PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir süreliginede olsa hafızalara kazınıcak gün 14 Temmuz 2011

Firestorm
14-07-2011, 22:48
Bu gün iki büyük haberle tarihi bir gün..

Bir taraftan abdullah öcalandan ve devletten iyi mesajlar gelirken bir anda cıkan catışma ve sonuç 13 şehit ve 7 yaralı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/silvanda-catisma-13-asker-hayatini-kaybetti-haberi-44524
Bir taraftaftan siyasi diyaloglar artarken oluşan meclis krizi ve ardından DTK gelen demokratik özgürlük ilanı...
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/dtk-demokratik-ozerkligi-ilan-etti-haberi-44525

Çözüm ce çözümsüzlük iyice birbirine karıştı bu günlerde ortalık iyice toz duman oldu. Sizce bu sürec nereye roğru gidiyor? Bundan sonra neler beklemeliyiz...

taylan
15-07-2011, 00:00
BOP un yeni jandarması, su havzalarının nöbetçi çavuşu, İsrail'in emir eri PKK kendine biçilen rolü oynuyor. Türk Ulusu'nun başı sağolsun. Hesabı sorulmalı, halk düşmanı ırkçı teröristlerin her biri yakalanıp hesap vermelidir.

Firestorm
15-07-2011, 00:08
BOP un yeni jandarması, su havzalarının nöbetçi çavuşu, İsrail'in emir eri PKK kendine biçilen rolü oynuyor. Türk Ulusu'nun başı sağolsun. Hesabı sorulmalı, halk düşmanı ırkçı teröristlerin her biri yakalanıp hesap vermelidir.

O yüce devletin ne yaptıgı pek anlaşılmıyor gerce pkk neden böyle bir şey yaptı böyle bir dönemde onu da anlamadım ama

Şu habere bir bakmalısın

http://www.posta.com.tr/siyaset/HaberDetay/Baris_Konseyi_cagrisi.htm?ArticleID=79350

lolepet
15-07-2011, 02:53
bence pkknin planlayarak yaptığı bir şey değil.zaten genelkurmayın kendiside acıkladı operasyon yapılırken temas kurduğunu. Yani bu işler bu gibi durumlarda böyledir asker gördüğü pkkliyi öldürmeye çalısır pkklide kendini savunur. Bence olay böyle gelişti.

Ama demokratik özerklik ilanı düşündürücü tabikide. Ülkeyi çıkmaza sokuyorlar.

siparisci
15-07-2011, 11:36
Hayâldi gerçek oldu.

3 - 5 çapulcu devlete kafa tutar oldu. Tabiki bunların sorumlusu, bunları bu kadar şımartan AKP. Başka sebep aramaya gerek var mı ?

Firestorm
15-07-2011, 13:11
Hayâldi gerçek oldu.

3 - 5 çapulcu devlete kafa tutar oldu. Tabiki bunların sorumlusu, bunları bu kadar şımartan AKP. Başka sebep aramaya gerek var mı ?

Bu mudur yani?

muhalif
15-07-2011, 15:09
Çatışmada 13 asker , 7 gerilla hayatını kaybetti. Resmi kaynaklara göre "Pkk'lıların attığı el bombası sonucu çıkan yangından yaşamlarını yitirdiler" deniliyor. Kimi köy korucuları ise ölümlerin "hava bombardımanı" sonucu olduğunu söylüyor. Daha net bir şeyler söylemek için "otopsi" sonuçlarını beklemekte fayda var. Ben gelişen durumun "spontane" olduğunu düşünüyorum. Bunu Öcalan'ın son demeçlerinden de çıkarmak mümkün, görece ılımlı bir dil kullanan Öcalan'ın bu tarz bir çatışmaya ön ayak olacağını zannetmiyorum.

Firestorm
15-07-2011, 16:08
Çatışmada 13 asker , 7 gerilla hayatını kaybetti. Resmi kaynaklara göre "Pkk'lıların attığı el bombası sonucu çıkan yangından yaşamlarını yitirdiler" deniliyor. Kimi köy korucuları ise ölümlerin "hava bombardımanı" sonucu olduğunu söylüyor. Daha net bir şeyler söylemek için "otopsi" sonuçlarını beklemekte fayda var. Ben gelişen durumun "spontane" olduğunu düşünüyorum. Bunu Öcalan'ın son demeçlerinden de çıkarmak mümkün, görece ılımlı bir dil kullanan Öcalan'ın bu tarz bir çatışmaya ön ayak olacağını zannetmiyorum.

Çatışmanın cıktıgı bölgenin 500 metre yakınında bir köy varmış köylülerle yapılan röpörtajlarda da hava saldırılarından sonra yangın cıktıgı yönünde çatışma sırasında bazı kurşunlar köydeki evlere isabet etmiş ama yaralı veya ölüm yok köyde bakalım otopsi raporları acıklanıcak mı görücez.

murted
15-07-2011, 16:32

Ben ordunun yaptığı açıklamalara inanmakla Pkk'nın sözcülüğümü yapanlara inanmak arasında bir fark görmüyorum. İkisini toplayıp ikiye bölersen, sana yaklaşık olarak gerçek sonucu verir.

Jolly Jocker
15-07-2011, 17:22
PKK akıllı hareket ediyor. Şunu söylemek lazım ki bu örgütü kim yönetiyorsa çok iyi yönetiyor. Birkaç bin gerilla koca orduyu maymuna dönüdürüyorlar. BDP'nin boykot tavrına başbakanın kayıtsız kalıp ''Gelmezseniz gelmeyin!'' tutumu takınmasına karşı PKK bu eylemiyle gücünü gösteriyor. TC'nin resmi kurumlarına(başta TBMM olmak üzere) kendi temsilcilerini(BDP) ve Kürt sorununu artık yok sayamayacaklarını, yüzleşmek zorunda olduklarını hatırlatıyor. Bu saldırıyla Öcalan da devletle olan görüşmelerde elini güçlendirecektir. Bu tür bir görüşmeden evvel gücünü ne kadar gösterirsen o kadar avantajlı olursun. Öte yandan PKK'nin elinde hala rehine askerler var. Yani böyle bir kozları da var.

Son olarak, ölen askerlerin TSK'nın ateşi sonucu öldüğü ortaya çıkar ve olayda ordunun da sorumlu olduğu anlaşılırsa işte o zaman vay devletin haline! Bu durum, halkın devlete ve ordusuna bağlılığını sarsmak için tüm anti-faşistlere de bir görev yükler. Bunu sonuna kadar işlemek gerekir.

Fakat bu çatışmalar, kışkırtıcı medya haberlerinin de etkisiyle iki halk arasındaki düşmanlığı artırıp milliyetçiliğin güç kazanmasına da yol açabilir. Bu çatışmaların devrimcilere yüklediği sorumluluk ise bence şudur; iki halkın da ölülerini sahiplenip barış için, silahların susması ve askeri operasyonlara son verilmesi için, demokratik çözümün geliştirilmesi ve BDP'nin muhatap alınması için Kürt ulusal devrimci hareketine destek olmamız, bu yönde bir politik söylem tutturmamız gerekiyor. Terör demagojisine pabuç bırakmadan, barış ve demokrasi talebini öne alıp Kürt sorununun Kürt hareketinin önde gelenleri muhatap alınarak çözülmesi için bastırmak gerekiyor.

Yergin
15-07-2011, 17:27
Ölen askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Allah geride kalanlara sabır versin.

Askerlerimiz ile savaşan dağdaki kişilere de Allah'tan hidayet diliyorum.

İnsanlarımız artık böyle olaylardan çok bıktılar, usandılar. Hiç kimse artık birilerinin ölmesini istemiyor. Malesef ki birileri veya bazı güçler, bu olaylardan nemalandıkları için olayların son bulmasını istemiyorlar.

Silahların susması ve barışın olmasını diliyorum.

AlbatrosS
15-07-2011, 23:18
* önceden ''terörist olduğunu kabul et, sonra gel'' denirdi...

* şimdiyse iktidar bunu dayatmıyor, ama daha da sinsi bir projeyle konumlanıyor...

* orduyla akp arasında belli ki bir uzlaşı var: tüm planlar en az tavizle pkk'nın tasfiyesi ve cemaatler/sermaye/ve diğer aktif unsurlar aracılığıyla bölgeyi fethetme...

* kısaca osmanlı'da oyun bitmiyor... 9 senedir oyalamaktan öte bir icraatı görmüş değiliz...

* kck'nın anf'ye yaptığı açıklamaya göre ateşkes ilanından beri aralıksız operasyonlarla 40'ın üzerinde pkk savaşçısı öldürülmüş...

*hükümet orduya ''kışlanda dur'' dedi de pkk savaşçılarını güneye çekilmeye mi ikna edemedi?

* kısmi özerklik ve anayasal güvencelerle silahlı birimlerin güneye tamamen çekilmesini yedi düvele ilan edildiği bir durumda daha ne yapılacak!!!

* kararlı ve iradi adımlar atması gereken iktidar değil mi?

* ertuğrul kürkçü, sonuna kadar haklı: ölen tüm askerlerden iktidar sorumludur. çünkü artık sahiden muktedirler.

muhalif
15-07-2011, 23:59
Ben ordunun yaptığı açıklamalara inanmakla Pkk'nın sözcülüğümü yapanlara inanmak arasında bir fark görmüyorum. İkisini toplayıp ikiye bölersen, sana yaklaşık olarak gerçek sonucu verir.

Doğruya yakın bilgiye ulaşmak için "aritmetik ortalama" formülünü kullan diyorsun yani sevgili Murteddd. Bu konu da hemfikiriz. Buna bir örnek daha verebiliriz, çeşitlendirmek adına; mesela çatışma sonucunda ölen asker sayısını kimi zaman Türk/Kartel medyası farklı veriyor, Kürt yerel basını farklı veriyor. Burada devletin bir "denge" politikası buna bağlı olarak "imaj" kaygısı olduğu çok açıktır.

Kitleler de "galeyan"ı engellemek için bu tarz psikolojik teknikler kullanıldığını biliyoruz. Aynı şekilde örgüt de bunu yapıyor, örgüte ki "moral" bozukluğunu engellemek için.