Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhabalar..
Merhabalar ,ben Trabzondan Emine. 27 yaşındayım ve İngilizce öğretmeniyim. Siteyi yeni keşfettim , çok mutlu oldum,yalnız değilmişim.
Hepinize sevgiler...
Dark_Prince
20-06-2011, 22:35
Welcome to Aramıza teacher :welcome:
Hoşgeldiniz emine hanım,
bu amen, amin'in ingilizcesi mi oluyor acaba? :)
Hoşbulduk Vrael. Başka bir anlamı varsa bilmiyorum ama amin'in İngilizcesi.
Ne kadar benzerler dimi...
Aslında kökeni Amon-Ra ya (Firavun Amenofis) kadar gidiyor. Kültürel etkileşim diye buna diyorlar sanırım. Namz kılarken dikkat edin , şirk koşmuş oluyorsunuz....
İşte böyle.....
Yağmurlu geceler...
merhaba emine hoşgeldiniz
Greatestlieevertold
21-06-2011, 00:07
hoşgeldin Emine, elbette yalnız değilsin, yalnızlık allaha mahsustur, töbe de! yada deme, sen bilirsin.
Hoşbulduk Vrael. Başka bir anlamı varsa bilmiyorum ama amin'in İngilizcesi.
Ne kadar benzerler dimi...
Aslında kökeni Amon-Ra ya (Firavun Amenofis) kadar gidiyor. Kültürel etkileşim diye buna diyorlar sanırım. Namz kılarken dikkat edin , şirk koşmuş oluyorsunuz....
İşte böyle.....
Yağmurlu geceler...
Evet, değindirmek istediğim konu buydu, şahsi fikrim amon ile amen'in aynı şey olduğudur. O yüzden ki eğer hristiyan inancındaysanız, amen demeden önce bir kez daha düşünmenizi hatta detaylı araştırma yapmanızı öneririm. Dilerseniz forumumuzdan da yararlanabilirsiniz, mutlaka vardır bu konuyla ilgili ciddi tartışmalar-paylaşımlar. (ve sanırsam vardı)
Namz kılarken dikkat edin , şirk koşmuş oluyorsunuz....
Birgün olurda müslüman olursam dikkat ederim (. Gerçi çift taraflı bakmak gerekse amon'unda pek hoşuna gidiyor değildir hani =)
Karanlık Geceler...
Ben ateistim Vrael. Amin'in kökenini öğrendikten sonra artık mevlitlere gidebileceğimi düşünmüyorum. Yüzümdeki tuhaf gülümsemeyi saklayabileceğimi zannetmiyorum artık. (velakin mevlitlere gitmek zorundayım -80 yaşındaki babaannem bensiz takılmıyor oralara)
Ya bu arada oturup düşündüm de namaz kılarken sanırım hiç 'amin' demiyoruz. Yanlış bilgi vermek istemem.(Bir zamanlar 5 vakit namaz kılardım da) Sadece dualardan sonra kullanılıyor.
Ayrıca bu kelime dinin ötesinde günlük dile yerleşmiş bir şey oldu bence, dini anlamın ötesine geçti. Bu dinin içinde büyüdük -büyüdüm-İslamı kastediyorum.
Muhafazakar arkadaşlar duymasın sakın -Allah söyletiyor - derler şimdi.
İşte böyle.
Güneşli ve yeşil günler...
Olimpiyat
21-06-2011, 11:39
hoşgeldiniz emine hanım
ozgur_beyin
21-06-2011, 17:41
sevgili emine hoşgeldin. trabzon gibi karanlık bir yerden senin gibi aydın bir insanın çıkması çok sevindirici. sitemize gelmekle iyi bir iş yaptığını düşünüyorum bu arada bende artvinliyim.hemşehri sayılırız
düşünsel
21-06-2011, 21:04
hoşgeldiniz emine hanım
yanlış anlamayın size bakınca kendimi gördüm. bende bir zamanlar namaz kılan şimdi ateist birisiyim sizin gibi öğretmenim aynı zamanda.
Sitemize ve aramıza hoşgeldiniz emine hanım.
Bize katılmanız, şuan burada olmanız, dinlerden özgürleşmeniz sevindirdi bizi.
selamlar
Sıcak karşılamanız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
Düşünsel arkadaşımız da bir öğretmenmiş , beni daha da çok anlayabileceğini düşünüyorum. Öğretmenler biraz olsun eğitimli ve araştırmacı(!) olmasını beklediğimiz insanlar ama meslektaşlarım arasında yalnızlığım daha da artıyor.Yalnızlık derken, aslında şikayetçi olmadığım bir düşünsel bir yalnızlık.
Buradaki arkadaşların bu konudaki tutumları ne bilmiyorum ama benim yakın çevremde ateist düşüncelerimi paylaşacağımı kimse yok. Kendimi ifşa etmek de istemiyorum. Yalnız olsam belki umursamazdım insanların ne söyleyeceklerini ama ailem kaldıramaz bu durumu .
Komik olan ne biliyor musunuz , beni ciddi ciddi beğenip evlenme teklif eden tipler de 5 vakit namazında mutaasıp tipler oluyor.
Ben inanç konusunda karşımdaki insanı her hali ile kabul edip saygı gösterebileceğimi biliyorum ama onların öyle olmadığını da çok iyi biliyorum.
Neyse , öyle işte . Saçmaladıysam kusura bakmayın...
Trabzondan sevgiler...
İvan Karamazov
22-06-2011, 00:19
hoşgeldiniz, meslektaşım emine hanım :)
Hoşgeldiniz öğretmen hanım :)
Sabahtan canım sıkkındı, şimdi daha da sıkıldım. 2 kişi emine ve düşünsel ateizme geçmiş üstelik 5 vakit namaz kılıyorlarmış. Peygamber Efendimizin, “İslam garip başladı, başladığı gibi (bir hale) dönecektir. Ne mutlu gariplere!” evet aynen öyle oldu ya Rasulullah.
Cubbeli arkadaş , canını sıkma biz böyle iyiyiz, en azından ben böyle iyiyim.
Cubbeli arkadaş , canını sıkma biz böyle iyiyiz, en azından ben böyle iyiyim.
Nasıl üzülmeyim be bacım, Rabbim tekrardan sana hidayet nasip etsin İnşaAllah. Amin. Yalnız lütfen ailene bu durumunu söyleme, sana belli etmezler belki ama inan çok üzülürler.
Aslında aileme söyledim. Şaka yaptığımı zannettiler , beni ciddiye almadılar.:) Israr etmedim. Onlara söylerim çünkü onlar ailem beni her koşulda kabul edip seveceklerini biliyorum ama inananlar rahat vermez .
Size şunu söyliyeyim çoğu insan bu konuda şüphelere sahip ama kafalarını karıştırmamak , toplumdan soyutlanmış hissetmemek ve sürüden ayrı düşmemek için bu konu üzerinde düşünmüyor kafa yormuyorlar...
Sevgiler cübbeli arkadaş...
Sıcak karşılamanız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
Düşünsel arkadaşımız da bir öğretmenmiş , beni daha da çok anlayabileceğini düşünüyorum. Öğretmenler biraz olsun eğitimli ve araştırmacı(!) olmasını beklediğimiz insanlar ama meslektaşlarım arasında yalnızlığım daha da artıyor.Yalnızlık derken, aslında şikayetçi olmadığım bir düşünsel bir yalnızlık.
Buradaki arkadaşların bu konudaki tutumları ne bilmiyorum ama benim yakın çevremde ateist düşüncelerimi paylaşacağımı kimse yok. Kendimi ifşa etmek de istemiyorum. Yalnız olsam belki umursamazdım insanların ne söyleyeceklerini ama ailem kaldıramaz bu durumu .
Komik olan ne biliyor musunuz , beni ciddi ciddi beğenip evlenme teklif eden tipler de 5 vakit namazında mutaasıp tipler oluyor.
Ben inanç konusunda karşımdaki insanı her hali ile kabul edip saygı gösterebileceğimi biliyorum ama onların öyle olmadığını da çok iyi biliyorum.
Neyse , öyle işte . Saçmaladıysam kusura bakmayın...
Trabzondan sevgiler...
Normaldir, ing öğretmenleri genelde çekici olurlar istatistiklere göre. Ateist, müslüman, pagan demeden çekiyorlar kendilerine insanları (.
Aynı durumu bende yaşıyorum, okuduğum bölümdeki şahsımla pek yakından ilgili olmaya meraklı dişi varlıklar, nedense hep dindar çıkıyorlar. Hele ki dinledikleri o acayip acayip türk sanat müziği, arabesk parçalar falan yok mu, al birini vur ötekine... Evren böyle... Zıt parçacıklar birbirini çeker. (gerçi benim gözlemlerime göre farklı konularda ise benzerleri çekiyor)
Yalnız olsanızda kendinizi ifşa etmeyin, kimseye faydası olmayacağı gibi kendinize de sıkıntı doğurtacaktır, özellikle böyle bir ülkede...
Olimpiyat
22-06-2011, 16:52
Ben daha beterlerini ve komiklerini yaşadım..
ateist birisiyim ve 5 vakit namaz kılan, tesettürlü bir bayanla çıkmıştım..Üstelik (sonradan öğrendim ki) bu bayan evli imiş..
yine dindar, tesettürlü, bekar ve genç bir kızla da beraber olmuştum..
tabi her ikisinin de ortak noktası çok güzel olmaları idi..bir de aşırı dindar olmaları
benim ateist olduğumu bildikleri halde benimle beraber oldular..ama her ikisi normal zamanlarımızda,yani örneğin çay bahçesinde iken hep dini konuşmalar yaparlardı..namaz kıl, oruç tut vs..
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derdim..
tabi ki sözüm, tüm kapalı bayanlara değil..çok namuslu ve hanımefendi bayanlarda elbetteki içlerinde vardır..ben sadece başımdan geçeni anlattım..
hoşgeldin aramıza eminecim:)
hem cinsimi aramızda görmek beni cidden çok mutlu etti ,heleki gerçekleri görebilmiş biri olman ayrı bir memnun etti:)
tekrar hoşgeldin
ereninthenature
22-06-2011, 17:42
evlenilecek insan değil de forumuma şu soruyu sormak isterim.
Ameliyat olacaksınız, ciddi bir operasyon.Bunu evrimi anlamış ateist bir doktorun mu yapmasını istersiniz yoksa dindar filan farketmez mi dersiniz?
ben şahsen her türlü doktorun evrimi anlamasının çok önemli olduğunu düşünüyorum ve anlamamışsa yanaşmam.daha ne üzerine eğitim aldığını bilmiyor gökten zembille indiğini filan zannediyor.kız kardeşim tıp okuyo ve çok dindar ailemden ötürü.anlatamıyorum evrimi kapıyo beynini bilincini çok üzülüyorum.
bu arada hoşgeldiniz emine hanım:) benim de ailem öğretmen annem emekli oldu gerçi.
evlenilecek insan değil de forumuma şu soruyu sormak isterim.
Ameliyat olacaksınız, ciddi bir operasyon.Bunu evrimi anlamış ateist bir doktorun mu yapmasını istersiniz yoksa dindar filan farketmez mi dersiniz?
ben şahsen her türlü doktorun evrimi anlamasının çok önemli olduğunu düşünüyorum ve anlamamışsa yanaşmam.daha ne üzerine eğitim aldığını bilmiyor gökten zembille indiğini filan zannediyor.kız kardeşim tıp okuyo ve çok dindar ailemden ötürü.anlatamıyorum evrimi kapıyo beynini bilincini çok üzülüyorum.
bu arada hoşgeldiniz emine hanım:) benim de ailem öğretmen annem emekli oldu gerçi.
Ben sanırım böyle bir durumda inanç durumuna değil işinde ne kadar iyi olduğuna bakardım. Benim kanımca evrim ile ilgili düşüncesi ve iş becerisi orantılayabileceğimiz bir şey değil bu durumda . Yani bir doktor özellikle evrimi anlıyor ve kabul ediyor ise bunun mesleğinde ona getireceği özel artı y ada evrime inanmayan bir doktorun inanmayışının getireceği eksi nedir mesleki yeterlilik açısından? Düşünceni daha özel örneklerle açıklarsan belki daha iyi anlayabilirim seni.
Ama şahsen bir doktorun mesleğinden dolayı evrimin bilincinde olması gerektiği görüşüne kesinkes katılıyorum...
Sevgiler...
Romantikomunist
22-06-2011, 19:37
Hoş geldiniz :)
Kalıcı olmanız dileğiyle,hoşgeldiniz..
düşünsel
03-07-2011, 14:40
Sabahtan canım sıkkındı, şimdi daha da sıkıldım. 2 kişi emine ve düşünsel ateizme geçmiş üstelik 5 vakit namaz kılıyorlarmış. Peygamber Efendimizin, “İslam garip başladı, başladığı gibi (bir hale) dönecektir. Ne mutlu gariplere!” evet aynen öyle oldu ya Rasulullah.
sevgili cübbeli hocam ,
üzülmene gerek yok uzun süredir ziyaret edemiyordum siteyi o yüzden cevap yazamadım kusura bakma. birşey mantığıma yatmadığı zaman içim rahat etmez malefsef islamda çoğu şey mantığımın dışında kalıyor. sense tahminimce herşeyde mantık aranmaz diye olaya bakıyorsundur ve mantık olmadanda bunu sürdürebiliyorsundur ama bizde öyle değil işte.
çoğu kişinin aksine ateizmi seviçle karşıladım çünkü bazıları boşluğa düşerken ben mantığıma yatmayan durumdan kurtulmuştum. ama senin gibi inançlı insanlar bu dini terketse bile rahat olamaz ve başka din aramaya başlar tahminimce. o yüzden birbirimizden farklıyız beni anlamanı elbette beklemiyorum
aslında senin açındanda bence iyi oluyor. bak bizim gibi imanı çürükler aradan çıkıyor sizin gibi gerçek imanlılar ortaya çıkıyor. daha iyi olmaz mı senin için de?
Selam herkese.
Ben gaga kadın askerim aynı zamanda ateistim.
Natürelist
09-07-2011, 07:47
Selam herkese.
Ben gaga kadın askerim aynı zamanda ateistim.
Hosgeldiniz gaga,
nick'iniz de güzelmis, layd gaga'yi animsatiyor:)
Saygilar