PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ana Sayfadaki Baslik Kalabaligi

jadi
26-06-2011, 22:00
Ana sayfada cok fazla baslik oldugunu ve bu durumun hem katilimi hem de acilan konularin gorulmesini- takibini olumsuz etkiledigini dusunuyorum.

Hemen her zaman forumda en az 30 uye ve toplam yuz kusur ziyaretci oldugu guruluyor. Ama politika basliginda actigim basligin gorulme sayisi 80 civari, bunlarin en az 20'si benim kendi girislerim.

En populer konular 4 ya da 5 baslik altinda toparlanirsa, en son iletiler veya basliklar daha rahat takip edilebilir.

Foruma katilim cok yavas, bu durumun ana sayfadaki kalabaliktan oldugunu dusunuyorum ve rahatsizlik duydugumu soylemek istiyorum.

Tesekkurler

Katibe Bartleby
26-06-2011, 22:12
Bu forumla ilgili bi çok farklı kişi bi çok defa aynı şeyi söyledi.
Israrla neden bu şekilde devam ediliyor anlamıyorum, demek ki bu halini de beğenenler var.
Ben de jadı gibi bu kadar fazla başlık olmasının forumu boğduğunu, katılımı olumsuz etkilediğini düşünüyorum.
Yine de ben söyledim diye başlık sayısı azalsın istemem, belki bir bildikleri vardır ve başlık sayısının azalması kötü yönde etkiler, sebep olmak istemem.
Yapcaksanız jadı dedi diye yapın, beni karıştırmayın şimdiden söyliim :)

jadi
26-06-2011, 22:18
Bu forumla ilgili bi çok farklı kişi bi çok defa aynı şeyi söyledi.
Israrla neden bu şekilde devam ediliyor anlamıyorum, demek ki bu halini de beğenenler var.
Ben de jadı gibi bu kadar fazla başlık olmasının forumu boğduğunu, katılımı olumsuz etkilediğini düşünüyorum.
Yine de ben söyledim diye başlık sayısı azalsın istemem, belki bir bildikleri vardır ve başlık sayısının azalması kötü yönde etkiler, sebep olmak istemem.
Yapcaksanız jadı dedi diye yapın, beni karıştırmayın şimdiden söyliim :)

Azaltilsin diyemem ama bazi konular genel, bazileri dini konular gibi gruplanarak derli toplu konulabilir.

Tercume calismalari, Multimedya, Kuranda Mucize yok, Diger dinler....vs Bunlari cok muhimmis gibi ana sayfaya baslik diye koyan sahis kim? Bana ozelden ulasirsa kendisine soyleyeceklerim var

Katibe Bartleby
26-06-2011, 22:38
Azaltilsin diyemem ama bazi konular genel, bazileri dini konular gibi gruplanarak derli toplu konulabilir.

Tercume calismalari, Multimedya, Kuranda Mucize yok, Diger dinler....vs Bunlari cok muhimmis gibi ana sayfaya baslik diye koyan sahis kim? Bana ozelden ulasirsa kendisine soyleyeceklerim var

Evet, onların hepsi derlenip toparlanıp benzer konular bir başlık altında toplanınca, başlık sayısı azalmış oluyor.
Aslında bu forum şekli sadece burası için değil ilk forumların çıktığı zamanlardan beri bi çok yerde böyle.
Bilgisayar forumları, bilim forumları, genel forumlar, arkadaşlık forumları....vs vs internetteki bi çok forumun şekli bu şekilde, yani çok dağınık ve çok başlıklı.
Çok az sayıda forumcu bu geçmişten bu güne kullanılan şeklin dışına çıkıp daha sade daha az başlıklı forum yapıyor.
İnternetteki diğer forumları gezersen %90'ının bu şekilde olduğunu görürsün, yani forumu bu hale getiren kişi sana ulaşırsa çok üstüne gitme. :)

jadi
26-06-2011, 22:48
Evet, onların hepsi derlenip toparlanıp benzer konular bir başlık altında toplanınca, başlık sayısı azalmış oluyor.
Aslında bu forum şekli sadece burası için değil ilk forumların çıktığı zamanlardan beri bi çok yerde böyle.
Bilgisayar forumları, bilim forumları, genel forumlar, arkadaşlık forumları....vs vs internetteki bi çok forumun şekli bu şekilde, yani çok dağınık ve çok başlıklı.
Çok az sayıda forumcu bu geçmişten bu güne kullanılan şeklin dışına çıkıp daha sade daha az başlıklı forum yapıyor.
İnternetteki diğer forumları gezersen %90'ının bu şekilde olduğunu görürsün, yani forumu bu hale getiren kişi sana ulaşırsa çok üstüne gitme. :)

Bak canim su anda forumda 130 kisi var, ama basligin su anki goruntulenme sayisi hala 25, yarisi da ben kendim baktim bisey varmi diye yine

Bu hep ana sayfanin hantalligindan. Valla duzeltsinler yoksa problem haline getiririm ben bunu

Katibe Bartleby
26-06-2011, 22:52
Aslında şu anda büyük ihtimalle 130 kişi yok forumda.
Son 1 hatta belki daha fazla saat içinde foruma girenlerin sayısı 130.

Ama düzeltsinler tabiyyi.

VraeL
27-06-2011, 00:26
online listesi yarım saatte bir güncellenir. O 130'un zaten 100 küsürü misafir.
Ha eğer anlık olarak merak ediliyorsa, en yukarıda "profil" butonunun olduğu yerde, yararlı linkler butonu var. oraya tıklayıp kimler online'a girerek, gerçek zamanlı olarak kim hangi başlıkta yada bölümde görülebilir.

bunun yanısıra anasayfada başlık değil, bölüm vardır. bölümler eğer varsa kategorilere ayrılır, ardından başlıklar-kısacası konular gelir. bölüm olarak tabir etmeniz daha doğru olur, zira konuyu okurken "ana safyada çok başlık var" gibi cümleleri okuyunca ne demeye çalışıldığını anlamak 1-2 saniyemi aldı.

Tüm bunlardan ziyade ana sayfada bol bölüm olması tabiri caizse sıcak ve dolu dolu bir ortam oluşturuyor. Basitliği ve tekdüzeliği engelliyor. Neti çok iyi kullanamayan, yavaş kullanan misafir kullanıcılar, aradıkları bir jargonu-mevzuyu-konuyu ararken tek tek bölümlere girip çıkmaktan üşenmiyor böylece.

jadi
27-06-2011, 16:19
online listesi yarım saatte bir güncellenir. O 130'un zaten 100 küsürü misafir.
Ha eğer anlık olarak merak ediliyorsa, en yukarıda "profil" butonunun olduğu yerde, yararlı linkler butonu var. oraya tıklayıp kimler online'a girerek, gerçek zamanlı olarak kim hangi başlıkta yada bölümde görülebilir.

bunun yanısıra anasayfada başlık değil, bölüm vardır. bölümler eğer varsa kategorilere ayrılır, ardından başlıklar-kısacası konular gelir. bölüm olarak tabir etmeniz daha doğru olur, zira konuyu okurken "ana safyada çok başlık var" gibi cümleleri okuyunca ne demeye çalışıldığını anlamak 1-2 saniyemi aldı.

Tüm bunlardan ziyade ana sayfada bol bölüm olması tabiri caizse sıcak ve dolu dolu bir ortam oluşturuyor. Basitliği ve tekdüzeliği engelliyor. Neti çok iyi kullanamayan, yavaş kullanan misafir kullanıcılar, aradıkları bir jargonu-mevzuyu-konuyu ararken tek tek bölümlere girip çıkmaktan üşenmiyor böylece.

Forumda yetkili biri misiniz? Yani bunu forum yonetiminden aldigim yanit olarak mi degerlendirmeliyim?

spartacus
27-06-2011, 16:37
Ana sayfada cok fazla baslik oldugunu ve bu durumun hem katilimi hem de acilan konularin gorulmesini- takibini olumsuz etkiledigini dusunuyorum.

Hemen her zaman forumda en az 30 uye ve toplam yuz kusur ziyaretci oldugu guruluyor. Ama politika basliginda actigim basligin gorulme sayisi 80 civari, bunlarin en az 20'si benim kendi girislerim.

En populer konular 4 ya da 5 baslik altinda toparlanirsa, en son iletiler veya basliklar daha rahat takip edilebilir.

Foruma katilim cok yavas, bu durumun ana sayfadaki kalabaliktan oldugunu dusunuyorum ve rahatsizlik duydugumu soylemek istiyorum.

Tesekkurler

Her zaman forumda 30 üye 100 ziyaretçi görülmez. Bunu farklı zamanlar da test edebilirsiniz. Üye adedi 10 derse, hangi üyelerin giriş yaptığını forum ana sayfasında en altda görürsünüz, adet de bir kaç sayı düşük çıkarsa bu kendisini gizleyen üyeden kaynaklanır...

Forumlarda kaç kişi olduğu ise anlık tutulamaz. Çünkü site ana sayfaya gelen birisinin gidip gitmediğini(hala sitede mi?) bilemeyiz, açar sayfayı 5 dk kadar açık tutar, ama işlemde yapmaz, o kişi o anda forumda mı değil mi? Nereden bilebiliriz? o yüzden belirli bir sürede aktivite gösteren girişler sayılır ve o rakamda o süre zarfındaki aktivite sayısıdır. anlık olsa forumda 100 kişi varken bu sayı bu sefer işlem yapan 3-5 e düşer, bu da gerçekçi bir rakam olmaz. örneğin bir mesajı okuyorsunuz ve bu 5 dk sürecek diyelim, siz sitede yok musunuz? Anlık aktivite ölçülse idi sizi yok saymamız gerekirdi, aldığımız rakam ise o anda sitenin herhangi bir linkine tıklayan sayısıyı olurdu yani 1 ya da 3 kişi bilemedik 0(sıfır) kişi...

Gördüğünüz rakamlar doğrudur ve sistem sizi tekrar, tekrar saymaz, size açılan oturum gereği, sesion ID tanımlanır, siz 5 dk içerisinde 100 bağlantı dahi tıklasanız 1 sayılırsınız! Haftalık vs değil, gördüğünüz o ziyaretçi istatistiği doğrudur...

Forumlarda içeride kaç kişi var dediği de aynı sistemle çalışır, örneğin dinsel kategoride 20 kişi varken, kafe de 5 kişi görebilirsiniz.... o,,, o anki ziyaretçilerin yönelimle ilgilidir ve yine ölçümde yukarıdaki sistem kullanılır..

Forumların kalabalıklığı konusu ise, aslında bir kaç ana kategori vardır, yani kalabalık değildir, o kategorilerinde alt kategorileri vardır. İlk sayfa da 5 ana kategori yerine alt kategorilerinde gösterilmesi kolaylık sağlaması ve düzenli bir dizgiden kaynaklıdır.

Dinlerle İlgili Forumlar (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=7) Örneğin bu bir üst kategoridir, ama bu kategoride, Hristiyanlık ayrı, diğer dinler ayrı dizgilenmeliydi... Ana sayfa da kalabalık görüyorsanız o alt başlıklarında gösterilmesi, bu sayede kolaylık temelindedir, bir süre sonra alışacağımızı umuyorum çünkü eski tarz daha zordu ve forumların, başlıkların görülmemesi, atlanmasına yol açıyordu..

Eğer sitede yönetim ya da teknik konular hakkında bilgi almak isterseniz

Başvurular (http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=forms)

Linkini kullanabiliriz. Bu üst linklerde mevcuttur. Forum açtığımız koşulda ise her katılımcı fikrini belirtebilir.

jadi
27-06-2011, 16:47
O zaman forumda tartismalara katilim neden cok dusuk yada yavas, buna bir cevap verseniz daha kolay ikna olurdum belki.

Gerci diyeceksiniz ki senin actigin basliklar ilgi cekmiyorsa biz ne yapalim

Siz bilirsiniz tabi

VraeL
27-06-2011, 21:36
Forumda yetkili biri misiniz? Yani bunu forum yonetiminden aldigim yanit olarak mi degerlendirmeliyim?

Hayır yetkili biri değilim, fakat görüldüğü gibi sparta'dan benzer bir gerekçe gelmiş. Alt kategöriler tek bir kategoride toplanıldığı zaman gözden kaçıyorlar, araştırması bulması zaman alıyor.

şu "diğer yer" tersine çok az üst kategori barındırdığı için burası size fazla gelmiş, normaldir, alışırsınız (.

Subat
27-06-2011, 21:52
Öteki siteye en fazla 3 - 5 sefer girdim. Bu kadar az girmemin bir nedeni de başlıklara ulaşamamdı :)
Göz alıştı bi kere bir çok konuyu aynı anda görmeye, sıkıştım kaldım orda. Daha da uğramadım. Galiba alışkanlıklardan kaynaklanıyor. Kısa sürede alışacağınızı düşünüyorum.

spartacus
27-06-2011, 22:05
O zaman forumda tartismalara katilim neden cok dusuk yada yavas, buna bir cevap verseniz daha kolay ikna olurdum belki.

Gerci diyeceksiniz ki senin actigin basliklar ilgi cekmiyorsa biz ne yapalim

Siz bilirsiniz tabi

o an ya da o günkü veya üyelerimizdeki ilgi alanlarının çeşitliliğinden olabilir belki. yani yer, yer gündemlerimiz seçici yaklaşmamıza yol açabilir.

Mesela üstde Yararlı Linkler altında Bugünkü Mesajlar (http://www.turandursun.com/forumlar/search.php?searchid=237112) linki var, yoğun olup olmadığımız ve tabi ağırlık başlıkları da, gözden kaçırdıklarımızı da sık sık takip edebiliriz.