Orijinalini görmek için tıklayınız : Kılık-Kıyafet Yönetmeliği Eleştirisi
KIRZİNCRLERNİOSMANLI
07-07-2011, 15:13
[...]İlkokulda tanıştığım bu kılık-kıyafet yönetmeliği ile aram hiç iyi olmadı. Üzerime giydirilmiş mavi önlüğe bir türlü anlam veremedim.
Ne işe yarıyordu bu önlükler? Niye bize giyilmesi zorunlu kılınıyor? Üniversite öğrencileri özgürce giyinirken bir ilkokul ve lise öğrencisi neden bu şekilde giyinmek zorunda?
Bu ve benzeri soruların cevaplarını bir türlü alamadım. En sonunda bunu bir yazı haline getirmem gerektiğini düşündüm. Dahası tek bir yazı ile halledilebilecek bir konu değil bu. Böylece seri bir yazı dizisi oluşturmalıydım.[...]
Link: http://ciilgin.wordpress.com/2011/07/05/kilik-kiyafet-yonetmeligi-elestirisi/:music:
Fakir ogrencilerin kendini kotu hissetmemesi icin uniforma giyilmesi faydali ibsey bence. Ayrica okula hafta ici hergun gidiliyor ve o yasta cocuklarin "acaba bugun ne giysem" diye seylere kafa yormasi mantikli degil bence
Ama ogrencilerin saclarina, aksesuarlarina, makyajlarina, tirnaklarina falan cok fazla baski yapilmasi dogru degil. Bazi serbestlikler kesinlikle olmali
KIRZİNCRLERNİOSMANLI
07-07-2011, 18:00
Öyle sanıyoruz. Ama aslında tam bir anlamsızlık. bugün ucuz fiyata elbiseler satılıyor. Hemde ucuz fiyata güzel giysiler. Ve enteresandır ki bu kıyafetler okul üniformlarından daha ucuz. O paraya kitap alınır, defter alınır. Asıl fakir ailenin bütçesi bu şekilde zorlanıyor. ABD'de ki sistem çok güzel. Hatta bi keresinde bizim sınıf ayın sınıfı seçildi ve bazı ayrıcalıklar tanındı. Bunlardan biride "serbest kıyafetti" ama ne bir ayrım (zengin-fakir) olsu nede aşırılık.
AlbatrosS
07-07-2011, 21:42
Fakir ogrencilerin kendini kotu hissetmemesi icin uniforma giyilmesi faydali ibsey bence. Ayrica okula hafta ici hergun gidiliyor ve o yasta cocuklarin "acaba bugun ne giysem" diye seylere kafa yormasi mantikli degil bence
Ama ogrencilerin saclarina, aksesuarlarina, makyajlarina, tirnaklarina falan cok fazla baski yapilmasi dogru degil. Bazi serbestlikler kesinlikle olmali
fakir öğrencilerin kendini kötü hissetmemesi için zengine ''kara lastik'' giydirmeyi teklif ediyorum. hatta giydirmemeyi, teklif dahi edilemez istiyorum!
ayrıca kodoman çocuklarımızın afili kıyafetlerinin gariban çocuklarına ''örnek'' olacağını düşünüyorum. bu sayede gariban çocuk o kıyafete erişmek için daha çok çalışması gerektiğini düşünecek, kısa yoldan köşeyi dönmek istiyecektir. bu da eğitimde ''maricinıl faide'' gibi bir durum yaratacaktır...
KIRZİNCRLERNİOSMANLI
08-07-2011, 11:56
Her iddiasına varım. Okullarda serbest kıyafet için anket yapılsın. Fakir öğrenciler de dahil %95 oranla sivil kıyafet isterler.
Ayrıca 90 TL'ye fakir öğrenci kıyafet alarak kıyafet sorununu çözebilir. Devlet tıpkı bugün ayakkabı yardımı gibi yarımlar yapılabilir. Bunlar geçersiz bahaneler.