Selamlar,
Din konusunda bir tereddütüm yok. İlahi olduğu iddiası bulunan üç kitabı Türkçeden okuyan herkes anlayabilir zaten neyin ne olduğunu. Okuması yazması olsa kafi, tabi öncesinde beyni yıkanmamış ise. Din var mıdır, yok mudur.. İşte efendim olduğunu kanıtlarım, olmadığını gösteririm tartışmaları galiba benim artık çok ilgimi çekmiyor, ilgimi çeken konu daha ziyade bu saçmalığın nasıl olup da hala devam ettiği, ve buna ilave olarak nasıl olup da gezegenin yarıdan fazlasının hala üç maymunu oynamayı tercih ettiği. Yani daha çok işin sosyolojik boyutu ilginç geliyor. Turan Dursun'u henüz sağ olduğu yıllarda okumuş, ve ölümünü görmüş biri olarak, 2010'lardan beklentim bu doğrultuda değildi. Bi b.klar değişir elbet diye beklerken en az eskisi kadar saçma bir siyasi politik ortam görmek ... Neyse, moral bozmayalım. Herkese sevgiler, saygılar. Adalı73..
ozgur_beyin
17-06-2011, 09:25
sevgili adalı hoşgeldin .umduğun değişiklikler bugünden yarına olacak şeyler değil bende umarımki değişsin. beşeriyette her zaman din etkili argüman olmuştur hala öyle
dinden nemalananlar olduğu sürece din ayakta tutulmaya çalışılacaktır ,ama ben gelecek nesillerden bu anlamda umutluyum ,şimdiki neslimiz bile silkelenip gerçekleri görebilecek konuma gelmiştir
din zamanla ortadan kalkacaktır ,ben buna kesinlikle inanıyorum
düşünsel
17-06-2011, 12:30
hoşgeldiniz sayın adalı73
umarım buradaki saçma sapan dinci görüşlere alışırsın.
Hoşbulduk arkadaşlar.
Dinin üretim biçimlerimizle, (üretim tekniklerimizle diyeyim) değiştiğini, yok olmadığını, farklı kimliklere büründüğünü düşünüyorum.
Nemalanmayan yok gibi.
Hiç alakası olmayanlar da nemalanıyor. Çoğu zaman da nemalanamayanların alakası daha çok :) (Evet, sömürü desek o da olur sanırım)
Saçma sapan dinci görüşlere alışığım zaten. Hepimizin çevresinde, ailesinde, eşinde dostunda akrabasında var. Atsan atamıyorsun, satsan satamıyorsun :)
Ya aslında onları da anlamak lazım, kızmamak gerek. (kızdıkça daha da fanatikleşiyorlar) makara yapmak lazım bol bol. kuran'ı az biraz bilmek lazım. Demokrasi&özgürlükler&haklar edebiyatı yapamamaları için bunlara daha çok sahip çıkmak lazım. Bol bol mizah ve utandırma iş yapıyor, uzun sürüyor. Elbette fanatikleri kastetmiyorum, onları geç bi kalem. Görmek istemeyen adam asla görmez.
Dün müydü, şu kutuplarda namaz sorunsalı mevzusu vardı. "güneş aslında dünyayı aydınlatmıyor, gündüz dediğimiz bi varlık var.." diye saçmalayan gergedan profesör hani.. İşte en güzel malzemeler bunun gibi şeyler aslında. "Tomurcuk memeli kızlar" mevzusu.. Kesirli sayılar sıkıntısı.. Daha niceleri..
Aslında sorun iman edenlerde değil. Dinle hiç bir alakası kalmadığı halde susan kalabalık çok daha büyük. Yani şunu diyorum ; bu tü bir foruma ilk kez üye oldum, içeriği sadece google taramalarında bu güne kadar denk geldiğim kadarıyla biliyorum, demem o ki bu umarım rahatsız olmazsın dediğin sabitlerle muhabbetin tartışmanın bana göre hiç bir anlamı ve de faydası yok. Ha , keyif alınıyorsa eyvallah, neden olmasın. Ama fayda aranıyorsa onun yeri o ortada sallanıp duran toplum. (İnternet ise, konuyla ilgisi olmayan, tartışmalardan, konu başlıklarından vs. bihaber insanların bulunduğu alanlar) Orada konuşmak anlatmak çok daha fazla fayda sağlıyor kanımca. Ama orada en önemli nokta da tepki boyutunu iyi bilmek, doğru tahmin edebilmek lazım. İnsanoğlu öyle bir varlık ki, aşağılandığını hissettiği anda kulakları tıkanıyor, gözleri görmez oluyor. Özetle, buradaki dinci kafa kalkıp bana ana avrat sövse, veya kinayeli bişeyler dese, ordan budan laf yetiştirse, veya bik bik edip dursa ..inan şeyimde bile olmaz. Onun bir hükmü yok artık nazarımda. Kayıp bir kuşak, kayıp, hiç birey olamamış, olamayacak köleliğe şartlanmış beyinler..
O arkadaşların nazarımdaki tek ehemmiyeti diğerlerini kendi yanlarına çekme konusuyla ilgili. Bu konuda çok iyiler işte.
Organizasyon yetenekleri müthiş.
Aşağılandığını düşünen, veya öyle düşünmeleri sağlanan insanlara ulaşma konusunda çok iyiler. İnsanların yalnızlığından (modern toplumda herkes yalnızdır) çok iyi istifade ediyorlar.
Bir de parayı çok iyi kullanıyorlar. Paraya ihtiyacı olan, ekonomik sıkıntıları olup da bunların peşine takılanlara da açıkçası çok kızamıyorum. Çocuk burs için gidiyor mesela. Üç kuruş para alacak, düzenli, ama o üç kuruş onun için o kadar önemli, o derece hayati ki. Geleceğini kurmaya çalışıyor, bizim gibi yolun yarısını geçmemiş henüz. Hayalleri var, umutları var, ve biri de kalkıp sinsice bir imkan koyuyor önüne.. Her çocuk göremez bunları. Kızamasın, kızmamalısın. Biz de hayatımızın o dönemlerinde zor zamanlar yaşadık. Vesaire, vesaire..
Bir başka nokta, fedakarlık da yapıyorlar. Evet, git karnım aç de, çal kapıyı sokakta kalmazsın, veya bir yer illaki bulursun. Yani, bilimsel, teorik, felsefi, bilgiye dayalı tarihsel kanıtlamalarla tuzu kuru veya ekonomik sıkıntısı olmayan, o ilk dediğim üç maymunu oynayan kesime ulaşıyorsun. Onlar da biliyor zaten senin benim diyeceklerimi. Bilmeyenler de sallamıyor artık dini mini zaten. Adam iman etmiş olsa veya kafaya takmış olsa kitabın gereklerini yapar, yasaklarından uzak durur zaten. Herif oflaya puflaya bi oruç tutar, yasak olan ne varsa yapar, ama sorduğun zaman müslümandır, veya en azından değilim demez sana. Ama eşşek gibi farkındadır herşeyin aslında. Niye diyemez ? Çünkü kayın validesi çüker maazallah. Niye diyemez, çünkü 2500-3000 lira maaş alıyordur, evini almıştır, arabasını almıştır, tatil matil peşindedir, işini, işyerindeki konumunu riske etmek istemez. Aynı zamanda akp ye de oy verir, vereni çoktur yani. İstikar mistikrar der, kendi ekonomik konumuna bakar. Kaybedecek bir şeyi var mı? Yok mu? Din konusunda en belirleyici şey aslında bu. Koruması gereken birşeylere sahip olan insan onu korumaya devam eder. Onu korurken de yanındaki tüm diğer şeylere ve kavramlara da sahip çıkar, farkında olarak veya olmayarak..
Velhasıl, buradaki islamcı takılan arkadaşlar konunun içindeki en önemsiz faktördür aslında. Söylediklerinin dediklerinin önemi olmaz benim için. Sokakta ne yapabilirim ona bakarım. Ha, evet bu konuda iyiler ama. Onu söylemiştim sanırım :)
Kafası karışık olan kesim, özellikle gençler çok önemli. Kendimden biliyorum; dinsizliğin, kafir olmanın utanılacak birşey olmadığını ilk defa birinden duyduğumda ağzım açık hayretler içinde kalmıştım. Vay anasını ya, demek böyle söylenebiliyor diye düşünmüştüm, açıkçası pek de sevmemiştim o elemanı. Ama o çok önemli birşeydir aslında. Yani bunu hiç bir yakınından duymamış, basından televizyondan öcü gibi, çevresinden şeytan gibi duymuş dinlemiş, ama hiç bir dostundan, iyi, namuslu, onurlu bir insandan böyle birşeyi duyup şaşırmamış milyonlarca genç insan var bu ülkede. Bunu duymak yerine tamtersini, örneğin ışık evlerindeki dogmatik beyin yıkamayı duyup aynı şaşkınlığı yaşıyorlar mesele bu. Ve bir sonraki aşama da vicdan azabı aşaması. O aşama da aşıldımı, olay artık bitmiş demektir, müslüman için de, dinsiz içinde.
Nasıl her ikisi için de biter? Her ikisi de bir vicdan azabı yaşar düşündüklerinden ötürü; biri bilim karşısında, tarih, fizik, sosyal bilimler, tüm pozitif bilimler karşısında yaşar bunu, diğeri de toplum ve kendi şartlanmışlığı karşısında yaşar benzer bir vicdan azabını. Biz burada hepimiz o aşamaları aşmış insanlarız. Argo tabirle hepimiz çoktan hayatın kaşarı olmuşuz zaten. Benim bir akrabam inanmıyorum diye benden soğusa zkimde bile olmaz bu saatten sonra. Aynı şekilde, burada bik bik yapacak islamcı arkadaş için de güneş dünyayı aydınlatıyormuş, aydınlatmıyormuş, yok dünya düzmüş de öküzün boynuzunda duruyormuş, yok yuvarlakmış .. İki kere iki dört desen artık farketmez o adam için. O beş diyorsa beştir aq. He hadi kardeş sana kolay gelsin der geçerim ben. Önemli o dediğim çocuktur.
Aklıma geçenlerde bir doktor hanım arkadaşla ettiğimiz bir sohbet geldi. Tıp doktoru. yakın arkadaşım. İnandığını iman sahibi olduğunu söyler. Makarayla karışık anlattıkça debelenir debelenir.. Epey zamandır böyle gider muhabbetimiz. Geçenlerde beni dumur eden bir yenilikle çıktı karşıma : kuran aslında 4-5 kere bozulmuş, değiştirilmiş. İşte bu yüzden iman etmek için kuranı referans almak artık şart değilmiş. Neye iman diye sordum, e islama tabiki .. dedi.. Tıp doktoru bu hatun. Başı falan açık. Ama takmış kafaya ben iman edecem der.
Burada da var mı bu "kuran tahrif edilmiş , aslında çok güzeldir, özü bu kadar saçma olamaz.." tezini savunan arkadaşlardan ? :)
Tekrar hoşbuldum.
Sevgiler..Adalı73
Natürelist
18-06-2011, 07:52
Sayin adali73,
Hosgeldiniz, ayrica bu güzel yorum'unuz icin ellerine saglik.
Söyle desek nasil olur; Dincilerin beyinleri yikanmamis?
Neden degil?
Nasil ki, vücudumuz'da ki organlarimizi yikayip temizlik yapiyor isek, en önemli organimiz olan, beynimizi neden yikayip temizlemeyelim ve neden ihmal edelim? bakininiz ben beynimi yikayip bütün bu zararli "virus"lardan kurtuldum ve de cok rahatim.
Dincilere aslinda bunu tavsiye etmek lazim, yalnizca günde 5 kere abdest almakla temizlik olmaz, asil temizlik beyinden baslar diye düsünüyorum.
Bir de bunlara abdest ne zaman farz oldu? namaz ne zaman farz oldu sorsak, cogu da zaten bilmez?
Ama bu benim icin önemli degil, benim icin önemli olan bu zararli "virus"lardan kurtulmanin keyfine ve yasamasina bakarim.
Herkese beyin yikama ve kurtulma dilegi ile...
Saygilar