Orijinalini görmek için tıklayınız : AerA Nerede ?
Sayın AerA tam üç aydır ortalıkta yok...
Bileniniz var mıdır ?
Sağlığı iyidir umarım....
Firestorm
22-06-2011, 11:37
Foruma üye olmamda yazıları ile etki sağlıyan biriydi ben geldim o gitmeme başladı sanki bir süredir de girmiyor umarım ki işleri yoğundur ve kısa zamanda aramıza döner:nod:
Ben de coktandir merak ediyordum; email adresini bilen varsa bir haber etse de hic olmazsa bir "ben buradayim" dese.
Katibe Bartleby
23-06-2011, 15:05
Bir de eskiden Cemal abi varmış, 2010 Aralık ayında girmiş siteye en son.
Onu arıyorum ben de.
En son işlerinin çok yoğun olduğunu ve bu yüzden siteye eskisi kadar uğrayamadığını söylemişti.
Alıntı:
AerA (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=9330) isimli üye kendi isteği ile üyeliğini sonlandırmıştır. Bilgilerinize.
Konu AerA tarafından (17-07-2011 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
------------------
???
Firestorm
27-07-2011, 00:56
Alıntı:
AerA (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=9330) isimli üye kendi isteği ile üyeliğini sonlandırmıştır. Bilgilerinize.
Konu AerA tarafından (17-07-2011 Saat 20:33 ) değiştirilmiştir.
------------------
???
Evet, doğru forumu bıraktı artık malesef ki...
Super mod iken üyeliğini bile iptal edip sonlandırması biraz manidar görünüyor....
Hem de hiç açıklama yapmadan..... :(
Ne dersiniz..?
Kimyasal çalışmaları yaratıcı ile ilgili fikrini değiştirmiştir umarım .. :)
hur-kus, AerA'nın kimyasallarla uğraşması ya da kimyacı, kimyager, fizikçi, matematikçi olması sizde neden "yaratıcı" ile ilgili fikirlerinin değişmiş olabileceği duygusunu uyandırdı?
TurkceRap
31-07-2011, 19:50
Bence de Bilgili, bu foruma birşeyler kattığına inandığım arkadaşlardan biriydi, Umarım Herşey dilediği gibi olur...
Anlaşılan bu başlıkta üyenin yokluğunda teoriler havada uçuşup gidecek. Kendisi ise cevap veremeyeceğinden söylenenler etik açıdan sorgulanabilir. Ayrılan arkadaşımızın dünya görüşünde HİÇBİR DEĞİŞİKLİK yoktur. Gidip gitmemesini "yaratıcıya" bağlamak anlamsızdır. Sadece vakit ayıramadığı ve ayırmak istemediği gerekçesiyle gitmiştir.
İş, yaşam ve ilişkilerinde başarılar diliyor, verdiği emeklerden ötürü de teşekkür ediyorum - şahsım adına.
hur-kus, AerA'nın kimyasallarla uğraşması ya da kimyacı, kimyager, fizikçi, matematikçi olması sizde neden "yaratıcı" ile ilgili fikirlerinin değişmiş olabileceği duygusunu uyandırdı?
Sayın XOR,
Ön yargısız bakıldığında pekala Neden -Sonuç ilişkisi açısından zeka sahibi bir yaratıcıya inanmak söz konusu olabilir. Bu rastlanmayan bir durum değildir.
Size bu çok mu garip geliyor?
Buyrun size sadece bir örnek:
‘Gözlemlediğim Her Şeyin Ardında Bir Sebep Var’
BYRON LEON MEADOWS
KISA ÖZGEÇMİŞ:
ABD’de yaşıyorum ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) lazer fiziği bölümünde çalışıyorum. Şu anda küresel iklimi, havayı ve gezegenlerle ilgili diğer olguları daha iyi gözlemleyebilmek için teknolojiyi geliştirme çalışmalarına katılıyorum. Ayrıca Yehova’nın Şahitlerinin Kilmarnock (Virginia) bölgesindeki cemaatinde bir ihtiyarım.
Araştırmalarımda sık sık fizik ilkeleriyle çalışırım. Belirli şeylerin nasıl ve neden olduğunu anlamaya çalışırım.
Kendi alanımda, gözlemlediğim her şeyin ardında bir sebep olduğunu gösteren net kanıtlar görüyorum. Tanrı’nın, doğadaki her şeyin asıl sebebi olduğunu kabul etmenin bilimsel açıdan makul olduğuna inanıyorum. Doğadaki yasalar o kadar sabit ki, onların bir Düzenleyici, yani bir Yaratıcı tarafından konduğuna inanmak zorundayım.
Eğer bu sonuç bu kadar açık şekilde görülüyorsa neden bu kadar çok bilim adamı evrime inanıyor?
Bunun nedeni evrimcilerin önceden belirlenmiş sonuçlar doğrultusunda kanıtları ele alması olabilir mi?
Bu, bilim adamları arasında görülmemiş bir şey değildir. Ancak bir gözlem ne kadar ikna edici olursa olsun doğru bir sonucu her zaman garantilemez.
Örneğin lazer fiziğini araştıran biri, ışık çoğunlukla ses dalgası gibi dalgaya benzer şekilde hareket ettiği için onun da bir dalga olduğu konusunda ısrar edebilir. Ancak kanıtlar ışığın, foton olarak adlandırılan parçacıklar grubu gibi de hareket ettiğini gösterdiği için bu kişinin vardığı sonuç eksik olacaktır.
Benzer şekilde evrimin bir gerçek olduğu konusunda ısrar eden kişiler de vardıkları sonuçları kanıtların sadece belirli bir kısmına dayandırıyorlar ve varsaydıkları sonuçların kanıtlara bakış açılarını etkilemesine izin veriyorlar.
Evrim “uzmanlarının” kendileri bile evrimin nasıl gerçekleşmiş olabileceği konusunda anlaşamazken, evrim kuramını gerçek olarak kabul eden kişiler olmasına hayret ediyorum.
Örneğin eğer bazı uzmanlar 2 artı 2’nin 4 olduğunu söylerken, başka uzmanlar bunun 3’e, belki de 6’ya eşit olduğuna inanıldığını söyleseydi, aritmetiği kanıtlanmış bir gerçek olarak kabul eder miydiniz?
Eğer bilimin görevi sadece kanıtlanabilen, deney yoluyla incelenebilen ve taklit edilebilen şeyleri kabul etmekse, o zaman tüm canlıların ortak bir atadan gelerek zamanla evrimleştiği kuramı bilimsel bir gerçek değildir.
09/06 Awake dergisi.
Saygılarımla
Dinsel bakış açısıyla edinilen salt inançsal, dogmatik inanma kavramıyla bir takım kıstasları karşılayabilen kanaatleri birbirine karıştırıyorsunuz sayın hur-kus.
Evrim, çok boyutlu bir çok mekanizmanın icrası gözlemlenerek var olduğuna kanaat getirilen bir olgu ve gerçekliktir. Evrim, sizin farz ettiğiniz gibi salt sebep sonuç ilişkisi seviyesinde irdelenmez. Elbette belli ön görülerin ispatına istinaden yol kat edilir. Fakat bu öngörü; evrenin başlangıcını, elinde kitapla, gönderdiği peygamberlerle yüce bir yaratıcıya bağlamak gibi uçuk, desteksiz ve yavan değildir.
Öyle olsaydı ben de saçmalama hakkımı kullanır, evreni de, inandığınız tanrıları da, insanları da çok akıllı canlıların eğlenmek için yaratmış olabileceğini düşünürdüm. Kim bilir belki onlarda daha üstün başka canlıların oyuncağıdır. Kim bilebilir ki? Ayna içinde ayna misali. En dışta herkesle oynayan kim? Peki onunla oynayan kim? Sonu var mı sizce?
İnsanlar bu tür ucube paradoksları aydınlatabilmek için sürekli alternatif yollar geliştirdiler ve zamanla bilim dediğimiz şey gelişti. Siz şimdi bizi tekrar bu garip paradokslara, hata daha beteri paradoksun bir sınırlayıcısı olduğuna inandırıp aydınlanabilme ihtimallerimizi unutmamızı ve her şeyi bir yaratıcıya bağlamamızı mı istiyorsunuz?
Maalesef sizin dininiz ve insan doğasına, evrene dair sabit fikirleri olduğunu söyleyen tüm diğer öğretiler, bir noktaya kadar özgür bıraktığı insanın elinden sözünü ve düşüncesini alıp, yaratıcıya iman etmekten başka çıkar yol bırakmaz.
Açıkçası evrimi anlayamayan, doğal seçilim gibi kimyadan biyolojiye, bilgisayar bilimlerinden matematiğe kadar her yere adapte edebildiğimiz bir sistemi idrak edemeyen fizikçiyi de ben anlayamıyorum. Gerçi fizikçiler için bu tür sorunlar hep vardır. Sizi aydınlatması için sözü Carl Sagan'a bırakıyorum, Karanlık Bir Dünyada Bilimin Mum Işığı (http://www.tubitak.gov.tr/sid/245/pid/541/cid/1663/index.htm;jsessionid=218975B051C45379B4F81CF3F62CB BF0) ile size söyleyecekleri var. :)
Eğer bilimin görevi sadece kanıtlanabilen, deney yoluyla incelenebilen ve taklit edilebilen şeyleri kabul etmekse, o zaman tüm canlıların ortak bir atadan gelerek zamanla evrimleştiği kuramı bilimsel bir gerçek değildir.
09/06 Awake dergisi.
Saygılarımla
Bu cumleyi bir de hastane koridorunda, cocuguna uygun donor haberi bekleyen insana soylesin isterdim.
Ben de kendisine sormak isterim, evrimi yasa olsun olmasin, kabul etmiyorsa;
Hastanede organ nakli icin tirim tirim donor arayanlari nasil acikliyor acaba?
Kalp kapakcigi domuz'un parcasi ile yenilenen insanlari nasil degerlendiriyor?
Kendi beynindeki ayna noronlarinin varligini(taklit yetenegini) nasil acikliyor ?
Kok hucre ile hasarli kemikleri iyilestirebilme calismalarini nasil degerlendiriyor?
Genetigiyle oynanmis besinleri nasil tuketiyor?
Sayın AerA tam üç aydır ortalıkta yok...
Bileniniz var mıdır ?
Sağlığı iyidir umarım....
Sağolun değerli hür-kus ;
Sağlığı iyidir.
Ne dersiniz..?
Kimyasal çalışmaları yaratıcı ile ilgili fikrini değiştirmiştir umarım ..
Yok canım, o kadar da değil...