Orijinalini görmek için tıklayınız : Su üstünde yürümek ister misiniz ?
Masal mı ?
Her duyduğuna özellikle de kurandan duyunca "masal" zannedenlere ithaf edilir:
SU ÜZERİNDE YÜRÜMEK
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1139443&title=siz-hic-suyun-uzerinde-yurudunuz-mu
http://www.youtube.com/watch?v=f2XQ97XHjVw
Greatestlieevertold
28-06-2011, 17:29
yani isa deniz suyuna mısır nişastası attıktan sonra mı üzerinde yürümüş? 1841 de bulunan bu mısır nişantasını isa denize?!?! dökerek mi yürüdü?
şimdi ne alakası var mahirrz? :)
önemli olan ne zaman bulunduğu değil, sonuçda bu teknoloji allah a ait, dolayısıyla o tarihde allah bunu ve fazlasını biliyordu, isa bilmiyordu, allah bizim teknolojimizden bağımsızdır, o nu bizim teknolojimizle kıyaslamak ne alaka asıl ?
allah insanın bildiği kadarını biliyor olsa allah olmazdı herhalde..
birazcık vision sahibi olunda böyle mantıksız cümle kurmayınız :S
güldüm yani bakış açına
bu videoda anlatılmak isteneni gerçekten böyle anlıyorsan, o zaman ben hiç şaşırmıyorum senin ateist olmana: anlatılmak istenen ney acaba ?
bakalım bilecek misin ?
Greatestlieevertold
28-06-2011, 17:45
peki o zaman suyun içine taş doldur üzerinde yürü, bu videonun ne esprisi var?? teknoloji allaha aitmiş. bildiğiniz denizde yürümüş isa beyaz bir deniz değilmiş.mucizeyi bilime bağlamak için daha ne kadar saçmalayabilirsin acaba. hatta peter bende gelim mi diyince gel demiş isa, ama rüzgar esip korkunca düşmüş isa elini uzatmış saolsun. inancını kaybedince suya batmış. yani suyun yapısı değil onu yüzdüren inancıymış. belkide peter bir anda luşa dönmüştür, inancını kaybedince taşa, bu teknolojilerin patenti hep allaha ait zaten.
yahu bazen bazı kelimeleri kullanmamak için zor tutuyorum kendimi ama nereden nereye konu bağlayıp cahil ve saçma sapan yorumlar yapıyorsun.
ereninthenature
28-06-2011, 18:00
karpuz var allah var'dan sonra şaşırtmıyorsun mahirz.:D
tabii ki,,
ne diyor kuranda :
inanmayanlar allah bununla ne kastediyor der
siz de anlayabilmiş olsaydınız kuran yanılacakdı :) yani anlamamanız kuran ın zaten haber verdiği bir şey :)
"her şey yerli yerinde ne güzel"
Greatestlieevertold
28-06-2011, 18:11
son mesajın ile noktayı koymuşsun, ibretliksin mahirzz. allaha inanmayan neden allah bununla ne kastediyor desin ki?
"her şey yerli yerinde ne güzel"
""Allah en küçük bir sivrisineği hatta küçüklük de daha üstününü örnek göstermekten çekinmez..
İnanmyanlar da allah bununla ne kastediyor der.""
Durum buna uyuyor gerçekten, teşekkürler allah ım..
-------------------------------------------------------------------
bu videoda anlatmak istediğimiz:
allah ın önceden bize söylediği ancak olmaz, masal bunlar gibi söylemler söylenildiğiniz biliyoruz. ancak olmaz denilen bir şey mantıklı düşününce esasen bilimin sınırları içindedir. allah ın hiç bir işinde bilime aykırılık yokdur. her şey bilime uygundur. bu video sadece bir örnekdir, bilimsel olarak su üzerinde yürünebilir, buradaki bir yöntemdir, ve farklı bir yöntemde bilim bulabilir. allah ın öncelikle kuran da olmak üzere kutsal kitaplarda bahsettiği konularda masal değildir, kuranın indiği çağda insanlık teknolojisi düşükdü. zaten kuran da bahsedilen teknoloji insanlara ait değildir, allah a aittir, o bakımdan "o zamanda şu yokdu" gibi söylemleriniz mantık dışıdır.
saygılar
ereninthenature
28-06-2011, 18:21
""Allah en küçük bir sivrisineği hatta küçüklük de daha üstününü örnek göstermekten çekinmez..
İnanmyanlar da allah bununla ne kastediyor der.""
Durum buna uyuyor gerçekten, teşekkürler allah ım..
-------------------------------------------------------------------
bu videoda anlatmak istediğimiz:
allah ın önceden bize söylediği ancak olmaz, masal bunlar gibi söylemler söylenildiğiniz biliyoruz. ancak olmaz denilen bir şey mantıklı düşününce esasen bilimin sınırları içindedir. allah ın hiç bir işinde bilime aykırılık yokdur. her şey bilime uygundur. bu video sadece bir örnekdir, bilimsel olarak su üzerinde yürünebilir, buradaki bir yöntemdir, ve farklı bir yöntemde bilim bulabilir. allah ın öncelikle kuran da olmak üzere kutsal kitaplarda bahsettiği konularda masal değildir, kuranın indiği çağda insanlık teknolojisi düşükdü. zaten kuran da bahsedilen teknoloji insanlara ait değildir, allah a aittir, o bakımdan "o zamanda şu yokdu" gibi söylemleriniz mantık dışıdır.
saygılar
yatağın soğumadan tüm evreni aşmak olabilicek yani bir gün:D
yada babasız doğum.
yada ayı el hareketiyle ikiye bölme.
yada neyse boşver:D
Greatestlieevertold
28-06-2011, 18:22
ben bilmiyorum senin kafa yapındaki birisine nasıl anlatayım durumu.
musa denizi 2 ye yardı asasını kaldırıp, isa yürüdü, birkaç emek ve balıkla 5000 erkeği besledi, muhammed ayı 2 ye böldü.
isa denizde yürüdü mahirrz. şimdi biz demiyoruz ki bir illizyonist denizde yürüyemez. biz diyoruz ki allah yoktur, isa da yürümemiştir, peter da peşinden gelip düşmemiştir inancını kaybedince.
biz demiyoruz 5 tane balina ve 10 tane ekmekde 5 katlı apartman boyutlarında değildi. böylece 5000 kişiyi doyurdu. biz diyoruz ki tanrı yok bu da çocuk masalıdır.
biz demiyoruz muhammed bir tarafından özel roketler fırlattp ayı 2 ye yarmadı. diyoruz ki allah yok bu hikayeye inanmakta saflıktır.
biz demiyoruz musa nın nefesi çok güçlüydü bir üfledi denizi 2 ye yardı. alalh yoktur musa da... anla işte dicem ama bilmiyorum anlatılan hikayelerin masalların etkisine öyle bir girmişsin ki...
the supernova
28-06-2011, 18:40
mahirzz müslüman gibi davranan bir ateistsin değil mi ?
Amacın müslümanları küçük düşürmeye çalışmak.
Yoksa peygamberlerin gösterdikleri mucizeleri diğer insanlarda gösterebiliyorsa artık o işin mucize anlamını yitirdiğini sende biliyorsun.
mahirzz müslüman gibi davranan bir ateistsin değil mi ?
Amacın müslümanları küçük düşürmeye çalışmak.
aynı şeyden bende şüpheleniyorum, şayet ki böyleyse eğer adamda ciddi bir yetenek var, tiyatro okusun derim...
ironrose
29-06-2011, 10:47
aynı şeyden bende şüpheleniyorum, şayet ki böyleyse eğer adamda ciddi bir yetenek var, tiyatro okusun derim...
Mahir 14-15 yaşları arasında dinini sağlamlaştırabilmek için acaip yollar deneyen bir ergen irisi bence.
Bunun başka bir izahı olamaz.
Ha bir de son sene matematik derslerinde Limit konusunu işlemiş olması muhtemel otu botu limitle hesaplıyor :)
Di mi mahir sana arş nerde sorsam hemen bi limit hesabı yapıverirsin di mi? :D:D
the_supernova cok sacmalamıssın,,
öncelikle mucize ne demek onu öğrenmelisin..
ay ikiye bölünmüştür, ay hakkında şüphesi olan aya gider, hem ay özel bir şey..
ay konusunda teorilerim var:
ay hakkında çok bilinmez ve gariplikler var !!!!!!!!!!!!!
ay yörünge süresi 29 gün ve kendi etrafındada 29 günde dönüyor, bu da ay ın bir yüzünün sürekli karanlık kalmasını sağlıyor. yani hep öğlen olan yer her zaman öğlen gibi. hep akşam olan yer her zaman akşam gibi.
ay ın bize dönük olmayan bu yüzüne "far side of the moon" deniliyor. dünyadan bakınca görme alanımız dışında burası.
orada bir adet "South Pole-Aitken basin" var. Yani çarpma sonucu oluşan bir krater. Ama öyle basit bir krater değil, samanyolu galaksimiz içinde ki en büyük krater bu.
2500 km çaında ve 13 km derinliğinde.. devasa bir şey..
ilk defa 1960larda keşfedildi, tabii o zmnlarda derinliği anlaşılamadı, ölçülemedi, 1990 larda gama ışın teknolojisi ile derinliği ölçüldü.
hala içeriği yani topolojisi konusunda çok az bilgimiz var..
ay ile ilgili o kadar çok soru işareti var ki ?
bazılarını yazayım:
- ay dünyadan kopmuş bir parça olabilir mi ?
- ay dünyadan çok daha eski !
- nasa bir ay kayasının 5.3 milyarlık olduğunu saptadı, ama bu güneş sisteminden de eski ! ! !
- bazı bilim adamları ay ın iç yogunlugunun yüzeyden farklı oldugunu düşünüyorlar, ay ın içi boş olabilir ?
- doğal olmayan bir şekilde ay ın yüzeyinin 8 mil üstünde yüksek radyoaktivite var !
- 100 millik bir alanda su buharı bulundu, peki ay da su yoksa su nereden geldi ?
- ay dünyanın uydusu olamayacak büyüklükte ve hem de çok uzak !
- ay ın yörüngesi aşırı düzgün, olamayacak kadar !
- ay ın kraterleri çok fazladır ve garip bir şekilde yüzeyseldir (düze yakın anlamında),
- ay ın dünyaya bakan yüzü çıkıntılı ve kamburdur,,,
- onun gibi gezegenine sadece bir yüzünü gösteren başka uydu yokdur !
- ay da aşırı/çok fazla demir olduğu ölçülmüşdür,
- doğa kanunlarına aykırı olarak; ay da ağır metaller yüzeydedir, ve ay da önceden eriyik olan metaller yokdur,
- ay dev bir gong sesi çıkarmaktadır ve dönerken titreşmektedir (buna çok dikkat edin)
- ay sürekli sallanmaktadır ! sismik dalgalar yüzeyde dolaşmaktadır.. !
- ay ın büyüklüğü ve konumu güneş tutulmalarında güneşi tam örtmektedir, ne eksik ne fazla, sanki sadece güneşi örtecek kadar yapılmış gibi,
- eğer ay dünya tarafından yakalanmış bir gök cismi ise ilerde ayrılıp gidecekdir !
- normalde ay ın yörüngesi, dünyanın ekvator çemberi ile karşıt olmalıdır amaaa garip bir şekilde dünyanın yapdığı gibi güneşe bağımlı bir yörünge çizer.
- ay daki volkanların sönük olduğu bilindiği halde nedense ay da yüzyıllardır garip ışıklar, parlamalar görülmektedir, hala..
en yakınızmıdaki bu gök cismi neyin nesi kimin fesi !
benim kendime bir yorumum var..
Greatestlieevertold
29-06-2011, 12:44
ayın üzerindeki krater güneş sistemindeki en büyük kraterlerden birisi, samanyolundaki değil.
- ay dünyadan çok daha eski !
kim diyor bunu? yaklaşık aynı yaşta olduğu bilinmektedir. aradaki ufak farkın ise dünya yüzeyindeki kayaların ısı ve basınç etkisi altında olması ve bu durumun ay yüzeyinde hiç yaşanmamış olması
- 100 millik bir alanda su buharı bulundu, peki ay da su yoksa su nereden geldi ?
ayda su bulduk. biz değil ama okyanus ötesi güçler :P
-ay ın büyüklüğü ve konumu güneş tutulmalarında güneşi tam örtmektedir, ne eksik ne fazla, sanki sadece güneşi örtecek kadar yapılmış gibi,
burdaki sorun bu sadece dünya üzerinde belli bir bölgeden çok kısa bir zaman için görülür. yani bütün olasılıklar nadiren , kısa bir zaman ve küçük bir bölge için gerçekleşiyor. ve gene de çok az da olsa güneşi tam kapatmayı başaramaz.
-normalde ay ın yörüngesi, dünyanın ekvator çemberi ile karşıt olmalıdır amaaa garip bir şekilde dünyanın yapdığı gibi güneşe bağımlı bir yörünge çizer.
güneşe bağımlı bir yörünge çizmesinin temel nedeni bizimle beraber güneşin etrafında dönüyor olması.
-ay daki volkanların sönük olduğu bilindiği halde nedense ay da yüzyıllardır garip ışıklar, parlamalar görülmektedir, hala..
bu konuda bir fikrim yok, hiç duymamıştım ama araştırdığım kadarı ile resimlerdeki yansımadan kurtulmak istiyorsan UV filterisini çıkarman gerekiyormuş.
- doğal olmayan bir şekilde ay ın yüzeyinin 8 mil üstünde yüksek radyoaktivite var !
doğal radyoaktivite ay ve diğer etkiye açık gezegenlerde de var. ayın yüzeyi kozmik ışınlara ve güneş patlamarına açık olduğu için normal bir durum. hatta nasa ay da üs kurmak için radrasyon sorunu ile uğraşıyormuş.
- doğa kanunlarına aykırı olarak; ay da ağır metaller yüzeydedir, ve ay da önceden eriyik olan metaller yokdur,
dış katmanları dünyanınki gibi olsa da ağır metale sahip bir çekirdektne yoksunmuş. yüzeyi bazalt ve kaya parçalarına sahipmiş
- ay dev bir gong sesi çıkarmaktadır ve dönerken titreşmektedir
şiirler haricinde bu ses ve titreşim hakkında bulabildiğim ilgiç sayılabilecek tek bilgi
http://indianapublicmedia.org/amomentofscience/the-vibrating-moon/
800 sene önce 5 ingiliz keşiş ay da bir patlama görmüş, bunun sebebi şiddetli bir asteroid çarpması olabilir ve bu ayın hala hafif bir şekilde titreşmesine sebep olabilir diyor, ama genel görüş dünyanın çekim gücü yüzünden olduğu yönünde.
- ay sürekli sallanmaktadır ! sismik dalgalar yüzeyde dolaşmaktadır.. !
aynı sismik dalgalar dünyanın hem iç hem dış kısmında mevcut.
- bazı bilim adamları ay ın iç yogunlugunun yüzeyden farklı oldugunu düşünüyorlar, ay ın içi boş olabilir ?
yoğunluğunun az olmasından içinin boş olması gibi garip bir sonucu nasıl çıkarttın?
- ay ın kraterleri çok fazladır ve garip bir şekilde yüzeyseldir (düze yakın anlamında),
hepsi birden hatalı bilgiler
vay be bunları neden JPL mühendislerine postalamıyorsun, adamların ilginç bulduğu bir sürü bilimsel konuyu engin bilginizle çözmüşsünüz.. JPL mühendisleri boşuna okumuşlar ..
aynı sismik dalgalar derken, ölçüpde söylüyorsunuz, uydunuzdan gözlemmi yapdınız,, ki JPL mühendisleri onca paraya teknolojiye rağmen sizden iyi değiller bu konuda..
haa samanyolu galaksinin en büyü krateri hakkında ne biliyorsunuz ? gidip görmüşsünüzdür siz, 2500km çaplı 13km derinlikli olan hani,, yalan değil mi ?
peki kaybolan nasanın apollo 11 kayıtları hakkında ne düşünüyorsunuz :) eminim bu konuda da bilginiz vardır..
içinin boş olması sonucunu ben çıkarmadım, bunlar bilim adamlarınca söylene sözlerdir, bazı bilim adamları bir takım veriler ışığında bunu söylemişler.. olabilir ama olmayabilirde, ama şu yok bak: olamaz...
ayrıca jpl mühendislerinin söylediği mesela ay ın yörüngesi çok düzgün, bunun yalan olduğunu neye dayanarak söylüyorsun, rasathanenmi var,
nasıl oluyorda onlardan daha çok biliyorsun,
ben en iyisi seni referans alayım, NASA da kimmiş, JPL mühendiside kim oluyor :)
the supernova
29-06-2011, 14:24
Diyanetten sana mesaj var mahirzz.
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/DiniBilgilerDetay.aspx?ID=2193
Mucize Ne Demektir?
Peygamberlerin, peygamber olduklarını ispat için Allah'ın izni ile gösterdikleri hiçbir insanın benzerini yapamayacağı harikulade hallerdir.
Demek ki neyiş diğer insanlar yapabiliyorsa ona mucize denmezmiş.
İnsanda biraz utanma olur mahirzz.
ben buna katılmıyorum the_supernova.....
katılmak zorunda da değilim, katılmadığım zaman bu beni dinden de çıkarmaz...
bir bakıma doğru ama tam kapsamlı değil bu..
Greatestlieevertold
29-06-2011, 14:56
vay be bunları neden JPL mühendislerine postalamıyorsun, adamların ilginç bulduğu bir sürü bilimsel konuyu engin bilginizle çözmüşsünüz.. JPL mühendisleri boşuna okumuşlar ..
aynı sismik dalgalar derken, ölçüpde söylüyorsunuz, uydunuzdan gözlemmi yapdınız,, ki JPL mühendisleri onca paraya teknolojiye rağmen sizden iyi değiller bu konuda..
haa samanyolu galaksinin en büyü krateri hakkında ne biliyorsunuz ? gidip görmüşsünüzdür siz, 2500km çaplı 13km derinlikli olan hani,, yalan değil mi ?
peki kaybolan nasanın apollo 11 kayıtları hakkında ne düşünüyorsunuz :) eminim bu konuda da bilginiz vardır..
içinin boş olması sonucunu ben çıkarmadım, bunlar bilim adamlarınca söylene sözlerdir, bazı bilim adamları bir takım veriler ışığında bunu söylemişler.. olabilir ama olmayabilirde, ama şu yok bak: olamaz...
ayrıca jpl mühendislerinin söylediği mesela ay ın yörüngesi çok düzgün, bunun yalan olduğunu neye dayanarak söylüyorsun, rasathanenmi var,
nasıl oluyorda onlardan daha çok biliyorsun,
hepsi birden hatalı bilgiler
son 2 si hatalı (olamayacak kadar kısmı 2. de) , sonuncusunun ise garip bir yanı yok volkanik püskürmeler birçoğunun sebebi.
hangi siteden aldığını bize gösterirsen orjinalini okuyabilirsek o zaman daha düzgün tartışabiliriz.
ayrıca samanyolunun en büyük krateri olduğunu sen nereden biliyorsun da söylüyorsun mahirrz? birşey yazarken biraz düşün. ben bilgilerimiz ışığındaki sonucu açıklıyorum...
aynı derken sayısal olarak tıpa tıp aynısından bahsetmediğimi anlamak zor olmasa gerek. gezegenlerde oluşan sismik dalgalar...
neden konu kaybolan apollo belgelerine kaydı şimdi? ben mi kaybettim mahirrz?
ayın yörüngeside elipsdir bizimkisi gibi. evet düzdür ama tek uydu bizim ayımız değildir buna sahip olan.
ben onlardan çok bildiğimi söylemedim mahirrz. ben yazdığın bilgilerin altına not düştüm sadece.
tabi ay dünyadan çok daha eski ise yanlış bilmiyorum onu nerden buldun. aradaki küçük farkın sebebinide araştırıp bulabilirsin bana inanmıyorsan...
dediğim gibi bu bilgileri aldığın linki verirsen çok daha yararlı olacaktır bizim için.
mesela burası olabilir:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Pole-Aitken_basin
ilk cümlede yazıyormuş..
ben bunları eskiden öğrendiğim için şu an kaynak veremiyorum kusura bakma, ama bu bilgileri kafadan da atmadık..
Greatestlieevertold
29-06-2011, 15:23
mesela burası olabilir:
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Pole-Aitken_basin
ilk cümlede yazıyormuş..
ben bunları eskiden öğrendiğim için şu an kaynak veremiyorum kusura bakma, ama bu bilgileri kafadan da atmadık..
evet benimde belirttiğim gibi güneş sistemimizdeki samanyolundaki değil, keşke samanyolundaki bütün kraterleri inceleyebilseydik, o teknoloji olsaydı.
bende sana kafadan atıyorsun demedim, zaten verdiğin bilgilerin 1-2 si hariç, çoğunda doğruluk payı var ama nedenlerini biliyoruz birçoğunun yani yaptığın yorumlar hatalı.
tekrar tekrar araştırmak lazım :)
http://www.bibliotecapleyades.net/luna/esp_luna_16.htm
evet mesela 4ncü madde diorki 1971 yılında bir su buharı bulutu görülmüş astronotlarca dior , 100 mil (yaklaşık) genişliğinde imiş...
ayrıca ay üzerindek sarsıntılar aynen dünyadaki gibi demişsinya, yani neden uyduruyorsun ki, bunu neye dayanarak diyorsun, öyle olması lazım diye düşündüğün den mi yoksa bir yerden mi duydun.. sarsıntılar da bi farklılık var, tek kütleymiş gibi hareket etme durumu mu ney diyorlar..
Ya kardeş hemen neden uydurma, yalan gibi düşünüyorsun, neden uyduralım ki, bak sormuşdunya, neye dayanarak delik olabilir demişsin diye, ben demedim tabii ki, aşağıdaki ismi geçen şahıs demiş:
--------------------------------------------------------------------
The moon’s mean density is 3.34 gm/cm3 (3.34 times an equal volume of water) whereas the Earth’s is 5.5. What does this mean? In 1962, NASA scientist Dr. Gordon MacDonald stated,
"If the astronomical data are reduced, it is found that the data require that the interior of the moon is more like a hollow than a homogeneous sphere."
Nobel chemist Dr. Harold Urey suggested the moon’s reduced density is because of large areas inside the moon where is "simply a cavity."
MIT’s Dr. Sean C. Solomon wrote,
"the Lunar Orbiter experiments vastly improved our knowledge of the moon’s gravitational field... indicating the frightening possibility that the moon might be hollow."
In Carl Sagan’s treatise, Intelligent Life in the Universe, the famous astronomer stated, "A natural satellite cannot be a hollow object."
-----------------------------------------------------------------------------------
mesela bak şu var:
bu ne demek diye düşünüyorlar, yoksa ay ın içi boşda ondan mı acaba diyorlar..
ve bunu uyduran (hani sen uyduruk diyorsunya) diyen adamlardan biri nobel ödüllü kimya bilim adamı..
bir diğeri de olamaz demiş ama "uyduruk" dememiş.. olmamalı gibi.. ama uyduruk demek farklı bir şey çıkar ondan.
Greatestlieevertold
29-06-2011, 15:55
yalnız 1962 deki verilerden sonra senin bunları yazıyor olman bana bunu söyleme ihtiyacı getirdi.
The Hollow Moon theory is a "pseudoscientific (http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience)" hypothesis proposing that Earth (http://en.wikipedia.org/wiki/Earth)'s Moon (http://en.wikipedia.org/wiki/Moon) is either wholly hollow or otherwise contains a substantial interior space. No scientific evidence exists to support the idea.
ne demek istediğimi anlıyormusun? keşke yazmadan önce tekrar bu yazdıklarını araştırsaydın bende böyle kelimeler kullanmak zorunda kalmazdım.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hollow_Moon
Greatestlieevertold
29-06-2011, 16:00
evet mesela 4ncü madde diorki 1971 yılında bir su buharı bulutu görülmüş astronotlarca dior , 100 mil (yaklaşık) genişliğinde imiş...
ayrıca ay üzerindek sarsıntılar aynen dünyadaki gibi demişsinya, yani neden uyduruyorsun ki, bunu neye dayanarak diyorsun, öyle olması lazım diye düşündüğün den mi yoksa bir yerden mi duydun.. sarsıntılar da bi farklılık var, tek kütleymiş gibi hareket etme durumu mu ney diyorlar..
bak diğer bir şık için yazdığım bilgide ayın dünyanın çekimi yüzünden olduğu düşünülen hareketinden bahsettim. sismik titreşimler için dünyadaki ile tıpatıp aynı demedim ama gezegenlerde bu titreşimlerin olduğunu biliyoruz dedim.
doğal bir uydu olmadığına dair teoriyi, yani mars boyutuna yakın başka bir gezegenin çarpması ile oluştuğunuda hesaba kat bir önceki mesajın için.
keşke silmek istediğimiz yannışlıkla girdiğimiz mesajları silebilsek :P
evt ay da gariplikler var,
............
peki bu teori hakkında ne düşünürsün, ben yorum yapamıyorum :
http://en.wikipedia.org/wiki/Spaceship_Moon_Theory
tabii başka kaynaklardan da okumak lazım..
bir de şu var:
ay üzerinde kayalar incelendiğinde krom, titanyum ve zirkonyum metalleri bulundu.
bu mantıklı değil diyor bilim adamları.. yorumunuz var mı ?
ay hakkında ki teoriler:
1. AY DÜNYA NIN BİR PARÇASIYDI VE DÜNYA DAN KOPARAK AYRILDI:
Bu şu an tamamen reddedilmiş durumda. Kanıtlarla...
2. AY DÜNYA NIN OLUŞTUĞU TOZ VE GAZ BULUTUNDAN OLARAK AYRI BİR PARÇA OLARAK OLUŞTU:
Fakat ay ın specific gravity değeri 3.33 gr per cubic centimetre ve dünyanın ki ise 5.5 gr. Ve ayrıca ay daki kayaların kompozisyonları yapısı dünyanınki ile eşleşmiyor..
3. AY AYRI OLARAK UZAKTAN BİR YERLERDEN GELDİ:
Belkide güneş sisteminin dışından mesela.. ancak bu tür "yakalama" virtual olarak imkansız hesaplanıyor.
SONUÇ: Bilim adamlarının kabul edilebilir AY-DÜNYA sisteminin birlikteliği hakkında bir teorileri yok...
Greatestlieevertold
30-06-2011, 12:08
SONUÇ: Bilim adamlarının kabul edilebilir AY-DÜNYA sisteminin birlikteliği hakkında bir teorileri yok...
şu anda en öne çıkan teori mars büyüklüğünde bir gezegenin proto dünyaya çarpıp ortaya çıkan materyalleri dünyanın orbitine serpiştirmesi ve akabinde ay ın oluşması.
spaceship moon teoriside kabul görmeyen teorilerden diyor zaten wiki de.
ay üzerinde kayalar incelendiğinde krom, titanyum ve zirkonyum metalleri bulundu.
bu mantıklı değil diyor bilim adamları.. yorumunuz var mı ?
bu konuda bir fikrim yok ama titanyum olduğunu biliyorum ayda, hatta çok yüksek miktarda. link verebilirsen neden mantıklı olmadığını okuyup bilgilenebiliriz.
konu niye bu kadar alakasızlaşmış?
ay konusunda başka bir başlık açın orada tartışın derim.
perfect_storm
01-07-2011, 00:39
bu konu ay la ilgilimi yoksa suylamı başlık su diyor ama bu başlık yakında seçimlerede kayarsa hiç şaşırmam