengeçliği falan vardır diye çekiniyorum.
Ya daha çok makale bazında, daha açıklayıcı, aydınlatıcı birşey olması lazım. Şimdi link vs önericem okusun diye ama üşengeçliği falan vardır diye çekiniyorum.
Bence daha da foruma gelmez çok güldük adama ashdjasd :brushteeth:
sağlık olsun .D
ama aklınızda bulunsun, böyleleri bulunca kapın kaçırmayın .D monitör ışığı ampül ışığından daha caizdir .D
sağlık olsun .D
ama aklınızda bulunsun, böyleleri bulunca kapın kaçırmayın .D monitör ışığı ampül ışığından daha caizdir .D
hep bu karanlık osbirci yüzünden :D
ereninthenature
06-07-2011, 00:20
şu an sarhoş ve yorgunum.arkadaş çok güldürdü gece gece:D
evrimi anlayamaz bu teist arkadaş daha kendimden biliyorum çünkü aynı böyleydim bende.bu ateistler salak yahu nasıl göremezler tanrıyı filan.
evrimden önce başka bilimsel teoriler anlaması lazım derim ben.bilim nasıl çalışıyor filan.
ama sağolsun teistlerde olmasa şu hayat çekilmez çok güldürüyolar:)
şu an sarhoş ve yorgunum.arkadaş çok güldürdü gece gece:D
evrimi anlayamaz bu teist arkadaş daha kendimden biliyorum çünkü aynı böyleydim bende.bu ateistler salak yahu nasıl göremezler tanrıyı filan.
evrimden önce başka bilimsel teoriler anlaması lazım derim ben.bilim nasıl çalışıyor filan.
ama sağolsun teistlerde olmasa şu hayat çekilmez çok güldürüyolar:)
sus seni karanlık osbirci git gusül al :D
Ne yalan soyleyeyim;
Bu tarihi sorunun(!!!!!) ana sayfada sergilenmesini cok arzu ederdim.
ironrose
06-07-2011, 10:48
Öyle demeyin arkadaşlar şekil çok önemli. Allahın bile bi şekli şemali var di mi ama :D
Hatta o utanmaz evrimciler allahın bizi kendi SURETinde yarattığını inkar edip o aşağılık maymunlarla ortak atadan geldik diyorlar :D
Şaka bir yana tüm omurgalıların ortak olarak 4 kol / bacak ve 5 parmaklı uzuvlara sahip olması bile en büyük evrim delilidir.
SHADOWofGODonEARTH
06-07-2011, 12:04
Evrimin ateizmle ilgisi yoktur, yalnız dininden allahından peygamberinden şüphe edenler, evrim islamın allahın muhammedin kuyusunu kazdığı için, yalanlarını dolanlarını saçmalıklarını ortaya koyduğu için evrime ve ateizme saldırırlar..
islamdaki mantık onlar ve biz, kafirler ve müminler olduğu için, küfür tek millettir yargısı olduğu için islamcılar allahçılar önlerine gelen herşeyi farklı olsun olmasın, islama karşı olursa tek kefeye koyup saldırırlar.. ülkemizdeki tüm solcuların gomunis, dinsiz atayis olduğunu düşündükleri gibi..
Bu allahçılar kendi dinlerindeki mantıksızlıklara bakmadan gelip, senin atan maymun olabiliiiir ama benim atam ademdir diye çocuk gibi konuşurlar, onlar için ademin çocuklarının kardeş kardeşe ilişkiye girip üremesi, maymundan gelmekten daha iyidir..
Aksini düşünürlerse allah yakar, çarpar.. Onun için gelirler buraya, lan bana bak evrimle atayizm aynı şeymiş, bizim abiler öyle dedi gibi zırvaları yazarlar..
Deniliyor ki :
Evrim Teorisi olgunlaşmadan önce de ateistler vardı. Antik Yunan filozoflarından Epicuros ve Herakleitos ateist olabilirler. Darwin'in Evrim hakkında ki yazımları ateistler için bir dayanak olmuştur.
Sokrates de bir ateistti ama evrimi bilmiyordu, Aristo da öyle...
Sokrates bir ateist değildi. Şüpheci yada agnostic olabilir. Ölüme mahkum edildiği mahkemede, öldükten sonra ne olacağını bilmediğini söylemiştir. Hiç bir ateist bunu söylemez.
Dinde ateizm in temellerini oluşturur .Enel Hak, Hallaç ı Mansur. Tanrı bende ben tanrıda. Bu da Din.
Bu insan yine dinci devlet tarafından katlediliyor. Bu insan dönemin tekke ve dergahlarında eğitim almış.
Evrim veya Ateizm bıçak gibi ortasından kesilecek bir şey değil.
Dindar evrimciler de var Kaderci ateistlerde.