PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Kitap Yazmak-Yazar Olmak?

Dark_Prince
16-07-2011, 03:12
Birkaç gündür Harun Yahya sitelerindeki mucizelerle(!) birlikte şu sitedeki mucizeleri de çürütmeye başladım;

http://mucizeler.com/

Bu sitenin ''Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=65240)'' isimli kitabı var,zaten site kitabın içeriğiyle oluşturulmuş.

Fakat bu kitap(kitabı okumadım ama sitenin aynısı olduğunu biliyorum) safsatalarla,yalanlarla,çarpıtmalarla dolu.Bunları gerçekmiş gibi anlatıyorlar.Örneğin yalanlara bir kaç örnek;

Firavunun Cesedi (http://mucizeler.com/bolumler/63_misir_bulgularindaki.htm)

Yalan olduğu kanıtlandı!

Petrolün Oluşumu (http://mucizeler.com/bolumler/37_petrololusumu.htm)

Yalan olduğunu kanıtlamaya bile gerek yok her halinden belli.

Harun Yahya'nın da böyle kitapları var.

Peki bu kitapların yayınlanmalarına nasıl izin veriliyor?Masal kitabı olarak yayınlanabilirler fakat yalanları gerçekmiş gibi anlatınca işler değişmez mi?Üstelik de kitapyurdu gibi saygın bir sitede satışa sunuluyor.

Eğer Türkiye'de yazarlık bu kadar aşağılık bir konuma geldiyse,parası olan kitap yazsın?Bilgili arkadaşlardan şu soruyu yanıtlamalarını rica ediyorum;

Türkiye'de bu konuda herhangi bir denetim,kriter,kural vb. yok mu?Yani herkes safsata kitapları yayınlayabilir mi?

muhalif
17-07-2011, 12:15
Dark_Prince, Türkiye de "parayı veren düdüğü çalar" yasası hakim olduğu için bunlara şaşırmıyorum ben. TÜBİTAK gibi bir kurumun bile içine sızıp doğru dürüst EVRİM konusunu işlettirmeyen bu zihniyet hakim Türkiye de ne yazık ki.

Dark_Prince
17-07-2011, 12:58
Eğer Kur'an'da bilimsel bilgiler varsa bu kitap haline getirilebilir buna birşey demem.Fakat karıncaların konuşmasını bile bilimsel bir mucize gibi sunuyorsan böyle bir sahtekarlık olmaz.Söz konusu kitaplarda örneğin dünyanın dönüşü,şekli vb. ıkınma yöntemleriyle Kur'an'dan çıkarılıyor sonrada bunun Kur'an'dan önce bilinmediği söylenerek yanlış bilgi veriliyor.Tabiki araştırmadan ve mantıktan yoksun beyinler(!) de bunlara inanıyorlar.

Yani hem yanlış bilgiler veriliyor hem de masallar gerçekten bilimsel değerleri varmış gibi anlatılıyor.Halbuki yazarların işleri sadece eğitmek-öğretmek-aydınlatmak değil midir?

Bu ülkede sanat,edebiyat,eğitim herşey bitmiş anlaşılan.O halde şu lotoyu tutturdum mu bende kendi inançlarımın mucizelerini yazayım.Devlet sahtekar olanları koruyorsa bizde sahtekar olalım napalım.

errata
17-07-2011, 14:16
Fikirler daha üstün fikirlerle çürütülür Dark_Prince.
Yasaklayarak, bastırarak ya da kolluk kuvvetlerine görev yükleyerek fikirlere karşı çıkılmaz. Aksi halde, her fikre zıt düşünen insanlar olabileceğinden her şeyin bir şekilde yasaklanması ya da yasaklayıcıların yalnızca kendi fikirlerine ters düşenleri yasaklanması sorunu ortaya çıkar.

Bırakın her şey ortaya dökülsün, her şey anlatılsın konuşulsun. Kimin ne olduğuna her birey kendisi karar versin. Bu tam da bizim talep ettiğimiz, istediğimiz şey değil mi? Evet her seviyeden safsataya izin verildiği halde bizim fikirlerimizin bastırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Evrim, dinsizlik ya da demokrasi dendiğinde tüyleri diken diken olan insanlar çoğunlukta olabilir. Ama bu sorunun çözümü bizim fikirlerimize uygulanan baskının aynını diğerlerine uygulamayı istemek ve bunu talep etmek değil ki.

Dünyaya bakın, bir çok insan odaklı, devrimci ve aydınlanmacı olduğu düşünülen rejimin bir zaman sonra baskıcı, öz eleştiriden uzak bir insan kıyıcısına dönüştüğünü görürsünüz.

Demokrasi ve ifade özgürlüğü yalnızca siz onlara ihtiyaç duyduğunuzda ortaya çıkarılmamalı. Herkes için uygulanmalı. Bu evrensel ve bizi yücelten değerlere herkesin her zaman ihtiyacı olacak. Demokrasiyi, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan fikirlerin dahi özgür olmaya ihtiyacı var. İfade özgürlüğünün temeli de budur zaten.

Kim neyi nasıl yazmak, çizmek, ifade etmek istiyorsa öyle yapsın. Bizim sıkıntımız bunu özgürce yapamıyor oluşumuz değil mi?

Geçenlerde bir arkadaş yine bu ifade özgürlüğü konusunda uzaklardan çıka geldi ve beni dünyaya pembe gözlükle bakmakla itham etti ve karşı düşünceyi sindirmek için her türden zorbalığın, zemin kaydırmaların bu savaşta yerinin olduğunu söyledi. Bunu diyen arkadaşın, hiç tanımadığı beni hayalcilikle suçlarken içine kuran kopyaladığı CD'yi ateşe vermekle, video hazırlamakla yüce insani emelleri olan eylemler yaptığını düşünmesi ne kadar da manidar.

Bir insan önce demokrat olmalı. Yalnızca kendi hakkını değil, gerektiğinde düşmanının da hakkını savunabilmeli. Biz birazda bunu böyle düşünemediğimiz için hala topallıyoruz.

Dark_Prince
17-07-2011, 17:38
Evet fikirler daha üstün fikirlerle çürütür fakat fikirlerle yalanlar ayrıdır.Fikir kişinin herhangi birşey hakkındaki düşünceleridir.Yalan ise herhangi bir şeyi aslolduğundan çarpıtarak farklı göstermek.Bu durumda fikirlere saygılı olmalıyız,hatta tartışılması için daha da özgür ortamlar yaratmaya çalışmalıyız.Fakat ben yalanlara tahammül edemem.

Bunların harcadığı kağıda mürekkebe yazık.Halbuki piyasada böyle şarlatanlar kol gezmese,gerçek aydınlar milleti daha rahat bir biçimde aydınlatabilecekler.Yalanlar için harcanan kağıt,mürekkep,zaman aydınlatmak için eğitmek için harcanacak.

Seninde dediğin gibi bırak kitabı biz internette bu kitaplardaki yalanları ortaya döktüğümüzde bile bir sürü sansürle,kısıtlamayla hatta cezayla karşı karşıya kalıyoruz.En azından bizede özgür bir ortam sunmları gerekirdi.

İfade özgürlüğü olsun zaten bizim mücadelemiz bunun için,buna kimsenin karşı çıkmaya hakkı yok.Fakat yanlış bilgi vermekle ifade özgürlüğü tamamen karşıt şeyler.İfade ettiğin şeyin doğruluk payı olacak.Doğruluk payı olmayanlara zaten ''şarlatan'' diyoruz.Örneğin;

Karıncaların konuşmasını ele alalım.Kimse bunu önceden bilinmeyen bir bilimsel bilgiymiş gibi ballandıra ballandıra anlatamaz.Biz biliyoruzki ilkel toplumlarda bunlara hep inanıldı.

Ya da dünyanın yuvarlaklığı.Kimse buna önceden bilnmiyordu diyemez biz biliyoruzki binlerce yıldır bilinen bir bilgi bu.Yahut kimse Kur'an'daki bir kaç kelimeyi hiç alakası olmadığı halde Arapça bilmeyen toplumu kandırmak için dünyanın dönüşüne yoramaz.Örneğin daha geçen gün çürüttüm birini;

http://dinsizdeist.blogspot.com/2011/07/her-biri-bir-yorungededunyann-donusu.html

Bunlar ne fikirdir,ne ifade özgürlüğüne girer.Yalanların ifade edilmeye hakkı yoktur en azından bizlerede eşit koşullar sağlanıp bunları çürütmek için özgür ve güvenli ortam sağlanmalıdır.Aksi taktirde toplum kandırılacaktır,kanacaktır.

Nasılki sağlık konusunda yanlış bilgiler veren kitaplar yazılıp insanların sağlıkları bozulamazsa,bu tür kitaplar yazılıp insanların düşünceleri de bozulamaz-tahrip edilemez.

Topallamamızın nedeni yalanlara ve şarlatanlara taviz veren yalancı ve şarlatan bir hükümet tarafından yönetilmemizdir.

errata
17-07-2011, 19:26
Karşındakinin görüşleri senin onayından geçerek yayımlanacaksa buna nasıl demokrasi diyeceğiz? İfade özgürlüğünden nasıl bahsedeceğiz?

Dark_Prince
19-07-2011, 19:46
Karşındakinin görüşleri senin onayından geçerek yayımlanacaksa buna nasıl demokrasi diyeceğiz? İfade özgürlüğünden nasıl bahsedeceğiz?

Demokrasi bu ise olmaz olsun dostum.Hertürlü görüşe saygımız var,her türlü görüşün masaya yatırılıp tartışılmaya hakkı var fakat dediğim gibi yalanlar ile görüşler çok ayrı şeylerdir.Kimsenin insanları kandırmaya hakkı yoktur,zaten fikirsel bir niteliği olmayan yazılar neden basılsınki?Yalanları gerçek gibi anlatan şarlatanların yazıları neden basılsın?Eğer böyle olacaksa,ifade özgürlüğü demokrasi bu ise.Bu halk daha çooook midesi ağrıyınca cinleri çıkarmak için şeyhlerle cinsel ilişkiye girer.Yahut daha çook başı ağrıyınca üfürtecek hoca arama yoluna gider.Yazarlar aydınlatmalıdır,kandırmak ise şerefsizliktir.Onlara yazar deyipde gerçek yazarlara hakaret etmeyelim en iyisi.

Yergin
19-07-2011, 20:24
Demokrasi bu ise olmaz olsun dostum.Hertürlü görüşe saygımız var,her türlü görüşün masaya yatırılıp tartışılmaya hakkı var fakat dediğim gibi yalanlar ile görüşler çok ayrı şeylerdir.Kimsenin insanları kandırmaya hakkı yoktur,zaten fikirsel bir niteliği olmayan yazılar neden basılsınki?Yalanları gerçek gibi anlatan şarlatanların yazıları neden basılsın?Eğer böyle olacaksa,ifade özgürlüğü demokrasi bu ise.Bu halk daha çooook midesi ağrıyınca cinleri çıkarmak için şeyhlerle cinsel ilişkiye girer.Yahut daha çook başı ağrıyınca üfürtecek hoca arama yoluna gider.Yazarlar aydınlatmalıdır,kandırmak ise şerefsizliktir.Onlara yazar deyipde gerçek yazarlara hakaret etmeyelim en iyisi.

Peki, bir müslüman sizin bu söylediklerinizi Turan Dursun sitesi içinde düşünmeli mi sizce? Bana göre hayır, cevabımı peşinen vereyim çünkü ben sizin gibi, benden olmayanın yaşamaya hakkı yoktur düşüncesinde değilim.

Bırakın, isteyen istediğini yazsın, istediğini okusun. Kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. Yanlışlar olmazsa doğruların kıymetini kim bilir?

VraeL
19-07-2011, 21:11
Birgün eve geliyorsunuz, 2 tane adam karını ve kızını yere yatırmış çatır çatır tecavüz ediyor.

Adamların aralarına geçip "bakın arkadaşlar bunlar yanlış davranış, tecavüz kötü-cız birşey, sizin içinizde bastırılmış sex duygusu var, gelin hep beraber bir psikoloğa görünelim, uygar insanlar olarak bu işi tatlı dille çözelim" mi dersiniz,
Yoksa hurraaaaa mutfağa koşup 2 tane xxl extra büyük boy ekmek bıçağını alıp dötlerine mi sokarsınız?

şahsen ben sokmaktan yanayım...

Bu dünyada art niyetli insanlar var. Yapıları gereği "kötü" kategorisine koyduğumuz insanlar var. İnsan öldürmekten zevk alan insanlar var... "insan öldürmek" fikri, farklı bir düşünce, kimilerine görede farklı bir zevktir diye, insan öldüren insanlara göz yumuluyor mu? Hayır... Neden, çünkü insan hayatı söz konusu.

İşte benim gözümde art niyetli olarak piyasada yalan dolanın üzerine dayalı kitap çıkartıp, gerizekalı toplumlar üzeriden kar amacı güden insanlara göz yumulmamalı. Toplumun geleceği söz konusu...

Dark_Prince
20-07-2011, 00:30
Peki, bir müslüman sizin bu söylediklerinizi Turan Dursun sitesi içinde düşünmeli mi sizce? Bana göre hayır, cevabımı peşinen vereyim çünkü ben sizin gibi, benden olmayanın yaşamaya hakkı yoktur düşüncesinde değilim.

Bırakın, isteyen istediğini yazsın, istediğini okusun. Kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. Yanlışlar olmazsa doğruların kıymetini kim bilir?

Mesele kıymet bilme meselesi değildir,aydınlanma meselesidir.Turan Dursun için de aynıları düşünülmeli,Fetullah Gülen için de.Tabiki katletmek adi bir davranıştır bu olmamalı.

Beni çok yanlış anlamışsın dostum.Ben benden olmayanın yaşamaya hakkı yoktur düşüncesinde değilim,aksine öyle düşünenlere kıl olurum.Ben taraf tutmaksızın yalanın,yalancıların meşru gösterilmemesi taratarıyım.Biz burada kitaptan bahsediyoruz dikiş nakışdan değil.Kitaplar toplumu etkilerler,dolayısıyla içlerinde yalan barındıramazlar.İyi o zaman bütün şarlatanlara tolerans gösterelim de millet kitaba doysun olur mu?

Birkaç örnek gösterdim size tamamen yalanlarla,çarpıtmalarla milleti kandırmaya yönelik kitaplar yazıyorlar.

Görüşlere açığız fakat yalanlara asla.

Birgün eve geliyorsunuz, 2 tane adam karını ve kızını yere yatırmış çatır çatır tecavüz ediyor.

Adamların aralarına geçip "bakın arkadaşlar bunlar yanlış davranış, tecavüz kötü-cız birşey, sizin içinizde bastırılmış sex duygusu var, gelin hep beraber bir psikoloğa görünelim, uygar insanlar olarak bu işi tatlı dille çözelim" mi dersiniz,
Yoksa hurraaaaa mutfağa koşup 2 tane xxl extra büyük boy ekmek bıçağını alıp dötlerine mi sokarsınız?

şahsen ben sokmaktan yanayım...

Bu dünyada art niyetli insanlar var. Yapıları gereği "kötü" kategorisine koyduğumuz insanlar var. İnsan öldürmekten zevk alan insanlar var... "insan öldürmek" fikri, farklı bir düşünce, kimilerine görede farklı bir zevktir diye, insan öldüren insanlara göz yumuluyor mu? Hayır... Neden, çünkü insan hayatı söz konusu.

İşte benim gözümde art niyetli olarak piyasada yalan dolanın üzerine dayalı kitap çıkartıp, gerizekalı toplumlar üzeriden kar amacı güden insanlara göz yumulmamalı. Toplumun geleceği söz konusu...

Sevgili dostum aynen ben de sokmaktan yanayım.

Sevgilerimle...

ereninthenature
20-07-2011, 00:39

ne olursa olsun yazmalilar bence istediklerini.yalan dolan inanacak inansinda.

Dark_Prince
20-07-2011, 01:09
ne olursa olsun yazmalilar bence istediklerini.yalan dolan inanacak inansinda.

İyi o zaman dostum yarın bende yazıyım üfürüğün sağlığa faydalarını.

Neva
20-07-2011, 05:48
Birkaç gündür Harun Yahya sitelerindeki mucizelerle(!) birlikte şu sitedeki mucizeleri de çürütmeye başladım;

http://mucizeler.com/

Bu sitenin ''Kuran Hiç Tükenmeyen Mucize (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=65240)'' isimli kitabı var,zaten site kitabın içeriğiyle oluşturulmuş.

Fakat bu kitap(kitabı okumadım ama sitenin aynısı olduğunu biliyorum) safsatalarla,yalanlarla,çarpıtmalarla dolu.Bunları gerçekmiş gibi anlatıyorlar.Örneğin yalanlara bir kaç örnek;

Firavunun Cesedi (http://mucizeler.com/bolumler/63_misir_bulgularindaki.htm)

Yalan olduğu kanıtlandı!

Petrolün Oluşumu (http://mucizeler.com/bolumler/37_petrololusumu.htm)

Yalan olduğunu kanıtlamaya bile gerek yok her halinden belli.

Harun Yahya'nın da böyle kitapları var.

Peki bu kitapların yayınlanmalarına nasıl izin veriliyor?Masal kitabı olarak yayınlanabilirler fakat yalanları gerçekmiş gibi anlatınca işler değişmez mi?Üstelik de kitapyurdu gibi saygın bir sitede satışa sunuluyor.

Eğer Türkiye'de yazarlık bu kadar aşağılık bir konuma geldiyse,parası olan kitap yazsın?Bilgili arkadaşlardan şu soruyu yanıtlamalarını rica ediyorum;

Türkiye'de bu konuda herhangi bir denetim,kriter,kural vb. yok mu?Yani herkes safsata kitapları yayınlayabilir mi?

Ahmet Altan nasil ki birilerine gore ask kavramini yalayip yutmussa, baskalari da dini konulari yalayip yutup yazabilir. Bunda bir sorun yok.

Ama kirmiziyi sayfalarca beyaz olarak anlatmak, ayri bir konu.. E kirmiziyi da beyaz olarak satin alacak alici hazirsa, neden olmasin?

Ama demokrasi bu degil.. Yillarca fikir sucundan iceride sac beyazlatmis insanlari da dusununce, demokrasi degil bu..

Olsa olsa tarafli demokrasi...

Dark_Prince
20-07-2011, 14:22
Ahmet Altan nasil ki birilerine gore ask kavramini yalayip yutmussa, baskalari da dini konulari yalayip yutup yazabilir. Bunda bir sorun yok.

Ama kirmiziyi sayfalarca beyaz olarak anlatmak, ayri bir konu.. E kirmiziyi da beyaz olarak satin alacak alici hazirsa, neden olmasin?

Ama demokrasi bu degil.. Yillarca fikir sucundan iceride sac beyazlatmis insanlari da dusununce, demokrasi degil bu..

Olsa olsa tarafli demokrasi...

Alıcılar hazırdır,karıncaların konuşması masalına bile bilimsel mucize diye inananlar var.Fakat bunlar çocukları da etkileyeceklerdir zararları sadece kendilerine değil tüm topluma.Bu ülkede herşeye alıcı bulunur,gidip ölü diriltme diye İbranice harflerle yemek tarifleri yazıyım bu millet onu bile yutar.

Her ne olursa olsun ben kesinlikle karşıyım,demokrasi buysa olmaz olsun.Demokrasi aklı başında olan çoğunlukta bir işe yarar.Aklı başında olmayan çoğunluğun içerisinde aklı başında olan azınlığa da aklını kaybettirmekten başka bir işe yaramaz,aklı başında olanlara zarar verir.