PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ''Hitler'de Seçimle Geldi'' Klişesinin Eleştirisi

KIRZİNCRLERNİOSMANLI
18-07-2011, 10:51
[...]Sözcü Gazetesine konuşan Gezen, Erdoğan’ı Hitler’e benzeterek, “onlarda seçimle geldi” dedi.

İşte aklın tatile gittiği günlerden biri daha. Simetrik ve düzenli bir karşılaştırma ile mi yoksa ideoloji ile mi yapıldığı çok ama çok açık. Bunu öznel yorumum ile değil, Gezen’in tarih bilgisine bakarak söylüyorum. Yani Hitler’in gelişi ile Erdoğan’ın gelişi arasında ki farkları görmezden gelmesinden bahsediyorum. Şimdi bu farkları size de göstereceğim. Ama şu çok dikkatimi çekti. Bu konu üzerinde AKP tarafından mantıklı tek bir yazı gelmedi. Belki de ciddiye almamışlardı. Ama gördüm ki artık her CHP’lilerin ağzında ve CHP’nin yandaş medyasında çok tutuldu ve her “demokrasi” lafı duyulmaya başladığında “Efendim Hitler’de seçimle geldi. Demek ki bu şekilde demokrasi olmuyormuş!” denilmeye başlandı. E doğal olarak iş çığırından çıktı ve bir cevap gereksinimi duydum. Hadi başlayalım…[...] :ballchain:

Link: http://ciilgin.wordpress.com/2011/07/17/hitlerde-secimle-geldi-klisesinin-elestirisi/

jadi
20-07-2011, 18:32
Demokrasi dusmanlarinin yaptiklari darbeleri mesrulastirmak icin kullandiklari klise laflardan biridir bu. Gecmiste Menderes ve Ozal icinde soylenmistir.

Oysa secimle gelmedikleri halde, Hitler'e cok benzer bir yonetim sergileyenler, bu lafi sarfedenlerdir.

Ateyiz
20-07-2011, 18:47
Herşeyi Hitlere benzetmek saçma. Zaten demokrasiye bıraksak 2023 e kadar garanti seçilir padişahımız, yüce efendimiz tayyip hazretleri.

Son 6 ayda 10.000 imam ,1 bilgisayar mühendisi istihdam edildi, bu alanda rekor kıracaklarından eminim.

Yeterki demokrasi uff olmasın, 20 binde olur 50 binde.