Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Adnan Hoca'yı hacklediler
Redhack (Kızıl Hackerlar) grubu, Adnan Oktar’a (Harun Yahya) ait bine yakın siteyi hacklediklerini duyurdu.
Devrimci hacker grubu olarak tanınan Redhack, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla bir operasyon düzenledi. Grup, bir süre önce Ekşisozluk üyelerini gözaltına aldırdığı iddia edilen ve birçok sitenin kapatılmasından sorumlu tutulan Adnan Oktar, ya da nam-i diğer Harun Yahya'ya ait "bütün" siteleri hacklediklerini bildirdi.
http://www.birgun.net/actuels_index.php?news_code=1309856056&year=2011&month=07&day=05
Özgürcan
05-07-2011, 14:51
Şu sıralarda duyduğum en güzel haber!
http://www.youtube.com/watch?v=ykpjFjsEdl4
eh ne demeli buna ,etme bulma dünyası :D
Peki soru şu; bizim sitelerimiz benzer yöntemlerle saldırıya uğradığında isyan edersek
haklı bir zeminde olur muyuz ?
Özgürcan
05-07-2011, 15:12
Evet,
Biz insanları aydınlatıyoruz...
Hayır olamayız.
Boyalı basın tabiriyle hack etmek, karşı tarafın düşünce ifade etme zeminini elinden almak ve kendi düşüncelerini dayatmak üzere dijital kaba kuvvet kullanmak demektir. Demokrasiye ve evrensel adalete inanıyorsam Harun Yahya'nın ya da başka herhangi birinin bu tür bir saldırıyı hak etmediğini düşünürüm.
Evet,
Biz insanları aydınlatıyoruz...
Biz öznesini Harun Yahya'cılar da kullanamaz mı ? Onlar da aynı iddiayı taşıyorlar. Nesnel olmak gerekirse "biz farklıyız o halde haklıyız" demek yeterli olur mu ?
sevgili frodo ,kanaatimce ince bir çizgide ayrılıyor konu ,örneğin tüm HY sitelerine girdiğiniz zaman direk karalamaya ve bilimi hiçe saymaya yönelik siteler olduğu kendini gösterir ,ama TD sitesi gibi siteler bilgilendirme amacı üzerine kurulmuş bir site olduğu aşikardır ,bunu görmek istemeyen bilerek görmemektedir diye düşünüyorum ,başka bir değişle TD gibi sitelerin hacklenmesinde bir menfaat sezinlerim
perfect_storm
05-07-2011, 16:00
saygıdeğer arkadaşlar eğer düşünce özgürlüğü varsa bu herkes için geçerli olmalıdır ayrıca biz insanlara iyilik yapıyoruz yada onların iyiliğini düşünüyoruz bilgilendiriyoruz tarzı söylemleri buradaki değerli ateist arkadaşlara yakıştıramıyorum
zaten iyi yada kötü az yada çok bişeylerle mücadele eden hiçkimse ben kötülüklerini istiyorum demez politikacılara sorun hepsi insanların iyiliğini düşünür mübarekler ya bu memlekette hiçmi kötülğümüzü düşünen yok:)
Dexter ya da benzer mantalitedeki katiller, mevcut sistemdeki çarpıklardan yararlanıp kanunlar tarafından hakettiği cezayı almayanları cezasını kendince kestiğinde aklımızla bunun doğru olmadığını düşünürken (tamam işte, kanunları hakkıyla uygulamayanların yerine birileri bu işi yapıyor, ne güzel diyemeyiz çünkü bu işlerin sonununun nereye varacağı kestirilemez) vicdanımız oh olsun der ya bu da onun gibi bir şey olsa gerek. :D
Peki, hoş olmamış diyenler internet yasağını protesto etmek için devletin sitelerine saldıranlar (vatadanşın zarar görmemesi konusunda hassas davranan) ya da wikileaks'e yapılan bağışların önünü kesen internet devlerine saldıranlar hakkında ne düşünüyor?
''Neye göre, kime göre iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış'' şeklindeki soruyla gelen problemin farkındayım. Ama gene de gerçek hayatta hiç bir şey tümden siyah ya da tümden beyaz olmuyor.
Bu ülkede hak, hukuk namına bir şeyler olaydı kesinlikle bu hareketi tasvip etmezdim, o kesin. Ama şimdi ne diyeceğimi bilemedim. :D
TurkceRap
05-07-2011, 16:10
Bilişim üzerine çalışan biri olarak Hack'e karşı değilim, Bilakis Birçok olumlu yönü vardır, zaten en iyi bilgisayarcılar da doğal olarak bu vatandaşlardan çıkar.
Ama hyr herhangibir düşüncenin engellenmesini doğru bulmuyorum, bu biraz da hack etiğiyle alakalı birşey.
Diğer taraftan Hy ve türevlerininse bizlerin DÜşünce ve ifade özgürlüğüne karşı ne kadar tahammül sahibi oldukları tartışılır...
Edit: Düşünceyi engellemeye çalışan düşünceden korkan çevrelerin de hakettiklerini bulmasına fazla bir itirazım yok aslında.
Dexter ya da benzer mantalitedeki katiller, mevcut sistemdeki çarpıklardan yararlanıp kanunlar tarafından hakettiği cezayı almayanları cezasını kendince kestiğinde aklımızla bunun doğru olmadığını düşünürken (tamam işte, kanunları hakkıyla uygulamayanların yerine birileri bu işi yapıyor, ne güzel diyemeyiz çünkü bu işlerin sonununun nereye varacağı kestirilemez) vicdanımız oh olsun der ya bu da onun gibi bir şey olsa gerek. :D
Peki, hoş olmamış diyenler internet yasağını protesto etmek için devletin sitelerine saldıranlar (vatadanşın zarar görmemesi konusunda hassas davranan) ya da wikileaks'e yapılan bağışların önünü kesen internet devlerine saldıranlar hakkında ne düşünüyor?
''Neye göre, kime göre iyi ya da kötü, doğru ya da yanlış'' şeklindeki soruyla gelen problemin farkındayım. Ama gene de gerçek hayatta hiç bir şey tümden siyah ya da tümden beyaz olmuyor.
Bu ülkede hak, hukuk namına bir şeyler olaydı kesinlikle bu hareketi tasvip etmezdim, o kesin. Ama şimdi ne diyeceğimi bilemedim. :D
Önce Dexter konusuna değinmek gerekirse :) ;
Eğer Dexter öldürdüğü kişiler hakkında şöyle düşünüyorsa; ''Bu kişiler o kadar ağır suçlar işlediler ki, onları yargılayacak bir mercii bulunmuyor.. Bu yüzden ölmeleri gerekir''
Ben bu açıklamaya kesinlikle katılmam.. İşlenilen suçların, ne kadar ağır olursa olsun (düzgün işleyen) yargı tarafından cezalandırılmasını isterim.
Fakat yukarıdaki gibi deği de, şöyle düşünüyorsa; ''Bu kadar ağır suçları işlemiş kişileri yargılayacak olan yargı sistemi bu ülkede yozlaşmıştır.. Gerekli işlemleri yapmamaktadır, katiller dışarıda gezmektedir.. Bu yüzden bu kişilerin biletlerini ben kesiyorum''
Eğer bu kişileri öldürmek değil de farklı bir ceza uygulamasına olanak olsaydı, Dexter'ın bu davranışını desteklerdim.. Çünkü burada hukukun olmadığı bir ülke var, diğerindeki gibi tanınmayan bir yargı mercii yok.. Dolayısıyla Dexter'ın cezayı kendi kesmek istemesi meşrudur (Ceza suç ile orantılı olmak kaydıyla elbette.. Öldürmek bir ceza değildir)
HY konusuna gelirsek;
Öncelikle -bildiğim kadarıyla- HY bir suçlu olduğu halde yargılanmayan, devlet tarafından korunan bir insan değil.. Sadece çeşitli kişilerle birlikte kitaplar yazan, bunları sitelerde yayınlayan bir kişi.. Fakat bu işleri yaparken kullandığı finansman belli değil.. Çeşitli sermayedarlar tarafından mı, yoksa devlet tarafından mı desteklendiği bilinmiyor.
Elimizde var olan kanıtlara bakarsak, HY'nin suçlu olmadığını söyleyebiliriz.. Dolayısıyla Dexter örneğindeki gibi, adamın biletinin devlet tarafından değil de legal olmayan kişiler tarafından kesilmesi örneğine uymuyor.. Sadece bir takım fikirlerin (bu fikirlere biz katılmasak da) internette yayınlanmasını engellemek gibi duruyor maalesef.. Bu yüzden, bu hareketin tasvip edilmesi de pek mümkün değil bence.
sayın arkadaşlar humanizmin tek yüzünü tartışır oluyoruz,niye ikinci yüzünü tartışamıyoruz?ikinci yüzü kimki zalimin zulmüne,hiyanetcinin hiyanetine sessiz kalır ses çıkartmazsa onlarda yapanlar kadar suçludur der?
niye turan dursun sayfaları kapatılmara vede hacekkerlere maruz kalmadımı.çok ince vede nadirsiniz,ben sizler gibi düşünmüyorum.
kızıl hacekkerleri yüreklerinden öpüyorum.gerçekler yoldaşınız olsun zahit.
Demokrasinin, ifade özgürlüğünün, adalet anlayışının kişiye özel yanı, tarafı olmaz. Bana şöyle adalet sana şöyle demokrasi anlayışı ile evrensel kefede adaleti sağlayamazsınız. Adalet herkes için aynı oranda sağlanmaya çalışılmalı ki günü geldiğinde bundan siz de dahil herkes pozitif yönde istifade edebilsin. Bu değerler ya da kavramlar umrunuzda ise elbette.
"Ne güzel, Harun Yahya siteleri hack edilmiş, mükemmel olmuş, daha da yapılsın edilsin, doğru olan biziz" minvalinde beyanat veren arkadaşlar acaba turandursun'da yazıp çizerken yakındığımız temel şeylerin farkındalar mı? Bizler neden anonim isimlerle yazıyoruz? Neden devasa saldırı tespit, koruma donanımlarına, yazılımlarına para ödüyoruz? Neden sunucularımızı Türkiye sınırları dışında bir yerlerde barındırmak zorundayız?
İnsan hakları, demokrasi dediğimiz aletler de bilime çok benzerler. Kendi koruma mekanizmaları içlerindededir. Onlardan vazgeçerseniz odağınızdan uzaklaşmaya başlarsınız. Kişisel inanışlarınızı, doğrularınızı olaylara karıştırmaya başladığınızda, yalnız kendiniz ve görüşünüz için bu değerlerden ödün vermeye başladığınızda geminiz su almaya başlar, önünü alamazsınız.
Kendi özeleştirisini yapamaz hale gelmiş, kendi doğrularını dikte ettirir bir tavırla başka düşüncelerin zor yoluyla düşüşüne sevinen sistemler çöker.
HY konusuna gelirsek;
Öncelikle -bildiğim kadarıyla- HY bir suçlu olduğu halde yargılanmayan, devlet tarafından korunan bir insan değil.. Sadece çeşitli kişilerle birlikte kitaplar yazan, bunları sitelerde yayınlayan bir kişi.. Fakat bu işleri yaparken kullandığı finansman belli değil.. Çeşitli sermayedarlar tarafından mı, yoksa devlet tarafından mı desteklendiği bilinmiyor.
Elimizde var olan kanıtlara bakarsak, HY'nin suçlu olmadığını söyleyebiliriz.. Dolayısıyla Dexter örneğindeki gibi, adamın biletinin devlet tarafından değil de legal olmayan kişiler tarafından kesilmesi örneğine uymuyor.. Sadece bir takım fikirlerin (bu fikirlere biz katılmasak da) internette yayınlanmasını engellemek gibi duruyor maalesef.. Bu yüzden, bu hareketin tasvip edilmesi de pek mümkün değil bence.
Peki şöyle düşünsek ne olur?
Birileri kanunlardaki boşluklardan, hukuk sistemindeki çifte standarttan faydalanarak düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gereken fikirlerin yer aldığı siteleri şahsına hakaret ya da başka bahanelerle kapattırıyorsa, birileri de illegal yollarla onun sitelerine erişimi engellediğinde örnekler örtüşmüş olmaz mı?
Ps: Ölüm cezasına karşı olduğun için Dexter'i desteklemiyorsun. Ama Dexter'ın kendi hapisanesi olsa ve hakkettiği cezayı almayanları, cezalarının gerektirdiği kadar burada tutsa aferim diyorsun sanırım. Doğru anlamış mıyım? :)
Ben, hazreti Yahya'nın dört sitesine girdim ve hepsi de açıktı. Hackleme işi bi etki yaratmamışa benziyor ne yazıkki! :(
spartacus
05-07-2011, 18:17
Sitelere index atılmış...
Tartışılanlar dışında -ki ben hangi yol ve yöntemle olursa olsun yayın engelini olumlu bulmuyorum- bir noktaya değinmek de gerekir. HY eserlerinden sözde faydalanan Siteler de bir çeşit hack(tabiri yerindeyse) sistemiyle yayın yapıyor...
Domain adreslerini bir biçimde işgal ediyorlar ve kendi alanları olmadığı halde, insanların bilgiye erişiminin önünü tıkıyorlar...
Arayın darwin diye, evrim diye.... (darwinizmin sonu, darwinism, evrim vs)..... Daha bir çok alan da büyük bir kirlilik söz konusu...
Peki şöyle düşünsek ne olur?
Birileri kanunlardaki boşluklardan, hukuk sistemindeki çifte standarttan faydalanarak düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gereken fikirlerin yer aldığı siteleri şahsına hakaret ya da başka bahanelerle kapattırıyorsa, birileri de illegal yollarla onun sitelerine erişimi engellediğinde örnekler örtüşmüş olmaz mı?
Ps: Ölüm cezasına karşı olduğun için Dexter'i desteklemiyorsun. Ama Dexter'ın kendi hapisanesi olsa ve hakkettiği cezayı almayanları, cezalarının gerektirdiği kadar burada tutsa aferim diyorsun sanırım. Doğru anlamış mıyım? :)
Evet, bu durumda haklısın.
Örneğin HY'ye edilen hakaretlerden dolayı, HY'nin o siteye suç duyurusunda bulunması normal bir durum.. Yargının ise var olan hakaretlerin silinmesi yönünde bir girişimi olmayıp, o siteyi toptancı bir hareketle kapatması, sansürlemesi bir hukuksuzluktur.. HY bu durumu bilip (yani senin deyiminle hukuktaki boşluklardan, çifte standartlardan yararlanıp) bunu bir alışkanlık haline getiriyorsa ve istediği siteyi bu şekilde kapattırabiliyorsa, bu durumda HY'nin yaptığı da etik değildir.
Yalnız burada HY suç işlemiyor.. Sadece yasalardaki boşluklardan yararlanıyor.. Ama sonuçta kendi tarafındaki yargıyı bir otorite aracı olarak kullanıyor ve haksız bir şekilde cezalandırılmalarına neden oluyor.
Bu durumda söylediklerine hak veriyorum.. HY'nin sitelerine bu şekilde saldırılması haktır.
Olayı çözdük sanırım :biggrin1:
Peki yalnız bu tür bir saldırıyla yetinmeyip, adama fiziksel bir şiddet uygulansa, örneğin adam darp edilse.. Bu sefer de hak olur mu sence?.. Yoksa göze göz, dişe diş durumu mu geçerli olmalı?.. Yani HY ne yaptıysa, aynısı mı yapılmalı? (Kendi adıma yanıt verirsem; Her ne kadar HY'nin bir güzel dövülmesi fikri hoşuma gitse de, böyle bir şeyi ahlaki olarak tasvip etmem sanırım :biggrin1:)
İkinci yazdığın konuda doğru anlamışsın.. Hukukun yozlaştığı, çürüdüğü, olmadığı yerde bazı insanlar veya gruplar adaleti kendileri sağlayabilirler.. Meşrudur :)
Peki yalnız bu tür bir saldırıyla yetinmeyip, adama fiziksel bir şiddet uygulansa, örneğin adam darp edilse.. Bu sefer de hak olur mu sence?.. Yoksa göze göz, dişe diş durumu mu geçerli olmalı?.. Yani HY ne yaptıysa, aynısı mı yapılmalı? (Kendi adıma yanıt verirsem; Her ne kadar HY'nin bir güzel dövülmesi fikri hoşuma gitse de, böyle bir şeyi ahlaki olarak tasvip etmem sanırım :biggrin1:)
Aynı şekilde düşünüyorum. :)
Ascendent
05-07-2011, 21:01
Eğlenceli. Richard Dawkins'in sitesini kapattırmasından dolayı kendisine duyduğum kin bir nebze de olsa azaldı.
perfect_storm
05-07-2011, 21:55
böle bir ortam ancak karşılıklı çatışma şiddet ve mafyalaşmayı getirir yada başka açıdan bakacak olursak bu tür iyilik hareketleri:ohwell:ancak mafyalaşmanın basitliğin yaşandığı ortamlarda filizlenir
ben buna sanal saldırı ne olcakki gözüyle bakmıyorum bu da bir şiddettir ve sanal şiddet en az gerçek hayatta uygulanan sözlü şiddetle eşdeğerdir saldırıyı yapanlar aynı saldırıya hatta dahada fazlasına maruz kalabileceklerini gözardı etmesinler çünkü kanunsuz toplumda şiddetin yansıması yada benzeriyle olur yada dahada kötüsüyle karşılık bulur peki sonuç nedir sadece basit bir tatmin kim kazandı ilkel kültür
bana vurandan daha hatta çok daha tehlikeli olan kişi düşünmemi engelleyip bana baskı kurup şiddetle zorbalıkla kendisine itaat etmemi sağlayan kişidir
Bu herif tamamen faşist bir ideoloji, baskıcı ve sansürcü bir zihniyet ile bir çok bilim ve felsefe sitesini kapattırıyor.
Bu herif aynı ideoloji ve zihniyet ile bir çok dinsel eleştiri niteliği taşıyan siteleri düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayarak sırf islamı eleştiriyorlar diye kapattırıyor.
Bu herif polis ile olan bağlantısını kullanarak tabiri caizse bir çok "insan"ın (insan sıfatını hak eden insanların) ıp'sini, kısacası ev adresini, baskı ve korku yoluyla site sahiplerinden alıp (bkz: ssg'den) (bkz:ekşisözlük olayı) bu insanların evine polisi göndertiyor ve milleti fişletiyor.
Bu herif yüzlerce sitesi, bir çok makalesi ile, abiler-ablalar gibi acayip(?) örgütlenmeleri ile bu ülkenin gençlerini, yarın öbürgün bu ülkenin yönetiminde, hukuki sisteminde, adalet kurumlarında görev alacak gençlerini islami ve iğrençlik kokan fikirleriyle etkiliyor, onları zehirliyor.
Bu herif, insanoğlunu düşünmekten aciz et yığınına çevirmeyi kendisine ilahi amaç olarak seçen bir zihniyetin "askerliğini" yapıyor.
Bu herif dün muhammed'in başlattığını bugün kendisi gibi olan diğerleriyle birlikte devam ettiriyor ve "insanlığı" ve bu ülkeyi dahada berbat bir duruma bir adım daha sokuyor.
Ve burada "adalet" ve "demokrası" gibi iki tane kavrama ters düşüyor diye bu herifin sitelerinin hack'lenmesi etik(!) bulunmuyor ve bunu hak(!)(!) etmediği söyleniliyor...
Zamanında HY ve mantığındaki insanlar engellenip büyük kitleleri veya orta dereceli kitleleri etkilemeselerdi eğer, bugün turan dursun'u sırtından vuran alçaklar belkide tersine aydın kişilikler olacak ve turan dursun hala kalemini tutar olacaktı...
Ekşisözlük yazarları hacklenmeyecek, sayısı 10binleri bulan, abilerle ablalarla takılan gençlerin beyinleri zehirlenmeyecek, sağda solda mısırda elektrik olduğunan inanan hayalperestler aptal aptal kitaplar yazmayacaklardı...
Yapılan hareketin etik(!)liğine değil, getirdiği sonuca bakarım ben.
Kimse kusura bakmasın benim görüşüm budur...
bakkalmahmud
05-07-2011, 23:46
Bizim savasimiz hakli savas, onlarinkiyse haksiz savas,bizim düzenimizde herkese yasam hakki var, onlarin düzeninde yok,hack lanmalarinida ebediyen susturulmalarinida hakli bulurum,bunlara karsi mücadele kutsaldir.
Bunlarin davasi inanc davasi deyil bu cok acik,bunlarin davasi inanc üzerinden insanlar üzerine hakimiyet kurmak,bu konuda iyimser olunmamali.
Bu mücadele bunlarin pencelerinden coklarini kurtardi,herkes kurtulana kadar hersey mübahdir,adamlar gece gündüz yalani kullaniyor,,baska söze gerek varmi?.
Redhack bizi hacklemeye çalışan grup(lar)'dan daha yetenekli sanırım. Sonuçta buraya en azından ben geldiğimden beri sadece DDOS (distributed denial of service) oluyor. Pek de başarılı oldukları söylenemez. DDOS, yani bir site'ye birçok makinadan devamlı girerek sunucunun işlemci kapasitesini veya internet bağlantısının kapasitesini bağlamak, çok beceri ve zeka gerektiren birşey değildir. Tahminim 300-500 kişi üniversitede, evde, işyerinde hazır bir yazılımı çalıştırarak veya yazılım ile aynı işlevi gören bir internet sitesine bağlanarak yapıyorlar. Bunu yapan insanlara hacker aleminde hacker değil, script kiddie denilir. Redhack'in yaptığı, bir sitenin serverına girip içeriğini değiştirmek daha zor ve bilgi gerektiren bir iş.
Rehhack'in ideolojisi bana uymasa da yaptıkları aksiyonu gayet doğru buluyorum. Adnan Oktar suçsuz biri değildir, dolandırıcıdır; hukuku kötüye kullanmış, vergi mükellefinin parasını lüzumsuz davalar ile boşa harcamış bir yalancıdır. Hüküm de giymiştir ama bir türlü içeri alınmamıştır.
Başkalarının ifade özgürlüğünü hiçe sayarak bir anlamda kendisininkini de geçersiz kılmış olduğu iddia edilebilir, ancak bu iddiaya ben katılamam. Bence tıpkı bir katilin idam edilerek yaşama hakkından edilmemesi gerektiği gibi en ağır suçlunun bile ifade özgürlüğü elinden alınmamalıdır. Ancak Adnan Oktar'a olan bu değildir. Oktar kendini hala gayet özgürce ifade edebilmektedir. Yapılan sadece bu zatın rezilliğinin medyaya taşınmasıdır.
Hacklenen sitelerin hangileri olduğunu http://zone-h.org/archive/notifier=redhack adresinden görebilir, sitelerin yanındaki mirror linklerinden de hacklenmiş hallerini görebilirsiniz. Bir tanesine baksanız yeter hepsi aynı.
Uyduruk mahkeme kararıyla Dawkinsin sitesi dahil yüzlerce siteyi kapattıran harun yahya sitesine saldırı son derece doğaldır .AKPnin internete sansürü düşünüldüğünde Güç bizde dilediğimiz mahkeme kararını çıkartırız ,dilediğimiz yasayı çıkartırız diye fikir özgürlüğünü yıkanlara her ne şekilde mücadele edilirse meşrudur .Varlık hakkına saygı göstermeyenlere insanların direnme hakkı olarak bakıyorum .Meşrüdur .Haklıdır.Gereklidir.Sürdürülmelidir.
Heykellerin yıkılması basılmamış kitapların toplatılması .Delilsiz gözaltıların cezaya dönüştüğü .Medyanın işadamlarının tehdit edildiği bir ülkede Direnme hakkı Kutsaldır Her zeminde meşrudur.
Telefonların dinlendiği insanların konuşmaya korktuğu bir ortamda Direnmek meşrudur ve mecburidir .Ogüzel insanların ,Oaydın savaşçıların teslim tanımaz onurlu savaşımları önünde ceketimi saygı ile ilikliyorum.Kahrolsun halkın özgür düşüncesini boğmaya çalışan Yahya ve onlar gibiler.
perfect_storm
06-07-2011, 12:49
saygıdeğer yazar arkadaşlar benim kastettiğim şu o kişilerin siteye hacking saldırıda bulunması mesele etğim şey değil elbetteki mücadele eden insanlar kendilerine saldırılar yapılınca öteki yanağını çevirmeyecektir
türkiye zaten kanunsuzluğun kol gezdiği hukukun guguklaştığı soğuk itici mahkeme ortamlarının adalet beklentisini nadamete çevirdiği bi acayip ülkede yaşıyoruz
hy nın özellikle ekşi sözlük tutuklamalarının bizzat içinde olması gerçekten türkiye için çok üzücüdür bırakınız kitabı internette yazı yazanlar dahi tutuklanıyorsa ilerisi için harikulade şeyler beklemesin kimse
cehaletle en büyük mücadele ilim mücadelesidir ve bunun daha da ötesi boykottur
birileri alaşağı edildiğinde zafer nağraları atanlar aynısı başlarına geldiğinde zafer naraları atan düşmanlarını kınamasınlar
cehalet savaşçılarının ilim fikir karşıtlarından farkı olmalı
elbetteki tüm bunlar benim kanaatlerimdir ve kimseyi bağlamaz ve kesinlikle eleştiriye açıktır
saygılar
Olimpiyat
06-07-2011, 14:47
Richard dawkins in sitesinin hiç yok yere adaletsizce kapatılmasının (Türkiye de yasaklanmasının) ardında bu harun yahya denen adam yok mu!!
eğer harun yahya(kendisinin fikirleri ne kadar çarpık olursa olsun) karşı düşünceye tahammül eden, katılmasa bile başkalarının da fikir hakkı olduğunu savunan birisi olsaydı bende bu hackleme olayını doğru bulmazdım..
ama harun yahya gibi el altından işler çeviren birisine az bile(yıllar önce mhp li mehmet gül televizyonda anlatmıştı, gizlice buluşmuşlar ve harun yahya komünistlere karşı ittifak önermiş..tabi her şey gizli. kimbilir neler konuştular..yahu sen siyasetçi misin, ne bu toplum mühendisliği...)
bunlar bildiklerimiz..asıl sorun bilmediklerimiz:)
harun yahya ve ekibi, demokrasiyi hiç sevmez o yüzden onlara anladıkları dilden cevap vermek gerek..
Ascendent
07-07-2011, 07:57
Hayır olamayız.
Boyalı basın tabiriyle hack etmek, karşı tarafın düşünce ifade etme zeminini elinden almak ve kendi düşüncelerini dayatmak üzere dijital kaba kuvvet kullanmak demektir. Demokrasiye ve evrensel adalete inanıyorsam Harun Yahya'nın ya da başka herhangi birinin bu tür bir saldırıyı hak etmediğini düşünürüm.
Sevgili Nightlord,
Hayat toz pembe değil, herşey bu kadar basit değil. Karşıt düşünceli şahsa barış, sevgi ve saygı çerçevesinde davran kuralı işlemiyor, bu problemleri çözmüyor. Elinde gücü barındıranın umrunda olmuyorsunuz. İktidarı arkasına alıp her Ateist siteyi tek tek kapattıran bir şahıs söz konusu olan. Korkarım sizin aklınızdaki dünya sadece kağıt üzerinde. Gerçekte birbirini parçalayan kurtlar hakim.
Müttefik kuvvetler Hitler'e gidip deseydi: "Hmmm bay Hitler, bakar mısınız acaba. Merhaba biz sizin sorunlarınızı hallediş biçiminizi beğenmioruz ve sizinle oturup karşılılı sevgi ve saygı doğrultusunda her iki tarafın da çıkarına bir çözüm üretmek istiyoruz." Bu diyoloğun olabiliritesi nedir sizce? Neden diyalog bu örnekte olduğu gibi bazen işe yaramaz? Çünkü bazen kaba kuvvet kullanmak gerekir. Kaba kuvvet kullanan otoriter gücü yine kaba kuvvetle devirmen gerekir ki sevgi, saygı, karşılıklı anlayış ve diyolog zemini tekrar açılsın.
Siz ilkokuldayken hiç mi serseri tipli,kaba saba, sorun arıyan tiplerle karşılaşmadınız? Hep de sınıftaki çalışkan, fiziksel olarak zayıf veya çekingen tiplere dadaşır, laf sokmaya çalışır ya da döverler.
Bu tip insanlarla sorunlarınızı konuşarak mı halledersiniz?
"Arkadaşım neden beni dövüyorsun? Ortada bir sebep yok ki? Ben sana ne yaptım?" Gibi mantıklı ve haklı bir sohbet o kişi için birşey ifade etmeyecektir çünkü sizi dövebildiği için dövmektedir zaten ve işin mantık kısmıyla ilgilenmemektedir. Zaten genelde bu sözün ardından serseri tipli çocuk zayıf çocuğun karnına bir yumruk daha geçirmişti muhtemelen. Öğretmene veya okul müdürlüğüne şikayet de bir işe yaramaz çünkü oranın kuralları sadece okul içinde geçerlidir. Dışarıyla çıktığınızda sizi bu sefer şikayet ettiğiniz için sokakta kıstırır aynı çocuk...
Burada tek çözüm gözünün ortasına sağlam bir yumruk yapıştıracak kuvvetli birisini bulmak ve onu tehditle korkutup caydırmaktır (abi, arkadaş vs vs... arkanızı kollayacak herhangi birisi olabilir bu). Çünkü onun anladığı dil odur ve bu sayede bir daha size yaklaşamayacaktır. Ona kendi silahıyla saldırmalı yani.
Verdiğim örneklerle Adnan Oktar - Kızılhack arasındaki ilişkiyi anlıyorsunuzdur umarım.
Adnan Oktar = Hitler, serseri tipli yaramaz çocuk.
Kızılhack = Müttefik kuvvetler, sizi koruyan büyük abiniz.
Son olarak eski bir Roma sözünü hattırlatmak istiyorum. "Arms keep peace" (Ordu barışı sağlar).
Firestorm
07-07-2011, 08:16
Sevgili Nightlord,
Hayat toz pembe değil, herşey bu kadar basit değil. Karşıt düşünceli şahsa barış, sevgi ve saygı çerçevesinde davran kuralı işlemiyor, bu problemleri çözmüyor. Elinde gücü barındıranın umrunda olmuyorsunuz. İktidarı arkasına alıp her Ateist siteyi tek tek kapattıran bir şahıs söz konusu olan. Korkarım sizin aklınızdaki dünya sadece kağıt üzerinde. Gerçekte birbirini parçalayan kurtlar hakim.
Müttefik kuvvetler Hitler'e gidip deseydi: "Hmmm bay Hitler, bakar mısınız acaba. Merhaba biz sizin sorunlarınızı hallediş biçiminizi beğenmioruz ve sizinle oturup karşılılı sevgi ve saygı doğrultusunda her iki tarafın da çıkarına bir çözüm üretmek istiyoruz." Bu diyoloğun olabiliritesi nedir sizce? Neden diyalog bu örnekte olduğu gibi bazen işe yaramaz? Çünkü bazen kaba kuvvet kullanmak gerekir. Kaba kuvvet kullanan otoriter gücü yine kaba kuvvetle devirmen gerekir ki sevgi, saygı, karşılıklı anlayış ve diyolog zemini tekrar açılsın.
Siz ilkokuldayken hiç mi serseri tipli,kaba saba, sorun arıyan tiplerle karşılaşmadınız? Hep de sınıftaki çalışkan, fiziksel olarak zayıf veya çekingen tiplere dadaşır, laf sokmaya çalışır ya da döverler.
Bu tip insanlarla sorunlarınızı konuşarak mı halledersiniz?
"Arkadaşım neden beni dövüyorsun? Ortada bir sebep yok ki? Ben sana ne yaptım?" Gibi mantıklı ve haklı bir sohbet o kişi için birşey ifade etmeyecektir çünkü sizi dövebildiği için dövmektedir zaten ve işin mantık kısmıyla ilgilenmemektedir. Zaten genelde bu sözün ardından serseri tipli çocuk zayıf çocuğun karnına bir yumruk daha geçirmişti muhtemelen. Öğretmene veya okul müdürlüğüne şikayet de bir işe yaramaz çünkü oranın kuralları sadece okul içinde geçerlidir. Dışarıyla çıktığınızda sizi bu sefer şikayet ettiğiniz için sokakta kıstırır aynı çocuk...
Burada tek çözüm gözünün ortasına sağlam bir yumruk yapıştıracak kuvvetli birisini bulmak ve onu tehditle korkutup caydırmaktır (abi, arkadaş vs vs... arkanızı kollayacak herhangi birisi olabilir bu). Çünkü onun anladığı dil odur ve bu sayede bir daha size yaklaşamayacaktır. Ona kendi silahıyla saldırmalı yani.
Verdiğim örneklerle Adnan Oktar - Kızılhack arasındaki ilişkiyi anlıyorsunuzdur umarım.
Adnan Oktar = Hitler, serseri tipli yaramaz çocuk.
Kızılhack = Müttefik kuvvetler, sizi koruyan büyük abiniz.
Son olarak eski bir Roma sözünü hattırlatmak istiyorum. "Arms keep peace" (Ordu barışı sağlar).
Dostum bende bir şey ekliyim silah insan ölüdürmek dışında hiç bir işe yaramaz ve insanların öldüğü yerde barış olmaz. Kısacası ordu barış filan getirmez eğer getirse idi amerika herhalde dünyaya barış dağıtıyor olurdu sonuçta her savaşa adamlar barış getirmek için giriyor ya...
Ascendent
07-07-2011, 08:36
Dostum bende bir şey ekliyim silah insan ölüdürmek dışında hiç bir işe yaramaz ve insanların öldüğü yerde barış olmaz. Kısacası ordu barış filan getirmez eğer getirse idi amerika herhalde dünyaya barış dağıtıyor olurdu sonuçta her savaşa adamlar barış getirmek için giriyor ya...
Ben ordunun caydırıcılık anlamında barışı sağlayabileceğini düşünüyorum. Yani hiç savaşmadığı zamanda. İnsanlar zayıf iradeli yaratıklardır. Sözlerinde durmazlar ve güç müptelasıdırlar. Onların diğer insanları ezip güce ulaşmasının önündeki engel kalkar kalmaz buna başvuracaklardır. Bugünkü toplumda silahlı kuvvetlerin eksikliği kaos ortamını doğururdu. Bunun önüne geçen tarafsız, evrensel hukukun emrinde silahlı kuvvetlerdir. İşte sevgili Firestorm senin haklı olduğun kısım burası: "Hangi silahlı kuvvet tarafsız ki?" Bunun ben de farkındayım. Bu "tarafsızlık" uygulanabilse ve insanlar silahlı kuvvetleri çıkarları için kullanmaktan vazgeçseler keşke.
İlginç bir örnek vereyim. ABD'nin ürettiği kıtalar arası balistik füze modellerinden birinin adı "Peacekepper" (http://en.wikipedia.org/wiki/LGM-118_Peacekeeper) (Barış koruyucu). Bu füze bir kez bile saldırı amaçlı fırlatılmadı. 1985'te üretilmeye başlandı ve 2005'e kadar hizmet etti ABD ordusuna. Sonra da yerini yeni modeller aldığı için kaldırıldı. Dediğim caydırıcılık meselesine basit bir örnek. Tek bir kez bile kullanılmamasına rağmen belki de milyonlarca hayatı kurtardı çünkü ABD'nin rakipleri o füzeye hedef olmaktan sakınıyordu.
Ya arkadaşlar olayı çok büyütüyorsunuz. Hackler sonucunda Adnan Oktar'ın ifade özgürlüğü kısıtlanmış değil. Böyle bir kasit de yoktu. Adamın FTP şifresi değiştirilmemiş, domainleri çalınmamış, sitelerine günlerce DDOS yapılmamıştır. Suç yok mu? Var tabi. Olan olay birinin sizin evinize izinsiz girip camınıza burada oturan insan sapıktır diye pankart asıp hiç birşey çalmadan çıkmasına benziyor. Bu sizin ifade özgürlüğünüzü etkilemez, ama sonuçta evinize izinsiz girilmiş ve size hakaret edilmiştir; manevi ve belki de dolaylı olarak maddi zarar görmüşsünüzdür.
Siz tutmuşunuz ifade özgürlüğünden başlayıp, atomic deternt'a götürmüşsünüz olayı. Daha üçüncü sayfadan Godwin'in yasası (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law) da işlemiş. Abartmayalım...
yucemanitu
07-07-2011, 15:52
Peki soru şu; bizim sitelerimiz benzer yöntemlerle saldırıya uğradığında isyan edersek
haklı bir zeminde olur muyuz ?
İyi de biz bugüne kadar kaç site kapattırdık? Eğer HY başka sitelerin sesini kesmeye, sansürletmeye, kapattırmaya uğraşmasa da bizim yaptığımız gibi sadece görüşlerini açıklasa tamam, o zaman "Haklısın." derdim. Ama kendisi sürekli saldırıp başkalarının sesini kıstığı için yaptığı şeyin aynısı kendine dönmüş yani ben de yıllardır ona buna saldırıp her farklı görüşün sesini kısan HY'nin bu karşılığı hak ettiğini düşünüyorum. Yaptığını bir kez da kendi yaşasın da görsün bakalım güzel oluyor mu?
Ascendent
08-07-2011, 00:15
Ya arkadaşlar olayı çok büyütüyorsunuz. Hackler sonucunda Adnan Oktar'ın ifade özgürlüğü kısıtlanmış değil. Böyle bir kasit de yoktu. Adamın FTP şifresi değiştirilmemiş, domainleri çalınmamış, sitelerine günlerce DDOS yapılmamıştır. Suç yok mu? Var tabi. Olan olay birinin sizin evinize izinsiz girip camınıza burada oturan insan sapıktır diye pankart asıp hiç birşey çalmadan çıkmasına benziyor. Bu sizin ifade özgürlüğünüzü etkilemez, ama sonuçta evinize izinsiz girilmiş ve size hakaret edilmiştir; manevi ve belki de dolaylı olarak maddi zarar görmüşsünüzdür.
Siz tutmuşunuz ifade özgürlüğünden başlayıp, atomic deternt'a götürmüşsünüz olayı. Daha üçüncü sayfadan Godwin'in yasası (http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law) da işlemiş. Abartmayalım...
:D Godwin yasası diye birşeyin olduğundan habersizdim, bundan böyle daha sınırlı kullanacağım Hitler örneklerini.
Ama savunduğumu hala savunuyorum. HY gibi psikopatlar için ifade özgürlüğü işlemez, işlemez çünkü onun yaptığı ifade özgürlüğünü çıkarları doğrultusunda kullanıp zombi insan yaratmaktır. Benim gözümde, yapılabilecek her türlü şekilde kendisinin ününe zarar verilmesi ve rezil edilmesi, Kaba kuvvet kullanılması (hack) bu gibi şahslara caizdir (sebeplerimi önceki postlarımda açıkladım)
milomanara
08-07-2011, 11:02
Adnan Hocamızın, hayali arkadaşlarının gazıyla yaptıkları neredeyse alçaklık olarak tarif edilebilecek seviyesizlikte eylemler. Ama ben ifade özgürlüğünü muhterem hocamız için bile savunmamız gerektiği kanısındayım. Evet hoca yalan söylüyor, evet iftira atıyor, çarpıtıyor. Fakat kendi entellektüel saygınlığını zaten kendisi yerle bir ediyor. Hocanın bu kadar tıklanmasının sebebi dahiyane internet örgütlenmesi ve güçlü argümanları değil, Evrim/Kuran çatışması altında ezilen milyonlarca saftiriğe duymak istediklerini söylemesidir.
Yahu herifin tipine baksanıza, İslamî kredibilitesi Cübbeli gibi kendi içinde tutarlı müslümanlarca, bilimsel kredibilitesi kendisini muhatab almayan bilim camiasınca yerle bir edilmiş zavallı bir adam. Yarattığı dezenformasyon ciddi bir talebin arzıdır. Hindistan'da ineklerin kerametlerinden bahseden siteler bile bu garibandan kat kat fazla tık almaktadır(Aşağıdaki grafikte zeminde sürünenler hocamızınkiler).
Kaçıklar için bile ifade özgürlüğü! Çünkü herkesin görmezden gelme hakkı var.
http://img3.imageshack.us/img3/6660/hyhindu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/3/hyhindu.jpg/)
bunun ifade hürriyetiyle ne alakası var.
hy takımı her türlü şerefsiz yöntemi sonuna kadar kullanmayı ahlak haline getirmiş bir gürühtur.
bilim ve özgür düşünce karşısında suçludurlar.
arada bir cezalandırılmaları adaletin gereğidir.
onları hakleyen arkadaşlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
başarılarının devamını canı gönülden diliyorum.
Adnan Hocamızın, hayali arkadaşlarının gazıyla yaptıkları neredeyse alçaklık olarak tarif edilebilecek seviyesizlikte eylemler. Ama ben ifade özgürlüğünü muhterem hocamız için bile savunmamız gerektiği kanısındayım. Evet hoca yalan söylüyor, evet iftira atıyor, çarpıtıyor. Fakat kendi entellektüel saygınlığını zaten kendisi yerle bir ediyor. Hocanın bu kadar tıklanmasının sebebi dahiyane internet örgütlenmesi ve güçlü argümanları değil, Evrim/Kuran çatışması altında ezilen milyonlarca saftiriğe duymak istediklerini söylemesidir.
Yahu herifin tipine baksanıza, İslamî kredibilitesi Cübbeli gibi kendi içinde tutarlı müslümanlarca, bilimsel kredibilitesi kendisini muhatab almayan bilim camiasınca yerle bir edilmiş zavallı bir adam. Yarattığı dezenformasyon ciddi bir talebin arzıdır. Hindistan'da ineklerin kerametlerinden bahseden siteler bile bu garibandan kat kat fazla tık almaktadır(Aşağıdaki grafikte zeminde sürünenler hocamızınkiler).
Kaçıklar için bile ifade özgürlüğü! Çünkü herkesin görmezden gelme hakkı var.
http://img3.imageshack.us/img3/6660/hyhindu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/3/hyhindu.jpg/)
Hindu.com Hindistan'da en çok satılan 3. ingilizce gazete The Hindu'nun internet sitesi. The Hindu, herhangi bir dilde, Hindistan'da 10. ve dünya genelinde de 32. en çok satılan gazete. Yaptığınız karşılaştırmada google'da Harun Yahya diye arayınca ise ilk sonuç olarak ne harunyahya.org ne de harunyahya.tv çıkıyor; ilk sonuç harunyahya.com. Dolayısı ile bu grafiğin pek bir anlamı yok. Ama nereden bulduğunuzu merak ediyorum.
Ben google insight'tan başka grafikler buldum:
hinduism vs buddhism vs harun yahya:
http://www.google.com/insights/search/#q=%2Chinduism%2Cbuddhism%2C%20%22harun%20yahya%22 %2C&cmpt=q (http://www.google.com/insights/search/#q=%2Chinduism%2Cbudism%2C%20%22harun%20yahya%22%2 C&cmpt=q)
harun yahya vs laik vs evrim:
http://www.google.com/insights/search/#q=%2Claik%2Cevrim%2C%20%22harun%20yahya%22%2C&cmpt=q
harun yahya vs hinduism vs seks: )
http://www.google.com/insights/search/#q=%2Chinduism%2Cseks%2C%20%22harun%20yahya%22%2C&cmpt=q
Adnan Oktar öyle küçümsenecek biri değil.
Ama yapılan hack zaten Madımak olaylarının yıldönümünde yapılan kısa süreli bir aksiyondu. Yapılış biçimi teknik olarak suç unsuru içerse de yapılan olay, ifade özgürlüğü bakımından birinin sözünü kesmek ile eşdeğer. TV'deki tartışma programlarında bağıra bağıra birilerinin sözünü kesen insanları ifade özgürlüğünü kısıtlamak ile iddia etmek nekadar hiperbolik ise bu hack için de öyle.
:D Godwin yasası diye birşeyin olduğundan habersizdim, bundan böyle daha sınırlı kullanacağım Hitler örneklerini.
Ama savunduğumu hala savunuyorum. HY gibi psikopatlar için ifade özgürlüğü işlemez, işlemez çünkü onun yaptığı ifade özgürlüğünü çıkarları doğrultusunda kullanıp zombi insan yaratmaktır. Benim gözümde, yapılabilecek her türlü şekilde kendisinin ününe zarar verilmesi ve rezil edilmesi, Kaba kuvvet kullanılması (hack) bu gibi şahslara caizdir (sebeplerimi önceki postlarımda açıkladım)
İlginç bir fenomendir Godwin yasası. Artık öğrenmiş oldun. Ben abartının zaten sırf senin tarafından kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu olayı ifade özgürlüğünün ihlali olarak anlamak da bence çok yersiz. Ama yukarıda yazdığın paragrafa tam olarak katılamam. Adnan Aktar'ın bile ifade özgürlüğüne sahip çıkmamız lazım. Ancak hakareti de bu şekilde bir hack'i de ha(c)k ediyor. Keşke defacementta bazı tipik komünist ifadeler yer almasaydı. Sadece madımak olayları anılıp, Oktar'a kırılarak güldüğüm hakaretler edilseydi. Bence etkisi daha fazla olurdu.
godwin yasası der ki:
tartışma ilerler iken bahsi geçen konuya hitaben hitlerle alakalı karşılaştırma yapan kişi ya da kişiler, tartışmayı otomatik olarak kaybetmiş sayılır.
Yani siz şimdi "daha üçüncü sayfadan godwin'in yasası işlemiş" derken, ascendent'in hitlerle alakalı karşılaştırma yapmasından dolayı tartışmayı otomatikmen kaybettiğini mi söylüyorsunuz?
Bu yasanın mahiyeti tam olarak nedir?.. Hangi kategoride değerlendirilir?
Benim de kabul edebileceğim, faydalı bir şey söylüyor aslında yasa.. Ama şimdi Ascendent otomatik olarak kaybetmiş mi oluyor?.. Doğruları söylese bile!?
Bir de Hitler'i değil de Stalin'i veya Pinochet'i örnek versek ne değişir ki?.. İsimler farklı, içerik aynı :)
Godwin'in yasasının orijinal hali şöyle:
İnternette bir tartışma uzadıkça Hitler veya Naziler ile ilgili bir karşılaştırma yapılmasının olasılığı 1'e yaklaşır.
Matrak bir fikir ve ifade ediliş şekli.
Daha sonraları bir takım insanlar bundan hitler ile karşılaştırma yapan taraf tartışmayı kaybetmiş sayılır diye bir tartışma kuralı çıkarmışlar. Godwin böyle birşeyi savunmuyor, bende savunmuyorum. Yukarıda ifade ettiğim zaman da Ascendant'ın kaybettiği anlamında yazmadım. Ama tabi insanların ister Hitler, ister Stalin, Pol Pot vs.. bir karşılaştırma yapmadan evvel bu karşılaştırma gerçekten uygun mu diye kendilerine bir sormalıdırlar. Basit bir çıkarım şöyle olabilir:
İfade etmek istediğim şeyi, milyonlarca insan öldürmüş bir birey ile karşılaştırma yapmadan ifade edebiliyor muyum? Eğer edebiliyorsam, o zaman karşılaştırmayı yapmamak daha akıllıca olabilir.
İkinci çıkarımın bir kural sayılmasına, dediğim gibi, pek taraftar değilim. O yüzden Stalin ile yapılan bir karşılaştırma için geçerli olup olmadığı pek büyük bir önem taşımıyor ama Hitler için geçerli ise diğer bütün soykırımcılar için de geçerli olması gerekir diye düşünüyorum. Orijinal kural Stalin için de geçerli olabilir, ancak bu durumda olasılığın 1'e Hitler'den daha yavaş yaklaştığı bir gerçek. Aslında Stalin, Hitler'den daha çok insan öldürmüş ama Hitler beynimize kötülüğün sembolü olarak yerleşmiş bir kere.
Konudan çok uzaklaştık ama, Hitler ve Stalin ile ilgili matrak şeylerden bahsederken, ingilizce bilen arkadaşlara bir link daha paylaşmak istiyorum:
http://www.reddit.com/r/reddit.com/comments/dlu96/new_si_unit_one_hitler/
İngilizce bilmeyen arkadaşlar için basitçe özetleyim:
İlk ileti yeni bir birim öneriyor: Bir Hitler(HI)=6.000.000 insan ölümü. Dolayısıyla 218 kişi öldüren İngiliz seri katil Harold Shipman'ın topluma katkısının 6 microhitler olmuş oluyor. Stalin ise 1 hitleri aşmış tek insan olarak yaklaşık 5 hitlerlik hasar yapmış oluyor. EPA(ABD'nin Çevre Koruma Kurumu) bir insan hayatını 6,9 milyon olarak değerlendiriyormuş. Dolayısı ile bir HI=-41.400.000.000.000 dolar ediyor. Bu durumda, eğer bankanız size 35 dolarlık bir ceza yazarsa tezgahın arkasındaki çalışana size yaklaşık 84 picohitlerlik geçirdiklerini söyleyip, tezgahın arkasında çok küçük bir Auschwitz olup olmadığını sorabililirmişsiniz.
Daha sonraki iletilerde Hitler'in sadece 6 milyon insan öldürmediğini, 6 milyonun sadece Hitler'in öldürdüğü Yahudileri kapsadığı ve Hitler'in öldürdüğü engelliler, Çingeneler, homoseksüeller ve savaş tutsakları katıldığında sayının kaynağa göre 11 ila 17 milyon arasında değiştiği ifade ediliyor. Bu kısmı komik değil tabi. Ancak başka iletilerde x Hitler öldürmek, x Hitler harcamak, x Hitler meydana getirmek ve x Hitler uygulamak arasından hangisinin daha doğru olacağı tartışılıyor.
Bu tartışma tabi daha ilk iletiden Godwin yasasına takılıyor. Bu bakımdan forumuzun herhangi bir konusunun daha iyi performans sergilediğini tahmin ediyorum.
Neyse ben buna gülmüştüm, bazılarınız belki hiç komik bulmaz. Hatta komik bulduğum için bana 100 nanohitlerlik bir cani gibi bakabilirsiniz, bilemiyeceğim. Fakat Adnan Oktar'ın en fazla 1 micro Hitler uyguladığını tahmin ediyor ve karşılaştırmanın orantısız olduğunu düşünüyorum.
Ascendent hemen sözünü geri al panpa, yoksa biz "evet hacklansin" diyenler sırf godwin(tanrıkazanır) yasası yüzünden haksız çıkıcaz yemin billah .D