Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'nin yemin etmeme tavrı hakkında...
Violadagamba
05-07-2011, 16:15
1) AKP'nin gücü ve tavrı ortadadır. Çektikleri rest nettir.
2) Anayasadaki hükümler açıktır ve kısa bir zaman sonra CHP'li vekillerin ve diğerlerinin vekilliği düşer. Yüz küsür koltuğun boşalmasının ardından da ara seçime gidilir.
3) Ara seçimde de ilgili vekilliklerin en az yarısını AKP alır.
Recep Tayyip Erdoğan ve vekilleri bunu yapabilecek istek, güç ve kabiliyetteler. CHP ve BDP neden AKP'yi en az 450 sayısına ulaştıracak olan "Sembolik" bir eylemde ısrar edebilir?
Kanaatim: 15 Temmuz'a kadar yemin etmezlerse AKP ile ilgili partiler çok önceden yeni rejim için anlaşmışlar demektir.
TurkceRap
05-07-2011, 16:19
Bu konjonktürde bunu yapmak aptallıktır, strateji hatasıdır, başka birşey değil...
Ben CHP'yi haklı buluyorum.. Boykot yerinde bir karardır.. Eğer tutukluluk süreleriyle ilgili doğru düzgün bir önerge verirlerse, yıllardır çözülemeyen bir konu da çözülmüş olur.. Hem de başarı CHP'nin olur.
Bir 'ara seçim' olmasına, AKP'nin boş kalan vekilliklerin yarısını almasına felan ihtimal vermiyorum.. Demokrasimiz yerlerde sürünüyor doğru ama o kadar da değil yani.. Bence CHP meclise girseydi 2 vekili de kaybederdi.. AKP'nin CHP'nin boykot pozisyonunda bile uzlaşmaya hiç niyeti olmadığı ortada, diğer türlü hiç uzlaşmazdı diye düşünüyorum.
Violadagamba
05-07-2011, 17:46
Ben CHP'yi haklı buluyorum.. Boykot yerinde bir karardır.. Eğer tutukluluk süreleriyle ilgili doğru düzgün bir önerge verirlerse, yıllardır çözülemeyen bir konu da çözülmüş olur.. Hem de başarı CHP'nin olur.
Bir 'ara seçim' olmasına, AKP'nin boş kalan vekilliklerin yarısını almasına felan ihtimal vermiyorum.. Demokrasimiz yerlerde sürünüyor doğru ama o kadar da değil yani.. Bence CHP meclise girseydi 2 vekili de kaybederdi.. AKP'nin CHP'nin boykot pozisyonunda bile uzlaşmaya hiç niyeti olmadığı ortada, diğer türlü hiç uzlaşmazdı diye düşünüyorum.
Sayın Sangre,
Ara seçimlerde izlenen sistem yine genel seçim sistemi olacaktır.
Örneğin Ankara'da boşalan vekillikler (Faraza 5 yer) için bütün partiler seçime girecek. Bütün partiler aşağı yukarı aynı oranları yakalayacak. Bu durumda vekilliklerin en az yarısı AKP'ye gidecek. CHP kadar olmasa da benzer vekil kaybı BDP'liler için de geçerli.
BDP umrumda değil de CHP ne haltın peşinde? Zindanlara tıkılan vekillerimize sahip çıkmak ayrı mesele AKP'yi en az 450 vekille ödüllendirmek apayrı mesele.
15 Temmuz'a kadar blöf mü yapıyorlar ya da salaklar mı ya da salak ayağına yatıp Meclis'i RTE'ye teslim etmeye mi çalışıyorlar?
Ben salak ayağına yattıklarından endişeliyim.
Bir 'ara seçim' olması durumunda o şekilde olacağını biliyorum.. Ama yukarıda da söylediğim gibi böyle bir şeye pek ihtimal vermiyorum.. AKP, CHP ve MHP'nin BDP'yi gözden çıkarıp meclis dışına itmesi bile günümüzde mümkün değilken, CHP gibi Türkiye'nin en köklü partisinin, seçmenlerin 4'te 1'inin oyunu almış bir partinin meclis dışında kalacağı gibi bir ihtimali düşünemiyorum bile.. Mevcut şartlarda AKP'nin en hırçın, en gözü dönmüş halinin dahi bunu yapmaya gücünün yeteceğini sanmıyorum.. Zaten AKP'nin seçimden bu kadar güçlü bir şekilde çıkmışken, bu krizi aşmak için çaba göstermemesini de çok garipsiyorum.. CHP ve BDP'nin mecliste olmaması, varlık alanlarını sokaklara taşıması ve bu şekilde direnmesi en çok AKP'ye zarar verecektir.
Bu kriz öyle yada böyle aşılacaktır görüşündeyim.. Her ne kadar şu anda CHP kararsız, kendinden emin olmayan bir tavırda olsa da ilk boykot kararları doğruydu.. Şimdi bu kararlılıklarını sürdürmeleri gerekiyor.. Ve krizi aşmak için AKP'ye daha fazla baskı yapmalılar.
Violadagamba
05-07-2011, 18:33
Sayın Sangre,
Değerlendirmemi eksik yapmışım ve bu yüzden yanılmışım. Az önce CHP'nin Meclis oturumlarına katılmasının ne kadar aptalca bir gösteri olduğunu düşünürken aslında aptalca bir gösteri olmadığını fark ettim. Oturumlara devam ediyor adamlar; halbuki anayasaya göre vekilliğin düşmesinin konusu devamsızlık ya da mahkumiyet...
Ama şunu bilin ki AKP CHP'yi Meclis'ten def edecek kadar öz güven ve güç sahibi; ve arsız. İddia ediyorum: CHP'yi Meclis'ten atmak için girişimlerde bulunacaklar ve -başarsınlar başarmasınlar- oylarını da arttıracaklar.
Chp boyle boyle kendi kendisini biterecek insallah
Ne kadar genel baskan degistirsede iflah olmaz bu adamlar.
Neden darbe planlarina adi karismis adamlari aday yapiyorsun be adam? Neden?
Daha once hic darbe yapmadiniz mi? Darbecilerle isbirliginde bulunmadiniz mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Maglup edemediginiz siyasi rakiplerinizi askeri darbelerle devirmeyi ne kadar cok arzu ettiginizi bilmeyen var mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Insanlari o kadar aptal mi sandiniz?
Bazi akademsiyenlerin ve gazetecilerin darbecilerle her zaman ortak hareket ettigini bilmeyen var mi? Daha once yaptiginiz bisey zaten, arti kimlerin darbe saksakciligi yaptigini gormuyor miuyuz biz?
Demokratik bir ulkede "ordu goreve" diye pankart acilmasi bile suctur, o zaman bunlari savunmak neden CHP'ye dusuyor? Bu mu halkcilik?
Violadagamba
05-07-2011, 19:41
Chp boyle boyle kendi kendisini biterecek insallah
Ne kadar genel baskan degistirsede iflah olmaz bu adamlar.
Neden darbe planlarina adi karismis adamlari aday yapiyorsun be adam? Neden?
Daha once hic darbe yapmadiniz mi? Darbecilerle isbirliginde bulunmadiniz mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Maglup edemediginiz siyasi rakiplerinizi askeri darbelerle devirmeyi ne kadar cok arzu ettiginizi bilmeyen var mi? Neyi inkar ediyorsunuz? Insanlari o kadar aptal mi sandiniz?
Bazi akademsiyenlerin ve gazetecilerin darbecilerle her zaman ortak hareket ettigini bilmeyen var mi? Daha once yaptiginiz bisey zaten, arti kimlerin darbe saksakciligi yaptigini gormuyor miuyuz biz?
Demokratik bir ulkede "ordu goreve" diye pankart acilmasi bile suctur, o zaman bunlari savunmak neden CHP'ye dusuyor? Bu mu halkcilik?
Demokrat bir ülkede "İnanmayanların ellerini kollarını kesin!" diye emir veren bir inancın örgütlenmesi suç olmalıdır. Demokrat bir ülkede bu sapık inanca göre faaliyet gösteren namussuzlara tepki göstermesi muhtemel insanların yıllarca zindana tıkılması da suç olmalıdır...
Sonuç olarak: "YUH! Yakışır dergâh kuluna!" diyorum...
Suçu nedir, isnat edilen suçu içinde ne görev almıştır bilinmeyen yurttaşların onca yıl zindanlarda tutulmasını savunan kişiye ne denir?
"Yuh"tan da, "Dergâh kulu"ndan da ötesi denir...
Memleket dergâh iti ile, dilenci ile, fahiş ve fahişe ile dolu... Yüzde 50, 90 neyse ne; memleket ruhsuz dergâh iti ile dolu...
Dilencinin, dergâh itinin, katilin, namussuzun kalabalıklığı namuslu insanı bağlamaz. Sizin kazanacağınız en fazlasından bedava bayat makarnadır.
Osmanlida bile el kol kesen yoktu, neden bahsediyorsunuz siz ya
Violadagamba
05-07-2011, 20:26
Osmanlida bile el kol kesen yoktu, neden bahsediyorsunuz siz ya
İslâm'dan, Kur'an'dan, hadisten bahsediyorum.
Kol bacak kesilmedi şimdilik... Darbe yapacaklardı diye delilsiz, iddiasız insanları içeri tıkıyorsunuz şimdilik.
Bir açıdan haklısınız. Kol bacak kesme Osmanlı'da "BİLE" -Demek ki siz Osmanlıcılara göre Osmanlı o kadar rezil bir rejimdi, niyeyse...- kısmen yoktu; ama onca Osmanlıcı dergâh itinin kol bacak kesme ve taşlama cezalarının Osmanlıda hemen hemen hiç uygulanmadığını öğrendiklerinde "Osmanlı benim rabbim değil!" dediklerini de bilirim.
Beyefendi, kısacası demem şu:
İslâmî çetenin "Demokrasi" diye yutturmaya çalıştığı şeriat zulmünü kimseye yutturamazsınız.
Oy aldınız, buyurun, ilan edin dergâhınızın planlarını, Kur'an'ın emirlerini filan... Aman aman yüzde onların altına mı düşeceksiniz? O zaman devam edin demokrasi diye ağlaşmaya...
Delilsiz iddasiz kimsenin iceri tikandigi yok. Bu ulkede on yilda bir askeri darbe olmustur. Yine geleneksel darbe senliklerinin zamani gelmisti ama bu kez yapamadilar, ellerinde patladi. Bu girisim bir suc oldugu icin dogal olarak yargilaniyorlar, Chp denilen rezil partide bu darbecileri parlementoya tasimaya calisiyor, ulkede kriz cikartiyor. Hay sizin akliniza ya
Jolly Jocker
05-07-2011, 21:00
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun(kısaca EDÖB diyelim) tavrını doğru ve yerinde buluyorum. Bugüne dek elde ettikleri mevzilerden geri düşmek istemiyorlar. Artık herhangi bir yasakla karşılaşmadan vekillerini meclise sokmak ve rahatça siyaset yapmak istiyorlar. Yani meclisin ve devletin kendilerini kabullenmesi için bastırıyorlar. Bu reddedildiğinde de CHP gibi ortada kalmazlar, çünkü örgütlüler. Demokratik Toplum Kongresi(DTK) başta olmak üzere pek çok yerde kendi sokak meclisleri var. Bu meclislerde halkı politikleştiriyorlar. İkili bir iktidar durumu yaratmak için zemin hazırlıyorlar, ki bu çok akıllıca. Eskinin Fatsa'sındaki gibi heyecan verici bir deneyi andırıyor.
Zaten BDP'nin arkasında artık git gide oturmuş ve kendine güvenen silahlı bir güç de var(PKK). Kürt halkı başta olmak üzere pek çok kesime kendilerine legal siyaset olanağı verilmediğini göstererek silahlı mücadelelerine toplumsal meşruiyet hazırlıyorlar. Üstelik sol bir Türkiye partisi yaratmak için güçlü adımlar da atıldı. Sosyalistlerin aktif desteği alındı. Bu durum geliştirilebilir. BDP, ''Kürt Partisi'' imajından kurtulup tüm ülkeyi kucaklayan, enternasyonalist, solcu, feminist, ekolojist duyarlılıklara hitap eden, emek vurgusu yapan, Kürtler başta olmak üzere tüm ötekileştirilenlerin sesi olmaya aday bir partinin nüvelerini atıyor. Zaten Öcalan'ın da BDP'lilerin de açıklamaları ve çizdikleri yön hep bu şekilde. Demokratik Özerklik dedikleri ve tüm ülke için uygulamak istedikleri proje de üretenlerin yönetmesine olanak tanıyan, Murray Bookchin'in fikirlerini temel alan(ki PKK ile Apo'nun adeta gözdesi olan bir adamdır, ekoanarşisttir), merkezi devlet yapısını güçten düşüren, çok daha demokratik bir proje. EDÖP 'ya hep beraber ya hiçbirimiz' gibi ilkeli bir tavır alıp meclise gitmeyerek -parlamentoda yer alma hakkından faydalanmak istemesine karşın- parlamentarist olmadığını da gösteriyor.
CHP ise ne yaparsa yapsın. Yeterki şu partinin solcu imajı artık kırılsın. Bu parti artık tarihin çöplüğüne atılmalı. Ama CHP kitlesi içerisinde ciddi bir aydın, soldan ayana, hatta sosyalist kesim de var. CHP'nin her 'çuvallayışı' bu kesimin gözünün açılmasına vesile olabilir.
AKP'nin anayasayı CHP ve EDÖP olmadan MHP'yle birlikte hazırlamasından ise korkmamak gerekir. Hatta bence böylesi daha 'hayırlı' bile olabilir! Çünkü BDP'liler, sosyalistler ve CHP'nin içinden ciddi bir kesim nihayet kendi partilerinin bile reddettiği meclisi temel alarak düşünmek yerine sokağı, devrimci bir kavgayı büyütmayi düşünebilirler. Bu ülkede bir şeyler değişirse de ancak o zaman değişir zaten. Öte yandan, yeri gelmişken söylemeden edemeyeceğim; ben herkesi ve elbette CHP'lileri de boykota davet etmiştim seçimden önce. Beni dinlememişlerdi arkadaşlar. Ama şimdi oy verdikleri parti gitmiyor meclise! Mecburi boykot bir nevi. Demek boykot etmek için bile CHP'nin onları mecbur bırakmasını bekleyecek kadar kuzuydu bu arkadaşlar. Güler misin ağlar mısın? :)
Violadagamba
05-07-2011, 23:06
Beni dinlememişlerdi arkadaşlar. Ama şimdi oy verdikleri parti gitmiyor meclise! Mecburi boykot bir nevi. Demek boykot etmek için bile CHP'nin onları mecbur bırakmasını bekleyecek kadar kuzuydu bu arkadaşlar. Güler misin ağlar mısın? :)
Konu başlığını açarkenki kuşkularımı dillendirmiştim. AKP'ye en başta yardımcı olmak isteyenler besbelli ki araseçimciler. BDP CHP'den daha kararlı duruyor bu durumda. RTE Siirt'ten Meclis'e girerkenki PKK tavrını da unutamadım: "Diğer partiler kadınları aday göstermediği için boykot ediyox!"
Dehşet içinde benzer bir CHP ve PKK desteği bekliyorum. RTE zaten Meclis'te, bu seferki amaç adam 450 vekil sahibi olsun.
Violadagamba
05-07-2011, 23:08
Delilsiz iddasiz kimsenin iceri tikandigi yok. Bu ulkede on yilda bir askeri darbe olmustur. Yine geleneksel darbe senliklerinin zamani gelmisti ama bu kez yapamadilar, ellerinde patladi. Bu girisim bir suc oldugu icin dogal olarak yargilaniyorlar, Chp denilen rezil partide bu darbecileri parlementoya tasimaya calisiyor, ulkede kriz cikartiyor. Hay sizin akliniza ya
Sayın Marlin Manro,
Balbay, Haberal ve Engin Paşa hangi iddialar ve o iddiaların dayandığı hangi delillerle dergâh kullarınca hücrelere tıkılmışlardır? Açıklayınız.
perfect_storm
06-07-2011, 00:03
dincilerden ve örümcek kafalılardan koruyan darbecilerin adıyla de ki ey darbeciler sen istemediklerini meclis dışında ve istediklerinide mecliste görmeyi isteyensin
o iktidarın sahibidir ancak senin lafını dinler ancak senin izinden gideriz
bizi ancak darbecilerin yoluna ilet
kendine iktidar verdiklerinin yoluna oyları bölünenlerin ve vekilleri başka partilere kaçanların yoluna değil
Delilsiz iddasiz kimsenin iceri tikandigi yok.
Delil toplanamamış hala daha sürüyor... Ne zaman toplanacağı belli değil. Yani ortada belirgin geçerli hukuki bir delil yok. Tutuklamalar tamamen siyasidir ve okyanus ötesinden talimatlıdır. Bilinen şudur ki gerçekleştirilecek bir ortadoğu operasyonuna karşı çıkabilmesi muhtemel tüm askeri sivil muhalifler içeri tıkılmıştır.
Mustafa Balbay, gardiyan zoruyla hücreye atılmıştır. Daracık bir odada resmen hukuksuz yere tutulmaktadır. Eşiyle çocuklarıyla görüşmesi bir cam bölme arkasından gerçekleşmektedir. Doğu Perinçek de hücrededir ve 3 ay boyunca eşiyle görüşme yasağı konmuştur. Bu pırıl pırıl tertemiz insanlar, resmen çürütülmektedir. Muhtemel amaç ölmeleri doğrultusundadır ki Kuddusi Okkır'da bu hedef gerçekleştirilmiştir. Karanlık Dergah kulları elbet bunun hesabını verecektir.
SHADOWofGODonEARTH
06-07-2011, 12:23
Önder SAV gittikten sonra CHP strateji hataları yapmaya başladı, peygamber gibi adamdı Önder (sav).
Delilsiz iddiasız içeriye tıkılan yok diyen arkadaş, deniz fenerinde adamlar 3 senedir dışarıda, delilleri karatmadıklarını nerden bileceğiz, onlar neden içeri tıkılmadı?
Firestorm
06-07-2011, 12:33
Önder SAV gittikten sonra CHP strateji hataları yapmaya başladı, peygamber gibi adamdı Önder (sav).
Delilsiz iddiasız içeriye tıkılan yok diyen arkadaş, deniz fenerinde adamlar 3 senedir dışarıda, delilleri karatmadıklarını nerden bileceğiz, onlar neden içeri tıkılmadı?
önder sav adam değil bence onla alakalı olucagını sanmam hata varsa bile he chp'yi tutumam, tutucagımı da sanmam ama yinede durum böyle.
SHADOWofGODonEARTH
06-07-2011, 12:38
önder sav adam değil bence onla alakalı olucagını sanmam hata varsa bile he chp'yi tutumam, tutucagımı da sanmam ama yinede durum böyle.
espri olsun diye yazdım Önderi ama chp'nin hataları çok, yeni kadro deneyimsiz.
Cehepe'nin "Yemin etmeme tavrı"nı yerim ben. Son 1 saattir milletvekilleri yeminlerini ettiler. Akepe ile uzlaşmışlar. Tavizler verildi. Bakalım süreç nasıl seyredecek.
4 yıl sürebilir denen boykot chp nin zaman kavramındaki algısını gösterdi bize.:laugh:
AlbatrosS
12-07-2011, 09:48
Sayın Marlin Manro,
Balbay, Haberal ve Engin Paşa hangi iddialar ve o iddiaların dayandığı hangi delillerle dergâh kullarınca hücrelere tıkılmışlardır? Açıklayınız.
zaten sizin sorununuz da bu... hak ihlalleri ancak kendi başınıza geldiğinde düşünme ihtiyacı duyuyorsunuz...
yoksa, bdp'nin yıllarca maruz kaldığı engellemeleri sittin sene idrak edecek durumda değildiniz... içeri tıkılan, kapatılan parti vehametlerini sittin sene anlamayacaktınız...
bir musibet, bin nasihata yeğmiş... sadece bdp de değil; doğru düzgün gerekçelendirilmeden tutuklu olan binlerce insan var... epey yazılıp çizildi: tutukluluk hali, hukuk sisteminde sistematik bir cezalandırma yöntemi olageldi hep...
özetle durum budur...
aihm'e giderse tc mutlaka ceza alacak. benzeri hemen her davada ceza aldı. işin ilginç yanı, yerel mahkemede alınan bazı kararlar yargıtay'a gitmiyor; ama aihm yolu açık. iç hukuk yolları tükenmeden dahi aihm'e gidebiliyor davalar...
hakim ve savcıların da değişmesi gerekiyor... birey'i ve özgürlüğü temel ve kutsal atfeden bir bağımsız yargı sistemi şart... yoksa chp ve mhp'nin başına dahi gelebiliyor, en sonunda sizi de yakabiliyormuş...
hazmetmeniz zor, biliyorum; ancak, tutarlı bir yargısal bağımsızlık ve özerklik istemekten gayrı manalı bir şey yok...
Violadagamba
12-07-2011, 20:38
hazmetmeniz zor, biliyorum; ancak, tutarlı bir yargısal bağımsızlık ve özerklik istemekten gayrı manalı bir şey yok...
Sayın Albatros,
Ben bizimkileri, normal yurttaşları, masum yurttaşları dert ediyorum. PKK'cıların derdi sizindir -ki zaten siz de sadece PKK'cıları dert ediyorsunuz-. Fiilen bölündük, ülkenize de kavuşacaksınız, hapisteki PKK'cılar da başınıza kaymakam, vali olacak. İki de partiniz olacak: PKK ve Hizbullah... Benim derdim Türkiye'deki hukuk.
Ben ezelden beri yargısal bağımsızlık ve özerklikten yanayım. Sizin gibi "Yetmez ama evet"çilerden ya da referandumda sandığa gittiğinde evet oyu verecek olan sözüm ona boykotçu Kürtlerden azar işitmek mide bulandırıcı. Şark kurnazı arsızlarsınız... Halbuki bugünki yargı sizin desteklerinizle Hizbullah'a daha da şefkatli hale gelmiştir...
Firestorm
12-07-2011, 20:57
CHP'den bi cacıh olmaz bu kesinleşti :) ilk önce arkadaşlarımızı satmayız diye laf atanlanın o arkadaşları hala hapishanede lafı söyliyende satmış bir vaziyette mecliste akıl tutulması yaşıyorlar resmen
Şaşırmıyoruz, aksine son dönemdeki proje ile örtüştüğünü görüyoruz, bu artık, budur. Yeni-Cehepe "uzlaşı" için yaratılmıştır, projedir, işliyor.
AlbatrosS
13-07-2011, 09:23
Sayın Albatros,
Ben bizimkileri, normal yurttaşları, masum yurttaşları dert ediyorum. PKK'cıların derdi sizindir -ki zaten siz de sadece PKK'cıları dert ediyorsunuz-. Fiilen bölündük, ülkenize de kavuşacaksınız, hapisteki PKK'cılar da başınıza kaymakam, vali olacak. İki de partiniz olacak: PKK ve Hizbullah... Benim derdim Türkiye'deki hukuk.
Ben ezelden beri yargısal bağımsızlık ve özerklikten yanayım. Sizin gibi "Yetmez ama evet"çilerden ya da referandumda sandığa gittiğinde evet oyu verecek olan sözüm ona boykotçu Kürtlerden azar işitmek mide bulandırıcı. Şark kurnazı arsızlarsınız... Halbuki bugünki yargı sizin desteklerinizle Hizbullah'a daha da şefkatli hale gelmiştir...
* mevzuatın hukuki boyutu hakkında bir şeyler yaz da bilgilenmiş olalım...
* haberal ve balbay'ları ''gerekçesiz yahut soyut/altı doldurulmayan sebeplerle'' içeride tutan ve aihm'e gitse muhtemelen (şu haliyle) tc'ye ceza aldıracak bir ''tutukluluk hali uygulaması'' genel bir yargı ''rejimi'' zaten...
* mevzuatın sorununu idrak etmek için ''siz masum yurttaşların'' ergenekon davasını görmesi gerekmesi'ne işaret ettim... yalan mı? chp'nin bu davadan önce yargısal reform gibi bir önceliği var mıydı?
* masumiyet karinesi'ne rağmen, 7 yıldır mahkemesi bile görülmeden/sonuca bağlanmadan içeride tutuklu olan insanlar var. (tek tük falan değil, yüzlerce)
* aihm'e giden bu tür davaların hemen hepsinden ceza aldığımız da bir gerçek.
* ''kaçma şüphesi yahut somut delilller var'' deyip bırakmayı da kabul etmiyor aihm. ayrıtılanmış, detaylandırılmış gerekçeyi şart koşuyor(hukukçuların söylediği kadarıyla)
* ezel'den beri yargısal bağımsızlık'tan yana idiyseniz, aklına turp sıktığım chp tayfasını ezelden beri eleştiriyor olmalısınız...
* her türk bebek doğar'ı sloganını; hatta atmadığı slogan'ı dahi yargılayan hukuksal bir irade yandaşlığını eleştiriyorsunuz sanırım sürekli?
* ''herkes için hukuk ve demokrasi'' mi ? sizinkilere bile lazım işte:)